Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - janix

Sivuja: [1] 2 3
1
Olettekos kuulleet... / Vs: passin uusiminen helpottuu?
« : 27.11.2014, 23:17:58 »
Mites valokuva? Valokuvapalvelun kautta tietty voi oman kuvansa laittaa, jos käy valokuvaamossa tai osaa itse näpsätä naamastaan kelvollisen kuvan. Vanhojen paperikuvien kanssa joutuu ilmeisesti käymään poliisiasemalla.
Ainakin jossain valokuvausliikkeissä he laittavat kuvat johonkin poliisin järjestelmään. Ainakin toimi Espoon Sellossa.

2
Olettekos kuulleet... / Vs: passin uusiminen helpottuu?
« : 27.11.2014, 15:03:55 »
Uusi passi voidaan myöntää joulukuun alusta lähtien ilman henkilökohtaista käyntiä poliisilaitoksella.

Passihakemuksen voi joulukuun alusta alkaen laittaa vireille sähköisesti ilman poliisiasemalla käyntiä.

Jatkossa passinhakija voi laittaa hakemuksensa vireille ja maksaa käsittelymaksun poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakemusta täydennetään poliisin luona antamalla nimikirjoitusnäyte ja sormenjäljet. Aikaisemmin passihakemus on pitänyt jättää henkilökohtaisesti poliisille.

Sisäministeriön mukaan tarkoitus on helpottaa asiointia ja tarjota mahdollisuus hoitaa passiasioita sähköisesti.

Kaikki passiasiat voi kuitenkin myös jatkossa hoitaa henkilökohtaisesti paikan päällä.

Viime vuoden huhtikuusta lähtien passin on voinut noutaa R-kioskilta. Tämä toimitustavan muutos on jo laskenut passin hintaa. Ministeriö ennustaa, että muutokset todennäköisesti laskevat passin hintaa edelleen.

Uusi passi voidaan myös tietyissä tilanteissa myöntää ilman henkilökohtaista käyntiä poliisilaitoksella. Edellytyksenä on, että hakijalle on viimeisen kuuden vuoden aikana myönnetty aiempi passi ja häneltä on silloin saatu passia varten tarvittavat sormenjäljet ja nimikirjoitusnäyte.

Tämä niin kutsuttu kevennetty hakumenettely koskee yli 12-vuotiaita hakijoita. Arviolta ainakin puolet passeista voidaan jatkossa hakea tällä tavalla, joten asiakaskäynnit poliisilaitoksilla tulevat vähenemään merkittävästi.

Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lait huomenna 28. marraskuuta.

3
Olettekos kuulleet... / passin uusiminen helpottuu?
« : 23.11.2014, 23:22:06 »
olen katsellut tuossa uutisotsikoita ja googlettanut passin uudistamisesta ja aiheesta on keskusteltu uutisissa jo parin vuoden ajan, viimeisin ylen uutinen kertoo että passin voi uusia netissä syksyllä 2014. Onko tarkempaa faktaa jossain?

Aiheesta: http://yle.fi/uutiset/passin_hakeminen_helpottuu/7294663
Edit (27.11.2014): http://www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/passin_hakeminen_sahkoisesti

4
Eurooppa / Vs: Azorit
« : 06.07.2011, 15:34:14 »
Nostetaanpa tätä aihetta ylöspäin eli onko jollain tuoreempia vinkkejä Azoreista? Ollaan menossa heinäkuun puolivälissä viikoksi sinne juhlistamaan isän pyöreitä synttäreitä ja erityisesti kiinnostaisi patikointi, valassafarit ja kalastus. Kahteen ekaan olikin jo edellä vinkkejä, mutta onko jollain kokemusta kalastuksesta siellä? Entä hyviä ruokapaikkoja?
Kävin tuossa pari vuotta sitten Azoreilla (Ponta Delgadassa), ravintoloita löytyy keskustasta ja rannasta. Rannasta löytyy yritys joka järjestää valassafaareista "urheilu"kalastuksiin sekä jeeppisafareita.
Lisää tietoa löytyy mm. http://wikitravel.org/fi/Ponta_Delgada

5
Venäjän konsulaatti on ottanut käyttöön uuden viisumianomushakemuksen tänään tiistaina. Vanhaa hakemusta ei hyväksytä enää tämän päivän jälkeen konsulaateissa.

Lähde ja lomakepohjat: http://www.rusconsul-turku.com/visafin.html

6
Vaalimaan automaattinen passintarkastuslaite on jo käytössä suomalaisille ja muille EU-kansalaisille, joilla on niin sanottu biometrinen passi.

Vaalimaa. Pian myös venäläiset matkustajat pääsevät ylittämään Suomen-rajan automaattisen passintarkastuslaitteen kautta. Vaalimaalla käytössä oleva laite lukee passin ja tunnistaa matkustajan automaattisesti.

