Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - racki

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 15.07.2010, 23:50:38 »
Vaikka olen varannut R.n lennot reilusti yli 10 krtaa, joko yhdelle tai kahdelle hengelle tai eri kohteisiinkin samalla maksukerralla jne. Ts. oikein hyvin ja ongelmitta ovat aina onnistuneet ja meilit tulleet just niin kuin pitääkin jnetc. eli nou hätä&worries wotsouevö.  (koputan päätä ;D )

Sama homma, kymmenillä lentokerroilla ei mitään ongelmia. Ainoastaan kerran visa electron tökki varatessa, mut onneks mulla miljonäärinä on tuhansia eri kortteja millä kokeilla.... ;D oon vielä sellanen hääsääjä, että oon aidosti ihmettyny ku en oo saanu mitään jumiutumaan tai menemään tuplasti tai muutakaan. eli kyllä tekin toverit pystytte jos minäkin!  ;)

2
Yleinen / Vs: Matka vs. opiskelu
« : 15.07.2010, 01:42:36 »
Viestintää, sv:nä journalismia lähden opiskelemaan. En vielä tiedä yhtään noista läsnäolopakoista, mutta jotenkin oon saanut sen käsityksen että amk:ssa sellaisia kursseja olisi enemmän kuin yliopistolla yleensä. Emt.

Mutta mukava tietää että "omaa lomaakin" voi hätätilanteessa (=ankara matkakuume) ottaa. :)

Itellä lähtee nyt kai neljäs vuosi journalismia AMK:ssa, ekaksi onnittelut hienosta valinnasta! ;) ja en oo ikinä matkustanu näin hitosti ku tässä koulun aikana, että eipä huolia! Hommat järjestyy kyllä loistavasti ja reikiä lukujärjestyksestä löytyy. Lisäksi tein myös projektiopintoni ulkomailla (1kk reissu, koulu taisi tätä rahoittaakin aika reippaasti) ja lisäksi koulu on lähettäny mut ilmaiseksi useille kursseille ulkomaille. (Viime vuonna 2vk Slovakiassa, näitä ilmaisia opintoreissuja on ihan perkeelesti, mut kukaan ei lähde niin pari on jouduttu perumaan osallistujien puutteessa!)

Eli ei paineita, pääset kyllä kovasti reissuun ja ainaki meidän koulussa matkustuskuumeisia tuetaan kovasti monilla tavoilla. Opettajat on joustavia ja muutenki hommat pelaa. Paljon on kansainvälistä toimintaakin ja vaihtareita ja vaikka mitä jännyyksiä :)

Ja nythän itelläki koulu jatkuis tuossa syksyllä pakollisella kurssilla, mut kävi niin että vahingossa (;D) tuli tilattua yhdensuuntainen lentolippu tonne kaukaiseen eurooppaan... hups vaan, no mut ei tässä muutaku opettajalle mailia ja laukku olalle!

3
Pelkkä menolippureissu tiedossa syksyllä, en malttais odotella sinne saakka!

Lisäksi alkoi oman alan työt hetkeksi ja onhan tää ihan älyttömän mukavaa hommaa! En kaiken paskaduunin keskellä edes muistanu, että työnteosta voi nauttia. Johan on perkele, huolestuttavaa!  ::)

4
Mun asunnossa on jatkunu jo pitkään tosi hermoja raastava remontti, mut luojalle kiitos ovat tajunneet palkata hommiin tuollaisia söpöjä ja mukavia nuoria jäbiä! Niin kauan ku tuo vuokran määrä puolittuu jatkossaki, remontoikoot vaikka mun puolesta kaiken uusiksi ;)

Lisäksi vakuutusyhtiöltä tulossa 50e vielä korvausta monen kuukauden takaisesta jutusta, jonka he ja minä olimme kumpikin unohtaneet jo autuaasti. Matkakassaan yllärirahaa, jeij!

