Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Roger1994

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Yleinen / Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
« : 13.10.2015, 13:23:40 »
SAS lähetti allekirjoittaneelle tänään uuden kortin, johon sisältyy My Travel Cash niminen palvelu. Pre-paid kortille saa ladattua 12 eri valuuttaa yhtäaikaa kursseilla, jotka eivät muutu sen jälkeen rahat on siirretty kortille. Kortissa ei ole vuosimaksua tai käyttömaksua, ja ulkomailla sillä saa kaksi ilmaista nostoa per kuukausi. Ilmaisten nostojen jälkeen rahan nostaminen maksaa 2,5e, minkä lisäksi tulee 3,5% lisämaksu jos valuutta ei ole yksi SAS:n 12 eri vaihtoehdosta.

Oma budjettini on reissuissa poikkeuksetta aika tiukka, monesti on tuottanut ongelmia kun on miettinyt että onkohan tilillä nyt jäljellä 15 vai 20 euroa. Tämä kortti on siitä hyvä, että tiedän sentilleen paljonko maksan ostoksistani, koska kurssi on kiinteä ja ennalta päätetty. Varmasti säästöäkin kortilla saa, itse nostan rahaa yleensä reissuilla 3-5 kertaa kuukaudessa, joten parista nostosta joutuu maksamaan noi kulutkin.

2
Balkanin maat / Vs: Dubrovnik ja Kotor - kokemuksia?
« : 09.06.2014, 12:50:06 »
Jos 20e Kotorin ja Dubrovnikin välillä häiritsee, niin hieman halvemmalla pääsee menemällä ensin Kotorista niillä pikkubusseilla Herceq Noviin ja sitten hyppäämällä isompaan bussiin joka menee Dubrovnikiin. Herceq Novissa vierähtää mukavasti muutama tunti, joten kannattaa lähteä sinne heti aamusta ja sitten päivällä (muistaakseni 14.45) hypätä bussiin kohti Dubrovnikiä. Herceq Novista Dubrovnikiin taksien hinnatkaan ei mitään mahdottomia ole jos on muutamia ihmisiä jakamassa taksia, minulle tarjottiin omaa taksia 55 eurolla.

3
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 15.04.2014, 15:15:11 »
Luxexpress aloittaa liikennöinnin Helsingin ja Pietarin välillä, hinta alkaen 16e/suunta.
 
ST. PETERSBURG - HELSINKI
6:15 St. Petersburg coach station -> Helsinki coach station, Kamppi 12:45
13:30 St. Petersburg coach station -> Helsinki coach station, Kamppi 20:00
23:30 St. Petersburg coach station -> Helsinki coach station, Kamppi 6:00

HELSINKI – PIETARI
8:00 Helsinki coach station, Kamppi -> St. Petersburg coach station 16:30
14:00 Helsinki coach station, Kamppi -> St. Petersburg coach station 22:30
21:30 Helsinki coach station, Kamppi -> St. Petersburg coach station 6:00

4
Ranska / Vs: Lentokentän vaihto Pariisi
« : 17.03.2014, 14:20:01 »
Charles de Gaullen kentältä otatte RER B junan ja hyppäätte pois vaikkapa Notre Damen kohdalla. Siinä näette kirkon, Seine-joen sekä kävelymatkan päässä myös Louvren. Ravintoloita löytyy Latinalaisista kortteleista Notre Damesta etelään. Eiffel näkyy talojen lomasta, mutta ei ole hirveän lähellä. Samalta RER B-linjan asemalta voitte jatkaa kohti Orlyn lentokenttää. Hyppäätte pois Antonyn aseman kohdalla ja loppumatka menee Orlyval junalla.

Eli siis CDG RERB->Notre Dame->chillailua->RERB->Antony->Orlyval->perillä

5
Baltian maat / Vs: Liettuasta Puolaan?
« : 13.03.2014, 00:03:43 »
Simple Express ajaa Vilna-Varsova väliä tiheään tahtiin, yöbussin valitsemalla säästää majoituksessakin. Bussit ovat moderneja, niissä on samanlaiset henkilökohtaiset viihdekeskukset kuin lentokoneissakin (+wifi) ja Varsovassa päätepysäkki on sopivasti päärautatieaseman kupeessa aivan keskustassa. Ensimmäiset viisi lippua myydään tosiaankin tolla kolmella eurolla. Itse suosittelen Simple Expressiä, kokemus oli juuri niin positiivinen kuin se vaan voi olla  :) Ainoa miinus oli menomatkalla rajavartioston pysäytys (keskellä yötä ei niin kiinnostanut alkaa esitellä tavaroita puoliunessa), mutta tämähän ei ole bussin vika.

