Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AlNU

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Moikka,

Onko täällä ketään hiljattain Kecilillä käynyttä? Edellisestä kerrasta varmaan 7-8 vuotta aikaa ja nyt vähän emmin että onko saari enää millään muotoa entisensä...

Käynyt tultua ajanjakson molemmissa päissä. Kehitys kehittyy jne. On siellä vielä vähän samanlaista fiilistä, vaikka muutama isomman puoleinen hotelli onkin sinne valmistunut viimeisen vuoden aikana. Isoimpana erona siellä on todella paljon enemmän väkeä nykyään, joka varsinkin viikonloppuisin on aivan liikaa. Ennen kesäkuuta ja syyskuussa parhaimmillaan, vaikka silloinkin paikalliset vapaapäivät kannattaa välttää.

Jos sitä vanhaa Perhentiania kaipaa niin Pulau Kapas, jos on tilanne vielä sitä 7 vuoden takaista Perhentiania huomattavasti rauhallisempaa, mutta samanlainen fiilis.

2
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 04.09.2018, 11:56:03 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Viro
6. Latvia
7. Englanti ja Skotlanti
8. Irlanti
9. USA
10. Kanada
11. Hollanti
12. Belgia
13. Ranska
14. Espanja
15. Saksa
16. Italia
17. Japani
18. Kiina
19. Laos
20. Cambodia
21. Malesia
22. Singapore
23. Meksiko
24. Itävalta
25. Kreikka
26. Kypros
27. Thaimaa
28. Indonesia
29. Australia

30. Vatikaanivaltio (toki jo aiemmin, muttei ole tällainen valtio viime kerroilla mieleen)
31. Unkari
32. Romania
33. Moldova
34. Bulgaria
35. Turkki

Liput on jo varattu kahteen seuraavaan eli tammikuussa lisääntyy UAE ja Filippiinit.

Jatketaan tätä, että pysyy itse mukana.

36. UAE
37. Filippiinit
38. Jordania
39. Israel
40. Sri Lanka
41. Itä-Timor

Vähän on tahti hiipunut, vaikka edellisen päivityksen jälkeen oon melkein 8 vuotta asunut ulkomailla.

3
Yleinen / Vs: Reissuun lähtemisen henkiset vaikeudet
« : 04.10.2012, 15:01:56 »
Saatan katsella lentoja myöskin viikotollkulla, ja lopulta joku päivä tulee sellainen ahdistus, että lennto on pakko saada NYT, ja sitten yleensä toimin salamannopeasti.

Myös minä kuulun siihen porukkaan, joka tarkkailee samoja lentoja vielä muutamia viikkoja jälkeenpäin, ja yleensä siitä on saanut henkistä tyydytystä, kun on huomannut, että lentojen hinnat on noussu :D

Ekalle reissulle, jolle lähin yksin, oli aika mielettmömän fiilikset etukäteen. Jännitti, jopa pelotti, toisaalta tunsin olevani kovin rohkea... Ja hyvinhän se meni. Ja on menny monta reissua sen jälkeenkin  ;D

Tämä on kuin itsekirjoitettu. Mitään vaikeutta reissuun lähtöön ei ole ikinä ollut, mutta toi lentojen katselu viikkoja ja sitten jossain vaiheessa tulee se pakottava tarve ostaa ne juuri nyt ja sitten ne ostetaan samantien. Silloin tällöin tulee katsottua hintoja jälkikäteenkin ja harvemmin ne on laskenut ja vaikka olisikin, niin siitä en kuitenkaan ota stressiä. Ainut mikä on muutaman kerran kaduttanut on se, että tullut varattua turhan kauas, kun esim. tiistai lähtö oli sen 50e halvempi, niin sitten pe-la on sellaiset tärinät päällä, että miksen ostanut sitä aiempaa lentoa, kun haluaisin olla jo perillä. Tämä siis useamman kuukauden matkoilla.

4
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 03.09.2012, 15:46:24 »
Öhh joo, my mistake...aloinkin jo miettiä että onko joku järki sanoa 16cm aaltoa tsunamiksi ::)

Tsunami se on, vaikka se olisi alle 1cm korkuinen. Nimi tulee sen syntymistavasta.

