Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - solfiza

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 07.07.2009, 15:34:30 »
Heipsan!
Lähtö Romaniaan lähestyy, mutta silti etsitään vielä jotain junayhteyttä Bukarestista Bulgarian puolelle Varnaan. Ajatuksena olisi siis lähteä pariksi päiväksi Varnaan nauttimaan auringosta ja kaupungista. Tällä hetkellä netin surffailujen perusteella olen tosin alkanut miettimään kannattaako pariksi päiväksi lähteä niin kauan - junayhteydet näyttävät olevan hitaat! Lisäksi en löydä mistään tietoa millaisilla yhteyksillä päästäisiin sinne. Nyt kaivataankin kokemuksia!

Vaihtoehtona tälle on tietysti että jäädään Romanian puolelle Mustanmeren rannikolle. Ilmeisesti Mangalia olisi kiva kaupunki..?

Toisena vaihtoehtona on että vuokraamme auton ja ajamme sillä Bulgarian puolelle.. Uskaltaako Romaniassa ajaa? Miten rajan ylitykset sujuu? Paljonko auton vuokraaminen maksaisi?

Kiitos, kaikki vinkit ja kertomukset yo. paikoista otetaan kiitollisena vastaan! :-)

2
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 09.06.2009, 19:46:04 »
Kiitos edellisistä vastauksista!

Miten hyvin junaliikenne toimii Romaniassa? Tarkoitus olisi ainakin päästä Bukarestista Iasiin ja haluisin tietää kuinka luotettava kulkuväline juna Romaniassa on.. Muutenkin kaikki kokemukset Romaniasta on erittäin tervetulleita, täytyy myöntää että Itä-Euroopan matkailun suhteen olen täydellisen tietämätön..!

3
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 08.06.2009, 09:55:21 »
Moi,

suuntaan heinäkuun lopulla Romaniaan, kohteina Iasi, Sighisoara ja Brasov. Ilmeisesti kaupungit ovat aika korkealla vuorilla niin kuinkakohan kylmä niissä mahtaa olla? Tämän takia kaverini ja minä olemme miettineet parin päivän aurinkolomailua jossain Mustanmeren rannalla ennen näihin kaupunkeihin siirtymistä. Onkohan jollain vinkkejä minne kannattaa mennä??

Miten Romaniassa tulee toimeen - ilmeisesti paikalliset eivät kovin hyvin osaa englantia?

Kiitos vinkeistä!

4
Eurooppa / Romania
« : 03.06.2009, 09:04:33 »
Hei!

Olen menossa heinäkuussa Romanian vuoristoon viikon kurssille, ja haluaisin yhdistää siihen parin päivän reissun johonkin rantakohteeseen. Olisiko kenelläkään ideoita? Paikan ei tarvitse olla Romaniassa, varmaan muualtakin Itä-Eurooopan maista pääsee suhteellisen helposti junalla Romaniaan..

Kiitos vinkeistä!
 :)

5
Kanada ja Yhdysvallat / Washington DC
« : 08.08.2006, 11:07:15 »
Milloin olet menossa DC:hen?
Itse menen sinne 7. syyskuuta ja ollaan yli viikon lopun. Mulla oli vähän sama fiilis, että miten saadaan vkl kulutettua Washingtonissa, mutta loppujen lopuksi kaupunki vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Tietysti ihan erilainen kuin NY, mutta vaikuttaa siltä että DC:ssäkin on paljon tekemistä ja näkemistä..
Käy: http://www.washington.org/index.cfm?blnNavView=True&idContentType=36&idCurrentPage=7  
 
Myös eri organisaatioissa pääsee käymään. Itse ajattelin Pentagonissa vierailua..   :D   http://pentagon.afis.osd.mil/tours-guidelines.cfm

6
Kanada ja Yhdysvallat / Nettisivu Washington DC:stä?
« : 09.06.2006, 10:50:24 »
Täähän on ihan perinteinen turisti-info sivu.. Aattelin lähinnä jotain hesan city-lehteä vastaavaa, jollainen tuo nymag.com on. Mut thänx enivei.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Nettisivu Washington DC:stä?
« : 07.06.2006, 14:23:07 »
New Yorkista on olemassa loistava nettisivu www.nymag.com mutta löytyykö jotain samanlaista Washington DC:stä?
Tarkoitus olisi mennä syyskuussa NY ja Washingtoniin, mutta majoitus on DC:ssa vielä hakusessa.. Ajattelin että tuollaisen nettisivun kautta voisi löytyä jotain. Onko majoitusvinkkejä??

