Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - carp

Sivuja: [1] 2 3
1
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 27.04.2014, 22:27:41 »
LH:n kotisivujen mukaan A321-koneessa 200-tuolia ja 3 vessaa (istuinkartassa).
http://www.lufthansagroup.com/en/company/fleet/lufthansa-passage/medium-haul-fleet/airbus-a321-100200.html
Tässä on noiden NEK parannusten jälkeinen istuinkartta ja koneessa on 38 istuinriviä. Koneissa on siis enemmän istuimia kuin tuo 200, mikä on maksimi määrä neljälle lentoemolle. Osa eturivien keskipenkeistä on siis blokattu muovitarjottimella pois käytöstä. LH on varmaan laskenut, että on halvempaa jättää muutama paikka käyttämättä kuin maksaa siitä viidennestä emosta.

Ja tähän ketjuun liittyen tässä vastaava piirros noista uusista Sharklet-koneista (36 riviä):
http://www.finnair.com/go/Images/fleet/seat-map-a321-231.pdf

Tuosta voisi päätellä, että parhaat paikat on riveillä 1-9...

2
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 27.04.2014, 18:31:44 »
Vinkkinä kaikille että kannattaa yrittää välttää Finnairin uusia A321 Sharkelleja mikäli mahdollista! Kone on (ainakin toistaiseksi) mallia karvalakki ja matkustusmukavuus on luokkaa airbaltic. Finnairin mukaan koneisiin tulee kuluvan vuoden aikana viihdejärjestelmä, mutta toistaiseksi ainoa viihde on istuintaskun lehdet ja vuokrattavissa oleva 10€ tabletti. Siis toistaiseksi koneessa ei ole yhtään näyttöä, radiota yms ja pisteenä i päälle 209 paikkaa ja ainoastaan 4 vessaa, joten jonoa on ja paljon.

Näillä onneksi lennetään pääosin lomalentoja, mutta epäonnisina sattui myös meidän pitkähkölle reittilennolle. Viime aikoina olen lentänyt ainoastaan KLM ja Lufthansalla, joten about 6€ viinit ja 5€ oluet tuntuivat todella ryöstöltä.
Kannattaa varmaankin välttää myös Lufthansaa. Niillä on samassa konetyypissä 214 penkkiä ja ne samat neljä vessaa.

En oikein ymmärrä miksi joku kaipaa varsinkaan Euroopan sisäisillä lennoilla noita yhteisiä näyttöjä. Toki nousun ja laskeutumisen seuraaminen on ihan mukavaa (harvinaista hupia tosin, noita laskutelinekameroita taitaa olla lähinnä finskillä) ja ehkäpä karttakin on kiva, mutta siinäpä se. Tuon ilmaisen alkoholipitoisen ruokajuoman puuttuminen on kyllä pieni miinus, mutta varsinkin lomalennoilla hyvin ymmärrettävää.

Lensin viime kesänä Euroopan lennon Finskillä, ”ruoka” oli ihan käsittämätöntä, yksikään emo ei puhunut sanaakaan suomea ja melko heikkoa oli englantikin.
Finnair on tosiaankin ulkoistanut Madridin ja Barcelonan lentojen kabiinihenkilökunnan ja niissä on joku vuokrahenkilökunta tyyliin Norwegian. Toivottavasti huomenna umpeutuvat neuvottelut uusista säästöistä on tuottanut tulosta ja tällainen pelleily voidaan lopettaa. Matkustamohenkilökunnan kannalta hankala on tietenkin omista eduista vapaanehtoisesti luopua, mutta on maailma on muuttunut.

3
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 23.11.2013, 23:37:14 »
Olisiko nämä hinnat osana alkavaa black friday viikkoa vai mondaytä?

Ei. Tämä on ihan puhdas hinnoitteluvirhe Wideroelta (polttoainelisät on varmaan jääneet pois hinnoista). Mahtaa olla ikävä maanantaiaamu Norjassa, kun tämä huomataan. Tuhansia matkoja on todennäköisesti jo varattu ja sivut ovat nyt ihan tukossa, kun uutinen on levinnyt netissä. Mutta, katsotaan miten näille käy. Omat lippuni on nyt ainakin jo kirjoitettu.

