Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lakri

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Rokotuksista
« : 13.10.2009, 14:11:32 »
Olisiko jollakin matkaajalla mielipidettä tuosta Japanin aivokuume -rokotteesta? Tiedossa kuukauden mittainen reissu Indonesiaan, pääasiassa Balille, Lombokiin ja lähimestoihin. Lääkärit ja sairaanhoitajat kun eivät tunnu oikein pääsevän yhteisymmärrykseen siitä, että suosittelevatko sitä vai eivät. Malarialääkkeet määrännyt lääkäri sanoi ettei pidä tarpeellisena, sairaanhoitaja sen sijaan soitti perään ja varmisti usean kerran olenko varma etten aio ottaa tätä rokotetta. Onko muille vaan kyselemättä tyrkätty k.o. rokote vai onko sitä pidetty tarpeettomana ? Kyseessä on nimittäin melkoisen hintava rokote, enkä mielelläni pistäisi sitä "turhaan" vain innokkaan sairaanhoitajan pakottamana. :) Tiedän, että kyse on terveydestäni ja se on väärä paikka säästää, ajattelinkin ennen päätöstäni vain kysellä muiden kokemuksia.

Olin keväällä Balilla ja lääkäri pelotteli, että kuolleisuus Japanin aivokuumeeseen on 100 % eli jos saat sen niin se on sitten bye-bye ja varmisteli myös moneen kertaan, että olenko nyt varma etten ota. Mietin asiaa silloin moneen kertaan ja lopulta jätin ottamatta (samoin kuin malarialääkityksen) lähinnä siksi, että tarkoitus oli laitesukeltaa enkä halunnut huomata 20 metrin syvyydessä, että aijaa, näin tämä lääke/rokotus vaikuttaa sukeltamiseen. Ennen sukellusta joutuu myös allekirjoittamaan paperin, jossa vakuuttaa ettei ole mitään lääkitystä tms, joten jos jotain seurauksia olisi tullut, niin vakuutuksen korvauksien kanssa olisi varmaan ainakin tullut ongelmia. Päätökseen vaikutti kyllä myös se, että olimme vain Balin "turistialueilla" eli Kutalla, Nusa Dualla ja rannikoilla. Emme viidakossa, jossa riski kasvaa.
Tämä siis mun kokemus ja hengissä ollaan edelleen. Samoin tiedän, että pitkäänkin Balilla oleskelleet kaverit eivät ole ko. rokotusta ottaneet.

2
Aasia / Vs: Varoitus Indonesian matkaajille
« : 22.04.2009, 10:39:51 »
Kotiuduin just parin viikon reissulta Balilta. Ennen sitä lueskelin tätä ketjua ja kieltämättä vähän mietitytti.
Mitään ongelmia ei kuitenkaan ollut virkavallan kanssa. Rinkatkin matkusti ilman mitään suojaussysteemejä eikä niihin mitään vierasta tavaraa päätynyt. Lennettiin Hong Kongin kautta eikä siellä ainakaan osunut silmään mitään kelmutussysteemiä. Denpasarissa kyseinen masiina kyllä olisi ollut, mutta siinä vaiheessa paluumatkalla ei enää jaksanut kelmutella, kun se tuntui jotenkin vaivalloiselta :)


3
Eurooppa / Belgradin turvallisuus asuinpaikkana?
« : 22.10.2007, 10:28:35 »
Heip!

Valitettavasti mun harjoittelureissun kanssa kävi lopulta niin, että sain vakkarityön Suomesta ja en sitten päässyt lähtemään ollenkaan (harmittaa muuten jälkikäteen ihan hirveesti tämmönen muka järkevä päätös..). Eli en osaa auttaa, mutta eiköhän täältä löydy joku joka osaa!
Tsemppiä sulle matkaan! :)

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 16.08.2007, 11:11:25 »
Tympii oma pääni ja sen täysin epälooginen toiminta.
Ensin oon ahdistunut suhteessa, jossa kaikki on liian turvallista ja itsestäänselvää. Tylsistyn ja eroan.
Nyt suhteessa, jonka jatkumisesta ei oo varmuutta kuin ehkä puolen tunnin tarkkuudella ja oon todella ahdistunut tästä epävarmuudesta.
En siis nähtävästi osaa päättää kumpi on ahdistavampaa, varmuus vai epävarmuus. Enkä voi syyttää tilanteesta ketään muuta kuin itseäni. Voisin tietty syyttää myös miehiä, mutta se ois itsensä huijaamista.
Why oh why sitä ei voi olla ikinä tyytyväinen!
Huoh  :?

