Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kukajoku

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Suoli ja matkustelu
« : 06.04.2014, 12:23:06 »


jos on huono vatsa niin parit ekat viikot kannattaa maksaa extraa etta saa huoneeseensa oman vessan.

Mulle riitti yksi kokemus, jonka jälkeen toi oma vessa huoneessa on tuntunut ainoalta ja parhaalta vaihtoehdolta.
Kokemus se, että yöllä heräsin meidän hostellihuoneessa ja mietin et pitäiskö käydä vessassa. Toinen hetki olikin jo se, kun etin päälleni vaatetta ja huoneen avainta  paniikissa ja kumpiakaan ei tunnu siinä hädässä ja kiireessä löytyvän ja kolmantena hetkenä juoksinkin jo käytävän päähän vessaan. Sitten kun tuota vessassa juoksemista oli takana 12h niin alkoi pitämään aika hyvänä sitä omaa vessaa jatkossa.
Sitten kun tuota teki sen 30h putkeen kuumeessa ja vielä 10min välein oksentelu kylkiäisenä, niin kyllä todellakin kiitos se oma vessa..
Ja tässä tapauksessa ei auttanut kourallinen imodiumia, enkä uskaltanut 4päivään poistua hostellin piha-alueelta mihinkään :-\

2
Yleinen / Vs: Katoaminen
« : 21.11.2013, 11:01:57 »
Enpä aiemmin tätä keskustelua ole huomannut. Lukaisin koko ketjun läpi, ja mua ihmetyttää kovin.
Ilmeisesti tässä menee puurot ja vellit sekaisin tuon käsitteen kanssa, mitä katoaminen tarkoittaa? Osalle se on romantisoitu irtiotto, josta ehkä jollekin kaverille vihjataan, ja osa taas tuntuu käsittävän mitä se tarkoittaa.
Jos ihminen katoaa, niin eikö se sitä tarkoita, että henkilöstä ei enää tehdä havaintoja ja kukaan ei tiedä missä on; nähdään viimeisen kerran päivänä X aikaan Ö, ja tämän jälkeen jää ilmaan leijumaan kysymyksiä onko kuollut; tapettu vai itsemurha, kadonnut, omaehtoisesti ja jos, niin mihin ja miksi.
Jos ihminen katoaa niin ei silloin kerrota parhaalle kaverille että lähden nyt reissuun ja tulen joskus jos tulen, silloinhan tiedetään ettei ole kadonnut, vaan reissussa jossain? Vai mitä mä en tästä käsitä?
Omaehtoinen katoaminen tuhlaa poliisin  resursseja siinä vaiheessa, jos joku älyää jossain vaiheessa kysellä "kadonneen" perään . Katoamisilmoituksen kun voi tehdä kaverikin, joka jossain vaiheessa huomaa ettei Perttiä ole muuten kahteen kuukauteen näkynyt, koska Pertti makaa palmun alla, ja resursseja kuluu kun selvitetään että palmun allahan se.
Ja kyllä se poliisi tutkii ihan aikuisenkin katoamiset, kun joku täällä väitti ettei poliisi oikein voi mitään tehdä jos aikuinen katoaa. Ihan alkujaan poliisin pitää lähteä selvittämään ihan sitäkin onko viitteitä tämmöiselle matkalle lähtöön (kuten tässä: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=15834) vai voisiko katoamiseen liittyä jopa henkirikos, eli selvittää kuka näki ja missä viimeksi jne, eli pitää selvittää sekin jos kyseessä on irtiotto.
Esim tätä henkilöä kyseltiin aikoinaan täälläkin: http://findingemil.blogspot.fi/p/emil-petrov-missing-how-to-recognise.html
Onko kyseessä "irtiottokatoaminen" vai "oikea" katoaminen, sitä ei tarina kerro koska henkilöä ei vieläkään ole löydetty, mutta aika paljon on henkilön löytymiseksi tehty töitä, muidenkin kuin pelkästään omaisten puolesta.
Mulle ihan sama kuka kaipaa ja ketä, vai kaipaako kukaan, mutta ärsyttää että tämmöiset irtiotot syö resursseja ja pohjaa oikeilta katoamisilta.

