Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - incubo

Sivuja: [1] 2
1
Italia / Vs: Rooma
« : 05.03.2013, 15:17:08 »
sijainti oli ainakin hyvä (satuin näet itse olemaan kanssa kaupungissa ja näin paikan suurinpiirtein). Navonan luoteiskulmassa on kirkko, jossa on Raffaellon freskoja ja siitä pikkaisen pohjoiseen on itä-länsisuuntainen kävelykatu, jonka varrella on paljon antiikkikauppoja sun muita putiikkeja.

Katu taitaa olla Via dei Coronari, jonka välittömästä läheisyydestä voi suositella ruokapaikaksi ainakin Osteria del Pegnoa ( Vicolo di Montevecchio 8 ). Tämä on hyvä paikka etenkin porukalle, jossa osa haluaa syödä pizzaa ja toiset periroomalaista ruokaa. Molemmat ovat varsin kelvollista tasoa. Sopii myös romanttisempaa tunnelmaa kaipaavalle.

Mutta kuten jo on mainittu, internet tarjoaa Roomasta asuntoja loputtomiin. Jokainen löytää omalle kukkarolleen sopivan ja omia tarpeita vastaavan parhaiten lopulta ihan itse, joskin vähän joutuu näkemään vaivaa ja kokemattomimmat ikuisen kaupungin vierailijat ehkä hankkimaan ensin pohjatietoa Roomasta, sen mahdollisuuksista ja viriketarjonnasta.

2
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 08.02.2013, 00:23:25 »
Eiköhän joka puolelta Italiaa löydy hyvää ruokaa. Myös Cefalusta, missä on varmasti mukavatunnelmaisia ravintoloita hienoilla näkymillä. Kyse on ennemminkin siitä, että joidenkin paikkojen keskustat ovat niin turistiset, että paikalliset suuntaavat pienille kujille tai ruokailevat vähän syrjempänä keskustasta. Näin on myös Cefalussa, jonka keskustassa parhaimmat ruoka-apajat löydät, kun lähdet kävelemään Via Ortolani di Bordonaroa pitkin kohti itää. Ensimmäinen hyvä syöttölä tulee vastaan numerossa 96 – Trappitu – Cefalun vanhin ravintola. Jos kuitenkin olet menossa Sisiliaan nimenomaan nauttimaan ruuasta, suosittelen valitsemaan jonkun muun kohteen kuin Cefalun.

Sisilialla ei ole varsinaista kulinarismin mekkaa. Paras ravintolatarjonta onkin luonnollisen tylsästi suurimmissa kaupungeissa, etenkin Palermossa ja Cataniassa. Reilun 70 000 asukkaan Trapanissa ja Ragusassakin löytää melko vaivattomasti hyvää sapuskaa noudattaen yleisiä ravintolaetsimisen neuvoja. Samoin Ragusan naapurissa Modicassa. Sisilian pienemmistä paikkakunnista kannattaa ruokaa rakastavan tutustua Cefalun lähellä sijaitsevaan Castelbuonoon tai Ragusan ja Siracusan välille sijoittuvaan Palazzolo Acreideen. Nämä pikkukylät ovat varsinaisia kulinaarisia keitaita.

3
Italia / Vs: Rooma
« : 25.10.2012, 13:36:07 »
^simpukkasesonkia ovat halki Euroopan kuukaudet, joiden nimessä ON r-kirjain (eli siis kesällä ei syödä simpukoita)

Kyllähän tämä osittain pitää paikkansa. Vedin vähän mutkia suoriksi, sillä oletan, että nimimerkki 'leego' tarkoitti simpukoilla nimenomaan sinisimpukoita (cozze), jotka ainakin ennen löytyivät ainoana simpukka-ateriana Carlo Mentan listalta pääruoista tai miten secondo piatton ikinä haluakaan suomentaa. Sinisimpukoiden sesonkiahan ovat juurikin ärrättömät kuukaudet eli toukokuusta elokuuhun, vaikka esimerkiksi sydänsimpukan (vongola/povereccia) sesonki ajoittuu ihan eri kuukausiin.