Niin ja reissuun 10 päivää! Eihän tää niin huonosti mennykään ko ajattelin  ;D

5
Iso-Britannia / Vs: Edinburgh reissu kysymyksiä
« : 29.05.2010, 13:32:03 »
Palasin pari viikkoa sitten Edinburghista ja ainakin OP:n Visa Electron toimi moitteettomasti. Nostelin välillä vähän käteistä, mutta 95% höyläilin vaan korttia. Ei ongelmia!

Uskon, että kukaan ei kiinnitä huomiota mitä siellä kaupungilla mukanaan kanniskelee, eli monitoimityökalut ja muut vastaavat menee varmasti mukana kaupungin hulinassa. Turvallista oli öisin ja päivisin, itse en ainakaan kahta ajatusta suonut turvattomuuden tuntemiselle. (olen vieläpä pienikokoinen naisihminen...:))  Ja henkilötodistuksia varmaan tarvii vain niissä tilanteissa, joissa esim maksaa isompia ostoksia kortilla. Tuskinpa muuten.

Turvatarkastuksen jälkeen ostamani pieni tuliainen piti tunkea käsimatkatavaroihin. Se olikin ensimmäinen kerta monista Ryanairin lennoista kun olivat todella tarkkoja siitä, että VAIN yksi käsimatkatavara. Eli kannattaa varautua siihen, että koko kentällä oleva omaisuus tosiaankin mahtuu sinne yhteen laukkuun, joka vielä täyttää ne mitat! (painoa ei laukulta punnittu, mutta se piti mahduttaa ennen koneeseennousua sellaiseen laukkutelineeseen)

Priorityn ostavat melko harvat, mutta kyllä - sillä pääsee ensimmäisten joukossa koneeseen. Heittona voisin sanoa, että sadasta matkustajasta priorityportilla seisoo aina korkeintaan 5-7 henkilöä. Paikat kyllä löytyy koneesta vaikka tulis jonon viimeisenäkin koneeseen - kokeiltu on!;)

Toivottavasti näistä oli jotain apua!

6
???
Mulle ei ole CS:n kautta tullut yhtäkään tuollaista viestiä ja olen ollut siellä jo yli vuoden!

Hmm, aika jännä. Itse rekisteröidyin tuonne jokin aika taaksepäin ja heti alkoi pukata jos jonkinlaista kontaktia. Ei mitään sinänsä inhottavaa eikä varsinaisia limaisia treffikutsuja, mutta kuitenkin tarpeetonta postittelua... Vasta tuli postiin maili, että "tunnuksesi on vanhentunut", enkä jaksanut tehdä asialle mitään. Vanhentukoot rauhassa, HC riittänee minulle ainakin joksikin aikaa ihan pelkästään  ::) (niin, saahan tuon CS-tunnuksensa "aktivoitua" vain sillä että kirjautuu silloin tällöin tililleen. Itse en vaan jaksanut säätää)

7
Olettekos kuulleet... / Vs: The Hospitality Club
« : 04.03.2010, 14:50:05 »
Hei, pidättekö ihmiset tätä sivustoa oikeasti ihan luetettavana :

http://secure.hospitalityclub.org/hc/signup.php?x=1&language=fin

tekisi mieli liittyä, mutta kyselevät aika tarkkaan tiedot, joten ei kehtaisi ihan mihin tahansa kaikkia tietojaan antaa. KIITOS!  

Mulla on ollu tunnukset HC:ssä jo yli viisi vuotta, eikä mittään ongelmia luotettavuuden kans. Vasta muutin sinne mun katuosoitteen kun sinne oli jäänyt mun vanha postinumero. Onnistuin laittamaan sen jotenkin väärin, ni mulle mailas HC-vapaaehtoinen Tartosta :) ja pyysi mua laittamaan oikean numeron, kun ei ollut tarkistuksessa matchannut johonkin. Eli eipä ongelmia.

