Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - operatio

Sivuja: [1] 2
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Ryöstely reissuilla
« : 26.01.2013, 20:19:28 »
Mut yritettii ryöstää Vietnamissa kerra. Käveltii poikaystävän kanssa yöllä hostellille, mopo meni ohi ja vetäs laukusta. Eihän ne laukkua saanu ko oli sellane pien olan yli menevä laukku, mut lensin kunnolla selälleni ja kyynerpää auki. Onneks oli tuuriaki matkassa ette pää kolahtanu...

No eihän tuo nyt ole mikään ryöstöyritys vaan varkaus tai jotakin sellasta.

2
Niin en tiedä millä lentoyhtiöillä lennät jne. Muuten ehkä ihan iisibiisi mutta manilan lentokentällä on tietääkseni 3 terminaalia joiden välillä ei ole mitään varsinaisia kuljetuksia vaan pitää ottaa taksi tai jotenkin muuten vaihtaa terminaalia. Tästä en kyllä ole ihan varma koska en terminaalia sielä vaihtanut.

Niin tuolla tosiaankin on niin että jokaisessa noissa paikoissa kyllä puhutaan englantia paljonkin paikallisten puolelta.

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: Uhkaavin tilanne matkalla
« : 16.11.2012, 12:45:08 »

Amsterdamissa kotimatkalla yksin baarista hotelliin päätin kävellä punaisten lyhtyjen alueen kautta, kun en siellä ollut vielä ehtinyt käydä. Yhdessä vaiheessa tuli joku tyyppi viereen kävelemään ja kuiskasi tervehdyksen ja hämmentyneenä vastasin ystävällisesti. seuraava kysymys oli "do you smoke?" ja kieltävään vastaukseeni tuli vastauksena "are you sure? i got good stuff". Hieman alkoi kuumottaa siinä vaiheessa, mutta onneksi jätkä luovutti nopeasti kun vaan toistelin kieltäviä vastauksia.


On nähtävästi aika suhteellista että mikä on kenellekkin uhkaava tilanne..

4
Afrikka / Vs: Onko Ugandassa vaarallista?
« : 22.09.2012, 14:55:00 »
Ei mitään tietoa ugandasta mutta nuo samat lauseet on monen maan matkustus tiedotteissa mutta tosiasiassa paikan päällä ei ole mitään hätää.

5
Paluulippuja kysellaan ainoastaan matkustettaessa lentaen. Maarajoilla kukaan, koskaan ei ole kiinnostunut paluulipuista.

Ei ehkä paluulippuja mutta Costa ricaan ei ollut asiaa ilman maasta pois lippua, bussi lippukin tosin kelpasi. Ja tämä siis maata pitkin maahan saavuttaessa.

6
Etelä-Amerikka / Vs: Argentina - Uruguay - Brasilia
« : 29.11.2011, 11:07:04 »
Montevideosta bussi paysandu:un. Siitä "paikallisbussi" argentiinan puolelle coloniin. Colonin bussi asemalta ostat tiketin puerto iguazuun. Taksi alle Colonista ja valtatien varteen (10 min taksilla about) shellin huoltoasemalle kahville, bussi noukkii sut siitä kyytiin. Oli paras bussi jossa ikinä olen ollut. Muistelisin että matka oli yli kymmenen tuntia mutta nukuin koko matkan kun tukki.

Näin menin itse noin 2 vuotta sitten kyseisen reitin.

7
Itse menin vuosi sitten bussilla etelästä iguazan putouksille ja huomasin vasta reissun jälkeen että siinä matkan varrellahan olisi ollut toi colonia finlandesa. Kylläpä otti nuppiin et jäi välistä..

8
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 23.09.2011, 11:00:08 »
Tuo kokemus tämän vuoden alusta. Joo riippuu varmaan paljon virkailiasta ja paikasta mistä ylittää.

9
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 19.09.2011, 12:03:30 »
Costarican rajalla kun maitse tulin kysyivät lippua pois maasta, ja sielä oli lappu ennen passin tarkastusta jossa asiasta myös infottiin. Mutta bussi lippukin kelpas lipuks pois maasta..

10
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 06.05.2011, 15:38:29 »
Mitenkäs omalla autolla matkustaminen Ukrainassa, onko liian turvatonta? Missä kunnossa tiet on? Kannattaako suosiolla tyytyä julkiseen liikenteeseen?

Tarkoituksena olisi lähteä kesällä huristelemaan kohti Krakovaa, ja sieltä jatkaa Lviviin ja Kiovaan. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että julkisilla liikkuminen Ukrainassa olisi paitsi halvempaa, niin varmaan turvallisempaakin.. Vai?

Pari viikkoa sitten viikon vuokraautoilin ukrainassa. Tie Kiovasta odessaan loistava melkein koko matkan, mutta muut tiet sitten ovat mitä ovat. Lviv->Kiova oli myös suhteellisen hyvä kuntoinen. Liikenne pääteillä ei ole mitenkään pelottava, muutaman kolarin tosin meinasin ajaa hevoskärryjä päin kun niin hitaasti menivät.

Mulle henkilökohtaisesti pahinta ukrainan liikenteessä oli jatkuvat tutkapartiot. Kun aina ei ollut lainkaan selvyyttä nopeusrajoituksesta. Kerran ne mut pysäytti mut yhteisen kielen puutteessa selvisin saikoitta vaikka ylinopeutta oli.

