Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nora.T

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2018
« : 31.03.2018, 10:13:17 »
Täällä mun: https://dreamerachiever.com/2018/02/12/travel-plans-2018/

Genevessä ja Ibizalla jo käyty. Seuraavaksi Norjaan, sitten häämatkalle (Zürich, Singapore, Bali ja lähisaaret ja Japani), loppuvuodesta toivottavasti vielä Jenkkien Etelä-Rannikko tai Britit tai joku lämmin mesta. Blogissa vähän tarkemmin näistä. :)

2
Niin kuin moni edellä sanoikin, NYC-Miami väli on tosi edullista lentää. Me käytiin puolison kanssa pari vuotta sitten 5pv Miami + 5pv NYC reissu jenkkeihin ja ainakin lyhyellä reissulla lentäminen on fiksuin ratkaisu, vaikka olisikin ollut kiinnostavaa ajaa koko East Coast läpi - ehkä, jos olisi ollut yksi viikko lisää olisimme yhdistäneet roadtripin. Lento noiden välillä maksoi muistaakseni 40€ per nenä, eli tosi edullista muihin matkustusmuotoihin verrattuna.

Mitä hotellien ennakkovaraamiseen tulee niin riippuu sesongista. Jos menette jouluna tai 4th of Julyin tai muun sesongin aikaan kannattaa ehdottomasti varata hyvissä ajoin majoitukset. Muutoin saa varmasti paikan päältäkin tarvittaessa. Hotellien hintojen puolesta NYC ei ole halvin kohde, jos haluaa päästä edullisella siellä olen itse testannut mm. hostellia ja couchsurfausta. Toki hotelleissa mukavuus on aina plussaa, mutta varsinkin sesonkiaikana NYCin hinnat ovat selkeästi muuta USA:ta kalliimmat.

Hauskaa reissua!

3
Toisessa ääripäässä oli Puola, jossa nopeusrajoituskylttejä ei ollut juuri missään, piti vain tunnistaa, että tämä on nyt taajama ja rajoitus on tämä.

Monessakin maassa on taajamissa kiinteä nopeusrajoitus (50 tai 40), ihan niin kuin meilläkin 50 km/t taajamamerkkien sisällä. Taajamamerkki on se isohko kyltti, jossa on kylän nimi, ei siis erillistä kylän silhuettia kirkkoineen kuten meillä. Taajama päättyy sitten kylän toisella puolella olevan vastaavan merkin selkäpuoleen, jossa saattaa olla muutama vinoraita kuten meilläkin "nopeusrajoitus päättyy" -merkissä.

Ihan vain vinkkinä...

Juu, näinhän se teoriassa ja optimaalisesti pitäisi mennä. Aika monessa taajamassa tätä ei vaan Puolan maaseuduilla näkynyt, myöskään merkkiä taajaman loppumisesta ei kyseisen maan pikkukylissä harrastettu. Eli kannattaa merkkien lisäksi havainnoida ympäristöä tarkemmin kuin Suomessa ja hidastaa, jos talojen on yhtään enemmän. Isoilla motareilla Puolassakin oli hyvin merkinnät nopeuksista ja muutenkin, mutta maaseudulla ei merkkejä ollut siinä määrin kuin Suomessa.

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami helmikuu 2018
« : 05.01.2018, 11:44:18 »
Me oltiin Miamissa pari vuotta takaperin. Ocean Drive on kaunis ja rannat hyviä. Shoppailumahdollisuuksiakin on, mutta Miami Beachin alue ainakin on todella kallis ostosten tekoon. Me oltiin lokakuussa tuolla ja oli kokojan +25-30, joten meidän 5pv:stä 4 meni rannalla / uima-altaalla ja yhtenä tehtiin vuokra-autolla reissu Key Westiin. Autoilu ja bensat on jenkeissä aina tosi edullisia ja jos tykkäätte autoilusta, voitte päästä kokeilemaan upeita jenkkirautoja. Esim. Meillä on Avo Camaro sekä Mustang reissuautoina, hauskaa oli! Kannattaa tsekata jenkkien liikennemerkit ja säännöt ennen reissua, jos ette ole ennen USA:ssa autoilleet. Hyvin selkeät merkit siellä on ja noudattavat rajoituksia suomalaisia paremmin. Miamissa on lisäksi todella paljon poliiseja kaikkialla, ja liikennevaloissa on valokamerat (eli jos ajat päin punaisia, ottaa kuvan) - kannattaa siis ajella nätisti. :)

Hauskaa reissua!

