Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Humberto

Sivuja: [1] 2
1
Kiina / Vs: National day golden week
« : 13.08.2015, 11:19:59 »
Iso kiitos vastauksista, nämä selvensivät jo aika paljon tilannetta. Luulen, että jätetään Kiina sitten vähemmälle ja siirrytään ajoissa Vietnamin puolelle

2
Kiina / National day golden week
« : 05.08.2015, 11:14:47 »
Ollaan saapumassa Kinaan syyskuun puolivälissä ja nyt vähän mietityttää miten toimia ton lokakuun alun kansallisen lomaviikon suhteen. Tarkoitus olisi joka tapauksessa jatkaa Kiinasta Vietnamiin, niin kannattaakohan sitä paeta sinne jo hyvissä ajoin ennen lokakuun alkua? Siinä jäisi tosin Kiinan näkeminen aika vähälle, mutta olen käsittänyt, että tona ajankohtana Kiinan matkailu ei ole kovin suositeltavaa. Asiaa ei varmasti helpota se, että budjetti ei ole kovin iso, lentoja pitäisi välttää ja kovin ajoissa ei ole mahdollista mitään varauksia tehdä. Olisiko jollain ton kokeneella jotain mielipidettä tai vinkkejä asian suhteen?

Entä alkaakohan noi matkustusruuhkat jo ennen tota 1.10, jolloin lomaviiko virallksesti alkaa? 27.9 on näköjään kanssa joku syysjuhla, alkaako ne ruuhkat jo silloin? Olisin kiitollinen kaikesta mahdollisesta infosta tähän liittyen :) ja jos mielessä, joku mukava rauhallinen tsillausmesta Kiinassa, jossa vois ton goldenweekin ajan viihtyä, niin sellasiakin vinkkejä otetaan mielellään vastaan.

Niin ja tarkoitus on Pekingistä suunnata alas kohti Vietnamia eli jonnekin sille välille ois reissu siis sijoittumassa

3
Lainaus
Joo, mä en pidä islamista lainkaan. Missä islam siellä sota ja sekasorto. Koraanissa on niin paljon vihaa, naisten ja vääräuskoisten alistamista, ihmisoikeuksien polkemista jnejne. Kansallissosialismilla ja islamilla on paljon yhteisiä piirteitä.

Islamista ei tarvitse pitää ja siitä saa mun puolesta olla mitä mieltä haluaa. Olen itsekin sitä mieltä että uskonnot ylipäätään instituutiona alkavat olemaan aikansa eläneitä ja jopa haitallisia nykymaailmassa. Koraaniin en ole perehtynyt niin tarkkaan, että voisin väitellä sen sisällöstä tai sanomasta. Tiedän vain, että siitäkin on hyvin paljon erilaisia näkemyksiä ja kirjana se on niin vaikeaselkoinen, että vaatii käytännössä rinnalleen sitä selittävän teoksen. Se, että sieltä löytyy tämän hetken länsimaalaisen korviin hyvinkin kyseenalaista tavaraa ei ole mikään ihme, sillä onhan se kirjoitettu tuhansia vuosia sitten hyvin erilaisessa maailmassa, joka olikin nykyistämme huomattavasti väkivaltaisempi, epätasa-arvoisempi ja raaempi paikka elää. Samoin on Vanha Testamentti täynnä nykykorviin käsittämättömältä kuulostavaa arvomaailmaa. Minunkin mielestä on aika järjetöntä nykymaailmassa yrittää orjallisesti elää 2000 vuotta sitten kirjoitettujen kirjojen mukaan, mutta jokainen tavallaan. Toisaalta onko sillä, mitä näissä kirjoissa sanotaan edes lopulta väliä, kun miettii miten paljon pahaa on historian aikana saatu aikaan jopa Uuden Testamentin nimissä, jonka keskeinen sanoma oli kuitenkin rakkaus ja anteeksianto? Fundamentalistit, erilaisuutta suvaitsemattomat ja väkivaltaiset ihmiset ovat yhtä ikävä ja pelottava asia olivat he sitten muslimeja tai mitä vaan.

