Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marlena

Sivuja: [1]
1
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 02.12.2012, 17:26:49 »
Muutaman viikon päästä olisi edessä lähtö Islantiin kaverini kanssa ja tätä ketjua luettuani olen tullut siihen lopputulokseen, että auton vuokraaminen olisi must. Meillä on jo varattuna ja maksettuna majoitus koko matkan ajaksi Reykjavikista, joten osaisiko joku neuvoa hyviä päiväretkiä pääkaupungista käsin?

--Ylipäätänsä kiinnostaisi se, kuinka kauas yhden päivän aikana ehtii menemään, kun saman päivän aikana pitäisi ehtiä vielä hotellillekin? On jotenkin hankala arvioida matka-aikoja, kun ei tiedä missä kunnossa tiet ovat. Eniten mietityttää kuitenkin se, että olemme molemmat aika arkoja ja varovaisia ajajia, joten kannattaako edes lähteä vuokraamaan autoa vai pitäisikö suosiolla tyytyä järjestettyihin retkiin tai jopa liftaukseen?
Tämä nyt ei enää sinua taida auttaa, mutta jos joku miettii samaa. Snaefellsnäsin ehtii ainakin hyvin kiertää autolla päivässä, kun lähtee ajoissa liikenteeseen. Eikä tarvitse siis talla pohjassa kaahata, vaan ehtii oikein hyvin pysähdellä ja ihmetellä nähtävyyksiä. Paluumatkalla saattaa ehtiä käydä tekemässä patikkaretken Glymur-vesiputokselle. Itse putous ei ollut mielestäni mitenkään erityisen huikaiseva, toki korkea, mutta matka sinne oli melkoista seikkailua vaikka polku ihan merkitty onkin. Siellä oli hienoja luolia, joen ylitys narua pitkin ja todella jyrkkää polkua sai huhkia ylös hampaat irvessä. Ylhäältä on komeet maisemat, varsinkin sola jonka perällä putous on, oli kun jostain sadusta. Jos on paha korkeanpaikan kammo, en suosittele sinne reunalle menemistä... Myös paluumatka alas on aika kovaa rääkkiä. Kannattaa varata Glymurille menoon ja paluuseen ihan vähintään tunti, mutta todennäköisesti menee helposti parikin.

Islanti on aralle autoilijalle aika huojentava paikka, sillä muuta liikennettä ei ole kauheasti ja isot tietkin on pääosin suoraa tuuttausta. Reykjavikissä tietysti on enemmän vilskettä, mutta mieluummin mä siellä ajelisin kun vaikka Helsingissä.

2
Onko kokemusta Lomprayahin aikatauluista, onko ne realistisia ja voiko niihin luottaa?

Lomprayahin kanssa hommat sujui oikein kivasti kun itse pari kk sitten sillä matkustin. Aikataulut piti ihan hyvin ainakin saarilta takaisin tullessa, mutta mennessä meri möyhysi niin kovasti että meni varmaan puoli tuntia yliajalle. Että muuten todennäköisesti toimii jos nyt et ihan minuuttiaikataululla liikenteessä ole, mutta luonnonvoimille ei voi mitään jos ne sattuu vastaan haraamaan.

3
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 09.04.2012, 00:08:58 »
Lennot Ryanairilla Trapaniin heinäkuussa, ja tarkoitus olisi mennä bussilla suoraan Palermoon. Terravisionin sivuilla yritin varata bussia, mutta en saa varattua (time- ja book-nappulat eivät toimi)... Voikohan se tarkoittaa että bussi on jo täynnä? Mikä olisi vaihtoehtoinen tapa päästä Palermoon yöllä?

Hämärästi muistan pähkäilleeni viime heinäkuussa jotakuinkin samaa asiaa, ja ostettiin sitten liput vasta lentokentältä jostain Terravisionin luukulta. Bussiin mahtui ihan hyvin eikä se tullut täpötäyteen. En tiedä vaikuttiko kellonaika jotenkin, bussi lähti joskus yhden aikaan yöllä. Kai se aikataulu oli jotenkin synkattu sen Ryanairin koneen kanssa.

