Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - talvicamino

Sivuja: [1]
1
Matkaseuraa / Vs: Matkaseuraa Santiago de compostelaan
« : 03.02.2013, 20:43:28 »
Hei,
oletko Facebookissa? Siellä on "Pyhiinvaellus"-ryhmä, jonka kautta saattaisi löytyä seuraa huhti-toukokuun caminolle. Laitan tähän linkin (,vaikka se taitaa aueta vain kirjautumalla FB:hen):
http://www.facebook.com/groups/6731502363/?fref=ts

2
"Olen menossa moskovasta irkutskiin junalla. Irkutskiin juna saapuu yöllä n. kolmen aikaan."

Kun tulimme joulukuussa 2011 Irkutskiin aamuyöllä (varmaan sama kyyti), juna olikin Irkutskin kohdalla kaksi tuntia myöhässä. Asemalla oli hyvin vilkasta (takseja, marsuja, busseja) siinä viiden tienoilla. Meillä oli rinkat ja olimme menossa vain keskustaan, joten emme ottaneet taksia vaan kävelimme sillan yli.

3
Meksiko / Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
« : 03.01.2013, 19:14:07 »
Menin pääkaupungista luxustasoisella bussilla Chihuahuaan, olikohan vuosi 2005. Matkalla meidät pysäytettiin kerran maatiekontrolliin, tutkinta oli kuitenkin aika ylimalkaista. Chihuahua oli helmikuussa aika hiljainen paikka. Menin sieltä junalla Kuparikanjonin (komeat maisemat) poikki alas rannikolle ja edelleen laivalla (ruotsinlaivatyyppinen kokemus) Kalifornian niemimaalle. Siellä tavoitteeni nähdä valaita onnistui hyvin. Takaisintulolaiva toi minut Mazatlaniin, jossa vietin aikaa karnevaaleissa (näyttävät kulkueet, hyvät bileet). Ja taas matkaan mukavalla bussilla kohti pääkaupunkia.
En ostanut mitään lippuja etukäteen, vaan olin valmis muuttamaan suunnitelmia, jos lippuja ei olisi saanut.

4
"Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Varustelekan kauppaamiin tuotteisiin."

Samoin. Ostin Saksan armeijan fleecevuoriset talvitoppahousut Baikalin matkaa varten ja housut toimivat hyvin pakkasvarustuksen uloimpana kerroksena. Niissä on molemmilla sivuilla vetuketju ylhäältä alas (ja toisinpäin), joten kun meni sisätiloihin, lämpimistä päällyshousuista pääsi nopeasti ulos. Pöksyt maksoivat parisenkymppiä.

Nyt olen ostamassa sieltä Suunnon rannekompassia, vaikka en kyllä oikeastaan tarvitse sitä.

5
Naruista:
Tässä ohje, miten kolme metriä ohutta narua kulkee mukana ranteessa:
http://alasin.varusteleka.fi/2010/05/10/kuvitetut-ohjeet-paracord-rannekkeen-tekemiseen/

Ilmastointiteipeistä:
Ilmastointiteippiä saa myös läpinäkyvänä, pikkurullia myyvät ainakin Prismat:
http://www.prisma.fi/market/prisma?a_Visit:tuote=h02v6a2oq03mmjbx&kategoriaTunniste=TeipitSaumanauh&path=REMONTOINTI%2FK%C3%A4sity%C3%B6kalut%2FMaalTapetTy%C3%B6kal%2FTeipitSaumanauh&paikkakunta=Helsinki&osuuskauppa=HOK-ELANTO&pageName=Main

Olen paikannut tällä teipillä sekä housuni että polveni. Läpinäkyvä oli siinä käytössä mielestäni suht´näkymätöntä.


6
Seuraava mahdollisuus matkustaa Petroskoi–Joensuu-väliä junalla on tulossa naistenpäivän aikoihin 2013. Lähteenä tällä kertaa Iltasanomat. Hienoa olisi, jos reitistä tulisi vakituinen.

