Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Reissukka

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Etelä-Amerikka / Vs: Salar de Uyuni, Bolivia
« : 03.01.2014, 15:39:28 »
Meillä operaattorina oli Quechua Connection, ja tyytyväisiä oltiin. Meinas tosiaan tulla harmaita hiuksia, kun yritti firmaa valita, kun jokaista haukuttiin lyttyyn tripadvisorissa (toki kehuttiinkin). Suosittelen kyllä ehdottomasti kolmen päivän retkeä. Ekana päivänä kyllä kierretään ne suolakentät aika hyvin, mutta toinen ja kolmas päivä olivat ihan mahtavia myös laguuneineen, geysireineen ja kuumine altaineen!! Me mentiin yöbussilla ensin omin neuvoin La Paz- Uyuni - matka oli aika rough ride johtuen päällystämättömästä tiestä, joten unta ei juuuri saatu, mutta kaikki vaivat korvaantui kyllä kun näki ne suolakentät..uskomaton paikka!!

2
Etelä-Amerikka / Vs: Machu Picchu
« : 03.01.2014, 02:54:34 »
Sellainen kommentti Inka trailista, että vaikka se virallisesti pitää varata kuukausia etukäteen, niin silti Cuscossa mainostetaan joka kulmalla paikkoja trailille tyyliin seuraavaksi päiväksi. Tapasin myös parin, joka oli trailin kulkenut kahdestaan usean oppaan/kantajan kanssa, ja he myös sanoivat, että heidän ryhmäänsä olisi ainakin mahtunut. Luulin itse kans, että trailille on turha yrittääkään lyhyellä varoitusajalla, enkä sitten mennyt ollenkaan. Maisemat näytti kyllä upeilta siinä Ollantaytambo-MP välillä, tosin, saatiin niistä nautittua ihan MP:lta käsinkin, erityisesti Huayna Picchulle kiipimisen yhteydessä.

3
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 01.01.2014, 20:13:33 »
No tuo on kyllä aivan totta, hostellit ovat hyviä yksinäiselle reissaajalle sosiaalisuutensa vuoksi. Ja niissäkin on aste-eroja, eihän sitä tarvitse pahimpaan party hostelliin mennä jos ei siltä tunnu. Meitä on matkassa kaksi, joten se muuttaa tilannetta. Hyvää matkaa!

4
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 01.01.2014, 19:51:56 »
Enpäs jaksa etsiä vanhaa postaustani tästä piiiitkästä ketjusta, joten teen ihkauuden päivitetyn listan:

1.Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4.Tanska
5. Islanti
6.Viro
7. Latvia
8. Liettua
9. Valko-Venäjä
10.Ukraina
11.Moldova
12.Puola
13.Saksa
14.Itävalta
15.Unkari
16.Sveitsi
17.Alankomaat
18.Belgia
19.Ranska
20.Espanja
21.Italia
22.Slovenia
23.Kroatia
24.Serbia
25.Montenegro
26.Romania
27.Tsekki
28.Slovakia
29.Venäjä
30.Kiina
31. Japani
32. Thaimaa
33. Malesia
34. Singapore
35. USA
36. Kanada
37. UK
38. Irlanti
39. Kolumbia
40. Ecuador
41. Peru
42. Bolivia
43. Chile
44. Turkki
45. Intia
46. Marokko

5
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 01.01.2014, 19:38:23 »
Kannanpa itsekin korteni kekoon tähän topicciin, näin pitkän palstalle kirjoittelutauon jälkeen. Vuosia on tässä kertynyt jo 30+ ja sitten vihdoin sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni pitkästä maailmanympärimatkasta. Mulla oli vakituinen työpaikka, omistusasunto ja siitä isohko velka. Oli myös hiukan säästöjä, ja reissukassan sain kokoon vajaassa parissa vuodessa palkasta säästäen. Noh, asunto vuokralle, millä rahalla saan lähes maksettua lainanlyhennykset reissun aikana, joten ne jatkuvat normaalisti. Työpaikasta irtisanouduin, mutta olen melko luottavainen sen suhteen, että uusi löytynee aika helposti. Töissä suhtauduttiin hyvin, moni kannusti ja kertoi tämän olevan hienoa, ja että ehdottomasti mun tulee lähteä, kun on mahdollisuus. Kaveripiirissä osa hehkutti matkaani semikateellisena, osan mielestä tällainen reissu kuulosti lähinnä rasittavalta :)

