Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Cybu

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 31.01.2017, 14:11:36 »
kun tuossa kolmisen vuotta sitten sain hyviä vinkkejä Toscanan-reissulle (joka olikin sitten tosi ihana!) niin aattelin taas kysellä ja tässä samassa ketjussa.
oltiin siis kesäkuun lopulla liikenteessä ja majoituttiin pienessä kylässä nimeltä

Castel San Gimignano (majapaikka Borgo di Marino tai vast. taivaallisen hyvää ruokaa majapaikan ravintolassa)

ja käytiin päiväretkillä seuraavissa paikoissa

Siena
San Gimignano
Monteriggioni
Volterra

ja oltiin tyytyväisiä reissuun. Niin nyt ois taas mietinnässä reissu (noin viikon) Toscanaan ja/tai Umbriaan ja olis kiva kuulla suosituksia, että missä paikoissa ehtisi/voisi käydä viikon aikana ja mikä olis hyvä tukikohta? auto pitänee taas vuokrata, vaikka mies ei ole asiasta kovin innoissaan.
kiinnostaa ennen kaikkea historialliset ihanat pienet kylät ja kaupungit, joihin tehtäisi päiväretkiä. kapeat kujat, ihanat ravintolat ja kahvilta, hienot kirkot ja muut kiinnostaa. kiva tietty jos olis majapaikan lähettyvillä jotain patikointimahollisuuksiakin, viimeksi ei oikein ollut. täältä olen jo bongaillut kivan kuulloisia paikkoja jossain tuolla päin, luettelen niitä seuraavassa:

Fiesole
Vinci
Cascina
San Miniato
Montalzina
Radda in Chanti
Castellina in Chianti
Greve in Chianti
Pienza
Sillico (kuulemma merkittyjä kävelyreittejä ympäristössä)
Lucca
Montecatini
Arezzo
Cortona
Perugia


tuossapa nyt noita nimiä aika viljalti..
jos löytyy tuttuja nimiä ja olet esim tehnyt vastaavaa reissua noilla seuduin niin olen kiitollinen vinkeistä, että missä etenkin kannattaisi käydä ja miksi, mikä vois olla hyvä tukikohta jne  :) Perugiaa jo ihastelin kun näyttää niin kauniilta ja mietin että olisiko se peräti hyvä tukikohta. Mutta poikkeaako tuolla maisemat sitten olennaisesti Toscanasta? ite nauttisin siitä että olis ajellessakin kauniit kumpuilevat maisemat..  ;D
mahollisesti loman loppuun vois yhdistää vaikka päivän parin oleisilun Roomassa tai Firenzessa tai mihin nyt sitten lennot ovatkaan.

varmaan viitisen paikkaa saisi tukikohdan lisäksi mahdutettua viikon reissuun, tai riippuen vähän etäisyyksistä ja kohteiden koosta niin ehkä enemmänkin/vähemmän.

2
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 13.02.2016, 16:59:10 »
Kiitos! perehdyn tuohon tänään! :)

olen nyt selaillut noita interhomen kohteita ja aika hyvältä vaikuttaisi CHATEAURENARD, siis nimenomaan tukikohtana, aika pieni paikka taitaa olla noin muutoin. päiväretkiä ajattelin, että vois tehdä esim näin:

-Pont du Gard & Nimes (samana päivänä varmaan onnistuis?)
-Arles
-Avignon
-Gordes
-Aix-en-Provence

Google Mapsin reititys näyttäisi, että noihin kaikkiin olisi n. 10-90 km:n etäisyys Chateaurenardista, eli varmaankin sopivia päiväretkikohteita. Jos jollakulla on tähän jotain kommenttia tai esim. mitä kyliä voisi joihinkin noista yhdistää, niin kuulen mielelläni.. esim. Gordes lienee pienehkö paikka, voisiko siihen reissuun yhdistää jotain..

Marseilleen ei löytynyt vielä kesäkuulle lentoja, kaiketi tulevat vasta myöhemmin myyntiin vai... miksihän ei näkynyt...

