Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Daigle

Sivuja: [1] 2
1
27 päivää  ;D

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: 3G ja Wlan Yhdysvalloissa
« : 01.02.2012, 16:42:50 »
Verizonilla ja T-Mobilella taitaa molemmilla olla toi $50 unlimited paketti joka kyllä itseäkin kiinnostaa, kun reilu kuukaudeksi olen menossa.

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: St. Pete - 5 viikkoa
« : 01.02.2012, 16:40:37 »
Mulla oli viimeks lentäessä (Finnair) ihan hyvä palvelu tuossa ja sain vielä hyvän penkinkin exitin vierestä, että jalkatilaa oli. Vierustoverina oli joku rento virolainen kaveri, mutta omissa oloissamme siinä oltiin.

Nyt sain viimein Kilroyltä noi etiketin tiedot ja pääsin loggailee virtuallythere.comiin tekeen istuinvarauksia yms. Ei ollu mitää hyviä paikkoja jäljellä ku vertailin seatgurun kanssa joten otin mennessä mahdollisimman edestä oikealta laidalta paikan ikkunan vierestä. Toi vasen polvi vähän huonona nii se saa rauhassa levätä sitte siinä eikä hakkaa seinää. Ja pääsee sitte nopeesti Detroitissa jatkamaan seuraavalle portille.

Jos sais vaikka nukuttua tossa lennolla. Se on kuites kuus aamulla ku pitää ylös nousta viimestään, että ehtii 6:40 bussiin Oulun kentälle. Vähä ois aikomus vetää jollain lyhemmillä unilla toi edellinen yö, että tulis varmasti uni lennon aikana sitte Suomen aikaa neljän maissa ku lento Amsterdamista lähtee. Viimeks ei millään tullu ku jänskäs niin paljon ja olin siinä käytävän puolella :)

Deltalla näytti olevan aika kämäsesti hommaa lentojen aikana kyl. Ois sen economy comfortin saanu tai jotain nii mikäs siinä, mutta nyt oo oikeen ku kirjoja luettavaks. Ei kehtaa puhelimen akkuakaa kuluttaa loppuun ku toi Samsungin akku kestä käytössä muutamaa tuntia enempää. Sen kanssa nyt muuten jaksais räpeltää kyllä :) Vara-akkujen ostoon? :P

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: St. Pete - 5 viikkoa
« : 31.01.2012, 21:58:20 »
Kattelin tota Deltan sivua ja ilmeisesti niiden lennoilla ei ole pahemmin tekemistä. Esim Finnairin lennoilla oli se oma viihdekeskus, mutta tuolla lennolla mitä itse katselin niin ainoastaan yllä oleva ruutu näyttää ohjelmaa ynnä muuta.

Pitää vissiin ottaa parit kirjat mukaan, jos vaikka lueskella koettaa.

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: St. Pete - 5 viikkoa
« : 31.01.2012, 20:42:23 »
Itse mieluusti katson sen istumapaikan itselle ja olen siitä kyllä valmis maksaan jo yksin sen 47 euroa :)
Nakertaa istua ku sillit purkissa.

Muutoin puhut kyllä asiaa näin jälkikäteen aateltuna.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: St. Pete - 5 viikkoa
« : 31.01.2012, 20:27:04 »
Kaivetaas otsikko naftaliinista.

Lennot buukattu jälleen :) Helsinki-Amsterdam-Detroit-Tampa (Delta) sekä Tampa-Atlanta-Pariisi-Helsinki (Air France) yhteensä 577e Kilroyltä. Siihen lisäks 51e Oulu-Helsinki-Oulu (Blue1) jotta pääsee Helsinkiin lentoa varten sekä takas pohjoiseen. Matkan pituus tasan 6 viikkoa (28.2.-10.4.) ja onpi muuten äijä yhtä hymyä ollu varauksen jälkeen! :D

Amsterdamissa on 1:40h aikaa vaihtoon ja Detroitissa 2h aikaa. Atlantassa taas 3h aikaa sekä Pariisissa 1:25h. Tosta Pariisin De Gaullesta on tullu luettua kauhutarinoita, mutta se oli oikeestaan käytännön syistä ainoa vaihtoehto paluumatkalle joten se nyt täytyi ottaa. Jos laukut edes Helsinkiin saa joskus niin ok :)

Pitäs vielä vakuutukset hommata sekä ESTA. Eikait sitä nykyään muuta tarvikaan?
Vakuutukset aattelin ottaa Fennialta ku näytti olevan 105e hintaan ja ESTAan taitaa mennä se joku pari kymppiä. Kilroyltä tuli otettua Superpaketti jossa on siis peruutusturva, palvelupaketti sekä konkurssiturva. Toi 47e lisää hintaa.

