Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Iceage3

Sivuja: [1] 2 3
1
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 12.07.2013, 10:00:02 »
Haha, täytyy varmaan unohtaa järjestetty kierros ja tehdä vaan tukku omia!  8)

2
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 11.07.2013, 13:45:00 »
Olen menossa poikaystävän kanssa Berliiniin parin viikon päästä. Jee!
Ajattelin, että olis kiva hiukan herjalla osallistua johonkin Pub Crawliin, kun niitä aina mainostetaan joka kaupungissa ja poikaystävä ei ole sellaista (ihanuutta) kokenut  ;D Ei myöskään asuta hostellissa, joten tätä kautta voisi päästä puheisiin muiden matkaajien kanssa.

Onko kaikki pub crawlit näitä samanlaisia, että kierretään viisi pubia, joissa tarjotaan joku karmee halpa drinkki ja viimesenä mennään keskinkertaselle klubille? Vai voisiko Berliinissä tämäkin asia olla paremmin?

3
Yleinen / Maitojunalla kotiin?
« : 27.02.2013, 16:04:51 »
Haluaisin kuulla kertomuksia siitä milloin olet joutunut palaamaan ns. maitojunalla reissusta kotiin? Tarkoitan tilanteita, jolloin palaat kotiin suunniteltua aikaisemmin ja ehkä hieman "luovutusfiiliksellä".
Sairastuitko? Tapahtuiko kotimaassa jotakin joka sai palaamaan? Iskikö kestämätön kulttuurishokki?

Aihe saattaa olla hieman tabu, mutta väittäisin että syystä tai toisesta näitäkin tapauksia on matkailijoille sattunut.


Olin suunnitellut yli viikon matkaa vanhoille kotiseuduille Irlantiin, mutta paikanpäällä iski jonkinlainen masis. Oli talvi, kaverin kämpässä kylmää ja flunssa iski. Joten päätin jättää maaseutukierroksen väliin ja varata lennot takaisin kotimaahan! Sairastuminen oli oiva syy, mutta oikeasti en vaan viihtynyt ja alkoi kaduttaa etten lähtenyt aurinkoon :)

4
Lentomatkustus / Vs: RTW liput
« : 25.02.2013, 15:42:57 »
Ostin RTW-lipun suoraan Finnairilta vuonna 2009. Tämä maksoi 2600 €. Suunnittelin huonosti enkä kilpailuttanut muuten kuin tiesin Kilroyn tarjoavan samaa lippua omalla katteellaan.

Reitti: Helsinki-Hong Kong-Melbourne--maateitse--Cairns-Sydney-Queenstown (NZ)-Auckland-Papeete(Tahiti)-Los Angeles-San Francisco-New York

Halusin myöhemmin vaihtaa jonkun lennon toiselle päivälle, niin se piti hoitaa operoivan lentoyhtiön kanssa, ja hintaa tuli n. 50-60 €.
Itse yllätyin, että reitti piti lyödä lentoaikatauluja myöten lukkoon jo ennen lähtöä. Tosin reissuni kesti vain vajaa 4 kk, että olisko johtunut siitä...

Mutta samassa haarukassa aika lailla mennään. Jos lentoja menee useita päivässä tai viikossa, niin voisiko viikonpäivän ja lentoajan vaihdolla saada hintaa alemmaksi?
Australian sisällä toimii monta halpalentoyhtiötä. Voisiko jonkun noista Australian sisäisistä lennoista tehdä sellaisella?
Tai voisitko tehdä maateitse osuuden Cairns-Melbourne (vie tietysti aikaa ja rahaa)?

5
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 25.02.2013, 14:44:11 »

Mun silmissä Dublin näyttäytyi harmaana, arkitehtuurisesti ankeana kaupunkina. En kaupungin keskustassa kävellässäni onnistunut löytämään yhtään viheraluetta. Vanha kaupunki oli siedettävämpää, mutta paljon Euroopan vanhoja kaupungin alueita kiertäneenä sanoisin sen silti olevan vanhan kaupungin irvikuva.


Nyt heräsi mielenkiinto: Missä on Dublinin vanha kaupunki? En ole kuullut, että siellä varsinaisesti sellaista aluetta olisi, jota erityisesti kutsutaan vanhaksi kaupungiksi.

Poistakaa, jos on turha off topic.

