Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - musti

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Varmaan valtaosa intialaisista matkatoimistoista myy edelleen ulkolaisille senioreille junalippuja tuntuvalla alennukslla. Monet "matkatoimistot" eivät edes näytä tietävän, etteivät ulkolaiset enää saa alelippuja ja ne jotka tietävät myyvät silti alennettuja lippuja.

Periaatteessa junan konduktöörin pitäisi velottaa väärällä alelipulla matkustavalta oikean hinnan erotuksen, mikä voi olla intialaisen palkkatasossa huomattava kalliimmissa hintaluokissa kun ulkolaiset naiset saivat aiemmin 50 % alennuksen ja miehet 40 % alennuksen. Olisi mielenkiintoista tietää, onko jollain kokemusta, miten konduktöörit tänä päivänä toimivat Intiassa.
Matkustin viime marraskuussa Shatabdilla Delhiin. Lipun olin ostanut pari päivää aiemmin yksityiseltä matkatoimistolta. Myyntikuitista näki, että siinä oli senior citizen -alennus. Huomautin myyjälle etten ole oikeutettu alennukseen. Huomautukseni kaikui kuuroille korville.

Junassa matkalla Delhiin satuin seisoskelmaan ulko-oven vieressä, kun konduktööri ohitti kysyen samalla lippuani. Sanoin hänelle paikkani ja hän jatkoi sanaakaan sanomatta matkaansa ruksattuaan ensin varauskirjaansa.

2
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 08.09.2019, 17:02:26 »
Täältä saa lippuja: https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
Liput voi noutaa jo heti lentokentältä maahan saapuessa.
Kiitos paljon nettivaraamo-osoitteesta. Valitettavasti siinä ei näytä kuitenkaan olevan varausmahdollisuutta säännönmukaisesti erittäin täynnä oleviin rantaradan juniin etelästä Colomboon aamuisin ja Colombosta etelään iltapäivisin.
Menin äsken yllämainittuun brittinettivaraamoon https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html . Yllättäen huomasin heillä olevan mahdollista varata 14 punnalla ilmastoitu 1.luokan paikka junaan nro 8056, joka lähtee Colombo Fortista klo 14:25 ja tulisi Mataraan klo 18:05. Tuo juna on säännömukaisesti ollut tupaten täynnä eikä siihen ole käytännössä ollut mahdollista saada istumapaikkaa junaan noustessa Colombo Fortista.

Kuitenkin Sri Lankan valtion nettipalvelun mukaan  https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en tuo sama juna  nro 8056 on Colombo Commuter, jossa on vain 2. ja 3.luokka (kalleimmilaan n 1 punta) ja se tulisi Mataraan n. varttia aiemmin eli kumpaa uskoa? Huomattava, että brittivaraamon kartta Sri Lankan junareiteistä on ainakin jäänyt päivittämättä, sillä junarataa on todellisuudessa jatkettu Matarasta itäänpäin.

Kysyisin nyt, onko joku varannut brittivaraamon kautta lipun tuohon junaan ja olisi saanut ilmastoidun 1.luokan istumapaikkalippunsa?

Tuo brittinettivaraamo myy myös aamun junaan etelästä Colomboon nro 8057, joka  säännönmukaisesti  täyttyy matkan varrella täpötäydeksi, 14 punnan ilmastoitua 1.luokan paikkaa. Onko tuo todella mahdollista eli Sri Lankan valtion saittia https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  ei vaan olisi päivitetty vastaamaan nykyhetkeä?


