Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pi

Sivuja: [1] 2 3 ... 28
1
Matkaseuraa / Vs: Azorit 14.6-21.6.2010
« : 13.06.2011, 04:46:48 »
Hah, enpä tajunnut! :D

Sen siitä saa, kun väsyneenä surffaa. ;)

.pi.

2
Matkaseuraa / Vs: Azorit 14.6-21.6.2010
« : 09.06.2011, 23:52:41 »
Melko passeli aikataulu; ollaan nätimmän puoliskon kanssa Azoreilla 13.6. - 20.6.

Ensimmäiset kaksi päivää São Miguelin saarella ja loput viisi päivää Terceiran saarella. Jos kohteet natsaa niin käydään jossain lounaalla tms.  ;D

.pi.

3
Nyt kun saataisiin paikalle vielä vielä .pi., kirsil, Berlin... :D

Hep!

.pi.

4
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 14.02.2006, 12:15:01 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Lainaus käyttäjältä: "Ajattokoj Ahyaj"

Jos naapurisi haluaa tappaa sinut, niin miten tilanne voi käydä siitä vielä pahemmaksi?


No, tällainen todella todella kaukaa haettu juttu ainakin juolahti mieleen: siten, että naapuri todella tappaa sinut.


Tässä tulikin se, mitä olisin kommentoinut seuraavaksi; uhopuheet ovat vielä melkoisen kaukana itse teosta, mutta ainakaan teon mahdollisuutta ei vähennä se, että heitetään lisää tulta pesään.

.pi.

5
Kehotan jututtamaan lapin vaeltajia tässä kohtaa.

Kuivamuona on kevyttä mukana kannettavaa, vie vain vähän tilaa eikä valmistus vaadi kuin vettä ja kattilan (mikä ei hostelleissa pitäisi olla ongelma) sekä lieden/liekin. Vaikkei vesikään olisi ihan parasta mahdollista laadultaan, ei sen pitäisi keittäessä olla suuri ongelma - tai voithan aina ostaa vesipullon ja keittää ruuat sillä jos olet epävarma.

Toinen vaihtoehto on se, että alat hankkimaan majoituksia esim. hospitalityclubin kautta, minkä hostien tarjoamana todennäköisesti saat muutaman ilmaisen aterian (vaikkakaan tähän ei kannata varmuudella tuudittautua, ettei tule ikäviä yllätyksiä) reissusi varrella.

Ruokakaupoista saa myös edullisia peruselintarvikkeita melkein missä tahansa. Kuppinuudelit ovat halpoja, suht täyttäviä ja vaativat kaveriksi vain vettä ja mikroaaltouunin tai kattilan. Banaanit ja jugurtit ovat erittäin hyvä reissueväs, joskaan eivät säily pitkään. Samoin tuoreita sämpylöitä saa puoli-ilmaiseksi; väliin vaikka aamupalajuustoa.

.pi.

6
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 13.02.2006, 23:38:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Ajattokoj Ahyaj"
Mutta entä jos ei anteeksipyytelyllä ole merkitystä, tai jos anteeksipyyntöön ei ole mielestäsi edes mitään aihetta


Pilakuvan piirtäjä on jäävi sanomaan onko anteeksipyyntöön aihetta vai ei. Ei tietenkään ole hänen mielestään. Loukatuksi itsensä kokevien mielestä on. Välillä on merkittävä kulttuuri- ja näkemysero eikä se, ettei piirtäjä ymmärrä miksi hänen piirustuksensa jotakuta loukkaa, poista anteeksipyynnön aiheellisuutta.

Lainaus käyttäjältä: "Ajattokoj Ahyaj"
Olisihan se nyt mukavasti tehty muilta naapureiltasi, että he tukisivat sinua ja tekisivät omat pilakuvansa?