Mustakin tuntuu, että näin hiukan "iäkkäämpänä" reissaajana olen kiinnostuneempi uusien paikkojen historiasta, kulttuurista, ruoasta,  kaikesta ylipäätään. Toisaalta mua ei juurikaan enää kiinnosta hostellimeininki (jos koskaan kiinnostikaan), ja muiden reppureissaajien kanssa hengailu, toki mukavia ihmisiä ja poikkeuksia on tullut vastaan, mutta pääsääntöisesti koen backpacker-hostellit bilettävine travellaajineen rasittaviksi, dormiasumisesta puhumattakaan. Olenkin löytänyt ratkaisun majoittumalla lähinnä yksityisessä kotimajoituksessa paikallisten asunnoissa, niissä on usein riittävän rauhallista menoa vanhemmalle reissaajalle  ;D Halusin itse myös panostaa reissulla lomailuun, enkä missään vaiheessa suunnitellut työntekoa. Olisin ollut liian vanhakin WH-viisumeihin sun muihin. Samoin, kun on tehnyt töitä sen viitisen vuotta melko tiukalla tahdilla, ei kyllä huvita sapattivapaalla hakeutua hanttihommiin.

En tiedä liittyykö tämäkin ikään, mutta itseäni on tässä matkassa mietityttänyt ystävyyssuhteet, ja niiden säilyminen matkan yli. Tiedän, että tärkeimmät säilyvät, mutta entäs ne kaverit, jotka eivät itse matkaile, tai ole siitä kiinnostuneita - onko heidän kanssaan yhteistä puhuttavaa matkan jälkeen? Onneksi on facebook yms, sen kautta oon pysynyt aika hyvin kärryillä jengin kuulumisista, enkä oo ihan pihalla sitten palattuani :D  Matkani on siis vielä kesken, ikää jossain 30 ja 35 välimaastossa, ja tulee kyllä pohdittua myös sitä, että kun tämä matka on niin hieno enkä soisi sen jäävän ainoaksi, mutta entäs sitten toiveet omasta perheestä jossain vaiheessa jne..välillä sitä toivoo kuitenkin olevansa 10 vuotta nuorempi, niin olis aikaa kiertää maailmaa, kun ei tämä 12+ kk tunnu riittävän :D

Älyttömän onnellinen olen myös siitä, että nyt todella olen tällä matkalla, enkä vain haaveile siitä. Eihän tämä mitään jatkuvaa huumaa ole, mutta itse asiassa jo pelkkä haaveen toteuttaminen tuntuu hienolta, puhumattakaan kaikesta nähdystä ja koetusta.

6
Yleinen / Vs: Mitä olet tehnyt reissaamisen vuoksi?
« : 30.09.2012, 17:57:12 »
Vuosia sitten ennen ensimmäistä pitkää ulkomailla oleskelua/reissuani varten elin puolisen vuotta säästeliäästi siten, että ruokakauppaan meni sellanen 30e viikossa..sitten irtinsanouduin ekasta valmistumisenjälkeisestä vakiduunistani, jossa ehdin olla vuoden, irtinsanoin ja tyhjensin vuokrakämpän. Mutta tätä kaikkea en pitänyt minään matkaa varten tekemänäni uhrauksena, erityisesti tuota työn jättämistä. Vaikka ulkopuoliset usein kehuivat/päivittelivät rohkeuttani lähteä, itse koin tuon lähtemisen pikemmisen jonkinlaisena helpotuksena/tienä ulos tylsähköstä duunista..en todellakaan siten, että uskalsinpa jättää työn..:D

Pitkän reissun jälkeisinä vuosina tein aina useamman ulkomaanmatkan vuodessa, enimmäkseen Eurooppaan. Sen vuoksi en koe joutuneeni tekemään oikein mitään. Jonkun verran oon pitänyt palkattomia lomia..mutta näitä matkoja varten ei oo tarvinnut erityisesti säästää tai muuta vastaavaa. Tosin en ole koskaan muutenkaan ollut kovin baarissa viihtyvää/shoppailevaa sorttia.