7
Nuo WH-viisumitki vaan maksaa muistaakseni sen verran, että mun taloudellinen tilanne ei kyllä salli moisen hankintaa.

8
Joo nii seki tosiaan, että perhettä tai lapsia ei ole eli ihan vain minä on lähdössä :)

Mitenhän tonne Dubain suuntaan oikein saa töitä katseltua ja millasia töitä siellä tarjolla on? Mulla ne työt on kuites toimistohommia eli sitä teknistä tukea ja webbisuunnitelua.

9
Tässä on tullu mietittyä itsellä vähän samaa mitä otsikon aloittajalla ja tilannekin on aika sama.

Eli ikää 30v ja tuossa puoli vuotta sitten tulin Irlannissa takaisin Suomeen hoitamaan polven kuntoon, koska Irlannin päässä se ei olisi taloudellisesti ollut mahdollista. Nyt on 6kk kohta työttömyyttä takana ja parin viikon päästä on kirurgin vastaanotto jossa pitäisi selvitä leikataanko polvi vai ei. Mutta oletettavasti tiedän tuon vastaanoton jälkeen mikä aikataulu on lähdön mahdollistamisen osalta.

Oma tausta siis:
- 30v.
- Tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto.
- Englanti ja suomi sujuvasti, ruotsi kelvollisesti sekä espanjan alkeet.
- Ei säästöjä.
- Työkokemusta teknisestä tuesta ja websuunnittelusta.

Kriteerinä on toki työ, koska työttömänä ei ole oikein mitään mahdollisuuksia pärjätä ja säästöjäkään ei ole. Muutoin kriteereinä:
- Englannilla pärjää. Vaikkakin olenkin mielellään valmis opiskelemaan esimerkiksi espanjaa.
- Palkkataso kohdallaan.
- Lämmintä ja aurinkoista, mutta ei mitään ympärivuotista tappohellettä.
- Mahdolliset viisumiasiat hoidettavissa. Esim Australia vähän vaikea, kun ikää kohta 31v (helmikuussa) joten WH-viisumi vaikea saada. USA ja Kanada taitaa olla aika vaikeita myös.
- Edullinen asuminen ja hintataso maksimissaan Suomen tasoa. Kuitenkin palkkatasoon nähden kohtuullinen.
- Ei UK tai Irlanti.
- Jonkinlaisen sivistyksen olemassaolo.
- Omat suosikkini kohteiksi ihan esimerkkinä ilman mitään mielekkyysjärjestystä tai tarkempaa syytä miksi ei kannattaisi vaan lähinnä mihin voisin kuvitella muuttavani: USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, suurin osa Euroopasta (ei Itä-Eurooppa)...

Tähän mennessä olen miettinyt erittäin vakavasti esimerkiksi Maltaa ottamalla Kelan työttömyystuen 3kk ajaksi mukaan.

Tässä on aika paljon vielä "jos" sekä "ehkä" juttuja mukana, mutta todennäköisesti mihin nyt muutankin niin se tulee olemaan pidemmän aikaa kohteeni joten siksi pyrin kartoittamaan vaihtoehdot tarkkaan.

10
Hieno homma. Just tympee ku ei tiä kui paljo kehtaa alkaa omalta Irkkutililtä siirteleen rahaa ku ens kuussa Suomeen menee käymään. Sit ku joku äkillinen tilanne tulee et pitää käteistä saada nii Suomen tili tyhjä ja alkaa siinä sitte siirtään käteistä ja oottaa pari päivää saapumista tilille :D

11
Nii tuolla oli joskus 6 vuotta sitten ollu tässä topikissa puhetta AIB:n kortin toimivuudesta Suomessa.
Mikähän tilanne on nykyään? Eli perus AIB:n laser-kortti. Saako sillä Suomen seinistä rahaa?

