Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gundalo

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Thaimaa / Vs: Bangkok
« : 28.04.2017, 08:34:18 »
Uutisissa kerrottiin, että viranomaiset aikovat kitkeä pois katukuvasta mm. katukeittiöt sun muut krääsäkojut. Muunmuassa Khaosanilla.
Onko kukaan paikan päällä, tapahtuuko näin todella? Kesällä olis taas tarkoitus lähteä sinne pyörimään ja ainakin omasta mielestä ne katukaupustelijat on nimenomaan paikan suola. Hyvät sapuskat, sekundakuteet yms.
Täällä asun ja ei tuu mitenkään erityisen radikaalisti tapahtumaan ainakaan pitkään aikaan. Juttu meni suurin piirtein niin, että joku herra möläytti jotain ton tyylistä ja siitä repästiin sensaatio-otsikot kaikkiin maailman medioihin. Sen jälkeen parin päivän päästä pidettiin tiedotustilaisuus että olkaa ihmiset nyt ihan rauhassa, ajatuksena oli vaan että ruokakojuja ruvettais edes hiukan säätelemään (esim. että ne ei illan päätteeks kippaa kaikkia paskojaan suoraan kadulle rottien syötäväks) ja että kojuja ei olis ihan keskellä pääkatuja niin, että kävelemään ei edes pääse.

Eli en olis erityisen huolissani sun kesän reissusta ainakaan. Varmasti tuut edelleen saamaan katuruokaa ja rihkamaa.

2
Aasia / Vs: Laos
« : 31.05.2015, 23:46:13 »
Mites Laosissa Paksen ja 4000 islandin alueella matkailleet, oletteko käyttäneet malarialääkkeitä?  Viikon oleilu olisi tiedossa joulukuussa ja mietin, että onko pakko niitä nappailla.
Jos tosiaan noilla seuduilla pysytte, ettekä minnekään syrjäiseen viidakkoon eksy niin ei pitäis olla tarvetta. Ne on sen verran vahvoja lääkkeitä että enemmän niistä on haittaa kuin hyötyä jos turistireitellä pysyy, kun malariariski on ihan olematon.

3
Thaimaa / Vs: Ko Phangan
« : 19.08.2014, 23:44:18 »
Kyllä toi Ko Phangan aika iso on fillarilla kierreltäväksi + saa olla ihan kohtuullisen kova kunto jos haluaa niitä pahimpia mäkiä polkea. Songthaeweilla pääsee jotenkin liikkumaan mutta on se kalliimpaa a eikä todellakaan niin joustavaa kuin skootterilla.

En nyt tietenkään suosittele mitään moottoriajoneuvoa vuokraamaan jos tuntee olonsa täysin epävarmaksi semmosen kanssa, mutta jos on perus liikennesäännöt suht hallussa, niin ei semmosen automaattiskootterin ajaminen kovin haastavaa ole. Ainakin tuolla saarella liikennettä ei edes ihan hirveesti ole ja se on aika rauhallista, että jos siinä hiljalleen tien sivua painelet menemään niin ei sua kukaan tapa. Ei nyt minään Full Moon-yönä tietenkään kannata ajella, mutta jos nyt päivisin valosaan aikaan ajelee nii oon melko varma että se onnistuisi ihan mainiosti - mutta ihan miten itsestä tuntuu hyvältä.

4
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 30.05.2014, 22:23:25 »
Jaa, siis Hvarille kestää matka kauan? Katsoin olevinaan kartasta vain nopeasti, että olisi lähellä ja luulin selviäväni sinne tyyliin reilussa tunnissa... Ilmeisesti harhaluulo?
Siis Splitistä vai? Ei siinä mee kuin joku reilu tunti just. Iltaisin ei vaan oikeen pääse Hvarista Splittiin vissiin kovin helpolla ainakaan, et yöks pitäis jäädä. Mukava saari se on että voin suositella yöpymistäkin.

Tuolta kattelemaan aikatauluja: http://www.jadrolinija.hr/en/home

5
Jos oikein käsitin niin "Tuk Tuk Travellers" tunnetaan nykyään ihan vaan pelkästään nimellä "Travellers" kun se tuktuk on taidettu dumpata johonkin ja nyt ollaan vaan ihan muuten vaan seikkailemassa ihan alkuperäisesti ideasta poiketen?  ;D Mikäli mä nyt tosta blogista mitään ymmärrän, saa korjata jos olen ihan väärässä. Aikamoista touhua...