Lisätietoja merenantimien sesongeista löytyy vaikkapa täältä: www.stradadelpesce.it/

4
Italia / Vs: Rooma
« : 24.10.2012, 15:31:54 »
Oli miten oli, mutta söin kyllä elämäni parhaat simpukat tuolla Carlo Mentassa, eli melkosen hyvä tuuri tais sitten käydä ;)

Huonoa ruokaa Roomassa on vaikea löytää, jos ymmärtää olla astumatta ravintolaan Colosseumin tai Fontana di Trevin välittömässä läheisyydessä tai merkittävillä piazzoilla, joskin näistäkin paikoista voi löytää myös hyvää sapuskaa.

Epäilen kuitenkin, että sinulla on käynyt aiemmin huono tuuri simpukoiden kanssa. Perusteluna olkoon se, että Carlo Mentan simpukat tuskin ovat tuoreimmasta päästä (vrt. rannikko kaupungit / -kylät) ja muutenkin lokakuussa (ottobRe) ei ole simpukkasesonki. Italiassa kannattaa syömisessä panostaa sesonginmukaisuuteen, sillä usein siihen panostavat myös ne, jotka ruuan valmistavat. Simpukkasesonki on silloin, kun kuun nimessä italialaisittain ei esiinny R-kirjainta.

5
Italia / Vs: Rooma
« : 17.10.2012, 00:39:22 »
syominen, lempiaiheeni. Suosikiksi muodostui Trasteveren alue etenkin hintojen puolesta. CarloMenta via della Ungaritalla tarjoaa 3 eurolla mm. pitsoja ja muitakin paaruokia!

Carlo Menta sijaitsee kadulla nimeltä Via della Lungaretta, joka on varhain aamulla viehättävä mutta päivisin turistien raiskaama ja ruuan suhteen mauttomimpia kulkuväyliä ikuisessa kaupungissa. Muutamia vuosia sitten - ennen Trasteveren pahinta turisti-invaasiota - Carlo Menta oli huokeahko tai keskihintainen trattoria, joka tarjoili hyviä aterioita suhteellisen laadukkaista raaka-aineista. Sittemmin huomattiin, että sijainti alueen suosituimman piazzan ja vierailluimman kirkon vieressä toi pöytiin yhä enemmän satunnaisia turisteja, joista kehkeytyi ravintolan pääasiallinen asiakaskunta. Samalla muuttuivat myös kilpailuvaltit. Laatutiedottomille turisteille kun voi kauniissa miljöössä edullisin hinnoin syöttää melkein mitä vain. Hinnat ja laatu poljettiin alas. Sama on valitettavasti käynyt myös monille muille Trasteveren ravintoloille etenkin Piazza di Santa Maria in Trasteveren välittömässä läheisyydessä.

Noin yleisesti voisi vihjata hyvää ruokaa etsivän välttämään merkittäviä turistinähtävyyksiä selvästi yhdistäviä teitä, kuten esimerkiksi Via Giustiania, jota pitkin turistit vyöryävät Patheonilta Piazza Navonalle. Samaan tapaan Via della Lungaretta kuljettaa kaupunkinsa vieraat Piazza di Santa Marialta Isola Tiberinalle. Pyydykset viritetään tietysti sinne, missä helpot saaliit liikkuvat isoina massoina.

6
Italia / Vs: Napoli
« : 29.02.2012, 02:40:02 »
Ericaoscarille vielä tuosta Napolin pelkäämisestä.

On totta, että Napoli Palermon ohella on keikkunut perinteisesti Italian rikostilastojen kärjessä. Molempien kaupunkien mainetta mustaavat entisestään ihmisten mielleyhtymät mafiaan, jolla satunnaisen turistin kanssa ei kuitenkaan ole mitään tekemistä. Napolin kokemisessa uhkana on ennemminkin kyse kummituksista, jotka ovat jääneet historiasta ihmisten mieliin huhuilemaan. Galluptutkimusten mukaan Italiassa yleinen uskomus onkin, että Palermo ja Napoli ovat selkeitä piikkejä, joiden rikosmäärät eivät ole vuosien saatossa vähentyneet. Ei siis ihme, jos todellisuudesta vieraantuneet campagnialaistoverisi kammoksuvat Napolia.

