Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - musti

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus, jatkuva
« : 10.05.2020, 11:22:28 »
Vakuutusyhtiöillä on ilmeisesti erilaisia käytäntöjä. Pohjolalla on 3 kk:n maximiaikaa voinut pidentää jokavuotiseksi 6 kuukauteen ja sen 6 kk:n päälle reissukohtisesti. Sit ollaankin lähellä sudenkuoppaa, sillä Pohjola ei reissussa ollessa pidennä matkavakuutusta, jos viimeisen kahden vuoden aikana on viettänyt enemmän aikaa ulkomailla kuin Suomessa (Pohjolan virkailija 31.3.2020), vaikka kyseessä olisi henkilö, jonka kotipaikkalain mukainen vakituinen asuinpaikka olisi Suomessa.

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 10.05.2020, 04:21:41 »
Vaikka aihe ei nyt suuremmin ajankohtainen olekkaan, niin tämmöinen asia (varmistus) tuli eteen .  Fennian jatkuva matkustajavakuutus (minulla n. 40€/v) on voimassa 3kk matkoilla, on jatkettavissa 12 kuukauden matkoihin asti.  Voidaan jatkaa kesken matkankin.  Lisäkuukausien hintaa en älynnyt kysyä.
Lisäkuukaudet voivat olla sen verran hintavia, että saattaa tulla harkittavaksi nostaa jatkuvasti voimassaolevan matkustajavakuutuksen enimmäisajan kuuteen kuukauteen, jos Fennia sellaisen myöntää. Samalla voisi tarkistaa, voiko vakuutusta pidentää kesken matkaakin, jos kahden viimeisen vuoden aikana ulkomaillaoloaika ylittää Suomessa vietetyn ajan.

4
Kesäksi Suomeen.

5
Hallituksen mukava, iso, ilmastoitu ja nuhjaantunut bussi CMB:n lentokentältä Colombon keskustan pääbussiasemalle CBS on pääsiäispommien johdosta siirretty lähteväksi lentokenttärakennuksen ulko-oven edustan bussipysäkiltä vanhalle paikalleen ison parkkialueeen oikeaan etukulmaan, jonne pääsee kääntymällä lentokenttärakennuksesta ulos tullessa vasemmalle. Matkaa bussille on ulko-ovelta noin 100 metriä. Lipun hinta on nykyään 150 rs ja siitä saa kuitin eikä multa ole pyydetty lisämaksua matkustamoon otetuista kasseistani kuten yksityispuolen pikkubusseissa usein vaaditaan. Tapasin muuten nuoren venakon, jolta oli pyydetty bussimatkasta Colombon keskustaan ensin 3000 rs sit 2000 ja sit 1000 ja kaunotar sanoi jatkuvasti ei kunnes suostui 300 rs hintaan eli kuullostaa yksityisbussilta. Venakko oli ekaa kertaa Sri Lankassa eikä tiennyt, missä bussissa hän oli aloittanut Sri Lankan lomansa.

Tulin äsken etelästä Colomboon lauantaijunalla nro 8057 (voi varata istumapaikan modernissa vaunuosastossa) ja koska se tulee yllättäen puoli tuntia aikataulun mukaista aikaansa myöhemmin Fortiin, niin päätin suostua juna-asemarakennuksen oven edustalla taxikyytejä tarjoilevien (erehdys) autoriksa tuk tukiin kiirehtääkseni varjossa kulkuani 500 m päässä olevalle pääbussiasemalle. Luulin tarjotun 200 rupiaa olevan riittävä lyhyestä matkasta, mutta kuskilla oli moraalittomat lisäansiot mielessä. Hän kysyi ensimmäiseksi, koska koneeni lähtee. Mielestäni se ei kuulunut hänelle ja vastaamatta hänen kysymykseensä sanoin aja vaan nyt bussiasemalle. Sit alkoi valehtelu, miten hallituksen bussi pysää kaikissa paikoissa ja miten sillä tavoin missaan lentoni ja, että hän ajaa mut nopeammin lentokentälle 2000 rupialla. Sanoin tietäväni, miten bussit kulkee eikä puhettakaan, että suostuisin matkaamaan tuk tukilla lentokentälle. Mies totesi matkani onnistuvan jos Allah niin suo. Kun tulimme pääbussiaseman CBS kohdalle, niin mies oli valinnut kauimman kaistan ja kaasutti hirveää vauhtia ohi aseman. Mun piti karjua häntä pysähtymään. Mies oli kaiketi matkalla yksityisbussiasemalle.