Jos matkaa Trapanista kentälle niin kannattaa silmäillä lippumyymälää sataman pysäkkien lähellä. Meille myyttiin lippu johonkin ei-Terravisionin bussiin, oli pari euroa halvempi se kun vastaava Terravisionin lippu. En kyllä tiedä mistä niitä Terravisionin lippuja olis edes saanut ostettua Trapanissa.

4
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 25.03.2012, 19:38:20 »
Onko teillä ollut ongelmia bookata lentoja www.finnair.fi sivustolta?
Tosiaan, on ollut ongelmia. Cookieiden poisto näyttäisi auttavan sen varran, että ainakin pääsee uudestaan alkuun koko hommassa kun se ekan kerran jälkeen jumahti johonkin toiseen vaiheeseen ja sen jälkeen jo haun jälkeen tarjoili 404. Se tuntui kaatuvan aina seuraavaa vaihetta ladatessa jos oli avannut sivulla jonkun popupin, eli vaikka niitä ehtosivuja. Että hajoilee sen kanssa tarpeeks kauan että saa luettua ehdot ja sitten menee sen kerran läpi niin ettei avaa mitään linkkejä mistä tulee popuppi. Great success.. ::)

5
Olen 150cm pätkä ja ostin Deuter Fox 30 -junnurinkan kun muissa ei lantiovyötä saanut tarpeeksi ylös tai kireälle. Tuossa sitten on jo melkein rajoilla että onko liian ylhäällä alimmassa kohdassa kun olkaremmit tuntuvat sopivilta. On kyllä hyvä kantaa ja mahtuu tarpeeksi tavaraa lyhkäsille reissuille, kai tuolla joku hc-trävelleri pärjäisi etelässä vaikka kuinka pitkään... Jos ei ole törkeästi ylipakattu niin menee käsimatkatavaroista.

6
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 01.03.2012, 19:57:01 »
Mikä Palermossa olisi sellaista, joka teidän mielestänne olisi hyvä päivän reissulla katsastaa??
Kannattaa käydä Capo-nimisellä torilla pällistelemässä meininkiä ja kaikenlaisia mereneläviä. En osaa tarkemmin neuvoa missä se sijaitsee, mutta ihan keskustassa kumminkin. Olin itse menossa Vucciria-torille, mutta hostellissa sanottiin että se on pieni tai jotenkin kämänen nykyään, että kannattaa mennä mieluummin tonne Capoon.

7
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 16.08.2011, 22:38:41 »
Jos Reykjavikissa tai Akureyrissa on tallaajat viime aikoina käyneet, niin ottaisin mielelläni myös vastaan vinkkejä kivoista ravintoloista. Sellaisista ei-michelineistä, mutta ei myöskään mistään rossoista, vaan jotain siitä väliltä.
Kuten edellinen vastaaja, olen kans käynyt siinä 73-mestassa Reykjavikissä. Ihan perus ok, Hinta-laatu ihan hyvä ja kivan näköinen paikka. Samoilla tienoilla, mut ehkä hieman edemmäs Reykjavikin kärkeen päin Laugavegurilla on semmonen kun Oliver's (http://www.cafeoliver.is). Toimii yökerhona, mutta myös ravintola. Ihan ok hinnat sielläkin ja söin ainakin tosi hyvän kala-aterian. Vähän samanlainen kun tuo 73, mut lista oli vähän laajempi ja mielestäni parempi paikka. Luulisin, että sataman lähellä on hyviä kalaravintoloja jos kalasta tykkää.

Mutta mitä siellä sitten kannattaisi katsella, jos nähtävyydet on lukossa ja kännäys ei ole vaihtoehto?
Mee vaiks uimalaan! Ne on myöhään auki. Komppaan myös ihan pelkkää kaupunkikävelyä jalan. Keskusta on ihanan kompakti ja eloisa paikka, joten nähtävää riittää ihan pelkästään ihmisissä, taloissa ja muussa vastaavassa.


