Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - enkuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Lentomatkustus / Vs: Norwegianin istuinpaikan korotus?
« : 08.07.2018, 20:42:12 »
Kiitos vastauksesta. Tämä tosiaan näyttää olevan totta, eli Norskilla on vain ns. businespaketti, ei premium-istuimia. Onko joku onnistunut saamaan näitä korotuksia kohtuuhinnalla? Listahinnastossa kun tuo eri esim jenkkeihin on noin 500€/suunta. Kun vertaan vaikkapa KLM:n premiumiin, jonka saa reilulla satasella, on hinta aivan älytön (jos siis haluaa vain paremman istuimen koneen edestä).

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Las Vegas
« : 05.07.2018, 16:57:01 »
Olisko täällä Bellagiossa viimeaikoina käynneitä? Kiinnostaisi kokemukset hotellista, onko maineensa arvoinen? Myös helikopterikierros Grand Canyonille kiinnostaa, siitäkin saa laitella kokemuksia jos joltain löytyy :)

3
Lentomatkustus / Norwegianin istuinpaikan korotus?
« : 05.07.2018, 16:50:18 »
Osaisiko joku sanoa, pystyykö Norskilla ostamaan lowfare-lipulla myöhemmin lisäpalveluna istumapaikan korotuksen premiumiin? Itseäni ei kiinnosta premium-lipun lounget yms vaan haluan ainoastaan paremman istuimen jota olen ostellut muilla yhtiöillä, mutta Norskilta ei ole kokemuksia. Eli onnistuuko?

4
Etelä-Amerikka / Vs: Kolumbia
« : 04.05.2018, 12:23:50 »
Tuli vietettyä viikko Bogotassa ja kysyisin muilta siellä matkanneilta, miten te selvisitte ohuen ilmanalan aiheuttamista oireista? Tiedän että osa ei edes huomaa koko asiaa, mutta itselleni oireet tuli todella vahvasti. Olotilaa ei varmasti parantanut idea lähteä Monserratin vuorelle heti ekana matkapäivänä, 3200 metriin. Joka tapauksessa kärsin päänsärystä 4 päivää, huimauksesta ja nopeasta sydämen sykkeestä kaks ekaa päivää ja kolmantena päivänä sormen ja varpaiden päät kihelmöivät hapen puutteesta. Kaksi vikaa päivää kroppa sitten vihdoin tottui ja sain nautittua siellä olosta. Onko muilla ollut samankaltaisia kokemuksia?

5
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Lasten kanssa Karibialle?
« : 25.01.2017, 13:21:43 »
Nostetaanpas tämäkin keskustelu ylös. Eli onko tuoreita kokemuksia perheiden reissuista Karibialla? Mistä löytyy lapsille sopivia kohteita? Risteilyvinkit kiinnostaisi myös, esim mikä laivayhtiö on tasokkain ja lapsiystävällisin?

6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Muutto Keniaan
« : 22.09.2012, 11:18:11 »
Kannattaakohan autoja viedä Keniaan? Tarkoitan lähinnä tuota käyttöominaisuutta ja toiseksi turvallisuuspuolta. Et sanonut mitä malleja teillä on mutta kannattaa varmaan vähän selvitellä millä paikalliset siellä ajelevat. Jos autoissa on esim eurooppaan tehdyt ilmastoinnit tms niin ei välttämättä toimi hyvin Keniassa.

7
Lähi-itä / Vs: Abu Dhabi
« : 29.08.2012, 07:59:44 »
Abu Dhabi on hyvin erilainen kuin Dubai, sielläkin on pilvenpiirtäjiä mutta murto-osa Dubaista. Kaupungin keskustassa ei ole kovin paljoa kiinnostavaa nähtävää, suosituin alue on rantabulevardi Corniche  jonka varrella on kahviloita, puistoja ja ravintoloita.

18h pyrähdyksellä ehtisit nähdä Yas islandin joka on kentän vieressä. Siellähän on se tunnettu Ferrari World huvipuisto maailman nopeimmalla vuoristoradalla.