5
Yleinen / Vs: Täydellinen sukellus ja surffauspaikka.
« : 27.08.2012, 13:45:21 »
Hyvät pallontallaajat. Suunnittelen taas matkaa jonnekkin päiväntasaajan välittömään läheisyyteen :) Olen "wannabe" surffari puolen vuoden kokemuksella. Lisäksi rakastan sukellusta ja olenkin suunnitellut suorittavani Advanced open waterin seuraavalla reissullani. Eli kysymys kuuluu: Osaatteko sanoa mistä maailman kolkasta löytyisi ihanteellinen paikka sekä sukellukselle että surffaukselle :)
Ja mieluiten alueella minne voi pienemmälläkin budjetilla asettua ennalta määräämättömäksi ajaksi :)
Onko kukaan tallaajista suorittanut Advanced open waterin Indonesiassa?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen

Siargao Filippiineillä on loistava molempiin harrastuksiin. Tuon lisäksi Indonesiassa löytyy useampia paikkoja Bali suurimpana. Tosin aivan maailmanluokan sukelluspaikat Indonesiassa löytyvät alueilta, joilla ei oikein surffausta ole, kuten myös toisinpäin. Useammin hyvistä surffauspaikoista löytyy kuitenkin sukellusmahdollisuuksia, kun toisinpäin homma on harvinaisempaa.

6
Pikainen haku esim. Marraskuulle tuotti seuraavaa; Bangkok - LA 605€ ja Shanghai - LA 417€. Riippuen mistä päin olet menossa niin eiköhän sieltä viidelläsadalla pääse.  :)
Jos hinnat ovat tuota luokkaa, niin miksei palaa Hkiin ja tee erillistä reissua Hgistä. Samoihin menee Hgistä hinnat USAaan. Ja saapahan tuoda kahdet tuliaiset.

llmaiseksiko sinne Helsinkiin pääsee?

7
Aasia / Vs: Pulau Perhentian, Malesia
« : 29.07.2012, 15:52:37 »
Pehri, sää on väkisinkin parempi kuin oli tämän vuoden tammikuun lopussa Kecilillä, joten eiköhän se ole ihan jees :) Tuolloin Kecilin paraatibiitsi oli vielä täysin kiinni, mutta toisella puolella saarta jonne tyrskyt ei yltäneet oli ainakin tarpeeksi kirkasta snorklailuun ja ilmeisesti sukeltamiseenkin.

Hei!

Ei olla vielä lukkoon lyöty tuota Perhentianin vierailua kun vasta varattuna lentoliput Singaporeen ja siitä eteenpäin ei ole vahvistettu mitään. Mutta googlen perusteella olisi VARMASTI käymisen arvoinen paikka ja kun kuvia ja matkakertomuksia lukee niin kyllä sinne mieli tekisi. Mutta se on paha, kun on juuri tuon sadekauden taitteessa tuo maaliskuu niin nihkeää on jo säät ei suosi kun sen mahdollisuus kuitenkin on olemassa. Pitää miettiä.

Ainakaan viime vuonna oli jotain 2 tai 3 päivää maaliskuussa, kun satoi päiväsaikaan. Iltaisin sitten useammin. Long Beachille toki tulee vielä tolloin isompaa aaltoa ja sukelluksille lähdetään saaren toiselta puolelta Coral Baysta. Isolla saarella pääseekin joka biitsiltä normaalisti lähtemään. Näkyvyydet on tuohon aikaan mitä sattuu. Puolet hyvää, puolet huonoa, mutta esim. nyt on ollut viimeisen parin viikon aikana todella huonoa (paria päivää lukuunottamatta), vaikka normaalisti pitäisikin olla parasta aikaa (heinä-syyskuu).