Pääbussiasemalla CBS lentokentälle menevät bussit lähtevät laiturilta 187 noin puolen tunnin välein. Asemalla on infopiste, jossa asiaa voi tiedustella. Siellä liikkuu myös ”neuvojia”, jotka yrittävät saada turistin lähtemään kanssaan yksityisbussiasemalle. Lentokenttäbussi kulkee alkuruuhkan jälkeen nopeasti tullimaksutietä EO3:ta pitkin. Bussi pysää lentokentällä lähtö-oven edustalla, josta saa trolleyt eli tällä pääsee taxin tavoin CMB:n kentän Departure-ovelle.

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Netti Thaimaassa
« : 09.02.2020, 12:24:29 »
Etsi Superrich-ketju kun saavut perille ja saat hyvän vaihtokurssin.
Superrichillä ja parilla muulla rahanvaihtajalla on ollut koju BKK-lentokentän alakerrassa kaupunkiin menevien metrojunien edustalla.

7
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 09.02.2020, 12:15:54 »
^  Hallituksen sivusto https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  on valitettavasti kankeutensa lisäksi osittain päivittämätön. Rantaradalla voi juna-aseman virkailijoiden mukaan varata paikan kahteen päivittäiseen junaan, joissa on ilmastoitu 1.luokan vaunuosasto.  Esim aamun juna 8057, joka lähtee Beliathasta Colomboon klo 05:25 on tällainen. Se on Hikkaduwassa aikataulun mukaan klo 07:42 ja lippu sieltä Colomboon maksaa 600 LRS eli n 3 € 1.luokan ilmastoitu paikka. Mikäli matkustaa lauantaisin Colomboon, niin samalla aikataululla klo 07:42 Hikkaduwassa voi nousta Colomboon menevään toiseen junaan, jossa ei ole varattavia paikkoja eikä tarvitsekkaan sillä siinä junassa löytyy 2.luokasta normaalisti vapaa istuin. Lauantainen juna 8057 lähtee Hikkaduwasta aikataulun mukaan vasta klo 08:06 vaikka juna-asemalta ostettavassa tietokonelipussa on väärä lauantai-aikataulu klo 07:42. Kun huomautin asiasta virkailijalle, niin hän totesi tyynesti srilankalaiseen tapaan ”systeemivirhe”.

Brittisivusto https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html näyttää myyvän Colombo Fortista klo 14:25 ilmastoitua paikkaa Beliathaan menevään junaan 8056. Jos samaan aikaan etelään matkustava haluaa mielummin olla ilmastoimattomassa vaunuosastossa, niin hän saa normaalisti paikan junan 2.luokasta esim lentokenttäbussilla tullessa ottaessaan Colombon pääbussiaseman portin edustalta kadulta tuk tuk autoriksan Maradanan juna-asemalle mittarin mukaan vähän yli 100 rupiaa eli 150 LRS on reilu hinta. Juna 8056 tulee Maradanan lähtöasemalle klo 14 aikoihin ja lähtee Colombo Fortin kautta etelään klo 14:15. 

Sellainen pikkuhuomio vielä, että Sri Lankan junien lippuhintoja on hitusen korotettu, mutta myytävissä junalipuissa on edelleen vanha hinta merkittynä eli käyttävät vanhan lippuvaraston loppuun. Jos ostat varatun paikan Sri Lankassa juna-asemalta, niin ulkomaalaiselta vaaditaan passin nro kirjoitettavaksi varauslomakkeeseen.