12
Juu se bussihommeli selvis ongelmitta. Pääsen kyytiin joka aamu tosta ihan Hazelhatch Parkin sisäänkäynnin vierestä :)

Käväsin sunnuntaina kävelee vähä lähiympäristöä, käytännössä vain Hazelhatchin asemalla ja Celbridgen Main Streetillä sillan kohdilla. Siinä oli muistaakseni Mucky Duck sekä Village Inn pubeina. En menny sisälle ku olin hitusen kipeä muutenki joten käväsin vaan Eurosparista sapuskaa sun muuta, että on jotain millä elää :)

Duuniki tosiaan alko ja ihan hyvä meno kyllä kaikenkaikkiaan. Pitäs vaan saada rahaa nii vois pikkase kämppää järkätä. Tietokonepöytä pitäs hommata ja hommata pöytäkone Suomesta tänne. Monitorikin pitäs täältä hommata, mut HP:lta pitäs saada jotain alennuksia :)

13
Muutin sitten tänne Hazelhatch Parkiin Celbridgeen. Mukavanolosta lähiötä ja kämppikset on jeppiksiä. Pitäs alkaa selvitteleen UPC:ltä nettiä kuha saa PPS-numeroa ja pankkitiliä. Kämppiksen kans ois tarkotus hommata vielä Sky Sports ku molemmat huokeita Liverpoolin faneja.

Toinen kämppis on vähä hiljasempi ja ilmeisesti irlantilainen. Kotosin Luoteis-Irlannista käsittääkseni.

Hitusen hermostuttaa vielä et mistä se HP:n shuttle menee ku puhe on et se menee tosta tien hoodeilta, mut toisaalla taas ei olla varmoja. Ois kiva töihin päästä huomenna :D

14
Njoo, hitusen myöhään vastasit. Tuohon aikaan olin kuites jo just laskeutumassa Dubliniin :)

Mutta otin taksin ja hinta oli 43e, joskin se pyöri hukassa hetken joten sanoisin et se 40e on aika osuva hinta. Mutta toi kuitenkin perille asti joten ei sinänsä tarvinnu laukun kanssa hillua ympäriinsä.

Asustelen vielä tässä b&b:ssä pari päivää ja olen käyny kolme kämppää nyt katteleen. Yks owner occupied ja yks vähä huono noin muuten. Kolmas oli Hazelhatch Roadin varrella hyvällä alueella ja sitä pidän nyt vahvimapana ehdokkaana. Sen mitä olen noita katellu kulkuyhteyksien puolesta niin bussi 67 kulkee iha kivasti tota Dublin Roadia pitkin ja näin kävellen jäis hoidettavaks sen max pari kilsaa. Mutta saa nyt nähä. Oli ainaki mukavat asukit siellä.

Liffey Valleyssä kävin toissapäivänä ja hakasin itselle samalla sitten 3 mobiililaajakaistan. Kohtuu tukkonenhan tämä on, mutta kyllä tällä asiansa ajaa. 10e makso 2gb paketti + 49e toi itse dongle.

Perskele ku kipiäks vissiin vaan tulossa just. Nenä vuotaa ja kurkkua särkee. Josko tässä pari päivää ottais lunkisti. Paska vaan ku tässä ei oikeen oo mitää kelpohintaista ruokalaa lähistöllä.

15
Kiitokset dbs:lle noista.

Mulla on parit kämpät esittelykatselmuksessa jahka sinne pääsen joten sikäli hommat on kelpo mallilla. Häätyy kirjotella puhelinnumeroita ja osoitteita valmiiks nii tietää mihkä menee. Tossa on noita house to share settejä tarjolla 250-350e huitteisiin Leixlipistä ja Celbridgestä.

HP:lla on käsittääkseni jopa AIB:n ja jonku toisen toimistoki tiloissaan, mut hoitanen sen sitte ennen töiden alkua jo. Häätyy katella miten hoitaa :)

Kamoista päätin jättää pöytäkoneen tänne ja hoidattaa sitte vaikka postilla sen jälkeenpäin.

