Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinja

Sivuja: [1] 2 3 ... 71
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.10.2019, 10:23:59 »
Gili Trawangan, Indonesia.
Koska olen jo melkein mummoikäinen, saaren pohjoispuolella on ihanan rauhallista vaan olla. Kävin tokan kerran elämässäni snorklaamassa tänään ja näin kilpparin! 😍😍 Lomasta jäljellä viisi päivää...

2
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 07.03.2019, 00:49:08 »
Mielessä on, jos vain satut reitille. Rovaniemellä aikanaan asuneena tykkään päästellä Väli-Lapin ohitse mahdollisimman nopeasti, jolloin ensimmäiset mahdolliset pysähtymisalueet saattaisivat ollakin korkeudellasi. Olen yhteydessä, jos onnistuu. Kai sauna löytyy?

Mahtavaa! Ehkä täältä yks tai kaks saunaa löytyy  ;D

3
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 05.03.2019, 01:12:59 »
Lähden Lappiin kesällä 16 vuoden tauon jälkeen. Syksyllä jotain uutta sitten.


Tuuksää meille yöpyy?  ;D

Mä kävin jo Roomassa työmatkalla, seuraavaksi samanmoinen reissu Prahaan (yks päivä vapaata kiertelyyn) ja syksyllä lomalle Balille. Lapista Helsinkiin aina junalla, muuten valitettavasti ei aika riitä siihen.

4
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 22.01.2019, 22:18:59 »
Asun Ylläksellä, Äkäslompolon kylässä, poikaystävä taas Övertorneåssa. Åssa kävin Lofooteilla. Nopeasti aateltuna uskoisin, että Q ja X puuttuu, täytyy katella kartasta myöhemmin (tosin mikään näistä ei ole kaupunkeja...).

5
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.08.2018, 11:51:37 »
Tampere. Entisessä työpaikassa yötä    ;D

6
Aasia / Vs: Bali vinkkejä ensikertalaiselle?
« : 22.05.2018, 05:14:41 »
Kylla taalla ollessa pystyy hyvin valttamaan turistimassat esimerkiksi majoittumalla hieman keskusta-alueen ulkopuolella. Ubudissa olin 20min kavelymatkan paassa kaaoksesta ja taalla Sanurissa on tietaakseni 10min ajomatka keskustaan. Gili Airilla majoituin pieneen kotimajoitukseen, rannalla sitten nakee sita kannikansaa :D Siisteinta koko reissulla on olleet paikalliset, ei ne turistialueen kusettajat vaan siella turistikatujen ulkopuolella asuvat. Taman enempaa en talla reissulla tule nakemaan, seuraavalla kerralla sitten hieman pohjoisempaan. Siella on kuulema rauhallisempaa.

7
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 18.05.2018, 05:13:19 »
Gili Air. Taalla nyt viidetta paivaa. Saaren kuulema kiertaa 90 minuutissa. Tahan mennessa oon nahnyt sita noin 10 minuutin matkan verran, kun jalkapohjaan tuli haava heti ensimmaisten minuuttien aikana (milla hemmetilla saa haava + rakko yhdistelman paranee taalla??). Taa matka alkaa saada jo naurettavia piirteita, tahan mennessa sattunut enemman kuin kaikkien reissujen aikana yhteensa  ;D Puhelin paatti hypata kadesta ja makaa eraan riisiterassin syvassa purossa...

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.05.2018, 04:44:24 »
Ubud, Bali. Oon vanha ja eläköitynyt reppureissaaja, harrastanut nukkumista ja uimista viimeiset pari päivää. Lasissa pelkkää vettä.

Alhainen on reppureissaajan eläkeikää tai sitten yrittäjänä vanhenee nopeammin. Vastahan viime vuosikymmenellä olit kaksikymppinen.  :D

Yrittajana vanhenee nopeemmin, mut mahan oon nykyaan jo melkein nelikymppinen  ;D

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 08.05.2018, 05:07:28 »
Ubud, Bali. Oon vanha ja eläköitynyt reppureissaaja, harrastanut nukkumista ja uimista viimeiset pari päivää. Lasissa pelkkää vettä.