8
Kahden hengen perheemme lisääntyi yhdellä ja mamma/isyyslomasta tekisi mieli käyttää noin kuukausi oleskelemalla jossakin muualla kuin kotona. Tämä tulisi tapahtumaan tammi-helmikuussa, jolloin vauva on puolivuotias.
Omassa päässäni turvallisinta olisi Euroopassa (jos vauva sairastuu jne), mutta onko missään Euroopassa kohtuullisen mukavat säät tuolloin? Mitään +20 ei oleteta, mutta lämpötila mielellään plussan puolella sen viitisentoista astetta ja sateettomiakin päiviä olisi kiva kokea.
Minut saa mielellään puhua ympäri myös tutustumaan vaihtoehtoihin, jotka ovat Eurooppaa kauempana. :)

Noihin kriteereihin on aika hankala keksiä mitään, kun talvella pitää olla yli 15. Etelä-Espanja ja välimeren saaret ovat oikeastaan ainoat paikat Euroopassa, jotka tuohon yltävät (etelä-Espanjassa ei edes pitäisi sataa). Enemmän lasten kanssa (lue joskus) matkustaneet voivat antaa enemmän vinkkejä.

9
Aasia / Vs: Sukellus indokiina + (thaimaa) syyskuussa
« : 07.07.2012, 04:20:09 »
Ilmojen pitäisi olla vielä hyvät tuohon aikaan, mutta sukeltaminen onkin sitten aika heikkoa. Parhaana paikkana itä-rannikolta menee Ko Phangan-Ko Tao alueelle, joita niitäkään ei erityisen hyviksi voi kehua (ehkä Phanganin Sail Rock yksittäisenä sukelluspaikkana poikkeuksena). Syyskuu tosin on ehkä parasta aikaa näkyvyyksien kanssa noilla paikoilla. Vietnam ja Kambodza onkin sitten vielä astetta heikompaa, kuten myös Thaimaan saaret Bangkokista itään sukeltamisen kannalta (valitettavasti huonointa mitä Kaakkois-Aasiassa on tarjolla.

10
Marraskuun alusta huhtikuun loppuun ollaan thaimaassa, milloin siinä välissä olisi merenkäynnin suhteen paras aika mennä Taolle?
Merenkäynti pitäisi olla minimissään, en tykkää isoista aalloista :(

Mitä myöhemmin, niin sen parempi pitäisi olla tuon suhteen. Toki milloin vain saattaa löytyä lähes tyyniä päiviä matkustaa sinne ja huhtikuussakin silloin tällöin saattaa vähän isommat aallot yllättää. Esim. Tällä hetkellä on Thaimaan lahdella (ainakin Phanganilla) reippaasti yli metristä aaltoa ollut pari päivää, joka on aika harvinaista vuoden aikaan nähden. Tuossa linkkiä josta voit tutkia hyviä päiviä mennä. 3 päivää eteenpäin on hyvinkin luotettavaksi todettu ja pidemmällekkin ajalle antaa jonkinmoista osviittaa mitä on tulossa. Taoa tuolla ei näytäkkään olevan, mutta Phangan on aaltojen suhteen (sademäärät vaihtelee todella paljon) lähes sama.

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=121272

11
Aasia / Vs: Pulau Perhentian, Malesia
« : 08.05.2012, 21:18:02 »
Onko ketään Perhentianilla toukokuun lopulla? Olen varannut majoituksen Bayu Dive Lodgesta... Jos joku on majoittunut siellä niin mielellään kuulisin kokemuksia :)

Toukokuun vika päivä tulossa samaan paikkaan. Silloin kuulemma olisi myös suomalainen opettaja siellä, jos sellainen kiinnostaa. Ollut ennenkin, joten kysele privalla mikäli jotain ei selviä. Itse olin halvimmissa huoneissa viimeksi ja varsin pätevät sellaiseksi. Majoitus isolla saarella muutenkin todella paljon tasokkaampaa (myös hinta-laatusuhteeltaan) kuin Long Beachillä tai Coral Bayssa (kaikista kokemusta). Paikan ravintola oli viime kaudelle hieman nostanut hintojaan, mutta vieressä b' first tekee vähän halvemmalla hyvää ruokaa. Tosin tuolla on aivan todella pitkät odottelut, jolle tosiaan ole ensimmäinen, kuten paikan nimessäkin sanotaan. Flora Bayssa biitsin toisella päässä myös hyvät ruuat halvemmalla ja kohtuullisella odotusajalla.