Tällä hetkellä keräilen varoja taas kerran siihen Pitkään Matkaan, jota olen suunnitellut jo pariin otteeseen aiemminkin, mutta se ei ole toteutunut. Nyt lähtö olisi taasen suunnitteilla vajaan vuoden päähän. Mitä sen vuoksi tällä hetkellä teen...no, nyt joudun todella tekemään valintoja, kun rahaa tarvitaan paljon, ja tyhjän päälle en halua reissun jälkeenkään jäädä. Olen käytännössä luopunut siitäkin vähästä shoppailusta, mitä ennen harrastin. Ostan kyllä tarvitsemani vaatteet, kengät ym, mutta vain todella tarvitsemani. Jotain pientä, kuten kirjoja tai tarjous CD:itä nyt tarttuu silti mukaan joskus edelleen. Mietin kaksi kertaa ennen kuin nappaan työmatkalla mukaan aamulatten tms. Viikonloput ovat aika rauhallisia; luonnossa liikkumista, tv:n katselua, lukemista, kuntosalilla käymistä..ja kun lähden sitten "shoppailemaan" (yleensä jonkun naispuoleisen kaverin kanssa), katselen kyllä vaatteita, meikkejä ym, mutta harvemmin ostan jos en jotain tarvitse. Tällä metodilla kaupunkikierroksen "hinta" kahvitteluineen jää yleensä alle 20 euroon, mutta itse asiassa ei ole sen vähemmän mukavaa kuin olisi jos oikeasti ostelisi paljon kaikenlaista. Eli, luovun kaikenlaisesta pienestä, mutta loppupeleissä en nyt juuri mistään, millä olisi väliä. Oon pystynyt tässä säästäessä tekemään reissujakin Eurooppaan, ja elämään kaikinpuolin normaalia elämää. Asuntokin on tullut pari vuotta sitten ostettua ja lainaa makseltua normaalisti säästämisenkin aikana. Kyllä se silti välillä harmittaa kun tekisi mieli tuhlata kaikkiin kivoihin turhuuksiin, mutta kun sitten raha loppuu tililtä..siirrän nimittäin yhteensä 1000e säästöön joka palkasta matkatilille :) Niin, ja vakiduunista olen taas valmis luopumaan matkan vuoksi :)

7
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 30.09.2012, 17:16:28 »

1. Suomi
- en viitsi kotimaan osalta listata kaupunkeja :)
2. Ruotsi (Tukholma, Göteborg, Uppsala)
3. Norja (Oslo, Pohjois-Norjassa autolla)
4. Tanska (Köpenhamima)
5. Islanti (Reykjavik + "maaseutua")
6. Venäjä (Pietari, Moskova, Kaliningrad, Murmansk, Svetogorsk)
7. Viro (Tallinna, Pärnu, Saaremaa)
8. Latvia (Riika, Sigulda)
9. Liettua (Siauliai, Kaunas, Vilna, Kuurin kynnäs)
10. Puola (Varsova, Krakova ,Gdansk)
11. Saksa (Frankfurt, Munchen, Berliini)
12. Sveitsi (Zurich)
13. Itävalta (Wien, Salzburg)
14. Iso-Britannia (Lontoo, Bournemouth, Belfast)
15. Irlanti (Dublin, Galway, Howth)
16. Serbia (Belgrad)
17. Bosnia (Sarajevo, Mostar)
18. Kroatia (Dubrovnik, Split, Zagreb)
19. Montenegro (Kotor, Budva, Bar)
20. Italia (Bergamo, Milano, Rooma, Verona, Venetsia, Genova)
21. Kiina (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Xian, Yanshou, Guilin, Qingdao, Xilignhot +Hongkong + Macau)
22. Japani (Osaka, Tokio, Kioto)
23. Filippiinit (Manila + joku biitsi jonka nimeä en muista
24. Thaimaa (Bangkok, Aonang Beach, Phuket)
25. Malesia (KL, Georgetown, Melaka, Kuantan, Langkawi)
26. Singapore
27. USA (NY, Illinois, Georgia, Washington DC)
28. Marokko (Agadir, Marrakesh, Essaouira)
29. Tsekki (Praha)
30. Slovakia (Bratislava)
31. Turkki (Istanbul)
32. Slovenia (Ljubljana,  Bled, Piran)
33. Bulgaria: (Sofia, Plovdiv, Varna)
34. Belgia (Brysseli, Brugge)
35. Ranska (Pariisi)
36. Monaco
37. Espanja
38. Vatikaani ;D