Osittain pelkoihin vaikuttaa tietysti myös kontrasti. Italiassahan erot tiettyjen kaupunkien välillä ovat käsittämättömän suuria. Rooma on joidenkin tilastojen mukaan ollut Euroopan turvallisin pääkaupunki. Esimerkkinä: Roomassa kuolee rikoksen kautta vuodessa noin 0.4 ihmistä sataatuhatta asukasta kohden. Sama luku Amsterdamissa on 4.7. Suomessa henkirikoksia tehdään vuodessa 2-3.5 sataatuhatta asukasta kohden. Jos siis roomalaiselta kysyy, pitää hän Napolia todennäköisesti villinä läntenä tai viidakkona. Napoli on aina ollut vahvasti omissa mielikuvissaan eläville italialaisille sama helvetti, viemäri ja Beirut.

Faktat osoittavat kuitenkin ihan muuta. Kahdessakymmenessä vuodessa Napolin henkirikosmäärät olivat puolittuneet vuodesta 1979 vuoteen 2009, josta on myös pitkä matka tähän päivään. Viime heinäkuun lopussa italialaisille tarjottiin shokki mustana valkoisella, kun lehdet revittelivät otsikoita uusista murhaluvuista: Vuoden alusta heinäkuun loppuun kirjatuissa henkirikoksissa ”turvallinen” Rooma ei ollut ainoastaan ohittanut Napolia vaan pääkaupungissa oli tapettu yli kolme kertaa enemmän ihmisiä kuin tuossa kaupungissa, jota italialaiset pitävät Afrikan alkuna. Rooman selkeä johto Napoliin nähden piti vuoden loppuun saakka.  Toki Rooman murhaluvut olivat tavallista suuremmat, mutta Napolin luvut osoittavat vuositasolla noin 1.5 tapettua ihmistä sataatuhatta asukasta kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että Napolia voidaan pitää tilastojen todistamana yhtenä Euroopan turvallisimmista suurkaupungeista. Eli jos ette halua tulla tapetuiksi, muuttakaa Napoliin ja pois Suomesta, joka tunnetusti on myös väkivaltarikosten kärkimaita Euroopassa.

7
Italia / Vs: Napoli
« : 29.02.2012, 00:20:31 »
Ilmeisesti nämä kaikennähneet kaikkien alojen asiantuntijat eivät ole koskaan käyneet Paestumissa kun ei kukaan ole tullut maininneeksi että sinne mennäkseen olisi kyllä parasta, tai ainakin huomattavasti helpompaa olla auto alla.

Ilmeisesti nämä kaiken nähneet kaikkien alojen asiantuntijat eivät ole koskaan tulleet maininneeksi tuota, koska esimerkiksi Napolista pääsee junalla suoraan Paestumiin, jonka asemalta raunioille on noin 400 metrin kävelymatka kauniilla maisemilla.

8
Italia / Vs: Napoli
« : 28.02.2012, 20:16:07 »
No se on sinun mielipiteesi. Riippuu mitä haluaa nähdä. Me ainakin menemme kyseiseen kohteeseen näkemään arkeologisia kohteita, jolloin Sorrentosta on helppo kulkea.  Riippuu siis mitä kysyjä haluaa nähdä. Mikäli haluaa nähdä nimenomaan Napolia, toki kannattaa mennä nimenomaan Napoliin. Mutta meille ainakin tärkeintä on nähdä Herculaneum, Pompeij ja Paestum.

Mielipiteeni on myös se, ettei Sorrentosta mitenkään ihanteellinen ole kulkea noihin mainitsemiisi kohteisiin, mikäli se nyt oli se oleellisin pointti. Sieltähän on aika pitkä matka kaikkiin kyseisiin paikkoihin. Esimerkiksi matkalla Napolista Sorrentoon (Herculaneumin jälkeen) on monta viehättävää paikkaa loistavine kulkuyhteyksineen - vaikkapa Torre Annunziata, jossa on kenties Catanian jälkeen maailman ystävällisimmät ihmiset.

9
Italia / Vs: Napoli
« : 28.02.2012, 00:08:23 »
Minä yritin samaa pähkätä, mutta päädyin sitten kansaiväliselle foorumille (jossa muutenkin enemmän roikun) aiheen pariin, eikä kukaan suositellut mitään aluetta, vaan lähes kaikki suosittelivat majoittumaan mielummin Sorrentoon, niin päätimme sitten kuitenkin mennä sinne.