Lainaus
Toi kyllä näkyy hyvin islamilaisissa maissa ja niiden huonossa tilassa, kehityksessä jne. ja toivon, että tuota tilaa ei koskaan saavuteta länsimaissa. Tulisi niin paljon takapakkia siitä mihin länsimaissa on päästy. Islamin huonon vaikutuksen näkee hyvin vaikkapa Afrikassa ja koko pallolla esimerkiksi juuri tuolta www.thereligionofpeace.com -sivustolta. Koska näytät olevan kovin jaksavaa sorttia, niin laske kuolinluvut ja haavoittuneet sieltä. Onko islam mielestäsi hieno juttu ja haluatko Euroopan muuttuvan takaisin takapajulaksi?

En tietenkään halua, että Eurooppa muuttuu miksikään mystiseksi takapajulaksi, eikä siitä ole mielestäni missään vaiheessa keskusteltu. Minua vain mietityttää, että miten heikkona meidän omaa kulttuuriamme ja arvomaailmaamme pidämme, jos tosissamme uskotaan, että pieni muslimivähemmistö voisi sen kaiken tuhota. Itse uskon, että Eurooppa vaikuttaa aika paljon enemmän näihin tänne saapuviin muslimeihin kuin he ikinä Eurooppaan.  Minun mielestäni paras puolustus on seisoa niiden arvojen takana joita eurooppalaisuus ainakin minulle parhaimmillaan edustaa, kuten esim. sananvapaus, uskonnonvapaus, tasa-arvo ja demokratia. Afrikan ongelmien syyt vaatisivat jo ihan oman keskustelunsa, mutta niiden laittaminen islamin harteille on jo aika kaukaahaettua. Kolonialismin seurauksista olisi esimerkiksi hyvä aloittaa. Mielenkiintoisena statistiikkana muuten: Maailmanpankin asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan tekemällä listalla maailman 10 rikkaimman valtion joukossa on 4 muslimienemmistöistä valtiota. 10 köyhimmän valtion, joista kaikki Afrikan valtioita, joukossa niitä taas on 2 ja loput 8 taisivat kaikki olla enemmistöltään kristittyjä.

Lainaus
Voitko sinä kertoa miksi terroristi-iskujen tekijöissä on niin paljon muslimeja, jos islam ei siihen mitenkään liity?

Tähän sen enempää minulla ei ole tarjottavaa, mutta tuossa asiasta kirjoitettu artikkeli: http://yaleglobal.yale.edu/content/what-motivates-suicide-bombers-0 ,jota tyydyn tässä vain lainaamaan:
 "The Suicide Terrorism Database in Flinders University in Australia, the most comprehensive in the world, holds information on suicide bombings in Iraq, Palestine-Israel, Afghanistan, Pakistan and Sri Lanka, which together accounted for 90 per cent of all suicide attacks between 1981 and 2006. Analysis of the information contained therein yields some interesting clues: It is politics more than religious fanaticism that has led terrorists to blow themselves up.
The evidence from the database largely discredits the common wisdom that the personality of suicide bombers and their religion are the principal cause. It shows that though religion can play a vital role in recruiting and motivating potential future suicide bombers, the driving force is not religion but a cocktail of motivations including politics, humiliation, revenge, retaliation and altruism. The configuration of these motivations is related to the specific circumstances of the political conflict behind the rise of suicide attacks in different countries."

Lainaus
Niin minäkin luulisin, että he ovat terroristeja, heidän tukijoitaan tai ihmiskilpiä. Ainakin Hamas sai lähes puolet kansan äänistä sen voitettua vaalit... Mitä Israel mielestäsi hyötyisi siitä, jos se yrittäisi tappaa mahdollisimman paljon siviilejä? Hamasille jokainen kuollut siviili on tärkeä juttu ja Israelille taas huono juttu... Ymmärrät varmaan että IDF juuri yrittää välttää siviiliuhreja, koska niistä tulee suuri juttu mediassa. Se taas ei ole ollenkaan Israelin etu se!

