Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - annipurna

Sivuja: [1] 2 3 ... 20
1
Aasia / Vs: Nepal
« : 20.02.2011, 08:51:37 »
minä olen kyllä nähnyt vuoria maaliskuussakin...mutta kyllä sanoisin että paras kuukausi toistaiseksi säiden ja maisemien puolesta on ollut lokakuu. monsuuni on ohi ja vihreys on kuitenkin yhä jäljellä. maisemat ovat huikeita ja vuoret näkyvät. tämähän siis voi toki aina muuttua, ei täällä Nepalissakaan säät ole joka vuosi samanlaiset.

monsuuniaikaan matkustaessa saa juurikin varautua niihin sateisiin ja siihen että liikkuminen on hidasta kun tiet ovat siellä täällä poikki maanvyörymien ja veden takia. hinnat ovat kuitenkin halvemmat kun ei ole suurin turistivyöry. lämmintä (kuumaa ilmaa...) riittää.

2
Aasia / Vs: Nepal
« : 26.11.2010, 08:52:45 »
Toisinaan Intiassa kyllä pyydetään tuo transit viisumi, vaikka olisikin osoittaa jatkolento. Jos pysyy vaan transit alueella ja luottaa henkilökunnan kykyyn siirtää matkalaukut suoraan jatkolennolle voinee pysytellä transit alueella. Intialla on kuitenkin ihan oma politiikkansa mitä tulee viisumeihin ja on noita käänytetty ihmisiä joilla on viisumit kentältä takaisin, ihan ilman syytä.

Ja noihin Nepal-budjetteihin. Halvalla voi saada hyvääkin majoitusta. Juurikin Freak Streetin alueella voi saada tosi laadukastakin ihan käypään hintaan. Jos ei mene niihin fiineimpiin turisimiravintoloihin ei ruokakulutkaan ole valtavat. Eli kyllä kympillä päivässä pärjää ruoan ja majoituksen suhteen. Toinen juttu on sitten nuo turismikohteet joista täällä saa pulittaa jokusen euron jos ei tiedä kiertoteitä päästä sisään ilmaiseksi :)

Täällä Nepalissa voi tosiaan elää kuin kuningas ja antaa eurojen virrata tai sitten elää halvalla reppureissulla. Riippuu ihan miten paikat valitsee. Tietenkin se ottaa aikansa löytää ne paikat mistä saa hyvää halvalla mutta sehän on osa reissausta.

3
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 01.09.2010, 09:47:12 »
noista waiting listeistä. joillain asemilla voi kysyä mahdollisuudesta "emergency quotaan". olen joskus saanut lipun junaan pitkältäkin waiting listiltä, ihan vain koska olen turisti. ostin lipun waiting listille, menin station managerin pakeille joka antoi lappusen otsikolla "emergency quota" johon lipun tiedot ja syy kiireelle (turisti) ja passinnumero ja matkapäivänä takaisin asemalle ja paikka oli varmistettu. tätä ei kaikilla asemilla välttämättä ole, mutta aina kannattaa kysyä. sation manager kertoi että "you foreigners are vip people, and you cannot know beforehands when you travel so we want to help you. i want to help you to get to this train". ja kyllä minä junaan pääsinkin :)

4
Aasia / Vs: Nepal
« : 24.08.2010, 18:09:46 »
oli ihan pakko sanoa tähän että siis dahl bhathan on ihan huippu maukasta! odotan ainakin innolla kun ylihuomenna pääsee taas sitä syömään. tietenkin sitä voi olla huonoakin versiota, mutta niin nyt voi olla ihan minkä ruokalajin kohdalla tahansa.

5
Intia / Sikkim
« : 10.07.2010, 16:49:30 »
Olen pahoillani jos aiheesta on jo ketju tai keskustelua jostain, mutta oma hakuyritykseni tarjosi eioota. Jos sellainen on niin lukittakoon tämä ja ohjatkoon joku viisaampi minut oikealle reitille. Kiitos.