Onpas kansainvälisellä foorumilla erikoista porukkaa. Napoli ja Sorrento ovat kuin yö ja päivä – eivät siis sinällään mitään vaihtoehtoja toisilleen. Napoli on elämänmakuinen, rähjäisyydessään kaunis, autenttinen ja monipuolinen. Sorrento on ylilyödyn parfyyminhajuinen, näkymiltään kaunis, pintakiiltoinen ja yksipuolinen. Jos haluat nähdä Napolin, et näe sitä Sorrentosta. Et näe Napolia, vaikka sinne tekisitkin päiväreissun. Sen sijaan Sorrentoon riittää helposti viisi tuntia.

Jos turisti kysyy, mistä löytyisi hyvä illallispaikka, tuskin kukaan vastaa: ”Käy mieluummin juomassa tuoppi tuossa mukavassa baarissa”. Pohjimmiltaan se olisi kuitenkin lähes sama kuin neuvoisi Sorrentoon Napolista majapaikkaa etsivän.

Napolista hyvä alue yösijalle löytyy esimerkiksi seuraavasti: Avaa Google Maps ja klikkaa ’hae reittiohjeet’. Lisää neljä eri määränpäätä: Via Giorgio Arcoleo, Materdei, Palazzo Caracciolo Via Carbonara ja Borgo Orefici. Hae reitti niin, että matka tehtäisiin apostolin kyydillä. Piirretyn reitin sisältä mikä tahansa paikka on majoittumiseen sopiva. Via Toledon länsipuolella on hieman köyhempää, joskin aidompaa. Toledon itäpuolella ei tarvitse illallakaan kurkkia olan yli.

10
Italia / Vs: Rooma
« : 23.02.2012, 02:07:37 »
Via del Governo Vecchio sivukujineen on tosiaan varsin mainio ruokakatu, jos nälkä yllättää Navonan läheisyydessä. Erityisesti ensimmäistä kertaa Romassa pyörivälle tämä on melkoinen keidas, koska keltanokka harvemmin lähtee päänähtävyyksiltä kovin kauas ruuan perässä. On kuitenkin mainittava, että reipasmieliselle esimerkiksi Testaccio ja Garbatella tarjoilevat vielä selvästi parempia aterioita.

Via Governo Vecchio 18:ssa on hyvä ja halpa ravintola. En muista oliko paikalla nimeä ensinkään.

Voin kyllä myös suositella Da Toninoa, joka on monesti täynnä ja asiakaskunta vaikuttaa pääsääntöisesti olevan paikallista. Aterioiden hinta ei päätä huimaa ja annokset ovat varsin runsaita. Tunnelmaltaan paikka on tyypillinen sympaattinen trattoria, meluisa ja tiivis. Ei siis ehkä paras vaihtoehto romanttista illallista halajavalle.

Cul de Sac kannattaa myös testata. Se vetää vertoja paljon hehkutetulle Enoteca Corsillekin. Cul de Sacin henkilökunta ei ole tylyä, mutta saat paljon parempaa palvelua, jos pystyt toimittamaan tilauksen italiaksi. Viinitarjonta on luonnollisesti erinomainen, joten kannattaa kysellä suosituksia ja maksaakin vähän tavallista enemmän juomista. Ihan Cul de Sacin vierestä löytyy niin ikään suosittu Osteria Pasquino, joka tarjoilee hyvää ja perinteistä roomalaista ruokaa. Täältä saa myös pizzoja, mutta niiden perässä suuntaisin kuitenkin lähiseudun muihin ja nimenomaan pizzan tekemiseen erikoistuneisiin paikkoihin.

Da Baffetton ilmapiiri voi olla hieman kireä ja kiireinen, sillä paikka tekee pizzoja todellisella massatuotannolla ja syöttää illassa valtavan määrän ihmisiä, mutta se ei näy laadussa negatiivisesti. Mielestäni tämä paikka on Tiberin itäpuolen paras pizzeria, jos ei ihan San Lorenzoon ja Testaccioon asti mennä. Da Baffettossa jonottamista on vaikea välttää. Jos hyvää pizzaa haluaa nopeasti, läheisestä Montecarlosta löytää varsin kelvollisia lättyjä. Paikan osoite on Vicolo Savelli 13.