En tiedä mitä Israel siitä hyötyy ja yrittääkö välttää, mutta ainakaan se ei siinä kovin hyvin onnistu, sillä niistä 6500 kuolleesta palestiinalaisesta oli yli 3000 sellaisia , jotka eivät tiedettävästi olleet osallistuneet minkäänlaisiin vihamielisyyksiin (siviiliä on tässä yhteydessä vaikeä määritellä, sillä Palestiinalla ei ole virallisia asevoimia).

Lainaus
(onneksi sinä olet niin paljon sivistyneempi ja älykkäämpi kuin minä)

Hyvä, että ainakin se tuli selväksi! ;)

Lainaus
Muslimit ovat juuri niitä kaikkein herkkähipiäisimpiä ja heidän pinnansa katkeaa todella helposti. Olen joutunut muutamaan tappeluunkin juuri tämän vuoksi. Sanallisesti heidät on todella helppo provosoida väkivaltaisiksi.

Nyt menee jo rankasti yleistämisen puolelle. Niinkuin aikaisemmin jo totesin, niin kriittinen saa olla mitä tahansa uskontoa kohtaan tai vaikka niitä kaikkia, mutta siinä vaiheessa, kun lähdetään yleistämään ja tuomitsemaan ihmisiä ainoastaan heidän uskomustensa perusteella, niin mennään mielestäni vaarallisille poluille ja kauas siitä länsimaisesta edistyksestä, jonka puolesta sinäkin puhuit. Minun kokemusteni perusteella kuka tahansa (varsinkin nuori mies) on sanallisesti helppo provosoida väkivaltaiseksi. En kyllä ymmärrä miksi siihen pitäis ikinä tarkoituksella pyrkiä  ???

Lainaus
Minun mielipiteeni on se, että terroristijärjestön kanssa on turha haaveilla pysyvästä rauhasta. Ehkä joskus jaksan kirjoittaa lisää, jos todella haluat kuulla mielipiteistäni.

Ihan aidosta mielenkiinnosta kysyin, niin saataisiin keskustelukin takaisin varsinaiseen aiheeseensa. Jos rauhasta on turha haaveilla, niin mihin sitten pyrkiä?

4
En oikein ymmärtänyt viestisi tarkoitusta? Kyse oli nyt Palestiinan ja Israelin välisestä konfliktista, mutta viestisi vaikuttaa pelkältä hyökkäykseltä Islamin uskoa kohtaan. Kuinka moni noista iskuista oli ensinnäkään palestiinalaisten toteuttamia? Vähän sama kuin lähtisin tuomitsemaan suomalaisia  jonkun Breivikin tekemisten nojalla. Lähtihän Bushkin sotaan "jumalan" oikeutuksella. Tarkoittaa siis, että kaikki kristityt ovat sotahulluja?

Muutenkin terroristi-iskuja toteutaan tilanteissa, joissa ei ole mitään mahdollisuuksia tai resursseja varsinaiseen sotaan, mutta ovatko sodankäynnin varjolla tehdyt siviilikohteiden pommitukset sen oikeutetumpia?

Laskinpa muuten huvikseni yhteen nopeasti noi listaamiesi iskujen uhrimäärät (mitä yritit todistaa näillä? eihän kaikki edes olleet islamistien toteuttamia?). Lopputulokseksi sain 4335 kuolonuhria. Vertailunvuoksi  29.9.2000-30.9.2012 välisenä aikana on Israelin turvallisuusjoukkkojen toimesta kuollut 6500 palestiinalaista. Israelilaisia palestiinalaisten toimesta vastaavana aikana n.500. No ehkä nuo kaikki 6500 palestiinalaista oli sitten muslimiterroristeja ja heidän tappamisensa hyväksyttävää.