10
Aloittaja ei oman kirjoituksensa mukaan ole elämässä 20 000 eurolla koko loppuelämää, vaan aikoo myös tehdä töitä. Mä laskin omaksi budjetiksi pelkkään matkustamiseen ilman töitä 1000€/kk kun vielä reissasin, jota ei varmasti mene esimerkiksi Aasiassa.
Kukkien keräämisellä tarkoitan esimerkiksi pikaisella googlettelulla tällaista. Paikallisten työvoimatoimistojen sivuilla on paljon erilaisia työpaikkoja, etenkin maataloustöitä ympäri Eurooppaa ja Ausseissa. Niillä saa jo hyvin rahaa kassaan (riippuen toki omasta ahkeruudesta) ja jatkettua matkaa. Oon keränny mansikoita Suomessa ja herneitä Tanskassa, siellä olisi voinut jatkaa myös omppufarmille. Ausseissa olin töissä sipulifarmilla.

En diggaile tinjan vastausta, koska siitä puuttuu konkretiaa. Siis 20k:han on ihan törkyinen raha jos mietitään vaan reissaamista, en kiistä sitä. Mutta jos sillä pitäis elää loppuelämä ulkomailla eri mantereita vaihdellen niin siinä se loppuu äkkiä. Jos tinjalla on jotain konkreettista jeesiä tohon töiden löytämiseen niin muakin kiinnostais. Kukkien kerääminen? Tarkoittaako tää siis samaa kuin että romanit myy kukkapuskia kadun kulmassa? Taitaa olla tarjontaa tällä hetkellä euroopassa aika paljon...

11
Riippuen siitä millaisia ihmisiä olette ja millaiset teidän kulutustottumukset on, 20 000 euroa riittää todella pitkälle. "Silloin kun minä olin nuori" mä lähdin kun tilillä oli 1000 euroa :D Töitä löytyy Euroopasta kukkien keräilystä mihin tahansa työhön, mutta niihin tarvitaan yleensä pankkitilit ja veronumerot ja töissä kannattaa olla edes seuraavaan palkanmaksupäivään asti... Halvoissa maissa budjetti pysyy kuosissa ja muualla voi sitten kerätä kassaa jos/kun matka jatkuu. Jo mainitut majoitusta ja petiä vastaan tehtävät työt on tietenkin hyvä keino nähdä maailmaa. Niitä "töitä" löytyy kaikkialta ja tutustuu samalla syvemmin ihmisiin ja paikkaan. Suomeen pääsee aina takaisin :)

12
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 19.03.2017, 21:12:33 »
Voisko vähän udella, että millä tavalla olette (suunnitteluvaiheessa) laskeskelleet käyttöastetta? Mietinnässä myös majatalon perustaminen (ei Suomeen) ja eniten itseä mietityttääkin ton budjetin laskeminen, ja juurikin eniten käyttöasteen kohdalla. Juoksevat kulut ja perustamiskulut on kuitenkin helpohko laskea, mutta mutta, tuo käyttöaste... Ettei menis aivan metsään. Tai jos jollain on vinkkaa hyvää nettisivua aiheeseen liittyen, kiitollisena otetaan vastaan.

Mä olin yhden sesongin töissä Ylläksellä, joten suurinpiirtein tiesin, mitkä on sesonkikuukausia ja viikkoja, kuinka paljon voi pyytää huoneista ja mökeistä. Sesongin ulkopuoliset tulijat olikin sitten ihan arvailujen asteella, koska täällä laitetaan yleensä kaikki majoituspaikat kiinni. En ole  bisnesihminen, joten en osaa neuvoa siinä mielessä, mutta itse laskin alakanttiin kuinka vähillä varauksilla selviän hiljaisemmista kuukausista.

13
Olettaisin, että hostellilla ei ole korttimasiinaa eivätkä voi veloittaa sun korttia etukäteen. Ota suoraan yhteys hostelliin, niin he ainakin tietävät, että olet tulossa. Kauheasti ei ole majoitusliikkeellä vaihtoehtoja, jos kortit ei käy ja asiakas jättää tulematta (tai laittaa Visa Electronin numeron sinne prkl).