Kun Via del Governo Vecchiota jatkaa Tiberin suuntaan, katu vaihtuu Piazza dell’Orologion jälkeen Via dei Banchi Nuoviksi. Tällä tiellä on pieni trattoria, Alfredo e Ada, joka ei loista oikein missään erityisesti, mutta on tasaisen varma ja positiivinen suorittaja. Paikka on mukava, kotoisa ja rahvas. Viini lasketaan maitolaseihin, ruokalistaa ei ole kirjoitettuna ja ruoka on perinteisen taattua roomalaista kotiruokaa. Lasku tuskin aiheuttaa kenellekään harmaita hiuksia.

Loppuun on vielä erikseen kehotettava, että jättäkää jatkossa väliin tällä palstalla useammankin nimimerkin kehuma Antica Taverna, jossa ilmeisesti kokki on vaihtunut tai jotain muuta negatiivisen ratkaisevaa tapahtunut. Paikka tarjoilee edelleen samoja annoksia kuin ennenkin huokeaan hintaan, mutta resepteihin on tehty pieniä muutoksia heikompaan suuntaan ja ruuan valmistamisen laatu on tehnyt todellisen mahalaskun.

11
Italia / Vs: Italia ja ruokakulttuurit
« : 17.08.2011, 00:40:53 »
Muistatko incubo millainen on roomalainen resepti, saako kateenkorvan pinnalta rapeana mutta sisältä suussasulavana?

Pari vuotta sitten vieraillessani Checchinossa huomasin kateenkorvan olevan listalla. En kuitenkaan tilannut sitä, koska menusta löytyi paljon muutakin mielenkiintoista. Joka tapauksessa kateenkorva on kuulunut roomalaiseen pöytään jo kauan ja erilaisia reseptejä on paljon. Yksi versio on friteerata keitetty vasikan kateenkorva ja tarjoilla se yksinkertaisesti sitruunan ja persiljan kera. Toinen versio, jonka luulen olleen myös Checchinon tapa, on kateenkorva Marsala-viinissä. Tässäkin reseptissä vedessä liotettua kateenkorvaa jauhotetaan kevyesti ennen sen paistamista ja viinissä uittamista.

12
Italia / Vs: Italia ja ruokakulttuurit
« : 16.08.2011, 01:40:22 »
Enpäs ollutkaan huomannut tätä ketjua, joka on syytä nostaa ylös. Sen verran hyvää juttua löytyy.

Roomassa ei paljon syödä muita sisälmyksiä kuin trippaa, siis naudan mahalaukkua.

Tähän sisälmyskeskusteluun on otettava osaa, sillä kyllä itse olen Roomassa törmännyt monenlaisiin sisälmysruokiin, jotka kaiken päälle ovat ihan roomalaisia ruokia. Osa niistä on myös erittäin maukkaita.

Trippan lisäksihän listoilta löytyvät jo mainitut coratella d'abbacchio, pajata in umido ja rigatoni con la pajata. Nämä lienevät ne tunnetuimmat roomalaisen keittiön sisälmyslautaset. Erinomaisesta ja etenkin perinteisestä roomalaisesta ruuasta kuuluisa Checchino dal 1887 on tarjoillut vuosien saatossa muun muassa munuaisia (rognone) ja kateenkorvaa (animella). Trasteverelaisessa Hostaria La Botticellassa valitsin traditionaalisesta menusta cervello (aivot) e zucchinen. Tämä ei ollut omaan makuuni sopiva.

Juutalaisethan toivat aikoinaan Roomaan nyt jo sinne vahvasti juurtuneita reseptejä. Edelleen juutalaiskortteleiden syöttölöissä tarjottavia annoksia ovat esimerkiksi patè di fegato all'ebraica (maksapatee) ja milza ripiena (täytetty perna). Frascatissa maistoin kerran polmone alla romanaa (keuhkot roomalaisittain), jonka perinteikkyydestä en tiedä, mutta väittivät myös tällä spuskalla olevan juutalainen alkuperä. Joka tapauksessa, kyllä Roomassa syödään sisälmyksiä.