3
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 06.08.2013, 09:01:57 »
Itse en koskaan ole halunnut lapsia pelkästään siksi, etten niistä ole tykännyt enkä täten omaa ole halunnut. Muistan joskus hokeneeni kliseetä siitä, miten ihmisiä on jo liikaakin maapallolla ja minä en halua kuormittaa omalta osaltani sitä enempää omalla lapsella. Ajattelematta kuitenkaan ehkä aidosti noin, ehkä enemmän se omalla kohdallani oli jonkin "paremman" syyn hokemista sille ettei vaan halua lapsia.
Tuli myös mietittyä sitä kuinka vapaa sitä on elämään ilman sellaista sitoutumista, matkailla voi vapaasti ja elää vapaasti, ilman että nuokaan olivat niitä oikeita syitä sille ettei halunnut lapsia. Ne olisivat vaan olleet niitä bonuksia mitä lapseton elämä tuo mukanaan.
Sitten alkoi biologinen kello tikittää (hiukan alle kolmekymppisenä), jonka olemassa oloon en ollut uskonut, olin kuvitellut että se on samanlainen syy perustella lapsen tekoa, kuin "maailmassa on liikaa ihmisiä"-hokema sille ettei lisäännyt. Mut niinpä vaan kävi.
Tuli halu ja tarve saada olla raskaaana ja saada oma lapsi. Ja ilman tuota tunnetta olisi vaikea kuvitella että  ikinä olisin lisääntymisen tielle lähtenyt. Aito syy pitää olla sille haluaako lapsen vai ei. Muut syyt sitten suuntaan tai toiseen siinä ovat toissijaisia omasta mielestäni, aina voi valintaansa perustella vaikka millä, mutta uskon sen perimmäisen syyn olevan kuitenkin se oma halu, ei maapallon tila tai tietyn kaavan mukaan eläminen, vaikka moni niin tekeekin.
Omassa elämässä on jo sitoumuksia jotka matkustelua ovat rajoittaneet omalla tavallaan, mutta jotka tekevät jokapäiväisestä elämästä ja arjesta täällä elämisen arvoista. Näitä ovat kaksi koiraa ja vanha oma talo. Näistäkin huolimatta matkailu on onnistunut.
Lapsen kanssa matkustaminen ehkä tuo taas mukanaan sellaisia matkakohteita, jotka muuten saattaisi jäädä näkemättä (enkä nyt ajattele aurinko rantoja ja turkin kippis-baaria, ne jää näkemättä edelleen).
Ekoajattelua jos haluaa harrastaa, niin voi ajatella että lentokoneessa vauva matkustaa sylissä=enemmän matkustajia samassa koneessa ;D
Tai jos ajattelee että lapset rajoittavat matkailua, niin silloinhan sitä jo itse jättää muutamia lentomatkoja tekemättä, eli taas säästyy maapallo  ;)
Ja jos tekee vain yhden lapsen, niin silloin tavallaan kahden aikuisen ja yhden lapsen talous jaa yhden ihmisen miinukselle vanhempien kuoltua, kahden lapsen kanssa taas tilanne olisi +-0, kolmas lapsi lisäisi vasta pitemmällä juoksulla väestön kasvua ;D

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Käsidesi
« : 26.05.2013, 16:23:51 »
Joskus oli hesarissa juttu noista käsideseistä ja desinfiointiaineista.
Jutun juoni piilee siinä, että apteekeissa ja kaupoissa myytävät ovat melkolailla yhtä tyhjän kanssa. Mielenrauhaa niillä sen jutun mukaan ihmisille myydään. Juttuun oli haastateltu lääkäriä ja joitain muita terveydenhoitoalan ihmisiä. Jutussa sanottiin, että oikeastaan ainoat ko. aineet joissa on tehoa (eli tappavat bakteereita), löytyvät sitten sairaaloista ja terveyskeskuksista, yhtä vahvoja ei myydä yksityisille.
Itse en ikinä ole kuin kokeillut käsidesiä, en ole pitänyt, mutten usko sen käyttämättömyyden takia ikinä sairastuneenikaan. Haavat ja naarmut kyllä desinfioin, vaikka kyseisen jutun mukaan puhdas vesi siihenkin olisi paras.
Mutta mene ja tiedä..
Prisma studio testasi kerran miten saa kätensä puhtaimmaksi, ja lopputulos oli vesi+saippua+kuivaus.
Jonkilainen juttu aiheesta: http://byretti.blogspot.fi/2013/02/pese-ja-kuivaa-kadet.html

