Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - laystage

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Kiitos kaikille vinkkejä antaneille!

Malediivit on nyt tarkemman tutkailun kohteena ja muitakin vaihtoehtoja Googlaillaan kovasti. :) Joulu loskaa paossa alkaa näyttämään lupaavalta...

2
Kuulostaa kovasti haamatkakohteelta  :)
Kirkkain nakemani vesi, smaragdinvihrea, on ollut pohjois-brasilian rannoilla. Tosin sinne paastakseen pitaa vaihtaa konetta ainakin kahdesti. Entapa Malediivit? En ole kaynyt, mutta rantaa ja tutkittavaa merenpohjaa riittaa.

Snorklailuun tietysti Australian suuri valliriutta on ehdoton!

Häämatkasta ei ole kyse, ei kai sinne otettaisi appivanhempia mukaan (ks. alkuperäinen viestini) :)

Pohjois-Brasilia kiinnostaisi todella paljon, mutta luulen että se voisi olla mainituille appivanhemmille logistisesti liikaa. Tai ehkä ei, ScyScanner selvittänee asian. Malediivit oli ensimmäisenä mieleen tuleva kohde, mutta mulla on vähän semmoinen ennakkokäsitys, että siellä ei sitten paljon muuta tekemistä ja näkemistä olekaan kuin se sukeltelu. Mutta tämä on tosiaan vain ennakkoluulo, pitää perehtyä asiaan. Niin ja sama koskee myös Suurta Valliriuttaa.

3
UsvaAuer, en tosiaan selittänyt tuota veden kirkkautta oikein hyvin. :) Siis juuri snorklailu- ja silmät auki sukeltelu syistä veden pitäisi olla kirkasta. Oikeastaan kirkkaudella tarkoitan roskattomuutta. Eli kun aallokkoa nyt väistämättä yleensä ainakin jonkin verran on, niin olisi mukavaa ettei pohjasta irtoa kauheasti kaikkea schaibaa joka estää silmät auki sukeltelun. Tämä oli ongelmallista mm. muutamilla Malesian saarilla.

Mauritius on tosiaan yksi mahdollisuus, mutta ei varsinaisesti aikavyöhykkeensä takia. :)

4
Nyt pitäis saada nopeeta vinkkiä paratiisi-kohteesta, joka täyttäisi suraavat ehdot mahdollisimman hyvin:

Ehdottomasti:
- Puhdas (läpinäkyvä) vesi. Ihan sama onko sävy smaragdi, vihreä, sinertävä tms, kunhan näkyvyys pinnalta pohjaan on hyvä. Tästä ei voi tinkiä. EDIT: siis heti rannassa pitäis olla tämmöinen vesi.
- Lämpötila semmoinen 25-35c, kyllähän te tiedätte, sopiva.
- Jotain "näkemistä" / "turistoitavaa" myös appivanhemmille.

Tärkeää:
- "Paratiisirantaa", siis palmuja ja semmoista.
- Suhteellisen järkevät lentoyhteydet Helsingistä. Siis max 1 vaihto.
- Laatua majoituksessa, mutta ei mitään viittä tähteä, eikä aidattuja resortteja.

Nice to have:
- Semmoinen liikenne, mihin itse uskaltautuu autolla tai mopolla sekaan vähän arempikin.

Hinta ei ole tässä varsinaisena kriteerinä, koska periaatteessa mihin tahansa voi mennä halvemmalla tai kalliimmalla. Nyt tarvittaisiin vain ideoita suunnittelun aloittamista varten.

5
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 10.02.2011, 13:28:54 »
Olen suosinut Saldanha - Picoas - Parque suuntaa Marques de Pombalilta kaakkoon. Rauhallista on ja metropysäkkejä lähes joka kulmalla, eli kulkuyhteydet pelaa.

Must see kohteista on mielestäni yksi yli muiden: Sintra. Siellä varsinkin Quinta da Regaleira. Aikaa kannattaa varata ainakin koko päivä. Cascais ja Estoril on ihan kivoja, mutta Lissabonissakin on ainakin viikoksi kierrettävää :) Riippuu tietysti siitä mikä kiinnostaa.

Portoon pääsee kätevästi ja nopeasti junalla tai autolla ja onhan se viininystävälle hyvä paikka. Laatu-Portteja saa maistella ihan järkihinnoilla jne, vaikkei portugalilaiset viinit nyt yleisesti ottaen mitenkään ihan ihmeellisiä olekkaan (paitsi Vinho Verde ja Portit). (Älkää lynkatko, tämä on vain minun mielipiteeni) :)

6
Kiitos neuvoista, arvasinkin että juuri Jutz osaa auttaa tässä! :) Olisi pitänyt tietysti soittaa samantien Siniygöselle, mutta ei ollut puhelinta saatavilla...

Tiedoksi muillekin mahdollisesti asiasta epätietoisille: Blue1:ltä vastattiin, että  halvimmankaan luokan menon käyttämättömyys ei ole ongelma, kunhan siitä sopii etukäteen.