Hidastunut tämä maiden kertyminen viime aikoina, reissut on kohdistuneet enemmän "vanhoihin maihin". En sitten tiedä kertooko se siitä, että alkaa (Euroopan) maita olla aika hyvin käytynä, vai onko vain sattumaa. Toisaalta "helppojakin" puuttuu vielä, kuten Hollanti ja Kreikka esim.

39. Romania (Bucharest, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Tulcea)
40. Moldova (Chisinau, Tiraspol)
41. Ukraina (Odessa, Kiova)
42. Valko-Venäjä (Minsk)
43. Hollanti (Amsterdam, Rotterdam)

Jee - 40 meni rikki!!  8)

8
Aasia / Vs: Malediivit?
« : 23.08.2011, 14:11:29 »
Löytyykö tuoreita kokemuksia Malediiveista? En ole perehtynyt asiaan vielä ollenkaan muista lähteistä, mutta himottaisi ko. maa talvilomakohteena, ja miksipä ei aloittaisi ideoiden keruuta palliksilta kysymällä. Eli aikaa olisi varmaan kaksi viikkoa, ja ajankohta noin maaliskuu. Onko ajankohta ok sään puolesta? Minkälainen omatoimi-reppureissauskohde tuo on? Kuinka helppoa saarten välillä on liikkua yms? Lennot taitaa jo pelkästään olla kalliit, ehkäpä pakettimatkakin olis varteenotettava vaihtoehto..? Kiitokset kokemuksista!

9
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Islanti
6. Viro
7. Latvia
8. Liettua
9. Puola
10. Saksa
11. Itävalta
12. Sveitsi
13. Unkari
14. Serbia
15. Kroatia
16. Bosnia
17. Montenegro
18. Portugali
19. Italia
20. UK
21. Irlanti
22. Venäjä (lasketaanko Eurooppaan?)
23. Slovenia
24. Bulgaria
25. Turkki
26. Belgia
27. Ranska
28. Monaco
29. Espanja


10
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 21.08.2011, 17:40:07 »
Reilasin kesällä tasan kuukauden lähinnä Välimeren maissa. Rahaa paloi 100e per päivä, eli enemmän kuin oli alunperin ajateltu. Olimme laskeneet budjetiksi noin 70e per päivä, mutta ei riittänyt. Tämä summa sisälsi kaiken (mm. lentoliput, muutaman päivän autovuokran, ja majoituksen budjettipaikoissa (halvat hotellit, B&Bt yms) kuitenkin aina 2hlön huoneella). Täytyy sanoa, että vaikka summasta olisi voinut nipistää, niin emme todellakaan tuhlanneet liikoja. Majoitukset oli aina edullisimmasta päästä millä kahden hengen huoneen sai, emme shoppailleet juuri ollenkaan, baarissa käytiin ehkä kerran, harrastettiin jonkun verran piknikkejä ja ruoka oli enimmäkseen perusmättöjä tyyliin about kympin pasta/pizza tms. Sen sijaan nähtävyyksistä ei tingitty - (maksullisia) museoita yms kierreltiin antaumuksella. Muutamia kertoja syötiin parempia illallisia paikallisista erikoisuuksista koostuen, ja nautimme kyllä ruokasta sekä viinistä, mutta tosiaan ihan kohtuudella. No, koko budjetti oli noin 3000e, mutta en kadu..matka oli aivan upea, ja juuri nuo kerrat kun vähän tuhlailtiin paremman syömisen tms puitteissa kyllä muodostuivat myös eräänlaisiksi matkan kohokohdiksi :-)

11
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 21.08.2011, 17:25:15 »

