Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mora

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Meksiko / Vs: Meksikossa matkaaminen
« : 24.12.2010, 00:46:01 »
Playa Venturassa tuli 4 pv vietettyä viime keväänä La casa del encuentro-majatalossa. Aivan mahtava paikka. 2h huone $MX 400 ja keppana $MX 12. Kiva ja puhdas uima-allas.

Tosin oltiin omalla autolla liikenteessä, ja sinne saapuminen voipi olla säätämistä, mutta taksit kulkee, eikä ole kalliita. Tosin varmaan noukkisivat teidät valtatien varresta, jos sovitte etukäteen. Majatalon isäntä Helmut puhuu englantia jos meksiko ei taivu.

Koska olette lähdössä reissuun?

2
Ehdotan että  "Olettekos kuulleet..." osio jaettaisiin kahtia. Toiseen postattaisiin asialliset vinkit kuten tämä: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=20430.0

Ja toiseen olennaiset uutiset ja jonninjoutavat "Matkustajakone murskautui"-jutut.

Eli vinkki ja uutisosio. Mitäs tuumaatte?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode

3
Täyttä tuubaa usemmalta suunnalta... Expatin ensimmäinen kommentti Lex Nokiasta oli täysin validi. Mutta on aika uskomatonta että hän ei ymmärrä että ihan pelkästään siitä ei tässä laissa ole kysymys. Fisun kommentti taas on täysi vasemmalta ammuttu olkinukkke. Toveri pekkapoks taas jatkaa myöskin tutulla linjallaan.

Over and out...

4
Meksiko / Vs: Meksiko ja jenkkien Spring Break
« : 22.02.2009, 13:23:49 »
Kun kerran Yhdysvaltalaisia saa kutsua syöpäläisiksi, niin oletan että tämä pätee myös muihin kansalaisuuksiin? Pidetään natsikortit taskussa siis.

5
Sveitsissä ja Itävallassa puhutaan lisäksi sellaista saksaa, että oikein korvia riipii. Ehkäpä kaikkein kauheimmalta korvaani kuitenkin kuulostaa, kun äidinkieleltään englanninkielinen yhdysvaltalainen puhuu espanjaa

Sveitsinsaksa, etenkin Zürichin alueella on IHANAA! Mutta tuosta espanjasta olet oikeassa, tunneillamme oli joskus jenkkityttö ja huhhuh kun oli vaikeaa olla hihittämättä kun toinen vääntää vieressä "koumou iistaes". Samaten kun Michiganissa tapasin espanjanopettajan aloitin ilahtuneena keskustelun... Ilo loppui lyhyeen kun sieltä rupes juttua tulemaan, thuus ouhous son mui asuleis... Vaihdoin kielen äkkiä englanniksi :).

Suurinpiirtein yhtä kamalan kuuloista kuin englannin kieli monien suomalaisten puhumana. Ihan samalla tavalla kuin Suomessa ei panosteta tarpeeksi englannin kielen lausumieen, ei tosiaan esim. Yhdysvalloissa panosteta tarpeeksi espanjan kielen lausumiseen. Samoin opettajien laadussa on molemminpuolin monesti puutteita.

6
Auton rahtaaminen Panamasta Colombiaan kustantaa yli $1000. Siellä kun on pienoinen kartelli. Kuulemma pelkkä moottoripyöräkin tekee $700. Oliskohan edullisin vaihtoehto skipata Väli-Amerikka, ostaa auto Argentiinasta ja aloittaa sieltä? Ainakin Colombiassa autot vaikuttivat kalliilta.

7
Kun tapahtuu jonkin merkittävä tapaus, niin sen jälkeen media raportoi kaikenlaisista mitättömistä tapauksista huomattavasti herkemmin jonkin aikaa.

8
1. 1063,07€
3. 02.11.2008 - 04.02.2008
4. http://www.myjet.fi/
5. LH/TA/SK
6. Helsinki - Caracas, Lima - Helsinki

9
Lentomatkustus / Helppoa
« : 22.08.2008, 21:15:52 »

10
Etelä-Amerikka / Vs: Venezuelan hintataso
« : 22.08.2008, 15:10:25 »
No enpä nää kysymykselläni kyllä suurtakaan yhteyttä kyseiseen ketjuun. Voit kyllä ihan vapaasti siirtää tämän minne huvittaa.

