Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nomad.china

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 17.01.2016, 17:52:29 »
Mutta lohtuna on se, että tuo alue on vaikeakulkuista ja syrjäistä, joten etäämmältä löytyy aina hiljaisia nurkkia tutkittavaksi.

Ei oo enää mitenkään vaikeakulkusta kun uusia valtateitä on rakennettu Kunmingista aina Deqiniin asti tunneleineen sun muineen. Mutta hienoja, turistittomia paikkoja Yunnanissa toki löytyy mielin määrin, jos vaa poikkeaa turistipoluilta.

2
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 29.12.2015, 16:07:08 »
Hei, vinkkejä Yunnaniin kaivattaisiin. En tiedä, onko threadin aloittaja enää mestoilla, mutta kaikki apu olisi tervetullutta.

Olen Shanghaissa vaihdossa, ystäväni tulee uv-aattona käymään. Olemme suunnitelleet kuuden päivän reissua Yunnaniin (tammikuu, muut maakunnat lienevät turhan kylmiä). Suunnittelemme lentävämme Shanghaista Lijiangiin ja Kunmingista Shanghaihin. Kummallakaan ei ole mitään muuta tietoa alueesta kuin mitä perus Tripadvisorit ja Chinahighlightsit sanovat, joten näillä näkymin tulemme varmaan tsekkaamaan Lijiangin, Dalin ja Kunmingin, sekä Yuanyangin. Kova kiirus taitaa tällä suunnitelmalla tulla, mutta en kertakaikkiaan keksi muutakaan vaihtoehtoa, sillä Lijiangin vuoret ja etelän riisiterassit olisi molemmat hieno nähdä. Toinen pelonaihe on, että paikat ovat jäätäviä turistirysiä.

Jos siis tiedät jotain kohdetta Lijiangin/Dalin/Kunmingin lähistöllä johon kannattaisi suunnata suuremman kaupungin sijasta, ottaisin ne kiitollisuudella vastaan. Lentolippuja ei ole vielä buukattu.

Kiinassa kohteet kaupallistetaan pikavauhtia, en kertakaikkiaan ollut varautunut Kiinan sisäisen turismin mittasuhteisiin  :o Kiinnostavia kohteita on vaikea löytää..

Lijiang on suurin turistirysä, joka Yunnanista löytyy. Jotkut paikasta tykkää, ite en tähän kategoriaan kuulu. Dali on suht samanlainen paitsi enemmän länkkäribaareja. En oo enää Yunnanissa, mutta varsinkin Lijiangissa ja jopa Kunmingissa saattaa olla helvetin kylmä (tais tulla lunta vähän aikaa sitte). Riisiterasseilla en ole itse käyny, mutta kuuluvat myös niihin must see kohteisiin. Jos lämmintä haluaa, niin suuntaisin Jinhongiin, jonka ympäristössä tekemistä varmasti riittää muutamaks päiväks. Kaupunki on kaupunki, mutta siks se ei semmoselta turistiloukulta tunnukkaa. Ja ympäröiviltä alueilta löytyy maaseutua teeviljelmineen yms. Jos Dalin suunnalle haluaa niin Shaxi on nyt kasvava turistivaihtoehto Dalille eikä vielä ihan niin paha.

3
Kiina / Vs: Rento levähdyspaikka Kiinasta
« : 05.10.2012, 04:12:31 »
Aivan ja tarkoitukseni oli kertoa, että muitakin paikkoja on kuin Peking, Shanghai, Hong Kong, Xian, Yangshuo, Dali ja Lijiang, jotka vaikuttavat olevan suht ainoita paikkoja, joihin suomalaiseet löytävät.

4
Kiina / Vs: Rento levähdyspaikka Kiinasta
« : 04.10.2012, 05:39:02 »
Niin, no jos vaivaudut katsomaan ketjua ylöspäin niin minähän niitä kumpaakin paikkaa suosittelin länkkäreitten vakiokohteina.

En nyt viitsi alkaa riitelemään asiasta, mutta käyn Dalissa n kuukauden välein ja uskokaa pois, kyllä siellä niitä turisteja riittää. Ok, esim. talvikuukausina ei ole niin paljon. En ole väittänytkään, ettei olisi käymisen arvoinen paikka, mutta monet ovat (ilmeisesti suomalaisia lukuunottamatta) kiinnostuneita myös siitä turistittomasta Kiinasta ja maaseudusta ja tarkoituksenani oli ilmaista, että myös se on helppo löytää, jos vain vaivautuu pois niistä turistirysistä. Juu, esim. Dalissa järven ympäri pyöräilemällä voi tuntea olevansa suht yksin (mitä nyt katkeamaton autoletka häiritsee tiellä), mutta autolla kun ohi ajelen, näen niitä pyöräileviä länkkäreitä n. 300 metrin välein. Itsestähän se on kiinni, mitä haluaa.

