Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wormie

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 04.08.2015, 18:05:48 »
Moro!

Olen hankkimassa pientä rinkkaa tulevaa reiliä varten ja vaihtoehtoina on Osprey stratos 34 tai haglöfs vapour 32. Onko kenelläkään hyviä tai huonoja kokemuksia kyseisistä rinkoista?  :)

Omassa selässä kulkee Ospreyn Stratos 34. Passaa omaan selkään varsin hyvin ja olen kokenut, että verkkoselkä pitää selän kuivana lämpimänäkin päivänä. Tilavuus ollut mulle riittävä, samoin taskut yms. En ole katunut valintaani.

2
Täydentäisin edellisen kohtaa 5.

Ota taskuista kaikki ja lisäksi mahdollinen vyö siihen boksiin. Turvatarkastus haluaa, että taskuissa ei ole yhtään mitään, jos päädyt tarkastettavaksi. Portti voi hälyttää aiheesta tai satunnaisena ja tarkastus tehdään. Siihen ei vaikuta edes tekonivelkortti, jota lääkärit käskevät ko. leikkauksen läpikäyneiden esitellä. Tarkastusta hidastaa huomattavasti, jos (ja kun) taskuista pitää kaivaa yksittäin jokainen lippulappunen ja nenäliina. Toki tyhjentää tarvitsee vain ylläsi olevien vaatteiden taskut. Ajatuksella, että taskuissa saa olla vain saumat. Jakun/ fleecen tms. voi myös laittaa laatikkoon. Silmälaseja, sormuksia tms. ei tarvitse ottaa pois. Halutessaan ison rannekellon voi laittaa myös laatikkoon. Yleensä vain titaaniset ovat metallinilmaisinportin kannalta merkittäviä.

3
Täältä myös peukkua Crumplerille. Useampikin heidän tuotteistaan on minulla aktiivikäytössä ja olen ollut erittäin tyytyväinen laatuun. Kotimaasta käsin miinuksena vain se, ettei Suomessa toistaiseksi ainakaan ole myymälää vaan olemme nettimyymälän varassa. Osa laukuista onkin hankittu reissukohteista, esim Berliini. Lähin myymälä  oli Tukholmassa, mutta nyt sielläkin vain myymälän valikoimassa.

Onko kellään kokemuksia Crumpler-merkkisistä laukuista? Nettikaupan perusteella aika pätevän oloisia laukkuja moneen lähtöön, ja takuutakin lupaavat 30 vuotta! Olen jo pitkään etsinyt reissuvaatimukseni täyttävää laukkua ja Crumplerin Doozie Shoulder S näyttäisi aikas sopivalta. Mielellään kuulisin kuitenkin muiden mielipiteitä tästä kyseisestä tai muista saman merkin laukuista.

Yleisesti ottaen Crumplerin kamat on laadukkaita. Olen käyttänyt Crumpleria kameralaukkuna usean vuoden ajan ja ei löydy mitään valittamista. Kyseisestä mallista en osaa sanoa, mutta epäilen että olisi mitenkään poikkeus, tekevät tasan tarkkaan sen minkä lupaavat.

4
Australiaan saapuminen eroaa useimmista mahdollisesti aiemmin kokemistasi hieman. Syynä siihen ovat mm. Australian karanteenimääräykset.

Lennon loppuvaiheesa saat täytettäväksesi lomakkeen, jossa on useita kyllä/ei kysymyksiä. Vastaa kysymyksiin kirjaimellisesti. Ruokaa on _kaikki_ elintarvikkeeksi käsitettävä, oli se sitten suklaata, mehua tai mausteita. Lääkkeitä ovat paitsi reseptilääkkeet, myös aivan tavalliset asperinit ja muut. Lomakkeessa kysytään myös ensimmäistä majapaikkaasi, hotellin/ hostellin osoite on ok.

Saavuttuasi maahan jonotat ensin rajatarkastukseen, jossa esität passin. Netistä hankitulla e-visitor viisumilla tarkastus sujuu nopeasti. Sen jälkeen etenet laukkuaulaan, jossa saat matkatavarasi. Matkatavaran ja koneessa täyttämäsi lapun kanssa menet karanteenitarkastukseen. Onko mukanasi kenkiä, joissa on maa-ainesta (esimerkiksi maatilalta tms. tulevia pöpöjä niissä)? Onko sinulla lääkkeitä, jos mitä? Onko mukanasi ruokaa? Suklaa, purkka jne on ok, mutta hedelmät eivät - syynä jälleen maataloudelle mahdollisesti oleva riski. Onko mukanasi jotain muuta eläin- tai eloperäistä? Siemenet, tuohituotteet tms eivät ole ok. Karanteenitarkastuksen ajatus on siis tarkistaa, ettet tuo tahallisesti tai tahattomasti mukanasi tuotteita, jotka voisivat olla riski Australian eläimille (uusi tauti vaikkapa) tai viljelyelinkeinolle (kasvitaudit jne). Sallituista ja kielletyistä asioista on listauksia netissä. Käytännössä teolliset elintarvikkeet (kaupasta ostettu) ovat pääosin ok (Aasiasta ei saa silti viedä esim. mitään maitotuotteita), mutta kotitekoiset hillot tms eivät. Karanteenitarkastuksen jälkeen pääset jatkamaan pois terminaalista tai Australian sisäiselle lennolle.

