Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pimpelipom

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 27.01.2018, 19:58:03 »
Olisin kysynyt Jakartan kentän vaihtoajoista. Olen ostamassa Garuda Indonesian lentoja Lontoo-Jakarta-Denpasar. Jakartassa menolennolla vaihtoaika 1.55 min ja paluulennolla 1.40 min. Onko riittävästi? Ymmärsin että saapuu ja lähtee samasta terminaalista(?) Nämä siis samalla lipulla.

Olisi niin kätevä ja edullinen yhteys mutta minulla ei ole nyt muistikuvaa kuinka aikaa vievät ne Indonesian maahantulo-muodollisuudet ovat..

2
Aasia / Sukellus Bali/Gili
« : 03.05.2016, 20:21:28 »
Moikka!
Olen lähdössä kesä-heinäkuun vaihteessa kahdeksi viikoksi Bali/Gili-saarten suuntaan ja sukellus olisi pääaktiviteetti reissulla. Haluaisin aloittaa AOWD:n suorittamisella ja sitten sukeltaa loppureissun kivoissa paikoissa. Osaako joku suositella hyvää PADI-keskusta ja muutenkin missä on sen alueen parhaat dyykit. Padang Bai oli ainakin nopean Googlauksen perusteella mainittu Balilta ja sitten tuo Gili-saarten ympäristö. Kokemuksia?
Arvostan myös rauhallisia ja kauniita paratiisirantoja ja sukellusten lisäksi olisikin aikeissa lojua biitsillä kirjaa lukien. 

Kiitos jo etukäteen!

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 25.02.2014, 22:48:49 »
Nii ykskään mun kysymyshän ei koskenut sitä asiaa että kannattaako kulkea julkisilla vai ei. Mutta josko joku osaisi vastata niihin mun kysymyksiin kun selkeästi joukossa losin kävijöitä on.


4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 25.02.2014, 19:05:54 »
Metro/bussilippu maksaa noin 40€. Sillä hinnalla ei paljon autoja vuokrailla.
Enkä pidä autolla ajosta edes Suomessa, miksi stressata turhaan lomalla sellaisesta asiasta kun julkisillakin pääsee. Ja halvemmalla.

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 25.02.2014, 14:44:20 »
Ensi syksynä olisi lokakuussa tarkoitus viettää Los Angelesissa 2,5 viikkoa. Mietinnässä on majoittua useammalla alueella, ainakin Hollywoodissa ja Venice Beachilla varmaankin. Osaatteko suositella jotain muuta aluetta jonne majoittua? Meitä on kaksi nuorehkoa kaveria lähdössä ja hyvä meininki hakusessa mutta ei olla mitään superbilettäjiä kumminkaan. Mites Malibu/Newport Beach, mitään nähtävää tai tekemistä siellä?
Losissa tarkoituksena vierailla kaikki perusnähtävyydet ja rantahengailua plus sitten ehkä autolla johonkin kauemmas. Ainakin tuo Joshua Tree kinostelee, toisaalta meillä on siinä kohtaa takana jo Yosemiten reissu, että tarjoaako Joskua Tree mitään uutta?
Mites muut autolla päiväreissulla käytävät kohteet, onko jotain must-see kohteita? Las Vegasissa aijotaan käydä 2-3 päivän reissu ja samalla Grand Canyon..
Julkisilla aijotaan pärjätä mahdollisimman pitkälle noin muuten mutta kauemmaksi jos lähtee niin uskalletaan ehkä vuokrata se auto. Ja rahatilanne jos sallii, on sen verran budjettiluokan matka kyseessä  8)

6
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 25.02.2014, 12:11:44 »
Moikka!
Olen matkustamassa elokuun lopussa vajaaksi kolmeksi kuukaudeksi Yhdysvaltoihin kiertelemään ja kovasti olen lentoja yrittänyt metsästää. Finnairin suorat lennot New Yorkiin olis kiikarissa ja tällä hetkellä niiden hinta huitelee 670-690 euron tietämissä. Lähinnä mietin missä vaiheessa lennot vaan kannattaa ostaa tuolla hinnalla eikä jäädä enää tarjouksia kyttäämään? Toisaalta noinkin pitkän reissun ollessa kyseessä ei satasen hinnan alennus tunnu enää tässä konkurssissa.. :)
Ainakaan Hulluja Päiviä tuskin kannattaa odottaa, siellä ei ainakaan parina viime keväänä ole ollut New Yorkia ollenkaan tarjouksissa.. Syksyllä vain.