Ps. Löydät blogistani kuvia ja tekstiä meidän reissusta Miamiin, jos kiinnostaa: https://dreamerachiever.com/category/travel/usa/florida/

5
Moikka,

Tuli buukattua melko ekstempore reissu maaliskuulle. 4pv Genevessä ja 3pv Ibizalla. Nyt haussa must seet! Eli, mitä näkemisen ja kokemisen arvoista noissa paikoissa on. Hotellit ja lennot buukattuna, mutta ohjelma puuttuu vielä. Kiitos avusta jo ennakkoon! :)

6
Eurooppa / Vs: Portugalin tiemaksut?
« : 05.01.2018, 02:59:00 »
Me autoiltiin paikallisella vuokra-autolla pari kesää sitten pari viikkoa ympäri Portugalia. Vuokra-autossa on valmiina tunnistimet. Ajat aina vasemmanpuoleisia kaistoja tulliin, joiden päällä vihreä symboli, joka tarkoittaa tuota automaattista maksulaitetta. Matkan päätteeksi vuokraamo veloittaa tullit luottokortiltasi. Meillä meni muutama kymppi per auto kymmenessä päivässä noihin tulleihin. Useimmat olivat 50snt-1e, isompien kaupunkien lähellä oli muutama kalliimpi tulli.

7
Countries visited:

Before 2017:
- Finland
- USA
- England
- Estonia
- France
- Portugal
- Spain
- Norway

2017:
- Sweden
- Denmark
- Germany
- Netherlands
- Belgia
- Switzerland
- Austria
- Czech Republic
- Slovenia
- Poland
- Lithuania
- Latvia

Eli Euroopan maita: Suomi, Englanti, Viro, Ranska, Portugali, Espanja, Norja, Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Sveitsi, Itävalta, Tsekki, Slovenia, Puola, Liettua ja Latvia = 19 Euroopan maata  :D

8
Tuli oma avaus täällä vastaan niin ajattelin kertoa, miten meni!

Elikkäs, varusteltiin autoon vaaditut EA-pakkaukset, heijastinliivit, rekisteri- ja vakuutuspaperit sekä rajanylitysluvat. Näiden lisäksi mukana oli parkkikiekko ja lumiharja (just in case, vaikka kesällä matkattiinkin). Jarrukiilat ja sammuttimet jätimme hankkimatta.

Näistä parkkikiekkoa ja noita papereita oikeasti tarvittiin, muita ei. Missään ei kyselty, että onkos teillä sammutin tai heijastinliivit mukana. Kuitenkin, jos olisi tullut onnettomuus, oli varmastikin hyvä, että ainakin nuo liivit olivat matkassa. Matkasimme tosiaan ihan uudella autolla, jolloin todennäköisyys noiden kiilojen ja muiden eksoottisten tarvitsemiseen on pieni, mutta esim. Puolan maan teillä ei olisi yllättänyt, jos olisikin tullut tarvetta.

Ylipäätään Euroopassa autoilu oli "tarkastusten" suhteen helppoa. Kuskin henkkarit kysyttiin Suomesta poistuessa ja Suomeen tullessa, muutoin vain kerran päästiin näyttämään henkkareita. Tämä oli lauttamatkalla Tanskasta Saksaan mennessä.

Tarrojen osalta oltiin iloisesti kujalla, eikä ostettu mitään ennakkoon. Reissun aikana tuli hankittua kaksi tarraa, vaikka enemmän olisi vissiin virallisesti tarvinnut, näitä ei kyllä kyselty tai tarkastettu missään - paitsi Sveitsiin mennessä, jossa ostimme tarran rajanylityspaikalta.