6
Afrikka / Vs: Kamelitrekkaus Saharassa.
« : 05.05.2014, 23:36:07 »
Marokkossa on oikeastaan 2 paikkaa mistä pääsee Saharalle trekkailemaan helposti, Merzouga ja M'Hhamid. Merzougassa on varmaan enemmän turisteja, koska sieltä isoille dyyneille pääsy on huomattavasti helpompaa kuin M'Hamidista. Toisaalta M'Hamid on pienempi ja jossain määrin rauhallisempi, en ole itse Merzougassa käynyt joten en voi omasta kokemuksesta vertailla.

Mutta joo jonkunlainen paketti kannattaa ostaa ja aavikkoturismi tuolla päin on se pääelinkeino, joten siitä ei todellakaan kannata hirveesti huolehtia etukäteen. Minne tahansa päin Marokkoa menetkin niin sulle tullaan varmasti tarjoamaan jos jonkinnäköstä aavikkotrekkailupakettia, tietty on ihan järkevää etukäteen vähän tsekkailla että menee suht luotettavan porukan mukaan jos vaan jaksaa nähdä vaivaa.

Couchsurfingin kautta tosi monet aavikkomiehet tekee sitä omaa "bisnestään", voin kyllä ihan suositella et sitä kautta voi ottaa yhteyttä noihin. Vaikka se nyt onkin vähän couchsurffausetiikan vastaista monien mielestä tarjota palveluitaan siinä ohessa, mutta ainakin itsellä oli tosi mukava kokemus yöpyä M'Hamidissa pari yötä hostin kämpässä ja siitä lähteä sitten kamelitrekkailemaan(josta toki sitten maksettiin). Mun mielestä se on vaan ihan win-win tilanne, että tota kautta voi etukäteen hommata paikallisen kontaktin jotka on varmasti mukavaa ja luotettavaa porukkaa, verrattuna siihen että lähtee ihan sokkona jonku firman kanssa joka tekee tota 100% rahasta vaan.

7
Balkanin maat / Vs: Albaniasta Kreikkaan
« : 19.04.2014, 14:23:26 »
Gjirokasterista tai Sarandesta pääsee helposti tietä pitkin bussilla, Kakavia on rajanylityspaikka. Sarandesta pääsee myös laivalla Corfuun josta voi varmasti jatkaa Kreikkaan jos saaripysähdys kiinnostaa.

8
Meinaatteko ihan oikeesti et tästä jutusta nyt vielä tulee jotain ku ootte ilmeisesti kohta 3 kuukautta ollu siellä ilman et ootte päässy ees alottamaan tota varsinaista reissua? Tähän projektiin on ilmeisesti kuitenkin yli 35 000 euroa kerätty rahaa nii kuulostaa aika isolta summalta siihen verrattuna mitä ootte onnistunu antamaan vastineeks...

Eipä nyt varmaan oo teidän syytä että hommat ei ihan toimi mut pitää mun mielestä joku vastuu ottaa jos lähtee tekemään näin isoa projektia eikä oo 100% varma että pääsee ees ikinä liikkeelle koko tuktukilla. Eri asia jos olisitte omalla rahalla seikkailemassa mut jos ensin kerää noin hemmetin ison summan suurilla lupauksilla vaikka mun mielestä ainakin vahvasti vaikuttaa että kaikki on tähän mennessä menny ihan käteen kun ei ole selvitetty tarpeeks etukäteen nii kyllä on aikamoista touhua.

En tiiä oonko väärässä eikä oo tarkotus lannistaa mut kun lukee noita kohtuu sisällöttömiä blogitekstejä niin en kyllä menis tän projektin puolesta senttiäkään maksamaan kun tää tuktukin hankkiminen ei varmasti tuu olemaan se kaikkein vaikein osuus reissussa.

9
Matkapäiväkirjat / Reissublogia Marokkosta
« : 25.01.2014, 14:03:25 »
Moro!

Linkin takaa löytyy jonkinsorttista blogia reilun kolmen viikon Marokkon pyrähdykseltä, matka on aluillaan eli uutta stooria ois tarkoitus tulla parin kolmen päivän välein wifinsaatavuusvarauksella.