7
Nostetaanpas vanhaa aihetta.
Haaveissa olisi vierailu Grand Canyonilla ja Vegasissa Los Angelesista käsin. Netistä löysin monia erilaisia järjestettyjä retkiä todella edullisestikin, mutta niiden laatu arveluttaa. Ilmeisesti kuitenkin Grand Canyonin South Rim on se mihin kannattaa suunnata? Ajoaika sinne on käsitykseni mukaan n. 5 tuntia, joten vierailuaika itse kanjonilla on varmasti todella lyhyt. Mietinkin, että onko retki kannattava pitkän ajomatkan takia.
Auton vuokrausta olen miettinyt myös, mutta ajaminen pelottaa, varsinkin kun matka on noin pitkä ja toisekseen järjestetty retki on takuulla todella paljon halvempi (tiukan budjetin reissu kyseessä). Halvimmat retket on palvelumaksuineen 150 $ luokkaa ja niihin kuuluu kaikki ruokia lukuunottamatta.
Mitä mietteitä siis ja onko kenelläkään kokemusta näistä järjestetyistä retkistä?

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 17.07.2012, 13:00:07 »
Osaisiko joku vinkata halvinta tapaa liikkua väliä Manhattan - Seaside Heights? Jonkun bussifirman sivut löysin ja heillä matka maksoi noin 22 dollaria suuntaansa.
Olisi tarkoitus tehdä yhden päivän ja yön reissu Jersey Shorelle. Myös eri halpaa hostellia saa ehdottaa ja jos joku on käynyt siellä yökerhoissa (Kharma  ;) ) niin kokemuksia olisi kiva kuulla.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 17.07.2012, 12:50:20 »
Meille kelpaa läpikävely aivan mainiosti. Bussimatka kestää 4,5 tuntia ja siinähän on mukava katsella maisemia ja jatkaa vaikka aamu-unia :)

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 16.07.2012, 20:29:29 »
Kiitos vastauksista. Autoidea hylätty :) Tuo megabus oli iaka lupaavanoloinen. Osaisitko kertoa, miksi se on niin paljon halvempi kuin muut bussit mitä löysin? Meinasimme käväistä D.C:ssä ihan päiväseltään, joten myöhästely ei tietysti ole toivottavaa, jotta kerkeäisi nähdä nuo pakollisimmat nähtävyydet.. Osaisiko joku suositella päivää, jolloin ruuhkat teillä olisivat vähäisimmät?

Ja anteeksi tämä meni varmaan nyt aiheen ohi kun kyse oli autoilusta.

11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 16.07.2012, 19:01:48 »
Moi!
Meitä on kaksi tyttöä lähdössä New Yorkissa piipahtamaan syyskuun alussa ja kiinnostaisi kovasti tuo auton vuokraus niin pääsisi tekemään retkiä vähän muuallekkin. Järjestettyjen retkien hinnat ovat aika korkeita, esim. päivä D.C:ssä 121 euroa per nuppi kun taas esim. Avisin sivuilla auton vuokraaminen päiväksi maksoi 65 dollaria. Siinä on vissi hintaero.

Vähän mietityttää vaan tuo autoilukulttuuri siellä päin, että pärjääkö liikenteessä autojen kanssa jokseenkin kokematon kuski. Olen 25-vuotias ja kortin olen saanut jo 7 vuotta sitten, mutta en omista autoa, joten nykyään tulee ajettua todella harvoin. Eniten arveluttaa isot moottoritiet ja Manhattanin pikkukadut. Jo pääkaupunkiseudun kehäteillä tulee aika orpo olo ainakin ilman navigaattoria.
Kaikki autot ainakin Avisin sivuilla olivat myös automaattivaihteisia, joista ei ole mitään kokemusta. Olisiko siis parempi vaan unohtaa koko idea ja istahtaa turistibussin kyytiin?