14
Enemmän on paikkoja, joihin en enää ikinä tule menemään (esimerkiksi Ulan Bator), mutta musta jokaisesta maasta löytyy aina jotain erityistä. En just nyt keksi yhtään maata, jossa olisi täysin samanlaista joka puolella. Onko sellasta?

HÄH? Tälle kaipaan kyllä selitystä! UB:han on mitä viehättävin kaupunki. ;D

Lähetäänkö uudestaan?  ;D

15
Enemmän on paikkoja, joihin en enää ikinä tule menemään (esimerkiksi Ulan Bator), mutta musta jokaisesta maasta löytyy aina jotain erityistä. En just nyt keksi yhtään maata, jossa olisi täysin samanlaista joka puolella. Onko sellasta?

16
Iso-Britannia / Vs: Glasgow luonnonpuistot ja majoitus
« : 02.11.2016, 00:59:12 »
Halutte näkemään kaunista maata ja ulkoilemaan paljon, ja menette Glasgowiin...  :P

Olin joskus töissä Glasgow Youth Hostellissa ja sieltä lähti aika moni West Highland Wayta kiertämään. Tsekatkaa www.megabus.co.uk, www.nationalexpress.co.uk ja http://www.citylink.co.uk/. Päiväseltikin ennättää käymään esimerkiksi jossakin Stirlingin ja Loch Lomondin alueilla. Glencoe on myös lähellä ja maisemiltaan jo todella erilainen ja vuoristoinen.

17
Yleinen / Vs: Tunnelmallinen hostelli Helsinkiin
« : 14.10.2016, 14:15:35 »
Löyty tommonen uusi hostelli Helsingistä: http://theyard.fi/ Avataan näköjään jo tässä kuussa! 

Googlettelemalla löytyi vaikka minkä näköistä "hostellia" Helsingistä, ei siellä ainakaan hostellipula ole :D Tosin kun itestä on tullut tämmönen vanha reppureissaaja, mä toivoisin että todellakin kiinnitettäis huomiota siihen hostellielämään ja -elämäntapaan, tunnelmaan ja fiilikseen.

18
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 10.09.2016, 18:37:01 »
Miettiköhän Hotel Multatuli mitä se tarkottaa jollakin kielellä...

99,5% asiakkaista suhtautuu neutraalisti, 0,5% (suomalaiset) todella innokkaasti.

Oisithan tuota siekin voinut räväyttää aikanaan vähän reippaammalla nimellä, vaan niin menit ja tyydyit konservatiiviseen, ymmärrettävään ja myyvään.  :D

Oli mulla vaihtoehtona Hostel Lompolonkolo... Varmasti olis koko ajan 100% käyttöaste sillä.

19
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 07.09.2016, 23:42:48 »
Miettiköhän Hotel Multatuli mitä se tarkottaa jollakin kielellä...

20
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 06.09.2016, 18:57:12 »
Haha, aivan mahtavaa: "eiköhän vaan päätetä että savolainen lupsakkuus on uusi skandinaavinen seksikkyys!"  ;D TO-DEL-LA-KI!

Oon seurannu teidän taivalta ny jo jonkin aikaa (ekoista blogipostauksista lähtien) ja täytyy kyl nostaa hattua! Noista monista kommenteista huokuu se samanlainen vähättely, jota ite sai kuulla etenkin keski-ikästen mammojen ja pappojen suusta hostellin auettua. Teidän hostelli on saanut näkyvyyttä paljon ennen kuin edes toimitilaa on, se on saavutus :D Yrittäminen ja hostellin perustaminen ei oo mitään rakettitiedettä. Hemmetin rankkaa työtä (rankinta mitä oon ikinä tehny), mutta teillä näyttää olevan jo se tärkein: hyvä tukiverkosto. Hostellin saa auki todella vähällä rahalla, Helsingissä luultavasti kyllä kuluu enemmän mitä täällä Lapissa.

Nauttikaa, sen oman ensimmäisen hostellin perustaa vaan kerran!

Sivuja: [1] 2 3 ... 71