Ajokulttuurista mieleen jäi keski-eurooppalainen hätävilkkukäytäntö: jos liikenne hidastuu highwaylla, tästä kerrotaan takana tuleville hätävilkuilla. Toinen mieleenjäänyt käytäntö oli balttialainen tapa ohittaa - molemmat väistävät pientareelle ja keskeltä mennään ohi molempiin suuntiin.

Näiden lisäksi on hyvä googlailla paikallisia parkkeeraus- ja nopeusrajoituskäytäntöjä, näissä oli todella isoja eroja maiden välillä. Helpoimmillaan joissain maissa oli selkeät ja kattavat merkinnät - esim. Ruotsi ja Tanska olivat tällaisia. Toisessa ääripäässä oli Puola, jossa nopeusrajoituskylttejä ei ollut juuri missään, piti vain tunnistaa, että tämä on nyt taajama ja rajoitus on tämä. Meillä oli onneksi navigaattorissa maakohtaiset rajoitukset, joka helpotti ajamista.

Yksi elämää helpottanut tekijä meillä oli myös EU-liittymät. Eli saimme käyttää ilman lisämaksua nettiä kaikissa EU-maissa, vain Sveitsissä tuli pieni lisämaksu verkon käytöstä. Kun on eksyksissä Puolan maaseudulla tai haluaa selvittää Wieniläisen parkkeerauskäytännön, netti saattaa tulla tarpeeseen!

Mun olisi tarkoitus kirjoittaa kattavampaa juttua tästä reissusta ja Euroopassa ajamisesta blogiini (https://dreamerachiever.com) jossain kohtaa, mutta tässä nyt jotain infoa, jos täällä joku on suunnittelemassa Euroopan reissua autolla. :)

9
Kiitos vastauksistanne! Ollaan lähdössä uudella autolla, jossa navi ja huollot ok sekä suomalaiset ajokortit on tietty kunnossa, nuo rekisteriote ja maastavientilupa olivat hyviä vinkkejä! Pitää varmaan ottaa varoituskolmio, heijastinliivit ja EA-kitti ja skipata kaikki oudommat varusteet kerran niitä ei kovin aktiivisesti ratsailla. En pidä kovin todennäköisenä, että alle vuoden ikäisen auton kanssa tarvitsisi sitä vaahtosammutinta tai jarrukiilaa, myöskään vararenkaitahan näissä ei nykyään tule (joku renkaankorjaussarja tulee, mutta en kyllä osaa sitä käyttää  :D).

10
Moikka,

Olemme puolisoni kanssa lähdössä kesäkuussa kiertämään Eurooppaa autolla (Suomi-Ruotsi-Tanska-Saksa-Alankomaat-Ranska-Sveitsi-Itävalta-Tsekki-Puola-Liettua-Latvia-Viro) ja mietimme, että mitä kaikkea "ylimääräistä" autoon pitää hankkia. Lueskelin Euroopan komission going abroad sivuilta noita sääntöjä ja jos tuon mukaan mennään niin mukana pitäisi olla ties mitä palosammuttimia, vararenkaita, heijastinliivejä ja jarrukiiloja perinteisempien varoituskolmioiden ja ea-pakettien lisäksi.

Kysymys kuuluukin: Mitä oikeasti pitää olla autossa mukana? Ja seurataanko noita varusteluja jollain ratsioilla, tms. ulkomaan kilvissä olevien kohdalla?

Lisäksi, jos haluatte jakaa yleisiä vinkkejä vaikka aihetta koskevan postauksenne autoiluun ko maissa, vinkit otetaan vastaan. Kiitos! :)

11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Yhdysvaltoihin töihin?
« : 23.03.2015, 03:44:01 »
Mikään ei ole mahdotonta, mutta jenkeissä uran luominen ei ole helpoin vaihtari. En tiedä, miten nuo naimisiin menot siihen uraan liittyy? Työskentely ei vaadi kansalaisuutta, johon varmaan sekoitat asioita?