6
Eurooppa / Vs: Dublin
« : 23.01.2013, 11:22:00 »
St Stephen's Greenin kauppakeskuksen lähellä oleva Sinnots on mukava ja rento paikka tanssia mainstream-tyylistä r&b:tä ja poppia. Ainakin 3-4 vuotta sitten siellä soi paljon sellainen lattarityylinen pop, esim. Shakira, Beyonce, Daddy Yankee, Gloria Estefan ym. Tosin tästä on jo aikaa. Muutenhan pubi toimii sporttibaarina, mutta vaihtaa biletysvaihteelle 9-10 aikaan illasta  ;D

Miljöönä hauska on Harcourt Streetillä oleva Diceys. Siellä on lämpölampuilla varustettu sisäpiha, ja musiikki oli muistaakseni perushittejä. Vieressä olevaan Copper Face Jack'siin ei kannata eksyä ellei halua joutua lääpittäväksi ja tukehtua hormonien jylläämässä ihmismassassa  ;)

R&b:tä saattaisi soida myös Lillie's Bordellossa. Se on käsittääkseni "yökerhojen mersu" Dublinissa, itse en ole siellä käynyt.

Tästä taas huomaa, että sitä käy aina samoissa mestoissa! Ei valitettavasti enempää vinkkejä, eikä nämäkään kovin tuoreita  :-\

7
Intia / Vs: Reissupaniikki iski, terapiaa tarvitaan!
« : 17.01.2013, 10:44:33 »
Mulle on tuttua sairastumisen ja masennuksen pelko, jos tiedossa on matka yksin. Sairastumisen pelkoa lievittää siihen varautuminen, eli kuten muutkin ehdottivat niin pakkaa mukaan peruslääkkeet. Kuumeen laskeminen voi olla myös tärkeää pahimman horkan poistamiseksi, ja siihen auttaa tarpeeksi vahva särkylääke.

Lisäksi kannattaa pitää aina mukana jotain pientä syötävää esim. myslipatukka, ettei sairastuttua tarvitse heti ensimmäisenä miettiä ruoan saantia. Myöhemmin kyllä joku muu reissaaja tai hostellin henkilökunta varmasti jeesaa ruoan haussa. Sitten onkin hyvä nukkua pari päivää sängyn pohjalla :)

On huojentavaa huomata, etten ole ainoa jännittäjä. Tsemppiä matkaan!

8
Eurooppa / Vs: Dublin
« : 09.01.2013, 10:29:05 »
Päiväksi voisi olla kiva mennä kävelemään Glendaloughin reittejä Wicklow'n vuoristomaisemiin. Tai sen kivuus tietysti riippuu säästä ja pukeutumisesta, mutta tuskinpa siellä lunta on vaikka vähän korkeammalla sijaitseekin.

Sitten yhden yön reissuksi voisi ajatella Giant's Causeway Pohjois-Irlannissa. Miksei myös Ring of Kerry ja yö Killarneyssa. Tässä olisi ehkä parhaat maisemat. Myös Burrenin alue ja Cliffs of Moher ovat hienoja.

Näihin kaikkiin kyllä kannattaa mennä autolla eikä yrittää julkisilla, kun ovat kuitenkin maalla ja aika laajoja alueita.

Äh, yllättävän pitkät etäisyydet Irkuissakin on. Päiväretkiä tekee esim. Paddy wagon, ja niillä on yleensä ihan hyvät oppaat. Niiden sivuilta voi ainakin saada vinkkejä, mihin voi parissa päivässä ehtiä.

Toivottavasti mun aivomyrskystä on jollekin apua!

9
Voin lämpimästi suositella ainakin Sloveniaa: Aurinkoa ja (betoni)rantaa Piranissa, vuoristoa pohjoisessa. Siinä Piranin lähellä on oikea biitsimesta Portoroz, mutta siellä oli lähinnä hotelleja eikä niinkään kaunista kaupunkia. Mielestäni Piran on todella kaunis italialaistyyppinen merenrantakaupunki, jossa viihdyimme hyvin neljä päivää. Bussi Ljubljanasta Piraniin oli helppo eikä kestänyt montaa tuntia. Siinä matkan varrella on myös Postojnan tippukiviluolat.

Jos haluat kokeilla jotain extremelajia kauniissa vuoristomaisemassa, kannattaa käydä Bovecissa. Alpit näkee muutenkin parhaiten omalla autolla, tai miksei bussillakin. Slovenia on uskomattoman monipuolinen maa, sillä pieneen kokoon mahtuu paljon erilaista nähtävää.

Dubrovnikia suosittelen myös. Valitettavasti muusta Kroatista ja Slovakiasta ei ole kokemusta.

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rappioketju
« : 02.01.2013, 13:57:28 »
Hyvin toimittu, jk!

Edit:

Vaikka en ole montaa viestiä tänne kirjoittanutkaan, niin luen palstaa päivittäin. Lukemista ei ehkä niinkään ole häirinnyt tytsyjen kirjoittelu, koska viestin voi ohittaa lukematta. Sen sijaan muiden yhtä tyhjät ja muka hauskat vastaukset pilaavat muuten asialliset ketjut. Miksi trolleille pitää vastata ketjuun? Mielestäni heitä fanittavat voisivat kirjoittaa vaikka yksityisviestin.