3
Tyhmät kysymykset / Vs: Myyn kaiken ... Golden pig
« : 04.09.2019, 12:02:08 »
seitkytluvun dokkari?
Dokkari kertoo myös nykyajastamme vaikka se valmistui viime vuosituhannen puolella. Sen voi katsoa täältä

4
Aasia / Vs: Nepal 2019
« : 03.07.2019, 10:51:31 »
Syyskuussa nokka kohti Nepalia. Kenelläkään viime käden tietoa, minkälainen meininki kohteessa tällä hetkellä? Vaaditaanko paluulippua, kun saapuu maahan? 90 päivän viisumilla tarkoitus oleskella maassa.
Pari kuukautta sitten Kathmandun lentokentällä oli ruuhkaista ja visa on arrival -automaateille oli jonoa. Ei siinä kuitenkaan kovin kauaa mennyt eikä kaikkea automaatin kysymää tarvinnut täyttää. Edellisvuonna automaateilla ei ollut yhtään jonoa kun mitään Koillis-Aasian isoa lentokonetta ei ollut tullut juuri ennen. Niinpä virkailija tuli täyttämään viisumianomustani eikä hän näpytellyt automaattiin kuin vain pari kohtaa. Lippuja ei kyselty. Jos jostain syystä iisi Nepal muuttaisi käytäntöjään syyskuuhun mennessä eikä jatkolippuja halua hankkia, niin valmistaudu esim expedian https://www.expedia.fi/halvat-lennot kautta  ostamaan lentoliput, jotka perut kuluitta 24 tunnin ajan lipunostostasi. Maarajoilla voi jopa vahingossa huomaamatta kävellä maahan. Niissä on täytetty paperinen hakemus ja meininki on ollut kohdallani iisiä.

5
Aasia / Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
« : 31.05.2019, 11:52:05 »
Etelästä junat Colomboon pysyvät edelleen arvoituksena, miten saada parempi kuin ulkooven viereinen seisomapaikka meren puolella?
Matkustin alkuvuonna sunnuntai-iltapäivällä yhdellä monista Aluthgamasta pohjoiseen päin kulkevista Colombo Commutereista https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en . Junassa oli mukavasti tilaa ja hyvä tunnelma. Panaduran juna-asemalla juna pysähtyi pidemmäksi aikaa ja jotkut matkustajat siirtyivät vaunustamme takaa Matarasta tulleeseen nopeaan Expressiin, joka oli tupaten täynnä. Colombo Commuterin väljissä tiloissa jatkui hyvä meininki poistumispysäkilleni Kollupitiyassa.

6
Aasia / Vs: Malediivit? venematkailusta
« : 25.05.2019, 00:01:01 »
Linjaveneet näkee täältä http://www.roomsmaldives.com/help/ferry
Valitettavasti tuon saitin on ominut joku sillä rahastava. Julkisilla veneillä liikkuva näkee tänä päivänä venereitit aikatauluineen täältä https://www.mtcc.com.mv/content/comprehensive-transport-network

7
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 24.05.2019, 21:37:59 »
pääseekö uzbekistaniin nykyään myös ilman viisumia 30vrk ajaksi?
Suomen passilla pitäs päästä https://mfa.uz/en/consular/visa/ kohta 2


8
Aasia / Vs: Surffaus Indonesiassa
« : 05.02.2019, 06:25:34 »
^ Paikat ylikansoittuu hirveää vauhtia netin avustuksella. Siinä ei ole mitään kielirajoja. BK:sta näyttää löytyvän kirjavaa materiaalia Youtubesta. Sori, parempaa ei ole ehdottaa aloittelijalle. Heinäkuussa siellä ei lisäksi ole suotuisa tuulen suunta vaan kantsuu siirtyä itäänpäin niin lähelle luonnonpuiston aluetta kuin parhaaksi näkee.

9
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 22.01.2019, 08:41:07 »
^ Kullakin näyttää olevan oma agendansa. Olen ymmärtänyt niin, että esim viime kesäisen radiotoimittajan fillarisurman yhteydessä uutisoinnin painotus tarkoituksellisesti jätti vähälle huomiolle, että arvostettu toimittaja ei käyttänyt fillarikypärää. Miksi niin? Yksi vastaus voisi olla, että on taloudellisesti järkevää ja vähemmän saastuttavaa, jos ihmiset ajavat fillarilla vaikka ilman kypärää, sillä aktiivisilla ihmisillä on vähemmän sairauksia. Kävely Östersundomiin lienee vielä parempi vaihtoehto ylipainoisen kansan parissa, vaikka miten tankkaisi safkaa sinne kävelläkseen.

