Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Touraco

Sivuja: [1]
1
Intia / Varoitus Shiva Guest Housesta, Udaipurissa.
« : 03.10.2010, 08:21:51 »

Tapaamani brittipariskunnan tarinan perusteella paikkaa kannattaa valttaa.

www.touraco.info/2010/10/varoitus-shiva-guest-housesta-udaipurissa/


www.touraco.info

2
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 19.09.2010, 20:21:10 »
Tällä viikolla useita tunteja Mumbain rautatieasemalla viettäneenä, suosittelen varaamaan liput etukäteen. Ainakin jos on jonkinlainen ajatus aikataulusta.

Koneen ääressä on helpompi tarkistaa aikataulut ja valita sopivat junat. Ainakin täältä pois pääseminen meni tatkal lipulle, kun kaikki quotat ja junat seuraavaan kohteeseen oli yli viikoksi täynnä.

Yritin myös varata seuraavat 6 lippua valmiiksi, mutta virkailija sanoi taas "come again tomorrow". :-D Yksi virkailija ilmeisesti varasi lopulta jotain mutta ei kertonut mihin juniin mut lykkäs. Ehkä huomenna tulee lisäselvyyttä, tai sitten varaan liput matkatoimistosta. ;-)

www.touraco.info

3

Lifesystemsin permetriinillä käsiteltyjä moskiittoverkkoja saa täältä alkaen 18€. Suomessa taitavat olla 40-50€ luokkaa.

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Lifesystems_Lifesystems_Ultralight_Micro_Single_Mosquito_Net/5360028512

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Lifesystems_Micronet_Single_Mosquito_Net/5360028511/

Samasta paikasta löytyy myös muuta kivaa. ;)
www.touraco.info

4

Itse lähden 13 kuukaudeksi Aasiaan seikkailemaan, ja ajattelin kokeilla anti bed bug lakanaa, koska se ei maksa juurikaan mitään. Jos siitä ei ole hyötyä, niin aina sen voi heittää pois.

Lakana (ja muutakin hyödyllistä) löytyy osoitteesta
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Lifesystems_Lifesystems_Bed_Bug_Undersheet/5360028519


www.touraco.info

5

Hakusessa siis verko jolla rinkan saa pultattua johonkin kiinni. ;)

Yhteydenotot sähköpostilla [email protected]


www.touraco.info

6
Kävin juuri Intian suurlähetystöstä, ja heidän mukaan on arrival viisumiin ei tarvita paluu- tai jatkolippuja.

Itse hain joka tapauksessa 6kk viisumia, koska se on vain 10€ kalliimpi, eikä perillä tarvitse hötkyillä. Lisäksi virallinen kanta ja käytäntö ei näytä aina menevän yksiin.

www.touraco.info

7

Mä olen lähdössä syyskuussa 13kk:ksi Aasiaan. Mulla rahoituspuoli hoituu vuorotteluvapaan kautta, joten töitä ei tarvitse tehdä.

www.touraco.info osoitteesta löytyy tietoa miten mä olen hoitanut reittisuunnittelun yms.  :)

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 21.07.2010, 15:52:56 »

Tuolta löytyy hintatietoja matkustaja- ja matkatavaravakuutuksista 13kk ajalle.

http://www.touraco.info/2010/07/matkavakuuttelu-strikes-back/

9
Lentomatkustus / Vs: www.supersaver.fi
« : 30.06.2010, 20:52:41 »
En tiedä harmittaako mua enemmän se, että ihmiset kommentoivat ottamatta faktoista selvää, vai että me normi sukankuluttajat ollaan tosiaan näin helposti sumutettavissa. Jos itse olen väärässä, korjaan tietoni mielelläni, mutta kaipaisin kommenttien tueksi tiukkoja faktoja eikä mutuilua. ;)

Lainaus
ostamasi tuote ei ole matkatoimiston tarjoama tuote jonka he ovat sinulle rakentaneet vaan heidän välittämä palvelu jonka lopullisen tarjoajan tiedät - et lennä Supersaverin tai Ebookersin lennolla vaikka hankit liput heidän kauttaan.