Oisko sanottavaa millä parasta mennä lentokentältä tonne Leixlipiin? Mulla on b&b varattuna Spion Lodgesta. Aattelin ite taksia ku ei oo mitää hajuja noista kulkuyhteyksistä ja sillä taksilla pääsee ainaki suoraan perille.

Ja mitehä noi nettidonglet? Jotta notta netin sais nii lienee Liffey Valleystä hakasta moinen. Samalla sieltä saanee jotain noita pistokeadaptereita? Ja oiskoha muuta...

16
Joo no kyllä Irlannin sää ihan hyvin noin arvioiden tiedossa on. Enemmän olen huolissani miten jaksan sitä sitten :D

Tuli muuten mieleen, että kännykkäliittymähän se pitää laittaa jahka sinne pääsee joten nyt ois jotain hyviä ideoita tarve saada?
Mun käyttö on keskimäärin sellanen 60 minuuttia kuussa ja ehkä 10-20 viestiä. Enemmän datapaketteihin painottuis varmaan. Kännykkänä on 5800 Xpressmusic ja esim Spotify Premium löytyy joten ois iha jees ku ei noiden mp3:sten kans oo jaksanu värkätä aikoihin :)

17
Mulla oli viime viikolla käynti Bratislavassa ja lento oli Wieniin. Helpoiten ja halvimmalla pääsee ku lento laskeutuu Wieniin niin menet ulos asemalta normikautta "Exit Vienna" kylttejä seuraten. Tulet sinne linja-autojen alueelle niin siellä on pysäkki numero 7 Slovak Linesille. Hinta Bratislavaan 7,70 euroa ja erittäin näppärästi pääsee noin tunnissa. Ite hyppäsin pois Auparkin tienoilla, ku kaveri siitä tuli hakemaan.

Takaspääsy onnistuu kätevästi myös. Itse menin Bratislavan linja-autoasemalle ja otin sieltä linkun Wienin lentoasemalle. 7,70e lippu ja vie samaan paikkaan mistä tulit toiseen suuntaan :)

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: St. Pete - 5 viikkoa
« : 16.08.2010, 23:46:12 »
Sanotaan nyt sen verran reissun jälkeen jo, että reissu meni perhanan hyvin ja mielellään tottakai oisin jääny pidemmäksi aikaa. Vakuutukset hoitu kätevästi netin kautta If:ltä (muistaakseni). Lääkkeet meni kätevästi Minigrip-pussissa ja tarkastus oli jäätävän kivuton, mutta ehkä sitten olin onnekas.

Käytännössä saapuminen maahan (JFK) meni nii et koneesta ulos, kävelyä jonotteleen siis controlliin, pari minsaa jonottelua ja sitte jollekki tätille puhuun sekä silmät ja sormenjäljet kuvauttaan, parit mukavat sanat siinä ja eiku eteenpäin. Koneesta lähdön jälkeen olin ulkona jo röökillä taksia hommaamassa 10 minuutissa. Ja lento kuites laskeutu neljältä iltapäivällä. Taksi JFK -> LGA (hotelli oli siinä vieressä ihan) kesti noin 20-30min eikä kummempia neljän ruuhkia edes ollut. Huoneeseen ja siinä hitusen kattelin tölsää kunnes tilasin pizzan (ei ollu hotellissa ravintolaa), söin ja pistin nukkuu joskus kahdeksan maissa paikalllista aikaa.

Lepposa reissu kaikinpuolin ja heti, kun mahdollista, menen takas käymään vähintään.

19
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.08.2010, 23:38:32 »
Viikko sitten Bratislava, nyt Tornio ja viikon päästä Dublin 15.

20
Tulipas sitten käytyä kohtuu mukavasti läpi koko ketju. Paljon uutta tietoa ja vanhan toistoa sekä eri mielipiteiden lukua, mutta kaikinpuolin hyvää settiä ja auttoi rauhoittumaan oman tilanteeni osalta hieman.

Olen itse muuttamassa CPL:n kautta HP:lle hommiin Leixlipiin ens viikolla ja 2 viikon päästä alkais työtkin siellä suomenkielisessä call centerissä. Tässä on tullu reilu puoli vuotta pyöriteltyä peukaloita joten sikäli tuo on melko tervetullut muutos tähän tilanteeseen ja odotan kyllä innolla kaikista pelonsekaisista tunteista huolimatta.