Jos haluaisin sinun tavoin lähteä yhtä kauas itse aiheesta, niin voisinhan tähän vielä laittaa USA:n sotatoimissa kuolleiden siviilien määrät, mutta jääköön se nytten.  Todettakoon vain, että välillä se musliminkin pinna katkeaa niin kuin muillakin.

"Muurivale"
Wikipedia antaa varsinaisen betonimuurin osuudeksi 10%. Jokatapauksessa kun loppu on betonipohjaan pystytettyä 5m korkeaa piikkilanka-aita viritelmää, jota reunustaa 4 metriä syvä oja ja valvoo elektroniset sensorit, niin muuri nimitys ei ole mielestäni kovin kaukaa haettu.

Linkittämisi sivu ei toiminut, mutta päättelin, että tarkoitit tätä: http://www.thereligionofpeace.com Sielläkin muuten todetaan näin: "Don't judge the Muslims that you know by Islam and don't judge Islam by the Muslims that you know. "
Näitä sivuja nyt muutenkin löytyy aiheesta kuin aiheesta. Esimerkiksi tuolta voi katsella miten suvaitsevainen uskonto juutalaisuus on: http://www.revisionisthistory.org/talmudtruth.html

Toiset ei vaan halua ymmärtää näitä asioita ja kulkevat silmät ja korvat kiinni vaahdoten “valitusta kansasta” ja “luvatusta maasta.”

Tehdään nyt vielä selväksi, että tarkoitukseni ei ole puolustaa terroristi-iskuja  eikä hyökätä juutalaisuutta vastaan.
 
Itsetilanteeseen on vaikea nähdä ihan lähitulevaisuudessa minkäänlaista ratkaisua. Ongelmahan on luotu jo Balfourin julistuksessa 1917, jolloin Britannia lupasi juutalaisille oikeuden perustaa oma valtio nykyisen Israelin alueelle. Ehtona tosin oli, että paikallisen väestön ihmisoikeuksia tai uskonnollisia oikeuksia ei saisi loukata millään tavoin. En ymmärrä miten kukaan voisi kuitenkaan kuvitella, että tämä ei aiheuttaisi ongelmia ja alueen ihmiset hyväksyisivät tämän ilman vastarintaa. Eikä ihminen ole siitä mihinkään muuttunut, kun mietitään vaikka vain sitä millaisia ongelmia ja vastarintaa nykypäivänäkin aiheuttaa maahaanmuutto Euroopassa, jossa on kuitenkin kyse paljon pienemmistä asioista.

Siellä se valtio nyt kuitenkin on ja yli 70% Israelin nykyisistä juutalaisista ovat syntyneet Israelissa, joten on se heillekin jo koti. Miten kauan sitten tulisikaan viemään aikaa, että kaiken tämän jälkeen pystyisivät molemmat elämään tuolla alueella rauhassa ja ilman syrjintää on masentava kysymys. Katkeruus ja viha ovat aina pahasta eivätkä auta kummankaan asiaa. Surullisinta taas kerran on kaikki ne tavalliset ihmiset, jotka ovat tilanteessa joutuneet niin Israelin kuin arabijohtajienkin pelinappuloiksi.

Mielenkiintoista olisi lukea  Radicalin mielipide siitä, miten tilanne tulisi ratkaista.

5
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 08.10.2012, 12:10:20 »
Mulla meni jotain 500-600$ väliltä 3½ viikossa, kun viime helmikuussa tuolla olin. Mitään erikoisempaa shoppailua en harrastanut ja maan sisällä liikuin busseilla, mutta söin kyllä hyvin ja kaljankin tai pari join silloin tällöin. Majoitukset oli ihan perustasoa, mutta niihin menee varmaan hieman enemmän, jos ei ole kaveria, jonka kanssa jakaa huone.