Passit tarkastetaan ennen liikkeellelähtöä ja me saimme ilmaiset vesipullot matkan ajaksi. Muut matkustajat olivat kaikki paikallisia, mutta bussi ei onneksi ollut edes täynnä.

6
Tietääkö tallaajat, miten pystyisin teettämään matkablogeistani ihan oikeita kirjoja? Ihan vain omaan käyttöön joku Ifolorin tyylinen kelpaisi, etsin vain keinoa millä koko blogin jotenkin kääntää suoraan kirjaksi. Toivottavasti tajusitte idean  :)

7
Balkanin maat / Vs: Dubrovnik ja Kotor - kokemuksia?
« : 17.01.2014, 08:44:08 »
Dubrovnikin hintataso on nykyään karannut jo selkeästi Kotorin edelle, mutta mahtava kaupunkihan se silti on. Busseja meni ainakin syksyllä kaupunkien välillä pari kertaa päivässä (about 08.00 ja 14.30) ja hinta oli 20e. Rajalla pysähtyminen vei 40min. Dubrovnikin bussiasema on pari kilometriä vanhasta kaupungista, mutta rantaa seuraamalla sinne on helppo löytää. Toki myös paikallisbussilla pääsee. Noilla seuduilla rannikolla on hienoja kaupunkeja muutaman kilometrin välein, joten jos on aikaa niin suosittelen välillä tekemään parin tunnin retkiä muihinkin pieniin kohteisiin (esim. Herceq Novi on Dubrovnikin ja Kotorin välissä). Kotorista Herceq Noviin menee jatkuvasti minibusseja, joita on helppo käyttää ja hintakin on jotain 3e.

8
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 11.12.2013, 20:55:14 »
1. Suomi (+Ahvenanmaa)
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Venäjä
6. Viro
7. Latvia
8. Liettua
9. Puola
10. Saksa
11. Belgia
12. Alankomaat
13. Luxemburg
14. Iso-Britannia (Englanti, Skotlanti + Gibraltar)
15. Ranska
16. Espanja
17. Etelä-Afrikka
18. Tsekki
19. Slovakia
20. Slovenia
21. Kroatia
22. Montenegro
23. Albania
24. Makedonia
25. Serbia
26. Kosovo
27. Bosnia Herzegovina
28. Bulgaria
29. Turkki
30. Unkari
31. Itävalta
32. Italia
33. San Marino
34. Vatikaani (huomenna!)

9
Italia / Vs: Rooma
« : 26.11.2013, 01:10:59 »
Kiitokset huikeista vinkeistä, empä olisi uskonut että näin nopeasti löytyy tieto!  :)

10
Italia / Vs: Rooma
« : 24.11.2013, 23:15:52 »
Kaipaisin apua viikonlopun mökkireissulla syntyneen tyhmän idean toteuttamisessa ;D Elikkäs ollaan lähdössä Roomaan, josta löytyy myös Cheekin Timantit on ikuisia musavideon hautausmaa, osaako kukaan bongata paikan sijaintia?

http://www.youtube.com/watch?v=81Ejyr-ddgw

Olisi kierolla tavalla mukavaa käydä ottaa kuvat samoilla mestoilla, joten apu olisi tarpeen! Joitain nimiä noista hautakivistä pystyy erottamaan, seuraavaksi voisi vissiin yrittää googlettaa niitä paikan löytymisen toivossa.

11
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 17.10.2013, 20:54:51 »
Jännä miten voi sattua noin paljon negatiivista yhdelle ihmiselle  :o Itse olen tehnyt Norwegianilla kuusi matkaa vuoden sisään ilman minkäänlaista ongelmaa. Lennot ovat olleet ajallaan (molemmat Lontoon matkat jopa vartin etuajassa), wifi on kätevä ja Norwegianin oma lehtikin mielenkiintoinen. Oksennuspussikin sopi hyvin kokoelmiini, kaikilla lentoyhtiöillä ei omaa pussia ole  :) Tänä talvena vielä kolme matkaa Norwegianilla, toivottavasti lakko on kolmen viikon päästä ohi...