3
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 13.02.2016, 15:51:45 »
nostelen tätä ketjua.. :)
Kysymys Provencen-kävijöille:
mitä paikkaa suosittelette tukikohdaksi, jos tarkoitus on viikon aikana kierrellä (vuokra-autolla) alueen vanhoja, hienoja kaupunkeja ja kyliä..?
täältä olen keskusteluja lukenut ja bongaillut hienonkuuloisia paikkoja, MUTTA aika monessa keskustelussa kyse on vissiin ollut reissuista, joissa vaihdetaan majapaikkaa... meillä nimenomaan tarkoitus olis löytää joku kiva ja ihana majapaikka (toiv. interhomen tai vastaavan kautta), josta sit vois tehdä päiväretkiä.
Näiden keskusteluiden perusteella kiinnostais tällaiset kohteet:

-Aix-en-Provence
-Avignon
-Camargue
-Nimes
-Luberonin alueen kylät (tarkemmin en vielä tiedä, mihin kannattais..)
-Arles
-Orange

Eli jos joku osaa vinkata mestaa, josta kätevästi pääsis päiväretkille esim. osaan yllämainituista kohteista, niin olis mukava :)
Karttaa olen kattellut ja interhomen vaihtoehtoja, mutta vielä en ole löytänyt mitään sopivaa ja vaikee vähän hahmottaakin (kun ei ole tuolla koskaan tullut reissattua), että minkälaisia aikoja kuluu reissaamisiin kaupunkien välillä..

Eniten kiinnostais oikein vanhat, historialliset pikkukaupungit, kylät ja etenkin vuoristomaisemat :)
Hyviä blogeja/matkakertomuksia saa vinkata, melkeen kaikki mitkä löysin haulla täältä, oli vanhentuneita/toimimmatomia linkkejä.. :)

edit: ja ei olis pahitteeks, jos tuo majapaikka sijaitsis jossain viehättävässä pikkukylässä tai -kapungissa  8)

4
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 13.06.2013, 14:17:32 »
Kiitoksia kiitoksia!!! Joo ja mä varmaan tarkotin tota ribollitaa enkä minestronea.. luulisin.. :) ihanaa, papuja, meinaan mä rakastan papuja ja voisin syödä niit vaik joka päivä.. samoin artisokka on ihanaa ja jostain luin ett sitäkin on hyvin saatavilla.. ?! kuullostaa hyviltä noi ruuat.. uskaltaiskohan sitä mahalaukkuuki kokeilla..  :P

5
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 12.06.2013, 14:42:09 »
no jänispaistia meillä on kotonaki, ihan viereiseltä pellolta ite ammuttua..  :P jos ihan nimiä muistaa, ku jos ne on vaa italiaks, ni saa laittaa.. toki mä oon yhestä oppaasta jotain bongaillu mut... jotain minestronekeittoo siinä ainaki kehuttiin!

6
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 12.06.2013, 12:32:11 »
Olisko jollakulla mainita ruokaelämýksiä, joita ei kannata jättää kokematta? Niin kuin jotain tiettyä ruokalajiketta (nimike, jos muistat...) Ja sattuuko joku tietämään, onko Italiassakin (Toscanassa) tyypillistä että on esim päivän menu johon sis. alkuruoka, pääruoka (tai 2), jälkkäri ja on paljon edukkaampi ku listalta tilaus..? ois kiva tiettää jotain näit perusjuttui jo etukäteen.. :) eli ruokavinkkejä vielä kehiin jos jotain tulee mieleen.

entäs patikointi, onko miten tavallista että on esim jotain merkittyjä reittejä..? majotutaan siis san gimignanon lähellä ja auto on varattu viikoksi, mutta toivottavaa olis ett mahd paljon kuitenki oltas ulkona eikä auton ratissa. mahdollisesti päiväks tai pariks vuokrataa pyörät jos helposti saahaa

myös must-paikat lähistöltä saa laittaa ja vinkit :=)