5
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 03.03.2013, 21:49:54 »

Täytyy myöntää, että yllätyin että näinkin kriittisesti täällä suhtauduttiinn suunnitelmaani heti aluksi, ehkä täällä ei ole elämäntapahippejä jotka reissaavat asenteella missä vaan? :D


Tai sit ne vastaa kokemuksella  ;)

Tuo kritiikki ei ollut varmaan sulle tarkoitettu, kun joku kysyi että pitääkö ne lapset ottaa mukaan. Itse ainakin sen ajattelin koko ketjulle. Enemmän sulle tarkoitetut kommentit on semmoisia että mietitään miten sä jaksat, miten lapsi jaksaa ja ootko ottanut mitä kaikkea huomioon.

Reissussa tulee kuitenkin paljon enemmän sitä liikkumista kuin täällä kotona, vaikkei jokaista nähtävyyttä ravaisikaan katsomassa. Ei samalla tavalla voi verrata matkustelua ja kotona olemista. Hostellit/hotellit ei kuitenkaan ole mitään ajanviettopaikkoja, eli jo pelkästään sillä tulee se useampi tunti oltua muualla liikenteessä. Tietysti lapsen kanssa pitää enemmän siellä hostellissakin/hotellissa oltua jo ihan päikkäreiden ja aikaisen nukkumaanmenon takia. Majapaikka kannattaa sen mukaan ottaa huomioon, että itsekin viihdyt silloin kun lapsi nukkuu, esim hotellihuoneessa telkkari, tai ihan kirja mukaan. Hostelli taitaa olla liian rauhaton sekä lapselle, että myös niille muille siellä majoittuville jos samassa huoneessa on vaikka itkevä lapsi. Se kannattaa ottaa huomioon.
Mutta se on hyvä että lapsesi on reipas ja jaksaa kävellä ja on tottunut päivittäisiin kävelyihin ja luotat siihen että nukkuu yöjunissa :) Tulee auttamaan reissussa sitten.

Sitten tuohon ilman lapsia reissaamiseen. Itse toivon tulevaisuudessa pääseväni mieheni kanssa reissuun ihan kahdestaan. Se vaan edellyttää lyhyempiä reissuja ja sitä, että mummo pysyy voimissaan. En vain tiedä onko mahdollista jättää kahta koiraa ja lasta mummolle, saattaa mennä liian raskaaksi. Lapsen kanssa suunnitelmissa sitten joskus on jo useampikin reissu.
Mun mielestä ei ole väärin jättää lapsia hoitoon jos vain sellaisia henkilöitä löytyy, jotka sen mielellään tekevät ja joihin voi luottaa.

6
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 03.03.2013, 18:35:42 »
Nindada: Meinastiko kantaa lasta koko matkan ajan/silloin kun se ei itse jaksa kävellä? Ei siis rattaita mukaan?
Olen kerran ollut reissussa jossa lapsia on ollut mukana, noin pari vuotias ja noin neljän vanha toinen. Pienempi meni melkein koko ajan rattaissa, ja isompaakin piti sitten kantaa reppuselässä aika ajoin, kun eivät jaksaneet kuitenkaan matkustamista aikuisten tahdissa. Tuolla matkalla oltiin paljon kaupungissa, matkustettiin junalla yms, eli ei mikään pakettimatka sekään, mutta reissaamiseen tottuneita lapsia kuitenkin. Kuvittelisin että aika raskaaksi käy jos joudut kantamaan kantoliinassa melkein koko ajan yksin lastasi.
Hostellien kahdenhengen huoneet taas ovat aika hintavia, itse olen löytänyt hotelleistakin halvempia.
Monen hengen huone taas on lapsen kanssa levoton, kun porukkaa ramppaa koko ajan läpi vuorokauden. En tiedä onko lapsesi herkästi itkevää sorttia esim väsyneenä, mutta hostellissa ei välttämättä saa ymmärrystä itkevälle lapselle jos muut huoneessa majoittuvat ovat baarireussulta kotiutuneet aamunyön tunneilla.