Sydneyn kentällä on ainakin osassa wc-tiloista myös suihkut. Ellet jatka suoraan majoitukseen vaan matka jatkuu yhä, voi olla kiva ottaa pikainen suihku. Sen verran pitkät lennot takana, että ainakin itse koin kivemmaksi jatkaa matkaa hieman freshimpänä. Hyvin se menee :)

5
Nyt olisi jollain varmastikin parempi rautalanka tähän. Mun silmin toi vaikuttaa siltä, että joko minä, tai Jimsey ymmärtää jotain väärin.

Jos siirtää kirjat vanhemmille, kaverille tms. On virallisesti kotiosoite Suomessa. Kela ei tiedä tällöin automaattisesti matkasta. Et myöskään tipahda sosiaaliturvan piiristä, johon palaaminen on aina oma soppansa.

Tehdessäsi muuttoilmoituksen ulkomaille sinulla ei ole kotimaassa osoitetta. Valtion ja Kelan silmin olet yhä Suomen kansalainen, muttet asu Suomessa. Näin et myöskään ole sosiaaliturvan piirissä. Palatessasi edessä on pienimuotoinen paperisota Kelan kanssa, jotta pääset takaisin sosiaaliturvan piiriin.

Mikään ei estä olematta hakematta työtä, nostamatta työttömyyskorvausta jne. Mutta käsitykseni mukaan on helpompi alkaa reissun jälkeen tekemään niitä, jos oli reissunkin ajan sosiaaliturvan piirissä. Ainakin, jos ja ilmeisesti kun on tarkoitus matkailla vain määrätty ajanjakso ja sen jälkeen palata takaisin ja jatkaa elämäänsä kotimaan kamaralla.

6
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 08.12.2014, 22:24:58 »
Tänään pisti XXL:ssä piipahtaessa silmään tämä http://www.xxl.fi/outdoor-era/reput-ja-rinkat/reput-ja-rinkat/haglofs-haglofs-sec-65-rinkka/p/1074222_1_style

Haglöfsin sec 65 ei taida ihan joka päivä irrota 129€:lla. Myös muissa repuissa/rinkoissa ja matkailuun liittyvissä tuotteissa alennuksia, mutta tuo oli nostettu esille.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 23.02.2014, 01:47:24 »

Jos jollain on kokemusta tästä tai vastaavista Ospreyn malleista, niin mielelläni kuulisin, että onko hinta-laatu-suhde hyvä.


Ilmeisestikin olet nainen, kun naistenmalli on Ospreyltä mielessä. Omassa selässäni kulkee reissulla Ospreyn Stratos 34. Mun selän pituudella ja etenkin harteiden leveydellä se on ollut hyvä vaihtoehto. Ja malllihan on aika vastaava Auran kanssa. Kokemusta on myös siitä, että reppu oli pidettävä kohtalaisen lämpimässä eurooppalaisessa kesäkelissä selässä lähes koko päivä. Kävelymukavuus ei kärsinyt ja selkä pysyi lähes kuivana. Ei todellakaan onnistu ihan jokaisella repulla multa. Sellaiset "ilmakujat" eivät mulla siis riitä, mutta näissä tukirakenteellisissa, joissa on tuo verkko selkää vasten, on jo aivan eri käyttömukavuus.

Kuten jo olikin todettu, kannattaa käyttää jokunen kymppi enemmän kantolaitteeseen, jos se on todellakin suuren osan reissusta selässä. Jos se vain kannetaan kentältä bussiin, bussista majapaikkaan jne niin silloin hienosäätö ei ehkä ole niin tarkkaa. Käy vielä sovittelemassa ja kysy olisiko myymälässä painoja repuntäytteeksi kokeilusi ajaksi. Ainakin Helsingin Yrjönkadun Partioaitassa oli hiekkapusseja repuntäytteeksi.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 20.09.2013, 23:24:15 »
Hep!