12
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 04.10.2013, 20:11:29 »
Balkanin matkan blogihan mulla on täällä Pallontallaajissa, olen nyt Budapestissä ja kohta matkuu kohti Istanbulia! Matkaa voi seurata osoitteesta:

matkabalkanille.pallontallaajat.net

13
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 12.09.2013, 00:38:06 »
Vierikkäisten paikkojen saamisen jättäminen lähtöselvitykseen on aika riskialtista. Eikö ollu joku maksullinen palvelu josta ne paikat voi saada?

Joo Norwegianin nettisivuilta voi valita paikat jos on valmis maksamaan siitä. Mutta kyllä sitä yleensä lentokentälläkin saa ne viereiset paikat järjesteltyä, itse en liikaa stressaisi asiasta.

14
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 10.09.2013, 11:59:38 »
Taas loistavia vinkkejä, kiitti niistä!
- Montenegron sisämaahan pääseminen kiinnostaa ja tuo kierros näyttää erittäin hyvältä (ja hostelli myös)
- Albaniassa ajattelin aiempien vinkkien perusteella vaihtaa Durresin Beratiin. Shkodra on anyway välipysäkki matkalla Montenegroon, joten ajattelin olla siellä yötä.
- Rilan luostarissa yöpyminen kuulunee matkaan, harmittaa vaan vähän maksaa pari kymppiä yhdestä yöstä-.- Sofiassa hakusessa mahdollisesti toinenkin retkikohde, tai sitten lähden kaupungista aikaisemmin. Tai sitten jatkan matkaa Rilan luostarilta jonnekkin?
- Sarajevon paikat otettu muistiin ja hyvä jäätelö maistuu aina!

KYSYMYS: Onko kukaan käynyt katsomassa Titon bunkkeria Konjicissa Bosniassa? Netin mukaan siellä on ihmiset käyny luokkaretkillä jne, mutta varsinainen turistikohde se ei ole. Tämä kiinnostaisi, vaikka tiedossa on että vierailun järjestäminen vaatisikin ehkä henkilökohtaisen oppaan jne.

15
Ei oo muuta vaikutusta kun se, että illalla joudut hakemaan tavarat hihnalta. Tässä tapauksessa nukkumispaikka pitää siis löytää turvatarkastusten ulkopuolelta. Jos haluat tavarat säilöön nukkumisen ajaksi niin alakerroksessa on lokerot.

16
Ei oo mitään ongelmaa, varsinkin jos sulla ei oo ruumaan meneviä tavaroita niin ei tarvii poistuu transit alueelta. Transit alueella on penkkejä loputtomiin ja oma suosikki on Reiman leikkipaikka, missä on rauhallista, pehmeä lattia sekä pistorasioita. Jos joudut menemään tullin läpi niin lentokentän alakerrassa säilytyslokeroiden lähellä on rauhallista nukkua, samoin 1. terminaalin lähellä. Myös autovuokrauspisteiden lähistö kannattaa tsekata.
Alepa on auki 24/7 ja kahviloistakin aina joku myy syötävää. Automaateista voi tilata kännykälläkin, limppari melko maltillinen 2,5e.
Bussit alkaa kulkee Tikkurilan asemalle about neljän aikoihin ja ensimmäinen juna kohti Mikkeliä lähtee muistaakseni jo vaille kuusi, joten kentältä pääsee pois ennen aamuruuhkaa.

17
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 01.09.2013, 23:57:44 »
Mulla on reissun lopussa muutama päivä ilmaa, joiden toivon riittävän kohteiden läpikäymiseen. Yleisesti ottaen minun reissaaminen on typerää paikasta toiseen säntäilyä ja kaiken mahdollisen tiedon haalimista, mutta katson reissun edetessä miten mieli muuttuu. Tähän asti olen varannut vain Budapestin ja Istanbulin majoitukset ( ~5e/yö molemmissa).