10
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 22.01.2019, 08:33:34 »
OK, lento kaukomaiden lämpöön koko talveksi ei ole selvä ekoteko, mutta ei siellä olo koko talvea ole mielestäni Pussikengurun epäilemällä tavalla moraalisesti arveluttavaa päästöjen kannalta. Oletan edelleen, että toimimalla näin hän kuluttaa vähemmän kuin keskivertosuomalainen, jos suomalaisen keskimääräinen päästömäärä on yli 11 tonnia, joista noin 2 tonnia kertyy ulkomaanmatkojen osalta. Talven kaukomatkan jälkeen hänellä ei välttämättä ole mitään tarvetta lähteä kesällä Suomesta Euroopan kaupunkilomalle tai vastaavalle. Hänen ei tarvitse lentää 10 tuntia Bangkokiin, vaan hän voi valita esim 7 tunnin lennon Intiaan ja käyttää maan laajaa raideverkostoa saapuakseen rannalle, jossa hän kävelee ja ui. Mitään viidakon erityistaitoja ei tarvitse opetella. Suomen talvikuukausien päästöt ovat varmasti suurempia kuin koko vuoden päästöt jaettuna 12:lla.

editointi: Suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki ulkomaanmatkojen osalta ei ole 2 tonnia, vaan vain n kymmenes osa siitä. Luin SYKE:n v.2015 syysseminaarin piirrosta väärin.

11
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 09:57:04 »
Bangkokin lentomatkan KHK-päästöt ovat olleet keskimäärin 1 147 kg https://beta.ilmastodieetti.fi/pdf/Ilmastodieetti_dokumentaatio_2017-10-13.pdf  kun suomalaisen keskimääräinen päästömäärä oli vuonna 2015 yli 11 tonnia, joista noin 2 tonnia on matkailumenot ulkomailla file:///C:/Users/06kar/Downloads/puheenvuoro_suomalaisten_kulutus_kulutustutkimuksen_seuran_syysseminaari_2015.pdf

Suomen talveksi jättävä ei sinä aikana ainakaan käytä Suomessa lämmintä suihkua ja oletan sähkönkulutuksenkin olevan tropiikissa pienempää kuin pimeässä Suomen talvessa, jossa tarvitsee lisäksi talvivaatteita.

editointi: Suomalaisten keskimääräinen hiilijalanjälki ulkomaanmatkojen osalta ei ole 2 tonnia, vaan vain n kymmenes osa siitä. Luin SYKE:n v.2015 syysseminaarin piirrosta väärin.

12
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 21.01.2019, 04:37:05 »
Kaukomatkailu on ekoteko kun pysyy etelän lämmössä koko kylmän talven.
Vain jos jätät pirttisi Suomessa kylmilleen. Jos silloinkaan.
Mielenkiintoista, ajatukseni perustui blogissa http://www.soininvaara.fi/2007/10/19/lentamisen-syntisyys/ kirjoitettuun kommentteineen. Asiasta löytyy siis uutta tietoa? Olisko jollakin tarjota linkkejä laskelmien perustaksi, kuluttaako kerrostalossa Suomessa asuva vähemmän, jos hän lentää tropiikkiin talveksi eikä kerrostalon lämpöpattereita jostain kumman syystä voi panna nollalle. Tropiikissa esimerkkihenkilö pääsääntöisesti viilentää huoneensa ikkunoita avaamalla ja sulkemalla siis ilman koneellista ilmastointia sekä lähinnä kävelee matkansa vähissä vaatteissa ja syö paikallista pakkaamatonta ruokaa. Juomana vesi eikä pesuvettäkään tarvitse lämmittää ja parhaassa tapauksessa sen saa itse nostettua kaivosta?