12
^ noin mukavankokoisella budjetilla Vali-Amerikka olisi varmasti tosi mahtava. Sukellusmahdollisuuksia, mielenkiintoista kulttuuria, lamminta, lyhyet (suhteessa) valimatkat liikkumiseen, mahdollisuus vierailla Karibian saarilla. Lisaksi vahemman bilepakpakkereita kuin Aasian rannoilla.

Mutta jos oikeasti kovimpia sukelluspaikkoja etsii, niin ei kuin Filippiinejä ja Indonesiaa kiertämään "koko rahalla".

Hmm. Missa pain Vali-Amerikkaa/Karibiaa olet kaynyt sukeltamassa? Ajattelin lahinna, etta kun porukkaa ramppaa jatkuvasti siella Kaakkois-Aasiassa, voisi valilla ehdottaa muutakin. Hintojenkin suhteen kaikki on suhteellista; Honduras on maailman toiseksi halvin paikka esim.PADI:n suorittamiseen (tai ainakin oli muutama vuosi sitten).

Eipä tuossa ollut tarkoitus dumpata Karibiaa tai varsinkaan väli-Amerikkaa, kun Tyynenmeren puolelta löytyy ilmeisesti ihan maailman parhaitakin sukelluskohteita (en ole itse käynyt), mutta jos tuolla budjetilla lähtee sukeltamaan, niin se millä hinnalla tekee OW:n ei ole vitunkaan merkitystä (230€ Perhentianilla on ainakin Aasiassa tällä hetkellä halvimmillaan Koh Taon tehtaitten kanssa vs. samoilla paikkeilla Hondurasissa tai vaikka 330€ Padre Burgosissa Filippiineillä). Jos ei tuon jälkeen sukella niin sillä on toki isokin merkitys, mutta tuolla budjetilla vuoden sukelluslomalla menee helposti tuhansia euroja perään jollekkin livareille tai jatkokursseihin. Noiden parhaiden sukelluspaikkojen koluamiseen sitä rahaa sitten kuluukin, jossa Väli-Amerikka onkin sitten aivan helvetisti kalliimpaa Hondurasin ulkopuolella. Otetaan vaikka noiden paikkojen 10 päivän liveaboardit niille yleisesti oletetuille parhaille mestoille eli Cocos Island vs. Raja Ampat vs. Tubbataha reef ja hinnat alkaen dollareissa (koska kaikilla ne hinnat tulee noissa olemaan) 4500$ vs 3500$ vs. 2500$ ja tuon jälkeen ei jollain OW-kurssin satasen erolla ole paljoa merkitystä. Itsellä eka reissu tulossa parin viikon sisään tuohon viimeiseen vaihtoehtoon ja Raja Ampatin nähden valinta tehtiin pelkästään hinnan perusteella (itselle ei toki ihan noin paljoa), kun molemmista kuullut niin paljon ylistyssanoja, mutta noihin kahteen ensimmäiseen ei tule olemaan varaa tuskin koskaan, mutta toivottavasti joskus töihin.

Toki jos sukellus on vain sivuosassa, niin silloin kannattaisi melkein vertailla ihan muita asioita ja kuten aiemmin sanoin, niin ei noissa kaakkois-Aasian sukelluskohteissa ole bakpackereita juuri ollenkaan (poislukien Perhentianit, Ko Taot, muut thaimaan paikat, Bali ja Gilit, mutta rehellisesti Balia lukuunottamatta kiertäisin noi kaikki kaukaa sukelluskohteiden tason takiakin), mutta jos vain sukeltamisen takia valitsee ei tarvitse kahta kertaa miettiä, koska hinta ja hyvien paikkojen määrä ja erilaisuus (toki vuodessa ehtii helposti kiertää molemmat).

Jos pelkästään hintoja katselee, niin Perhentian on varmaan halvinta sukeltamista missään, kun johonkin 50RM saat sukellukset, jos niitä tarpeeksi teet ja hinta-laatusuhteeltaan Filippiinit lähes kokonaisuudessaan, kun alle 20€ sukellukset lähes joka paikassa useamman sukelluksen paketeissa.