Abu Dhabin ehkä tunnetuin nähtävyys on upea Sheik Zayed moskeija joka ei sekään ole aivan keskustassa mutta matkan varrella suurlähetystöalueella. Se kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, aivan häikäisevän upea paikka ja jotakin mitä ei Dubaista löydy.

Siitä jos jatkat vielä keskustaan ja teet siellä kiertoajelun niin saat nopean yleiskäsityksen kaupungista. Kaupungin tunneuin nähtävyys on käsittämättömän loistelias palatsimainen hotelli aivan Cornichen päädyssä, Emirates Palace. Sinne pääsee esim ruokailemaan tai kahville ja samalla kurkkaamaan sisätiloja ja palvelun laatua. Suosittelen.

Abu Dhabi on paljon perinteisempi kaupunki ja sen parhaat nähtävyydet on minusta juuri sitä vanhaa enemmän kuin uutta ja modernia pilvenpiirtäjää. Toki kaupunki rakentaa sitäkin ja loisteliaita kaupunginosia, Guggenheimin museoita jne. Mutta jos on Dubain nähnyt niin Abu Dhabin viehätys on ehdottomasti tämä puoli. Kaupungissa asuu myös maan todelliset rikkaat palatseissaan sekä tietysti yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, Abu Dhabin sheikki joka on myös koko maan presidentti.

Ruokailua ja turistishoppailua varten suosittelisin ehdottomasti uutta ihanaa ja tunnelmallista Central Market ostoskeskusta joka ei ole Dubain tapaan valtava ja länsimaalainen vaan paljon pienempi, tunnelmallisempi ja vanhaan paikalliseeen arabialaiseen arkkitehtuurityyliin rakennettu. Siellä on myös yksi kaupungin parhaista ravintoloista joka löytyy ulkoa kattotasanteelta ja hinnat ovat erittäin kukkaroystävällisiä. Lisäksi se sijaitsee aivan kaupungin ytimessä.

Kaupungin paras näköalabaari on uusi Etihad Towers aivan Emirates Palacen vastapäätä. Aivan mielettömän upea kompleksi ja hienostunut baari joka sijaitsee kaupungin kattojen yläpuolella. Sieltä on huikeat näköalat ympäri kaupunkia ja merta, todella upea paikka.

Siinä ehkä pikaisen pyrähdyksen parhaimmat tärpit, löytyisikö niistä jotakin?

8
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 27.08.2012, 20:37:38 »
Tosin tuoretta tietoa mulla ei ole mutta en usko etät se (Eilat) on kauheasti siitä kehittynyt.

Israelissa mikään ei ole kehittynyt vuosikymmeniin.

Hahhah puhuin kylläkin Aqabasta  ;D

9
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 26.08.2012, 17:41:31 »
Suosittelisin myös että jos haluatte nauttia rannasta, hyvistä ravintoloista ja vapaasta liikkumisen ilosta niin viettäkää losa lomasta Eilatissa. Se on siisti, todella laaja valikoima eritasoisia hotelleja altaineen, ruoka loistavaa, englannilla pärjää eikä kukaan huutele perään. Siel on myös enemmän turistinähtävää, delffiinikeskukset jne.

Silloin aikoinaan vietettiin 1 yö Petrassa, 1 Aqabassa ja muuten rajan yli takaisin israeliin. Musta myöskään Aqabassa ei ole juuri mitään nähtävää viikoksi ainakaan. Tosin tuoretta tietoa mulla ei ole mutta en usko etät se on kauheasti siitä kehittynyt. Petra on ehdottomasti se näkemisen arvoinen paikka Jordaniassa ja siellä kannattaa viettää se aika ja nauttia. Muuten miettisin jäisinkö tosiaan Jordaniaan loppulomaksi.