Muoks. kelle kirjoitus osoitettu. Ja että onko kirjoittaja aikuisten oikeasti tosissaan?

7
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 02.01.2013, 11:55:02 »
Finnair plus-jäsenille tänään lentotarjouksia kun kirjautuu sisään omilla tiedoilla, samat tarjoukset tulevat huomenna käsittääkseni julkisiksi kaikille.

8
Minne mennä?
Ajankohta tammikuun kaksi viimeistä viikkoa. Lennot +-500e m/p per nasu (max ehkä jotain 550). Lämpöisempää saisi olla kuin täällä siihen aikaan (lue t-paitakeli), saa olla osa lomasta rantaa, osa kulttuuria ja kaupunkia. Pääsääntöisesti että ei olisi pitkiä vaihtoja lennoilla (kun on noin lyhyt loma) ja ettei viisumia tarttisi alkaa hommaamaan (keski-suomesta käsin paljon ylimääräistä vaivaa esim kiinan viisumin hommaaminen).
Oon yrittänyt kytätä lentotarjouksia, mutta finnairin parhaat tarjoukset taisi mennä jo, ja ainoat tarjoukset kauemmaksi taitaa olla nyt kiina ja japani, mut kylmä taitaa noissakin olla jo tuohon aikaan.
Tulisiko mitään ideoita kun oma pää lyö tyhjää? Matkabudjetti on ollut aina pieni, mutta jos joku hulppea lentovinkki löytyisi edes näin, niin budjetin kerkeää kyllä säätää sitten myöhemmin.

9
Eurooppa / Vs: Praha
« : 02.07.2012, 10:28:51 »

Käytiin kanssa Terezinissä,ostettiin itse bussiliput ja paikan päältä liput sisään Terezeniin, pieni paikkahan se on ja odoteltiin paluu bussia viereissä ns automuseossa,kun ei muuta paikkaa sattunut olemaan silloin auki.

Itse tehtiin näin myös ja kätevästi hoitui ja paljon halvemmalla kuin valmiit retket + omalla aikataululla sai liikkua. Bussit taisi kulkea puolen tunnin tai tunnin välein ja silloin oli talviaika, joten meneeköhän muuten sitten tiuhempaan?

10
Junamatkustus / Vs: Reilille syksyllä?
« : 05.06.2012, 19:59:19 »
Melkein liippaa tämä aihe omaa kysymystä ;D
Eli syksyllä/alkutalvesta olisi mahdollisuus reissuun ja yhdeksi vaihtoehdoksi olisi nousemassa junailua marras-joulukuun vaihteessa jossain päin Eurooppaa. Etelässä nyt luultavasti, kun ehkä hitusen lämpöisempi siellä vielä silloin saattaisi olla.
Onko suosituksia, missä olis mahdollisimman lämmin tuohon aikaan?

11
Kiina / Vs: Viisumit Venajalle, Mongoliaan seka Kiinaan
« : 17.04.2012, 21:37:30 »
Vuonna 2008 mentiin tuo sama reitti, ja silloin yksinkertaisimmillaan saatiin viisumit hommattua yhden matkatoimiston kautta. Lisämaksua tuli vähän, mutta vaivaan nähden siitä maksoikin. Keski-Suomesta käsin noiden kolmen viisumin hakeminen olisi omin päin ollut aika hankalaa, mutta matkatoimiston kautta sujui helposti ja nopeasti.