13
Aasia / Vs: Pulau Perhentian, Malesia
« : 03.05.2012, 22:42:10 »
voin suositella matahari diverssia (ja oikeestaan myos panoramaa diversia ja turtlebay dirversia myos)! vietin just 20 paivaa kecil saarella ja oli mahtavaa! matahari chalets ei vissiin pahemmin ota vastaan varauksia, alkaa olla viikonloppusin jo tayteen buukattu aina. oikeestaan monet paikat oli taynna koska saa oli tosi hyva viimeset kaks viikkoa! ite majotuis lemon grassiin 4 yoks - 40rm/perus bungalow ja sunrise guesthousessa olin 16 yota dormissa joka taas kustansi 20rm/yo. pakko paasta takasin saarelle!

ruokapaikkana voisin suositella panoramaa ja choral bayn puolella on kiva ravintola shari-lan vieressa/edessa ja annokset pari rm halvempia ja isompia kun long beachilla :)

varkaat kuulemma ilmestynee loppu seasonista yleensa silla huumeita on saarella ja viela kaikilla narkeilla on rahaa mutta hommat muuttuu loppu kesaan pain! harmi sinansa..

Pitää myös "mainostaa" ruokapaikoista myös suomalaisen kokin (johonkin kesäkuun alkuun asti) omaavaa Oh La Laa-ravintolaa, jos Malesialaiset ruuat ei joku ilta uppoa. Paikka on suurimman osan rannan sukellusammattilaisten suosiossa, joten se menköön laadun takeesta.

Tonne 100 RM tasolla ei pitäisi viikonloppuja lukuunottamatta olla enää juoksukilpailua, vaan majoitusta pitäisi löytyä kohtuullisen helposti. Itse olin viimeksi pääsiäisen aikaan ja silloinkin löysin jopa halvan majoituksen kuuden jälkeen illalla (ekan yön olin dormissa, mutta toiseksi yöksi vaihtui 40RM omaan siistiin huoneeseen). Paikkana Coralin ja Long Beachin välistä löytyvä Tropicana, jossa muuten myös hyvät intialaiset vegeruuat.

Kesäkuussa takaisin, mutta tällä kertaa isolle saarelle, jossa ei noista varkaista tarvitse välittää.

14
^ noin mukavankokoisella budjetilla Vali-Amerikka olisi varmasti tosi mahtava. Sukellusmahdollisuuksia, mielenkiintoista kulttuuria, lamminta, lyhyet (suhteessa) valimatkat liikkumiseen, mahdollisuus vierailla Karibian saarilla. Lisaksi vahemman bilepakpakkereita kuin Aasian rannoilla.

Mutta jos oikeasti kovimpia sukelluspaikkoja etsii, niin ei kuin Filippiinejä ja Indonesiaa kiertämään "koko rahalla". Eikä muuten varmasti ole yhtä paljon bilebakpakkereita kuin Balilla, eikä siellä sukellusten takia kannata kauhean kauaa muutenkaan olla. Noin sopiva budjettikin kun on, niin Filippiineihin saa kohtuu hintaan liitettyä Palaun ja Indonesiasta pääsee jotenkin (ei yhtä sopivaan hintaan) Papua Uusi Guinea ja Salomonsaaret kiertämään. Kieltäämättä tuo kuulostaa suunnilleen omalta unelmalomalta ja vuosi pitäisi suunnilleen noihin hintoihin irrota, kunhan säästää muussa kuin sukeltamisessa.

15
Eurooppa / Vs: Azorit
« : 15.04.2012, 17:37:31 »
Lainaus käyttäjältä: Limbe
Onko kenelläkään kokemuksia Azoreilla sukeltamisesta ja ennen kaikkea sukelluskursseista? Suunnittelemme syksyksi matkaa sinne ja tarkoitus olisi, että mieheni suorittaisi siellä PADI:n. Hintoja, suosituksia paikasta, muuta?

Kannattaa tsekata Mondon sukelluskirjasta Azoreista.

Ei kenelläkään ole näistä oman käden kokemusta. Mondon sukellusopasta, kun ei ole kädessä eikä se niin paljoa muutenkaan auta ja kun noi puljujen nettisivut eivät kerro ikinä todellisuutta millaista sukeltaminen yleensä on, vaan sen parhaan skenaarion. Hinnat toki tiedossa. Lähinnä kesäkaudelta touko-syyskuu kiinnostaa, mutta jos nyt talvella sukeltanut, niin kelpaa nekin kokemukset.