Mutta asiaan: Osaako joku kertoa Sikkimiin/Assamiin tarvittavista luvista. Tarkoituksena olisi mennä sinne kuukauden kuluttua pikavisiitille. Saako luvan Darjeelingista vai pitääkö hakea jossain muualla. En enää muista vaikka Darjeelingissa joskus olin. Silloin oli Sikkim kiinni turisteilta mellakoiden takia. Tarvitseekohan nepalilainen kaverini tuota lupaa?

Sen lisäksi jos joku siellä olisi juuri nyt ollut, niin mikä siellä on tilanne. Assamissa näyttivät jonkun junan taas raiteiltaan työntäneen pommin avulla. Eli onko levotonta?

Kiitos :)

6
Aasia / Vs: Nepal
« : 08.07.2010, 20:10:00 »
minä olen suurimman osan aikaa nepalin reissuistani tehnyt vapaaehtoistöitä joten suurempia reissuja ei ole tullut tehtyä.

nautin itse sen lisäksi eniten vierailuista nepalilaisiin pikkukyliin jonne paikalliset kaverini minua ovat vieneet. eli jos vain tutustut luotettavilta tuntuviin kavereihin kaupungissa, on aina ilo vierailla heidän kotikylillään. toki siitä jotain voi maksaakin, lähteväthän nämä paikalliset yleensä oppaiksi jättäen palkkatyönsä siksi aikaa kun vievät kylille.

tykkään eri temppelialueista kathmandussa ja boudhan tiibettiläisalue on hieno myös. jos kiinnostaa meditaatio, kopanin luostarissa voi tehdä vipassana meditaatiota. en ole käynyt mutta kuulema hieno kokemus ja paikka.

ja ihan vain kulkemalla pieniä katuja löytää kaikenlaisia kiinostavia paikkoja joita ei edes välttämättä enää löydä uudellen.

ja tietenkin se dahl bhat (paikallinen päivittäisruoka) ja roksi ja chang (paikalliset alkoholit) voi kokeilla jos siitä on kiinnostunut. tietenkin tiibetiläinen keittiö kannattaa myös kokeilla.

yksi suosikki paikoistani on nagarkot, lähellä kathmandua. siellä ei varsinaisesti ole juuri kävelyretkiä kummempaa tekemistä, mutta voi katsella kotkien liitoa, lukea, olla hiljaisuudessa ja juoda teetä. sinne voi tehdä esim. pyöräreissun. katmandusta pääsee kätevästi ja nagarkotin läheisyydessä on pieniä paikkoja jonne voi yhtälailla samallakin reissulla pyörän kyydissä sutia.

istuminen bussin katolla minne tahansa on aina oma kokemuksensa, etenkin kun menee lähelle vuoria maisemat ovat huikeat.

jatkan tätä kunhan pää toimii :)7
Aasia / Vs: Nepal
« : 29.06.2010, 15:17:59 »
Green line on tosiaan tuo kaikkein kallein mutta varmasti mukavin linja kathmandusta pokharaan. Muut turistibussit ovat ainakin ennen olleet tuon 400 rupiaa. nämä bussit ovat ihan hyvä kuntoisia eivätkä yleensä pysähtele poimimaan tienvarsilta juurikaan väkeä (ainakaan ei koskaan kun minä olen matkustanut yhteensä 4 kertaa). Ne pysähtyvät pari kertaa matkan aikana vessa-ruokatauolle ihan tasokkaissa, joskin kalliimmissa paikoissa. sitten on vielä paikallisbussit jotka todellakin pysähtyvät joka mutkassa poimimaan niin ihmisiä kuin kanoja ja vuohia ja kuljettavat huonekaluja ja vihanneksia kaupungista toiseen. näissä hinta on varmaan n. 200-300 rupiaa. vielä on mahdollisuukisa mennä jo mainituilla pikkubusseilla ja jeepeillä jossa hinta lienee 400 rupiaa. ne pysähtelevät myös matkan varrella vähän huokeammissa paikoissa ja kulkevat hieman nopeammin eivätkä änge paikkoja äärimmäisyyksiin täyteen. paikallisbussit lähtevät pokharassa paikallisbussi asemalta, mutta nuo turistibussit lähtevät eri paikasta, joka on ihan lähellä lakesiden hotellirivistöä. lipun voi ostaa melkein mistä vaan turisti-infosta tai hotellista. ostin itse kerran hotellini kautta ja kiltti isäntä vei minut mopolla pysäkille aamuvarhain :)