Thanx

edit by Shira: lisäsin DC:n otsikkoon ja viestiin koska et ole hakemassa Washingtonin osavaltiosta tietoa

8
Kanada ja Yhdysvallat / Majoitus 10 hlölle NY
« : 28.03.2006, 14:26:37 »
Ollaan lähdössä isomman porukan kanssa New Yorkiin ja Washingtoniin ja tarkoitus olisi löytää majoitus. Ideaalitilanteessa löytyisi halpa vuokrattava asunto mahdollisimman läheltä nähtävyyksiä, mutta ainakin googlettamalla eri hakusanoilla asunnon olivat sikakalliita! Meitä olisi lähdössä 10-15 henkeä, joten asunnon tulisi olla aika iso.. Isoimmat asunnon mitä näin olivat 8 hengelle..
Onkohan jollain hyviä linkkejä asunnon vuokraussivuille tai muuta tietoa? Iso KIITOS!
 :lol:

9
Kiina / ompelijat Shanghaissa
« : 21.12.2005, 18:50:15 »
Hei!
Onkohan jollain tietoa hyvistä ompelijoista shanghaissa, mielellään keskustassa.. Tarkoituksena olisi teettää iltapuku, mukana on kuva ja kuva mallista.
Kuinka paljon tinkimisvaraa on ylipäänsä toreilla, tai ompelimoissa??

Kiitos!

10
Kiina / Shanghai - nähtävyydet ja matkustus muualle
« : 21.10.2005, 13:45:22 »
Sain kuin sainkin syksyn hulluilta päiviltä lentoliput Shanghaihin uudeksi vuodeksi. Nyt sitten täytyisi miettiä mitä kaikkea suuressa kaupungissa (ja suuressa maassa) haluaa tehdä.
Mietittiin matkakumppanin kanssa että vois olla hauska käydä jossakin Shanghain ulkopuolella. Minne kannattaa mennä? Kiinan muurit houkuttelis, mutta ne taitaa olla aika kaukana.. Millainen matka Pekingiin on ja miten sinne pääsis kätevimmin ja halvimmin?
Ollaan reissussa reilu viikko.

Entä Shanghain metro? onko kaikki merkattu vain kiinalaisilla merkeillä ja tajuaako niistä jossain vaiheessa jotain? Paljon on kysymyksiä, kaikki vastaukset ja vihjeet otetaan kiitollisena vastaan!  :D

11
Kanada ja Yhdysvallat / USAn kartta
« : 04.08.2005, 11:34:42 »
Googlen kartta on aivan loistava, kiitos!   :D

12
Kanada ja Yhdysvallat / USAn kartta
« : 02.08.2005, 12:06:23 »
Tietääkö joku mistä löytäisi internetistä (ilmaisen) USAn kartan? Siitä pitäisi näkyä osavaltiot ja suuremmat kaupungit..

13
Kanada ja Yhdysvallat / autonvuokraus USAssa
« : 25.07.2005, 12:16:19 »
Auton vuokraus on kallista. Katselin just Budgetin sivuja, ja vuokraaminen 23 päiväksi ok-kokoiselle autolle maksaa 1300 dollaria.. Tietysti jos on 2-3 ihmistä, niin ei se ihan hirveä summa ole.
Huomasin että ainakin Budget tarjoaa kaikenmaailman lisävakuutuksia. Eikö vuokraamoilla ole mitään yleisvakuutusta mikä sisältyy hintaan? yritin selvittää sitä Budgetin sivuilta, mutten saanut mitään selkeää vastausta. Mitä suomen vakuutukset kattavat? Tämäkin varmaan riippuu vuokraamosta/vakuutusyhtiöstä, mutta ihan vaan ihmettelen..

14
Kanada ja Yhdysvallat / California
« : 13.07.2005, 12:07:49 »
Paljonko auton vuokraaminen maksoi koko ajalta? Entä hotellit/hostellit, minkä tasoisia olivat ja olivako kalliita?
Suunnitelmissa on samanlainen matka ensi kesänä.. :-)

15
Kanada ja Yhdysvallat / Autonvuokraus USA:ssa
« : 13.07.2005, 11:34:36 »
Moi.
Olen ajatellut lähteä ensi kesänä noin kuukaudeksi kiertelemään autolla USAn länsirannikkoa. Onko jollain kokemusta autovuokrauksesta USAssa? Monet vuokraamot ilmeisesti vaativat, että kuski on yli 25-vuotias. Itse olen vasta 21, joten rajoitukset saattavat olla ongelma.. Millainen on maan liikennekulttuuri muuten?

16
Yleinen / äkkimatkat
« : 07.07.2005, 15:51:02 »
Kiitti kokemuksista!
Olen itsekin kuullut että hotelli saattaa olla tosi laadukas, jopa luksustasoinen. Kunpa sellainen tuuri kävisi mullakin.. ;-)
Oon jo nyt katellut hiukan äkkimatkoja ja hinnat on yllättävän korkeat, toisaalta syyskuun alkuun on vielä pitkä aika ja hinnat varmaan laskee siihen mennessä.
Valikoima on kyllä aika suppea. Hirveästi ei kiinnostaisi lähteä Turkkiin, en edes tiedä miten turvallista se on.. Mikä on muuten yleinen turvallisuus näissä massaturismikohteissa? Tietysti kaikkialla täytyy pitää silmät auki.