12
Mua kiinnostaa tää siksi, että aion nostaa kesäopintotukea etänä suoritettavista kursseista lähes koko matkan ajan. Onko jollain henk.koht. kokemusta siis, että vaikuttaako ton ilmon tekeminen tukiin? Mun päähäni ei sinänsä mahdu, että miks vaikuttaisi kun en ulkomaille ole muuttamassa ja saan sen 5op/tukikuukausi joka tapauksessa. Väliäkö sillä missä mä sen kirjakurssini suoritan?

Enpä usko että vaikuttaa opintotukiin, kai tuossa vain suurempi riski on työttömillä työmarkkinatukea nostavilla itsensä käräyttää. Ei kai opiskelijoilla mitenkään ole rajattu matkustamista? Työttömät kun taas saavat matkustaa (tukia nostaen) vain viikon.

Mua taas kiinnostaisi edelleen se, että minkälaisesta ilmoituksesta on kyse (soitto, käynti, kirje, lomake, sposti..?) kun koko hommasta täältä olen ensimmäisen kerran lukenut. Kelan sivuilta en osaa etsiä vastausta tähän.

13

Wau, siis eikö Kelan sairasvakuutusta saa ostettua matkatoimistosta ;D
Eipä tuosta pelkästään täällä olla puhuttu, vaan esim Sulo edellisellä sivulla kirjoitti näin
"Niin, jos kuuluu kelakorvauksen piiriin, ulkomailla käydystä lääkärireissusta täytyy hakea ensin kelakorvaus, sitten vasta saa vakuutusyhtiöltä loput. En tiedä, saako kela tietoonsa matkan pituutta mistään." Tuossa nimenomaan puhutaan siitä että kelan kanssa pitää asiat olla hyvin että vapaaehtoiset vakuutukset korvaa/on voimassa. Ja samaa puhutaan muutamassa muussa kirjoituksessa täällä.


Riippuu ilmeisesti vakuutusyhtiöstä tai paikasta, missä lääkärikäynti on suoritettu. Euroopan ulkopuolella matkaillessa ei ole koskaan tarvinnut hakea mitään päätöksiä Kelasta vaan vakuutusyhtiö on aina korvannut mukisematta. Kuten ilmeisen monelle muullekin tähän ketjuun kirjoittavalle.

Edelleen jaksan ihmetellä mikä on se ongelma tuossa Kelaan tehtävässä ilmoittautumisessa? Aika urpoa jättää se tekemättä jos vastikkeeksi menettää oikeuden sosiaaliturvaan. Pikku juttu mutta ilmeisen vaikea monelle truetravellerille.

En jusko että kyseessä on asian vaikeus, vaan tietämättömyys.  Itse ihan aidon oikeasti olen tästä asiasta lukenut täältä ensimmäisen kerran :o, vaikka ensimmäiset omatoimiset (yli 1kk) mtkat on tehty jo noin 13 vuotta sitten.
Enkä vieläkään tiedä tarkasti minkälaisesta ilmoituksesta kelalle on kyse; kirje, lomake, soitto, netti-ilmoitus, käynti..mikä.
Koskaan matkalla ei ole tarvinnut käydä lääkärissä (koputtaa puuta ::)), että silläkään saralla ei ole asiaan tarvinnut törmätä.
Tokihan moni varmaan jättää ilmoittamatta senkin takia jos nostaa työttömyysetuuksia matkan ajan, mutta veikkaan että tietämättömyyttään sen tekee silti suurin osa.

14
Voisiko kuvitella että matkatoimistot muistuttaisivat tämmöisestä jos asiakas on ostamassa yli kuukauden matkaa? Haettiin joskus nimittäin parin kuukauden matkan kolmen eri maan viisumit matkatoimiston kautta, eikä kukaan meille maininnut kelalle ilmoittamisesta.

Matkatoimistoilla ei ole - eikä kuulu olla - minkään sortin intressejä huolehtia mahdollisista Kelalle tehtävistä ilmoituksista.