tuo hostellihinta vaikuttaa ihan kohtuulliselta laatuun nähden. halvempiakin pokharassa toki on mutta joskus on kiva maksaa laadusta :)

8
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 09.06.2010, 10:58:31 »
kyllä ne tekee asiat hankalaksi. itse kuljin sormet ristissä katmandusta kolkataan sillä en ollut nepalissa kuin 6 viikkoa. läpi pääsin ongelmitta. tosin passissa on niin monta vanhaakin intian leimaa, ettei passintarkastaja ehkä edes huomannut uusinta, eikä sen perään kysellyt. mutta tämähän aina riippuu rajasta ja viranomaisesta. maitse kuulema pääsee helpommin yli ilman tuota 2kk taukoa kuin lentäen.

9
Onko jollain tietoa siitä, miksi Helsinki-Delhi lentoa ei vielä lennetä vaikka muut Aasian kohteet jo lähes lennetään? Näyttäisi olevan että delhi-helsinki lentokin on peruttu...sattuuko kukaan olemaan Delhissä joka tietää tästä. Onko lento järjestymässä edes niin että lauantaina täältäkin jo lennettäisi.

10
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 14.04.2010, 13:41:21 »
Omien keskustelujeni perusteella: Eurooppalaisen vakuutus on kyllä vuoden voimassa sillä sanotulla hinnalla MUTTA aina 3kk kerrallaan. Eli jos vuoden aikana reissaat useaan otteeseen ja palaat kolmen kuukauden välein käväisemään Suomessa, ei tarvitse maksaa lisäkuukausia. Mutta jos reissu on kerralla pidempi kuin 3kk joutuu lisäkuukausista maksamaan erillisen hinnan per kuukausi, hinta riippuu kohteesta ja siitä kuinka suurelle summalle ottaa matkatavaravakuutuksen.

Itsellänikin hyvää kokemusta tästä, sairaalaan ei tarvinnut maksaa mittään vaan vakuutus hoiti sen ilman minua ja varastetusta kamerastakin tuli täysimittaisena korvaus hyvin pian ilmoituksen tehtyäni.

11
viikko....miten se aika alkaakin käydä niin hitaalla kun on näin vähän aikaa jäljellä. ???

12
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 08.04.2010, 12:44:56 »
amppari kiitos. tuo kyllä helpottaa mieltä. vaikka tuosta on ollut niin monenlaista kokemusta kuulemani mukaan riippuen missä maahan saapuu. ja kaikenlisäksi sitä sääntöä ollaan taas muokkaamassa. tiedä noista intian viranomaisista. huokaus.

13
Se mikä kannattaa tuolla Intiassa työskennellessä muistaa on rautaiset ja kylmät hermot. Ne kun saattavat missä tahansa vaiheessa mennä kun on tottunut suomalaiseen työ/opiskelu/yleensä elämä mentalitettiin ja harva asia Intiassa oikeasti menee niin kuin täällä.

Kaikki saattaa tuntua hirmuiselta häsläykseltä jonka ydintä ja järkeä ei voi ymmärtää kuin häslääjät itse. Aikataulut ei läheskään aina pidä, heitto saattaa olla useita tunteja tai päiviä eikä kukaan koe että pitäisi antaa selitys.