4
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 01.08.2013, 14:28:50 »
Ryanair korottaa jälleen matkatavaramaksujaan:
http://www.lennalomalle.com/content/view/3297/43/lang,en/

Firman pomon Michael O'Learyn mielestä on väistämätöntä, että myös käsimatkatavaroista veloitetaan tulevaisuudessa maksu:
http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/leisure/10213858/Charges-for-carry-on-bags-are-inevitable-says-Ryanair.html

5
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 19.04.2013, 22:21:24 »
Osa Lufthansan työntekijöistä ovat jälleen lakossa maanantaina 22.4.

http://www.lufthansa.com/de/en/Travel-information

Osa Suomen lennoista varmaankin perutaan ja Manner-Euroopan lennoista suurin osa. Kaukolennot on ainakin aiemmin lennetty suurimmaksi osaksi.

Edellinen lakkopäivä oli 21.3 ja huhujen mukaan seuraava olisi jo perjantaina.

6
Kiina / Vs: Chongqing lentokenttä
« : 27.11.2012, 18:03:56 »
Chongqingin ulkomaanterminaalissa on ihan englanninkieliset opasteet ja rakennuskin on niin pieni, että siellä tuskin eksyy. Transitin sujuvuudesta tuolla en tosin osaa sanoa. Kannattaa yrittää tarkistaa lentoyhtiöiltä tarvitaanko siihen transit-viisumi.

7
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 18.07.2012, 10:24:53 »
Viisumiin kirjataan mielestäni automaattisesti maksimikesto (30 päivää). Näin on tehty ainakin omien hakemuksieni kanssa aiemmin.

Hieman kyllä harmittaa tämä nykyinen rahastus. Double entry viisumi maksaa jo 90 euroa ja se tuntuu kohtuuttoman suurelta summalta varsinkin kun kyseessä ns. turistiviisumi.

8
Kiina / Vs: Chongqing?
« : 18.07.2012, 10:17:27 »
Kiitokset tästä! Oma Chongqingin matka lähestyy kovaa vauhtia. Odotukset kaupungin suhteen ovat vielä vähän hatarat, mutta onneksi matkalle tuli suunniteltua myös muitakin paikkoja. On se vaan hienoa, että tällainen yhteys tuli tarjolle Helsingistä ja vieläpä edullisilla tarjoushinnoilla. Hienoa Finnair! Toivottavasti reitistä tulee pitkäikäinen. Jatkuminen taitaa olla pitkälti kiinni kiinalaisturisteista ja rahdista.

Tässä muuten yksi kattava raportti kaupungista: http://www.tiwy.com/pais/china/2011/chongqing/eng.phtml

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.05.2012, 09:43:25 »
Bengaluru, India

10
Reuters: BER ei valmistu tänä vuonna http://www.reuters.com/article/2012/05/16/germany-airport-idUSL5E8GGK3H20120516

Uudeksi päivämääräksi tuli siis 17.3.2013! Kolme viikkoa avajaisiin ja vasta silloin ilmoitetaan 9 kuukauden viivästyksestä.

Noh sattuu näitä näköjään saksalaisillekin. Uusi kenttä näyttää onneksi hienolta ja kelvolliselta kentältä Tegeliin verrattuna: http://www.deutsches-architektur-forum.de/forum/showpost.php?p=336923&postcount=1018

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Multicity-hakukone?
« : 15.05.2012, 00:04:05 »
Momondoa kannattaa kokeilla:
http://www.momondo.com

12
Viimeisimpien uutisten mukaan uusi BER ei ole valmis 3. kesäkuuta vaan avaus lykkääntyy vielä toistaiseksi paloturvallisuuteen liittyvien ongelmien vuoksi: http://www.thelocal.de/national/20120508-42411.html

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että siirto vanhoilta Tegelin ja Schönefeld kentiltä oli tarkoitus tehdä yhdessä yössä. Monet lentoyhtiöt kuten Lufthansa ja Air Berlin ovat myös luomassa uutta hubia ko. kentälle ja tämä siirto sotkee hyvin monen matkustajan suunnitelmat kesäkuussa. Kaikki uudet lennot eivät ilmeisesti vanhoille kentille mahdu.

Melkoinen sotku siis ilmeisesti tapahtumassa. Jos jollakin on liput varattuna kesäkuuksi Berliiniin, niin kertokaa miten asia etenee!

13
Hinnat ovat näköjään nousseet kaikilla. Tässä löytämäni:

Travellink 9,00€ +1%
Opodo 14,50€
Budjet 9,00€ +1%
eBookers 8,00€
Finnair 1%

14
Onko kenelläkään tietoa mikä näistä on nykyään se halvin?

Huomasin juuri että esim. Opodo.fi:n korottaneen luottokorttimaksun hintaa 14,50 euroon.