Täällä laillisesti työskennelläksesi tarvitset viisumin. Viisumin saadaksesi tarvitset työtarjouksen tai opiskelupaikan. Opinnot täällä ovat hyvä vaihtoehto kerätä verkostoja ja kouluttaa itseään. Toki kallista, mutta apurahojakin on saatavilla kunhan on ajoissa ja tekee paljon hakemuksia. Toki voit myös opiskella Suomessa ja hakea tänne yliopistovaihtoon verkostoitumaan. Tämä tulee halvemmaksi. Esim. itse maksan noin 5000 euroa lukukaudessa asumisesta ja ruoasta kampuksella ja tuitonia ei tarvitse maksaa. Toki lentoineen, kirjoineen, ym. tulee enemmän, mutta silti paljon halvempaa kuin tutkinto-opiskelu täällä. Pääset vaihdossakin kulttuuriin sisään ja voit verkostoitua.

Mikäli opinnot ovat pois laskuista sulla on käytännössä muutama keino päästä suoraan töihin tänne. 1. Suomalaisen korkeakoulun opiskelijana saat melko helposti viisumin työharjoitteluun. Työharjoittelu voi johtaa uraan ko yrityksessä. 2. Vähintään 5 vuotta työkokemusta Suomalaisen firman vähintään keskijohdon tason tehtävissä tai korkeakoulutus ja haet sitten täältä työn ja haet viisumia ammattilaisena, 3. Mikäli alasi on esittävä taide, valokuvaus, musiikki, tms luova ala voitt meriittiesi perusteella hakea näille aloille tarkoitettua viisumia, 4. kouluttamattomana ja kokemattomana voit käytännössä saada viisumin vain saamalla työtarjouksen alalta, josta täällä on pulaa. Käytännössä riittää, että ko alueella ei ole Amerikkalaisia tekijöitä tarpeeksi ja 5. Eurooppalainen yritys lähettää sinut komennukselle tänne (käytännössä asiantuntijat tai johtajat).

Olen itse ollut tuolla tavalla 4 SAYLin kesätyöohjelman kautta Wisconsinissa töissä ja nyt tosiaan vaihdossa. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus palata kesätöihin, tehdä harjoitteluja ktk-tutkintoon, suorittaa sitten mba täällä ja luoda urani tänne.

Paperisotaa ja vastoinkäymisiä tulet varmasti kohtaamaan paljon, mutta mahdoton prosessi tämä ei ole. Greencardit ja kansalaisuus on sitten ihan oma lukunsa, mutta nuo käytännössä eroavat viisumista lähinnä Yhdysvaltojen ulkopuolella oleskelurajoituksissa ja äänestysoikeudessa sekä joissain rahallisissa tuissa, ym. Uran luomisessa alkuun pääsyyn tosiaan riittää kuitenkin se työ- tai opiskelupaikka ja viisumi.

Mä oon blogini puolelle kirjoitellut jonkinverran kokemuksia kesätöistä, opinnoista, viisumibyrokratiasta, ym. Yhdysvaltoihin. Blogi löytyy: http://dreamerachiever.com tuolta löytyy myös yhteystietoni, jos haluat kysyä lisätietoja. Tsemppiä ja sinnikkyyttä!  :)

12
Mä olin viime kesänä SAYL:n kautta jenkeissä lifeguardina (kokemuksia löytyy allekirjoituksessa mainitusta blogistani ja SAYLista tietoa Googlella). Hommaan menee haut aina joulu-tammikuussa eli ensikesälle et enää ehdi, mutta tuo on avoin kaikille 20-26 vuotiaille suomenkansalaisille korkeakouluopiskelijoille. Voit päästä lifeguardiksi tai myynti- tai siivoustehtäviin. Ensimmäinen on hauskinta ja rahakkainta. 