7
Iso-Britannia / Vs: Musikaalit Lontoossa?
« : 09.12.2012, 14:52:03 »
Billy Elliot -musikaaliin jätetään joka päivä myyntiin jonkin verran lippuja. Niitä voi jonottaa teatterin omasta lipputoimistosta (Victoria Palace Theatre). Kun olen ostanut näitä noin 25 punnan (!) lippuja, on kassa varmistanut, etten ole jobbari. Kerran pyydettiin nähdä passia, toisen kerran on kysytty hotellin nimeä jne.

8
Espanja / Vs: Camino de Santiago
« : 09.12.2012, 14:42:27 »
Buen camino,
nyt kannattaa seurata Minnankengissä-blogia, jonka kirjoittaja saapuu tänään Leoniin:
http://minnankengissa.blogspot.fi/

9
Karjalan Sanomien mukaan uuden kansainvälisen Petroskoi-Joensuu-junan liput ovat tulleet myyntiin. Toisen luokan makuupaikkalippu yhteen suuntaan maksaa 39 euroa. Lippujen myynti Venäjän rautateiden kautta. Tässä juttu:

http://www.karjalansanomat.ru/article/petroskoi-joensuu-junan-liput-tulivat-myyntiin

10
Matkaseuraa / Vs: Santiago de Compostela.
« : 29.10.2012, 23:32:23 »
Keväälle suunnittelemme matka-ajankohtaa. 
OK. Kerään itse vapaapäiviä ja lomanjämiä pääsiäisen ympärille - ja suunnitelmissa olisi olla silloin caminolla. Ensi vuonna pääsiäinen on maaliskuun lopulla, jolloin voi olla vielä vähän talvista. Luulen, että huhtikuussa on hienommat kelit eikä kuitenkaan vielä ruuhkia.

11
http://www.hostellit.fi/kauppa.aspx

Kiitos linkistä!
Hostellit.fi myy tuotetta paljon halvemmalla (30 euroa + 3,50 toimituskulut) kuin pussukoiden oma sivu (42 euroa, sis toimituskulut), joka on
http://silkkimakuupussi.fi/

12
Matkaseuraa / Vs: Santiago de Compostela.
« : 29.10.2012, 00:09:32 »
Tarkoituksena ei ole kävellä koko matkaa,o vaan tavotteena olisi 300-350km. Tarkkaa aikaa ja kestoa ei ole, mutta siitä voisi keskustella ja katsoa mihin tulokseen pääsisi, mutta veikkaan että miulle on tälle 2vkoa aivan maksimi, mitä saisin töistä vapaata.

Voisit lähteä kävelemään vaikka Leonista, josta on Santiagoon noin 310 kilometria. Leoniin pääsee monellakin tapaa. Yksi keino lentää Ryanairilla esim Lontoon kautta Valladolidiin - ja paluu Santiagosta saman firman koneella Lontoon kautta Tampereelle. Tai voit lentää Madridiin esim Lufthansalla ja siirtyä Leoniin bussilla (www.alsa.es kulkee suoraan kentältä) tai junalla (www.renfe.es).

Jokaisella on oma caminonsa, mutta en tiedä ehditkö kahdessa viikossa katsoa "mihin rahkeet riittävät". Kävi miten kävi, Leonin ja Santiagon välillä on vaihtelevaa maastoa ja maisemiakin riittää. Buen camino!

13
Junamatkustus / Vs: InterRail -kartta&kysymyksiä!
« : 26.11.2011, 15:42:04 »
Pakkaamisesta sen verran, että ottakaa oikeasti niin vähän tavaraa mukaan kuin ikinä pystytte.
Samaa mieltä kuin aistit. Kannattaa pakata ensin vain se, mitä välttämättä tarvitsee  -  ja sitten  ottaa siitä puolet pois. Mitään ei kannata ottaa vain sen takia, jos joskus ehkä sattuisi tarvitsemaan.
Jos käsinpesu ei ole sinun juttusi, käytä itsepalvelupesuloita. Kannattaa valita vaatteet mukaan vähän sen mukaan, että ne voi heittää samaan koneeseen. Ota mukaan mukavia, nopeasti kuivuvia vaatteita.
Mieti vaatteiden monikäyttöisyyttä. Iso, kevyt huivi (tai vaikka sarong) on ihmeellinen: siihen voi kietoutua kun menee hostellista käytäväsuihkuun, sitä voi käyttää peittona junassa, katseensuojana couchetteissa, sillä voi peittää olkapäänsä jos käy kirkossa, rannalla se on pyyhe jne.

