Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - musti

Sivuja: [1] 2 3 ... 23
1
Yleinen / Matkailu tulevaisuudessa
« : 08.12.2020, 18:41:31 »
Ylen puheessa matkailuteollisuus koronapandemian jälkeen
https://areena.yle.fi/audio/1-3945773

2
Tyhmät kysymykset / Vs: minne usvaauer katosi?
« : 07.12.2020, 12:51:32 »
Reissaajia tulee ja menee, mutta joitain henkilöitä jää kaipaamaan. UsvaAuerin näkökulmat ja reitit poikkesivat monesti tavallisesta ja antoivat ajatuksia. Usva leijui niin omalla tasollaan.

Oletan hänen ottaneen nokkiinsa saamastaan palautteesta kysymykseen, miten perua ei-peruutettava hotellihuone. Hän oli juuri saapunut Yangoniin varmaan rasittavalta Etelä-Burman kierrokseltaan.

Voi toisaalta olla myös häviävän pieni mahdollisuus, että korruptoituneet munkit olivat saaneet vihiä hänen toistaiseksi viimeksi jääneestä kirjoituksesta, mistä ilmenee myös Gautama Buddhan periaatteiden rikkominen http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=1360.msg379051#msg379051

3
Thaimaa / Vs: Thaimaa aukeaa koronalukosta - liveseuranta
« : 25.10.2020, 21:20:54 »
Vain aito turisti makuuttaa 15 000€ tilillään 6 kuukauden ajan Thaimaan reissua odotellessa.

Vain asiallisesti elävät kohtuullisen vauraat turisti ovat tervetulleita.

Mutta kenellä on maahan niin kova hinku, että viitsii tanssia koko sottiisin läpi maahan päästäkseen?
No, esim sellaisella turistilla jolla on varaa palkata ulkopuolinen hoitamaan muodollisuudet päästäkseen koronan kannalta vaarattomampaan oleskelupaikkaan hänelle mieluisammassa ilmanalassa.

Omin avuin tallaaja saattaa harkita lämpimäksi  talvikohteekseen hieman helpommin saavutettavia  maita kuten esim Egyptiä tai laiskottelua trooppisella korallisaarella Malediiveilla, mutta noilta mailta puuttuu Thaimaalla tällä hetkellä oleva valttikortti: liikennevalomallin mukaisen vihreän maan status. Eli Thaimaa on maa, josta voi matkustaa Suomeen rajoituksetta ja kääntäen jonne voi matkustaa rajoituksetta. Siksi Thaimaan osalta ei ole ulkoministeriön suositusta välttää tarpeetonta matkustamista koronaviruspandemian vuoksi eli seikka, joka ei tule esiin aiemmin mainitussa Hesarin artikkelissa. Vihreän maan statuksen omaavassa Thaimaassa matkavakuutuksenkin pitäisi toimia normaalisti.

5
Yritin pari kertaa lainata ja lisätä siihen vastauksen. Esikatselussa luki kuitenkin, että viestikenttä on tyhjä. Jos tämä viesti tulee lävitse, niin lainaus ei ole toiminut ainakaan muutamaan tuntiin.
Toimii...
Niin näyttää nyt toimivan. Eilen tuli esikatselussa sanatarkasti seuraava ilmoitus: "Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä: Viestikenttä jätettiin tyhjäksi."

Sellainen lisäys vielä editoinnin avulla, että ei edelleenkään ainakaan mun laitteella toimi sijaintisi nyt -osiossa, vaan ilmestyy punaisin reunoin edelleen tuo sama ilmoitus: "Seuraavat virheet tapahtuivat lähetettäessä viestiä: Viestikenttä jätettiin tyhjäksi."

6
Yritin pari kertaa lainata ja lisätä siihen vastauksen. Esikatselussa luki kuitenkin, että viestikenttä on tyhjä. Jos tämä viesti tulee lävitse, niin lainaus ei ole toiminut ainakaan muutamaan tuntiin.

7
oletkos muuten käynyt noissa muissa länsirannikkon hiekkaranta/dyynipaikoissa? niitä on ilmeisesti todella paljon. Joku joka tuntee särkät vuosien takaa, oli pettynyt kuinka sinne oli rakennettu aika lailla.
On niitä joitain, muttei hukattavaksi asti. Muutamassa olen käynyt, en kuitenkaan enää vuosikymmeniin, sillä viihdyn nykyään paremmin lämpimissä valtamerissä, jonne kaukaiset myrskyt lähettävät lempeitä maininkeja.

Eniten harmittaa, että Hankoniemen eteläpäässä ollut kaunismuotoinen etelälounaaseen auennut ranta tuhottiin.

