Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lene_ron

Sivuja: [1]
1
Iso-Britannia / Englanti
« : 29.04.2005, 00:50:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Ah, Englanti on ihana!<3
Irlannista olen kuullut jonkun sanovan, että siellä voi tulla ns. kulttuurisokki epäsiisteyden takia..En tiedä kuinka perätön juttu tämä on, mutta kuulemma esim. pubeissa hädin tuskin pyyhkäistään likaiset tuopit ennen kun ne jo täytetään uudella oluella! Eli jos podet bakteerikammoa, Englanti saattaa olla "turvallisempi".;) Somersetin ja Dorsetin alue ainakin hienoa! Ja tietysti valtavan hieno Wales kokonaisuudessaan on upea kokemus, suosittelen! (Jos sinne päin aikoo, kannattaa ehkä opetella muutama sana paikallista, joskin hiipumassa olevaa kieltä.)
Bore da!:)

Oon itsekin suunnitellut lähteväni Englantiin töihin heti kun vain kirjoituksista selviän.


Itse olin ensin vuoden Irlannissa ja en huomannut mitää epäsiistiä itse pubeissa (olin siellä töissä), lasit pestiin kunnolla ainakin meidän vuorolla. Tosin Galwayssa aikoinaan eli 2003 vielä joskus näytettiin laskevan jätteet mereen.. iiks. Nykyää siihen on puututtu. nyt enää syrjäkylissä saatetaan roskat polttaa pihalla.. kuten myös englantilaiset näyttää tekevän..

Mut nyt olen sitten Englannissa Coventryssa ja täällä on taas nii nii nii likasta että joskus tekee mieli noukkia roskat kävelykaduilta joka toisen metrin välien oleviin roskiksiin.. Suomalaiselle viherpiiperölle tää sotkuisuus, tai siis roskaisuus, oli aika järkytys. Pubit on ihan ok ja siistejä täälläkin. Tosin kaikki on tuumannut että Coventry on englantilaisista isoista kaupungeista huonoin paikka asua.. ehkäpä..

Irlanti oli kymmenen kertaa parempi kokemus kuin Englanti omalla kohdallani. Oon siis ollu noin vuoden kummassakin. Irlannissa ei tullut mieleenkää ajatella että olis jotenki enemmän likaista kuin Suomessa baareissa tms. Itse suosittelen Irlantia etenkin länsipuolta. Tykkäsin kovasti ihmisten mentaliteetista ja huumorista. Puhetta ymmärsin sitten viikon ihmettelyn jälkeen ja murre tarttui vuoden aikana ihan tarpeeksi. Nyt tosin unohtunut jo ja menee enemmän englannin/irlannin/suomen aksentin sekoitukseksi joka joitain kuuntelijoita hymyilyttää..

mailatkaa ihmeessä jos tulee jotai kysyttävää! [email protected]

Sivuja: [1]