Nyt laite on tarkoitettu lähinnä suomalaisille ja muille EU-kansalaisille, joilla on niin sanottu biometrinen passi. Passissa on siru, joka sisältää henkilötietojen lisäksi matkustajan valokuvan.

Loppuvuodesta myös viisumin tarvitsevat matkustajat saavat luvan käyttää laitetta. Suomalaiset kone tunnistaa kameran avulla kasvonpiirteistä, mutta venäläiset ja muut viisumivelvolliset tunnistetaan sormenjäljistä.

Automaattisia passinlukijoita on käytössä vasta kahdessa paikassa. Helsinki–Vantaan lentoasema sai kolme laitetta kesällä 2008, ja Vaalimaalla järjestelmää on kokeiltu joulukuusta lähtien.

Vaalimaalla vain pieni osa matkustajista on voinut käyttää laitetta, sillä neljä viidestä rajanylittäjästä on venäläisiä. Käyttö on ollut vielä melko vähäistä, mutta kiireisinä aikoina automaatti on helpottanut ruuhkia

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ven%C3%A4l%C3%A4isetkin+pian+automaattisella+passintarkastuslaitteella+Suomeen/1135253247648

Joko pallontallaajat ovat päässeet testamaan laitetta? Kokemuksia?


7
Onko arvauksia tai jopa tietoa pitääkö laivalla myös palata säilyttääkseen viisumivapauden? Jos ei, vaan maitse poistuminenkin onnistuu, niin minulla on jo valmis suunnitelma.

Todennäköisesti turha toivo, vihainen rajavartija maarajalla olisi varmasti hieman ihmeissään, kun poistuessa koittaisi selittää, että kyllä tämä laivalippu on viisumi.

Kaveri oli joskus aikoinaan Pietarin risteilyllä ja passiin ei tullut kuin leima, josta viranomainen tietää että millä ja mistä olet maahan tullut.

8
Helsingin ja Pietarin välille avataan laivayhteys
julkaistu tänään klo 17:09

Helsingin ja Pietarin välille on tarkoitus avata jälleen laivayhteys huhtikuussa. Hankkeen taustalla on EU:hun rekisteröity uusi yritys St. Peter Line.

Yhtiön laivan Princess Marian on tarkoitus tehdä viisi matkaa viikossa Helsingin ja Pietarin välillä. Alukseen mahtuu kaikkiaan runsaat 1600 matkustajaa ja vajaat 400 autoa.

Princess Maria on entinen Silja Linen Finlandia, joka kulki Helsingin ja Tukholman välillä 1980-luvulla.

Laivayhtiö uskoo risteilyiden houkuttelevan paitsi suomalaisia, myös Suomessa käyviä ulkomaisia turisteja, koska Pietariin pääsee nykyisin kolmeksi vuorokaudeksi ilman viisumia.

- Suomen lisäksi odotamme saavamme asiakkaita erityisesti Skandinaviasta ja Yhdysvalloista, St. Peter Linen taustalla olevan venäläisen laiva-alan yhtiön pääjohtaja Igor Gluhov sanoo YLE uutisille.

Gluhovin mukaan aika on otollinen laivayhteyden avaamiselle myös siksi, että Pietarin satamakapasiteetti on nyt saatu hyvään kuntoon.

- Lisäksi suomalaisille tarjoutuu mahdollisuus verovapaisiin ostoksiin, mikä ei ole enää mahdollista EU:n sisällä.

Helsingin ja Pietarin välillä on yritetty viime vuosina avata suoraa laivayhteyttä pariinkin otteeseen. Vuonna 2006 asialla oli virolaisvarustamo Tallink ja vuonna 2008 reittiä kokeili suomalainen Stella Lines. Kumpikin vetäytyi hankkeesta kuitenkin pian matkustamäärien vähäisyyden takia.

Uusi yrittäjä uskoo kuitenkin välttävänsä edeltäjien virheet.

Markkinointiin panostetaan runsaasti ja lisäksi lippujen hinnat on tarkoitus pitää kilpailukykyisenä verrattuna vaikkapa Tallinnan risteilyihin. Igor Gluhovin mukaan halvimmillaan Helsingistä Pietariin pääsisi noin 40 eurolla.
 

Antero Eerola / YLE uutiset, Moskova

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/01/helsingin_ja_pietarin_valille_avataan_laivayhteys_1375855.html

Löytyykö muualta jotain tietoa tästä?9
En löytänyt tähän liittyvää avointa keskustua viestihistoriasta, joten ajattelin avata tälle oman.
Kuulin tälläistä että pitänee varoa mm. Pietarissa ja Moskovassa sellaista huojausmuotoa, johon saattaa mennä helposti lankaan.