13
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 21.01.2019, 04:33:19 »
^ Bongaukseen sisältyy aina kulutusta, ottipa sen huomioon tai ei. Jos valitsee matkakohteensa esim alkukirjaimen perusteella ja lentää Dalamaniin saadakseen Öludenizin plakkaariinsa niin ei se mun mielestä ole yhtä hyvä laajemmin ajatellen kun toinen bongaa kaupunkinsa kirkkoja kävellen.

14
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 20.01.2019, 10:07:15 »
Kaukomatkailu on ekoteko kun pysyy etelän lämmössä koko kylmän talven.

15
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 20.01.2019, 10:04:05 »
Joku kerää maita, joku kaupunkeja, joku festareita, joku kirkkoja jne. Joku ei mitään. Kaikki ihan yhtä hyviä.
Maapallon kantokyky on rajallinen. Sen eliöiden ja tulevaisuuden kannalta ei ole samantekevää yhden ihmiseksi kehittyneen lajin kulutuskäyttäytyminen. 

16
Aasia / Vs: Surffaus Indonesiassa
« : 19.01.2019, 07:46:21 »
Päivitystä kaivataan, tai ei kai ne maailman aallot ole mihinkään karanneet, mutta populan määrä on taatusti kasvanut :)

Etsin paikkaa seuraavilla spekseillä

- Ranta jossa voi surffata, sijaitsee lähellä majapaikkaa, eli bungaloweja mielellään lähellä. (ettei tarvitse skootterilla ajella esim. 5km päähän joka päivä)
- Mielellään hiekkapohjainen ranta
- Aallot ovat suht aloittelijalle sopivia (oma kokemus on 2x viikon surffikurssia espanjassa, eli perusteet on hallussa)
- Ei turismirysää

Bali varmaan on hylätty jo näillä spekseillä?
Maailman aallot eivät ole mihinkään karanneet. Päinvastoin ilmastonmuutos on tuonut ärjymmät tuulet ja sen myötä enemmän aaltoja. Tosin rakentaminen on poistanut muutaman hyvänkin breikin ja vastapainona luonutkin. Välineiden kehitys on myös avannut enemmän breikkejä. Tokion olympialaisissakin surffauksen kultamitali ratkaistaneen tekomestassa. Mutta populan määrä on todella kasvanut ja ruuhkien myötä surffausmahdollisuudet ovat vähentyneet. Lisäksi nykyään on vaarallisempaakin, kun joukkoon mahtuu suuri määrä innokkaita, jotka eivät tunne surffauksen liikennesääntöjä tai vähät välittävät, kun laji on niin cooli ja yksilöllisyyttä korostava, että muista ei aina välitetä. Tämä on valitettava nykyajan tosiasia.

Hiekkapohjaiset rannat ovat erityisesti kärsineet kehityksestä mm koska ne ovat aloittelijoilta rahastavien surffikoulujen toimintakenttiä. Samalla monelta lainelautailijalta näyttää unohtuneen, että jotkut haluavat nauttia aalloista ilman lautoja eivätkä halua olla vaarallisten, ennalta arvaamattomien lainelautailijoiden seassa. Lainelaudoilta kiellettyjä aaltoalueita on harvassa ja niiden kunnioitus on melko surkeaa. Tämä epäkohta on henkilökohtaisesti todettu monesti ja Balin Kutalla viimeksi vuonna 2018.

Jos valtamereen välttämättä haluaa lainelaudan kanssa, niin edellä salanimellä mainitsemani RR on sulle liian hevi. Itse asiassa olen mielissäni, ettei kukaan ole tällä kertaa nimennyt yhtäkään spottia. Ehkä jengi alkaa Härmässäkin vähitellen tajuta, että paikkojen nimeäminen lisää ruuhkia ja aloittelijoita, joiden myötä surffaus kärsii. Ettei menisi pelkäksi nipottamiseksi, niin voisit suunnistaa Länsi-Jaavaan virallisesti kuuluvalta Keski-Jaavan suosituimmalta turistirannalta. Sen luonnonpuiston portilta 17,5 km linnuntietä länsilounaaseen on oikealle murtuva hiekkapohjainen niemenpääbreikki, jossa on joskus ollut vähän surffanneita suomalaisiakin. En tiedä sen tämän päivän rysätasoa. Mulla oli tapana yöpyä kylän Lumba Lumbassa. Silloin ei vielä oltu rakennettu nykyisiä bungaloweja vajaan kilsan päässä olevalle surffirannalle ja sai valita paikkansa pelkän meren perusteella.