8
Yleinen / Vs: Mistä tiedot juhlapyhistä yms. jutuista
« : 02.01.2020, 12:55:37 »
Jollei maailmanlaajuista sivustoa löydy, niin olisko tässä jollekkin bisnesideaa luoda sellainen? Tosin se vaatinee hirveästi resursseja kerätä kaikki maailman isot yleisötapahtumat, lomat ym kansaa liikkeelle saavat yksiin kansiin ja vienee paljon aikaa ennenkuin sivuston käyttö leviäisi niin paljon, että se alkaisi tuottaa perustajilleen.

Itelle tuli muutama vuosi sitten yllätyksenä illalla Georg Towniin saapuessani ilman hotellivarausta, että Penangissa oli ok-hotlat täynnä maratonin johdosta ja jouduin hetkeksi ludeluolaan.

9
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 30.12.2019, 20:10:46 »
Samalla matkalla kolme tuttua Etelä-Aasian maata, joissa kuukausi kauemmin kuin Suomessa vuonna 2019.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 19.11.2019, 10:11:11 »
Vina del Mar Chile. Lensin tänne turistiluokassa, nyt hävettää. Ei mulla ole rahaa ja verkostoja, jotka järjestää mulle purjeveneitä ja miehistöä niinkuin sille ruotsalaiselle luksusmatkaaja Greta Thunbergille.

Taidan vetää pullon halpaa paikallista punkkua ahdistukseeni maapallon tulevaisuudesta
Edelleen Kolkatassa, vaikka filmifestivaalit https://kiff.in/ ovat ohitse ja ilman laatu noussut nopeasti taifuunin mentyä epäterveelliseksi https://aqicn.org/map/kolkata/

Funtsasin tota Kajn häpeää. Hän kirjoittaa niin monimerkityksellisesti, etten ole varma tunteeko hän edes häpeää vaan pelkästään pelleilee kanssamme.

Yksi arvaus voisi olla. Nuoruudessa kehittynyt tarve käydä maailman kaikissa maissa. Nyt kypsyneessä iässä parinkymmenen tunnin lento saadakseen ruksattua Chilen maapongauslistastaan ja vielä turistiluokassa. Onko siinä mitään järkeä? On tietenkin, jos maasta nauttii ja Chile on juuri tällä hetkellä käsittääkseni mielenkiintoisessa vaiheessa ja matkaan voi sisällyttää muitakin bongattavia ja mielenkiintoisia lähimaita. Chilen kylmä meri ei ole ikinä houkuttanut minua henkilökohtaisesti. Joten  en tunne Vina del Marea, mutta vähäisen nettilukemisen perusteella vois ajatella siellä tuntevan häpeää nimenomaan siitä, että joutuisi valitsemaan ravintolan viinilistalta halpaa.

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.11.2019, 21:16:20 »
Kolkatassa taifuuni Bulbulin ajamana, KIFF-kulttuuria

Mitä tulee pahakyyn mainitsemaan Hesarin artikkeliin, niin ihan piti tsekata ottaako Hesari jotenkin Starbucksin tavoin kantaa harrastuksen hienouteen. Lukaisin mielestäni puolueettoman artikkelin lävitse. https://dynamic.hs.fi/2019/ilmojenhalki/?_ga=2.257976714.1825362089.1573461782-1711061486.1523184057

Valitettavasti tiimalasia täytyy käännellä vielä pitkään ennekuin maailmanlaajuisesti pystytään tehokkaasti suitsimaan yletöntä kulutusta.

12
Varmaan valtaosa intialaisista matkatoimistoista myy edelleen ulkolaisille senioreille junalippuja tuntuvalla alennukslla. Monet "matkatoimistot" eivät edes näytä tietävän, etteivät ulkolaiset enää saa alelippuja ja ne jotka tietävät myyvät silti alennettuja lippuja.