8
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 16.08.2011, 22:06:49 »
Kävimme Egadi-saarilla Favignanilla ja Levanzolla. -- Retki oli kiva kuitenkin ja meressä oli mukava uida.
Käväisin kanssa heinäkuusta Trapanissa ja myös Favignanalla. Vesi oli kylläkin ihan järkkykylmää Lido Burronen rannalla, tuli ihan mieleen perisuomalaiset järvivedet kesäkuussa! Hyi helev... muuten ranta oli ihana.

Ruokaan oltiin vähän pettyneitä. Listat olivat monissa paikoin vain italiaksi, mutta kyselemällä saatiin selville, mitä tarjolla oli. Annokset ovat pitkälti meren herkuista koostettuja, joten ei mikään kala-allergikon paratiisi.
Kalaruuat maistuu itselle, joten siltä osin napakymppi paikka. Myös jos jälkkärit maistuu, niin homma toimii. Tuli kanssa huomattua että turistimestoissa saa puolet pienemmät annokset ja muutenkin vähän mitä sattuu. Ja niitä ei-turistimestoja joutuu Trapanin vanhassa kaupungissa vähän etsiskelemään. Eniten harmitti että tyypeillä on siellä vaikka mitä vihannesta ja hedelmää ja kuinka vähän niitä hyödynnetään. Ruokien oheissalaatit oli tosi väsyneitä. Sekasalaatti=nuutuneita salaatilenhtiä ja pari tomaattilohkoa... 

Olimme varautuneet tympeään palveluun ja kusetukseen, mutta kumpaakaan ei esiintynyt.
Suurempia kusetuksia en minäkään kokenut, ainoastaan ravitoloissa sai kyllä kuitit tarkistaa, sinne livahteli ihan random-hintoja välillä. Luulin jotenkin että Italialaiset olisivat paljon "hyökkäävämpiä", mutta ihan rauhassa sai kulkea, ravintoloiden sisäänheittäjätkin olivat varsin maltillisia. Tympeää palvelua valitettavasti kohtasin, varsinkin naisten taholta. Näytti olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että kaikki lippuluukkujen tytsyt olivat todella kärsimättömiä ja nuivia. Muutenkin naisten asenteet olivat vähän epäluuloisia, miehet taas vaikuttivat hyvin sydämellisiltä ja auttavaisilta ihmisiltä, mutta onko tuo nyt ihmekään kun kaksi blondia naisturistia kyseessä... ;D

Ihan hyvä reissukohde tuo oli minunkin mielestä. Tunnelmallinen iltaisin. Ericestä tykkäsin myös. Paitsi siellä haisi kissankusi.

9
Pohjoismaat / Vs: ratsastaminen Islannissa
« : 19.06.2011, 20:59:19 »
Noniin. Islannista palauduttu. Kävin tuolla Laxnesin heppafarmilla ratsastamassa "Laxnes special"-nimisen setin joka käsitti noudon ja palautuksen Reykjavikiin majapaikkaan ja 2h ratsastusta. Tuolla ei ollut valittavissa mitään tasoryhmiä tms. joten ei ollut mikään iso ylläri, että pääsin ratsastamaan kolmentoista henkilön kanssa, joista käsittääkseni vain muutamalla oli aiempaa kokemusta. Eli just tätä en tosissaan lähtenyt hakemaan. Oh dear.