Hitusen mitä mielessä pyörii niin:
- Sää, kuinka sitä jaksaa tällänen mieluiten lämmintä ja aurinkoa näkevä kaveri. Lunta onneks ei lienee nii paljoa ole ku Suomessa. Siihen olen Lapissa ikäni asuneena kyllästynyt siinä määrin, että mun puolesta saa tulla vaikka vettä mieluummin vaikka en siitäkään paljoa perusta.
- Kämppä, kaveri on Irkuissa ollu hommissa jo tovin ja neuvo ottamaan yhteyttä valmiiksi kämppien osalta ja sopimaan näyttöjä. No mulla nyt on yks ainaki joka on todella lupaava 3 hengen kämppätalosta (320e/kk ja noin 4km HP:lta). Kuulostavat hienoilta ihmisiltä jalkapallointresseineen. Mutta aina se pelko on selkärangassa, varsinki ku on tullu opittua olemaan hieman pessimisti vaikka kuinka hyvältä asiat vaikuttaa.
- Raha, miten se riittää. Noi palkat ei hirmusia ole, mutta luetun perusteella se on ihan elintasosta kiinni. Suomessa saan menemään noin 600-900e (300e vuokra mukaan lukien) kuussa riippuen kuin paljo tulee juhlittua kuun aikana. Iän myötä tosin tuo juhliminen on jääny todella vähälle ja mieluummin käyn vaan parilla lähipubissa ennen unia.
- Työ, miten sitä jaksaa pidemmän päälle. Monet tuntuvat turhautuvan siihen todella nopeasti ja paikka vaihtuu nopeammin ku petivaatteet. Itse olen sekä huolissani, että innoissani. Työkokemusta mulla ei pahemmin ole vaikka tietojenkäsittelyn tradenomi olen, mutta ihan mukava päästä rahaan kiinni kahden vuosikymmenen opiskelun ja koulunkäynnin jälkeen. Eli tän suhteen olen täysin avoin kyllä ja menen sinne katselemaan miten homma sujuu. Ja voikai tota lisätienestinä tehä noita nettisivuja niinku tähänki mennessä viimeset 10 vuotta. Eikä tuo reipas opintolaina saati luottokortin lasku itsestään itseään maksa.
- Byrokratia, tässä ennen ja jälkeen Suomesta lähdön pitää alkaa kaiken maailman PPS:t, pankkitilit yms hoidella ja sitte toki vielä Suomen päässä hoidella asioita. Eli hommaa riittää, eikä kiinnostais yhtää. Mitenhän muuten on esimerkiksi kotimaisen pankkitilin käyttö? Tekeekö sillä käytännössä mitään Irkuissa?
- Muutto, mulla tuli esimerkiksi toi 42" tölsä hommattua tässä kevään aikana ja nyt se jotenki tuntuu valuvan hukkaan, kun ei sitä siihen uuteen kämppään saa mahdutettua mitenkään. Pöytäkoneeni mietin et ottais mukaan jo mennessä vaikka matkatavarana matkalaukun lisäksi. Matkalaukussa ois tarkotus olla vaatetta yms pehmeempää tavaraa ja noin muutoin yleistä härpäkettä. Xboxin roudaustakin mietin, mutta en ole ihan varma. Houkuttais kyllä ku Madden 11 ennakkotilannu jo pari kuukautta sitten. Irkkujen postista olen kuullut huonoja juttuja, mutta Itellan kautta sais vissii iha kelpo hintaan (noin 120e/15kg) matskut toimitettua. Mut Irkkujen posti kuulemma pätkii ajoittain todella pahasti :D

Mut kaikenkaikkiaan olen innoissani päästä ulkomaille katsastaan maailmaa. Se miten tunnen vaikka puolen vuoden päästä Irlannin paskuudet ja hyvyydet, on sen ajan murhe. Mutta mun mielestä on vaan nii väärin olettaa, että kaikki olis aina paremmin minne menee. Olin vaihdossa Bratislavassa ja siellä tuli kyllä totuttua, että kaikki ei toimi aina hyvin eikä ole kovin glamouria joten sikäli uskon sopeutuvani kyllä Irlantiin.

Sivuja: [1] 2