Olet metroasemalla ja näet maassa lompakon ja samalla ohi kävelee ihminen ja sanoo että viedään tämä lompakko yhdessä miliisille. Kun menette miliisille yhdessä niin tämä kaveri sanoo miliisille että olet varastanut hänen lompakon, silloin joudut maksamaan sakon miliisille. (Tämä ohikulkija on tehnyt diilin myös miliisin kanssa).

10
Mites noiden kauppa-aikomusten on kàynyt, tietààkò kukaan? Onko asiassa edistytty? :)  Viisumivapaus olisi nannaa...

Olis se hienoa jos noita laivoja menisi Pietariin vaikka Medved on just allekirjoittanut 3-päivän viisumivapauden (vain laivaristelyt).

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1625215

12.12.2008 08:57 - Venäjälle pääsee keväällä taas viisumittomille risteilyille. Venäjän presidentti Dmitri Medvedev allekirjoitti torstaina lakimuutoksen, jolla risteilyaluksilla Venäjälle tulevat turistit voivat nauttia kolmen päivän viisumittomuudesta, kertoo Kansan Uutiset.

Laki tulee voimaan maaliskuun puolivälin tienoilla.

Viisumivapaus avittaa etenkin Pietarin turismia.

Kymmenen viime vuoden aikana risteilyaluksilla Pietariin tulevien matkustajien määrä on kasvanut 15-20 prosentilla vuodessa, ja tänä vuonna tällaisia matkustajia on noin 400 000, laskee Kansan Uutiset. Kaukaisimmat heistä tulevat Yhdysvalloista.

Viisumivapaus risteilymatkoilla tulee voimaan tasan 90 päivän kuluttua sen julkaisemisesta eli 11. päivänä maaliskuuta.

11
Eurooppa / Vs: Taksilla Venäjällä
« : 17.11.2008, 16:36:00 »
Vinkkinä kun otat taksin esim. Juna-aseman vierestä, kannatta kävellä vähän asemalta pois päin, taksien hinnat on huomattavasti edullisempia. Näin tekee itse venäläinen kansa (Eli turisteille on heti kovemmat hinnat kun läheltä ottaa mittarin, kun näkee pienen vaivan ja ottaa vähän sivummasta mittarin niin hinta on pienempi). Mutta tietenkin kannattaa kysyä hintaa ensin että mitä maksaa kyyti.

12
No voi nyt.. lyhyestä virsi kaunis vai miten se nyt olikaan..
Eipä lauttaliikennettä pitkään kestänyt...

13
Lähde: http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=41524

Helsingistä saattaa päästä matkustamaan viisumitta laivalla Pietariin jo ensi kuussa. Aikataulu on enää kiinni Venäjän duuman säätämistä yksityiskohdista.

– Kyse on 72 tunnin viisumivapaudesta laivamatkustajille aikataulutetussa linjaliikenteessä, sanoo suomalaisen Stella Lines -varustamon hallituksen puheenjohtaja Kari Juvas.

Kolmen vuorokauden viisumivapaus koskee myös muita satamia kuin Pietaria. Duuman yksityiskohtien hiomiseen kuuluu juuri muun muassa näiden satamien nimeäminen.

– Pietarihan on tietysti tärkeä satama, mutta venäläisten täytyy oman maansa lakien mukaan päättää myös, mitkä muut mahdolliset satamat tulevat viisumivapauden piiriin, Juvas kertoo.

Kyse on siis aikataulutetusta matkustajaliikenteestä. Venäjälle suuntautuvassa risteilyliikenteessä viisumivapaus on jo ollutkin voimassa. Pietarin kaupungin viranomaiset ovat aktiivisesti tehneet töitä viisumivapauden ulottamiseksi myös linjaliikenteessä matkustaviin.

Stella Lines -varustamo on kahdeksan vuotta toiminut suomalainen perheyritys. Pietarin reitillä liikennöi m/s Julia, johon mahtuu parituhatta matkustajaa.

14
Niin teidän on myös hyvä tietää. Huomasin kesällä sen ilmiön että venäläisillä firmoilla on kielto ottaa vastaan euroja, joten on pakko maksaa ruplilla. Itse olen aiemmin myös saanut maksettua euroilla. Tämä koskee mm. Matkatoimistoja ja myöskin voi ehkä olla venäjä-suomi välillä liikkuvia pikkubussifirmoja. Kannattaa varata aina niitä ruplia riittävästi.
Voi olla että jotku ottavat epävirallisesti euroja vastaan.

15
Lähde: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id92182.html

Euroopan liikennevakuutusyhtiöt ovat hyväksyneet Venäjän kansainvälisen vihreä kortti -sopimuksen piiriin. Hyväksyntä tarkoittaa, että suomalainen liikennevakuutus kelpaa Venäjällä ensi vuoden alusta asti.
 