Miten hyvän kasvis- ja kalaruoan saanti ravintoloissa?
Joka paikasta tuolla kyllä sain jonkun kasvisruoan enkä muista, että sen kanssa mitään isompaa ongelmaa olisi ollut. Ei se kyllä niin hyvää aina ollut, mutta ainakin sai vatsansa täyteen.

6
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 27.09.2012, 14:48:56 »
Itse en ole mitään kutsua tarvinnut eivätkä myöskään kaverini, kun viime kuussa ton viisumin hakivat. Eikä minulla tai heillä ollut edes lippua pois maasta, vaan pelkkä ilmoitus, että poistuu maitse Vietnamiin on riittänyt. Hotellivarauksen olemme kaikki esittäneet vain noin ensimmäiselle viikolle. Ei noista tietenkään ikinä tiedä, eikä niistä lisädokumenteista haittaa ainakaan ole.

7
Aasia / Vs: Don det!
« : 24.09.2012, 07:19:21 »
haulla löytyy tuollainen: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=18306.0

ja sieltä myös vastaus kysymykseesi:
Millaista tuolla saarella on kesä-heinäkuussa, kannattaako mennä?
Tulin sieltä himaan viikko sitten, joten saari tuttu muuten  :) Lähinnä säiden kannalta mietin... Mutta tekis mieli mennä kesälomaksi takaisin.

Hinnoista sen verran, että bunga omalla kylppärillä maksoi 50000 kip (~5 €) per yö. Monet kaverit maksoi enemmän jaetulla kylppärillä.
Beer Lao 1-1,5 €/pullo (0,67 l).
Ruuat alkaen 1 €, kallein setti tais olla 5 €.
Vesi 0,2 € / 0,95 l ja 0,6 € / 1,5 l. Monessa paikassa oli myös re-fill! Käyttäkää sitä, niin vähentää muoviroskan määrää.
Fillari 1 €/pvä.
Tube 0,8 €/pvä.


8
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 14.09.2012, 00:29:44 »
Joo helmikuussa huomasi ainakin Yangonissa ja Baganissa, että kun samana päivänä saapui mestoille, niin majapaikan löytämiseksi joutui jo nähdä vaivaa. Kaikki LP:n mainitsemat mestat sai skipata heti kättelyssä, mutta aina sitä jonnekin löysi. Jos varaa etukäteen, niin senkin suhteen kannattaa olla vähän varuillaan. Baganista tehtiin näin soittamalla pari iltaa ennen, mutta mestoille saavuttua kävi ilmi, että olivat ihan reilulla kädellä ylibuukkaneet paikan ja sitten ilmeisesti jakaneet huoneita tulojärjestyksen mukaan (menettää idea vähän merkityksensä). Tarjonta siis ei ollut ainakaan silloin noussut ihan vastaamaan kysyntää ja se näkyi myös huoneiden hinnoissa.

9
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 12.09.2012, 19:13:14 »
Moskovan kentältä löytyy kyllä noita penkkejä, joissa ei ole näitä erittäin vittumaisia käsinojia jokavälissä, mutta ne löytyvät sieltä vanhasta terminaalista (F muistaakseni). Se ei sitten muuten ole niin kovin viihtyisä terminaali, mutta ihan hyvin mä siellä nukuin, kun 18h tunnin vaihdon siellä tossa taannoin vietin. Uudet terminaalit sit taas ihan yhtä hyviä palveluiltaan kuin muutkin lentokentät. Ilmainen wifi löytyy ja on nopea ja toimiva. Ruoat ja juomat luonnollisesti törkeän kalliit.

10
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 12.09.2012, 18:51:17 »
Itse hain viisumin viime helmikuussa Kuala Lumpurista ja kaveri haki Bangkokista eikä kummallaakaan ollut mitään ongelmia, vaan homma hoitui tosi kätevästi. Käsittelyaika sen 2-3 päivää tai jos on kiire, niin pitäisi onnistua myös saman päivän aikana pikaviisumi. Näin siis ainakin helmikuussa. Itse odottelisin varmaan sinne Bangkokiin, jos siellä on aikaa toi hoitaa.