Periaatteessa junan konduktöörin pitäisi velottaa väärällä alelipulla matkustavalta oikean hinnan erotuksen, mikä voi olla intialaisen palkkatasossa huomattava kalliimmissa hintaluokissa kun ulkolaiset naiset saivat aiemmin 50 % alennuksen ja miehet 40 % alennuksen. Olisi mielenkiintoista tietää, onko jollain kokemusta, miten konduktöörit tänä päivänä toimivat Intiassa.
Matkustin viime marraskuussa Shatabdilla Delhiin. Lipun olin ostanut pari päivää aiemmin yksityiseltä matkatoimistolta. Myyntikuitista näki, että siinä oli senior citizen -alennus. Huomautin myyjälle etten ole oikeutettu alennukseen. Huomautukseni kaikui kuuroille korville.

Junassa matkalla Delhiin satuin seisoskelmaan ulko-oven vieressä, kun konduktööri ohitti kysyen samalla lippuani. Sanoin hänelle paikkani ja hän jatkoi sanaakaan sanomatta matkaansa ruksattuaan ensin varauskirjaansa.

13
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 08.09.2019, 17:02:26 »
Täältä saa lippuja: https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
Liput voi noutaa jo heti lentokentältä maahan saapuessa.
Kiitos paljon nettivaraamo-osoitteesta. Valitettavasti siinä ei näytä kuitenkaan olevan varausmahdollisuutta säännönmukaisesti erittäin täynnä oleviin rantaradan juniin etelästä Colomboon aamuisin ja Colombosta etelään iltapäivisin.
Menin äsken yllämainittuun brittinettivaraamoon https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html . Yllättäen huomasin heillä olevan mahdollista varata 14 punnalla ilmastoitu 1.luokan paikka junaan nro 8056, joka lähtee Colombo Fortista klo 14:25 ja tulisi Mataraan klo 18:05. Tuo juna on säännömukaisesti ollut tupaten täynnä eikä siihen ole käytännössä ollut mahdollista saada istumapaikkaa junaan noustessa Colombo Fortista.

Kuitenkin Sri Lankan valtion nettipalvelun mukaan  https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en tuo sama juna  nro 8056 on Colombo Commuter, jossa on vain 2. ja 3.luokka (kalleimmilaan n 1 punta) ja se tulisi Mataraan n. varttia aiemmin eli kumpaa uskoa? Huomattava, että brittivaraamon kartta Sri Lankan junareiteistä on ainakin jäänyt päivittämättä, sillä junarataa on todellisuudessa jatkettu Matarasta itäänpäin.

Kysyisin nyt, onko joku varannut brittivaraamon kautta lipun tuohon junaan ja olisi saanut ilmastoidun 1.luokan istumapaikkalippunsa?

Tuo brittinettivaraamo myy myös aamun junaan etelästä Colomboon nro 8057, joka  säännönmukaisesti  täyttyy matkan varrella täpötäydeksi, 14 punnan ilmastoitua 1.luokan paikkaa. Onko tuo todella mahdollista eli Sri Lankan valtion saittia https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  ei vaan olisi päivitetty vastaamaan nykyhetkeä?


14
Tyhmät kysymykset / Vs: Myyn kaiken ... Golden pig
« : 04.09.2019, 12:02:08 »
seitkytluvun dokkari?
Dokkari kertoo myös nykyajastamme vaikka se valmistui viime vuosituhannen puolella. Sen voi katsoa täältä