Juu en niin ajatellutkaan ;) Lähinnä vain että se olisi sellainen ystävällinen huomautus tai muistutus tietämättömälle asiakkaalle, jos kerta riskinä on matkavaakutusten -joita matkatoimistot myös kauppaavat- lakkaaminen.

Eihän tässä ole kyse minkään ostetun matkavakuutuksen lakkaamisesta vaan Suomen sairaanhoidon piiriin kuulumisen loppumisesta. Tuo 'Suomen sairausvakuutus' ja sen piiriin kuuluminen, mistä Kelan linkissä puhutaan, ei ole sellainen juttu, minkä voi ostaa matkatoimistosta tai vakuutusyhtiöstä.

Wau, siis eikö Kelan sairasvakuutusta saa ostettua matkatoimistosta ;D
Eipä tuosta pelkästään täällä olla puhuttu, vaan esim Sulo edellisellä sivulla kirjoitti näin
"Niin, jos kuuluu kelakorvauksen piiriin, ulkomailla käydystä lääkärireissusta täytyy hakea ensin kelakorvaus, sitten vasta saa vakuutusyhtiöltä loput. En tiedä, saako kela tietoonsa matkan pituutta mistään." Tuossa nimenomaan puhutaan siitä että kelan kanssa pitää asiat olla hyvin että vapaaehtoiset vakuutukset korvaa/on voimassa. Ja samaa puhutaan muutamassa muussa kirjoituksessa täällä.
Itse linkkasin kelan sivut sen takia että kelan sairasvakuutuksessa puhutaan vain yli tai alle vuoden matkoista, eikä ollenkaan mainintaa siitä että pitää yli kuukauden matkoista ko. vakuutuksen takia kelalle ilmoittaa. Oletin että olisi tietoa kyseisillä sivuila aiheesta, mutta löytynee muualta.

Taisikin olla niin ettei aloittaja ollut työtön työnhakija, joten pahoittelut jos meni mun arvailut väärin.

15
Voisiko kuvitella että matkatoimistot muistuttaisivat tämmöisestä jos asiakas on ostamassa yli kuukauden matkaa? Haettiin joskus nimittäin parin kuukauden matkan kolmen eri maan viisumit matkatoimiston kautta, eikä kukaan meille maininnut kelalle ilmoittamisesta.

Matkatoimistoilla ei ole - eikä kuulu olla - minkään sortin intressejä huolehtia mahdollisista Kelalle tehtävistä ilmoituksista.

Juu en niin ajatellutkaan ;) Lähinnä vain että se olisi sellainen ystävällinen huomautus tai muistutus tietämättömälle asiakkaalle, jos kerta riskinä on matkavaakutusten -joita matkatoimistot myös kauppaavat- lakkaaminen.

16
Jotenkin tuntuu että kela tämmöisissä tapauksissa on saanut tiedon sitä kautta, että työtöntyönhakija on lähtenyt reissuun nostaen samalla työttömyyspäivärahaa ja työkkarin kautta jäänyt siitä kiinni. Eli esim työkkäri tavoitellut, lähettänyt kirjeellä työhaastattelu-/yhteydenotto-/käynti pyynnön tms ja jos et ole vastaamassa kirjeeseen tai paikalla pyydettyyn aikaan, voi siitä taas tulla lisäselvityksiä, tai työttömarkkinatuet katkeaa siihen jos et ole paikalla kirjeessä ilmoitettuna päivänä ilman että olet ilmoittanut siitä ja pyytänyt toista päivää. Aloittajahan ei tainnut kertoa mitä kautta jäi kiinni.

Kelan sivuilta löytyy sairausvakuutuksista otsikoilla Alle- ja Yli vuoden oleskeluulkomailla, ei mitään ilmoitusjuttua kuukauden reissuista.http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/141107155316HS?OpenDocument
Voisiko kuvitella että matkatoimistot muistuttaisivat tämmöisestä jos asiakas on ostamassa yli kuukauden matkaa? Haettiin joskus nimittäin parin kuukauden matkan kolmen eri maan viisumit matkatoimiston kautta, eikä kukaan meille maininnut kelalle ilmoittamisesta.