Onko kilpailevien pilakuvien piirtäminen mielestäsi todellakin uhatun osapuolen tukemista? Miksi se minun mielestäni on vain ja ainoastaan suuttuneen osapuolen ärsyttämisen jatkamista eikä mitenkään liity uhatun osapuolen tukemiseen - pikemmin jopa päinvastoin, koska uusilla pilakuvilla jo valmiiksi vihainen naapuri vain saatetaan entistä suurempaan raivoon.

Lainaus käyttäjältä: "Ajattokoj Ahyaj"
Yhtä tahoa on aina helppo terrosoida ja sivullisten hiljaisuutta terrori nimenomaan toimiakseen vaatii.


Nyt sä kyllä törkeästi aliarvioit uskonnollisten fanaatikkojen motiivit.

.pi.

7
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 13.02.2006, 19:24:58 »
Lainaus käyttäjältä: "Ajattokoj Ahyaj"
Lainaus käyttäjältä: "Pi"
1. Liennytys. Tanska pyytää anteeksi (niinkuin on käsittääkseni jo tehnytkin) ja ulkopuoliset pitävät turpansa kiinni koko asiassa, mikä ei heille pätkääkään kuulu, uusia pilapiirroksia ei enää tehdä ja asian annetaan unohtua.

Minusta tämä on ihan hirvittävä lähestymistapa. Entäs nämä 56 muslimaata, jotka tämän tuomitsivat; ovatko he ulkopuolisia asian suhteen?

Jos 56 maata haluaa raadella ja nöyryyttää meidän rauhallisen ja mukavan naapurimme ilman järkeenvetoavaa syytä, ainoastaan koska se on helppoa ja koska he ovat saaneet muodollisen syyn näyttää voimiaan, niin pitäisikö Tanska todellakin jättää yksin?


Niin, voi kai ton mun tekstini noinkin ymmärtää. Minä kyllä tarkoitin turvan kiinnipitämisellä sitä, että muut länsimaat, joissa on aiheesta innostuttu ja lyöty lisää vettä kiukaalla tekemällä iso liuta uusia pilapiirroksia ja muita vastaavia (mm. Muhammed "lego-paketti", jossa mukana 23 vaimoa, mukaanluettuna 6-vuotias Aysha!) lopettavat tuon ja pitävät mielipiteensä itsellään. Tosin, tuon tilanteen saavuttaminen lienee liian optimistisesti ajateltu.

Jos minä piirrän naapuristani pilakuvan ja hän vetää siitä kavereineen herneen nenäänsä, nostaa metelin ja sitten minä pyydän sitä anteeksi ja poistan kuvan niin kenelläkään muulla ei ole mitään syytä enää tunkea nenäänsä asiaan, joka ei heille pätkääkään kuulu. Kaikkein vähiten lähteä lyömään lisää löylyä tekemällä omia pilapiirroksia ja teippailemalla niitä pitkin rappukäytävää. Tuollainen käytös on erinomaisen lapsellista ja ajattelematonta eikä se ole mitään muuta kuin puhdasta vittuilua ja - kuten jäyhä jököttäjä ilmaisi - öykkäröintiä, ilman aikuisuuden tai järjen häivääkään.

.pi.

8
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"
missä vaiheessa pitää ostaa lippu sille toisen maan osuudelle? Heti alussa vai vasta sitten toiseen maahan saavuttaessa? Päteeköhän sama juttu jos reilikortilla ylittää ostamansa kortin vyohykkeen rajan?


Asiasta sen enempää tietämättä, käytiin pari vuotta sitten Itä-Eurooppa -reilillä Itävallan puolella, mikä ei meidän lippujen vyöhykkeisiin kuulunut. Konduktööri katsoi yksinkertaisesti vaan taulukosta lipunhinnan raja-asemalta meidän vaihtoasemalle ja velotti maksun sen mukaan.