9
Välillä virkailija saattaa innostua oikein typeräksi ja kysellä, haluaako matkustaja viedä lusikkansa takaisin lähtöselvitykseen ja laittaa sen ruumaan kirjattuna matkatavarana. *facepalm*


Hih :) Sulle (ja monella muulle) tuo voi olla facepalm, mutta minkä sille voi, jos lentokentän turvatarkastajille annetaan ohje tarjota tuotakin vaihtoehtoa, jos ja kun esine on ok kuljettaa ruumassa. Yllättävän moni sitten haluaakin sen muutaman euron arvoisen teräesineen laittaa ruumaan.

Kieltämättä lusikan kieltäminen tuntuu liioittelulta, mutta mikä tahansa kenttä ja/tai lentoyhtiö saa kiristää sääntöjä yhteisesti sovitusta tasosta. Mikäli tietyllä lennolla halutaan pitää erilliset, tiukemmat, säännöt on se aivan mahdollista, jos lentoyhtiö sitten myös itse sinne hommaa toisen turvatarkastuksen niillä tiukemmilla säännöillä. Viimeisten 12 vuoden aikana on joku saattanut havaitakin, että esim USA lennoilla on lisätarkastuksia (joista osa ei toki lentomatkustajalle näy).

Matkatavaraohjeet perustuvat yhteisesti sovittuun, kansainväliseen tasoon. Paikallisiin määräyksiin voi toki olla aina hyvä tutustua, eikä luottaa siihen, että "viimeksi lentäessäni 1996 teneriifvalle sain ottaa omenan ja kuorimaveitsen mukaan". Kyllä, näitäkin säheltäjiä on, jotka luottavat siihen, että kaikki sujuu yhä kuten silloin joskus ennen. Osa heistä aivan viattomasti uskoo, että riittää kun jättää sen veitsen lentokentän roskikseen juuri ennen lentokoneeseen astumista (sinne turvatarkastetulle alueelle siis), tai estää viiltovahingot tuikkaamalla sen veitsensä syvälle omenaan. Nämä molemmat ovat ihan oikean elämän esimerkkejä. Lentomatkustaja käyttäytyy arkipäivän toimintamallien mukaan ja sääntöjä tehtailevat ihmiset, joista osalle jopa hiuspinni on pelottava, nuppineulasta puhumattakaan.   ::)

10
Kotimaisella murteella tuo on uppokuumennin. Kun tuo noin outo sana jäi vaivaamaan :) Sama ilmoitus on myös relaa.com ja tori.fi -sivustoilla. Vastaisuuden varalta muistin virkistämiseksi: Samanaikainen kaupustelu täällä ja muualla ei ole ok.

11
Lähtisin näissä NZ / Aussit jne kaavakkeista elintarvikkeissa periaatteesta "laitat sen suuhun ja nielaiset -> elintarvike" Mieluummin kertoo tarkemmin kuin liian vähän. Varmempi keino välttää "kyllä sun pitää tajuta, että karkki on elintarvike" -tyyliset ongelmat.

12
Jep, sporkkia kuskaisin huoletta mukana. Ei pitäisi missään muodostua ongelmaksi. Juurikin muovi materiaalina ja todella tylsä, vaikkakin toimii ja ajaa asiansa käytössä.

13
"Eri asia onkin sitten kansainvälisesti, jenkkien tsa -tarra on varma tunniste laukulle, josta tulee löytymään vaarallisia aineita. "

Mikä kumma on tsa-tarra?

Jenkkien turvatarkastuksen "tämä on tarkastettu, kaikki ok, saa kuormata" -tarra. Yhtään kynsileikkuria niiden tarkastamalla porukalla ei ole, mutta varmasti menee pesäpallomaila käsimatkatavarassa ja bensakanisteri ruumassa.  :o

14
Simppeliähän tämän luulisi olevan. Kiinteät eväät (voileivät ja muut) ovat ok, ellei kohdemaassa tule karanteenin kanssa jarru elintarvikkeelle. Nesteiden osalta EU:ssa rajoittaa 100ml käsimatkatavara -sääntö. Jos nestettä isommassa putelissa kuljettaa, on sen oltava ruumassa. Poikkeuksena vain EU -kentältä, tai EU -maahan rekisteröidystä koneesta ostettu puteli (+ muutama poikkeuksen poikkeus kohde lisänä).

Pääsääntöisesti ei kannata luottaa jenkkien/ thaikkujen/ minkä tahansa muun selitykseen sinettipussin sallimisesta jatkolennolle. Sinettipussi ei ole se ydin, vaan ko. maan EU-tasoiseksi hyväksymätön lentokentän turvallisuustaso. Koskien lentokentän turvatarkastuksia sekä matkustajille, heidän tavaroilleen, että myymälöihin jne toimitettaville tuotteille.