15
Aasia / Vs: Nepal 2019
« : 03.07.2019, 10:51:31 »
Syyskuussa nokka kohti Nepalia. Kenelläkään viime käden tietoa, minkälainen meininki kohteessa tällä hetkellä? Vaaditaanko paluulippua, kun saapuu maahan? 90 päivän viisumilla tarkoitus oleskella maassa.
Pari kuukautta sitten Kathmandun lentokentällä oli ruuhkaista ja visa on arrival -automaateille oli jonoa. Ei siinä kuitenkaan kovin kauaa mennyt eikä kaikkea automaatin kysymää tarvinnut täyttää. Edellisvuonna automaateilla ei ollut yhtään jonoa kun mitään Koillis-Aasian isoa lentokonetta ei ollut tullut juuri ennen. Niinpä virkailija tuli täyttämään viisumianomustani eikä hän näpytellyt automaattiin kuin vain pari kohtaa. Lippuja ei kyselty. Jos jostain syystä iisi Nepal muuttaisi käytäntöjään syyskuuhun mennessä eikä jatkolippuja halua hankkia, niin valmistaudu esim expedian https://www.expedia.fi/halvat-lennot kautta  ostamaan lentoliput, jotka perut kuluitta 24 tunnin ajan lipunostostasi. Maarajoilla voi jopa vahingossa huomaamatta kävellä maahan. Niissä on täytetty paperinen hakemus ja meininki on ollut kohdallani iisiä.

16
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 31.05.2019, 11:52:05 »
Etelästä junat Colomboon pysyvät edelleen arvoituksena, miten saada parempi kuin ulkooven viereinen seisomapaikka meren puolella?
Matkustin alkuvuonna sunnuntai-iltapäivällä yhdellä monista Aluthgamasta pohjoiseen päin kulkevista Colombo Commutereista https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en . Junassa oli mukavasti tilaa ja hyvä tunnelma. Panaduran juna-asemalla juna pysähtyi pidemmäksi aikaa ja jotkut matkustajat siirtyivät vaunustamme takaa Matarasta tulleeseen nopeaan Expressiin, joka oli tupaten täynnä. Colombo Commuterin väljissä tiloissa jatkui hyvä meininki poistumispysäkilleni Kollupitiyassa.

17
Aasia / Vs: Malediivit? venematkailusta
« : 25.05.2019, 00:01:01 »
Linjaveneet näkee täältä http://www.roomsmaldives.com/help/ferry
Valitettavasti tuon saitin on ominut joku sillä rahastava. Julkisilla veneillä liikkuva näkee tänä päivänä venereitit aikatauluineen täältä https://www.mtcc.com.mv/content/comprehensive-transport-network

18
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 24.05.2019, 21:37:59 »
pääseekö uzbekistaniin nykyään myös ilman viisumia 30vrk ajaksi?
Suomen passilla pitäs päästä https://mfa.uz/en/consular/visa/ kohta 2


19
Aasia / Vs: Surffaus Indonesiassa
« : 05.02.2019, 06:25:34 »
^ Paikat ylikansoittuu hirveää vauhtia netin avustuksella. Siinä ei ole mitään kielirajoja. BK:sta näyttää löytyvän kirjavaa materiaalia Youtubesta. Sori, parempaa ei ole ehdottaa aloittelijalle. Heinäkuussa siellä ei lisäksi ole suotuisa tuulen suunta vaan kantsuu siirtyä itäänpäin niin lähelle luonnonpuiston aluetta kuin parhaaksi näkee.

20
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 22.01.2019, 08:41:07 »
^ Kullakin näyttää olevan oma agendansa. Olen ymmärtänyt niin, että esim viime kesäisen radiotoimittajan fillarisurman yhteydessä uutisoinnin painotus tarkoituksellisesti jätti vähälle huomiolle, että arvostettu toimittaja ei käyttänyt fillarikypärää. Miksi niin? Yksi vastaus voisi olla, että on taloudellisesti järkevää ja vähemmän saastuttavaa, jos ihmiset ajavat fillarilla vaikka ilman kypärää, sillä aktiivisilla ihmisillä on vähemmän sairauksia. Kävely Östersundomiin lienee vielä parempi vaihtoehto ylipainoisen kansan parissa, vaikka miten tankkaisi safkaa sinne kävelläkseen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22