Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ashrak

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 04.03.2019, 21:54:47 »
Huhtikuussa Roomaan... kesä vielä auki. Ehkä E-Afrikka ja Namibia. Toisaalta tekis mieli mennä vaan Aasian chillaamaan.  ::)

2
Tansania / Vs: Tansania
« : 19.02.2019, 23:00:49 »
Jatketaas Sansibar kirjoittelua...

Bwejuu

Pajesta muutama kilometri pohjoiseen. Kuvaisin rantaa Pajea vähän rauhallisemmaksi, ei varjosurffareita ja majoitukseltaan vähän edullisemmaksi. Ranta edelleen lähes uimakelvoton, mutta toki kivaa hiekkabiitsiä kuten Pajekin. Lonely planetin paikat oli tupaten täynnä ja hinnoissaan, mut sit parisataa metriä pohjoiseen oli jo hiljaista. Mestat pääosin sellasia pikkuresortteja ja mökkejä. Ainoat ravintolat mitä tarjolla on hotellien ja halvin ruoka jotain 7-8usd. Mitään biletystä ei löydy.

Muutama paikka jos sanottava ääneen niin African sun sand oli aika fine ja keskihintainen, mutta eivät myy huoneita paikanpäältä eli varaus oltava. Bellevue oli lounarissa kehuttu ja ihan tupaten täynnä. Evergreen, mahatauti ja mökit huonoja, en suosittele. Mellow moods, 29usd yö ja tosi nice. Ei tosin allasta.


+Kohtuuhintaista
+Valinnan varaa majapaikassa
+-Ei biletystä
-Ranta matala ja liejuinen
-Aurinko laskee mantereen puolelle
-Tuulee ihan helvetisti kuten Pajessakin. Ite hajosin lopulta tuuleen ihan täysin.


Michamvi Kae

Rauhallinen, ei tuule ja on niemen länsipuolella eli komeat auringonlaskut nähtävissä. 30usd saa ihan kivan bungalowin jo sisämaan puolelta ja on tarjolla backpacker tyylisiä regeihenkisiä mestoja, mutta myös länkkärisamsonite paikkoja.  Rannassa on pari paikkaa missä soi musiikit ja voi oluet riipaista tai syödä. Pitän biitsin pohjoispäässä on baari minne käytännössä kaikki samsonitet menee chillaamaan iltapäivästä eteenpäin. Paikka on erittäin kallis mut ihan nice.

Kohtuuhintaisista paikoista ainakin Barefootit ja Sagando bungalows oli ok. Sagando sellanen rastapaikka ja tosi rento.

+Ei tuule
+-Ranta Pajea ja Bwejuuta parempi ja nousuveden aikaan voi vähän jo kastautua. Ei kuitenkaan voi vieläkään hirveästi kehua jos joskus on Aasiassa käynyt.
+Rantabaarit
+-Bileet Kae Beach barilla jos haluaa.
+Erittäin Rento meininki
-Kaukana kaikesta


Matemwe

Matemwe ranta on pienen kylän yhteydessä. Kylässä ei ole sähköjä, joten iltaisin on erittäin pimeää ja hotellille löytäminen ilman googlemapsia lähes mahdotonta.  Yhtään kauppaa ei ole, yksi lokaali ravintola on missä oli hyvät safkat, mutta hinta sama kuin länkkärihotelleissa. Söin kuitenkin siellä (Furaha Local restourant) kun raha menee kyläläisille eikä hotellien taskuun.  Ranta taas erittäin matala ja ei oikein uimiseen sovellu. Tuuli oli vähäisempää mitä Pajessa. Hotelleja muutama vaihtoehto ja hinnat pyörii 35-55usd. Joku loistohotelli tais kans olla.

+Ei tuule jatkuvasti
+Kylässä katselemista
+Hotellivaihtoehtoja tarpeeksi
+Yksi lokaali ravintola, ei streetfoodia
+Lähellä Mnemba islandia!
-Ranta kehno uimiseen ja rantaröllötykseenkin.


Kigomani

Hyvin samantyylinen mitä Matemwe. Puolet hotelleista omistaa sama paikallinen mies "Keys". Mukava heppu ja kylänsä legenda. Keysin paikat on noin 35-65usd ja ihan ok.

Suosittelen kuitenkin EHDOTTOMASTI Jafferi Beach Retreat paikkaa. Palvelu on 6/5, puitteet uskomattomat ja löytyy hyvä allas ja hemmetin hyvät huoneet sekä etenkin hyvä netti! 3 tähden tasoarvostelu on rajusti alakanttiin. Hinnoissa on myös tinkivaraa, joten soita tai mee paikanpäälle kuten minä tein. 120usd huoneen sain 75usd ja aivan joka sentin arvoinen! Korttimaksutkin toimi ongelmitta.