16
Filippiinit vai Indonesia? Matka-aika 3 viikkoa toukokuun lopussa ja kesäkuun alkupuolella.
Ja minnepäin? Hyviä sukelluksia ja hyviä rantoja, ei minnekään bilemekkaan.
Itse miettinyt matka-ajan takia Gilejä tai sitten Filippiineillä Cebun lähiseutua.

EDIT. Nyt kun töiltä on vähän aikaa ja kerkesin paremmin katsomaan noita kohteita, niin Filippiineillä alkaa sadekausi noihin aikoihin.

Entäs Malesian niemimaan itäpuolet? Pulau Tioman ja Pulau Perhentian? Kelit pitäisi olla hyvät tuohon aikaan?

Itse kävin Pulau Perhentianilla viime elokuussa ja se oli juuri tuollainen sukellusparatiisi. Mitään bileitä ei todellakaan ollut siellä, vaan porukka enimmäkseen sukelteli ja snorkaili tai sitten vaan nautti merestä ja aurinkosta.  Jos tykkää todella kirkkaasta ja sinisestä vedessä sukellella jossa näkyvyys on älyttömän hyvä niin suosittelen. Jos taas tykkää bilettää, niin aivan väärä paikka. Tosin muutamat kiinalaiset tuolla pitävät baareja, joten sieltä saa aina bisseä ostettua janojuomaksi.

Näin toki isolla saarella ja jos vähän menojalkaa vipattaa kerran matkan aikana, niin pikku saaren long beachillä vaan käymään. Ilmeisesti on "joku" suomalainen kouluttajakin aloittamassa tuohon aikaan taas Perhentianilla, jos kaipaa tuttua kieltä. 3 viikoksi Perhentian saattaa käydä tylsäksi, joten siihen kylkeen Tioman sopisi hyvinkin.

Indonesiasta en oikein ymmärrä tätä Gilien ja sukelluksen yhdistämistä. Toki ihan hyviä sukelluspaikkoja sielläkin, mutta kun niitä on Indonesiassa niin paljon parempiakin. Bunaken-Lembeh yhdistelmää melkein itse suosittelisin, jos tuohon maahan päädyt.


Gilejä olen ajatellut ihan mahdollisen matkakumppanin takia. Hänelle ei todellakaan ole sama, mihin päänsä kallistaa. Faciliteetit pitää olla edes jotenkin kunnossa.
Bunaken olisi varmaan todella hieno paikka mutta onko siellä mitään muuta, jos toista ei sukellus vähempää kiinnostaa? On sellanen kuva, että sattaisi olla tuolle kumppanille liian extremeä. Pitäisi sukellusten lisäksi siis olla autiota rantaa ja kohtalaista asumista. Vaikeita yhdistelmiä mutta kyllä silti ollaan tähän mennessä aina jotenkin handlattu..  ;D

Onhan siellä nyt ihan laatumajoitusta. En millään ainakaan usko, että jäisi Perhentianin vastaavalle kakkoseksi. Osa sukeltajista tuntuu olevan hyvinkin vaativia majoitusten suhteen.

http://www.twofishdivers.com/

Ei esim. tuon majoitukset ainakaan omaan silmään mitenkään heikoilta näytä, jolla löytyy paikat sekä Bunakenista että Lembehiltä. Ja sieltä löytyy vaikka kuinka monta muutakin vaihtoehtoa lähtien ihan suomalaisomistuksessakin olevasta kojusta.

17
Aktiviteetit, esim sukellus kannattaa sitten ottaa erikseen korvamerkitystä budjetista. Hyvä paikka tehdä Padi/SSI kurssit on Koh Tao thaimaassa. Suomalaisvetoinen shoppi, kokeneet kouluttajat, hyvä meininki ja spotit lähellä. Lisäksi paljoa halvemmalla et niitä missään saa tehtyä. Open water siinä 10000THB:n tienoilla. Muutenkin mukava saari.

Elokuu on lowseasonia, syyskuussa alkaa hiljalleen vilkastumaan. Talveen verrattuna kuumaa, hiljaisempaa ja hiukan halvempaa.