Couchsurfingiin liittyessäni mulle taas tuli heti varmaan ainakin 10 erilaista mailia, "tuu mun ja mun maahan!" ja "voi sinä kaunis neito, älä missaa kotipaikkaani timbuktua, tule luokseni milloin vain"-henkisillä ölinöillä. Kyllähän niitä välillä on nykyisin tullut Hospitalityclubistakin, mutta huomattavasti harvemmin verrattaen siihen, millainen syöksy tuli CS:stä  ::)

Pitääkin alkaa taas katteleen majotuksia tuolta Skotlannin HC-tyypeiltä, kun tuli lennot taas varattua...  ;D

8
Lentomatkustus / Vs: lävistykset vs. lentokentät
« : 21.01.2010, 15:03:43 »
Kaverilla hälyytti kyllä nännilävistys, tosin vasta tarkemmassa syynissä. Virkailija käsikäyttöisellä valaisimella tsekkaili portin huudettua, ja kysyi että "piercing?" kun lävärin kohdalla piipitti. Tosin se varsinainen iso portti ei huutanu varmaan siitä lävistyksestä, vaan se johtu jostakin muusta. Mut hoksivatpa vaan :)

9
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Oulussa?
« : 19.01.2010, 16:41:30 »
Ja miekään en ehdi, valitettavasti. Vähän väärä päivä oli mulle kyseessä, olisin kovasti kyllä halunnut liittyä seurueeseen. No, ehkä joku toinen kerta sitten ku mullaki on vappaata!

10
Pallontallaajaklubi / Vs: Miitti Oulussa?
« : 18.01.2010, 17:35:21 »
itellä on töitä kello 20, mut vois silti yrittää kipasta siellä kulumassa tuolloin kello 19, ehkä - mikäli ehtii! ite voisin ainaski pistää pallispaidan päälle, ni siitä ei enää viesti selekene että kenen kans on jengi tekemisissä!  ;D

11
Itsehän itsellesi vastasitkin jo. ;) Kaikenlaista ördääjää on reissuilla tullut nähtyä, tosin osa niistä on ollut myös valitettavasti selvinpäinkin. Olisi nähkääs hienoa selittää itselleen tyypin sekoilu sillä, että se on edes jostakin sekaisin, eikä sillä että tapaus on vaan toivottoman idiootti...

Eli ei meikäläistä ainakaan haittaa, vaikka dormiin tulis kuka tahansa ihan miten tahansa sekaisin, kunhan edes yrittää käyttäytyä toisia häiritsemättömästi. (tosin nukun aina sikeästi enkä herää helpolla, joten meikäläistä ei kyllä toisaalta haittaa kovempikaan ölinä.) Ylleensähän ne sekoilut on ehditty sekoilla jo siellä ulkomaailmassa. Ja onhan niitäki hostelleja, joissa sekaisin oleminen on dormissa enemmän sääntö ku poikkeus. Ne mestat kyllä tunnistaa sit ku niihin menee... Ja sit on näitä tyyliin "kristillisten kirkkotyttöjen majoitusparatiisi"-henkisiä mestoja, joissa toi hostellille konttaus lienee vähän enemmän huono juttu ku muualle könytessä.

Tietenki jos tietää, että kun ottaa olutta niin paskantaa sen jälkeen housunsa, sammuu väärään sänkyyn ja kuulostaa kuorsatessaan moottovikaiselta Volvolta, niin parempi varmaan suosiolla jättää ne kovemmat HC-kännäykset siihen reissuun, jolloin on yksityishuone....  ::)

12
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.01.2010, 03:55:12 »
http://www.area.fi/lentotarjoukset

tuollainen sivusto tuli mainospostina mailiin. muutama ihan kiva kohde näytti olevan, sääli että ite on jumissa töiden ja kaiken muun rainan keskellä täällä suomessa ainaki toistaiseksi... no, ehkä sit taas kohta  ::)