+Ei tuule jatkuvasti
+Kylä
+-Hotelleissa kohtuudella valinnanvaraa. Halvimmat vaihtoehdot puuttuvat.
+Lähellä Mnemba islandia!
-Ranta ei sovellu uimiseen
-Ei sähköjä kuin hotelleissa
-Ei kauppoja
-Ei lokaaleja ruokapaikkoja tai streetfoodia


Mnemba island

Saarella on yksi privaatti luksusresortti jossa yö jotain tonnin hujakoilla. Rantautumisesta saarelle ilman varausta saa 500usd sakot. Saari on kuitenkin koko Sansibarin ympäristön ainoa paikka missä on asialliset rannat uimiseen ja snorklatessakin näkemistä. Saarelle järjestetään snorklausretkiä n. 20usd hintaan ja ne on siihen rahaan ihan ok jos ei ole koskaan tropiikissa ennen uinut. Aasian matkaajalle kuitenkin pettymys ja suosittelen ottamaan sen risteilynä. :D

Ongelma on se että turistia on liikaa saaren kokoon nähden ja samasta tilasta kilpailee vielä dyykkimestat.
Paikalliset on sopinut homman niin että massa snorklaus porukat menee saaren pohjoispuolelle, missä veneet laitetaan ankkuriin hiekkapohjalle. Isoja n 25hlö veneitä siinä on rivissä joku 20kpl ja pienemmät päälle - joka päivä. Tuolla pohjoispuolella on muutama hassu kivi hiekkapohjalla missä on koralleja ja porukkaa on vedessä niin että ei meinaa mahtua uimaan.  Korallikaloja siellä kuitenkin näkee jokainen ja se lienee tarkoitus. Itse bongasin mureenan joka lienee harvinainen näky!

Dyykkiporukka menee sitten saaren eteläpuolelle missä on jo ihan koralliriutta normaaline antimineen tarjolla. Sillä puolella on jo näkemistä kuten kuuluukin. Eteläpuolelle tiettävästi pääsee vain privaveneellä tai sitten dyykkiporukan kanssa. Privavenettä jos tarviitte niin tästä: https://www.facebook.com/jumamussafishing/  Aivan huipputyyppi tuo Juma ja hinnat neuvoteltavissa. Ite otin kokopäivän privaveneen yksin kalastukseen ja oli joka pennin arvoinen 180usd. (Ottakaa kalastusromua mukaan niin kaveri ostaa kun tuolta ei mistään saa edes rahalla)


Jatkan taas joskus...

3
Afrikka / Vs: Komorit
« : 16.02.2019, 21:51:28 »
Kiitos inffosta. Arvosta. Lupaan kirjoittaa Tansanian raporttini loppuun 2019 vuoden aikana.  ;D

4
Madventuresia varmaan kiitän itse. "Hei kelatkaa nyt, sen härmäläisen yksiön vuokralla elätte kivasti täällä palmujen alla"

5
Tansania / Vs: Sansibarilta safarille
« : 30.11.2018, 18:15:16 »
Sansibarilta kannataa kyllä mennä lentämällä Arushaan tai Moshiin mistä pääsee sitten kätevästi safarille.
Bussissa on toki tunnelmaa, mutta matkasta tulee piiiiiiiitkä...
Safarit saa bookattua Sansibarilta, Arushasta, Moshista tai etukäteen netistä.

Juuri pari viikkoa sitten safarilla olleena voin varauksessa suositella Monkey Adventures nimistä lafkaa. (Voi bookata netistä)
Nuori firma jolla on hyvä tekemisen meininki ja ovat onnistuneet haalimaan wanhoja kokeneita oppaita duuniin.
Safarilla on erityisen oleellista, että on hyvä kokenut opas joka bongaa elikot ja osaa oikeaan aikaan mennä oikeaan paikkaan.
Monkeyllä on office sekä Arushassa, että Moshissa.