http://blog.travelpod.com/travel-blog/aolander/3/tpod.html

10
Aasia / Vs: Don Det?
« : 22.12.2013, 23:13:12 »
Muistaakseni jotain 35 USD +  Dollari tai pari käsittelymaksuja voi rajaviranomainen tai bussiyhtiö ottaa.
Ja ei nyt varsinaisesti tähän liity ku en tiedä kuinka yleistä toi on vai oliko meillä vaan huono tuuri, mutta meidän bussillista ainakin tossa kambodza-laos rajalla yritettiin bussiyhtiön toimesta aika reippaasti kusettaa. Kerättiin viisumirahat ja "vaihtorahat tulee sit samalla ku viisumit" ja se säätäjä kyllä hävis sen sileän tien ja "unohti" rahat taskuunsa. Ei toi mitään kovin ruudinkeksijäporukkaa kyllä ollu kun ottaen huomioon et meidän matka jatku selkeesti saman firman työntekijöiden kanssa nii tottakai kun tajuttiin kusetus niin porukalla sen verran sitä jäljelle jäänyttä äijää kuumoteltiin ettei sille oikeen jääny vaihtoehtoja ku maksaa, mut aika paska maku jäi kyllä tolta reissulta.

11
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 16.12.2013, 13:25:31 »
Voi olla tyhmä kysymys, mutta kaipailisin tietoa indonesian huumelainsäädännöstä kun en ihan selvää tietoa löydä oikein. Sieniä ilmeisesti myydään esim. ainakin lake toballa ja gili trawanganilla? Niiden nauttiminen on siis ihan laillista? Entä kannabis?
Joo ja Toballa sieniä myydään ja mainostetaan jokaisessa pesulassa ja maitokaupassa nii sanoisin aika epätodennäköseks et niistä itse ongelmiin joutuisit jos paikan päällä nautit  ;D

12
Marokko / Vs: Halpaa lentoa / matkaa marokkoon
« : 15.12.2013, 18:47:15 »
Nyt on ainakin tammi-helmi-maaliskuussa norwegianilla varsin kohtuullisen hintaisia lentoja Marrakeshiin. Jollain muutaman tunnin vaihtoajalla Tukholmassa/Oslossa saa alta 300e menopaluun ja lähtöjäkin on melkeen joka päivä, ettei paljoa ees tarvii joustaa.

13
Kyllä mä ainakin pidin näitä juttuja mielenkiintoisina ja luen varmasti jatkossakin!

Ei nyt tietenkään tekijät tarkoita sen parempia olevansa kuin bloggaajat et siitä on ihan turha mussuttaa, tarkoittavat vaan sillä että noissa sivun artikkeleissa on semmonen tutkivan journalismin lähestymistapa. Kun taas useimmat bloggaajat kärjistetysti kertoo kuinka "chillattiin lungisti hammockissa ja vedettiin bissee, hajotkaa pakkaseen"  ;D Ei siis sillä etteikö tommosta tekstiä ois ihan mukava tähän aikaan vuodesta lukea, mutta mukava lukea vähän erilaistakin juttua välillä.

Lisää juttuja odotellessa!

14
Mielenkiintoinen idea mutta hei, come on...

Jos teksti tulee olemaan tämmöstä " kun kokeilin Chez Mariuksesta saamamme Yaxellin Zen santoku-veistä. Ensiviillon myötä menetin sydämeni ja sieluni. Enää ei ole paluuta. Onni on hyvä keittiöveitsi." ja niin selvää mainostamista jokapuolella niin ei tämmöstä jaksa seurata.

Tottakai teidän on rahaa saatava mutta tommonen tyyli on mun mielestä aika mautonta ja katsojaa/lukijaa aliarvioivaa, toki huomattavasti helpompaa tekijöiden kannalta.

15
Aasia / Vs: Maailman halvin matkailuohjelma
« : 19.11.2013, 00:20:54 »
Hyvää settiä ja osittain ainakin oikein mielenkiintosiakin paikkoja, kyllä nää kelpas syysiltojen piristykseks kattella.

Parannettavaa on omaperäisyydessä ehdottomasti. Näiden juttujen katselijakunnasta 95% on varmasti omat Madventuresinsa kattonut moneen kertaan läpi, joten ei oo kovin kiinnostavaa kuulla niitä samoja faktoja ja ohjeita mitkä on suoraan Rikun suusta.

Ja ymmärrän tietty että jos noissa perus backpacker-routen paikoissa ei oo käyny ennen nii ei niitä tee oikeen mieli skipatakkaan, mut mua ainakin kiinnostais just semmoset paikat mistä ei välttämättä oo kuullu ja missä suurin osa muistakin tuolla pyörivistä ei käy(mitä myös toki oli näissäkin jonkin verran mukana, kiitos siitä).