5
Lainaus käyttäjältä: "Lakri"
.. ja niinhän siinä kävi, että kaupallista treen yliopistossa nyt pakerran, vaikka toimittaja musta kyllä piti tulla.. ja taidan olla väärällä alalla..
etsin itseäni ja sivuaineilen saman kaupungin teknillisessä yliopistossa yritysviestinnän puolella. lisäksi löytyy pääaineoikeus tietojenkäsittelyyn, mutta siitä ei taida tulla valmista ikinä, ei oo toi koodaus mun juttu :roll:
en enää keksi miten olla valmistumatta.. oon ollu vaihdossa, vaihtanu pääainetta, opiskellu hirveesti kaikkea ylimääräistä, ollu töissä ja sitä rataa. ja silti selviän täältä about viidessä vuodessa.. ois pitäny olla vähemmän ahkera!  
kaipa se on yks tutkinto ees saatettava loppuun, sitten vois miettiä mihin hakis seuraavaksi (jos nyt ei unelmatyöpaikkaa irtoa).
opiskelijan elämä on ehdottoman kivaa!   :D


Pitää sen verran päivittää, että kauppatieteistä valmistuin maisteriksi tossa toukokuussa (jee!) ja yritysviestinnän sivuaineilunkin sain päätökseen. Muuten tilanne on sama: toinen pääaineoikeus löytyy eli voin vielä opiskella jos siltä tuntuu. Mutta jos sitä vaikka yrittäis pitäytyä erossa opinnoista ees hetken ja koittaa sopeutua tähän täyspäiväisen työläisen arkeen...
Onnea kaikille opiskelupaikan saaneille! :)

6
Puoli tuntia elämäni ensimmäiseen viralliseen kesälomaan! Ei töitä melkein kuuteen viikkoon!
Ylihuomenna Floridaan ja lennot Unkariin varattu heinäkuuksi!
Kaiken tämän takia olen kyllä ihan p.a. mutta ei haittaa, sitähän laihtuu kun ei oo syksyllä varaa syödä kuin näkkileipää!
Aivan loistava fiilis!
(anteeksi liiallinen huutomerkkien käyttö, mutta ilman niitä ei pysty ilmaisemaan täysin tätä oloa)

:D

Ja ihanaa, että te muutkin ootte iloisia ja onnellisia (onpa tosi ihme tässä ketjussa, I know...) :)

7
15 pv ja sitten ekan kerran elämässä Euroopan ulkopuolelle -> Floridaan! Jei! :)

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 04.06.2007, 13:38:28 »
Se tympii, että kukaan mahdollisista reissuseuravaihtoehdoista ei osaa sanoa juuta eikä jaata lähtevätkö vai nou. Liput pitäis pikkuhiljaa varata, jos aikoo heinäkuussa jonneki päästä!! Ärsyttävää tollanen, mikä muka voi olla tärkeempää kuin reissaaminen!
Taitaapi käydä niin kuin Adalmiinalle, paitsi että mä todellakin lähden, vaikka sitten yksin.
Hmph!
Ja töissäkin on tylsää!
Tiesittekö muuten, että PoK tarkoittaa Pus och Kram? Mä en ja tein itsestäni aivan ääliön yhen suomenruotsalaisen kollegan silmissä.
Hyvin menee siis :)

9
Barcelonaan to (4 pvää), Miamiin ennen juhannusta (alle 40 pvää).
Jei :)

10
Päivitetty matkailusuunnitelma: vajaan viikon päästä Mallorcalle juoksuleirille, toukokuun puolvälissä Barcelonaan pitkäks vkonlopuks ja just varattiin lennot Miamiin ennen juhannusta. Heinäkuussa ehkäpä Kroatiaan tms. Jos budjetti kestää, niin marras-joulukuussa Thaimaahan tai jonneki muualle lämpöön.
Jei :)