1. Suomi
- en viitsi kotimaan osalta listata kaupunkeja :)
2. Ruotsi
- Tukholma
- Göteborg
- Uppsala
- Haparanda
3. Norja
- Oslo
- Alta
4. Tanska
- Köpenhamina
5. Islanti
- Reykajvik
- Selfoss (kenties väärin kirjoitettu)
- maaseutumatkailua myös..
6. Venäjä
- Pietari
- Moskova
- Kaliningrad
- Murmansk
- Svetogorsk
7. Viro
- Tallinna
- Pärnu
8. Latvia
- Riika
- Sigulda
9. Liettua
- Siauliai
- Kuurin kynnäs
10. Puola
- Varsova
- Krakova
- Gdansk
11. Saksa
- Frankfurt
- Muchen
- Berliini ihan pikaisesti
12. Sveitsi
- Zurich
13. Itävalta
- Wien
- Salzburg
14. Iso-Britannia (Englanti + Pohjois-Irlanti)
- Lontoo
- Bournemouth
- Belfast
15. Irlanti
- Dublin
- Galway
- Howth
16. Serbia
- Belgrad
17. Bosnia
- Sarajevo
- Mostar
18. Kroatia
- Dubrovnik
19. Montenegro
- Kotor
- Budva
- Bar
20. Italia (aika pienenä tosin, mutta jotain Venetsiasta muistan, niin otin mukaan)
- Venetsia
- Rimini
21. Kiina (+Hongkong + Macau)
- Beijing
- Shanghai
- Guangzhou
- Xian
- Yangshou
- Guilin
- Qingdao
- Xilinghot
22. Japani
- Kioto
- Tokio
- Osaka
23. Filippiinit
- Manila + joku biitsi jonka nimeä en muista
24. Thaimaa
- Bangkok
- Aonang beach
- Phuket
25. Malesia
- Kuala Lumpur
- Georgetown
- Melaka
- Kuantan
26. Singapore
27. USA (NY, Illinois, Georgia, Washington DC)
- Chicago
- Atlanta
- New York
- Washington DC
28. Marokko
- Agadir
- Marrakesh
- Essaouira
29. Tsekki
- Praha
30. Slovakia
- Bratislava
31. Turkki (Istanbul)
32. Slovenia (Ljubljana,  Bled, Piran)
33. Bulgaria: (Sofia, Plovdiv, Varna)
34. Belgia (Brysseli, Brugge)
35. Ranska (Pariisi)
36. Monaco
37. Espanja
38. Vatikaani ;D

Hidastunut tämä maiden kertyminen viime aikoina, reissut on kohdistuneet enemmän "vanhoihin maihin". En sitten tiedä kertooko se siitä, että alkaa (Euroopan) maita olla aika hyvin käytynä, vai onko vain sattumaa. Toisaalta "helppojakin" puuttuu vielä, kuten Hollanti ja Kreikka esim.

12
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 05.02.2011, 16:34:26 »
Laitanpa tähän listaan myös kaupungit/paikat, joissa oon maissa käyny..joojoo, mulla on tylsää ;) Mutta toisaalta ihan hauska nähdä myös kuinka monessa paikassa ollaan maissa käyty; kuitenkin eri juttu reissailla pitkin poikin brittejä kuin piipahtaa viikonloppu Lontoossa, esim!

Laitetaans listaa, niin tulee itsekin laskettua, monta maata takana!