Jostain luin uutisen, että nyt oisi kesän aikana ensimmäiset automaatit maahan tulleet, mutta eivät ole ainakaan vielä hetkeen käytettävissä muilla kuin paikallisilla korteilla. Käteisenä siis pitää ottaa edelleen matkakassa mukaan.

Prepaidia en ole itse hankkinut tuolla, mutta ei siihen omien tietojeni mukaan mitään sen ihmeellisempää tarvi.

Moottoripyörän vuokraus ja käyttö on kielletty turisteilta ainakin Yangonissa ehkä jossain muuallakin. Manadalaysta sellaisen vuokraus kuulemma onnistuisi.

11
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 14.08.2012, 13:12:33 »
http://areena.yle.fi/tv/1300862

Tossa muuten hieno ja koskettava dokumentti, joka suositeltavaa katsottavaa maahan aikoville tai ihan kenelle vaan!

12
Aasia / Vs: Myanmar (Ex-Burma)
« : 14.08.2012, 13:06:48 »
Riippuu mitä tuossa 7-10 päivässä haluaa nähdä? Jos lentäen ootte maan sisällä liikkumassa, niin ehtiihän siinä parit paikat käydä katsastamassa, mutta itse olin 2½ viikkoa viime helmikuussa eikä sekään tuntunut olevan tarpeeksi.

Yangonin tunnelmasta tykkäsin paljon. Shwedagon Pagoda kannattaa tietenkin käydä ihan ehdottomasti tsekkaamassa siellä. Muuten tykkäsin vaan kävellä sokkona ympäriinsä ja ihmetellä menoa. Löytyy mukavia pikku ravintoloita aika joka puolelta, joihin vaan rohkeasti paikallisten sekaan. Yleensä joka mestasta löyty joku englantia taitava ja todella avuliaita ja mukavia ihmisiä. Ihmiset olivat muutenkin koko maassa erittäin ystävällisiä ja aidosti kiinnostuneita. Yllätyin jo Yangonissa, että joku alkaa kadulla juttelemaan hyvällä englannilla ilman, että yrittää myydä jotain tai ukottaa. Ukotusyrityksiä ei muistaakseni pahemmin tullut vastaan koko aikana. Asuminen oli naapurimaihin verrattuna hieman kalliimpaa. Doubleroomit yleensä jotain 15-30$ yö. Yangonista mahdollista löytää myös joku pieni ikkunaton koppi hyvin halvallakin. Majapaikkojen nimiä en muista. Maan suosio selkeästi kasvussa ja helmikuussa olikin yllättävän moni majapaikka täynnä, kun normaalisti en ole tottunut mitään varaamaan etukäteen. Rahaa tuolla meni muistaakseni jotain ~25$ päivä. Enemmän varmaan jos yksin joutuu koko huoneen hinnan pulittamaan.

Tuntui jo silloin, että maa on vapautunut paljon. Ei ainakaan omaan silmään osunut ihmeemmin mitään kyttäysmeininkiä. Jotkut juttelivat ihan avoimesti politiikastakin, vaikka en suosittelekaan itse tekemään avausta siihen aiheeseen. Turisteja oli joissain paikoissa jo ihan kiitettävästi ja munkit istuivat nettikahvilassa facebookkaamassa. Tosin myös vastapainona vielä selvästi vähemmän länsimaisia vaikutteita kuin ehkä naapurimaissa. Hyvänä esimerkkinä miesten keskuudessa vielä hyvin yleinen kietaisuhame. Paikallinen ruoka ei näin kasvissyöjälle tarjonnut mitään erikoisen mieleenpainuvaa. Valtion virallinen rahakurssi on nyt siis ymmärtämäni mukaan muutettu järkevämmäksi ja rahanvaihdon pitäisi kai jo onnistua ihan pankissa tai lentokentällä. Itse vaihdoin ongelmitta hotellin respassa ja kurssi oli jopa parempi kuin se, jota kaduilla tarjottiin. Yangonin lisäksi käytiin Inle lakella, joka nyt oli itselle ensimmäinen floating village ja hienon näköinen, mutta aika pitkälti turismin ympärillä pyörivä paikka. Bagan sitten toinen pysähdys, joka taitaa kanssa löytyä jokaisen tuolla kävijän reitiltä ja onhan ne vanhat temppelit kokemisen arvoisia. Ei ehkä yhtä vaikuttava kuin Angkor Wat, mutta ei myöskään valtavia turistilaumoja, vaan aika itekseen ja rauhassa saa siellä ihmetellä.

