Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pelokas

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Aasia / Indonesian viisumin pidentäminen?
« : 15.12.2013, 17:55:56 »
Minulla on 30 päivän "Visa on arrival"  myönnetty tänne saapuessani 3.12.2013 Darwinista. Haluaisin pidentää 4 päiivää  6.1.2014 asti. Missä, miten, mitä maksaa? Mitä tapahtuu jos vain pyrin  Jakartassa Singaporen koneeseen 4 päivää sitten vanhentuneella viisumilla?

2
Lentomatkustus / Palau
« : 09.12.2013, 05:53:16 »
Tietääkö joku mistä  pääsee lentämään Palaulle? Ja jos vastaus on jokin saari  (esim. Guam) niin miten sinne pääse Aasian mantereelta?

3
Aasia / Papua Uusi-Guinea ja Itä-Timor
« : 01.08.2013, 12:17:44 »
Voisiko joku noissa maissa liikkunut antaa matkailuvinkkejä?
Erityisesti haluaisin tietää budjettimajoituksesta Port Moresbyssä ja Dilissä?

4
MOI,
En ole pitkään aikaan enää käynyt täällä ja nyt haluaisin saada digitaalisia kopioita mtkapäiväkirjoista, joita olen täälä pitänyt. Miiten kopiointi onnistuu?
Asia2: lähetin juuri yksityisviestin Saaralle = nimimerkki "illusionille". Hänkään ei ole käynyt täälä 2½ vuoteen. Voitteko lähettää vistini Illusionin (salaiseen) sähköpostiosoitteeseen, minulle ei tarvitse kertoa mihin te se  lähetitte! Eikö näin yksityisyydensuoja säily!?
pelokas


5
Baltian maat / Vs: Viro vai Eesti?
« : 24.08.2012, 01:43:29 »
Minullle kävisi kyllä myös EESTI, mutta sitten pitäisi viro.. eestiläistenkin vastavuoroisesti alkaa kutsua meidän maatamme nimellä SUOMI ja muuttaa karttoihinsa pääkaupunkimme nimeksi HELSINKI.

6
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 15.05.2012, 09:04:42 »
1   Suomi     
2   Ruotsi     
3   Norja       
4   Tanska     
5   Islanti     
6   Viro     
7   Latvia     
8   Liettua     
9   Englanti     
10   Irlanti     
11   Belgia     
12   Hollanti     
13   Luxemburg     
14   Ranska     
15   Espanja       
16   Portugali     
17   Italia     
18   Saksa     
19   Itävalta     
20   Sveitsi     
21   Andorra     
22   Lichtenstein     
23   Monaco     
24   San Marino     
25   Vatikaani ( )     
26   Malta     
27   Kreikka     
28   Turkki     
29   Kypros     
30   Puola     
31   Tsekki     
32   Slovakia     
33   Unkari     
34   Bulgaria     
35   Albania     
36   Venäjä     
37   Slovenia     
38   Kroatia     
39   Bosnia     
40   Montenegro     
41   Serbia     
42   Jugoslavia     
43   NL     
44   DDR     
45   Tsekkoslovakia     
46   Marokko     
47   Tunisia     
48   Egypti     
49   Kap Verde     
50   Gambia     
51   Senegal     
52   Kenia     
53   Tansania     
54   Malawi     
55   Sambia     
56   Zimbabve     
57   Etelä-Afrikka     
58   Israel     
59   Jordania     
60   Intia     
61   Nepal     
62   Pakistan       
63   Bangla Desh     
64   Japani     
65   Mongolia     
66   Kiina     
67   Vietnam     
68   Kambodza     
69   Thaimaa     
70   Malesia     
71   Indonesia     
72   Singapore     
73   Kanada     
74   USA     
75   Meksiko     
76   Guatemala     
77   Brasilia     
78   Argentina     
79   Chile     
80   Uruguay     
81   Australia     
82   Uusi Seelanti   
Piti päivittää mutta en muista enää ulkoa. Paljolti päälle sadan kuitenkin mennään:
83 Barbados
84 Grenada
85 Trininad ja Tobago
86 Dominikaaninen tasavalta
87 Antigua ja Barbuda
88 Romania
89 Ukraina
90 Bahamasaaret
91 Etelä-Korea
92 Taiwan
93 Kiribati
94 Tongasaaret
95 Fidzi
96 Samoa
97 Montenegro
98 Makedonia
99 ???
100 ??? ei muistumieleen enmpää itsenäisiä valtioita, sittten on tietysti:
- Fär saaret
- Jersey
- Bermuda
- Gibraltar
- HongKong
- Kaliningrad
- Curacao
- Aruba
- Martinique
- Monserrat
- Sansibar
- ym ym epäitsenäisiä maita. Puolessa näistä on jo tullu monestikin vierailtua. Tavoite on tietysti käydä kaikissa maailman maissa!