17
Eli aikaa olisi 2 viikoksi  matkustaa jonnekkin marras-joulukuun vaihteessa.
Maata ollaan yritetty kovasti miettiä, ja toistaiseksi Malesia on noussut ekaksi vaihtoehdoksi. Säät vaan hiukan tuohon aikaan vuodesta siellä mietityttää, kun hiukan ympäripyöreästi joka paikassa ilmoitetaan että suottaapi sataa tai sitten ei.
Vaihtoehdoille ollaan avoimia, mutta suunta olisi "sinne päin", matkan tarkoitus päästä edes hetkeksi pois, parista viikosta osa löhöilyä ja osa kaupunkia ja kiertelyä, ei siis yhdessä paikassa koko aikaa, ja tärkeänä tietysti hyvä ruoka.
Kiinasta ollaan tykätty, mutta kai sitä voisi jossain muuallakin käydä välillä, vaikka maa niin mahtava onkin. Thaimaassa ollaan käyty myös, joten ei välttämättä sinne.
Rantakohde lomalla voisi olla kirkasvetinen ja rannalla tietysti palmuja. Majoituksella ei niin väliä minkä tasoinen. Nähtävyyksiä saisi olla myös.
Mikä olisi hyvä kohde? Mikä maa, mikä kaupunki? Mitä ideoita? Ja voihansitä yllättää ja ehdottaa jotain muutakin kjuin Aasia kohdetta ;)

18
"Vain" vuoden myöhässä vastaus, mutta mulle tuli tuosta kuvauksesta mieleen kyllä ennemmin punkin purema. Olisiko mahdollinen?

Jaa-a, marras-joulukuu ei tietääkseni ole otollisinta punkkiaikaa, etenkään Manhattanilla. Tosin kai niitäkin voi kulkeutua vaatteiden seassa vaikka minne, mutta en usko että kyseessä olisi ollut punkki. Tämä kyllä kävi mielessäni, etenkin kun sairastuin mysteerisesti melko pian pureman ilmestymisen jälkeen moneksi kuukaudeksi, ja ihan sairaalakuntoon asti. Punkkisairaudet testattiin, mutta mistäs sitä tietää mitä noi muut örkit kantaa...

Kuulostaapa ikävältä :P
Ruskea koirapunkki on sellainen joka taas viihtyy  (elää ja lisääntyy) sisätiloissa. En tiedä kuinka muualla maailmassa, mutta suomeen se on tullut joskus 70-luvulla, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan täällä yleinen. Ei siis ole ulkopunkki, mutta saman näköinen kuin meidän normipunkki. Sitä en tiedä kelpaako sille ihminen, vai pelkät koirat ja muut eläimet, ja mitä tauteja punkit muualla maailmassa ylipäänsä levittävät. Borrelioosihan on joissain tapauksissa vaikea löytää, kun tulos ei aina välttämättä ole varma.

19

Viimeisin kokemus on New Yorkista (jota muuten on jo vuosia vaivannut lisääntyneet lutikkaongelmat), vähän epäsiistin oloisesta hostellista. Reiteeni ilmestyi aluksi vähän kohonnut paukama, jossa oli selkeä puremajälki, joka sittemmin muuttui euron kolikon kokoiseksi punoittavaksi läiskäksi. Kummallista on se, että tämä kutiseva läiskä on ollut jalassani jo monta kuukautta muuttumatta juurikaan. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? En usko tuoneeni örkkejä tänne kämpille, koska uusia puremajälkiä ei ole tullut.

"Vain" vuoden myöhässä vastaus, mutta mulle tuli tuosta kuvauksesta mieleen kyllä ennemmin punkin purema. Olisiko mahdollinen?

20
Kiitos!
En itsekään kuollaksenikaan muistanut että mitä tietoja ostaessa pitää laittaa, vaikka useammat lentoliput netistä on tullut ostettua.
Ja voi olla että sekoitan lippujen oston viisumilomakkeisiinkin ja niissä tarvittaviin tietoihin..
Eli tarjouksia vaan  metsästelemään :D

Sivuja: [1] 2 3 4