Paikan henkilökunta ja etenkin omistajapariskunta(?) oli tosi mukavia. Käsittääkseni hevosia oli jotakuinkin 100, eli Suomen mittakaavassa tuo ei mikään kovin pieni paikka ole, omistaja itse tosin oli sitä mieltä että hevosia on vain sata. Hevosissa ei ollut mitään moitittavaa eikä puitteissa muutenkaan. Varustelutoimenpiteet oli vähän erialaisia mihin täällä kotona on tottunut. Ei paljon pölyjä huiskittu hevosista ennen satulointia, lisäksi selkäännousuhässäköissä jäi satulavyö monelta niin löysälle, että ekan kilometrin aikana korjailtiin useampikin satula kyljeltä takaisin sinne minne se kuuluu. Mitään ohjeita siitä, miten tai mitä vauhtia reitillä edetään, ei saatu ennen eikä ratsastuksen aikana, tai ainakaan minä en saanut. Käytännössä ratsastusmuodostelma oli hyvin vapaa, eli oli täysin ok mennä monta rinnan oli vauhti mikä hyvänsä, lisäksi ei näyttänyt haittaavan että osa porukasta kiilasi jopa vetäjän edelle. Vauhti oli suunnilleen se, mitä vetäjä edellä meni. Jos ei pysynynyt vahdissa mukana, sai madella ihan rauhassa. Välillä odoteltiin hitailijoita. Minulle oli ennen retken varaamista tiedotettu, että tavallisesti retkillä mennään vain käyntiä, ravia ja tölttiä, mutta oli siellä pari reippaampaakin pätkää, jolloin vähän laukattiinkin. Viimeinen kilometri ennen tallipihaa vedeltiin ihan reippaasti, tallinpihaan osa tuli laukassa.

Suomessa ja/tai jollain muilla hevosilla kun islanninhevosilla tälläinen meno olisi ihan täyttä kaaosta (10 kokematonta laukkaamassa epämääräisessä muodostelmassa tallinpihaan), mutta tuolla se pysyi kuitenkin hanskassa jotenkin käsittämättömästi ja kaikilla taisi olla kivaa. Ihan käsittämättömiä nuo issikat kuinka paljon ne sietää kaikenlaista epämääräistä ihmishölmöilyä. Ja miten pomminvarmoja. Ei mitään sekoiluja vaikka laukkailtiinkin. Oma ratsuni oli tosi reipas, herkkä ja kuuliainen, ei mikään leipiintynyt turistijuna. Muutkin pollet näytti ihan virkeiltä.

Laxnesissa maasto kulki pitkin polkuja pelloilla vuoren kupeessa, ylitettiin myös pieni joki. Ihan ok. Veikkaisin että tuolla Eldhestarissa Hveragerðissa olisi hienommat maisemat, ainakin hieman pidemmälle suuntaavilla päiväretkillä mennään jäljistä päätellen paikotellen hyvinkin jyrkkiä rinteitä ylös vuoristoon.

Mitäs nyt jäi sitten käteen? Yllättävän kiva reissu tuo oli hieman kokeneemmallekin ratsastajalle, kanssaratsastajain tasosta huolimatta. Eli kokemattomat saattoivat vaan istua kyydissä ja antaa hepan päättää loput, kokeneemmatsaattoivat hallita hommaa enemmän niissä puitteissa, missä se oli mahdollista. Riippuu aika paljon tod. näk. minkälaiseen seuraan päätyy ratsastamaan. Tämän kokemuksen jälkeen sanoisin, että Laxnes oli ihan okei paikka ottaa tuntumaa Islannissa ratsastamiseen, tietysti vaikea verrata kun ei ole muista paikoista kokemusta. Halvin se kuitenkin taisi olla mitä löysin.

10
Pohjoismaat / Vs: Abit Affenanmaalle
« : 01.06.2011, 15:00:34 »
Tuleekohan myöhässä nämä, noh, toivottavasti joku tästä hyötyy. Itse olen pyöräillyt pari vuotta sitten reitin Maarianhamina-Sund-Hummelvik-Kumlinge-Föglö-Långnäs-Maarianhamina. Yövyimme lerintäalueilla. Muualla kun Maarianhaminassa ne oli aika halpoja, joten ei siinä vararikkoon mennyt. Varmaan sen teltan saa pykästyä johonkin pusikkoonkin, kyllä siellä niitä näkyi. Tuolla kuljetulla reitillä ei lautat ainakaan maksanut mitään fillaristeille. Kannattaa tilata lautta-aikataulut ja muita esitteitä täältä ilmaiseksi http://www.visitaland.com/fi/tietoa/esitteet/esitetilaukset, selviää myös mitä maksaa jos maksaa.

