Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Talvikko

Sivuja: [1]
1
Pohjoismaat / Vs: Kjölur/Kaldidalur/Road 35 Islanti
« : 09.03.2018, 18:00:28 »
Kiitos informatiivisesta vastauksesta PinkFloyd! :) sellainen kysymys heräsi että oliko isojakin/leveitäkin puroja ylitettävänä, kun internetistä kaivellun tiedon mukaan jokien ylitse pitäisi olla sillat? Mutta ei kai siinä, vuokra-autoon on buukattu vakuutus joka kattaa jokien ylittämisestä syntyvät vahingot. :D

2
Kannattaa tarkistaa kohdemaan tullista suoraan. Oxycontinin kohdalla tuskin riittää pelkkä reseptin kopio tai ulkomaan tuloste.

Tarvittavien asiakirjojen lisäksi kannattaa säilyttää lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa niin, että apteekissa liimatut ohjelipukkeet on kiinni niissä. Pro-tip: näitä asioita voi kysyä myös apteekeista.

3
Pohjoismaat / Kjölur/Kaldidalur/Road 35 Islanti
« : 07.03.2018, 09:09:56 »
Hei!

Olen lähdössä parin kaverin kanssa elokuussa Islantiin road tripille ja kovasti kiinnostaisi nähdä myös ylämaita.

Onko jollain kokemusta tuon tien 35 / Kjölur /Kaldidalur ajamisesta? Googlettamalla olen sen verran löytänyt tietoa että kyseessä on entinen F-tie, joka edelleenkin lasketaan  vuoristotieksi. Jokien yli on kuitenkin sillat ja reitin profiili enimmäkseen melko tasainen. Tien pinta on sen sijaan ilmeisesti aika epätasainen, on kiviä ja kuoppia.

Tietääkö joku millaisia ajotaitoja reitin turvallinen selvittäminen vaatii, onko tien pinta esim. miten pehmeä? Meillä kokemusta on lähinnä tasaisilta teiltä, asfalttia enimmäkseen on tullut ajeltua, hiekkateitä vähemmän mutta jonkin verran kyllä.

Olen kiitollinen neuvoista  :)

4
Kiitos vinkeistä pahakyy! :) Noista yksityisistä asuntoloista olisin vielä ainakin utelias kuulemaan kokemuksia.

5
Hei!  :)

Kaverin kanssa ollaan hakemassa vaihtoon keväälle 2016 ja kohteeksi on valikoitunut Englannin Bradford. Yliopiston asuntola the Green on aika kallis, eli neljän kuukauden vuokriin uppoaisi sinne 3000€ per henki kokonaisuudessaan.

Tietäisikö joku muita asumismahdollisuuksia Bradfordista? Siellä on ilmeisesti useita muitakin opiskelija-asuntoloita, kuten Forster Hall, Malik Hall jne. Onko jollain kokemusta tai muuta syvällisempää tietoa niistä? Onko ne siis kaupallisten tahojen ylläpitämiä? Onko ne luotettavia, siistejä, turvallisia, minkäpituisen vuokrasopimuksen vaativat, miten helppoa niistä on saada huonetta?

Mieluiten majoittuisimme opiskelija-asuntolaan, jotta tutustuisimme muihinkin opiskelijoihin, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan myös yksityisten asuntojen vuokraamisesta... :) Onko sitä mahdollista tehdä tulematta huijatuksi, ja jos on, niin miten? Mikä on asuntojen oletettavissa oleva kunto? Vuokrataso? Mitä muita maksuja asumiseen kuluu vuokran lisäksi?

Olen erittäin kiitollinen vastauksista! :)

6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Nordjobb?
« : 08.04.2013, 18:27:47 »
Onnittelut työpaikasta!

Ihmettelin tässä muuten, että eikö hakemuksesta mitenkään näy jos sitä ollaan esittelemässä työnantajalle? Luin noita aiempien vuosien keskusteluja ja sain sen käsityksen että sen pitäisi jotenkin lukittua? Oma hakemus on ollut muokattavissa alusta lähtien koko ajan ja ajattelin että se on varmaan ihan huono jos ne ei viiti edes esitellä sitä kellekkään (sähköpostia olin toki lähetellyt) ja olin jo luopunut toivosta. Vähän aikaa sitten sain kuitenkin viestiä Färsaarten osastolta että hakemuksesi on ollut esiteltävänä työnantajalle mutta en tullut valituksi ja että se olis nyt taas vapaana. Hankalaa kun ei voi tietää onko se vapaa vai ei, lähetelläkö lisää interessemeldingejä.

Alkaa vähitellen ahdistamaan tämä työttömyys, vaikka lukihan tuolla sivuilla että suurin osa paikoista jaetaan toukokuussa. Ei jaksa odottaa niin pitkään...

7
Kenia / Vs: Junalla Mombasasta Nairobiin
« : 17.03.2012, 22:27:32 »
Matkustin tuolla junalla Nairobista Mombasaan viime syksynä. Maisemat oli todella hienoja ja tunnelma mukava. Ykkösluokan lippu oli 50 dollaria henkilö ruokineen. Ostettiin lippu 10 min. ennen junan lähtöä (onneksi ei myöhästytty, oli lähellä!) ja hyvin mahtui. Turvallisuudesta kannattaa huomioida se, että pitää arvotavarat mukanaan kun lähtee pois hytistä ja laittaa oven säppiin nukkuessaan, varkaista varoitettiin (ovea ei saa lukkoon ulkopuolelta). Muuten pitäisi olla turvallista.