Boldattuun... myyntimiehet käytännössä repii sut kappaleiksi.  ;D
Itse otin sattumalta Sunset africa ltd firman paketin 4pv 700usd. Sinänsä en usko että firmavalinnalla on juuri vaikutusta ns kokemukseen koska nää buukkausfirmat on oikeasti vaan buukkausfirmoja. Omassakin autossa missä olin jokainen oli eri firman kautta buukannut.  ::)

Serengetin kävijöille vinkki. Kannattaa ottaa telttaöitä, mutta jos haluatte jotain tajunnan räjäyttävää niin yksi yö kubu kubu lodgessa. Maksaa, mutta jokaisen uhrauksen arvoinen.  8)

Protip2: ottakaa korvatulpat messiin, kauhee meteli kun työnnetään 70kmh paskaa hiekkatietä tuntikausia.  ;D

6
Afrikka / Vs: Seychellit ensi keväänä
« : 30.11.2018, 17:57:13 »
Mitä keväällä tein tutkimusta oman matkasuunnittelun sivussa niin näytti että bnb majoitusta on todella niukasti. Hotellit alkaa noin 80e yö ja siitä ylöspäin, mikä ei toki ole paha jos on isompi porukka jakamassa kuluja.  Airbnb:ssä oli jotain ok vaihtoehtoja kuitenkin tarjolla.

Itse olin siis yksin lähdössä joten totesin saarien olevan oman budjettini yli ja siirsin suunnitelmat Sansibarille ja Tansanian sisämaahan.

Musta ei oikeen tän enempää ole apua, kerro toki tänne sitten vinkit jos päädyt tuolla käymään. :D

7
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 16.09.2018, 14:36:31 »
1.Suomi               
2.Viro                   (1995) (1997) (2000) (2005)
3.Ruotsi                (2000) (2004)
4.Tsekki                (2001)
5.Ranska               (2002)
6.Norja                  (2004)
7.Hong Kong (Kiina) (2010) (2016)
8.Thaimaa              (2010) (2012)
9.Laos                   (2010) (2012)
10.Macau (Kiina)     (2010)
11.Singapore          (2012)
12.Malesia              (2012)
13.Kambodza          (2012)
14.Indonesia           (2012)
15.Kreikka              (2013)
16.Filippiinit            (2016)
17.Tansania            (2018)

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Tansania rautalangasta!
« : 16.09.2018, 14:27:09 »
Selittäkää tyhmälle
- Missä ja miten voi hakea viisumia? Mahdollisimman yksityiskohtaisesti kiitos.
- Missä voin vaihtaa Tansanian valuuttaa?

Tansania triidissä jatkot mutta...

Turistiviisumin saat Tansaaniasta lentokentältä kun laskeudut, jos liikut maitse niin rajanylityspaikalta. Käytännössä täytät lomakkeen, hymyilet kameraan ja maksat 50USD.  Ja se on maksettava dollareissa! Voimassa 90vrk.

Dollari on käytännössä paikallinen valuutta shillingin lisäksi. Hinnat ilmoitetaan monesti sekä dollareissa että shillingeissä. Oma suositus juuri Tansaaniasta tulleena on että ota viisumiraha + 200usd hätäkassaa ja nosta loput shillingit ATM automaateista Visalla. Hyvää matkaa, Tansaania on monipuolinen ja erittäin turvallinen maa.

9
Tansania / Vs: Tansania
« : 12.09.2018, 18:35:32 »
Kirjotellaas vähän lisää.

Kokemukset siis elo-syyskuulta, joka on maan viileintä aikaa. Jos yhtään tuulee niin vilu tulee illalla sekä merivesi on vain 25-27c.

Kävin itse reitin DAR-Stonetown-Paje-Bwejuu-Michanvi kae-Kigomani-Nungwi-Kedwa-Matemwe-Stone town-Arusha-Taringeri-Serengeti-Ngorongoro crater-Arusha-DAR

Tuona aikana en kohdannut mitään epäilyttävää tilannetta vaikka liikuin pääosin yksin, kaikki oli erittäin yhtävällisiä ja auttavaisia. Samaa sanoi kaikki muutkin. Tansaanialaiset myös itse rankkaavat maan erittäin turvalliseksi. Yksin matkaavat naisetkin sanoivat että homma täysin ok.

Sansibar: Miten pääsee? Azam ferry 35usd suunta. Lento Darista noin 40-60usd.


Stone Town:
-Itse kaupunki jo näkemisen arvoinen
-Halpaa ja hyvää majoitusta tarjolla (dormeista esim Zlife, hyvä sijainti ja musa+ mökä ei kuulu. Lost & found on hyvä kans mutta vastapäätä on baari). Testasin muutamaa paikkaa ja paras omasta mielestä oli Riverman hotel. 25usd privahuone jaetulla vessalla, huomioi kuitenkin moskeijan läheisyys.