11
Yleinen / Vs: Valuuttakeinottelua
« : 21.12.2012, 11:27:14 »
Paljastan nyt totaalisesti tietämättömyyteni valuutoista, mutta haukkujenkin uhalla aion silti kysyä seuraavaa.
En kestä enää näitä kahvipöytäkeskusteluja euron kurssista ja matkailusta, kun olen pihalla kuin lumiukko.

Eli back to basics: Miten/miksi euron kurssi vaikuttaa käytännössä matkustamiseen? Jos en vaihda rahaa vaan maksan lähes kaikki ostokset kortilla, niin miten kohdemaan tuotteen hinta vaikuttaa siihen kuinka halvalla/kalliilla sen saan.

Esim. Hostelliyö Australiassa maksaa 25 AUD. Maksan kortilla ja saan valita masiinassa joko EUR tai AUD valuutaksi. Kumpi valuutta minun kannattaa missäkin taloustilanteessa valita?

Edelleen olen maksamassa samaa hostelliyötä. Ajatellaan, että eletään vuotta 2010 ja euro on "kova matkavaluutta". Saanko minä silloin tuon hostelliyön OIKEASTI halvemmalla kuin vaikkapa yhdysvaltalainen vieras? Ja jos, niin missä kohtaa se säästö tapahtuu? Siinäkö, kun pankki laittaa visalaskulle määrittämänsä kurssin? Tarkoitan, että voinko konkreettisesti nähdä euron kilahtavan kassaan?

Please, antakaa hyviä for dummies -esimerkkejä :)

Sorry todella tyhmistä kysymyksistä. Raha-asiat ovat todella kaukana sydämestäni, mutta tämä asia hämää jo pahasti. Mainittakoon, että olin maailmanympärysreissulla tuolloin 2010 ja nyökkäilin vain "hyvähän teidän on matkustaa kun on eurot" -keskusteluissa  ;D

12
Mulla on myös kokemusta tuollaisesta Reisenthelista. Jo kahdesta on peili irronnut ja pudottuaan kaakelilattiaan mennyt tietysti rikki. Peili on ollut kiinnitetty tarranauhalla. Muuten laukku on mukavan särmä eli ei mikään ihan lerppu. Se tosin ehkä johtaa siihen, että bägi vie aika paljon tilaa. Siinä on tosi sopivasti lokeroita, joihin sopii pienet shampoopullot ja piilarinesteet. Pinnit ja muut pikkusälä menee kivasti vetoketjullisiin taskuihin. Muistaisin myös tämän olleen halvempi kuin 25 €. Ostin omani Ideaparkin Bag Stagesta.

Noita ehkä paremmin reppureissaamiseen tarkoitettuja olen nähnyt partiokaupoissa. Ne näyttävät vievän vähemmän tilaa.

13
Tyhmät kysymykset / Majapaikan etsiminen paikanpäällä
« : 28.11.2012, 15:18:12 »
 ???    ???

Mieltäni on jo pitkään askarruttanut se, miten ihmiset toimivat matkustaessaan niin, että majapaikat on tarkoitus etsiä vasta kohteessa. Se kuulostaa niin coolilta ja rennolta, mutta käytännön toteutus on mulle hepreaa. Mulle ei jotenkin mene jakeluun sen yksinkertaisuus ja helppous, mutta haluaisin oppia "samoille tavoille".  :D

Monet varmasti ihmettelevät koko aihetta, mutta itsestä tuntuu että katuja harhailemalla ei voi löytää sopivaa yösijaa. Eihän sitä ikinä löydä sitä mitä varta vasten etsii! Ja ainakin hostellit ovat joskus niin oudoissa paikoissa, että hyvä kun löytää perille vaikka tietää osoitteenkin.

Kerran kokeilin olla varaamatta etukäteen paria yötä, jotka reissasimme vuokra-autolla, mutta koin stressaavaksi sen että uudessa kaupungissa pitää ensimmäisenä etsiä yösijaa. Turisti-infon kauhistuneiden tätien kommentit eivät auttaneet asiaa (kyseessä oli elokuun viikonloppu Keski-Euroopassa).

Joten haluaisin tietää mitä KÄYTÄNNÖSSÄ teette, kun saavutte uuteen paikkaan, jossa teillä ei ole majoitusta varattuna etukäteen.

- Oletteko katsoneet muutaman vaihtoehdon valmiiksi?
- Harhailetteko ja luotatte sisäiseen hostellitutkaanne?
- Kysyttekö apuja paikallisilta?
- Eikö etsimiseen tuhraannu turhaa aikaa?
- Otatteko ensin pari bisseä vai miten hallitsette stressiä? Eikö tosiaan pelota, että joutuu maksamaan ylihintaa tai nukkumaan kadulla?
- Miksi suosittelet tätä vaihtoehtoa etukäteen varaamisen sijaan?