11
Lainaus käyttäjältä: "Lakri"
Gradu tuli palautettua jo melkein kk sitten (tuloksia odotellessa)


No niin, tänään tuli sitten arvostelu ja se oli erittäin iloinen yllätys! :) Nyt enää paperisota paperien saamiseksi pihalle, ja sitten tämä tyttö voi halutessaan sulkea yliopiston ovet takanaan ikuisiksi ajoiksi!
Aivan mahtava fiilis, just sellainen olo, että voisi syleillä koko maailmaa :)

12
Ylitöistä täyttyneen talven jälkeen on vihdoin tiedossa neljä päivää lomaa (eikä iloani yhtään vähennä se, että niin on kohtalaisen monella muullakin)! En pääse kyllä kovin kauaksi reissuun, mutta kyllä kolme pvää Tukholmassakin on parempi kuin ei mitään. Kaksi pidempää, kauemmas suuntautuvaa lomareissuakin on tiedossa 2 kk:n sisään ja kesälomamatka suunnitteilla. Se kesälomakin on ensimmäinen sitten lapsuusvuosien!

Gradu tuli palautettua jo melkein kk sitten (tuloksia odotellessa) ja kotona saatiin vihdoin päätökseen parisuhteen tilan vatvominen. Tuloksena se, että muutan ihanaan kämppään ihan yksin toukokuun alusta.

Ei voi valittaa! :)

13
Onnittelut pienokaisesta!

Ella on tällä hetkellä mun nimisuosikeissa kärkipäässä, osaiskohan ulkkikset lausua sen? Ainakin Elle taitaa olla enkunkielisille ihan normaali nimi, joten ehkä siitä vois soveltaa.
Aada on kanssa tosi kaunis ja Aurora aivan ihana.
Noi suvussa periytyvät nimet on jotenkin kiva ajatus. Mun toinen nimi on isoisoäitini etunimi ja suunnittelin, että jatkaisin perinnettä (jos saan tilaisuuden). Oisko ketjun aloittajan vauvan äidin suvussa jotain kivaa, vähän eksoottisempaa nimeä, jos hän ei kerran ole suomalainen? Sellainen olis varmaan aika kiva ainakin toisena nimenä ja etunimi vois sitten olla vaikka enemmän sukunimeen sopiva eli suomalaisempi (olettaen, että se sukunimi on Virtanen tms). Tietysti jos lapsella on äitinsä sukunimi, niin systeemi menis just toisinpäin.
Kerro sitten meille kuinka kävi, jookostajoo?  :)

ps. Jos haluatte uniikin nimen, tehkää lapsesta Pirjo. Ko. nimen sai viime vuonna ~yksi hlö. Ja parinkymmenen vuoden päästä se on taas muotinimi. Niin ne syklit kulkee, niin kuin muutkin totesi...

14
Lentomatkustus / Ryanairin lippujen tilaus..taas..
« : 14.02.2007, 22:48:11 »
Ja kannattaa ottaa huomioon, että kun laittaa siihen matkatavaroiden määräksi nolla, niin se ehdottaa sulle jotain priority boarding -tyyppistä juttua, joka maksaa 6 euroa tms. Se pitää jostain siitä valita, ettei halua sitä (jos ei siis halua). Näin ainakin viimeksi kun Ryanairilta lentoa varasin. Varmaan oisit tajunnut itekin, halusin vain yleisesti ottaen kertoa, että kannattaa katsoa ettei vahingossa tuu mitään lisämaksuja.

15
Yleinen / Travellerin unelmatyöpaikka?
« : 02.02.2007, 12:18:59 »
Tilintarkastaja. Teet aivan järjettömän paljon töitä tammi-maaliskuussa ja pidät kaikki kertyneet ylityötunnit vapaina busy seasonin ulkopuolella. Tiedän tapauksia, joilla on tällä tyylillä ollut lomaa kesäkuun alusta elokuun loppuun ja lisäksi pari viikkoa joulun kieppeillä plus pitkät vkonloput jne. Pitkien lomien aikana palkka kuitenkin juoksee, eläkettä kertyy jne.
Tällä hetkellä alalle lisäksi rekrytoidaan kiivaaseen tahtiin lisää porukkaa, eikä palkatkaan ihan syvältä ole.
Eli reissaamisen kannalta ihan kiva työ. Kiinnostavuudesta ja muusta voidaan sitten olla montaa mieltä  :)
Eikun kauppatieteitä (laskentatoimea) opiskelemaan sitten vaan ja KTM:ksi. Sisäänpääsy tosin voi vaatia vähän enemmän vaivaa...