8
Reposaaresta tultaessa pohjoiseen mentäessä ei luultavasti tuu mieleenkään jatkaa tietä 269 takas Poriin vaan kääntyä vasemmalle Porin saaristotielle nro 272.
Mitä tarkoitat tällä? ei se itselläni tuota ehdota vaan 272. en myöskään ymmärrä miksi tuota 269 reittiä menisi jos menee pohjoiseen. Käyttäisin tuota 269 reittiä menomatkalla Reposaareen (olettaen että matka ei ala Reposaaresta) ja toista reittiä poismenoon.
Kun muuten testailin, en pikaisella etsimisellä löytänyt näköalapaikkoja ja nähtävyyksiä tuosta viamichelinistä, vai enkä osaa käyttää? tuo edellä mainittu Paateri ja Herranniemi, kumpikaan ei löydy. Herranniemi löytyy hotellina ja heitti heti bookingiin :(. Paateri oli vain osoitteena.
Tarkoitin epäselväksi jääneessä kirjoituksessani just sitä kuin säkin, että kun Sampuli on liittämänsä karkean kartan mukaan tullut Raumalta ja mahdollisesti koukannut Porista rannikolle tietä 269 myöten Reposaareen, niin hän kuten varmaan moni muukin pohjoiseen päin menossa oleva kääntyisi Reposaaresta palatessaan Porin saaristotielle 272 jos on vilkaissut  Michelinin karttaan.

ViaMicheliniltä löytyy näköalapaikkoja zoomaamalla lähemmäksi. Laajana koko maapallon karttana sieltä puuttuu paljon pieniä yksityiskohtia (myös teitä).  Kehuin sitä lähinnä siltä kannalta, että siitä saa klikkaamalla korkeuskäyrät ja polkuja, jos siirtyy autosta kävelemään maastoon.

Koska Sampuli on aikonut käydä Kalajoen hiekkarannalla, niin häntä ehkä kiinnostaisi käydä myös mielestäni Suomen parhaalla aavan meren äärellä olevalla hiekkarannalla, jonne pääsee kääntymällä Mäntyluodosta etelään kohti Yyteriä. Heti Karhuluodn takana oleva luonnonsuojelualue.

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 23.07.2020, 10:34:20 »
Vettä ja leipää.

Nokalta koilliseen

10
Zambban linkittämä Michelinin kartta  www.viamichelin.com  on todella hieno lisä matkojen suunnitteluun.

Reposaaresta tultaessa pohjoiseen mentäessä ei luultavasti tuu mieleenkään jatkaa tietä 269 takas Poriin vaan kääntyä vasemmalle Porin saaristotielle nro 272.

Erityisesti ilahduttaa Michelinin Outdoors-linkin takaa löytyvä topograafit, jotka löytyy tosin Suomessa matkatessa selvemmin maanmittauslaitoksen sivulta https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

11
Yleinen / Vs: COVID19 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 05.07.2020, 11:56:42 »
#Pesula liitti hyvän Eurooppaa koskevan sivuston https://reopen.europa.eu/fi . Se on tällä hetkellä ainakin Latvian osalta päivitetympi kuin IATA:n globaali sivusto.

Edelleen ihmettelen, miten intialainen halpatyövoima voi kesäkuussa siirtyä Intiasta Helsingin kautta Latviaan? Voi tietysti olla, että työmatkastaan mulle kertonut valehteli intialaiseen tapaan. Mies oli pukenut vaatteidensa päälle koronasuojakaavun ja puhui englantia maskinsa takaa erittäin vähäisellä intialaiskorostuksella. Työnantajalla on hänen mukaansa monta ravintolaa ja sitä pyörittävät virolaiset ja intialaiset liikemiehet.

12
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 03.07.2020, 19:11:50 »
Olin Intiassa kun maa nopeasti sulkeutui. Jumissa ollessa kun bambukeppiä viuhuttavat poliisit lisäsivät turvattomuuden tunnetta tuli ajateltua mm, ettei aina ole hyvä olla jossain korvessa, missä ei ole muita suomalaisia, sillä ns kotiutuslentoja ei ollut lähitienoolta ja matkustus lähimmälle lähtökentälle vaati aluksi byrokratian koukeroiden lisäksi pitkää, hankalaa maamatkaa.

Todellisia feikkilentoja myytiin netissä ja varsinkin whatsupin kautta levisi järkevien ratkaisujen löytämistä vaikeuttavia valeuutisia. Oikeaa tietoa piti/pitää etsiä mm IATA:n https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm ja lentoyhtiöiden sekä lentokenttien  virallisilta sivuilta eikä esim googlatessa ensimmäisenä tulevalta lentokentältä.