1. Suomi
- en viitsi kotimaan osalta listata kaupunkeja :)
2. Ruotsi
- Tukholma
- Göteborg
- Uppsala
- Haparanda
3. Norja
- Oslo
- Alta
4. Tanska
- Köpenhamina
5. Islanti
- Reykajvik
- Selfoss (kenties väärin kirjoitettu)
- maaseutumatkailua myös..
6. Venäjä
- Pietari
- Moskova
- Kaliningrad
- Murmansk
- Svetogorsk
7. Viro
- Tallinna
- Pärnu
8. Latvia
- Riika
- Sigulda
9. Liettua
- Siauliai
- Kuurin kynnäs
10. Puola
- Varsova
- Krakova
- Gdansk
11. Saksa
- Frankfurt
- Muchen
- Berliini ihan pikaisesti
12. Sveitsi
- Zurich
13. Itävalta
- Wien
- Salzburg
14. Iso-Britannia (Englanti + Pohjois-Irlanti)
- Lontoo
- Bournemouth
- Belfast
15. Irlanti
- Dublin
- Galway
- Howth
16. Serbia
- Belgrad
17. Bosnia
- Sarajevo
- Mostar
18. Kroatia
- Dubrovnik
19. Montenegro
- Kotor
- Budva
- Bar
20. Italia (aika pienenä tosin, mutta jotain Venetsiasta muistan, niin otin mukaan)
- Venetsia
- Rimini
21. Kiina (+Hongkong + Macau)
- Beijing
- Shanghai
- Guangzhou
- Xian
- Yangshou
- Guilin
- Qingdao
- Xilinghot
22. Japani
- Kioto
- Tokio
- Osaka
23. Filippiinit
- Manila + joku biitsi jonka nimeä en muista
24. Thaimaa
- Bangkok
- Aonang beach
- Phuket
25. Malesia
- Kuala Lumpur
- Georgetown
- Melaka
- Kuantan
26. Singapore
27. USA (NY, Illinois, Georgia, Washington DC)
- Chicago
- Atlanta
- New York
- Washington DC
28. Marokko
- Agadir
- Marrakesh
- Essaouira
29. Tsekki
- Praha
30. Slovakia
- BratislavaVuoden 2010 ensimmäinen uusi maa, vaan ei ensimmäinen reissu!

31. Turkki (Istanbul)

kaksi uutta potilasta:
32. Slovenia (Ljubljana,  Bled, Piran)
33. Bulgaria: (Sofia, Plovdiv, Varna)

Loppuvuodelta 2010 pari uutta maata.

34. Belgia (Brysseli, Brugge)
35. Ranska (Pariisi)

13
En myöskäään oikein ymmärrä näitä puheita, ettei Kaliningradia voisi "mitenkään suositella" tai että se olisi kuin pommin jäljiltä..mulla on vähän erilainen kokemus ko. kaupungista. Eihän se nyt toki mikään pittoreski ole, eikä kilpaile kauneimpien kaupunkien tittelistä, mutta silti mielenkiintoinen. Ja "pommin jäljiltä" on mun mielestä vahvasti liioiteltua..historia on mielenkiintoinen ja saksalainen vaikutus näkyy..mä menisin jopa suosittelemaan Kaliningradia astetta eksoottisempana reissukohteena :-) Rajalla meni hiukan aikaa tosiaan, mutta ei niin paljon kuin Pietariin mennessä.

14
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 18.10.2010, 23:26:35 »
sanoin (kun kerran kysyttiin) etta mina haluaisin nahda listan kehitysmaista. Omasta mielestani ne kun on yleisesti ottaen paljon kiinnostavimpia kuin teollisuusmaat. Ja naissa Eurooppa listoissa ei ole ainakaan itselleni ole mitaan mielenkiintoa, Eurooppaahan on vahan kuin kotitannerta.

Olen (kerrankin) mpalan kanssa samaa mielta.

Lisaksi en muutenkaan oikein ymmarra tallaisten listojen ideaa, kaikilla kummittelee andorrat ja vatikaanit,


No ollaanhan me oltu vaikka kuinka montaa kertaa samaa mielta:) Aina sita ei vaan ole taalla toisteltu.

Itsekaan en ymmarra tuota maiden vakisin keraamista. Esimerkiksi vaikka olisin kuinka Luxemburgin vieressa, ei tarttee kayda, kun kaikki kertovat etta se on n eurooopan tylsin maa. Menen vain maihin joihin on asiaa tai jotka jotenkin kiinnostavat.