16
Lennot varattu Barcelonaan! Jee  :)
Kiitos helatorstain, myös työssäkäyvän on mahdollista lähteä pitkäksi viikonlopuksi reissuun ottamalla vain yksi päivä vapaata töistä!
Tällä kertaa on myös varaa ottaa huone ihan hotellista, ei tarvii mennä hostellin dormiin (vaikka on siinäkin puolensa). Eli on töiden tekemisestä sitten jotain hyötyäkin :)
Lisäksi kesälomareissu on jo suunnittelupöydällä, kivaa kivaa!

Ehkä tää matkattomuuspahoinvointi vähän helpottaa noiden reissujen avulla. Tai sitten se vaan pahenee, pitänee ottaa riski :)

17
Eurooppa / Portugali, Porto
« : 22.01.2007, 22:11:19 »
Ainakin silloin kolme vuotta sitten hotellihuoneita sai halvalla ihan keskustastakin. Ja välimatkat eivät oikeasti ole kovin pitkiä, keskusta ja sen ympärystä on ihan käveltävissä.  Tietysti jos haluaa esim. meren rannalle tai muualle vähän keskustan ulkopuolelle, kannattaa varmaan käyttää julkisia.
Mutta siis hotellin saa tod.näk. kohtuuhinnalla ihan keskustan tuntumastakin, joten ehkä se olisi kuitenkin paras vaihtoehto. Pystyy sitten menemään kävellen paljon useampaan paikkaan. Tosin ei ne julkisetkaan kalliita ole, silloin kuukausikortti maksoi 16 euroa, eli viikossa ei ihan hirveitä summia saa menemään vaikka kuinka reissaisi bussilla/metrolla.
Olipas ympäripyöreä vastaus.. :) Lyhyesti siis välimatkat keskustan ympärillä on enemmän Turun kuin Helsingin mittakaavassa eli käveltävissä. Suosittelisin kuitenkin hotellia keskustasta, koska kauempaa on aika homma kävellä joka päivä keskustaan päin... Esim. HI:n nuorisohostelli on muistaakseni jo vähän liian kaukana keskustasta, jos kävellä haluaa.
Ravintolat ja nähtävyydet ovat pääasiassa keskustassa/vanhassa kaupungissa, joten sinänsä siellä varmaan tulee eniten pyörittyä.
Kivaa reissua teille, tuu sitten suosittelemaan niitä parhaita ravintoloita ym. tänne seuraaville Portoon menijöille, jotka tähän ketjuun törmää!

18
Eurooppa / Portugali, Porto
« : 22.01.2007, 19:37:55 »
Yllättävän vähiin jäi kulttuuri ja kulinarismi vaihtarilta, mutta yritän jotain osata vastata :)
Kirkkoja ja museoita Portosta kyllä löytyy, eiköhän niiden parissa saa viikon vierähtämään. Se tosin saattaa kyllä edellyttää sitä, että etsii myös sellaisia ei-niin-päänähtävyyksiä käsiinsä... Pikaisesti kaivoin ainakin tällaisen linkin http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costaverde/porto/ukcity.html
josta löytyy vähän katsausta Porton kirkko- ja museotarjontaan. Eri portviinin valmistajien omat viinikellarimuseot on kanssa käymisen arvoisia, niissä pääsee historiaosuuden jälkeen maistelemaankin vähän viinejä :) Serralvesista löytyy taidetta ja hieno puutarha (paitsi ehkä maaliskuussa..).
Toisaalta kauniita rakennuksia ihailemalla ja vain kaupunkia ristiin rastiin samoilemalla saa myös aikaa kulumaan tavallaan kulttuurin parissa. Esimerkiksi Porton keskustassa olevan rautatieaseman (São Bento9 odotusaula on näkemisen arvoinen: seinillä on laatoille tehtyjä, kauniita, sinivalkoisia maalauksia.
Lissabonissa tarjontaa on sitten heti moninkertaisesti ja lähempänäkin, kuten Bragassa ja Quimaraesissa on sitten taas lisää kirkkoja sun muita tarjolla.
Viini on tosiaan hyvää, mutta mitään ravintoloita en oikein osaa suositella. Maistakaan "tosta mista" -nimistä leipää jos ette oo kasvissyöjiä. Ja Vila Nova de Gaian puolella jokea (siellä missä on ne viinikellarit) on kivoja ruokapaikkoja joen rannalla hulppealla näköalalla (varsinkin iltaisin), mutta ne on sitten aika turistihinnoissa...
Sää voi maaliskuussa olla hyväkin, riippuu tuurista. Silloin kun mä olin siellä, loka-marraskuussa satoi kaatamalla vettä ja oli tosi kylmä, mutta joulukuussa aurinko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta  ja ulkona tarkeni ilman takkia. Sinne vielä kevääksi jääneet kaverit ainakin kehuivat säitä hyviksi jo maaliskuussa (ei nyt tietty ihan auringonottokelit, mutta kuitenkin). Eli toivotaan, että teille sattuu hyvä viikko!
Hotellit ja hostellit joissa yövyin olivat ihan hyvätasoisia vaikka eivät olleet tosiaankaan kalleimmasta päästä. Kyllä siellä nukkua tarkeni :)
Toivottavasti musta oli nyt edes jotain apua! :)

