Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pioneer53

Sivuja: [1] 2 3
1
Aasia / aloittelijat Aasiassa
« : 20.06.2005, 20:24:06 »
Jossain vaiheessa Thaimaaseen saan liput kasaan tai sitten sieltä saa ehkä työtä, joka maksaa matkat ja asumisen. Ei jaksais vaan enää odottaa, mie kans luen noita matkakirjoja, jotta ei heti luultais prostituutio tytöks tms.

2
Baltian maat / Paras paatti Tallinna -> Helsinki?
« : 19.06.2005, 21:04:16 »
Hmm.. kirjoitin seawindistä vuonna 2003 ja seuraava vastaus tullut vuoden perästä. Siinä säännöt jo muuttuu. Mutta laivaan silloin ainakin 2 vuotta sitten pystyi mennä myös ilman autoa, vaikka kaikilla melkein auto olikin ja lippu ostettiin silloin ainakin vain 4 pv ennen lähtöä.

Yllätyksekseni menin tänään pitkästä aikaa seawindin sivuille ja enää ei pääsekään kuin ruotsiin. Tietääkö kukaan miksi tallinnan reitti lopetettu, silloin ainakin oli jo suosittu. Niin ja milläs nyt lähtisi lahden yli, kun näkyy pyörivän parissa kympissä reittilippu. Tuntuu liian kalliilta käydä virossa tai mennä siitä edes ohi. Ei viittis maksaa satasta siitä, että käy täältä asti virossa kääntymässä. Ei taida olla vaihtoehtoja vaiko..

3
Niin tottakai maksaa jos aikoo paljon kiertää.  :) Ei ole vaihtoehtoja pärjätä kuin valtion rahoilla, joita me työttömät saamme. Siihen sisältyy auto ja sen käyttö + safkat ja muutamat laskut. Onnekseni olen saanut asua kaverilla ilmaiseksi, jos joutuisin maksamaan, niin asumiskulut olisivat noin 200e kämppiksen kanssa. Oma kämppä siinä 250-300 e. Ei maalla ole kallista  :) Oottelen vaan täältä tosiaankin pois pääsyä. Tai sitten aussit jää haaveeksi ja thaikkuun. Siellä maksaa kuukausivuokra sen 140 e ja ruoka nyt ei paljon mitään.

4
Niin ei matkalle ole kiva lähteä kituuttelemaa, jos oikeasti menee lomalle. Itsellä se tilanne, ettei se ole aivan loma lomaa vaan maisemanvaihdos, kun ei tämä oma tuppukylä ja tylsyys innosta. Tullut siihen tulokseen, jotta sama missä on samoilla rahoilla, mielummin muualla kuin täällä vaihteeks.

5
Tyhmät kysymykset / Passiongelmia Usa:ssa
« : 19.06.2005, 15:38:23 »
Kai kaikilla on hiukan erilainen tunnekin  :)  Mä en ole edes tiennyt, että leimoista on haittaa. Onko mihinkään mentäessä haittaa sitten, kun tän hetkisestä passista ei löydy kuin noin 10-15 leimaa ja kaikki venäjä, valko-venäjä, latvia, liettua, viro, puola linjaa ..

6
Yleinen / Liikuntamatkat
« : 19.06.2005, 15:32:30 »
Thainyrkkeilyä thaimaassa tietysti, en heti edes tajunnut. Kun sen suomessa jo on oppinut, niin pääsee varmasti siellä hyvin jatkamaan sitä. Mä kaipaan aktiviteetteja lomalla varsinkin ja niitä on suunniteltava etukäteen. Baltiassa kävi silleen, ettei ollut mitää aktiviteetteja tarjolla ja meinas kuolla välillä tylsyyteen, kun vaihtoehtona oli biitsi ja terassi.

7
Aasia / aloittelijat Aasiassa
« : 19.06.2005, 15:21:16 »
Kukin tyylillään, mutta jos thaikkuun lähtee asustelee pidemmäksi aikaa, niin samalla rahalla elän siellä kun suomessa. Ja siellä elääkin tosi leveästi, kun hinnat ovat mitä on. Riittää, kun on ruokaa ja katto pään päällä sekä hiukan aktiviteetteja voi harrastaa, kuten suomessakin.. siellä vaan kaikki on hauskempaa.

Mä lähtisin myös kuukaudessa vaan max 2 maata .. ennemmin ihan pari kuukautta tai vaikka sen kuukauden asuisin jossain pattayassa tms ja sieltä käsin sitten tekisin reissuja, jos tulee sellainen fiilis.

8
Lentomatkustus / Pelkkä reppu käsimatkatavarana
« : 19.06.2005, 15:16:09 »
Eihän thaikkuun kannata mitään ottaa mukaan, iistpäkin reppu riittää. Kun kaikki saa sieltä todella edullisesti, se onkin sitten eriasia millä keinolla takaspäin tullessa tuodaan pari säkkiä uusia vaatteita  :D

9
Mä lähtisin vaikka tonnilla. En yleensäkään tajua mihin ihmiset sitä rahaa tunkee. Mie en tarvii missään eläessä niin paljoa, jos ei tietty leveilemään ala. Suomessa elää 400 e valtion tuella, niin mikseipä muuallakin.

