Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Eurooppa / Vs: Zell Am See
« : eilen klo 11:45:59 »
Itse itselleni vastaten olimme Zell am Seessa viime kesänä. Ei ollut kyllä parasta Itävallan alppia: järvi tuntuu olevan tuollapäin niin kova juttu, että kovin turistinen oli tämä pikkukaupunki. Lisäksi mesta tuntui olevan isosti arabien suosiossa, koska tunnelma oli kuin lähi-idässä. Monissa kaupoissakin tekstit vain arabiaksi. Päähissit olivat myös ei-kävelyetäisyydellä kylästä, joten ei ollut haikkauksen kannaltakaan optimipaikka.

Tosin heti kylästä n. 40min haikin päässä oli erittäin idyllinen Ebenbergalm, joten tuo pelasti meidän reissua pitkälti. Yksi kivoimmista hütteistä, joita on tullut vastaan, ja hyvä ruoka (ja juoma).

Yövyimme Hotel Neue Postissa, joka oli kallis eikä ehkä ihan hintansa väärti. saunat ja allasosasto olivat tuon paikan kaikki kaikessa, eli jos ne ovat tärkeitä niin sitten tuon hinnan voi maksaa. Aamupala oli heikko, kun se alpeilla yleensä on erinomainen.

2
Eurooppa / Vs: Venäjän e viisumi
« : eilen klo 11:38:42 »
Tosiaan, tämä on kyllä helppo kuvio. tästä saa hyvän kuvan prosessista: https://yle.fi/uutiset/3-10998843, tosin sillä erolla, että Ylen toimittaja tekee tuosta jotenkin tosi monimutkaista, kun todellisuudessa kyseessä on helppo ja nopea kuvio.

Ennen kuin hakemusta lähtee täyttämään, kantsii olla itsestään kuva ja tiedot hotellista. Kuvan voit ottaa kännykkäkameralla. Pyri passikuvamaiseen meininkiin, niin ainakin mulla meni ongelmitta läpi. Lataa kuva sitten vielä sille koneelle, josta teet hakemusta. Hotellitiedot voit bongata vaikka booking.com. Ketään ei kiinnosta, menetkö sinne oikeasti vai et.

Päätös tuli mulle kahdessa päivässä hakemuksen tekemisestä.

Viisumi tsekattiin Helsinki-Vantaalla koneeseen noustaessa. Vaikutti, että joku ukko ei päässyt koneeseen jonkun kirjoitusvirheen tms. vuoksi. Pulkovolle tullessa olin koneen etuosassa, joten pääsin ensimmäisten joukossa ulos ja immigrationiin. Prosessi oli nopea. Kone laskeutui aikataulun mukaan 12.50 ja 13.02 olin pikkubussissa matkalla kohti keskustaa.

Heti kentän ulkopuolelta lähtevät 39-numeron bussit tai bikkubussit. Mene pikkubussilla, jos se osuu kohdalle, on vähän nopeampi. Maksaa 40 ränkylää. Nämä menevät Moskova-metroasemalle, josta voit jatkaa metrolla. Ostin kaksi metropolettia näyttämällä kahta sormea luukulla, hyvin toimi. Metro siis toimii poleteilla, jotka ovat kuin kolikoita. Oikeanpuoleinen metro menee Nevsky Prospektille. Ota hotelli jostain läheltä Nevskyn metroasemaa niin on helppo liikkua.

Pietari oli vaikuttava ja ihmiset varsin länsimaalaisen näköisiä, mitä nyt jonkin verran huivimummoa ja nahkatakkiukkoa näkyi. Pomppatoppatakki oli kova sana marraskuussa.

Paluussa ei kelvannut Finnairin appi-boarding pass, vaan piti jonottaa finskin tiskille. Tässä näkyi pala neuvostoliittoa, kun kaikki mammat olivat tiskien takana valmiina, pitkä jono odottavia matkustajia, mutta tiskejä ei avattu kuin tasan silloin kun määrä oli. Siinä sitten kaikki odottelivat. Kun boarding passin sai käteen, menivät paluumuodollisuudet yhtä lailla kätsästi kuin tullessakin.

3
1-3kk maailmanympärysristeily.

4
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 27.10.2019, 10:05:01 »
Joo, Annecy on kiva, komppaan. Siitä pystyy myös tekemään ihan ok vuorihaikin ihan keskustasta. Samalle reissulle voi yhdistää chamberyn, joka on rosoisempi mutta myös halvempi. Annecyhan on varsin tyyris kun on vähän niinku ranskan venetsia.

5
Hain itse viisumin. Sen tulo kesti 2 päivää. Haku oli helppoa. Kännykällä otettu kuva kelpasi. Hotellitieto kannattaa olla valmiina, voi olla keksittykin. Voin raportoida, miten maahantulot yms. Hoituvat.

6
Nopeasti muuttuva kulttuuri? Voisitko täsmentää?

7
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 18.10.2019, 16:13:26 »
Olisko Bordeaux? Eläväinen kaupunki, hyvää viiniä, ranta arcachonissa, samoin upea dyyni. Tohon voi yhdistää vaikka Toulousen, joka on vähemmän rosoinen paikka. Ja finski lentää ainakin kaudella suoraan.