Pohdintaa...

12
Eurooppa / Vs: Wien
« : 17.10.2011, 16:55:31 »
Moi!
Olen menossa Barcelonaan lokakuun 30. päivä ja välilasku on Wienissä, jossa aikaa on 11 tuntia. Ajattelin käväistä Wienissä katsastamassa parit mielenkiintoiset nähtävyydet. Osaisiko joku suositella jotain? Olen laskeskellut että semmoisen 8 tuntia voisi käyttää Wienissä hengailuun. Ilmeisesti lentokentältä on simppeli matkata keskustaan?

Päivä on muuten sunnuntai, vaikuttaakohan jotenkin aukioloihin?

Kiitos!

13
Ja sitten vielä sellainen kysymys, että voiko WH viisumia Uuteen-Seelantiin hakea ollessaan Australiassa?
Vähän asiaan paremmin paneuduttua alkaa myös tuo NZ kiinnostaa. Mutten haluaisi hakea viisumia turhaan jos Ausseissa ollessani haluankin jäädä sitten sinne. Kun ymmärsin, että uutta NZ viisumia ei enää saa jos hakee etukäteen eikä sitten käytäkkään määräajan sisällä. Olenko oikeassa?

Voi tosin olla, että jos menen niin menen ihan vaan turistina.. Rahanmenoahan se tietää, no onneksi on aikaa säästää :)

Muoks. Ja sitten vielä sellainen kysymys, että mistä noita tuollaisia flexible-lentolippuja voi varata? Että olisi avoin paluupäivä? Kaikki hakukoneet käskevät laittaa myös paluupäivän.
Halusin vaan alustavasti katella hintoja.

14
Noniin asioita hiukan selviteltyäni tulin siihen päätelmään, että hoitsuilta vaaditaan rekisteröinti, joka ainakin Professional Connections-järjestön kautta pitäisi onnistua suht näpsäkästi. En tiedä sitten miten toimii omin päin.

Täällä ei taida hirveästi muita hoitsuja pyöriä, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia miten vaikeaa lyhytaikaisten työpätkien saaminen suomalaisille hoitsuille on, en ole tavoitteita asettanut kovin korkealle eli jos ihan perus hommia edes löytyisi.
Suomessa keikkojen tekeminen on niin helppoa, onkohan Ausseissa samanlaista keikkatyö-systeemiä? Ainakin pikaisen surffailun perusteella hoitajista näyttäisi olevan pulaa myös siellä päin mualimaa.


15
Olen kohta valmistuva sairaanhoitaja ja olen suunnittelemassa WH-reissua Ausseihin joskus vuoden päästä.
Onko täällä ketään jolla olisi kokemusta tai tietäisi muuten, miten onnistuu sairaanhoitajana työskentely Australiassa WH-viisumilla? Ottavatko työnantajat esim. vanhainkoteihin pyllyjä pesemään ilman paikallista rekisteröintiä pelkällä kokemuksella ja sh-papereille Suomesta? Haluaisin siis nimenomaan WH-viisumilla että voisin lomailla välillä ja tehdä töitä pätkissä siellä täällä.
Eikä nuo oman alan hommat nyt mitenkään pakollisia ole, mutta jos työtilanne on muuten huono niin hoitsuille tuntuu olevan hommaa maasta riippumatta.
Eli onko kenelläkään tietoa miten hakuprosessi eroaa jos haluaa tehdä niitä hoitsun hommia.
Leikkaushoitajaksi valmistun, mutta luulisin että niihin hommiin päästäkseen vaaditaan jo työkokemusta enemmänkin..