17
Tyhmät kysymykset / lentolippu ostettu toisen kortilla
« : 10.12.2018, 12:13:48 »
Olen matkustamassa jouluksi Luffella Helsinki-Frankfurt-Milano -reitin, ja lippuni on ostettu toisen kortilla. Lipun (omalla suostumuksellaan) ostanut henkilö ei ole tulossa mukaan matkalle. Lufthansa ilmoittaa näin: "For identification please have your booking reference and your Miles & More Credit Card (En omista) or the credit card which has been used at the time of booking ready. Alternatively you can also use the check in terminals at the airport to print your boarding pass." Eli en ilmeisesti voi tehdä lähtöselvitystä kuin vasta lentokentällä? Ja toisekseen, eivät kai siellä kysele korttia?!
En tiedä Lufthansasta, mutta muut lentoyhtiöt ovat monesti kysyneet lennon lähtöselvitystiskillä korttia, jolla lentoni on ostettu. Kerran olen joutunut ostamaan uuden lipunkin tosin samaan hintaan kuin jo kertaalleen ostamani ja saanut sen hinnan palautettua pankkitililleni jonkin ajan kuluttua. Varmuuden vuoksi vois ottaa lähtötiskille mukaan kopion kortista, jolla lippu on ostettu ja lisätä kopioon muutamalla sanalla kortin omistajan vakuutus allekirjoituksella, että hän on suostunut antamaan korttinsa lipunostoon.

18
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 14.11.2018, 12:21:02 »
Saman järven vastaranta. Nyt pienemmän Mahārājan kauniimpi ja siistimpi rakennus, jolla on kuun täyttyessä myös parempi sijainti.

19
Intia / Vs: Intian plussat ja miinukset
« : 10.11.2018, 19:20:52 »
Kymmenien ympäri Intiaa suuntautuneiden työmatkojen perusteella vastaan seuraavaa:

Plussat: ruoka (sekin tosin ainoastaan huolella valituissa ravintoloissa), lento pois Intiasta.
Miinukset: koko maa on yhtä suurta miinusta.
Pitää myöntää, että  Intiasta lähtiessä usein pääsee helpotuksen huokaus. Itse asiassa se tulee jo immigrationin ohitettuaan, sillä niissä työskentelevät virkailijat ovat toisinaan ennalta-arvaamattomia typeryksiä, jotka haluavat näyttää valtansa.

Intia on vaikea maa matkustaa ja voin hyvin kuvitella, että työmatka sinne on erityisen haasteellinen, koska intialaisilta esimerkiksi niin helposti unohtuu totuus ja jo sovituista kiinni pitäminen. Työmatkalaisen paineita lisännee Intian yleensä vaatima aika.

Kirjoitan tätä maharajan 400 v sitten rakennuttaman pikkupalatsin kulmahuoneessa näköalana järvi eikä lasku  muodosta tuntuvaa miinusta lompakkooni eli maassa on ainakin mulle muutakin plussaa kuin safka.

Intia ei sovi kaikille, mutta se on erittäin opettavainen maa sille, jolla on kärsivällisyyttä sietää sen sekamelskainen laittomuus.

editoitu hieman kieliasua

20
Olettekos kuulleet... / Ylen Perjantai
« : 28.09.2018, 12:04:48 »
Ylessä  on tänään perjantaina paljon ohjelmaa https://yle.fi/uutiset/3-10427258 jossa on myös mielenkiintoinen virtuaalimatkailija.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22