8
Nää on kyllä todella huikeita stooreja aina vaan! Varsinkin tää haikki näytti upealta, vastoinkäymisistä huolimatta. Onko kuvissa kuinka paljon retusointia kun näyttävät aika epätodellisilta? Tsemppiä teille jatkoon ja kiva kun jaksat kirjoittaa!

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 09.08.2019, 16:46:19 »
Ravenin kanssa eri mieltä siitä, että kaikesta löytyy tietoa. Löytyy kyllä jotain, mutta et voi mitenkään tietää, kuinka luotettavaa se on. Jollain jenkeillä esim. On myös hyvin eri mentaliteetti asioihin kuin suomalaisilla, joten tietyt tiedot eivät kovin hyvin istu meikäläiseen pirtaan.

Lisäksi samaa mieltä tässä sivutun kanssa, että tällaisella palstalla olisi totisesti arvoa juuri siksi, että matsku säilyy täällä. Some on siksi näissä paljon huonompi. Yritetään siis pitää palsta hengissä!

10
Thaimaa / Vs: Ko Chang
« : 31.07.2019, 10:17:51 »
Onko porukalla kokemusta Changista sadekaudella? Reissu edessä syyskuussa ja mietin ensin Sametia mutta ehkä me Changille kuitenkin päräytetään vaikka onkin lyhyelle setille vähän turhan kaukana.

11
En ole lähdössä mukaan, mutta tää voisi toimia sulle: https://www.lentodiilit.fi/2019/05/28/norwegianilta-alennuskoodi/

Norski on kuitenkin se potentiaalisin vaihtoehto yhdensuuntaisiin lentoihin.

12
Lentomatkustus / Vs: Lennontarjoaja: Hki-Firenze
« : 26.05.2019, 21:58:59 »
On. Osta finnairilta. Finnair.fi. jos et osaa, älä kikkaile noilla nettimatkatoimistoilla. Light-lippu on pelkillä käsimatkatavaroilla ja value sisältää ruumalaukun.

13
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 09.05.2019, 20:39:27 »
Tällaista on ilmassa. Ilmeisesti suunta on siihenpäin, että korkeat tasokorttilaiset saavat sitten nopeasti upgraden läpi, vaikka tilaa ei näyttäisi olevankaan. Platinum-korttia siis kehiin vaan! :)

Kaveri on gold, ja ollut jonossa helmikuusta asti syyskuun bangkokin lennolle. Eli gold ei ainakaan takaa mitään automaattista upgradea.

14
Todella kivaa kirjoittamista ja upeita kuvia! Arvostan myös aina tosi paljon kun vähän avataan käytännön asioita: mitä maksaa, oliko sen väärti jne. Toivottelen teille erittäin mukavaa reissua!

15
Lycka till vaan tähän. Itse olen kerrasta oppinut, että Pariisissa en vaihda koskaan jos ei ole ihan pakko. Suosittelen pakkaamaan käsimatkatavaroihin kaiken tarvittavan siltä varalta, että ruumalaukku jää matkalle. Toki suurimman osan ajasta kaikki menee hyvin.

16
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 17.02.2019, 12:19:12 »
Mä en kyllä usko, että kukaan pystyy tätä asiaa ennustamaan. Sä olet turvassa, kun luottokortilla maksat joten siitä vain.

Olis muuten katastrofi jos norski menisi konkkaan, koska tämä näkyisi epäilemättä heti myös finskin hinnoissa.

17
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.02.2019, 20:07:19 »
Pitkän siivun palkintolennot on huono value, koska verot ovat niin kovat. Upgraden clearautuminen on varmasti pitkälti kiinni jäsenyystasostasi, mutta tuskin 24h sisään toimii joka tapauksessa.

18
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Vs: Marokon rahnaa
« : 02.02.2019, 16:11:24 »
Pitulolta totutun typerät kommentit. On erittäin järkevää ja winwin hoitaa keskikurssilla tällaiset caset. Monet jenkeissä enemmän ramppaavat tekevät tätä erinäisillä harrasteforumeilla paljonkin. Aika huonot perustelut, että käytetään väkisin loput rahat siivoajien tippeihin tai turhiin ostoksiin kentällä.

19
Tyhmät kysymykset / Vs: Lento + hotelli yhdelle
« : 02.02.2019, 16:08:02 »
Lentidiilit.fi listaa tasaisesti kaupunkikohteita yhdelle. Yksin matkustellessa mä olen yleensä buukannut lennot erikseen ja sit yöpynyt esim. Hostellissa. Joku laadukas hostelli toimii tosi hyvin, ja jos ei ota ihan isointa huonetta, on myös rauhallinen.

20
Toivon viestiesi kieliasun perusteella, ettet aio itse hoitaa lastesi kotikoulua. Spekseillesi varmasti Espanjan suomikoulu voisi olla paras ratkaisu, mikäli Britannia on liian pohjoisessa. Kreikan turistikohteissa (tsekkaisin Rodoksen) voisi myös olla suomikoulua tarjolla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22