13
Italia / Vs: Napoli
« : 13.08.2011, 13:16:54 »
Aseman seudulla on vähän sotkuisempaa, mutta napolin vanha keskusta Via Duomolta länteen on kohtuullisen siisti. Tietyt alueet (esimerkiksi Vomero ja Santa Lucia) pärjäävät siisteysvertailussa minkä tahansa Pohjois-Italian kaupungin kanssa. Koska Napolissa majapaikkojen hinnat ovat suhteellisen alhaiset, itse en ainakaan ihan aseman vierestä yösijaani hankkisi. Joka tapauksessa centro storicossa ei mitään hajuongelmia ole.

Roomalaisiin ei kannata luottaa puhuttaessa Napolista. Eikä kyllä toisinkaan päin. Suhtautuminen puolin ja toisin on melko yleisesti erittäin ennakkoasenteista ja halveksivaa. Napoliin voi ja kannattaa ilman muuta matkata ja ainakin itse asun mieluummin Napolissa kuin turistien tärvelemässä Sorrentossa.
 

14
Suoraan et taida ilman omaa autoa päästä Opiin, mutta alla olevasta linkistä löytyy Autolinee Regionali Pubbliche Abbruzzesin reittiopas, josta voit hakea yhteyksiä ja sovitella niitä esimerkiksi juna-aikatauluihin.

http://ro.autobus.it/ro/asp/RicercaOrari.asp?User=arpa

Jos ja kun olet reissusi tehnyt, palaapas raportoimaan. Kiinnostaa kovasti.

15
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 22.06.2011, 03:46:03 »
Pitäs 30.6 päästä Firenzestä Pisaan, mutta ainakin tuon trenitalian kautta näyttää, että kaikki paikat ois varattu junaan. Kai tuolta jollakin bussilla pääsee pois? Tai onko jotakin muita junayhtiöitä?

Ei siellä paikat ole varattu. Turhaan stressaat etukäteen. Menet asemalle ja ostat liput. Vaikka olisivatkin täynnä, Italiassa kaikki on neuvoteltavissa. Tuohan olisi sama asia kuin jos et pääsisi Helsingistä Järvenpäähän varaamatta lippuja jo kahta viikoa etukäteen. Tai no ei nyt ihan sama... Italiassa junaliikenne kuitenkin toimii huomattavasti paremmin.

16
Tosiaan, olette melko myöhään liikenteessä majoituksen suhteen. Kyse on niin pienistä kylistä ja niin suositusta alueesta, että parhaat ja edes jollain tasolla kohtuullisen hintaiset majapaikat ainakin lienevät jo muiden hallussa. Mikäli sopivaa paikkaa ei löydy Cinque Terresta, voitte etsiä majoitusta myös La Speziasta, josta pääsee nopeasti ja helposti junalla Cinque Terreen.

Noista kylistä kylläkin taitaa jokaisella olla omat suosikkinsa, mutta itsekin suosittelisin juuri Vernazzaa, Manarolaa ja Riomaggiorea, jotka ovat mielestäni kylistä selvästi kauneimmat ja tunnelmallisimmat. Mikäli haluatte pötkötellä hiekkarannoilla, Monterossossa on siihen puuhaan ylivoimasesti parhaat olosuhteet. Kuitenkin puhtaaseen rantaloikoiluun valitsisin ihan toisen matkakohteen. Cornigliassa keskustasta rautatieasemalle ei mielestäni kyllä millään ole kolmea kilometriä. Kuitenkin reitti on hankala, koska se on lähinnä pelkkää portaiden kipuamista. Corniglian edusksi voi katsoa sen sijainnin viidestä kylästä keskimmäisenä. Eli jos käytätte kulkupelinä mieluiten omia jalkoja, ei Cornigliakaan huono vaihtoehto ole.

17
Italia / Vs: Rooma
« : 22.01.2011, 14:35:37 »
Vaihtoehtoisesti paikallisjuna (Regionale) tai Intercity Pisaan, ja siità sitten R-junalla Firenzeen. Rooma-Pisa maksaa paikallisjunalla hieman alle 20 euroa ja Intercityllà about 30 euroa. Juna Pisasta Firenzeen on vajaan kymmenen euron luokkaa.