10
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 25.08.2012, 19:09:12 »
Hahhah oot varmaan vaan tottunut  ;D
Mulle Jordania oli eka muslimimaa aikoinaan eli melkein 7 vuotta sitten enkä osannut olla esim juuri katsomatta ja muutenkin juttelin ihmisille kun luulin niiden olevan ystävällisiä ja yhtä naiveja kuin itsekin  ;D Nykyään osaa onneksi erottaa ja tietää miten toimia. Mut ekakertalaisille voi tulla kulttuurishokki ja veikkaan että sen takia monet esim haukkuu Egyptiäkin niin älyttömästi kun siellä he ekaa kertaa joutuu kohtaamaan tän ilmiön.

11
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 25.08.2012, 17:34:42 »
Sanon samaa mitä muutkin täällä eli kannattaisi miettiä muitakin paikkoja kuin Aqaba, se on aika pieni kaupunki jossa ei itsessään ole juurikaan paljoa nähtävää. Eikä se Israelin leima passissa ole mikään ongelma. Sä saat hankittua tuplapassin kun perustelet että haluat reissata arabimaissa missä Israelin leimaa ei hyväksytä. Toki siitä joutuu maksamaan jonkin kympin mutta jos siellä oikeasti haluaa reissata niin ei kannata antaa tuon passiasian olla ainoa syy pidätellä. Tai toinen vaihtoehto on että perut passin ja anot vaan uutta.

Naismatkustajana reissaamisesta niin jos olette aikaisemmin matkustanu arabimaissa niin Jordania on ihan samanlainen. Miehet tuijottaa, vislailee ja huuttelee perään ja paras keino on välttää ehdottomasti kaikkea katsekontaktia tai edes kohteliaisuudesta vastaamista. Itse matkustin siellä aikoinaan miehen seurassa eikä se todellakaan estänyt mitään. Mua jopa kähmittiin siellä. Rannoilla ei myöskään voi pukeutua miten haluaa. Jordania on aika vanhanaikainen matalan koulutuksen maa jossa paikalliset on perinteisiä. En tiedä miten on nykyään onko Aqaban uimarannoilla naisille oma alue mutta ainakaan 2007 rannalla ei ollut mitään palveluja enkä nähnyt paikallisten siellä uivan. Enemmän se on sellainen hengailu ja kävelyalue. Ja toisaalta tammikuussa vesikään ei ole kovin lämmintä.

Jos teillä on aikaa ja kiinnostusta niin Wadi Rumin jälkeen käykää pohjoisessa Ammanissa tai tosiaan Israelissa. Myös Egyptiin pääsee Israelista jos kiinnostaa piipahtaa.

12
Tuli muuten mieleen että oletko outdoor-ihmisiä? Siis kalliokiipeily, vaellus tai sukellus? Ne on nimittäin Omanissa suosituimpia aktiviteetteja ja tosi monet reissaa sinne ihan vaan upean luonnon takia. En oo itse näitä tehnyt mutta tunnen useemman jotka siellä käy harrastelemassa melkein joka viikko. Eikä ole kallistakaan :)

13
Voin antaa vinkkejä Dubaista ja Arabiemiraateista, asuin siellä ja muutin juuri takaisin Suomeen. Naiselle ei mitään ongelmia matkustaa kunhan muistaa pukeutua paikallista kulttuuria kunnioittaen eikä katso miehiä silmiin. Dubaissa on paljon länkkäreitä joihin tutustuu parhaiten brittipubeissa hotellien tiloissa  ;D Kysy vaan tarkemmin jos kaipaat jotakin infoa.

14
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 18.08.2012, 23:43:58 »
Lähinnä varmaan ainakin itse mietin että jos matkustaisi alaikäisten kanssa niin siinä on otettava niin monet asiat huomioon, sitä kun on vastuussa itsensä lisäksi myös lapsista. Yksin seikkailevan reppureissaajan on helppo tinkiä matkustusmukavuuksista ja pinna on tottunut sietämään erilaisia hankaliakin olosuhteita, mutta lapsilla ei samaa sietokykyä ole eikä heiltä voi sitä vaatiakaan. Matkustuksen trkoitushan on saada heille positiivisia kokemuksia reissauksesta niin että sitten isompana uskaltautuvat ja kiinnostuvat tutustumaan maailmaan itse enemmän.