7
Yleinen / Lähdenkö siis yksin?
« : 06.01.2011, 07:15:17 »
Kun elämänkumppani sanoo, ettei enää huvita. Haluaa 'asettua'. Mitä teen? En kyllä varmaan jää tänne Suomeen! Pakko vielä reissata - ja paljon!
Tiedän monia surullisia eroja, mutta onko se ainoa mahdollisuus? Voinko sanoa: menen nyt, tavataan vuoden (tai ½ vuoden) päästä?

8
Koskas pallisten sivuille saatais peukalonkuva? Saatais lisää julkisuutta ja lukioita (jos se on tavoite?)

9
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 31.10.2010, 08:05:38 »
- Pidin tätä kysymystä ensin mielettömänä, eihän sellaista paikkaa voi ollakaan joka ei ENSIKOSKETUKSENA kiinostaisi ???
- päädyin kuitenkin inhoon Nigeriaan !?
- Jopa Afganistan kiinnostaa ja arabidiktatuurit: Kuwait, Saudi-Arabia, Emiraatit ja mitä näitä nyt on?
- Kun luin tämän threadin läpi allekirjoitan nyt monta kohdetta, joihin en enää mene: Frankfurt, Brugge, Tuuri, Puerto Rico, Somalia ja Somalimaa sekä Venäjän Mafian omistama Kypros! Suomi kuuluu kyllä samaan listaan - en suosittele kenellekään! Sen sijaan Bulgarian Sunny Beachia haukutiin niin olan takaa, että päätin lähteä ensi keväänä katsastamaan!
- Aasiassa tai Euroopassa ei ole muuten yhtään mun inhokkivaltiota! Joihinkin en lähde "enää uudestaan" mutta yhtäkään visiittiä en kadu! Vähän tuntuu siltä, että monesti pihlajanmarjat on happamia: Jenkkilää inhoo ne jotka ei ole siellä käyneet (hyvä puolustuspuhe LeenaMaria) ja Ranskaa inhoo net kun ei osaa kieltä, eikä täten ymmärrä kulttuuria.
Niin. en osaa espanjaa, joten ainakin Paraguay, Kolumbia ja Venezuela on paska maita.  :)

10
Suomenruotsalaiset (siis hurrit) sanois varmaan: pellokas
Riikinruotsalaiset sanois: pellukas
-pelokas- (the eighth dwarf)  ???

11

Palangassa oli joskus kymmenkunta vuotta sitten leirialue. Se oli jonkin vanhan tehtaan tms tiloissa ja pihalla.
Kaliningradista, samaa reittiä vuonna -92, jäi samat muistot. Ei enää. Nidasta pääsi yli vaivattomasti, oli puinen käsikäyttöinen puomi eikä muuta liikennettä, mutta ne toisen pään keräilykentät!!
Kaliningradissa ei ollut tarkoituskaan pysähtyä.
[/quote]

Juu, Palangan vanha neukkuaikainen campingalue oli kaamea. PuuCeet ja suihkuissa kylmä vesi. Jengi valitti sikana. Mutta sensijaan, että ne olis uudistanu sen ne sulki sen v.2006 tai 2007 (korjaa taas Expat :)). Sääli, sillä se oli hyvällä paikalla, kävelymatkan päässä Palangan keskustasta. Ja Palanga on todellinen Baltian helmi! Nidakin on magee kyllä, mutta pikkukylä. Hyvä camping.

Kaliningrad on siis kuin pommitusten jäljiltä. Ja onkin niin, sananmukaisesti. Ruma ja ankea. Hotelli Kaliningrad on käytännössä ainoa majapaikka, ihan OK ja auton saa turvaan vartioidulle pihalle. Autovakuutuksesi on tuskin voimassa. Turistiravintoloita (english speaking) on miljoonakaupungissa tasan kaksi.
Kaliningradin alueella on vaikea liikkua autolla. Tienviiittoja ei ole ja apua ei saa vaikka osaisi venäjää. Ihmiset ei todellakaan tiedä missä he asuvat ja missä on Puolan raja!? Tiet on täynnä pääkallon kokoisia monttuja.
Toisaalta: Extream-elämyksiä sinne lähdettin hakemaankin! Kun niitä on niin vaikea täältä Euroopasta enää löytää. :))

12
Yritin eilen liittää valmiiseen juttuuni kuvaa. Kuva oli kuitenkin liian iso, yli 196 Kb. Klikkasin "palaa takaisin" tms. Palasin takaisin ja linkkikenttä oli tyhjennetty, mutta lniin oli myös koko teksti häipynyt !!??