15
Edellinen selittänee sen, miksi ei-EU maasta tulevan matkustajan on ennen EU:n sisäistä lentoa kuljettava turvatarkastuksen läpi ja miksi siellä sitten yllättäen otetaankin pois esineitä, jotka "olivat ihan ok" edellisessä tarkastuksessa. Eri maissa on eri määräyksiä ja niiden tulkinta eroaa. Lisäbonuksena se, että mikä tahansa kenttä saa kiristää määräyksiä alueella yleisesti voimassaolevista.

16
Työkalut eivät kuulu käsimatkatavaraan. piste. Korkkiruuvin osalta säädökset vaihtelevat niin reilusti, että varminta on nekin jättää ruuman puolelle. Mitä sytkäriin ruumassa tulee ... Turvatarkastaja näkee sen kilometrin päästä, mutta eri asia on näkeekö tietokone. Tietokone tekee kuitenkin sen ensimmäisen arvion. Ja yksittäinen henkilö ei koko vuoroaan vietä niitä kuvia katsellen.

Eri asia onkin sitten kansainvälisesti, jenkkien tsa -tarra on varma tunniste laukulle, josta tulee löytymään vaarallisia aineita. Ehkä ulkomaille suuntautuvan liikenteen riskit eivät heitä kiinnosta.

17
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Lukeminen matkalla
« : 24.07.2013, 20:53:30 »
Herkästi nukahtavana ottaisin kymmenen tunnin lennolle mielummin pari tiukkaa ristikkolehteä kuin pienellä prätättyä kirjaa. Onnistuuko? Saako kynä olla joku kymmensenttinen mini joka laukussa on aina mukana tai ikean nysä?  Aina olen kyniä koneissa nähnyt vaikka ohjeissa taas lukee ettei saa viedä. Eli kuinka päin?

Kohtuullisen paljon olen lentänyt ja lähes aina on kynä matkassa. Ikinä ei ole ollut ongelmaa, enkä itseasiassa ole edes moisesta kuullut, että ei kynää saisi ottaa. SEHÄN ON KYNÄ! Sinä päivänä kun minulta ollaan viemässä kynä koneeseen astuttaessa, niin tämä poika kyllä lopettaa lentämisen.  :D kyllähän nyt aina kynän voi koneeseen ottaa. Useinhan siellä joutuu kaikenmaailman maahantulokortteja ja tullilipukkeitakin täyttämään

Nyt putosi leuka minultakin.  :o Kyllä, kynän saa viedä matkustamoon ja useisiin maihin matkustaessa sen mukaanotto on jopa suotavaa. Juurikin niiden maahantulokorttien jne vuoksi.

18
Jos on perheen pienimmälle (noin alle kouluikäinen) mukana evääksi rahkaa, jugurttia, pillimehu, vettä tms, niin ne on ok, vaikka olisi yli 100ml. Silloinkaan ei saa viedä selkeästi aikuiselle tarkoitettuja tuotteita, eli proteiinirahkoja, energiajuomia, yms.

Säännöissä puhutaan kuitenkin näiden eväiden haltijasta "baby", eli vauva. En lähtisi leikki-ikäisen kanssa testaamaan, jos on välttämätön saada ne tripit ja muut mukaan. Eri asia olisi, jos puhuttaisiin lapsesta "child". Tästä on vuosien varrella käyty monta kädenvääntöä ja ikävä kyllä ne vauvan tuttelit ja piltit menevät, mutta legoja paiskovan neljävuotiaan jogurtti on jo eri asia.

Eväissä kannattaa siis pysyä 100ml rajassa, tai hedelmissä, voileivissä tms. Nesteet voi sitten ostaa, tai hanasta hakea turvatarkastuksen jälkeen.

19
Itse kaipaisin sitä "merkitse kaikki luetuksi" -namiskaa myös pääsivulle. Tuppaan läppärillä avaamaan kiinnostavat aihepiirit omiin tabeihinsa, merkkaan kaikki luetuksi ja sitten käyn niistä jo aiemmin avatuista mielenkiintoiset läpi. Käytyäni kaiken kiinnostavan läpi, päivitän pääsivun ja tarkistan tuliko lukemisen aikana jotain kiinnostavaa. Nyt voin aihekohtaisesti tehdä tuon, mutta ... silloin merkkaan luetuksi nekin, jotka eivät vielä olleet siinä aloittaessani lukemista.

Teksti on myös aivan toivotonta luettavaa. Olemattoman ohut fontti ja vieläpä harmaana. Liian heikko kontrasti, joten arvostaisin esim mustaa. Fontin koko muutoin ok. Selaimena Chrome 27.0.1453.116

20
Mulla on ollut jo vuosia ikeasta löytynyt ripustuskoukullinen toilettilaukku. Ikävä kyllä en sitä heiltä nyt netistä löytänyt. Omani on trollfjorden niminen ja myöhemmin on ollut myös upptäcka -sarjassa vastaava. Hinta oli viimeksi nähdessäni alle kympin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13