 
 
Päätös on vielä ehdollinen. Venäjän tulee ensi marraskuuhun mennessä täyttää sopimuksen ehdot takuurahastosta sekä jälleenvakuutussopimuksista.

Vahinkotilanteessa korvaukset määräytyvät jatkossakin Venäjän lainsäädännön perusteella. Liikennevakuutuskeskuksen mukaan on todennäköistä, että venäläisen liikennevakuutuksen vastuurajat ovat huomattavasti suomalaista alhaisemmat ja rajoitetummat.

Tällä hetkellä suomalaisten on otettava venäläinen liikennevakuutus, jonka korvauskatto on nyt noin 11 000 euroa. Vielä ei ole tietoa, ollaanko Venäjän liikennevakuutuksen turvaa ja säännöksiä muuttamassa.

YLE Uutiset

17
Tekijänoikeusloukkauksiin puututaan maiden rajoilla tulevaisuudessa ehkä entistä jämäkämmin. Rajaviranomaiset saattavat joutua ratsaamaan jokaisen tekijänoikeusloukkauksesta epäillyn kannettavan tietokoneen, mp3-soittimen tai kännykän.

Lähde/Lue lisää: http://www.itviikko.fi/talous/2008/05/26/tullimiehelle-kaavaillaan-oikeutta-penkoa-kannykat/200814270/7

18
viikonloppuna muuten ei käynyt tuo uusi englanninkaan kielinen lomake vaan rajalla piti sit kirjotella venäjänkielinen mennen tullen.


Millä raja-asemalla tuo oli? (Itse olin värtsilän raja-asemalla) Sain Venäjän ja Englaninkielisiä rajaaseman omia lomakkeita, outoa jos ne jakaa englaninkielisiä ja ei hyväksy niitä. Se voi olla että joku tullivirkailija ei osaa englantia niin siksi hän ei hyväksy/ymmärrä. Siis parempi on tehdä venäjänkielinenlomake (ja ottaa mallia englaninkielisesta lomakkeesta, että mikä tarkoittaa mitäkin), kuten itse olen aiemmin tehnyt.

19
Eurooppa / Vs: Junalipun hinta Helsinki-Pietari-Helsinki
« : 14.05.2008, 09:47:30 »
Niin mikä on Helsinki-Pietari-Helsinki lipun hinta, vois jopa harkita mennä Pietariin Junalla.

20
Uusi tulliselvityslomake on muuttunut ja vanha lomake ei enää käy rajalla. (lomakkeen toiselta puolelta, auton sarjanumerokenttä sekä moottoritilavuuskenttä).

Uusi lomake löytyy mm. Excel-tiedostona, jotta voi täyttää valmiiksi kotona.
Venäjäksi: http://www.rus-tourist.ru/getting/declaracija.xls  (lomakkeen saa myös rajalta).
Englanniksi: http://wikitravel.org/upload/fi/c/cc/Tulliselvitys220408.jpg  (Katso tästä kielikäännökset ja täytä mielellään venäjänkielinen lomake, koska tullivirkailija ei aina hyväksy englaninkielellä olevaa lomaketta).

Lisätietoja:http://wikitravel.org/fi/Ven%C3%A4j%C3%A4#Tulliselvituslomake

"The new forms of customs declaration are introduced with 22.04.2008. Old forms start not will be. With the departure from Russia abroad on the Russian custom-house, you should produce the filled customs declaration (to driver of automobile it is compulsory, to passengers if they transport more than 3000 dollars or valuable objects.) Declaration must be filled in two copies. Records are done by knob clearly and legibly (in the Russian or Englishes). One copy will remain on the custom-house, by the second to you it is returned. It must be preserved to the return to Russia. two additional (on some customs points one) copies of declaration are filled up with the return. You should in writing zadeklarirovat' goods, whose oshchaya cost exceeds 65 thousand rubles and (or) total weight of which exceeds 35 kilograms. It is also necessary to in writing proclaim weapon, ammunition, explosives, units of wild flora and fauna... It is better to prepare previously declaration in order not to lose time and not to create excess turns. The form of declaration in size xls find here. You can preserve it on the computer and then unseal on the printer (unseal the obtained file from two sides of the standard sheet of size Aya. You will obtain the immediately 2 forms of the passenger customs declaration, which you should cut.) If you frequently intersect boundary that to you will conveniently fill and preserve the data, vnosimye into the declaration, on the computer. Then it remains to only place signature and date. To introduce money in the sum of less than 3000 US dollars into the declaration is not necessary. You can also use form in the English "
Käännetty käännöskoneella http://www.rus-tourist.ru/getting/dekla.htm sivulta.Sivuja: [1] 2 3