Jos hommia jaksaa tehdä paljon niin rahaa jää kyllä käyttääkin, mutta kannattaa sit miettiä meneekö sinne jenkkeihin tekemään 100h viikkoa vai myös lomailemaan. Tuolla saat siis ihan oikeasti 100h viikon ilman vapaita, jos haluat. Meiltä kysyttiin alussa, että haluatteko tehdä 6+1 vai 4+1, eli sulla on ensin mainittu määrä töitä ja sit yksi vapaapäivä. Kaverien kanssa saa vaihdella päiviä ja vuoroja.

Omalla 4+1 systeemillä tuli keskimäärin 50-70h työviikkoja. Palkka on 8-8.2USD / tunti ilman mitään lisiä (jenkeissä et käytännössä ikinä, varsinkaan kesätöissä saa mitään ilta-, viikonloppu-, sairaus- tms ekstrarahoja). Käytännössä tuossa on paljon sitä työntekoja, mutta tapaat varmasti paljon huikeita tyyppejä ja työskentelemällä 3,5 kk saat myös reissata 30vrk jenkeissä! Ja saat jenkkiläisen social security numberin ja kontakteja, joista voi olla sulle hyötyä, jos joskus haluat maahan palata. :) Multa voi kysellä lisätietoja, jos kiinnostaa, mut tosiaan blogi kannattaa tsekata eka - sieltä löytyy hakuprosessit, kaupungin esittely, ym.

Euroopassa oon nähnyt haettavan esim. hotellityöntekijöitä, matkaoppaita, call center -tyyppejä, ym. englanninkielisiin hommiin. Ja onhan meillä toki Iso-Britannia, jossa enkulla pärjää paremmin kuin hyvin. Euroopan ulkopuolelta kaverieni kertoman mukaan Ausseihin ja Uuteen-Seelantiin on helppo saada work and holiday viisumeja vuodeksi. Noissa pitää olla alle 29 vuotias ja lapseton. Eli valtaosa opiskelijoista täyttää vaatimukset. Nuo on vuodeksi, mutta lyhyemmänkin ajan saa olla.

13
Mä oon asunut ja työskennellyt aiemmin noin neljä kuukautta Wisconsinissa Yhdysvalloissa ja nyt on toinen puolivuotinen keskilännessä, tällä kertaa Ohiossa menossa. Uskon nähneeni tarpeeksi keskilänttä buffetteineen, pick up truckeineen, valtavine ihmisine ja äärimmäisine sää tiloineen hetkeksi. Ihania ihmisiä, mutta ei. Kohteeni valitsin kivan työmahdollisuuden ja laadukkaan yliopiston, en niinkään sijainnin perusteella. Toki englanninkieli ja rento kulttuuri olivat plussia. Yhdysvaltojen kulttuuri on siitä ihana, että täällä saa tuttuja ja ystäviä tosi nopeasti, koska ihmiset ovat erittäin ulospäinsuuntautuneita - myös tuntemattomien seurassa.

Ensi vuonna olisi edessä työharjoittelu Dubaissa. Tuo on lähinnä kokeillakseni jotain erilaista. Mua kyllä kiehtoo kaikki suuri, moderni ja rahakas, joten eihän sitä tiedä, vaikka tykästyisi. En kuitenkaan liberaalina ja menestykseen pyrkivänä naisena osaa kuvitella itseäni arabimaahan pidemmän päälle.

Dubain jälkeen mä haluaisin palata Yhdysvaltoihin, mutta ehdottomasti New Yorkiin tai johonkin muuhun East Coastin miljoonakaupunkiin. Tässä maassa opiskelu- ja työkulttuuri, menestyssuuntautuneisuus sekä ihmisten kyky ja halu heittäytyä on musta tosi inspiroivia. Haluaisin samaan aikaan elää paikassa, jossa selviää kävelemällä, jossa voi liikkua ja jossa terveellinen ruoka on sääntö eikä poikkeus - siksi haluaisin idän suurkaupunkeihin keskilännen sijaan.