Mielestäni myös se kielimuurin kokeminen on hyvin henkilökohtaista. Itse matkailin Kiinassa 1999 ilman kiinan kielen taitoa ja onnistuin kyllä koluamaan paikkoja, joissa ei montaa turistia ollut nähty. Rohkeutta vaan. Käykää vain Yangshuossa ja Dalissa, mutta myös näiden suosittujen turistikohteiden ulkopuolelta löytyy mielettömiä paikkoja. Ja varsinkin, jos on kiinnostunut vähemmistöistä (kuten minä), mitä kauemmas turistikohteista menee, sitä enemmän paikallisista saa "irti". En käytä sanaa autenttinen, koska en pidä siitä, mutta mitä suositumpi turistikohde sitä suurempi todennäköisyys, että ne vähemmistöiksi pukeutuneet paikalliset eivät ole edes paikallisia vaan muualta Kiinasta tulleita yrittäjiä. Esim. Lijiang on muuttunut disneylandiksi ja suurin osa ns. naxeista ei ole naxeja (niitä mummuja lukuunottamatta). Silti monet niin rakastavat Lijiangia, mutta minusta se on yksi turistihelvetti. Lisäksi ympäröivän alueen asukkaat vihaavat lijiangilaisia, koska he varastavat kaiken bisneksen monen sadan kilometrin alueelta (esim. Tiger Leaping Gorge kuuluu Shangri-lahan, mutta monet luulevat, että sinne pääsee vain Lijiangista).

Ja jos trekkaamisesta on kiinnostunut niin Yangshuosta ja Dalista ei löydy lähellekkään Kiinan parhaita trekkejä. Myös se kuuluisa Tiger Leaping Gorge on suht keskinkertainen (ja helppo).

5
Kiina / Vs: Rento levähdyspaikka Kiinasta
« : 03.10.2012, 18:51:46 »
Kyllä Yunnanista ja muualtakin Kiinasta löytyy rauhallisiakin paikkoja. Uso pois. Olen täällä asustellut jo aika monta vuotta. Eksykää vain pois niiltä paljon tallatuilta poluilta.

6
Kiina / Vs: Rento levähdyspaikka Kiinasta
« : 03.10.2012, 17:31:57 »
Dali ja Yangshuo ovat reppureissulaisten vakiokohteita.

Nää on kivoja ja suht lunkeja paikkoja verrattuna normihäslinkiin mitä Kiinassa on.

Koskas olet viimeksi kyseisissä paikoissa käynyt? On nimittäin turistimäärät räjähtäneet. Mutta lunkeja ovat suurkaupunkeihin verrattuna ja palvelu nimenomaan länkkärituristeille suunnattua.

7
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 03.10.2012, 17:23:24 »

Yunnan on ehdoton huippu tähän asti Kiinassa, lento Kunmingiin, sieltä yöbussi -> shangri-la -> tiger leaping gorge -> lijiang -> dali.  Tämä kaikki onnistuu viikossa kun vähän sykkii ja on tehokas. Toki pidemmällä ajalla paljon muutakin nähtävää.


Tosin suosittelen tekemään päinvastaisessa järjestyksessä (Kunming-Dali-Lijiang-Shangri-la) sillä korkeutta tulee koko ajan lisää. Ja mitä enemmän aikaa, sitä hienompiin paikkoihin pääsee (tuohan on nimittäin se kaikkein turistein reittivaihtoehto).

8
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 02.10.2012, 17:21:29 »
Onhan se mahdollista. Ainakin Laosista olen hakenut viisumin. Vietnamistakin kait saa. Hinnoista ei tosin ole suurta mielikuvaa, kun siitä on jo sen verran aikaa. Hankaluutena saattaa olla se, että vaativat hotellivaraukset yms. muualta viisumia haettaessa. Hong Kongista saa helposti.

9
Kiina / Vs: Kiina
« : 18.09.2012, 09:17:00 »

10
Kiina / Vs: Kiinan hintataso
« : 18.09.2012, 06:58:20 »
Juu, Kiina on iso maa. Täällä Yunnanissa päin syöt 10 eurolla jo ruhtinaallisesti ja reilulla kympillä saa jo ihan hienon huoneenkin.