-lokaalia ruokaa kohtuu rahaan (CRDB ATM edessä kadulla).
-Linnoitus ja muurien päälle kävely (ilmainen)
-Forodhani Gardens iltaisin ruokatori, pääosin seafood, mutta muutakin kun etsii.
       -Gardensin edustalla kelluva baari, ei ravintola. Rastameininki ja erikoisuutena lattiassa reikä mereen missä ns akvaario luonnonkaloineen. Tämä on myös yksi parhaita paikkoja katsella aurinkonlaskua. Vene lähtee rannan portailta, huutelemalla löytyy kyyti. (ilmainen tai halpa)
-Jos bileitä etsii niin Tatu-Bar, bileet joka päivä, kaupungissa on vissiin toinenkin yökerho jossain sataman lähellä mutten käynyt.
-Muut nähtävyydet mitä löydät opaskirjasta.

Mun mielestä Stone Towniin kannattaa käyttää esim 2 yötä mennessä ja 2 tullessa.


Paje

Ranta matala ja ei sovellu oikeen uimiseen. Pohja jotain hiekkaliejua.

+ Perjantaina milloin on Jambo Jambo bungalowsilla partyt.
+ Varjosurffaamaan, tähän paikka on suoranainen mekka. Ranta on kirjaimellisesti täynnä surffareita, puhutaan 50+ kokoajan sahaa eestakasin.
+ Paikallinen keittiö läsnä, kylästä 100m pohjoiseen päätien varressa. Seafood lautanen riisillä maksaa n 5000 eli 1,5e.
+ Edullista majoitusta tarjolla. Esim Simba Lodge (dormi 20usd, priva 40usd) on kiva. Kaunis puutarha, erittäin laadukas keittiö ja hyvä allas!

+- Melko vilkasta

- Tuulee kokoajan tolkuttomasti ja on viileä. Illalla ei oikein pärjää shortseissa. Itseäni rupesi jatkuva tuuli ottamaan kaaliin parin päivän jälkeen.
- Ei auringonlaskua
- Kaikki meriaktiviteetit kuten snorklailut, dyykit, delffarit yms. kannattaa jättää toisille biitseille kun välimatkat mestoille on pitkät.

Kirjoittelen biitseistä lisää kunhan jaksan... kysyäkkin saa.

10
Tansania / Vs: Tansania
« : 16.08.2018, 10:49:13 »
Kellään vinkkiä minne ja mitä Daressa kannattaisi tehdä? Aikaa noin 2vrk.  :o

Nyt kun 2vrk on ohi niin jälkeenpäin totean että paljon jäi näkemistä. Sopiva aika kaupunkiin olisi noin. 3-4 pv. Hotelli mulla on sanlands Hotel. 20€ yö ja on ihan hyvä. Kariakoo alueena muuten ihan ok, mutta putiikit on pääosin rakennustavaraa. Kisuto olisi parempi alue lomailla kun on kauppoja ja ravintoloita. Ydinkeskusta on kuin missä muuallakin pilvenpiirtäjineen. Kannattaa käydä tsekkaa Holiday innin kattoterassi (ilmainen) ja Akemi Restaurant (pyörivä näköalarafla) (ruoka listalta sis kaljan noin 8€ tai buffet 30 000 lokaalia eli joku 12e).

Nyt Sansibaarille. Btw. Lauttaterminaalin *kirkon puolella* on rannassa ns slummia, se on täynnä rafloja ja rantabaareja. Hyvä mesta venata lauttaa. 😉

11
Huomenna lähdössä Cotopaxin Allpac 35L repulla ja kaiken pakattuani kuukauden reissulle totean että vielä jää tilaakin. ??? Ja on jo ylimääräistä kuten snorkkeli ja maski mukana.  ??? Eli vastaus on et riittää kevyesti.

12
Videot ja kuvat voi siirtää kovolle turvaan puhelimen tiedostoselaimen kautta kun kaikki on kerralla kiinni luurin OTG adapterissa.   8)

tää vaikuttaa hyvältä niksiltä, kiitos! tähän asti 11" mb air on ollu mun pienin mahdollinen työkalu tohon hommaan.

Kannattaa vielä ottaa sellainen missä on kaikki kortinlukijat, usb portit yms samassa palikassa niin saa useita muisteja kerralla kiinni niin voi siirtää suoraan esim kamerasta levylle ilman puhelimeen tallentamista. 7usd maksaa moinen aliexpressissä!  "5 in 1 usb hub card reader" ja sitten vaan sopiva pää eli tyypillisesti usb-c tai microusb. Applen tuotteista en tiedä tukevatko edes moista toimintoa.  ::)

13
läppäri on kyllä turha nykyaikanan

Kuinka niin? Onko muuten kellään  ehdottaa jotain hyvää irtonaista muistilaitetta, johon pystyisi laittaa videoo ja kuvaa talteen goprolta? Pitäisi olla suuri kapasiteetti.