Myös Australia kiehtoisi. Avoin kulttuuri ilman tätä epäterveellisyyden ja keinotekoisen ruoan kulttuuria. Ausseissa on myös käsittääkseni hyvä palkkaus alallani (lääketiede) valmistuneena. Voisin ehkä lähteä sinne muutamaksi vuodeksi töihin tai tekemään tutkimusta valmistuttuani. Toinen vaihtari olisi Uusi-Seelanti. Mä en osaa muita kieliä kuin äidinkielentasoisen suomen ja (pahasti jenkkisanastoisen) englannin, joten koen saavani eniten irti maissa, jossa voin aidosti osallistua ja keskustella. Ehkä pitäisi opiskella esim. espanjaa niin voisi sulautua paikallisiin monessa muussakin maassa.

Lyhyempiä pätkiä voisin käydä kokeilemassa myös muualla Euroopassa ja Amerikoissa. Reissuilta aina oppii jotain uutta ja oppii arvostamaan omassa kulttuurissaan eri juttuja kuin aiemmin - ja toisaalta oppii kyseenalaistamaan omaa toimintaansa. Musta paras matkan pituus on 1-4kuukautta, koska siinä ehtii jo vähän nähdä paikallista elämää ja tutustua ihmisiin sekä kulttuuriin (ja selvitä jetlagista!). Avoimena ideoille, eihän sitä tiedä, vaikka joku päivä saisi työtarjouksen Islannista tai Intiasta. Olisin valmis lähtemään oikeastaan minne vaan, kunhan kyseinen reissu jollain tapaa edistäisi mun uraani ja tavoitteitani. :)

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.02.2015, 02:04:06 »
Ada, Ohio, USA.

15
Matkaseuraa / Toukokuu 2015 USA
« : 25.01.2015, 00:11:00 »
Moikka!

Etsiskelen matkaseuraa / ho(s)tellikulujen jakajaa toukokuulle 2015. Olen tällä hetkellä Adassa, Ohiossa ja täältä olisi tarkoitus lähteä jonnekin päin maata 2-3vk lomalle toukokuun puolivälissä. Ensisijaisesti olen miettinyt NYCiä tai Chicagoa, mutta olen avoin ehdotuksille. Olen tuolloin 22-vuotias suomalaismimmi joka on asustellut jenkeissä yhteensä vuoden verran ja Chicago ja New York on aiemmilta kerroilta tuttuja kaupunkeja. Voidaan liikkua tuolla yhtä matkaa tai omia teitämme, tärkeintä itselleni olisi, että saisi majoituksen edullisemmin, kun olisi parina tai porukkana reissussa. Mun aktiviteetit ajoittuu varmaan lähinnä kaupunkien ja nähtävyyksien sekä paikallisten liikuntamahdollisuuksien testailuun päiväsaikaan ja toivoisin, ettei matkaseuraka olisi pelkkään ördeltämiseen keskittyvää. Niin ja tosiaan, sun ei tartte olla täällä koko tuota 2-3 viikkoa vaan lyhyempikin pätkä hyväksytään. Mun ajatus olisi yöpyä mahd. edullisesti, mutta ehdoton kipuraja menee noin 30e/yö summassa. Laittele yv tai viestiä tähän alle, jos satut olemaan näillä suunnilla toukukuussa! :)

Ps. Jos satut asumaan jenkeissä ja voisit ottaa ylimääräisen asukin, joka tarvittaessa kokkaa, siivoaa ja kertoo huonoja juttuja (ja vaikka maksaakin jotain) niin siinäkin tapauksessa voi laittaa viestiä. :)

16
Kun muutkin niin minäkin, nimittäin linkkaa oman matkabloginsa tänne. :) Mun blogista löytyy kesältä 2014 työkokemuksia jenkeistä, vähän reissailua ympäri ko maata ja nyt tän kevään ajan reissailu- ja vaihto-opiskelukokemuksia.