Matkatoimistot tarjoavat ja markkinoivat tuotetta kuluttajille, lentoyhtiöt taasen toteuttavat ne. Riippumatta siitä välittääkö vai solmiiko matkatoimisto sopimuksen, vastaa se itse varauksiin liittyvistä ongelmista. Lisäksi SS ei olisi saanut antaa vääriä tietoja, koska se rikkoo kuluttajansuojalakia.
Ts. SS ei olisi saanut edes näyttää, saati myydä tuotetta, jota he eivät pysty toimittamaan ilmoittamaansa hintaan. Toimitusongelma on ollut heillä tiedossa.
(http://www.ecc.fi/fi-FI/usein-kysyttya/matkatoimiston-vastuu/ ja Kuluttajansuojalain 2. luvun 6§)

Voit myös miettiä kuka on sopimuksen toinen osapuoli. Kenen toimitus- ja erityisehdot olen hyväksynyt, kenelle olen maksanut, ja kuka palauttaa rahat jos perun matkan? (SuperSaver)

SS:n erityisehdoissa sanotaan hauskasti myös
j) meidän vastuumme
Huomioiden myös kohdat 10 k) ja 10 l) me otamme vastuun siitä, että palvelu, jonka me itse myymme tilauksesi perusteella, toimitetaan sellaisena, kuin se on Internet-sivuillamme kuvattu.

Lisäesimerkkinä Finnairin kanta asiasta. Senja Larsen kertoi sanomalehti Kalevassa (Finnairin ex viestintäpäällikkö, siirtyi toisiin tehtäviin 1.10.). "Kun liput ovat ostettu Ebookersilta, asia jää ensisijaisesti asiakkaan ja Ebookersin väliseksi."

Lainaus
Hinnat ovat lentoyhtiön määrittelemiä hintoja - he vaativat niistä yleensä määrätyn suuruisen maksun - ei suomalainen tai pohjoismaalainen matkatoimisto voi sanoa lentoyhtiölle että me maksamme teidän lennoista x euroa - kyllä se on vielä tällä hetkellä lentoyhtiö joka hinnan sanoo. Matkatoimisto määrittelee sitten itse oman katteensa sen päälle.

Jos kuluttajalle näytetään hinta, joka koostuu matkatoimiston lentoyhtiölle maksamasta hinnasta ja matkatoimiston katteesta, niin onko kuluttajan maksama hinta lento- vai matkatoimiston määrittelemä hinta? ;)

Asiahan on aivan sama missä tahansa kaupassa, jossa myyjä lisää katteen ostohintansa päälle. Tätä kutsutaan liiketoiminnaksi, jota myös SS harjoittaa. ;D Esimerkiksi maitokauppias ostaa maidon hintaan X ja lisää siihen oman katteensa Y. Tämän jälkeen se myydään kuluttajalle hintaan X+Y+verot. Enpä silti ole kuullut kenenkään valittavan, että maidontuottajien hinnat ovat kovia. ;) Enkä toisaalta myöskään, että se on maidontuottajien vika, jos asiakas saa kaupasta pilaantunutta maitoa. :D

Ja mitä lipun hintoihin tulee, niin jos Mr. Travelin perustanut Tom Seppälä on pystynyt neuvottelemaan hinnat, niin miksei SRG:n kokoinen konserni? Hän sanoi taloussanomissa ”Meillä on runsaasti sopimushintoja useiden lentoyhtiöiden kanssa, eikä Finnair ole tärkein kumppani.”

Lainaus
Se että varausjärjestelmä antaa kyseisen kombinaation varata on ikävä juttu ja siitä palaute tulisi antaa varausjärjestelmän valmistajalle - Supersaverin sivujen mukaan se on tuo kuuluisa Amadeus.

Valitettavasti vastuuta ei edelleenkään voi ulkoistaa. Tuotteen markkinoijana tomii SS, joten SS vastaa viimekädessä kuluttajasuojalain täyttymisestä. Varausjärjestelmän valmistaja saattaa tarjota Amadeusta palveluna, tai on myynyt sen SS:lle ”as is”. SS voi tällöin ostaa ylläpidon mistä haluaa, ja heitä palveleva yritys taasen toteuttaa määritykset ja muutokset SS:n pyyntöjen mukaisesti.

On täysin liiketoiminnan vastaista, enkä usko että mikään järkevä liiketoimintaa harjoittava yritys suostuisi siihen, että järjestelmätoimittaja määrittelisi mitä myydään ja mitä ei.

On myös huomattava että palvelut ovat yleensä sellaisia, että ne soveltuvat käytettäväksi missä vain. SS:n vastuulle jää siis varmistaa, että se täyttää Suomen lain kirjaimen.

Mietipä asiaa näiden esimerkkien kautta. Sinulla on operaattori NMT Oy:n liittymä, joka avataan sekä suljetaan VerkkoMäärittelijä -nimisellä ohjelmistolla. Jos liittymäsi ei toimikaan ja haluat korvauksia, otatko yhteyttä omaan operattoriisi, vai  VerkkoMäärittelijä -ohjelmiston valmistajaan?
Tai jos ostamassasi iPhone 4.0:ssa oleva LG:n valmistama näyttö menee rikki. Korvaako Apple vai LG sen?