17
Yleinen / äkkimatkat
« : 07.07.2005, 15:49:30 »
Kiitti kokemuksista!
Olen itsekin kuullut että hotelli saattaa olla tosi laadukas, jopa luksustasoinen. Kunpa sellainen tuuri kävisi mullakin.. ;-)
Oon jo nyt katellut hiukan äkkimatkoja ja hinnat on yllättävän korkeat, toisaalta syyskuun alkuun on vielä pitkä aika ja hinnat varmaan laskee siihen mennessä.
Valikoima on kyllä aika suppea. Hirveästi ei kiinnostaisi lähteä Turkkiin, en edes tiedä miten turvallista se on.. Mikä on muuten yleinen turvallisuus näissä massaturismikohteissa? Tietysti kaikkialla täytyy pitää silmät auki.

18
Yleinen / äkkimatkat
« : 29.06.2005, 16:43:01 »
Mitä mieltä olette äkkimatkoista? Ajattelin syyskuun alussa lähteä jonnekin matkalle, mutta vähän arveluttaa. En ole koskaan ollut äkkimatkalla.
Monissa matkanjärjestäjien tiedoissa kerrotaan, että huone saattaa olla osa isompaa huoneistoa, majoitus saattaa muuttua matkan aikana, olot ovat hyvin vaatimattomat..
Voiko hotelli tosiaan olla joku murju jonka torakat on valloittanut? Tuntuu älyttömältä maksaa 400-500 euroa matkasta, jos hotellia joutuu vaihtaa tyyliin joka yö tai se on ihan hirveä läävä..

19
TKTS:sta sen verran että toukokuussa ollessani siellä saatiin tosi hyvät paikat Sweet Charity nimiseen musikaaliin, vaikka ostettiin liput vasta viiden maissa. Luukut aukeaa muistaakseni jo kolmelta ja silloin siellä on älytön jono. Kysyttiin joltain info-ihmiseltä luukkujen edestä onko mahdollista saada lippuja ja se neuvoi tulemaan viiden maissa. Kun saavuttiin myöhemmin paikalle, jonoa ei enää ollut ja saatiin liput -50% 5 minuutin jonotuksella. Tilanne saattaa tietysti vaihdella ihan näytöstenkin mukaan, joihin saattaa liput loppua nopeasti.
Käteinen ja matkasekit käy luukulla, ei kannata luottaa korttiin. Eikä kannata kysyä myyjältä mitä se suosittelee, me yritettiin sitä, eikä ne tiedä niistä mitään.. ;-)
Oltiin itse tosi tyytyväisiä Sweet Charity-musikaaliin, se oli hyvä ja viihdyttävä. Ihmisillä oli tosi rennot vaatteet, ei siis mitään pukeutumiskoodia. Ihan tiedoksi, että teatterissa oli tosi kylmä. Eikä siellä saa ottaa kuvia.
Hauskaa matkaa, oon ihan kade. Rakastuin kaupunkiin ja sen ilmapiiriin! ;-)

20
Kävin Nykissä toukokuun lopussa ja halvin ruokapaikka missä käytiin oli Chinatownissa. Enpä valitettavasti muista kadun nimeä, mutta taisi olla Canal Streetin yksi sivukatu. Ruokapaikassa sai 4 dollarilla valita itselleen 5 erilaista ruokaa. Ruuat oli pitkällä tiskillä ja siitä annettiin lautaselle (sellainen styroksilautanen) kauhallinen. Limun sai eurolla, eli saatiin maukas ateria 5 dollarilla! Nykissä on muutenkin syömiset suht halpaa, riippuu tietysti minkätasoisessa paikassa käy. Toinen hyvä, ja legendaarinen, paikka on Ray's Pizza. Siellä kuulemma saa kaupungin parasta pizzaa. Mm. Times Squarilta pohjoiseen löytyy noin 5 min päästä ko. paikka.
Jos haluat halvalla vaatteita käy Century 21 kaupassa. Se on ihan WTC alueen vieressä, joten et voi missata sitä. Sieltä saa kaikkia merkkivaatteita älyttömän halvalla, joten voit tehdä tosi löytöjä. Itse ostin vaan kengät ja alushousut kun en  jaksanut jonottaa sovituskoppiin. Varaudu siihen että siellä on ihan hirveästi ihmisiä.
NYC on ihana paikka, oon kade sulle että pääset sinne! Ihastuin itse kaupunkiin ja haluan sinne asumaan! :-)

Sivuja: [1] 2