http://dreamerachiever.wordpress.com

17
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Chicago majoitus
« : 18.01.2015, 06:21:11 »
Mä olin viime kesänä kahdesti Chicagossa ja molemmilla kerroilla oli ihanat, vaikkakin tosi erilaiset majoituspaikat. Eka kerta meni isommalla poppoolla Urban Holiday Lofts -nimisessä hostellissa. Meitä oli 14 ja hinta / pää / yö oli about 15e, eli tosi hyvä. Mesta oli siisti, 20 min metrolla downtowniin ja saman verran metrolla O'Harelle. Alue on vähän epämääräistä yöllä, mutta porukalla tai päivällä liikkuassa ihana mesta. Itse hostelli oli siisti ja tarjosi jopa ilmaisen netin sekä aamupalan (joka tosin oli bageleita ja muroja) samaan hintaan. Kylppärit ja vessat jaetut, mutta siistit.

Tokalla kertaa olin Millenium Avenuen Hiltonissa, joka oli around 50usd/yö (löydettiin frendin kanssa hyvä diili hotels.comista, 2 yötä kahdelle noin 200). Hinta-laatusuhde ja sijainti olivat aivan huikeita - eikä omassa kylppärissä tai ilmaisessa uima-altaassakaan ollut valittamista. ;) Tietty, koska tää on Hilton niin kaikki lisäpalvelut esim. netti, aamupala, ym. on kalliita ja noita mukavuuksia kannattaa budjetilla reissatessa ostaa hotellin ulkopuolelta.

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Kolmeksi kuukaudeksi USAan
« : 18.01.2015, 06:15:38 »
Nuo ikärajat riippuvat vuokraamosta ja osavaltiosta, mutta ainakin viime kesänä 20v kaverini saivat auton vuokrattua, mutta maksoivat nuoren kuljettajan lisän, koska olivat alle 21. Riippuen tietty matkojen pituudesta ja kauanko meinaatte olla missäkin muita vaihtoehtoja ovat käytännössä sisäiset lennot, taksi ja bussi. Ja tietty, jos teillä on kontakteja niin voitte pyytää kyytiä joltain. Oman kokemuksen mukaan päiväsaikaan bussilla reissaaminen, varsinkin porukassa on ihan turvallista (etenkin pitkän matkan busseissa, esim. Megabus), sisäiset lennot on ainakin turvallisia ja näppäriä, jos aiotte tyyliin olla kuukauden San Diegossa ja toisen San Franciscossa. Sit tietty pikku matkoihin kaupungin sisällä taksit on ihan näppäriä, ja hinnatkin on inhimillisiä, jos porukalla jakaa.

19
Moikka!

Mä oon ollut jenkeissä töissä 4kk ja nyt oon täällä opiskelemassa tän semesterin. Jos haluat töihin sulla pitää olla job offer, eli työtarjous sekä työnantajalta saatava DS-2019 tai I-xx (en muista mitkä numerot tuohon perään tulee, mutta kuitenkin) riippuen työsuhteen pituudesta. Tarvitset noita lomakkeita viisumia hakiessa. DS-2019 kanssa voit hakea J1-viisumia, jolla voit olla maassa alle 6kk yhtäjaksoisesti, H-1B:llä sen sijaan voit olla pidempään. J1-viisumilla et voi työskennellä potilastyössä esim. sairaanhoitajana, mutta muutoin voit tulla hakemaan kokemuksia (mä olin hengenpelastajana vesipuistossa, vaikka mun oikea ala on lääketiede). Täällä on pulaa sairaanhoitajista ainakin paikoitellen, joten uskon, että voisit löytää koulutustasi vastaavaa työtä, etenkin, jos sulla on jo työkokemusta alalta.