Kiitos etukäteen fiksuista vastauksista!

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kanada?
« : 13.11.2012, 12:42:32 »
Mulla oli kerran duunireissun ohessa n. 2 tuntia aikaa Toronton keskustassa. Juoksin CN Towerille ja siitä Hockey Hall of Fameen, jotka on aika lähellä toisiaan. Olin molemmissa paikoissa lähes ainoa asiakas, joten se nopeutti hommaa.

15
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 13.11.2012, 12:39:09 »

    * Budapest  2
    * Dublin  4
    * Helsinki  4
    * Lissabon  4
    * Ljubljana  3
    * Lontoo  5
    * Pariisi  3
    * Praha  4
    * Riika  3
    * Tallinna  2
 

16
Moikka!

Alkuperäisen aiheen vierestä, mutta otsikkoa sivuten... Jos joku vaikka saa tästä neuvoja!

Olin viikonloppuna Barcelonassa, ja tiedossa oli että lauantaina on Barcelonan kotimatsi. Jätettiin lippujen hankinta vasta paikanpäälle, koska ei jaksettu hankkia niitä etukäteen ja muilla foorumeilla vakuutettiin, että "huonompiin" matseihin lippuja kyllä saa.

Menimme lauantaina aamusta FC Barcelonan viralliseen kauppaan keskustassa, ja saimme vierekkäiset liput yläkatsomosta hintaan 46 €/kpl. Yksittäisiä hajapaikkoja olisi ollut enemmänkin, mutta taisimme napata viimeiset vierekkäiset tuosta katsomosta. Näköjään katsojia on ollut reilu 65 000 (soccerstats.com).

Tämä vaihtoehto tietysti sopii vain niille, jotka eivät kuole jos eivät saakaan lippuja tai eivät saa vierekkäisiä paikkoja.  :D

17
Kiitos kaikille avusta! Varasin eilen Finnairin liput Ljubljanaan. Kesähinnoilla ja Finnair Plus-pisteillä päästiin reilusti alle kolmensadan per naama!
Sloveniassa näyttäisi olevan paljon aktiviteetteja, ja etäisyydet niin lyhyitä että taidamme pitää pääkaupunkia tukikohtana.
Rantaa saatamme hakea Kroatian puolelta.

Aurinkoista kesää kaikille!

18
Nyt on kesäloma vihdoin saatu sovittua, ja ajankohta on elokuu.
Mihin kannattaa mennä 1-2 viikoksi?
Tiedossahan on, että suurinosa Eurooppaa on tuolloin lomalla...

Tykkäsimme viime kesänä Dubrovnikista, mutta emme haluaisi lähteä Kroatiaan nyt taas.
Pidän kauniista rakennuksista ja luonnosta, joten pääkohde ei saisi mielellään olla suurkaupunki.
Ajatus Kanariansaarista, Turkista ja Egyptistä kohteena on kielteinen, koska en halua pakoilla tungettelevia miehiä. En myöskään haluaisi olla jatkuvasti suomalaisturistien ympäröimänä, koska Suomen "unohtaminen" on osa rentoutumista  :) Tästä kommentista ei kannata ottaa hernettä nenään, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan.

Budjetti on max n. 2000 € / hlö, mutta lähinnä haen villejä ja uusia ideoita. Niitä seuraamallahan saattaa löytyä se oikea paikka :)
Mieluiten menisin Euroopan ulkopuolelle, mutta ajankohta ei taida olla paras mahdollinen.

Vaatimuksena:

- lämmin ja poutainen
- mahdollisuus päästä rannalle
- tekemistä ja paikallisten tekemiä opastettuja retkiä (esim. koskenlaskua, kajakkiretki, veneretki saarille tms.)
- kaunista luontoa


Kiitos!

19
Magners tai kuiva omena hanasta
Vodka-karpalo
Vodka-RedBull

Poikaystävälle olutta  ;D

20
Mä en ihan ymmärtänytkään oikein tuota alkuperäistä kysymystä, kun luulin vaan että mietit otatko yhden vai kaksi laukkua ruumaan. Juu se 10kg käsimatkatavaroihin on aika pieni määrä, ja se sun kaverikin tarvii omia tavaroita ja vaatteita. Eli kyllä suosittelisin ottamaan yhden laukun ruumaan. Niinkuin joku aikaisemmin sanoikin, tulet jossain vaiheessa kuitenkin tarvitsemaan sitä ruumalaukkuakin.

Sivuja: [1] 2 3