13
192 Kb? No hei haloo!

14
Ajettiin kesällä 2009 kaverien kanssa Baltian ja Puolan läpi asuntovaunu perässä "vaihtoehtoista reittiä" matkalla Jerseylle (but that's an other story). Eli Riikaan asti Via Balticaa, mutta sitten kannattaa kääntyä länteen rannikolle. Heti Rigan jälkeen on Jurmalan kylpyläkaupunki, jossa 20km biitsi. Ventpilsissä on Baltion paras campingalue ja hienoja dyynejä. Liepaja elää vielä neukkuaikaa, mutta Liettuan Palagna on kuin välimeren lomakaupungit. Beachia, kävelykatuja ja ravintoloita riittää, samoin jengiä (hela Liettua lomailee siellä), mutta majoitusta löytyy vain yksityskodeista, ihan OK! Klaipeda on iso sarmakaupunki, ja sitten se Kuurin kynnäs!?
Kuurir kynnäs on hieno samoin Nida, mutta nyt jos lähtisin kiertäisin koko Kaliningradin alueen ja jatkaisin Puolasta  Gnanskiin, Gnydiaan, Sopottiin ja lopulta Berliiniin. Hyvät tiet!
Kaliningradin aluetta ei voi mitenkään suositella! Rajoilla kesti sinne mennessä 1 tuntii ja Puolaan mennessä 6 tuntia! Siis kuusi (6) tuntia rajajonossa puolalaisten salakuljettajien kanssa. Kaliningradin kaupunki on kuin... (jatkuu) pommitusten                       

15
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 19.10.2010, 23:29:39 »
(jatkuu)
Siis ilman bongailuharrastusta olisin jämähtänyt Californiaan, aivan kuten joku oli jämähtänyt Australiaan !!! Australiaan (teollisuusmaa kaiken lisäks) jämähtäminen ei mulle kyllä kävis, lähtisin sika pian bongaamaan sundasaaria tai Kiwien vuorenhuippuja! Monet jämähtää Khao San Roadille Bangkokiin, jotkut Frankfurtiin ja jotkut ei pääse Tukholmaa pitemmälle. Mutta kun on tavoite: Bongata mahd. monta maata, silloin susta tulee reissaajaguru, a rolling stone!

16
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 19.10.2010, 23:13:13 »

...ihmiset vaittelee etta USA:n osavaltiot on kaikki erilaisia..., Taiwan on/ei ole maa, laatua ei voi mitata listoissa jne... Joku taalla mainitsi, etta vietti vuoden jossain (Australiassa?) mutta ei missaan tapauksessa vaihtaisi sita vaikkapa kymmeneen eri maahan vain jotta voisi sanoa vierailleensa mahdollisimman monessa paikassa. Tama on mielestani oikea asenne.

Kun kävin ekan kerran USA:ssa (kovin nuorena) oli minulla 90 päivän Greyhound bussilippu takussa. Ei suunnitelmia. Ekalla bussimatkallani sen päätin: Mä rupeen bongaan USA:n osavaltioita! En sitten jäänytkään Bostoniin vaan jatkoin ylös Maineen. Ja liikuin sitä sitten hitaasti osavaltioita bongaten etelävaltioihin ja keskilänteen. Kaliforniaan pääsin vasta elokuussa. Näin valtavasti erilaista USA:ta (ja bongasin 46 osavaltiota -pääsinpähän sanomaan). Se oli nuorelle kakaralle ainutlaatuinen elämys, kokemus joka vaikuttaa vieläkin asennoitumiseeni USA:han.
MUTTA: jos en olisi tehnyt tätä ex tempore bongauspäätöstäni, olis pyörinyt vähän ehkä Uudessa-Englannissa sekä itärannikolla ja Floridassa, ehkä New Orleansissa ja sitten olisin jämähtänyt Californiaan!    (kone ryppyilee jatkan kohta)

17
Välillä onkin kätevä keksiä itselleen iskevä lempinimi, esim. Snakes, tai vastaava ja esittäytyä sillä. Toimii paremmin ja itseä naurattaa.


Jenkit keksii sulle heti am. nimen, Barrack Obamaakin kutsuttiin koulussa Barryksi.