Mä tulin SAYL-nimisen järjestön kautta tänne töihin. Olen ajatellut etsiä nyt paikan päällä työpaikkaa ensi kesälle. Suosittelen tutustumaan potentiaaliseen työnantajaan vähintään suositusten, ym. kautta, mutta parasta olisi käydä paikan päällä työn haussa + monesti sut halutaan haastatella, eli joudut sit anyway tulemaan tänne. Sitten, kun sulla on job offer ja pakolliset paperit viisumin saaminen pitäisi olla melko helppoa. Suomalaisilta harvoin evätään viisumeja ja haastatteluaikajonot Helsinkiin ovat yleensä noin 2vk. Saat haastattelussa suoraan tiedon, onko sun hakemus hylätty vai hyväksytty, mikäli jälkimmäistä saat 10 arkipäivän sisällä sun passin viisumeineen takaisin (mulla meni ekalla kerralla 2pv ja tokalla 4pv). Vinkki: Kaliforniassa työttömyys prosentti on yli 10 ja siellä olisi hyvä osata Espanjaa, NYCistä sen sijaan uskoisin sun löytävän helpommin duunia - mut toki tuo Kalikaan ei oo mikään mahdottomuus. Itse oon ollut in the middle of nowhere keskilännessä ja tykännyt hirveesti, ja täältä on helppo saada töitä! Esim. Madisonissa Wisconsinissa vieraillessa mua kyseltiin kaupoissa töihin, vaikken ollut duunia hakemassa. :D

Mitä opiskeluun täällä tulee, jos haluat tutkinnon täällä kannattaa varautua joko kalliisiin (noin 20-60k USD) lukuvuosimaksuihin tai hakemaan scholarshippejä. Jälkimmäisiä saat todennäköisesti, jos olet superlahjakas urheilija tai sinulla on muita erikoistaitoja. Taviksena on vaikeampaa saada, muttei mahdotonta. Itse olen kuitenkin suomalaisen koulun kautta vaihtarina, joten en ehkä ole paras tyyppi kertomaan rahoitusmahdollisuuksista. Tää vaihtarina seikkaileminen on melkein ilmaista - tai no, asuminen ja ruoka kampuksella on mulle noin 5000e / 5kk, mutta ainakaan en joutunut maksamaan 30k tuitonia, eli säästin aika ison summan. ;) Jenkkikampukset on ihania ja ilmapiiri on huikea, et suosittelen kyllä lämpimästi, vaikka vähän joutuukin byrokratian ja rahan kanssa painimaan. Niin ja hei, vaihtariviisumi on toi sama J1, eli jos aikaa ja intoa riittää saa laillisesti tehdä töitä koulun ohella. :)

Mun reissusta ja USAn reissaamisesta löytyy lisävinkkejä mun blogista http://dreamerachiever.wordpress.com . Tonne voi käydä heittämässä lisäkysymyksiä, jos jää jokin mietityttämään. :) Viisumiasioissa kannattaa olla suoraan USAn suurlähetystöön yhteydessä ja työnhaussa oikeastaan netti tai visiitti paikanpäälle olisi seuraava steppi.

20
Yleinen / Vs: Miten pidätte kuntoanne yllä?
« : 18.01.2015, 05:49:16 »
Mä harrastan Suomessa aktiivisesti erityylisiä tanssilajeja, ryhmäliikuntaa, kuntosalia ja lenkkeilyä. Ulkomailla ollessa tulee pidemmillä reissuilla (olen nyt toista kertaa noin 5kk reissussa jenkeissä) tehtyä aikalailla samoja juttuja kuin Suomessakin, mutta toki lämpimissä kohteissa mieluummin ui tai jumppaa ulkona kuin jumittuu hotellin kuntosalille. Mä tykkään yleensä mennä ns. aktiivikohteisiin tai etsiä sitä aktiivia niistä kohteista - Madeiralla tuli vaellettua parikymmentä kilometriä päivittäin, NYCissä kävelin ympäriinsä ja kokeilin yhtä kaupungin suosituimmista tankotanssikouluista, Gran Canarialla uiskentelin pari tuntia päivässä, pikku kaupungissa Wisconsinissa ostin kahvakuulan ja herätin hämmennystä sen kanssa heilumalla. :D Oon tämmönen urheiluhullu, että jotain pitää aina keksiä, vaikka minne menisi. ;)

Sivuja: [1] 2