13
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 18.10.2009, 01:12:01 »
http://rail-away.blogspot.com/

Tuolla meidän sekalainen kolmikko kertoilee, mitä tapahtuu Slovakiassa, Romaniassa ja Moldovassa kuukauden reissulla! Yritämme tuonne koota paljon kaikenlaista tietoa niin aloitteleville reissaajille kuin kokeneemmillekin kävijöille. Pysykäähän raiteilla  ;)

14
Yleinen / Vs: vaietut turistirysät
« : 09.10.2009, 18:32:20 »
Olen itseasiassa aika tyytyväinen siihen että on tullut nuoreen ikään mennessä aika erilaisia, avartavia matkakokemuksia kuin muilla. Haittaakin siitä on toki hieman, itseäni ei nimittäin nykyään oikein jaksa kiinnostaa moni Euroopan maa... Kuitenkin tottunut siihen että jos kerta matkalle lähtee niin on reissulla sentään kulttuurishokki koettava. :--D

Joo, kyllä meidän kotoisalla euroopallaki on shokkeja tarjota. Ja ovatkin muuten melkoisia, ku ottaa huomioon miten jotain niin erilaista voi olla NIIN LÄHELLÄ  ;)

15
Mitenkäs nuo meidän etelän vetelien maksamat verorahat? Lappihan on kuitenkin nettosaaja tulonsiirtolotossa, joten mitäs sitten jos ei ostetaaan poronsarviuutetta samaan tahtiin kuin britit? Nimittäin niistä briteistä ei ole mitään hyötyä jos ne eivät saavu paikalle (kuten nyt näyttää tapahtuvan). Suomalaiset, vaikkakin vähäkulutuksiset sellaiset, saapuvat paikoille sankoin joukoin riippumatta siitä lentääkö joku TUI vai ei.

Kyllä ne suomalaiset on siellä pyörineet jo muutenki, usko pois. En vaan oikein voi niistä puhua sankkoina joukkoina... (4 vuotta turismin työllistämänä asiaa nähneenä, koko ikäni kuitenkin alueella asuneena) Enemmän me Lapissa periaatteessa hyödytään niistä sarviuutteen ostelijoista kuin "sankoin joukoin saapuvista suomalaisista", jotka vaan pyörivät ympäri tunturia ihaillen maisemia ja ostaen hissilipunkin vain joka toiselle päivälle - bisnes kun esimerkiksi noilla tunturialueilla koostuu paljon muustakin kuin pelkän mökin varaamisesta... Ne on just ne papanakarkit ja lappi-viirit, väittäisin että ne vetelien verorahat menee pääosin jonnekin aivan muualle ;)

Mut no jos sie olet niin varma siitä, että ne suomalaiset sankoin joukoin sinne hääsää, ni eihän tässä sitten oo mitään hätää - vai mitä? ;D meillähän menee verorahoilla ihan vitun hyvin, ottakaa pois vaan viimisetKIN duunipaikat ni eipähän tarvi käydä töissä...  ::)

16
No voehan vittu. Sinne menee sit yks mun hauskimmista duuneista samalla ??? Äh... No mitähän sitä keksis tilalle.  :-[

Ja todellakin, Lapissa lähes koko elämäni asuneena ja turismista leipäni useaan otteeseen tienanneena, ei hyvältä näytä tämä uutinen. Ja mie epäilen, että suomalaiset ei voi ikinä tuoda samaa rahaa Lappiin mitä esimerkiksi charterbritit siellä käytti... Ellei muita suomalaisia nyt ihan ylenmäärin kiehdo taljojen ja sarvien ja muiden vastaavien oheistuotteiden ostelu kaksin käsin  ;)