8
Tansania / Vs: Keltakuumerokotus ja Tansania
« : 17.03.2012, 22:20:33 »
Keltakuumerokotus pitää olla ja kortti mukana. Näin ainakin viime syksynä kun lensi Keniasta Mwanzaan. Tarkastettiin heti kun pääsi lentokoneesta ulos. Ja lisäksi, eihän tuollaisia määräyksiä turhaan anneta. Parempi maksaa se n.45€ kun tuoda keltakuume matkamuistona. ;)

9
Tansania / Vs: Afrikan safarit?
« : 17.03.2012, 22:17:12 »

Kuinka halvalla HYVÄN safarin voi saada? Tarkoitus olis mennä tammikuun alussa Tsavo-Eastiin.

Olin itse 3pv/2 yötä safarilla Serengetissä/Ngorongorossa viime vuonna. Se oli budjettisafari, viiden hengen porukalla reilu300€ henkeä kohti. Olin tyytyväinen.  En ole ihan varma mitä tarkoitat hyvällä safarilla mutta: Hintaan vaikuttaa eniten miten haluaa nukkua ja syödä. Budjettireissulla oli ikivanha teltta ja makuupussit ja yövyttiin yleisellä leirintäalueella. Ruoka oli ihan hyvää perusruokaa. Luksussafareilla hinta lienee ainakin kaksinkertainen. Jos taas tarkoitat sitä että onko hieno auto ja hyvä kuski, niin sitä varmaan kannattaa kysellä erikseen reissua järjestävältä yritykseltä... Kuskin kanssa homma voi olla myös vähän tuurista kiinni että millanen sieltä tulee. Paljon auttaa jos ennen lähtöä neuvottelee itse kuskinsa kanssa mitä reissulta haluaa (ja antaa sitten enemmän tippiä jos reissu on onnistunut :)).
Jos ei ole kovin urheiluhenkinen, niin suosittelisin maksamaan majoituksesta vähän enemmän jos vain on varaa! Ei ollut yhtään mukavaa olla viimeisenä päivänä kuumeessa vilustumisen takia (teltassa oli yöllä todella kylmä)!

10
Kenia / Vs: Junalla Mombasasta Nairobiin
« : 13.09.2011, 14:47:00 »
Mitenkähän lyhyellä varoitusajalla on mahdollista saada paikkoja tuosta junasta? Itse olen lähössä reissuun lokakuussa ja kovasti kiinnostaisi tuon kokeilu... :)

11
Kenia / Vs: Kenian viisumi
« : 12.09.2011, 15:33:09 »
Ai, en edes huomannut... Mutta kiitos vastauksesta!

12
Kenia / Vs: Kenian viisumi
« : 11.09.2011, 12:57:52 »
Hei!
Olen lähdössä parin viikon lomalle Keniaan. Lennot on varattu Nairobiin, mutta tarkoitus olisi matkan aikana poiketa Tansaniankin puolella (lentäen). Tietäisiköhän joku pitääkö tuo Kenian viisumi siis ostaa uudestaan Tansaniassa käynnin jälkeen?

13
Tuo L.L. Beanin Quiqload Travel Pack näytti kyllä todella hyvältä. Ehkäpä ostan joskus...  :)

Itselläni on Halti Green 65 l rinkka. Olen ollut siiehn täysin tyytyväinen mutta huomennut myös että rinkkaa ei kannata ottaa mukaan

-matkalle jossa liikutaan paljon autolla. Tuon kokoisen rinkan kun tunkee peräkonttiin niin sinne ei paljon muuta mahdukaan.
-lyhyille matkoille, jos ei tarvitse kantaa mukana pyyhettä, makuupussia (tai pienimpikin riittää!)...

Tyhjä rinkka painaa 2,6 kiloa, eli on itsessään jo aika painava. Täytenä rinkka painaa ainakin 20 kiloa ja itselleni (ja varmaan aika monelle muullekin keskikokoiselle naiselle) sen nostelu ja selkäänlaittaminen on hankalaa. Mutta sitten kun sen on kerran selkään saanut se kulkee siellä kuin unelma.

14
Kiitos! SirAnteli, löysitkö työpaikan ihan netin kautta? Onnistuuko työn saanti vaikkei ole mitään mahdollisuutta päästä paikan päälle työhaastatteluun?

15
Eli, olen kevättalvella 18 täyttävä lukiolainen ja haaveissa viettää ensi kesä ulkomailla työn touhussa. On vain vaikeuksia työpaikan löytämisessä ja kaipaan apua seuraaviin asioihin:
Onko mahdollista saada työtä johon ei edellytetä täysin sujuvaa englannin kielen taitoa? Lukiossa oma englantini on keikkunut siinä 7/8 välillä. En myöskään haluaisi ihan vapaaehtoistyötä tehdä vaan tavoitteena olisi että syksylläkin olisi vähän rahaa jäljellä?
Työn laadulla ei ole suurta väliä, rankkakin työ käy. Olen kiitollinen jos joku osaisi neuvoa mistä tällaista työtä kannattaa etsiä.  :)

Sivuja: [1]