11
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 17.09.2012, 08:37:22 »
Täällä edelleen. Ei paljon kannata hoppuillakkaan matkailun kanssa. Sattuu nimittäin olemaan se kuuluisa kultainen viikko, jolloin miljoonat kiinalaiset matkustavat. Lippujen saanti voi olla hankalaa. Kuinka suunnittelitte siirtyvänne Shangri-lahan? Chongqingista on tänne suora lento, muttei päivittäin. Tsekatkaa elong.net
Trekkivaihtoehtoja on pilvin pimein. Minkälainen patikointi kiinnostaa? Turistein vaihtoehto on Tiger Leaping Gorge. Hieman pitemmän matkan päässä on Meili Mountains, jonne tosin ei ehkä kannata mennä parin päivän takia. Sitten on Baima Snow Mountain pikkasen lähempänä, eikä juurikaan turisteja. Ja jos kiinnostaa ihan tuntemattomat trekit, niin niitäkin löytyy, mm. Xinhua Lake Weixin lähellä. Luonnonsuojelualue, josta löytyy toisen maailmansodan lentokoneen hylkyjä (ja väittävät, että Bangladeshin tiikerejä myös, mutten usko). Tai Pantiange, joka on maailman korkeimmalla sijaitseva riisiterassialue. Ja monia muita.

12
Kiina / Vs: Kiina ja Tiibet
« : 13.09.2012, 06:35:12 »
Samat säännöt pätee sekä Kiinasta että Nepalista mentäessä eli se min. 5 samaa kansalaisuutta, paitsi että Nepalista mennään Kiinan ryhmäviisumilla ja ryhmän mukana on myös poistuttava eli takaisin Nepaliin. Korealaiset, itävaltalaiset filippiinot ja jotkin muut kansalaisuudet ei viisumeita saa. Mutta varaudu siihen, että Tiibet sulkeutuu luultavimmin ensi kuussa ja joka ikinen maaliskuu se on suljettu.

13
Kiina / Vs: Kiina ja Tiibet
« : 12.09.2012, 16:47:43 »
Tällä hetkellä pätee jälleen sääntö, et vähintään 5 samaa kansallisuutta. Kiinasta pääsee, ainakin vielä, mutta lokakuun puolen välin vallanvaihto lähestyy... Everest base camp ja Kailashin alue takuulla kiinni.

14
Riippuu siis siitä, mitä aiot tehdä. Jos vedät muutaman päivän viidakkotrekin, ei halvat tennarit paljon lohduta. Jos tällaiset ei ole suunnitelmissa, niin mitäpä niitä kenkiä kantamaan.

15
Jos meinaat trekata, kannattaa olla kunnon kengät, ellet sitte halua iilimatoja jalat täyteen. Ja mitä muita elukan puremia myös.

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Shanghaista junalla Nanchangiin
« : 26.08.2012, 11:46:29 »
Yleensä junaliput tulee myyntiin 10 päivää ennakkoon ja suosituimmilla linjoilla ne menee ensimmäisenä päivänä, mutta kuten sanoin, Nanchangista en tiedä.

En myöskään tiedä Shanghain metrosta.

17
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 26.08.2012, 07:58:04 »
Jos jota kuta kiinnostaa trekkaaminen Baima lumivorilla, katsastakaa blogini

www.rantapallo.fi/nomad

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Shanghaista junalla Nanchangiin
« : 20.08.2012, 05:22:20 »
Googlettamalla löyty sellaista tietoa, että junia Nanchangiin lähtee kahdelta asemalta Shanghai Hongqiao ja Shanghai south. Edelliseltä menee pikajuna, jälkimmäisiltä hitaampi versio. Nanchangin junista en tiedä, mutta yleisesti ottaen lippujen saanti juniin lyhyellä varoitusajalla voi olla lähes mahdotonta ellet sitten halua seisoa koko junamatkaa. Myöskään netistä lippuja ei voi varata. Jos sinulla ei ole aikaa odotella lippujen saantia, on parasta käyttää matkatoimistojen apua )jolloin lippujen hinta varmaan tuplaantuu). Kannattaa tsekata lentoja myös lentoja, joita välillä saa tosi halvalla ja ne saa varattua netistä. Katso vaikka elong.net. Ja busseihin myös yleensä saa lippuja pikaisesti.

19
No sitten vaan maksaa matkavakuutuksia.

Olin kiinalaisessa sairaalassa, joka muistutti lähinnä neljän tähden hotellia ja maksoi 100 euroa vuorokausi kaikkine lääkkeineen ja hoitoineen. Ennemmin siellä makasi kun suomalaisessa sairaalassa.

20
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 10.08.2012, 04:31:07 »
Laita joke hotelier. Ei ne Nikita Turkistan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13