Hyvistä uimapaikoista en osaa kattavasti kertoa, mut hyvä ranta näytti olevan ainakin Maarianhaminassa Gröna Uddenin leirintäalueella ja Vårdössä Sandösundin leirintäalueella.

Kauppoja on kyllä jokaisessa vähän isommassa kylässä ainakin joku minimarketti. Pienemmistä saarista en osaa sanoa, mut varmaan joku kioski aina löytyy.

Paikalliset vaikutti ihan leppoisilta, varmaan heihin pystyy tutustumaan aivan yhtä helposti/huonosti kun manner-Suomalaisiinkin. Muihin pyöräilijöihin tutustuu hyvin helposti esim. leirintäalueilla.

Nähtäväksi voin suositella Kumlingeä, joka oli tosi sympaattinen paikka ja kaunis, mutta hanavesi maistui kauheelle ;D. Muistaakseni Sundin alue oli kivaa pyöräillä. Ylipäänsä kaikki pyöräreitit, jotka kulkivat ohuilla kannaksilla meren ympäröimänä, olivat hienoja. Maarianhaminassa voi tsekata Lilla Holmenin ja Gröna Uddenin. Siellä pusikoissa oli aika paljon lampaita. Myös Maarianhaminasta etelään jatkuva niemi (Järsö) on ihan kiva kohde. Siellä Järsössä oli kiva kahvila, kandee syödä ahvenanmaanpannukakut.

11
Pohjoismaat / Vs: ratsastaminen Islannissa
« : 25.05.2011, 00:21:31 »
Onkos kenelläkään kokemusta Ishestarista (http://ishestar.is/)? Lienee aika iso paikka, tai ainakin useita toimipisteitä... Vaikuttaisi kätevältä että tulevat poimimaan asiakkaat Reykjavikistä hotelleilta, hyvä näin etenkin jos ei ole autoa käytössä eikä kiinnostusta käyttää suunnattomasti aikaa ja vaivaa julkisilla perille pääsemiseen. Mutta miten on itse retkien laita, mimmosia ne on, henkilökunta, entä hevoset? Ajattelin sellasta strong intermediate-tason päräytystä kokeilla. Millaistahan vauhtia sielä pääsee menemään?

Entä onko muita realistisia ratsastuspaikkavaihtoehtoja sellaiselle, joka majailee Reykjavikissä ja on julkisten kulkuneuvojen varassa ja joka mielellään menis kans muutakin kun käyntipuksuttelua? Pienet ryhmät plussaa! Muutaman tunnin retki hakusessa.

12
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 23.05.2011, 00:13:59 »
Ollaan nyt toukokuun alussa menossa Sisiliaan. Kone laskeutuu niinkin kivaan aikaan kuin 23:30 Trapanin kentälle. Ongelmaksihan tässä tietysti muodostuu se, että miten sieltä lentokentältä tähän aikaan pääsee Trapanin kaupunkiin. Onko bussien toiminnasta mitään tietoa tai paljonko taksi maksaa?

Tulee vähän myöhään vastaus, mut jos joku muu ihmettelee samaa, niin tässä jotain josta saattaa olla hyötyä. Terravisionin bussilla (http://www.terravision.eu/index.html) pääsee kentältä Trapaniin (8€) ja myös Palermoon (13€). Viimeinen bussi lähtee kentältä 00:15, ainakin kesä- ja heinäkuussa. En tutkinut aikataulua pidemmälle.

Taksin hinnaksi kentältä Trapaniin oli jossain päin intternettiä arvioitu n. 30€.
 

Sivuja: [1]