14
Junamatkustus / Vs: InterRail -kartta&kysymyksiä!
« : 15.11.2011, 21:15:50 »
Ohessa meidän tekemämme suunnitelma matkan kulusta.
>Onko reitti liian pitkä?
Emme aio viipyä yhdessä kaupungissa kovinkaan kauaa.

Matkan suunnittelu on hauskaa. Toisaalta liian tarkkoja suunnitelmia ei kannata tehdä. Jos Pariisissa sataa, voi lähteä muualle.

Itse olen viihtynyt hyvin niin, että olen ottanut jonkun kaupungin tukikohdaksi, esim Italian pohjoisosissa vaikkapa Veronan tai Tsekeissä České Budějovicen. Rinkka saa olla majapaikassani, kun teen kameran kanssa junalla päiväretkiä lähiseudulle / lähikaupunkeihin.

15
Venäjän junissa ei ole tiettävästi ole minkäänlaisia naisten tai miesten hyttejä vaan liput myydään järjestyksessä.
Osassa junia on kakkosluokassa mahdollisuus valita mies- tai naispaikka (neljän hengen hytissä). Jos tätä mahdollisuutta ei ole, monet sanovat, että yksittäisen naismatkustajan on mukavampi matkustaa kolmosluokassa (platskart, "koko vaunun makuusali") kuin kolmen tuntemattoman, ehkä humaltuvan, miehen kanssa neljän hengen hytissä.

16
Junamatkustus / Vs: InterRail -kartta&kysymyksiä!
« : 13.11.2011, 13:48:18 »

Ohessa meidän tekemämme suunnitelma matkan kulusta.
>Onko reitti liian pitkä?
Emme aio viipyä yhdessä kaupungissa kovinkaan kauaa.

Kauanko aiotte reilata?

17
Espanja / Vs: Camino de Santiago
« : 13.11.2011, 13:37:32 »
Miten ruuhkaiseksi koitte Camino Francésin? Katsoin tilastoja viime vuodelta ja siellä oli vaeltajia ollut miltei 190.000! Vaikka tuon jakaa 365 päivälle niin vaeltajia tuntuu liikkuvan paljon reitillä.

Kävijämäärät ovat lisääntyneet Camino Francésilla aivan huikeasti. Kuten tuossa aiemmin kirjoitettiin, toukokuusta lokakuulle on tungosta. 2010 oli ruuhkainen pyhä vuosi, joten silloin monet kulkivat teltan kanssa, vaikka sitä yleensä ei tarvita.

Talvisin on rauhallisempaa, joulukuussa 2009 (Burgos – Santiago) sain välillä olla (/jouduin välillä olemaan) montakin päivää aivan yksin. Jos haluat lukea kokemuksistani, silloinen blogini alkaa sivulta:
http://talvicamino.wordpress.com/2009/11/

18
Espanja / Vs: Camino de Santiago
« : 27.06.2010, 11:53:22 »
"Itse olen suunnittelemassa vähän kevyempää matkaa."

Majoitusmahdollisuuksia on (Ranskan reitillä) kymmenen kilometrin välein, joten päivämatkan voi valita mieleisekseen. Lisäksi kun pakkaa kevyesti ja varustaa itsensä hyvillä kengillä, eivät päivämatkat välttämättä ole raskaita. Itselläni on ollut viiden kilometrin vaelluspäiviä.

19
Yleinen / Vs: Maksujärjestelyt ravintoloissa yms.
« : 27.06.2010, 11:38:18 »
Pitkillä (auto)reissuilla olemme toimineet niin, että reissun aluksi jokainen laittaa kassaan viisikymppiä/satasen, josta sitten maksetaan yhteisiä kuluja.

Sivuja: [1]