Intialaiset pigwin-englannin puhujat taas ei osaa sanoa t-kirjainta, vaan vääntää sen d:ksi! Sitten kun nää tyrkyttävät myyjät haluaa aina tietää sun nimesi (ja kansalaisuuden ja iän ja ansiot...) niin aloin kerran omaksi huvikseni sanoa, että mun nimi on Matti.
- Maddi, how are you Maddi?
- eikun Matti!
- Maddi? Madi? Come inside Maddi! I want to show you something Maddi!
- mä oon kyllä Matti!
- Maddi?
- 8)

18
Matkaseuraa / Vs: Ketaan Sumatralla?
« : 17.10.2010, 15:10:00 »
Tossa lukee, että "aloittelija" mutta et taida ihan aloitttelija ollakaan. Joitain vuosia sitten oli pitkällä matkallani Sumatra ainoa paikka, jossa en törmännyt yhteenkään "turistiin". En reppuselkäiseen enkä matkista raahaavaan!
Mihin jatkat? Singikseen pääsee kait laivalla, itse otin pikalaivan Pekanburista Malakkaan, Malesiaan. Kiva veneretki: ekaks pitkin sademetsän jokea ja sitten yli Malakan salmen. Ei merirosvoja sillä kertaa.

19
Aasia / Vs: Vesikauhuepidemia Balilla
« : 17.10.2010, 14:52:37 »
Jaahas, sinne olis tarkotus ens kesänä suunnata... Tietääkö kukaan noista rokotteista? Jostain luin, ettei Balilla ole niitä välttämättä tarpeeksi. Ja ei kai perusmeikäläiselle sitä ole lapsena annettu?
Siihen saa ennaltaehkäisevän rokotuksen jo suomesta. Äkkiä googlaten löysin rokotteen joka annetaan kolmessa osassa kuukauden aikana ennen matkaa. Soita terveyskeskukseen.
Terveyskeskuksesta ei saa esim. Helsingissä muuta kuin Polio-rokotuksen. Lupasivat kyllä hoitaa eksoottisetkin taudit sitten jälkeenpäin. Jee!
Yksityiselläkään puolella rabies rokotusta ei pidetty kovin tähdellisenä. Sen kolmen rokotuksen sarjan saa myös jälkikäteen paikan pääällä,  jos se koira purasee.

20
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 17.10.2010, 10:01:20 »
 
1   Suomi      
2   Ruotsi      
3   Norja       
4   Tanska      
5   Islanti      
6   Viro      
7   Latvia      
8   Liettua      
9   Englanti      
10   Irlanti      
11   Belgia      
12   Hollanti      
13   Luxemburg      
14   Ranska      
15   Espanja       
16   Portugali      
17   Italia      
18   Saksa      
19   Itävalta      
20   Sveitsi      
21   Andorra      
22   Lichtenstein      
23   Monaco      
24   San Marino      
25   Vatikaani ( )      
26   Malta      
27   Kreikka      
28   Turkki      
29   Kypros      
30   Puola      
31   Tsekki      
32   Slovakia      
33   Unkari      
34   Bulgaria      
35   Albania      
36   Venäjä      
37   Slovenia      
38   Kroatia      
39   Bosnia      
40   Montenegro      
41   Serbia      
42   Jugoslavia      
43   NL      
44   DDR      
45   Tsekkoslovakia      
46   Marokko      
47   Tunisia      
48   Egypti      
49   Kap Verde      
50   Gambia      
51   Senegal      
52   Kenia      
53   Tansania      
54   Malawi      
55   Sambia      
56   Zimbabve      
57   Etelä-Afrikka      
58   Israel      
59   Jordania      
60   Intia      
61   Nepal      
62   Pakistan       
63   Bangla Desh      
64   Japani      
65   Mongolia      
66   Kiina      
67   Vietnam      
68   Kambodza      
69   Thaimaa      
70   Malesia      
71   Indonesia      
72   Singapore      
73   Kanada      
74   USA      
75   Meksiko      
76   Guatemala      
77   Brasilia      
78   Argentina      
79   Chile      
80   Uruguay      
81   Australia      
82   Uusi Seelanti   

Mpala tiukkasi joltain, että paljonko maista on Euroopan ulkopuolella? No puolet (n. 40 maata) ja paljonko on kehitysmaita? Ehkä vain n. 18-20 kehitysmaata. Mutta jatkossa kaikki matkakohteeni on kehitysmaita, koska teollistuneet maat on jo läpikäyty (pl. Etelä-Korea).
70 maata riittää? HöH! Lähinnä 170. Afikasta meinaan saada kicksejä seuraavat 5-10 vuotta, sitten siirryn Lähi-Itään, jos jenkit lopettaa siellä sotimisen ja jos en kuole malariaan  :(
Ja edellisen kirjoittajan kanssa olen samaa mieltä, että Israel ei TOD kuulu Eurooppaan.
Ai niin: Nepalissa en maleksinut, vaan vauhti oli ripeä Anna Purnan Sirkkelillä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18