Yritykset taasen sopivat keskenään omat ehtonsa korvauksiin liittyen. Jälkimmäisessä esimerkissä Apple korvaa asiakkaalle uuden näytön, ja kulissien takana Applen ja LG:n välinen sopimus määrittelee miten LG korvaa vialliset näytöt Applelle.

SS:n tapauksessa väitän, että heillä on solmittu tiukat sopimukset palvelutuottajan kanssa. Sopimuksen liitteisiin on määritelty palvelun saatavuus, vastuut yms. Palveluntarjoaja vastaa SS:lle sopimuksen ja sen liitteiden mukaisesti. Mutta edelleen on tärkeää huomata, että liiketoimintaa harjoittava yritys (SuperSaver) määrittelee myytävät tuotteet, ja vastaa niiden laillisuudesta.
 
Mutta ehkäpä sinulla on vankka lakiosaamisen, ja voisit osoittaa faktoilla, että olen hakoteillä. Korjaan mielläni väärät tietoni, jos olen ymmärtänyt asiat väärin.  :)

EDIT:
Sen verran alkoi asia kiinnostamaan, jotta halusin selvittää hieman SS:n IT- ja talousasioita.  ;D

Näyttäisi siltä, että Nueva Media on ollut toteuttamassa heidän verkkokauppaansa (http://www.nuevamedia.fi/about_us.htm), ja palvelua hostataan Netbenefitin tiloissa Lontoossa. Yllätyksenä ei tule, että samassa konetilassa ovat myös Seat24 ja travelstart palvelut. (SS esimerkkinä http://whois.domaintools.com/212.53.95.124) (Jos et tiedä miten domain nimi<->IP-osoite, niin googleta)

Tässä SRG Finlandin taloustietoja niille, joiden mukaan SS ei ota siivua välistä. :)
2009 liikevaihto yli 5 miljoonaa euroa. Liikevoitto 2008 liikevoittoprosentin perusteella lähes 1,3 miljoonaa euroa.
2008 liikevaihto reilu 3,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto 914 000€.

Liikevoitosta on vähennetty kiinteät- ja muuttuvat kulut, sekä poistot. Jotta 25,6% liikevaihtoprosentti voidaan saavuttaa, tarkoittaa se, että jokaisesta SRG konsernin kautta tilitetystä summasta vähintään 30% on jäänyt heille.  :-*

http://www.yritystele.fi/i/SRG%20Finland%20Oy%20Ab/1604221
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yrityshaku/osuma.jsp?id=19254537&nimi=Oy+SRG+Finland+Ab

 :D

Huh, tulikohan tässä tarpeeksi faktoja ja opiskeltavaa kaikille?  ;D :D


www.touraco.info

10
Intian päässä turistiviisumin saa VAIN jos on paluulento suomeen.

Oho! :o Olipa hyvä että huomasin tämän viestin, kun mulla oli tarkoitus lentää syyskuussa Intiaan pelkällä menolipulla, ja napata kentältä On Arrival viisumi.

En muuten löytänyt Intian suurlähetystön sivuilta mitään mainintaa, että paluulippu on pakollinen. Ehkä olen puusilmä  ;D mutta ei löytynyt niin ei.  :D

Application form for tourist visa-on-arrival dokkari kuitenkin sisältää details of confirm return/onward journey ticket kohdan, eli jotain vakuuttelua he kaipaavat. Ihmetyttää kuitenkin ettei Nepalin pyräys riittänyt matkalle pääsyyn.

Erittäin suuret kiitokset tästä postauksesta!!!! Allekirjoittanut pistää Intia viisumin välittömästi hakuun!

www.touraco.info

11
Lentomatkustus / Vs: www.supersaver.fi
« : 27.06.2010, 01:49:54 »
Eiköhän lain tarkoittama totuudenvastaisen/harhaanjohtavan hintatiedon jne. antaminen/mainostaminen tarkoita sitä ettei tietoja anneta tahallisesti väärin, ss:n hintatiedot tulevat taas suoraan lentoyhtiöiden hinnoista eikä niitä kukaan ss:llä tahallaan tai markkinointivetona väärin hinnoittele.. tämän takia he ovat ehdoissaan pidättäneet itselleen oikeuden purkaa kaupan mikäli lentoyhtiöiden antama hintatieto onkin sellainen etteivät he sitä pysty pitämään..