Muuten ihan asiaa, mutta Koh Taolla elokuun on se kaikkein vilkkain kuukausi ja tuskin mitään alennuksia saa ja syyskuussa hiljenee hieman, kun loka-joulukuussa normaalisti monsuuni (lokakuun alussa toki huhtikuun kanssa yleensä parhaat näkymät veden alla).

Tosta Koh Taolla kurssien tekemisestä en jaksa ruveta väittelemään, mutta varmistakaa ettei ole ainakaan yli 4 ryhmässä, kun siltä saarelta tulevat ne kaikkein huonoimmatkin sukeltajat ja välttäkää nyt ainakin Ban'sia vaikka niillä olisi minkälaiset alennukset päällä.

18
Filippiinit vai Indonesia? Matka-aika 3 viikkoa toukokuun lopussa ja kesäkuun alkupuolella.
Ja minnepäin? Hyviä sukelluksia ja hyviä rantoja, ei minnekään bilemekkaan.
Itse miettinyt matka-ajan takia Gilejä tai sitten Filippiineillä Cebun lähiseutua.

EDIT. Nyt kun töiltä on vähän aikaa ja kerkesin paremmin katsomaan noita kohteita, niin Filippiineillä alkaa sadekausi noihin aikoihin.

Entäs Malesian niemimaan itäpuolet? Pulau Tioman ja Pulau Perhentian? Kelit pitäisi olla hyvät tuohon aikaan?

Itse kävin Pulau Perhentianilla viime elokuussa ja se oli juuri tuollainen sukellusparatiisi. Mitään bileitä ei todellakaan ollut siellä, vaan porukka enimmäkseen sukelteli ja snorkaili tai sitten vaan nautti merestä ja aurinkosta.  Jos tykkää todella kirkkaasta ja sinisestä vedessä sukellella jossa näkyvyys on älyttömän hyvä niin suosittelen. Jos taas tykkää bilettää, niin aivan väärä paikka. Tosin muutamat kiinalaiset tuolla pitävät baareja, joten sieltä saa aina bisseä ostettua janojuomaksi.

Näin toki isolla saarella ja jos vähän menojalkaa vipattaa kerran matkan aikana, niin pikku saaren long beachillä vaan käymään. Ilmeisesti on "joku" suomalainen kouluttajakin aloittamassa tuohon aikaan taas Perhentianilla, jos kaipaa tuttua kieltä. 3 viikoksi Perhentian saattaa käydä tylsäksi, joten siihen kylkeen Tioman sopisi hyvinkin.

Indonesiasta en oikein ymmärrä tätä Gilien ja sukelluksen yhdistämistä. Toki ihan hyviä sukelluspaikkoja sielläkin, mutta kun niitä on Indonesiassa niin paljon parempiakin. Bunaken-Lembeh yhdistelmää melkein itse suosittelisin, jos tuohon maahan päädyt.

19
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 13.04.2012, 02:31:56 »
Joo niinhän se olikin,se barracudalaken sijainti,täällä kaukana kotisohvalla muistuu että ihan siinä vieressähän se paikka oli,niinkuin se täältä kotisuomesta näyttääkin

Ja rajoitetaan tuota lämpötilaeroakin vielä siihen, että pinnalla lämpötila on 28-31 riippuen vuodenajasta. Itsellä oli 29, mutta helvetin kylmää se kuitenkin oli.

20
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 22.03.2012, 04:34:12 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Viro
6. Latvia
7. Englanti ja Skotlanti
8. Irlanti
9. USA
10. Kanada
11. Hollanti
12. Belgia
13. Ranska
14. Espanja
15. Saksa
16. Italia
17. Japani
18. Kiina
19. Laos
20. Cambodia
21. Malesia
22. Singapore
23. Meksiko
24. Itävalta
25. Kreikka
26. Kypros
27. Thaimaa
28. Indonesia
29. Australia
30. Vatikaanivaltio (toki jo aiemmin, muttei ole tällainen valtio viime kerroilla mieleen)
31. Unkari
32. Romania
33. Moldova
34. Bulgaria
35. Turkki

36. UAE
37. Filippiinit

Sivuja: [1] 2 3 ... 19