Pisan kautta ei turhaan kannata kiertää. Roomasta (Termini) menee myös suorat regionale- ja intercity-yhteydet Firenzeen. Regionale toisessa luokassa kustantaa 16,95 euroa ja intercity 30 euroa. Kuitenkin kannattaa huomioida myös se, että matkan kestossa on junasta riippuen hyvinkin paljon vaihtelua. Freccialla matka kestää noin 1.5 tuntia, kun taas Regionalessa voi joutua istumaan jopa yli neljä tuntia.

18
Cinque Terre on todella upea alue, mutta olen hieman eri mieltä Neiti Q:n kanssa parista asiasta. Iloiset italialaiset ovat varmasti vähemmistö, sillä amerikkalaiset ja muualta Euroopasta tullut väki kansoittaa Cinque Terren kylät varmasti syyskuussakin. Koska paikka on sesonkiaikaan aina pullollaan turisteja, ei paikallisten ravintoloitsijoiden tarvitse tarjoilla suuria herkkuja. Erinomaista ruokaa on lähes mahdotonta löytää täältä, joten sapuskan suhteen ei kannata odottaa liikoja. Riomaggioresta löytyy pienellä vaivalla alueen paras ruokapaikka - Cappun Magru in casa di Marin (via Volastra 19).

19
Italia / Vs: Rooma
« : 05.03.2010, 02:21:36 »
Pitäisiköhän ärsyttää ja kysyä suosituksia hyvästä persoonallisesta yöpaikasta keskeiseltä paikalta, metron läheltä, hinta max 80€ yö

Olen huono antamaan majoitusvinkkejä, sillä en ole vielä koskaan majoittunut Roomassa missään palveluiltaan erityistä kehua ansaitsevissa paikoissa. Omat majapaikkani valitsen aina puhtaasti sijainnin perusteella. Saapuessani yöpymispaikkaan rojahdan suoraan suihkun kautta sängylle. Aamulla toinenkin silmäni aukeaa vasta cappuccinon ääressä jossain kahvilassa. Asiaa voi muuttaa se, jos käytän huoneistomajoitusta, mutta kuudes aistini väitti, että etsit hotellia, hostellia tai B&B:ta.

Kirjoitatko työksesi vai oletko muuten vain noin lahjakas? Jatka toki ja kirjoittele ihmeessä lisää! Kovasti minua kiinnostaisi tietää vielä enemmän esim. italialaisesta mentaliteetista -pitävätkö stereotypiat edelleen paikkansa

Kirjoitan paljon työssäni, mutta en kirjoita työkseni. Noiden stereotypioiden suhteen kannattaa olla varuillaan, sillä kuten totesin, Italia on todella repaleinen maa. Se mikä pätee veronalaiseen, ei välttämättä päde catanialaiseen. Näiden välissä Rooma ja roomalaisuus ei ole sekoitus pohjoista ja etelää. Se on oma maailmansa.

Jaaha, neljä viikkoa vielä ja pääsen itsekin pelipaikoille, viime vuosi jäikin välistä.

Itselläni on kolme viikkoa seuraavaan visiittiin. Odottavan ajassa se tarkoittaa kuukausia.

20
Italia / Vs: Rooma
« : 27.02.2010, 03:10:49 »
Kiitokset. Jatketaan vielä jalkapallosta. Tällä hetkellähän koko Italia kärsii jalkapalloilullista taantumaa, vaikka maa on hallitseva maailmanmestari. Yksi syy on synnynnäinen kyynisyys kaikkia auktoriteetteja kohtaan, mikä on aiheuttanut sen, että keskiverto kaduntallaaja ei luultavasti usko yhdenkään ottelun olevan vilpitön. Perusajatus on siis se, että jokainen ottelu ja sen lopputulos on, jos ei ennalta sovittu, niin vähintäänkin tavalla tai toisella järjestetty. Italialainen mentaliteetti peilautuu jalkapallosta karrikoidusti. Sarjakierroksen jälkeen maalit toki näytetään jalkapalloa käsittelevissä ohjelmissa, mutta ihan yhtä suuri ruutuaika annetaan epäselville tilanteille ja mahdollisille tuomarivirheille. Tämä on kuitenkin omiaan vahvistamaan jo ennalta vahvoja tunteita ja maan rajojen sisäänsä sulkevia jännitteitä. Toisaalta jalkapallon asema niin merkittävänä palasena italialaista ja roomalaista kulttuuria osittain perustuu juuri siihen, että se pystyy tarjoamaan myös todellisuutta koskettavaa saippuaoopperaa, jossa kuka tahansa voi olla omalla tavallaan näytellä ainakin pientä sivuhenkilön roolia.