Mulla kävi lopulta hyvä onni kun pääsin Vistaran suoralla Delhiin ja sieltä Air Indian "kotiutuslennolla" suoraan Helsinkiin. Laitoin kotiutuslennon lainausmerkkeihin, sillä  tuohon koneeseen pystyi ostamaan paikan mm Riigaan kesäksi ravintolaan töihin menevä intialainen, jonka työsuhdetta korona ei ollut keskeyttänyt keväällä. Kummallakin lennolla oli paljon tyhiä paikkoja (eivät menneet kaupaksi). Air India rahasti kesäkuussa n 20 % enemmän DEL-HEL -lennosta kuin Finnair ennen koronasulkua ostamastani lipusta DEL - HEL - DEL.

14
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus, jatkuva
« : 10.05.2020, 11:22:28 »
Vakuutusyhtiöillä on ilmeisesti erilaisia käytäntöjä. Pohjolalla on 3 kk:n maximiaikaa voinut pidentää jokavuotiseksi 6 kuukauteen ja sen 6 kk:n päälle reissukohtisesti. Sit ollaankin lähellä sudenkuoppaa, sillä Pohjola ei reissussa ollessa pidennä matkavakuutusta, jos viimeisen kahden vuoden aikana on viettänyt enemmän aikaa ulkomailla kuin Suomessa (Pohjolan virkailija 31.3.2020), vaikka kyseessä olisi henkilö, jonka kotipaikkalain mukainen vakituinen asuinpaikka olisi Suomessa.

15
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 10.05.2020, 04:21:41 »
Vaikka aihe ei nyt suuremmin ajankohtainen olekkaan, niin tämmöinen asia (varmistus) tuli eteen .  Fennian jatkuva matkustajavakuutus (minulla n. 40€/v) on voimassa 3kk matkoilla, on jatkettavissa 12 kuukauden matkoihin asti.  Voidaan jatkaa kesken matkankin.  Lisäkuukausien hintaa en älynnyt kysyä.
Lisäkuukaudet voivat olla sen verran hintavia, että saattaa tulla harkittavaksi nostaa jatkuvasti voimassaolevan matkustajavakuutuksen enimmäisajan kuuteen kuukauteen, jos Fennia sellaisen myöntää. Samalla voisi tarkistaa, voiko vakuutusta pidentää kesken matkaakin, jos kahden viimeisen vuoden aikana ulkomaillaoloaika ylittää Suomessa vietetyn ajan.

16
Kesäksi Suomeen.

17
Hallituksen mukava, iso, ilmastoitu ja nuhjaantunut bussi CMB:n lentokentältä Colombon keskustan pääbussiasemalle CBS on pääsiäispommien johdosta siirretty lähteväksi lentokenttärakennuksen ulko-oven edustan bussipysäkiltä vanhalle paikalleen ison parkkialueeen oikeaan etukulmaan, jonne pääsee kääntymällä lentokenttärakennuksesta ulos tullessa vasemmalle. Matkaa bussille on ulko-ovelta noin 100 metriä. Lipun hinta on nykyään 150 rs ja siitä saa kuitin eikä multa ole pyydetty lisämaksua matkustamoon otetuista kasseistani kuten yksityispuolen pikkubusseissa usein vaaditaan. Tapasin muuten nuoren venakon, jolta oli pyydetty bussimatkasta Colombon keskustaan ensin 3000 rs sit 2000 ja sit 1000 ja kaunotar sanoi jatkuvasti ei kunnes suostui 300 rs hintaan eli kuullostaa yksityisbussilta. Venakko oli ekaa kertaa Sri Lankassa eikä tiennyt, missä bussissa hän oli aloittanut Sri Lankan lomansa.

Tulin äsken etelästä Colomboon lauantaijunalla nro 8057 (voi varata istumapaikan modernissa vaunuosastossa) ja koska se tulee yllättäen puoli tuntia aikataulun mukaista aikaansa myöhemmin Fortiin, niin päätin suostua juna-asemarakennuksen oven edustalla taxikyytejä tarjoilevien (erehdys) autoriksa tuk tukiin kiirehtääkseni varjossa kulkuani 500 m päässä olevalle pääbussiasemalle. Luulin tarjotun 200 rupiaa olevan riittävä lyhyestä matkasta, mutta kuskilla oli moraalittomat lisäansiot mielessä. Hän kysyi ensimmäiseksi, koska koneeni lähtee. Mielestäni se ei kuulunut hänelle ja vastaamatta hänen kysymykseensä sanoin aja vaan nyt bussiasemalle. Sit alkoi valehtelu, miten hallituksen bussi pysää kaikissa paikoissa ja miten sillä tavoin missaan lentoni ja, että hän ajaa mut nopeammin lentokentälle 2000 rupialla. Sanoin tietäväni, miten bussit kulkee eikä puhettakaan, että suostuisin matkaamaan tuk tukilla lentokentälle. Mies totesi matkani onnistuvan jos Allah niin suo. Kun tulimme pääbussiaseman CBS kohdalle, niin mies oli valinnut kauimman kaistan ja kaasutti hirveää vauhtia ohi aseman. Mun piti karjua häntä pysähtymään. Mies oli kaiketi matkalla yksityisbussiasemalle.