10
Yleinen / Missä olet pyörinyt?
« : 19.06.2005, 15:02:54 »
Eurooppa tuntuu olevan kotoisa tuttu ja turvallinen. Itse suuntaan kaukomaihin ja toiselle puolelle palloa, jotta saa kertaheitolla enemmän vaihtelua.

11
Lähteä pidemmäksi aikaan Thaimaaseen ja pyörimään nyt mihin mieleen tulee. Pikkasen halvempaa asua, kun täällä suomessa.

Ja joku muutaman päivän viron reissu vielä tässä kuussa.

12
Yleinen / Sekaannuksia matkalla..
« : 17.06.2005, 13:16:48 »
On se kivaa, kun maailmalla poliisitkin ottaa luoksee ilman, että putkaan joutuu. Missä meillä suomessa kohdeltaisiin noin, ei tietääkseni missään ainakaan etelässä.

13
Yleinen / Pääkaupunki vai joku muu kaupunki/kylä?
« : 11.06.2005, 18:47:02 »
No en nyt miekää tiiä onko täällä paljon ylpeiltävää, mutta ulkomailla sattaa olla erilaista (en tosin tiiä). Tää on toinen pienempi paikkakunta missä asun ja aika rankka on meininki.

14
No lehtiä jakamalla (siis mainoksia) ei saa, kun rupia. Teininä sai 10 e 2-3 tunnin ravaamisesta eli 60 mk. 5 e tunti korkeintaan ja kuukausiliksa oli 80 e. Ei paha.  :D

Sitten on nämä mainitsemattomat hankkimis keinot, joita ei ääneen kannata sanoa.  :lol:

Suomessa vaan säästää sitä rahaa, itse pystyn minimoimaan kulut vaika 300 euroon jos ei olisi lainoja ja autoa. Maalla on halpa asua.

Tosin väsyneeks mä ainakin tulen tosi pienellä budjektilla. On joutunut nukkumaan autossa ja teltassa, jossa on kirppuja. Ei herkkua. Autossakin tilaa sen verran ollut, et istuma asennossa joutuu olemaan.

15
- lehtiavustaja
- koiran ulkoiluttaja
-lastenhoitaja
-vanhustenhoitaja
-mainosten jakaja
-puhelinmyyjä


Noipa tuli mieleen äkkiseltään. Eikä mitään tietoa mitä on edessä.

16
Yleinen / Pääkaupunki vai joku muu kaupunki/kylä?
« : 11.06.2005, 16:21:49 »
Kotimaassa pienet kaupungit on kivoja, kuten myös maailmalla. Pienissä kylissä näkee sitä todellisuutta enemmän. Jos menee kaupunkiin kiertämään, niin eihän siellä välttämättä nää sitä maata ja kulttuuria. On minusta jo helsingissäkin erilaista, kuin pohjoisissa.

17
Yleinen / Sekaannuksia matkalla..
« : 11.06.2005, 16:19:31 »
Puolassa pizzaa tilasin. Sain jonkun lätyn missä oli juustoa ja tomaattia päällä. Ei mitään hajua mistä pohjakaan oli tehty. Latviassa hampurilainen oli kuin sämpylä oudolla majoneesilla.

18
Taisi olla Liettuassa Ristien kukkula tai joku vastaava. Siellä oli ympäri maailmaa tuotu miljoonia ristejä roikkumaan. Jokainen laittoi aina yhden.

19
Yleinen / Minkälainen matka??
« : 11.06.2005, 16:12:16 »
Uusi-seelanti ja jos jotenkin saisi thaimaan liitetty siihen kanssa. Afrikassakin voisi poiketa.

20
Yleinen / Vakituinen työ ja reissaus
« : 11.06.2005, 16:10:10 »
Voi valita kahesta elämäntavasta, joko ostaa asunnon ja menee töihin tai jää tällaiseksi irtolaiseksi. Itse en ole vieläkään varma mitä olen. Tavaroita ei ole ja maalla punkkaan jonkun nurkissa aina jonkun aikaa, niin vuokraa riittää, kun maksaa satasen ja ostaa ruokaa. Vähemmälläkin tulis toimeen, mutta hyvä auto on vielä käytössä.

700 e olis ihan juhlarahaa. Opiskelija elää neljällä sadalla suomessa, niin kyllä sitä pärjäis. Kyllä rahaa saa kerättyä vaikka kuinka paljon, jos on mahdollisuus käydä vaikka 3 kk töissä määräaikaisella sopparilla. Siitä tulee noin 4500 e eli saisin tuosta jäämään käteen lähemmäs neljä tonnia, kun niukemmin eläisi.

Sivuja: [1] 2 3