Omalla kohdallani miettisin varmaankin majoituksessa ennen kaikkea turvallisuutta ja siisteyttä. Kun päivän ravaa superkuumankosteassa ilmassa ja hikoilee itsensä läpimäräksi on mukavaa kun pääsee suihkuun josta tulee puhdasta ja raiaksta vettä. Ja pääsee nukkumaan kunnon sänkyyn ja huoneeseen jossa ei tarvitse kuunnella naapurin kuorsausta tai kotibileitä.

Toki alkuperäisellä kysyjällä voi lapset olla jo vanhempia ja kokeneempia reissaajia jotka itse haluavat raffimpaa majoitusta. Itse en kuitenkaan pitkällä matkalla ottaisi sellaista riskiä että koko matka menisi mahdollisti pilalle huonon majoitusvalinnan takia. Mutta ainakin täältä on nyt saanut useita majoitusvaihtoehtoja joista valita, kiva olisi kuulla kysyjän omia mielipiteitä ehdotuksiin :)

15
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 18.08.2012, 15:38:02 »
No joo, en itsekkään nykyään dormeissa viihdy, mutta tosiaan Singaporessa löytyi hyvätasoinen dormi ja cashier oli todella palvelualtis ja tehokas tapaus...Muistelen vain hyvällä mestaa. Siis jossain gaylangilla oli majoitus, vuonna ennen antikristusta, joten siitä on aikaa...

Voihan se olla hyvä majoitus yksinreissaajalle mutta ajattelitko nyt kysyjän profiilia vastauksessasi? Kuka haluaa viedä perheensä mix dormiin? Niitäkin on jotka voi viihtyä mutta taitaa olla aika harvassa. Viimeistään teinit vois pistää jarruja päälle kun tuollaista ehdottaisit ;)

16
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 17.08.2012, 19:00:28 »
Hei, kaipaan päivitystä tälle topiikille; matka-aika marraskuussa 2012..
Eli hyvätasoista, kohtuuhintaista majoitusta Singaporesta sekä KL:sta perheelle (vanhemmat ja 2 teiniä)? Riittääkö KL:iin päivän reissu Singaporesta käsin vai suositteletteko paria päivää? Minkähintainen olisi päivän turistikierros KL:ssa esim taksilla? Tarkoitus edetä Singaporesta edelleen Balille; ilmeisesti Ubud parempi kohde 5-6 päivän lomalle...Kiitos

KL:ssa on tosi paljon hyvätasoisia hotelleja aivan ytimessä, ihanan luksusta ja mielestäni halpaan hintaan suhteessa laatuun. Itselle on tuttu vain Hiltonin DoubleTree ja sieltä saa huoneen jopa alle 100e/yö. Se miten lapsille saa lisävuoteet en tiedä, pitää varmanakin kysellä hotellista huoneenvarauksen yhteydessä. Paikka on upea, kävelymatkan päässä kaikesta, todella hyvä palvelu ja tyylikäs.
http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/malaysia/doubletree-by-hilton-hotel-kuala-lumpur-KULDTDI/index.html

Singapore taitaa olla kaikin puolin huomattavasti kalliimpi kaupunki, en tiedä saisiko parhaimman hinnan ottamalla jonkinlaisen paketin kuin suoraan hotellista varaamalla. Keskustassa on jälleen valtava valikoima upeita hotelleja laidasta laitaan. Oma kokemus on Swissotel the Stamfordista mikä on kuuluisa hotelli, yksi korkeimmista hotelleista aasiassa. Paikan erikoisuutena on näköalabaari ai paremminkin klubi 71:ssä kerroksessa ja näköalat sen mukaiset! :) Jos ei baareilu lasten kanssa kiinnosta niin kerrosta alempaa löytyy myös tasokas ravintola ja hillitty drinkkibaari.