Tekevät uuden varauksen ja matkan jälkeen saa jopa takaisinmaksua 50% lentokenttäkuluista - 20€. Varsinaisen lennon hinnasta ei tietysti mitään palauteta. Palautusta tulee kuulemma ihan joitain kokonaisia euroja :)

Omassa tapauksessani on kyllä todellista luksusta lentää Antalya-Istanbul-Ateena vs. Antalya-Istanbul-Helsinki-Ateena.

7
Onko tämä asia edelleen niin, että menoa on paha jättää käyttämättä? Olisi Blue1:n meno-paluu Hki-Ateena ostettu lomaa varten ja olen ko. lähtöpäivänä päättämässä työmatkan Turkissa, joten siirtyisin mieluusti suoraan Turkista Kreikkaan, enkä lentäisi samana päivänä edestakaisin... Mutta jos paluulentokin menee "kelvottomaksi" näin toimiessa, niin kaippa sitten pitää käydä Helsinki-Vantaalla kääntymässä.

8
Elämä on täynnä riskejä. Ja jos valitsen jonkun riskin ottamisen, se on ihan oma voivoini, jos nyt sitten just tulivuori purkautuu ja siksi jää maksettu matka väliin. En mä ala siitä lentoyhtiötä syyttää. ;D

Niin, elämä on täynnä riskejä. Lentoyhtiö ottaa tietoisen riskin toimiessaan alalla koska se tarkoittaa myös olemassa olevien säädösten hyväksymistä ja noudattamista.

Se, onko säädökset milloin kenenkin kannalta järkeviä tai kohtuullisia on aivan täysin erillinen asia, enkä ala siitä nyt jauhamaan.

EDIT: Niin ja ei kai tässä kukaan täysjärkinen edelleenkään ole lentoyhtiötä tulivuorenpurkauksesta syyttämässä, mutta lentoyhtiön syyttömyys ko. luonnonilmiöön ei poista niiden vastuuta säädösten noudattamisesta.

9
Mielestäni täällä on aivan turhaa kinata vastuista, kun EU on suuressa viisaudessaan säätänyt kyseisen kaltaisen asetuksen ilman Force majeure pykälää.
Laki on tällä hetkellä tämä ja sen mukaan lentoyhtiöiden pitää toimia, oli se miten kallista tahansa.
Maailma on täynnä typeriä lakeja, joissa on porsaan reikiä tai ole otettu tiettyjä asioita huomioon mutta niin kauan kun niihin ei ole tehty muutoksia ne pätevät piste.

+1

10
Onko kokemuksia siitä, miten pian korvien puhkeisun jälkeen voi lentää? Emännällä on erittäin alipaineiset korvat ja sille lentäminen on muutenkin kauheaa tuskaa ja nyt sillä on kertynyt nestettä (schaissea) korvaan ja se pitänee puhkaista ensi viikolla.

Lääkäri kertoo tietysti mielipiteensä puhkaisun yhteydessä, mutta jos jollain on kokemusta, niin helpottaisi tietää onko syytä jatkaa reissun suunnittelua vaiko ei.

11
Elikkäs elokuun loppuun olisi lennot Lissaboniin 3 yötä / 4 päivää -reissulle. Yksi yö menee kavereiden luona Setubalissa, mutta muulle lyhyelle ajalle pitäisi keksiä jotain uutta. Auto vuokrataan koko ajalle, mutta mihinkähän suuntaisi?

Lissabon on varsin tuttu, Sintrassa pyöritty monesti, Alentejo, Algarve ja Porton seutu "nähty" ja se Setubalin seutu ja Troian niemi myös. Sisämaa ei tällä reissulla hirveästi kiinnosta.

Mutta... Olisiko jollain suositella esim. jotain rannassa olevaa kylää esimerkiksi Cascais'n ja Penichen välistä, miksei vaikka vähän kauempaakin (Lissabonista)?  Obidoksessa ajateltiin käydä päiväselti pyörähtämässä, lokaalit ovat sitä kovasti kehuneet.

P.s. Ennenkuin kaikki surffarit alkavat luettelemaan parhaita spotteja juuri tuolla Cascais-Peniche välillä, niin mainittakoon että tällä kessillä ei surffata vaikka kova halu olisikin  ;D

12
Ranska. Piste. Mikään muu ei ole edes lähellä, tai siis mikään muu kieli ei nyt äkkiseltään tule edes mieleen mitenkään erityisen kauheana.

13
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 20.07.2009, 13:24:29 »
Niin, ja metro toimii hyvin.  ;D

Metro on myös hyvin ilmastoitu, ja se on erittäin suuri plussa varsinkin elokuussa. Joskus on tullut istuttua siellä hellepäivänä ihan vaan viilentymisen takia :D

Niin ja yhden nahkatakin on Ramblan "alajuoksun" prostituoidut multa päältä rikki repineet, sen jälkeen murahtelin sen verran äkäisesti että sain olla rauhassa.