Ja Lappiahan on muuallakin kuin Levillä, jos suunnille tahtoo! Esimerkiksi meillä itä-Lapissa on ihan henkeäsalpaavan kaunista, koskematonta luontoa ihan heti laskettelukeskuksen vieressä. Saanut useammin kuin kerran ulkomaalaiset vieraat ja turistit itkemään liikutuksesta kun auringon kajo värjää taivaan punaiseksi tunturin päällä....  ;) Ja meille ei ole vielä ryöminyt se melko karmiva kaiken plastisuus, mikä esimerkiksi jo näissä Lapin suurimmissa hiihtokeskuksissa on vallalla. (mut tietenki mikäs siinä jos tykkää!) Ja varmasti löytyy tilaa, kun tajuaa tehdä varauksensa hetkeäkään tarpeeksi ajoissa.

17
Oliko viime jouluna muuten suomessa lunta?
En ehkä haluakaan jouluksi suomeen, jos ei ole kinoksia valaisemassa hämärää iltaa.. :(

Itä-Lapissa oli ainakin sen verran, että kannattaa tulla kauempaakin katsomaan jos haluaa lunta nähdä. ;) Muutama vuosi sittenhän oli jouluna metsässä lunta vain hädin tuskin nilkkoihin asti - ja eiköhän juuri silloin tullut espanjalainen valokuvaajakaverini Malagasta asti lunta ihmettelemään... Eipä päässyt edes moottorikelkalla ajamaan, kun kelkan pohja vain olis raapinut kiviin.  :-[

Ja tästä joulustahan ei varmaan tiedä edes sammakkomiehet! Toissapäivänä taisi tulla "ensilumi" tuonne itäiseen Lappiin, mutta liekö jo sulanut pois... Tuskinpa kuitenkaan tulee tänäkään vuonna enää jättiläiskinoksia. Lumenkolaajien riemuksi, talviharrastajien harmiksi....  ::)

18
18 päivää ja lento Slovakiaan nousee kentältä! Kuukaudeksi muihin maisemiin - kyllä kiitos, kelpaa! ;)

19
Ite ostin lipun kuskilta kun halusin päästä Lontoosta (Victoria Stationin lähettyviltä) Stanstedille pari viikkoa sitten. Lippu maksoi tasan 10 puntaa, ja kyyti oli nopea - vaan helekkarin kylmä! Ilmastointi toimi vissiin vähän liiankin hyvin ja kiitoksena oli kipeä kurkku. Mutta toimi ja oli reipasta kyytiä noin muuten! Hulluna ei matkalaukuille näyttänyt tosiaan olevan tilaa, mut eiköhän neki saa kyytii junailtua :)

20
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 23.09.2009, 17:37:56 »

Lensin muuten rynskyllä tmp-stn ja ei voi muuta kuin kehua. Kaikki toimi malliikkaasti, matkustamo-henkilökunta oli ystävällistä, lennot olivat etuajassa molempiin suuntiin ja laukut löytyivät hihnalta.

Eipä tuollaisen kokemuksen jälkeen voi mitenkään perustella "perinteisten lentoyhtiöiden" paremmuutta ja kymmenkertaisia lipunhintoja.

Ite laskeskelin, että oon nyt kolme reissua tehny Ryanilla; Riiaan, Lontooseen ja Bremeniin. Joka kerta homma toiminu myös ku rasvattu, aikataulut pitäny joka ainoa kerta varmaankin sekunnilleen. Ja kuten sanottu, henkilökunta todella mukavaa ja muutenkin homma pelaa ihailtavasti. Tuntuu, että kaikki pelaa ihan täysiä! ;D Heleppo kehua, kun kokemukset on aina ollu todella positiivisia.

...sen sijaan esimerkiksi Blue1:lla aikoinaan muutaman reissun tehneenä homma kusi poikkeuksetta joka ainoa kerta, parhaimmillaan lento 20h myöhässä.  >:( ja silti lennoista sai pulittaa satoja euroja enemmän. Never again!

Sivuja: [1] 2 3 ... 7