Tosiaan en itsekään sitten ehtinyt ton enempää maata näkemään. Matkustin tosin noi välit bussilla. Eiköhän lentämällä ehdi tossa ajassa noita "pakollisia" nähtävyyksiä käydä tarkastamassa. Tosin on niin hieno maa täynnä mahtavia ihmisiä, että itse menisin mielelläni takaisin vähintään kuukaudeksi ja viettäisin enemmän aikaa paikallisten parissa.

Laosiin ei minunkaan tietääkseni ole tuolta mahdollista suoraan lentää.

13
Hyva kuulla, kiitos infosta! :)

14
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 21.04.2012, 14:45:21 »
Joo ite yritan hakea nyt sita Hanoista. Saa nahda miten kay. Tallainen postaus loyty lonelyplanetin foorumeilta:
"Frown
Frown avatar

Mar 13, 2012 3:29 AM
Posts:  1

6
Don't normally write on forums, but couldn't believe how confusing the information was on here and wanted to clarify some things for confused people out there.

Me and my boyfriend, both from the UK, have both collected our visa's yesterday from the chinese embassy in Hanoi (March 2012) and it seemed very straight forward.

We were asked to complete the visa application form (A and B) and provide a photo, copy of both our passport and vietnamese visa. We did however also provide bank statements, a future flight to Australia (but not a flight out of China) and the front page of our travel insurance - as we went prepared after reading reviews on the internet. Not sure whether the extra items helped our application.

Before getting to the embassy make sure you at least download and read a copy of the visa application form, as it is quite detailed i.e. it asks for name and telephone numbers of 4 hostels you are staying at in China (we did not provide confirmation of bookings).

But unlike some reviews on the forums, the embassy staff were all very polite and they were able to answer our queries.

Visa cost USD $30, is valid for 30 days from the date of entry (not date of issue). It takes four working days to issue. You are not told whether you will be successful on lodging the application, you have to wait to find out on the fourth day.

We had to pay the fee at the chinese bank in hanoi, moto taxi there and back for 1 person was 60,000 (1 person can sort the payment for both people).

At the bank you get charged 100,000 dong per person for paying in dong, so have the US dollars with you on arrival. If you don't, the bank can recommend a money exchange place which my boyfriend went to and they gave a reasonable rate.

Good luck!"

Toivotaan, etta taa nyt ois oikeesti sit mahdollista nykypaivana. Paivittelen sit tanne, etta miten tan kanssa kay

15
onneks kiinalaiset on niin loogisia ja joustavia naissa byrokratia asioissa  :)

16
ha tienista onnistu ainakin rajanylitys ilman ongelmia. ei tullu ees mitaan siella vastaan tasta kaikki koskevasta rajoitetusta 15paivasta, etta tieda sitten mita infoa se oli, mutta paaasia, atta nyt ollaan Vietnamissa! Seuraavaksi sitten saatamaan Kiinan viisumia, joko Ho Chi Minhista tai Hanoista. Saa nahda tuleeko siita mitaan, kun en lentokonetta haluaisi kayttaa...