Muoks: luen kyl parhaillaan tota ruokakulttuuri-osioo ja sieltki löytyy kaikkee kiinnostavaa, mutta jos ihan speciaalisti Toscanasta on ehdottaa jotain tai muuten vaan tuoreita kokemuksia ja toi päivän menu -juttu, niin saa tähänki laittaa..:)

7
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 17.03.2013, 16:07:15 »
jippiii! ihan mahtavaa! nyt se siis alkaa hahmottua. toi se vois vaikka sit olla. ja todellaki auto aiotaa vuokrata :D ihanaa kuulla et tuolta sais vielä hyvää ruokaaki.. :D

8
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 15.03.2013, 20:10:41 »
allright hyvä tietää.. ehkä sitten skipataan toi, koska mä haluaisin että myös ihan se majapaikka ja sen lähiympäristö olis ihanaa ja vehreetä seutua, koska tarkotus olis ihan patikoiden ja ulkoillen nauttia myös lähimaisemista ja rauhasta, ja ehkä vaan noin joka toinen päivä tehdä autolla jokin reissu.. eli nyt vielä jatkan metsästämistä.....

pistetääs nyt vielä tämmönen: Castel San Gimignano 12 km da San Gimignanoista: (maatila "Borgo di Mariano").. onko tän niminen kylä kenellekään tuttu tai toi seutu.. toinen samal suunnal olis  Pancole, 7 km etäisyydellä San Gimignanosta..vähän tyyriimpi tosin..

9
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 13.03.2013, 19:14:26 »
Onko kenelläkään kokemusta tämännimisestä alueesta kuin Serre di Rapolano? Etelään Sienasta 28 km, Montalcino 30 km etäisyydellä. Edelleen siis yritän löytää paikkaa, jossa olisi mahdollisimman kivat patikointi/ulkoilumaastot, ja sitten joitakin päiväretkiä voisi tehdä läheisiin kaupunkeihin/kyliin. Mieluiten ehkä Siena-Firenze-välimaastosta, kun tuota Chianti Classicoa on suositeltu, mutta tämä Serre di Rapolano sitten olisi hiukkasen alempana..

10
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 09.03.2013, 09:48:10 »
joo, ei olla koskaa vuokrattu autoo ku ei oo ollu ikinä tarvetta.. suomes omat käytös ja ulkomailla mä oon tykänny mennä junilla yms. eniten kun tulee reissattua venäjällä, niin eipä siellä kauheesti huvita autoilla :) mun mies on vaan niin skeptinen! mut hyvä tietää et ajokulttuuri on normia jne. eiköhän täs kohta aleta varailee lentoja, majotusta ja kaaraaa. täältä olen kyllä saanut jo monia hyviä vinkkejä joten kiitoksia vielä kaikille :)

11
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 06.03.2013, 20:10:27 »
kait täs täytyy alistuu siihen auton vuokraamiseen ;) juu eiku on täs nyt vakavasti sitä harkittava. joku herz vois olla hyvä, niin vois jo täältä käsin varaa etukätee. millasii hintoi ootte muut makselleet ja onko kaikki menny ok? mä olin aluks siis autoilua vastaan lähinnä siks että mun skeptinen mieheni on varma että saadaan joku pommi joka sitten kosahtaa jossain pikkutiellä. ja ite taas kelasin sitä, että kun hän täällä koto-Suomessa jo puhisee, jos joku ajaa ylinopeutta tai ei näytä vilkkua oikeessa kohdassa tai jotenkin muuten ajaa hölmösti/ajattelemattomasti, niin mitäköhän se sit on Italiassa..  ::) jonka autoilukulttuurista siis itselläni ei omakohtaista tuntumaa.. mut juu eiköhän täs nyt oo paras suunnitelma lentää sinne mihin halvimmalla saa piletit, sitten vuokrata auto ehkä koko viikoks jostain korvesta ja körötellä sillä sekä patikoida. :) mut toi seutu olis tosiaan sitten varmaan siellä jossain colle di val elsan suunnalla tai siellä päin kuitenkin, mistä nyt edukkaan huoneistomajotuksen kahdelle löytää. ihmettelin vaan miten lentoliput on niin kalliita........ jotain kolmeasataa per nuppi......