14
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 26.02.2009, 14:55:25 »
Meillä on isolla porukalla talo vuokrattuna Ciovon saarelta, läheltä Splittiä siis. Split on joten kuten tuttu, mutta yksi asia mistä en ole löytänyt infoa rankasta Googlauksesta huolimatta on viininmaistajaiset..? Siis sellaiset, missä mielellään joku vähän kertookin maistelun kohteista jne. Mistään hifistelystä ei olisi kyse, vaan tutustumisesta Kroatian eri viinilaatuihin jonkun paikallisen konoban järjestämänä. Onko kokemuksia/vinkkejä mistä kysellä/etsiä?

Kroatialaisista viineistä ei jäänyt viime reissulta kummoista mielikuvaa, kun ostamamme viinit tulivat yleensä jonkun autotallissa olevista ämpäreistä, joista nestettä sai ostaa litrahinnalla mihin tahansa astiaan joka mukana sattui olemaan. Halvalla. :)

Kroatin jalkapallo-liigan viimeinen kierros sattuu reissulle myös sopivasti ja jos sarjataulukon tilanne ei kahden kärkijoukkueen osalta parin seuraavan kierroksen aikana muutu, niin Splitissä pelataan reissun aikana "eternal derby", eli Hajduk Split vs Dinamo Zagreb. Koska ko. peli myydään taatusti loppuun, kysyisin onko kellään tietoa Kroatialaisten jalkapallolippujen ostosta netissä? Tähänkään ei pika-Google auttanut...

15
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 12.01.2009, 21:20:39 »
Tässä olisi Blue1:n tarjoukset. Ei kummoisia. Rooma on ihan kohdallaan. Samoin Lontoo. Muut eivät herätä oikein mitään mielenkiintoa.

Kiitos näistä!

Meille oli tarjouksista suoraa hyötyä, kun saimme 306€:lla varattuna olleet Splitin lennot nyt peruttua ja otettua tarjouksesta 249€:lla.

16
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 09.01.2009, 11:22:46 »
Olisko kellään sisäpiirintietoa Blue1:n mahdollisista messutarjouksista, eli onko niitä tulossa ja jos on, niin milloin ne ilmestyvät nettiin?

17
Menikö kirja kaupaksi?

18
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 29.11.2008, 15:44:23 »
Ryan on ns. point-to-point lentoyhtiö, joka ei ota vastuuta jatkolentojen onnistumisesta. Vastavuoroisesti heitä ei kiinnosta oletko tulossa vai menossa, heille merkitsee ainoastaan se, onko sinulla maksettu matka & varaustunnus sille lennolle, jolle olet tulossa. Eivät ole ainakaan minulle koskaan kiukutelleet käyttämättömistä lennoista. Pikemminkin päin vastoin, olivat aivan äimän käkenä kun kerran yritin "peruuttaa" lentoani. Yritin selittää, etten tule lennolle ja näin ollen minulta vapautuu paikka koneeseen. Vastaus oli, etten saa rahojani takaisin. Yritin selittää, että pitäkää kymmenen euroani, minä vaan ilmoitan etten tule lennolle. Vastaus oli, että voin kyllä tehdä valituksen, mutta tuskin saan rahojani takaisin. Yritin uudestaan selittää, etten vaadi mitään, vaan ainoastaan perun lentoni. Vastaus oli sama, rahojani tuskin palautetaan... ;D Mainiota!  Tämä varmisti huoleni turhaksi... :D

19
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 28.11.2008, 14:11:53 »
Lainaus käyttäjältä: Pexi
Pikaisesti selasin topicin läpi, mutta vastausta ei löytynyt.
Mikähän mahtaa Ryanairilla käytäntö, jos ei käytä menolentoa, vain paluun? Lennothan ovat kai periaatteessa erillisiä, mutta miten käytännössä? Tavallisilla yhtiöillä paluulento taidetaan yleensä perua?
Kuten jo sanoit, niin esim. Finnairillahan paluulippukin mitätöityy, jos et käytä menolippua, mutta Ryanair myy edelleen ainoastaan yksittäisiä lentoja, joten voit täysin huoletta jättää käyttämättä minkä tahansa ostamistasi lipuista ilman, että se vaikuttaa mitenkään muihin lippuihin.

Onko kellään tästä käytännön kokemusta? Meinaan varmistaako asiaa esim se, että teen menolennolleni netti-check-inin ja en sitten lennä ko. lentoa, kun olen lentänyt kohteeseen jo pari päivää aiemmin?

20
Eurooppa / Vs: Portugali_Lissabon
« : 25.11.2008, 16:02:01 »
Minkä hintaisia noi Lissabonin lennot on yleensä olleet. Tuossa kun koitin vertaa.fi-sivuston kautta hakea, niin yllätyin 160-170 euron hintaan. Jos sitä vertaa vaikka Madridin lentoihin, niin se on todella halpa.

No huuh. En oo tommoisiin hintoihin aiemmin törmännyt (en tosin vuoteen katsonutkaan), mutta nyt on tosiaan halpaa mitä hintoja vähän selailin. Viimeksi kävin toukokuussa 2007 ja silloin Finskin suoran reitin avajaistarjouksella päästiin johonkin 200€:n ja se oli silloin puolta halvempi kuin muut. Eli siis nämä nykysiet alle 200€:n lennot ovat kyllä todella halpoja!

Hyvää matkaa! :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6