17
Pari kysymystä viisumeista jos joku sattuisi osata auttaa:

1.Ilmeisesti kaikki ha tienistä vietnamin puolelle saapuvat saavat 15päivää Vietnamissa, mutta tämä on rajoitettu tietyille alueille ja maasta pitää poistua saman rajan yli takaisin kambodzaan. Saanko kuitenkin suomalaisena tältä rajalta normaalin rajoittamattomat 15päivää Vietnamissa?

2. Tarkoituksena olisi siirtyä Kiinan puolelta Etelä-koreaan lautalla. Pääsenkö tällöin maahan viisumivapaasti kuten lentäen saapumalla?

Iso kiitos, jos jollain on näistä antaa jotain tietoa!

18
Thaimaa / Vs: Ko Phangan
« : 09.11.2011, 17:28:30 »
Keväällä olin Hat Tienillä, jonne pääsi venetaksilla jollain 200 bhatilla tuolta Hat riniltä, niin siellä ainakin sillon oli joka perjantai sellaset pienempimuotoset kemut, joissa soitettiin jotain psykeä yms. Ei ollu pahemmin mitään ördäysmeininkiä. Ite olin kahteen kertaan ja molemmilla viihdyin ihan aamuun asti. Olisko se musa alkanu soimaan siellä joskus yhentoista aikoihin ja siitä sit jatku auringonnousuun.. Tuolla ei nähny mitään ikävyyksiä ja porukka oli tosi mukavaa

19
Intia / Vs: ohut ilmanala - 2600 m??
« : 09.11.2011, 17:13:54 »
Jos tupakoitte tai ette muuten juuri harrasta liikuntaa, niin aloittakaa varovaisesti.

Oma teoriani on, että tupakoijat pärjää korkeuden kanssa paremmin kun keuhkot on tottuneet vähempään happeen. Yleensä ei-tupakoijat saa helpommin oireita korkeudesta ja itselläni alkaa neljä tonnia vasta tuntua.
Joo kuulinpa yheltä aussikaverilta, että heidän trekkiryhmästään Everest basecampiin nimenomaan tupakoitsijat olivat ainoita, jotka selvisivät perille asti ja savuttomat kaverit joutuivat kääntymään kesken matkaa takaisin. Onhan siellä sit myös niitä sherpoja, jotka tuntuvat vetävän noita trekkejä mainiosti raksin ja kessun voimalla  :D Tiedä sitten kannattaako tästä syystä alkaa noita syöpäkääryleitä lussuttelemaan...

20
Intia / Vs: ohut ilmanala - 2600 m??
« : 08.11.2011, 16:32:59 »
Useimpien ihmisten pitäisi kai sopeutua johonkin 2500m asti ongelmitta, mutta noissa korkeuksissa voi kuitenkin jotain jo ilmetä. Vähän hankalan asiasta tekee se, että ei ole pystytty kunnolla selvittämään minkä takia jotkut näitä oireita saa helpommin kuin toiset, eikä esim ihmisen kunnolla ole asiaan vaikutusta. Tietääkseni ongelmia alkaa yleisemmin esiintyä vasta nopeassa nousussa n.3000m jälkeen. Niinkuin edellä sanottiin, jos asia huolestuttaa, niin pari ensimmäistä päivää kannattaa välttää alkoholia ja raskasta liikuntaa ja pitää huolta, että juo tarpeeksi vettä. Jos jotain oireita kuitenkin ilmenee, niin niiden pitäis itekseen hävitä parin päivän aikana, jossette silloin nouse tuon ylemmäksi. Itse olen huomannut pientä hengästymistä noissa korkeuksissa, mutta sen vakavampia oireita ei ole ilmennyt kuin sitten vasta yli 4000m. Noissa korkeuksissa voi mielestäni tilannetta myös hoitaa lisähapella ja jos muu ei auta, niin sitten joutuu vain yksinkertaisesti laskeutumaan alemmaksi. Tuo ei kuitenkaan niin korkealla vielä ole, että en liikaa asiasta huolehtisi. Nauttikaa matkasta!

Sivuja: [1] 2