12
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 02.03.2013, 14:44:30 »
hei!

kiitos kaikille vinkeistä! voi olla, että pitää siis harkita vielä auton vuokraamista :) pitää nyt vieä miettiä. kuitenkin ehdottomasti haluamme vain yhden majapaikan, olemme lomalla vain viikon, ja emme halua käyttää pakkaamiseen, siirtymisiin yms aikaa liikaa. aiomme aika paljon ulkoilla, patikoida, ehkä pyöräillä, herätä aina aikaisin ja kokkailla hyviä aterioita, ylipäänsä levähtää tästä hektisestä arjesta, sen vuoksi tuntuu että ei edes auton rattiin haluaisi istua loman aikana, kun ite asutaan sen verran korvessa, että ilman autoja ei normaalisti mihinkään pääse, niin lomalla sitten vois mieluiten ihan vaan vaikka kävellä ja korkeintaan istua junan kyydissä.. :) sikäli esim. tuo neiti q:n mainitsema yksi majapaikka vaikutti ihanalta, juuri sellaiselta, mikä olisi mukava kiintopiste, mutta tosin melkein vaatisi sen auton, että tuonne ylipäänsä pääsisi...

13
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 01.03.2013, 21:35:07 »
Kiitoksia vielä lisäinfosta! Innostuin jo heti tuosta Colle di Val d'Elsan paikastakin, mutta tajusin, että meidän majapaikan lähellä pitäisi kuitenkin olla ruokakauppa, kun ei kerran sitä autoa olla ajateltu vuokrata.. :( kuitenki tarkotus valtaosa ruuasta kokkailla itte..

14
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 28.02.2013, 20:48:36 »
paljon kiitoksia tiedoista! sihtasinkin nyt sitten mainitsemiasi alueita, ja löysin huoneiston sen nimisestä paikasta kuin Baarberino val d'elsa, joka taitaa olla pieni paikka, mutta mikä hienointa, siellä on juna-asema! josta pääsisi ainakin suoraan poggibonsiin. ja kohtuuetäisyydet olisi sekä sienaan että firenzeen, joihin ehkä sitten voisi tehdä päiväretket jha muuten patikoida tuolla. ja vaikka poggibonsista tosiaan vuokrata pyörät. ehkä koitan seuraavaksi vielä selvitellä, pääsisikö busseilla kätevästi tutustumaan johonkin noista mainitsemistasi kylistä. kiitos :D

15
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 22.02.2013, 13:53:04 »
Hei!
Tuntuu, että valtaosa suosittaa Toscanaan menijöille auton vuokraamista. Jotenkin ei innosta tuo auton vuokraaminen, joten onkohan viikossa mahdollista helposti muillakin tavoin tutustua esim. Firenzen ja Sienan välimaastoon, vai meneekö liian hankalaksi? Lennot olis näillä näkyminen Firenzeen, ja eniten kiinnostaisi pienet paikat, patikkaretket kauniissa maisemissa jne. Sienaa on täällä kehuttu niin paljon että se on ainakin yksi pakollinen kohde.

Mietin vaan, että kannattaako majottautua firenzessä ja tehdä sieltä päiväretkiä Sienaan + maaseudulle jne. Vai olisko parempi johonki kylään majottautua ja sieltä käsin retkiä? Kun ei houkuttaisi sekään että majapaikka vaihtuis, vaan mieluiten olis yks piste josta aina lähdettäis liikkeelle. interhomesta olen katsellut majotuksia, lähdössä olis joko 2 tai 4 henkeä, vielä ei varmuutta.

kaikki omakohtaset vinkit, kokemukset ja suositukset kiinnostais..!