Vastuu kaupasta on aina myyjällä, sitä ei valitettavasti voi ulkoistaa. Jos voisi, auttaisi se esim. omissa hommissani. ;)

En myöskään usko että olen ensimmäinen matkustaja, joka yrittää lentää kombolla Blue1 ja Jet Airways. SS:n sanoin ”Varauksenne on hinnoiteltu Jet Airwaysille, mutta koska Blue1:lla ja Jet Airwaysilla ei ole sähköistä e-lippu sopimusta keskenään, lipunkirjoitus ei onnistu Jet Airwaysin nimiin.” eli eiköhän ongelma ole ollut tiedossa, joten miksi he silti myyvät kyseistä komboa?  ???  ::)

Positiivisena palautteena pitää sanoa, että he ilmoittivat asiasta alle vuorokauden viiveellä. Olisin tosin toivonut soittoa, enkä sähköpostia, niin asian olisi voinut ratkaistä välittömästi.  8)

ss:n hintatiedot tulevat taas suoraan lentoyhtiöiden hinnoista eikä niitä kukaan ss:llä tahallaan tai markkinointivetona väärin hinnoittele..

Menemättä syvemmin tähän kohtaan ja siihen miten hinnat muodostuu, niin kannattaa aina muistaa osakeyhtiölain 5§ siitä miksi yritykset ovat olemassa (Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.). Eli kyllä hinnat ovat SS:n hintoja, ja uskon että neuvottelut niistä ovat olleet tiukkoja. (Niistä iso kiitos, säästyy pitkä penni vaikka nyt tulikin vähän takkiin)  ;D

Mainittakoon vielä loppuun, että melko monet liput on tullut hommattua Svenska Resegruppen konsernin palveluista, ja tähän asti niissä ei ole ollut moittimista.  :)

www.touraco.info

12
Lentomatkustus / Vs: www.supersaver.fi
« : 26.06.2010, 21:40:09 »
Minua harmittaa asiassa se että kaupat on jo tehty, ja lentolippu maksettu.  :-\ Ts. SuperSaver on kaupassaan esitellyt tuotteensa ja sen hinnan. Minä tykästyin ja ostin!  :) Yht’äkkiä he kuitenkin ilmoittavat että joko sopimus puretaan tai jos haluan lentää, niin on maksettava lisää.

Kuluttajasuojalain 5. luvun 27§ mukaan myyjällä on toki oikeus purkaa kauppa, jos se on pidättänyt itselleen oikeuden siihen. Näin SuperSaver on erityisehdoissaan ilmoittanut. Mutta Kuluttajansuojalain 2. luvun 6§ ”Kielto antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja” mukaan, sillä ei olisi saanut olla kyseisenlaista tuotetta myynnissä. Laki sanoo

Markkinoinnissa tai asiakassuhteessa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja, jos tiedot ovat omiaan johtamaan siihen, että kuluttaja tekee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen, jota hän ei ilman annettuja tietoja olisi tehnyt.

Totuudenvastaiset tai harhaanjohtavat tiedot voivat koskea erityisesti:
1)kulutushyödykkeen olemassaoloa, saatavuutta, lajia, laatua, määrää ja muita keskeisiä ominaisuuksia;
3) kulutushyödykkeen hintaa tai sen määräytymisen perusteita, erityistä hintaetua ja maksuehtoja;

Täsmennyksenä vielä, että kuluttajahyödyke tarkoittaa laissa myös palveluita (1.luku 3§)

Yhtä kaikki, tulen tuon pienen lisäsumman maksamaan ja lennon ottamaan. En vain hyväksy sitä että kaupanteon jälkeen alkaakin ilmaantumaan yllätyksiä. Jää hieman maku että mitähän muita yllätyksiä on luvassa ja löytyykö lähtöpäivänä paikkaa ollenkaan.

www.touraco.info


13
Varasin eilen lentolipun ja tänään SuperSaver lähestyi minua sähköpostitse.

Teknisen ongelman vuoksi emme pysty tekemään sähköistä lippua, joten joudumme perumaan tekemänne varauksen tai veloittamaan lisämaksua 20 euroa.
Emme suosittele uuden samanlaisen varauksen tekemistä internetsivuiltamme (www.travelstart.fi, www.supersaver.fi tai www.seat24.fi), jottei sama ongelma tule uudestaan eteen.  ??? >:(

Minkä ihmeen takia heillä oli sitten kyseinen lento kyseiseen hintaan myynnissä? Olen jo maksanut lipun, joten SuperSaverin on parasta kirjoittaa lippu juurikin siihen hintaan jonka se on jo veloittanut.  >:(

Yritin soittaa SuperSaverille, mutta heidän asiakaspalvelunsa on mennyt kiinni klo 15, eikä muutenkaan ole kuin muutaman tunnin päivässä auki. Oli viimeinen lippu jonka noista putiikeista tilasin

www.touraco.info
 
Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

Sivuja: [1]