Olen näillä näkymillä lähdössä reissuun yksin ja jonkin verran ujona ihmisenä pelottaa vähän, että saanko kavereita sieltä koska yksin reissaaminen voi olla aika hanurista..

16
Italia / Vs: Rooma
« : 10.10.2010, 11:50:02 »
Olemme lähdössä äitini ja mummoni kanssa ensimmäistä kertaa Roomaan 3.-8.11.

Vaikuttaako Pyhäinpäivä (6.11.) jotenkin aukioloaikoihin tai näkyykö muuten katukuvassa jotenkin? Lähinnä mietin sitä Vatikaania ja Pietarin kirkkoa että minä päivänä sinne kannattaa mennä.. Jostain muistelin myös lukeneeni, että paavi näyttäytyy tyyliin joka kuun tiettynä vloppuna tai jotain? Onko tämmöisestä tietoa? Oishan se ihan hienoa jos vois sanoa nähneensä itse paavin. :)

Entäpä sitten sunnuntai? Onko silloin kaikki paikat normaalisti auki ja julkinen liikenne kulkee?

Minkälaista pukeutumista suosittelette tuolle ajankohdalle? Lämpötila näyttäisi olevan 10-16 asteen tietämillä marraskuussa, mutta aina on jotenkin vaikea ajatella todellista tilannetta. Sateista voipi vissiin olla, mutta tarkeneeko ihan kevyellä syystakilla vai pitäisikö olla paksumpaa?


17
Aasia / Vs: Lääkkeiden vienti Singaporeen
« : 16.12.2009, 13:16:36 »
Minullakin olisi kysyttävää tähän lääkkeiden maahantuontiin liittyen.
Eli minulla on aika paljonkin reseptilääkkeitä mukana, riittääkö dokumentiksi ihan vaan lääkärin kirjoittama resepti? Mikään lääkkeistä ei löydy tuolta A-listalta.
Vähän hirvittää myös kun noita lääkkeitä tosiaan on noinkin paljon, että näyttääkö se pahalta siellä tullissa jos tarkastukseen joutuu. Kaikki lääkkeet on kyllä omaan käyttöön eikä lähellekkään yli 3kk annoksia..

18
Ai, mun mielestä lyhyet shortsit nimenomaan ovat kaupunkivaate. Tai niin ainakin Skandinaviassa (varsinkin) ja suurimmassa osaa Euroopan maita.. Joten joo kyllä minä Euroopassa kesällä niin pukeutuisin, mutta tuolla on vähän eri meininki niin en tiedä..

Moskeijat sun muut on tietysti asia erikseen, mutta noin normikaupunkihengailuun..

Muoks.
Ja joo on mullakin ongelmat..  8)

19
Eli pakko tarkentaa vielä että voiko noissa edellä mainituissa paikoissa teidän mielestänne siis vedellä lyhyt hame tai lyhyet shortsit jalassa? Lyhyt tarkoittaen about puoleen reiteen.. Ei ne siis mitenkään hutsahtavia ole jos joku sitä ajattelee, mutta jos siellä päin ei ole tapana liikuskella sellaiset päällä..
Pakkaaminen osoittautuu aika pirun haastavaksi kun ei tiedä mitä sitä pakkaisi ja tuntuu että kaikki hamoset ja mekot ja shortsit on reidet ja polvet paljastavia.. äääägh.. Miehillä on nii paljon helpomaa.

Legginsit vois varmaan pelastaa mutta niilläkin tulee niin pirun kuuma.. Kaupoissakaan ei myydä tähän aikaan mitään kesävaatteita. Kai sitä on vaan ostettava sitte sieltä paikanpäältä.. Rasittavaa vaan tuhlata kallisarvoista loma-aikaa vaatteiden etsimiseen..

20
Kiitos vastauksista!
Selvensi pakkausoperaatiota hieman.. Lähinna justiin mietin, että kuinka lyhyttä helmaa on viisasta käyttää.. Huivilla saa onneksi olkapäät tarvittaessa peittoon..

Sivuja: [1] 2