Pääbussiasemalla CBS lentokentälle menevät bussit lähtevät laiturilta 187 noin puolen tunnin välein. Asemalla on infopiste, jossa asiaa voi tiedustella. Siellä liikkuu myös ”neuvojia”, jotka yrittävät saada turistin lähtemään kanssaan yksityisbussiasemalle. Lentokenttäbussi kulkee alkuruuhkan jälkeen nopeasti tullimaksutietä EO3:ta pitkin. Bussi pysää lentokentällä lähtö-oven edustalla, josta saa trolleyt eli tällä pääsee taxin tavoin CMB:n kentän Departure-ovelle.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Netti Thaimaassa
« : 09.02.2020, 12:24:29 »
Etsi Superrich-ketju kun saavut perille ja saat hyvän vaihtokurssin.
Superrichillä ja parilla muulla rahanvaihtajalla on ollut koju BKK-lentokentän alakerrassa kaupunkiin menevien metrojunien edustalla.

19
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 09.02.2020, 12:15:54 »
^  Hallituksen sivusto https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  on valitettavasti kankeutensa lisäksi osittain päivittämätön. Rantaradalla voi juna-aseman virkailijoiden mukaan varata paikan kahteen päivittäiseen junaan, joissa on ilmastoitu 1.luokan vaunuosasto.  Esim aamun juna 8057, joka lähtee Beliathasta Colomboon klo 05:25 on tällainen. Se on Hikkaduwassa aikataulun mukaan klo 07:42 ja lippu sieltä Colomboon maksaa 600 LRS eli n 3 € 1.luokan ilmastoitu paikka. Mikäli matkustaa lauantaisin Colomboon, niin samalla aikataululla klo 07:42 Hikkaduwassa voi nousta Colomboon menevään toiseen junaan, jossa ei ole varattavia paikkoja eikä tarvitsekkaan sillä siinä junassa löytyy 2.luokasta normaalisti vapaa istuin. Lauantainen juna 8057 lähtee Hikkaduwasta aikataulun mukaan vasta klo 08:06 vaikka juna-asemalta ostettavassa tietokonelipussa on väärä lauantai-aikataulu klo 07:42. Kun huomautin asiasta virkailijalle, niin hän totesi tyynesti srilankalaiseen tapaan ”systeemivirhe”.

Brittisivusto https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html näyttää myyvän Colombo Fortista klo 14:25 ilmastoitua paikkaa Beliathaan menevään junaan 8056. Jos samaan aikaan etelään matkustava haluaa mielummin olla ilmastoimattomassa vaunuosastossa, niin hän saa normaalisti paikan junan 2.luokasta esim lentokenttäbussilla tullessa ottaessaan Colombon pääbussiaseman portin edustalta kadulta tuk tuk autoriksan Maradanan juna-asemalle mittarin mukaan vähän yli 100 rupiaa eli 150 LRS on reilu hinta. Juna 8056 tulee Maradanan lähtöasemalle klo 14 aikoihin ja lähtee Colombo Fortin kautta etelään klo 14:15. 

Sellainen pikkuhuomio vielä, että Sri Lankan junien lippuhintoja on hitusen korotettu, mutta myytävissä junalipuissa on edelleen vanha hinta merkittynä eli käyttävät vanhan lippuvaraston loppuun. Jos ostat varatun paikan Sri Lankassa juna-asemalta, niin ulkomaalaiselta vaaditaan passin nro kirjoitettavaksi varauslomakkeeseen.

20
Yleinen / Vs: Mistä tiedot juhlapyhistä yms. jutuista
« : 02.01.2020, 12:55:37 »
Jollei maailmanlaajuista sivustoa löydy, niin olisko tässä jollekkin bisnesideaa luoda sellainen? Tosin se vaatinee hirveästi resursseja kerätä kaikki maailman isot yleisötapahtumat, lomat ym kansaa liikkeelle saavat yksiin kansiin ja vienee paljon aikaa ennenkuin sivuston käyttö leviäisi niin paljon, että se alkaisi tuottaa perustajilleen.

Itelle tuli muutama vuosi sitten yllätyksenä illalla Georg Towniin saapuessani ilman hotellivarausta, että Penangissa oli ok-hotlat täynnä maratonin johdosta ja jouduin hetkeksi ludeluolaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 23