19
Eurooppa / Portugali, Porto
« : 22.01.2007, 09:28:26 »
Asuin Portossa opiskelijavaihdossa puolisen vuotta ja kyseinen kaupunki on kyllä aivan ihana! Porton vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohdelistalla, eikä suotta. Kaupunkia halkoo Douro-joki, joka tekee siitä kauniin monine siltoineen. Lisäksi shoppailumahdollisuuksia löytyy, meri on lähellä ja viinikellarit käymisen arvoisia. Ehdottomasti suosittelen!
Portosta ei ole myöskään hirveän pitkä matka esim. Lissaboniin, johon voi ihan hyvin tehdä sellaisen yhden yön reissun. Toisaalta lähelläkin on kivoja pikkukaupunkeja tai sitten kannattaa suunnata Douro-joen rantaa sisämaahan päin, siellä on kuulemma kiva samoilla viiniviljelysten keskellä. Itse kyllä valitettavasti en käynyt siellä, joten en osaa siitä paremmin kertoa.
Junayhteydet toimii, mulla ei ainakaan ollut mitään vaikeuksia päästä junalla minne nyt ikinä halusinkin. Ite en lähtisi ajelemaan autolla portugalilaisten sekaan nähtyäni toistakymmentä kolaria/kolaripaikkaa alle puolen vuoden aikana. Mutta toisaalta mä pelkään ajaa jopa Helsingissä  :lol:
OPorton lentokentältä pääsee muuten bussilla keskustaan ja muutenkin koin Porton julkisen liikenteen ihan toimivaksi jo silloin kolme vuotta sitten. Nyt ne on vihdoin saaneet ilmeisesti sen metronkin valmiiksi (tai ainakin jotenkin toimimaan), joten luulisin Portossa pääsevän paikasta toiseen varsin kätevästi. Silloin kun mä siellä asustelin piti vielä ajella busseilla, jotka ei ikinä pysyneet aikataulussa. Muuten ne oli ihan jees, suht moderneja ja reitit ulottu ympäri kaupungin.
Että sinne vaan, itekin haaveilen pääseväni pian takaisin verestelemään muistoja :)
Jos haluut jotain muutakin kysellä, niin voin koittaa vastailla.. Tiedot on tosin vaan kolmen vuoden takaa.. :)

20
Kaikki mieleen tulleet, matkustamiseen liittyvät hyvät jutut oli jo käytössä siinä vaiheessa kun rekisteröidyin. Toi on vaan tollainen kuvitteellisista pikkutyttöjen barbileikeistä siepattu juttu. Toivottavasti voisin joskus liikutella itteäni matkustelemaan aina kuin huvittaa, noin vain, huolta vailla. Raha tai aika tai mikään muukaan ei ois ongelma. Ihan niin kuin pienenä leikeissä, kun barbit pystyi tekemään mitä vaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7