Ehkä tärkein syy maan jalkapallon alennustilaan löytyy kuitenkin sieltä, missä elää jalkapallon todellisuus – stadioneilta. Pelin näyttämöt läpi saappaan ovat auttamattoman vanhentuneita ja turvatoimet lähes poikkeuksetta vajaita. Monilla stadioneilla kentän ja katsomon välissä kulkee myös juoksurata, jolloin useat katsomonosat jäävät väkisinkin liian kauaksi kentästä ihanteellisen näkyvyyden kannalta. Kun nykyisin kaikki ottelut on mahdollista seurata kotisohvalta, lehterit harvemmin täyttyvät ääriään myöten.

Vaikka Rooman Stadio Olimpico tuskin koskaan on ihan täyteen ahdattu ja siitäkin huolimatta, että tätäkin viheriötä kiertää juoksurata, AS Roman otteluiden tunnelma on harvinaisen mukaansatempaava. Roomalainen yleisö on esimerkiksi pohjoisitalialaiseen keskiarvoon verrattuna todella intohimoinen. Laulut ja huutomyrsky, pommit ja adrenaliini tekevät viileämmälläkin säällä stadionin ilmapiiristä kuuman karnevaalimaisen.

AS Roman otteluiden tunnelman tasoon vaikuttaa paljolti myös kulloinenkin vastustaja. Italia on repaleinen ja teennäisesti yhdistetty maa, joka on täynnä sisäisiä jännitteitä eri maakuntien, kaupunkien, kylien, sukujen ja aatteiden välillä. Nämä vastakkainasettelut näkyvät myös stadioneilla. Joukkue ja kannattajat puolustavat aina paitsi seuransa myös yhteisönsä kunniaa ja värejä.

Olimpicon kuumaverisin ottelu pelataan tietysti paikallisjoukkueiden, punakeltaisen (Rooman kaupungin värit) AS Roman ja taivaansinisen SS Lazion välillä. Tämä ottelu on tunnetasolla yksi koko Euroopan suurimmista kohtaamisista, jonka suitsutus mediassakin alkaa jo viikkoja etukäteen. Italiassahan painetaan kolmea päivittäin ilmestyvää ja puhtaasti urheiluun keskittyvää sanomalehteä, joiden sivuista vähintään kaksi kolmasosaa pyhitetään jalkapallolle. Maan suurimman levikin La Gazzetta dello Sportin seurana edicolat tarjoavat joka aamu toisen pohjoisitalialaisen Tuttosportin ja Corriere dello Sportin, joka on nimenomaan roomalainen urheilupläjäys. Osaltaan myös italialainen media hallitsee massojen lietsomisen suuriin otteluihin.

Rooman paikalliskamppailun lisäksi Stadio Olimpicon katsomoissa kiehuu poikkeuksellisen tulisesti myös silloin, kun vastassa on koko Italian suosituin seura, torinolainen Juventus tai kannattajatasolla Lazion kanssa veljellisissä väleissä oleva Inter. Sinimusta milanolaisseurahan on myös hallitseva Italian mestari. Muita tavanomaista kiihkeämpiä otteluita ovat kohtaamiset Atalantan, AC Milanin, Torino FC:n, Fiorentinan, Bolognan ja kaikkien vihaaman Napolin kanssa. Kyseisissä otteluissa on normaalia korkeampi turvallisuuden riskiaste, mutta toisaalta juuri nämä pelit ovat tunnelmaltaan ainutlaatuisia ja tarjoavat poikkeuksellisen mahdollisuuden kokea lähietäisyydeltä laji tai elämäntapa, joka on erottamaton osa roomalaisuutta. Näissä otteluissa paljastuvat parhaiten roomalaisen avoimeksi tunnetun luonteen kätketyt ja selittämättömän suurimmat tunteet, joille ei ole sanoja, koska niitä ei ole tarkoitettu kerrottavaksi vaan jokaisen itse aistittavaksi.

Sivuja: [1] 2