16
Eurooppa / Vs: Sveitsin Alpit
« : 13.07.2012, 14:25:28 »
Kiitokset muuvaaralle informaatiosta, tämä olikin mukava juttu tietää :)

17
Eurooppa / Vs: Sveitsin Alpit
« : 11.07.2012, 20:43:39 »
ite tänä aamuna ostettiin tuolta sbb.ch junaliput zürich hb-lauterbrunnen, ja ne tuli kyllä sähköpostiin pdf-dokkarina ja luottokortil maksettiin. ymmärtääkseni ne siis ovat ne liput itsessään! sitä kyl ihmettelin, et vaik tietty kellonaika yms valittii mistä sit lähettii ostaan, niin loppuvaihees siin lipus on vaan päivämäärä!! ei mitään mistään tietystä kellonajasta, puhumattkaan istumapaikoista tms.. todella toivon ettei sit eriksee tarvi mitää istumapaikkoi ostaa tai toiv. mahtuu siihen junaan mihin halutaa, ku ei kerran tos näy niitä tietoja. tuolla sbb kun haki niin näytti kyllä reitin ihan loppuun saakka, loppureitti siis bussilla ja gondolihissillä, niihin ei kait sit voi netistä lippuja ostaa. että näin.

18
Eurooppa / Vs: Sveitsin Alpit
« : 09.07.2012, 20:05:06 »
kiitos, kiitos, meillä kuitenki on jo majotus varattuna Mürrenista (kylä Interlakenista parikyt kilsaa) jotenka sinne suunnataan :) ja mä joo joskus katoin tuolta sveitsin rautateiltä, mutten tajunnu niistä ohjeista ett tuleeko ne sähkköpostiin vai ei joten kiitos tiedosa! mut luottokortilla kai sit pitäs maksaa..?!

19
Eurooppa / Vs: Sveitsin Alpit
« : 09.07.2012, 07:59:08 »
kysymys taas junalippujen ostamisesta etukäteen. miten ne liput sit tulee, voiko saada sähköpostiin??? pitäis meinaan jo ens la-aamuna lähteä joten nyt pitäis äkkiä saada junaliput ostettua 14.7. zürich-mürren...!!!!!!!!

voitteko ketkä ootte ostanu junalippui etukätee kertoo miten käytännös oootte toiminu???????????

20
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 04.05.2012, 09:41:18 »
HELSINKI-ZüRICH edukkaasti heinäkuussa?!!

olen koettanut selailla kaikki täälläkin halpalentoketjussa mainitut linkit, mutta jos laittaa että lähtö olisi aamulla pe 14.7 ja paluu illalla la 20.7 niin tuo reilu 700 hunttia (kahdelle, nmenopaluu) on edukkain mitä löytyy, siinä olis kyllä optimiajat kun olisi jo klo 10.10 perillä zurichissa sillon lähtöpäivän aamuna, ja siitä kestää Mürreniin juna-aikataulun mukaan 2h50 min.. ja paluuaika olis myös optimi kun lähtis vast 19.30 zürichista takas. lentoajat myös OK.

mutta jos joku sveitsiin juuri lentoja metsästänyt/ muuten vaan kokeneempi kehäkettu/tarjoushaukka osaa kuitenkin vinkata edukkaammasta mahiksesta niin nyt vielä en lippuja ole varannut, mutta pakko varmaan viimestään huomenna varata.

frankfurtiinkin olen lentoja kattellut (että sieltä posottais junalla interlakeniin, kun joku täällä oli edukkaasti tällaista mahdollisuutta käyttänyt) mutta optimiaikaan eli aamupäivällä perillä lennot olis n. 100 e vain halvemmat kuin zurichiin ja junalippujen hinnat mitä löysin frankfurtista interlakeniin/murreniin oli aika suolaset...eli jotain 200 hunttii per nuppi per suunta..

Sivuja: [1] 2 3 ... 14