Elinolosuhteet, ilmaston erilaisuus ja ympäristön outous tuovat mukanaan väsymystä joka sitten saattaa omalta osaltaan vaikuttaa siihen omaan jaksamiseen. KAnnattaa siis muistaa ettei ota nokkiinsa pienistä jutuista, koska kulttuuri on niin kovin erilainen. Harvoin se on mitään henkilökohtaista vaikka se siltä voisikin tuntua. KAverit siellä on myös hyvin suorapuheisia joskus ja eivät tarkoita pahaa vaikka se meidän kulttuurissa voi sitä olla (esimerkiksi Miksi ihmeessä olet niin lihava? Miten et muka vielä ole naimisissa, onko sinussa vikaa?)

Kesällä pitää muistaa levätä ja juoda paljon vettä ja ottaa kaikki avoimella asenteella vastaan. Ja hyvä jos löytyy joku jolle purkaa, edes sitten vaikka netissä jos ei siellä muita vapaaehtoisia satu olemaan. Itselle blogi oli oiva keino muutamana päivänä kun oikein otti päähän asioiden sujumattomuus :) Sitten kaikkeen tottui ja voihan kumma kun ne sählääminen ja myöhästely tarttuvat!

Onnea matkaan!

14
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 22.03.2010, 11:57:06 »
India Mikessä käy keskustelu kuumana siitä aiheesta, että tuo 2kk sääntö maassa vierailujen välillä olisi taasen muuttumassa. Onko jollain tarkempaa tietoa jo tästä? Sielläkin on noi threadit niin monen sivun mittaisia ja hyppelevät sivukujilla koko ajan, että vaikea saada selvä siitä mikä on varmaa tietoa ja mikä puutaheinää.

15
Aasia / Vs: Nepal
« : 22.03.2010, 10:18:40 »
Ja tähän sitten haluaisin vielä ihmisoikeuksien kannattajana mainita, että ei ne oppaiden/kantajien palkat mitään hurjia ole. Trekkifirma vie osansa mukanaan. Eli ei liikaa saa hinnastakaan tinkiä. Länsimaalaiset haluaa päästä halvalla niin joskus unohdetaan, että ne kaverit tosiaan tulee meitä "palvelemaan" jopa kuukaudeksi kun haluamme kiertää vuoria.

Usein näillä paikallisilla ole riittäviä varustuksia itsellään koska heillä ei siihen yksinkertaisesti ole varaa.Ainakin aikanaan Katmandussa oli muuten paikka jonne sai viedä vanhat kamppeet joita sieltä lahjoitettiin sitten oppaille ja kantajille.

 
Tokihan sitä saa hintaa laskettua kun on porukkaa mukana enempi, ja on siitä iloa muutenkin että on juttu seuraa ainakin iltaisin :) Pokharassa (ja Katmandussakin) on molemmissa firmojen seinillä lappusia jossa etsitään trekkaus seuraa sille ja sille kierrokselle.

16
Intia / Vs: delhin lentokenttä
« : 28.02.2010, 20:15:59 »
Mitään emme alueella oleskelusta joutuneet maksamaan. Matkalaukut olimme jo laittanut Helsinkiin asti menemään joten niitä ei tarvinnut mukana kantaa.

Teillä ei siis ollut edes Transit viisumia tälle odotukselle? Niin ristiriitaisia vastauksia saanut tähän. Ystävää varten tarvitsisin mahd. pian sen tiedon, miten tämä koneen vaihto ilman transitviisumia onnistuu (helsinki-delhi-kathmandu), ja menevätkö tavarat helposti seuraavaan koneeseen. Siitäkin on selkeästi nimittäin erilaisia kokemuksia.