15
Vähän huonolta näyttää Kingfisherin kohtalo. Kyse taitaa olla enää vain päivistä ennen kuin toiminta lopetetaan. IATA:n clearingin lopettaminen on varmaankin viimeinen niitti arkun kanteen. Clearingin lopettamisen jälkeen matkatoimistot eivät voi enää myydä lippuja lennoille.

Tässä hyvä artikkeli tilanteesta:
Booked on Kingfisher Airlines flight? Here's is what to do

Tässä viimeisin aikataulu:
http://www.flykingfisher.com/pdf/Flight_schedule_5March2012.pdf

Pikaisella vilkaisulla Delhistä Goalle ei enää lennettäisi.

16
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami
« : 05.03.2012, 08:52:13 »
Mitä jos ei halua/pysty/jaksa ottamaan autoa? Mihin kannattaa suunnata bussilla? Itselläni vaihtoaikaa reilu seitsemän tuntia.

Kentällä laukut säilöön ja esimerkiksi tällä Miami Beachille: 150 Airport Flyer. Matkan ajan voi ihailla maisemia ja hypätä viimeisellä pysäkillä pois. Miami Beach sightseeing yhden bussilipun hinnalla.

17
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 03.02.2012, 23:38:42 »
Niin Ryanairillahan on ollut ~80 lentokonetta maadoitettuna tänä talvena. Koneet ovat olleet tyhjän panttina kentillä seisomassa ja jokainen voi itse arvailla mitä näiden henkilökunta on tämän ajan tehnyt.

Keväällä onkin sitten mielenkiintoista nähdä mitkä näistä reitit jatkavat ja mistä vähennetään. Nopeaa reagointia joka tapauksessa.

18
Lentomatkustus / Spanair lopettaa toimintansa
« : 27.01.2012, 22:51:16 »
Spanair lopettaa toimintansa tänään kello 23:00. Katalonian paikallishallinnolta on siis ilmeisesti rahat loppu ja ostajaa vuosia tappiota tehneelle yhtiölle ei ole löytynyt. Tässä espanjankielinen lehdistötiedote:

"COMUNICADO DE PRENSA
- Spanair informa de que la compañía ha tomado esta tarde la decisión
del cese de las operaciones a partir de esta noche. El último vuelo
comercial aterrizará a las 22 horas del 27 de enero de 2012.
- Spanair ha comunicado oficialmente esta decisión a las autoridades
aeronáuticas españolas. A lo largo de todo el día, la dirección de Spanair
se ha coordinado con AENA y con las autoridades del Ministerio de
Fomento para asegurar un correcto plan de contingencia en los
aeropuertos.
- Ante la falta de visibilidad financiera para los próximos meses, la
compañía ha optado por cesar la operación de sus vuelos como medida
de prudencia y seguridad, y tomara todas las medidas legales
pertinentes.
- Los usuarios que tenían previsto volar con Spanair o que habían
adquirido un billete con nuestra compañía para los próximos días,
semanas o meses disponen de cumplida información en nuestra página
web www.spanair.com sobre la manera de proceder. Hemos dispuesto
un teléfono en el Spanair Center para poder atender a los pasajeros. El
teléfono es el 902.13.14.15
- La dirección de Spanair lamenta y pide disculpas a todas aquellas
personas que se vean afectadas por esta situación. Y agradece la
comprensión y la ayuda de las autoridades aeronáuticas y de las otras
aerolinies que facilitarán la reasignación de los pasajeros.
- La dirección de Spanair, al tiempo, quiere agradecer el enorme y
continuo esfuerzo realizado por los empleados de la compañía, los
accionistas, las entidades y las administraciones en este proyecto
colectivo.
Barcelona a 27 de enero de 2012"


19
edit: Getty ehti jo vastatakin..

Kyseessä ei ole siis Australian lentoviranomaisten kanta vaan Australian lentokonemekaanikkojen ammattiliiton puheenjohtajan puheista revitty sensaationhakuinen otsikko Taloussanomien nykytyyliin sopien. A380 ei ole siis lentokiellossa.

Rasitusmurtumia on löytynyt ainakin Singapore Airlinesin ja Qantasin koneista. SQ:n koneista ne löytyivät jo viime vuoden toisella puoliskolla ja ne ovat jo korjattu. Myös Airbus on myöntänyt näiden olemassaolon ja on määrännyt tarkastamaan koneet laajempien huoltojen yhteydessä, joita tehdään koneille 4. vuoden välein. Ei siis ilmeisesti mitään vakavampaa.

20
Tässä linkki tuohon alkuperäiseen juttuun:
The New York Times

Sivuja: [1] 2 3