Itse otan seuraavalle reissulle tabletin ja ulkosen 2,5" kovon.  Kuvat ja videot suoraan tabletin sdkorttilukijaan ja siirto kovolle. Omenavehkeistä en tiiä, mutta android ja win tableteilla pelaa jouhevasti. :p Läppäriä en kanna enää ikinä kuukausien reissua. Sama koskee järkkärikameraa, seuraavana hankin mikrojärjestelmän reissukäyttöön.  :P

Kovat oli puheet 2012, mutta miten kävi? Matkaan lähti 13" ultrabook n.1.1kg ja Xiaomi Yi aka Gopro. Stillit kuvattiin luurilla. Ihan hyvin pärjäs. Järkkärin tuoman kolon korvas Shimano Beastmaster XH 5 osainen matkavapa, 6500 koon kela ja rasiallinen vieheitä. btw. sain yhden 400g kalan, mutta mittään en kadu vaikka unelmoin kyllä siitä että pärjäisi reissussa 30L repulla ilman kalakamoja ja läppäriä.  :o

Nyt kun on droneista innostunut niin seuraavalla reissulla kalavälineet korvaa varmaan miniquad. :D

Ja kun uusi reissu ovella niin 2016 puheet tarkoittaa todellisuudessa: Matkaan 35L repulla ja mukana vain pakolliset vaateet,  lääkkeet yms. Lisäksi ihan bare minimum elektroniikka: 5,2" puhelin, OTG adapteri missä kortinlukijat ja useampi usb portti, Ulkoisia SSD kovoja pari (kevyitä), Gopro session 5, selfie stick ja kelluva kahva. Kaikkia näitä voi ladata virtapankista ja samalla kaapelilla ja laturilla.

Videot ja kuvat voi siirtää kovolle turvaan puhelimen tiedostoselaimen kautta kun kaikki on kerralla kiinni luurin OTG adapterissa.   8)

14
Tansania / Vs: Tansania
« : 01.08.2018, 19:26:33 »
Kellään vinkkiä minne ja mitä Daressa kannattaisi tehdä? Aikaa noin 2vrk.  :o

15
Tansania / Vs: Sansibarilta safarille
« : 01.08.2018, 19:25:46 »
Jos ei halua välttämättä kuunnella jeebus-lauluja bussissa 10+ tuntia (sinällään ihan kokemus sekin), niin en en epäröisi hetkeäkään lentää.

Sama mielessä laosin "maan ainoan" bussikaraoke repeat 12h jälkeen.  ;D

16
Tansania / Vs: Sansibarilta safarille
« : 01.08.2018, 07:53:33 »
Tämä kiinnostaa myös. 2vk päästä yksin matkaan.  8)

Mitä katellut nopeasti niin lento Zansibarilta Arushaan on noin 104e vs laiva Dariin 35usd + bussi 25usd (9h).  ::)

17
Aasia / Vs: Tulivuoret Balilla
« : 01.07.2018, 17:21:08 »
Siis privaopas + maksut vuorelle ja kuljetus hotellilta. Ja kulu jakautu kolmelle

18
Aasia / Vs: Tulivuoret Balilla
« : 30.06.2018, 21:41:52 »
Me ei lähdetty Batur retkelle kun pidettiin kalliina ja sais 20 muun kanssa jonossa mennä. Otettiin privaopas ja kiivettiin sinne kraaterijärven toiselle puolelle Kintamaanille. https://goo.gl/maps/vWfZT6iEqnL2

Taidettii maksaa 50e siitä lystistä ja klo 03.00 alko kiipeäminen että nähtiin auringonnousu ylhäältä.

19
Nyt muutamia kotimaanreissuja heittäneenä niin Cotopaxin laukku on ihan 5/5. Toiminnallinen, riittävän iso ja istuu selkään erinomaisesti. Mittään en kadu vaikka 200e maksoi.  ;D

20
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 21.06.2018, 16:40:41 »
Ite päädyin Tansaniaan. Sansibar ja Mafia saari chillailuun ja sitten on trekkejä kilille jos se kiinnostaa sekä tietty safarimahdollisuus sisämaassa. Hintatasoa karvan Aasian yläpuolella ja lennot saa noin 500-700 luokkaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18