Itselläni on kyllä Intian viisumi, mutta en ehtisi millään olemaan Nepalissa 2kk ja jos käväisen Intiassa juuri ennen Nepalia niin pelkään että menee aikataulut uusiksi. Ei kai siinäkään periaatteessa mitään, mutta kun on jo lupaillut olla siellä täällä tiettyinä aikoina...

17
Aasia / Vs: Pohjois-Intia & Nepal
« : 24.02.2010, 22:06:56 »
Hei. Pikakysymys. Aiemmin tähän vastattu mutta se oli vuodelta 2007 joten kysytään uusin tieto.

Onko kukaan viimeiakoina lentänyt Delhin kautta Katmanduun jäämättä Intiaan. Pääseekö tämän vaihdon yhä ilman Intian viisumia jos pysyy lentokentällä poistumatta ja matkatavarat on laitettu menemään suoraan koneeseen.

Onko tähän esim. olemassa jotain aikarajoituksia? eli riippuuko se tarvitseeko transitviisumia siitä miten pitkä vaihtoväli on. Millaiset tilat tuolla transitalueella on?

Tuntuu joka puolelta tulevan ristiriitaisia vastauksia tähän ja tarvitsisin pikaisen vastauksen ystävälleni.

Huomenna koitan soittaa suurlähetysölle mutta on ollut ennenkin hankala saada sinne yhteys ja sähköposteihin ei ole vielä koskaan vastattu.

18
Aasia / Vs: Nepal
« : 24.02.2010, 03:33:30 »
selvittelin juuri asiaa tutulle (ja nyt itsellenikin intian uusien viisumisääntöjen takia) ja juurikin niin että kamat suoraan ekalta lennolta katmandun koneeseen ja delhissä vaan transit alueelle suoraan ennen katmandun lentoa.

19
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 23.02.2010, 00:54:13 »
Pakko tulla t'nne päivittelemään, että JO on kumma tämä uusi kahden kuukauden sääntöpykälä.

Itselläni on 5 vuoden viisumi (voimassa 12/2012 saakka). Aikaisemmalla reissulla tein parinkin viikon pyrähdyksiä naapuriin.

Seuraava tulossa ja voihan vietävä jos ei pyrähdyksiä myönnetä. Toivottavasti se kuitenkin nyt on niin, että tuolla aiemmin mainittu 2-3 kertaa maasta pois ja sitten vasta 2kk tauko olisi ennemminkin totta.

Kaksi kuukautta olen jo ollut poissa, ja tarkoitus olisi seuraavalla reissulla tehdä 2-3 pyrähdystä Nepalista Intiaan ja takaisin. Saas nähdä kuinka tytön käy.  Jos jollain on ihan omakohtainen kokemus viime ajoilta tästä (etenkin siitä miten maitse mentäessä on käynyt). Onko Katmandun Intian suurlähetystöllä varmasti sama tieto kun vaikka rajaviranomaisilla.

Kaikkea ne jaksaa Intialaiset keksiä turisminsa vaikeuttamiseksi.

20
Aasia / Vs: Nepal
« : 22.02.2010, 23:57:40 »
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.

Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...

Ainakin viime vuonna vielä se meni näin: saat olla maassa per KALENTERI VUOSI 150 päivää vaikka putkeen. kun 90 päivän viisumisi  on lopuillaan menet anomaan 60 päivää lisää toimistosta (jonka nimeä en nyt muista...) se maksaa 2 dollaria päivä. Sen jälkeen maasta on poistuttava. Mutta kuten alla joku totesi, kun olet Nepalissa elokuu-joulukuu ja tammikuu-toukokuu voit olla periaatteessa putkeen 10kk. Tosin en ole siitä varma pitääkö tuossa välissä poistua hetkeksi maasta vai voiko sen tosiaan aloittaa suorin tein heti 1.1 uudelleen maasta poistumatta.

Voi kuinka minä odotan ja rukoilen sitä päivää kun tämä typerä 5kk sääntö poistuu.

Sivuja: [1] 2 3 ... 20