Hotellista on myös yhteys suoraan upeaan, suureen ja varsin edulliseen ostoskeskukseen jossa on myös aivan mahtava food court mistä saa parilla eurolla aivan mielettömiä aasialaisia cross kitchen aamiaisia, lounaita tai illallisia. Ja kaikki kesksutan nähtävyydet on siinä ympärillä :)

Hotelli on tosiaan hieman kalliimpi, taitaa olla yli 200e yössä jos ei tarjouksia saa metsästettyä.

http://www.swissotel.com/hotels/singapore-stamford/

17
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 17.08.2012, 13:08:14 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Viro
6. Latvia
7. Liettua
8. Venäjä
9. Portugal
10. Espanja
11. Ranska
12. Saksa
13. Itävalta
14. Sveitsi
15. Italia
16. Kreikka
17. Kroatia
18. Unkari
19. Slovakia
20. Slovenia
21. Puola
22. Englanti
23. Irlanti
24. Alankomaat
25. Belgia
26. Vatikaani
27. Kypros

28. Marokko
29. Kap Verde
30. Libya
31. Etelä-Afrikka
32. Seychellit

33. Libanon
34. Israel
35. Jordania
36. UAE

37. Bangladesh
38. Nepal
39. Kiina
40. Thaimaa
41. Malesia
42. Singapore
43. Indonesia
44. Filippiinit
45. Australia
46. Etelä-Korea
47. Japani
48.Hong Kong
49. Sri Lanka

50. USA


18
Lama: Oletteko miettineet road trippiä? Jos teillä on 2-3 viikkoa aikaa niin siinä ehtisi vetää maata aika ison osan läpi autolla huristellen. En tosin itse ole sitä tehnyt mutta olen katsellut että se ei enempää aikaa vaadi jos ei halua välttämättä viikkotolkulla pysähdellä pikkupaikkoihin. Siinähän sitä näkisi samalla niin suurkaupunkeja kuin maaseutuakin :)
Täältä ainakin löytyy infoa:
http://www.roadtripusa.com/

19
Baltian maat / Vs: Riika
« : 15.08.2012, 10:19:52 »
Heinäkuu oli ja meni, mitäs riikassa kannattaisi käydä ihmettelemässä tämän kuun lopussa/ensi kuun alussa pe-su vkl reissulla?
Riikka ei pidä siitä, että kaikki käyvät häntä ihmettelemässä.

Viikonloppureissulla RIIASSA kannattaa keskittyä RIIAN vanhaankaupunkiin, jugend-kaupunginosaan sekä ehkä sään salliessa pistäytyä Jūrmalan kaupungissa ihmettelemässä kauniita rantoja.

Mä olen aina luullut että se on Riiga  :P

20
No sitten vaan maksaa matkavakuutuksia.

Olin kiinalaisessa sairaalassa, joka muistutti lähinnä neljän tähden hotellia ja maksoi 100 euroa vuorokausi kaikkine lääkkeineen ja hoitoineen. Ennemmin siellä makasi kun suomalaisessa sairaalassa.

Onnekas olet ollut kun asut maassa jossa korkealaatuinen sairaanhoito on noin halpaa. Mutta entä jos sairastuisit syöpään tai joutuisit sydänleikkaukseen, vakavaan auto-onnettomuuteen tai saisit elinikäisen vamman? Silloin ei paljoa naurata jos korvauksia ei saa eikä edes suomalaista eläkettä tai lääkärilentoa erikoissairaalaan hoitoihin.

Pienet vammat ja taudit onkin suht helppo hoitaa mutta lähes kaikkialla maailmassa sairaanhoito on yksityistä ja sitä kautta erittäin kallista. Suomalaiset kun ovat tottuneet lähes ilmaiseen korkealuokkaiseen hoitoon veronkeruun ansiosta niin monet unohtavat ettei asia ole aivan sama jos sairastuu matkalla.

Valitettavasti näissä asioissa kun kannattaa aina miettiä sen pahimman skenaarion kautta ja maksaa se muutama satanen ekstraa. Tämä nyt oma mielipiteeni mutta käytännössä hyväksi todettu :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 9