Kaupungeissa ajaminen hitusen ikävää kun risteyksien kohdalla häviää kaista viivat ainakin odesassa jatkuvasti, pitää vaan sumplia ja toivoo että kukaan ei tule kylkeen.

11
Tuli itse varattua caracas kovalla kiireellä etteivät kerkee korjata bugia. Sitten aloin tutustumaan vähän maan tämän hetkiseen tilanteeseen. Ei mitenkään ruusuista kuvaa saa turvallisuus tilanteesta mutta näillä on mentävä=)

12
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 17.03.2011, 06:17:12 »
Suosittelisin pyörähdystä montenegrossa. Ei lainkaan kummoisempia mestoja/maisemia. Mutta asiaan, kroatia ei ainakaan vielä käsittääkseni ole sen kummemmin eu taikka shengen jäsen.

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 20.10.2010, 16:16:28 »
Ensinnäkin kiitos iskela ja manu vinkeistä! Tuntuu, että parhaat hinnat löytyy noista paikoista, joista voi hakea useamman stopin kerralla, kun kerran lentoreitti on vähän omituinen. ebookersilta ja kilroyltä sai johonkin ~1300e HEL->AMS, AMS->PTY ja SFO->(CDG)->HEL . Lienee ihan kohtuullinen hinta? Ellen löydä jotain ihan megahalvempaa niin menen tuolla, koska saan viettää pari päivää veljen luona (15min junalla Schipolin kentältä) ja menolennot on suoria.

Tarkoitus ei tosiaan ole teettää omaa työtä toisilla, ja kuten alkuperäisestä viestistä voi lukea, olen myös ihan itse etsinyt sieltä mistä nyt parhaiten taisin. Musta on hauskaa auttaa ja jakaa kokemuksia omilta reissuilta, vaikka tällä foorumilla nyt olenkin uusi. Eikös se ole täällä vähän ideakin?

Piis! ;)

Kirjoititko esimerkiksi ebookersin hakuun lähtöpaikaksi helsingin ja pääte asemaksi panama cityn menomatkalle?. Ja paluulle Frisco - helsinki?. Kun tekstistä saa sen käsityksen että hait helsinki-amsterdam sekä amsterdam-panama?

Mielenkiinnosta itsekkin tutkailin tuota reittiä ja 1000 euroon noin löyty nopeesti lennot. Siis Kirjottamalla vaan helsinki-panama ja frisco-helsinki.

Mut anyway jos et tiennyt niin kun löydät ebookersilla tai kilroylla hyvät hinnat niin huitaset sitten vielä vertaa.fi sivulle ja laitat samat päivä määrät ja lennot hakuun ni voi vielä hiukan säästää lisää!

14
Ihmettelen vaan kun melkein joka kerran kun menen chekiniin niin minulta kysytään että haluanko laukut helsinkiin? Kai tähän voisi sanoa että vaikka pariisiin jos sielä on välilasku.

15
Lentomatkustus / Vs: Jääminen välilaskupaikkaan?
« : 28.09.2010, 00:58:55 »
Asiasta on kyllä keskusteltu useampaan otteeseen. Että hakua käyttöön vaan.

16
Lentomatkustus / Vs: edreamsin halvat hinnat
« : 06.09.2010, 15:31:27 »
Ebookers antaa kyseisille päiville mulle 1007 € Ja lähipäiville 780€. Halvin 664 € jos lähtö 14.10 ja paluu 27.10.

Mikähän mahtaa olla näin vaikeaa?

17
Yleinen / Vs: Opiskelija - matkustus - rahoitus
« : 02.09.2010, 12:31:16 »
Kylläpä on taas järjenvalo hiukan himmentyny tällä foorumilla.

18
Baltian maat / Vs: Liettua, Kaunas
« : 18.07.2010, 23:15:23 »
Katselin noita bussiaikatauluja ja näyttää siltä, että Kaunasin lentokentältä Vilnaan lähtee viimeinen bussi 22.25, joten Ryanairin lennolla siihen ei ehdi (perillä virallisesti 23.35, luultavasti aiemmin). Onko kellään siis kokemusta siirtymisestä Vilnaan tuohon aikaan? Ilmeisesti joku oli ottanut kimppataksin?

Pari kuukautta sitten oli raiskin lennolla tullessamme vilnaan meneva bussi ainakin viela kentalla odottamassa. Onkohan aikataulut muuttuneet vai oliko se siela vaan aamua odottamassa sita en tieda :) Mutta kaunasiin taasen ei menny mitaan bussia siihen aikaan ja takseistakin oli kaamea pula.

Lainaus korjattu. Heloriina/mode

19
Matkaseuraa / Montenegro NYT
« : 13.07.2010, 16:36:25 »
Jos joku onnellinen on tanne sattunut eksymaan juuri nyt ja kaipaisi seuraa ( ja jakamaan autonvuokraus kuluja ) niin ilmottautukoon. Olen talla hetkella Kotorissa ja taalta meina vuokrata auto ja ajella hiukan ympariinsa, ehka viikon verran.

20
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kalifornia
« : 20.05.2010, 08:01:47 »
Ainakin viime kesänä toukokuussa Canyonilla oli leirintäalue täynnä ja metsän vartia kertoi että saa pysäköidä mistä paikan löytää ja laittaa teltan pystyyn metsikköön.

Oli vaan himskatin kylmä yö teltassa, tuli ikävä armeijan lämmintä telttaa

Sivuja: [1] 2