Ylläpidolle: Monen eri foorumin säännöissä on seuraava lause "Don't appoint yourself as a moderator". Kannattaisiko tuota soveltaa tännekin?

11
Etelä-Amerikka / Venezuelan hintataso
« : 20.08.2008, 00:34:39 »
Kaipaisin faktoja Venezuelan hintatasosta. Voisiko joku asiasta tietävä antaa esimerkkejä matkailijaa koskevien asioiden hinnoista Bolivareina?

12
Auto- ja moottoripyörämatkailu / renkaista euroopassa
« : 24.12.2007, 15:56:22 »
Lainaus käyttäjältä: "ramses"
Lyypekissä poliisi on talvisaikaan käynyt Suomesta tulevassa laivassa tarkistamassa renkaat. Jos jää nastoista kiinni, ei pääse edes satamasta ulos, vaan on tilattava rengasauto ja kelvolliset renkaat asennetaan alle samantien. Eikä varmasti ole halpaa...


Äkkiäkös nuo nastat nyppii.

13
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vähän selvennystä
« : 24.12.2007, 15:54:47 »
Talvirengas on lainsäätäjän mukaan rengas jossa on merkintä M+S. Talvirenkaita on sekä nastallisia että nastattomia. Typerä ilmaisu "kitkarengas" voitaisiin unohtaa kokonaan. Se ei ole virallinen termi, eikä sitä ole missään määritelty. Ilmeisesti sen on keksinyt joku Bridgestonen Myyntimies Mynttinen joskus '90 luvulla.

Mielestäni "oikea" määritys kitkarenkaalle on "M+S merkitty talvirengas, jossa renkaan ja tienpiennan välinen kitkakerroin muuttuu epänormaalisti jarrutaessa ja kiihdyttäessä". Tämä on tavallisesti toteutettu lamellirakenteella ja poikkeavalla kumikoostumuksella. Nykyisissä nastallisissa talvirenkaissa käytetään myös samankaltaista rakennetta. Onkos tällainen rengas sitten "kitkarengas"?

Eli puhutaan vain talvi- ja kesärenkaista, ja nastallista ja nastattomista.

14
Lainaus käyttäjältä: "Kexie"
Tähän taitaa laittaa mainos että katsopaapas Michael Mooren elokuva Sicko, kun se tulee Suomeen! Katsoin sen heinäkuun alussa Torontossa ja kaikilla tavoin aika mielenkiintoinen oli. Kliimaksi oli kun Moore lähti hakemaan 9/11 palomiehille hoitoa Kuubasta lopussa. Siinä oli mm. Fidel Castron tytär jne.

Ajatelin tehdä dokumentin Pohjois-Korean ylivertaisesta terveydenhoitajärjestelmästä. Puolueettomuuden varmistamiseksi päätin pyytää Kimin poikaa esittelemään heidän järjestelmää.

15
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Pariisi
« : 08.05.2007, 17:53:05 »
Lainaus käyttäjältä: "maanma"
Automaattinen nopeusvalvonta on varsin yleinen. Kamerat ovat paljon pienempiä kuin Suomessa käytetyt.

Näistä ei onneksi ulkomaalaisen tarvitse välittää.

16
Kanada ja Yhdysvallat / Navigaattori jenkkilässä
« : 22.04.2007, 22:58:23 »
Mitä oikein tarkoitat? Samalla tavallahan se siellä toimii kuin täälläkin. Jos taas olet karttoja vailla, niin tiedät kyllä mistä etsiä(tai jos et tiedä, niin et kyllä todennäköisesti osaa asentaakaan).

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kieli kiinni
« : 09.04.2007, 13:36:35 »

Muistan elävästi kun sain kieleni juuttumaan mäkimieheen.

18
Microsoft Autoroute läpppärissä.

20
Tämän on oltava trolli. :roll:

Sivuja: [1] 2 3 ... 32