Ens kerralla vähän enemmän semmosta rohkeutta ja seikkailullisuutta vielä mukaan niin vielä parempi tulee!

16
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 04.11.2013, 20:52:08 »
Reippureissumeiningillä mennään, niin mietityttää myös tuo majoittuminen. Olen reilannut aikaisemmin, joten hostelleissa yöpyminen ei ole vierasta, mutta Kroatiassa paikallisten mummojen tarjoama majoitus taitaa olla suositumpi. En oikein tiedä millä tavalla nämä eroavat toisistaan.. (hinta, mukavuus, turvallisuus ym.)

Kiitoos paljon :)
Ainakin Hvarista ja Dubrovnikista on kokemusta nii jonku ns. "mummon" kämpässä saa oman huoneen jonka saa lukkoon ihan normaalisti, usein jotku yhteiset ruoanlaittotilat ja jos teitä on 2+ reissussa nii todennäkösesti hintaki on melkeen hostellin dormia halvempi. Jos ei oo nii hyvät mahikset tingata varsinki jos on useemman yön.

17
Kiinnostavia juttuja ja hienoja kuvia, kiitos tästä!

18
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 24.06.2013, 19:10:30 »
Miten tuolla Hvarin saarella liikkuminen, tarkoitus olisi tehdä päiväretki Splitistä, lauta jättää Stari Gradiin, olisi siis tarkoitus päästä rannalle tuolla Hvarissa, mihin ja miten kannattaisi siis suunnata Stari Gradista?
En oikeen jaksa uskoa että busseja ainakaan kovin näppärästi kulkee mihinkään rannoille, suosittelisin melkeen skootterin vuokraamista. Bussilla pääsee varmaan Hvar Towniin mut siellä ei kyllä kävelyetäisyydellä mitään hyviä rantoja ole. Hyviä rantoja on vähän jokapuolella kun ajelee vaan skootterilla ympäriinsä, en ny tarkkaan muista mitään nimiä mut jos vuokrausfirmasta kysyy karttaa ja et missä ois hyviä rantoja niin onnistuu helposti. Jos ei skootteria halua vuokrata nii sitte en osaa oikeen sanoa, voi olla vaikeampi juttu päästä rannalle kun muistaakseni siinä Stari Gradin lähellä ei mitään ollu.

19
Aasia / Vs: Laos
« : 20.06.2013, 11:05:03 »
Miten ja mistä järjestyy Thaimaan viisumi Laosista? Ovatko tarkkoja maastapoistumislippujen perään viisumia hakiessa?
Tarkoitus olisi jatkaa Laosista Thaimaahan maateitse ja viettää siellä noin kuukauden päivät, joten rajalta myönnettävä 14vrk oleskelulupa ei oikein riitä.
Varmaan se helpoiten menee jos hoidat sen viisumin Laosin puolella josain matkatoimistossa, niitä löytyy Vientianesta ja Vang Viengistä ja varmaan muistakin paikoista, riippuu nyt vähän tietty mistä kohtaa ylität sen rajan. Enkä usko et ne ainakaan viisumia hakiessa mitään lippuja kyselee, korkeintaan sitte siinä rajalla.

Mut ei multa ainakaan kyselty mitään kun viime syksynä ylitin Vientianesta Nong Khaihin, majapaikka Nong Khaissa oli ainoo mitä ne kysy ja oli ihan tyytyväisiä ku saatiin joku heitetyks siihen - varmasti huomas meidän "no voi helvetti ei meillä ny mitään majapaikkaa oo tiedossa, keksitään nyt tohon joku"-reaktion mut ihan tyytyväisiä oli ku jotain siihen vaan sai kirjotetuks  ;D

20
Aasia / Vs: Laos
« : 13.06.2013, 18:10:57 »
Kyl semmosella jollain ihan perus mopolla pitäis pärjätä ihan hyvin, ei tartte mitään erikoisia "monttukoneita".

Ja ihan älytöntä tommonen ennakkoluulosuus Vang Viengistä ja "örvellysmestoista", mut jos haluu sen missata nii pysy kaukana ku oot josain vuoden 2009 foorumipostauksissa lukenu et yhyy pilalla britit vaan örveltää, ei se multa oo pois. On siellä ny vieläki tietty muutama Frendejä näyttävä baari rivissä mut aika rauhallista oli syksyllä meininki ja todella hienoja paikkoja lähistöllä.

Sivuja: [1] 2 3 4