Kiitokset majoitusvinkeistä, tiedot on nyt ylhäällä ja hinnat näyttävät sopivilta minun budjettiin. Ja noi matkakohteet kuulostaa kaikki hyvältä, Sofiassa tekeminen onkin ollut vähän hakusessa eli yöpyminen luostarissa on loistava syy koukata Bulgarian kautta! Berat kuulostaa kiinnostavalta paikalta ja öljynporausjutut olisi todella jees, varsinkin jos pääsisi vaihtamaan hieman ajatuksia paikallisten kanssa. Beratissa käymiselle aika voisi järjestyä Durresin pois jättämisellä. Jugoslavian hajoaminen on suurin mielenkiinnonkohde reissulla ja erityisesti Kroatian, Bosnian&Serbian kohteet pitää harkita tarkkaan. Nastaa olisi päästä kaupungeista ulos näkemään vähän muunlaistakin elämää. Mljetia pitää tutkia lisää.

Gallipolin taistelu kiinnostaa Churchillin takia ja olen lukenut aiheesta sen verran että luulen saavani vierailusta paljon irti - turistimuseot ei paikassa hirveästi innosta, vaan itse tapahtumapaikka, joka on pinnanmuodoiltaan edelleen samassa kunnossa kuin sata vuotta sitten.

Kiitokset suuresta määrästä vinkkejä, reissusta tulee varmasti huikea kokemus 8)

18
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 01.09.2013, 20:14:29 »
Ajankohtaiset tiedot on aina paikallaan, joten pistänpä suoraan pari kysymystä  :D
- Paljonko maksoi Skopje-Pristina ja Pristina-Tirana väleistä? Kuinka kauan matkat kestivät, monelta lähdit? Netistä löytyy aika sekalaista tietoa...
- Varasitko majoitukset etukäteen? Skopjen, Pristinan ja Tiranan majoitusjutut kiinnostaa, pitää tosiaan tsekata noi majoitussivut

19
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 01.09.2013, 18:16:15 »
Minulla starttaa muutaman viikon päästä reilun kuukauden reissu Balkanille, jossa on tarkoitus perehtyä alueen historiaan ja nähdä mahdollisimman paljon paikkoja. Rannalla makailu ja biletys ei kiinnosta, eli tahti on viritetty kovaksi, budjetti on 10e/yö hostelliin ja 10e/päivä syömiseen + siirtymiset. Perustan reissun tiimoilta varmaan blogin jossain vaiheessa, mutta pistän myös tänne reitin&suunnitelman jos kiinnostaa. Otan vinkkejä vastaan mielelläni.
1.10-6.10 Budapest  (päiväretki Komaromin ja Komarnan linnoituksille) --> lento Wizzairilla Istanbuliin 12e
6.10-10.10 Istanbul (päiväretki Gallipolin laivataistelun paikalle)
10.10-12.10 Thessaloniki
12.10-14.10 Sofia
15.10 Skopje
16.10 Pristina
17.10 Tirana
18.10 Durres (chillailua)
19.10 Shkodra (lähinnä välietappi)
20.10 Budva (chillailua)
21.10 Kotor
22.10-23.10 Dubrovnik
24.10-25.10 Mostar
26.10-28.10 Sarajevo (päiväretki Srebrenicaan)
29.10-30.10 Belgrad
31.10 Novi Sad
1.11-2.11 Zagreb (matkalla pysähdys Vukovarin kansanmurhan tapahtumapaikalle)
3.11 Maribor
4.11 Ljubljana
6.11 lento Lontooseen (päiväretki Portsmouthin laivastomuseoon)
7.11 Helsinki (iltalento)
Jos tekee mieli jäädä jonnekkin kohteeseen, niin reissun loppupäässä on muutama päivä ilmaa (Mariborin voi skipata, Ljubljanassa riittää yksi päivä). Haaveissa olisi vielä löytää muutamia kiinnostavia kohteita, mm. Titon bunkkeri voisi olla mahdollinen.

20
Onko ihmisillä kokemusta sporkin ottamisesta käsimatkatavaroihin? Muoviahan toi on, mutta luetaanko silti teräaseeksi?

http://www.lightmyfire.com/products/wild-kitchen-collection/spork/spork-original.aspx

Sivuja: [1] 2 3 ... 7