No täällä kirjoittelevien joukossa on paljon sellaisia, joilla nyt ei koko Eurooppa vielä ole läpikotaisin koluttua kotitannerta. Luulen itse asiassa, että suurimman osan kohdalla näin on. Itse olen käynyt noin puolessa Euroopan maista, ja totta kai haluaisin nähdä ne kaikki. En siksi, että väen vängällä haluaisin kerätä maita täällä listalle julkaistavaksi, mutta useimmiten nyt kohdetta valitessa tuntemattomammat maat/kaupungit tuntuvat kiinnostavammilta. Euroopasa ainakin Valko-Venäjä, Ukraina ja Moldova vieläpä tuntuvat eksoottisilta! Ja miksi maita sitten listaisi, kai ihan huvin vuoksi. Siitä nyt tuskin voi vetää johtopäätöstä että jengi pipo kireellä väkisin maita keräisi :D Niin, ja kyllä mäkin mieluusti viettäisin ja oon viettänytkin myös pidempiä aikoja yhdessä maassa, ja käynyt samoissa maissa useammin. Viikonloppureissulle, tai muulle lyhkäsemmälle pyrähdykselle sitä ensisijaisesti tulee valittua kuitenkin uusi kohde.

15
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 05.10.2010, 22:23:54 »
Aika monessa! Mikähän on pallisten enkka..olis kiva saada uusi galluppi, mutta vähän eri skaalalla kuin tuo vanha..suurin osa nyt kuitenkin on käynyt yli 16 maassa..Olis hauska nähdä kuinka moni on käynyt esim. yli 40, 50 ,60 tms maassa :-)

16
Aasia / Vs: Sri Lankasta Malediiveille ...
« : 03.10.2010, 10:59:06 »
Oon kerran lentänyt Sri Lankanilla, ja kyseessä oli ihan laadukkaan oloinen yhtiö. Matkustamo oli siisti, oli tv-ruudut joka penkissä muistaakseni, ruokatarjoilua jne. Mitään tietoa yhtiön oikeasta turvallisuudesta ei kyllä ole.

17
Junamatkustus / Vs: Kahden kaupungin reissu
« : 28.09.2010, 20:33:26 »
Wien&Bratislava- välimatka olematon ja molemmat kivoja paikkoja. Itse vuosi sitten yhdistin ko. reissuun vielä Prahan.

18
Junamatkustus / Vs: onko realistinen reili reitti?
« : 27.08.2010, 12:28:39 »
Mulla oli kesän reilille lähtiessä 45l rinkka, joka riitti erittäin hyvin ja oli riittävän kevyt. No sitten kävikin ohraisesti ja tuo rinkka varastettiin junassa - se lukko siis todella kannattaa ottaa käyttöön! (niin ja vakuutustahan mulla ei matkatavaroille ollut, arvotavarat oli onneks pienemmässä laukussa messissä). No, ostin tilalle vielä pienemmän, kenties 30-35 litran pikkurinkan. Sekin riitti, kamaa oli juuri sen verran että pyykkiä silloin tällöin pesemällä vaatteet riitti ja oli mukava kantaa. Musta on suorastaan oleellista, että rinkka on niin kevyt, että sen kanssa on oikeesti vaivatonta liikkua kävellen pidempäänkin.

19
aika kauan...yli 2kk ja sit viikonlopuks Kaunasiin. Tarkoitus olis käydä vielä Amsterdamissa ennen joulua, mut enpä tiedä millon. Mitään isompaa ei oo tiedossa nyt   :(

20
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 02.08.2010, 11:12:40 »
Milläköhän sitä on tullut lenneltyä..kaivellaanpas muistilokeroita.
1. Finnair
2. SAS
3. AirBaltic
4. Lufthansa
5. British Airways
6. Ryanair
7. Wizzair
8. Malev
9. AirAsia
10. Swissair
11. TAP
12. China Eastern Airlines
13. American Airlines
14. AirIceland
15. Cebu Pacific
16. AirEuropa (tämä 90-luvulla enkä tiedä onko ko. firmaa enää olemassakaan)
17. AerLingus

Eipä tuu nyt muita mieleen, voi olla että on muitakin. Kaksi hieman peloittavaa lentokokemusta: "pakkolasku" tuolla AirEuropan lennolla (no en tiedä mikä oli syy mutta suunnittelematon laskeutuminen jonkun vian takia anyway), sekä China Eastern Airlinesin lento Osakasta Pekingiin kun kone tärisi niin, että ihan kämmenet hikos ja vatsanpohjasta otti. No, hengissä ollaan :D

Listalta puuttui kaksi vanhaa ja yksi uusi:

18. Blue1
19. Sri Lankan
20. LOT

Sivuja: [1] 2 3 ... 5