Eli siis, tietenkin maksat matkastasi koko siltä ajalta, mikä ei jo ostetun lipun piiriin kuulu so. rajalta. Pienellä kieroilulla voi toki säästää rahaa - kuten me teimme tuolta itävaltalaiselta asemalta lähteneessä junassa - muuttamalla reililippuun lähtöasemaksi Unkarin rajakaupungin Györin, joka kuului reililippumme vyöhykkeisiin, koska lippujen tarkistus oli vasta rajanylityksen jälkeen. Eipä siinä ollut konduktöörillä paljon varaa sanoa mitään, koska olimme jo Unkarissa.

Tämä oli tietenkin vain informatiivisessa mielessä kerrottua enkä missään tapauksessa kehota toimimaan samalla tavalla, koska sehän olisi petokseen yllyttämistä. :twisted:

.pi.

9
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 10.02.2006, 13:21:11 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Mielestäni muslimeille saa nauraa eikä pilakuvia pidä kieltää, mutta ei tarkoituksellinen pilkanteko järkevää ole. Mielestäni ihmisellä pitää olla oikeus myös näyttää nakkikiskan jonossa keskisormea kelle vain, mutta se on silti tyhmää toimintaa ja jos lätty lätisee niin eipä ihme.


Kyky nauraa omalle itselle on mielestäni kaikkein parasta huumoria ja takuuvarmasti sen kaikkein vaikein muoto.

Itse asiasta voin sanoa vain sen, että vikaa on molemmissa osapuolissa; kun se kerran länsimaissa on tiedossa, että ovat tuolla lähi-idän suunnalla erityisen herkkiä ja vakavissaan sen uskonnon suhteen niin onko siitä nyt sitten ihan pakko tehdä pilaa, kun se on nimenomaan sitä keskarin näyttämistä grillijonossa.

Toisaalta taas, kyllähän nuo uskonnolliset fanaatikot ovat niin täydellisen suhteellisuudentajunsa kadottaneita, ettei se mikään ihme ole, että heistä tehdään pilaa.

Tässä on vaan se oravanpyörä, että mitä enemmän muslimeista tehdään pilaa, sitä vakavammin fanaatikot turvautuvat uskontoonsa ja uskonnollisten johtajien tulkintoihin pyhien tekstien oikeutuksesta sotaan vääräuskoisia vastaan ja sitten taas mitä enemmän siellä vaahdotaan, sitä helpommin heidän kustannuksellaan pilaillaan.

Miten tilanne sitten ratkeaisi? Noh, mä näen kaksi tapaa:

1. Liennytys. Tanska pyytää anteeksi (niinkuin on käsittääkseni jo tehnytkin) ja ulkopuoliset pitävät turpansa kiinni koko asiassa, mikä ei heille pätkääkään kuulu, uusia pilapiirroksia ei enää tehdä ja asian annetaan unohtua.

2. Sota. Tavalla tai toisella. Takuuvarmaa on, että fanaatikot eivät anna periksi ja jos heitä sohitaan riittävästi niin tähän päästään. Lasken sotatoimiksi itsemurhapommitukset ja aseelliset hyökkäykset, vaikkei mitään virallista sotaa valtioiden välillä olisikaan.

Vain yksi noista kahdesta on hyvä tapa ja jälkimmäinen johtaa varmasti jossain kohtaa myös tuohon ensimmäiseen, joten järkevintä olisi ottaa se linja heti ja välttyä turhalta verenvuodatukselta.

.pi.

10
Yleinen / Luettele mantereet
« : 10.02.2006, 13:05:03 »
Lainaus käyttäjältä: "outo_otus"
Kyllä meille ainakin aikanaan maantiedossa opetettiin, että mantereita on 5 eli:

[snip]

Ja maanosia 7 eli:

[snip]


Tuon mallin muistan koulusta itsekin.

.pi.

11
Yleinen / Erikoiset hotellit/ hostellit
« : 10.02.2006, 13:03:01 »
Aivan ehdottoman ihana paikka: Art Hostel Sofiassa, Bulgariassa. Paljon tuon boheemimpaa, järjestelmällisesti pyöritettyä paikkaa on vaikea löytää. Hostelli on sitäpaitsi vielä aivan Sofian keskustassa, lähellä kaikkea. Edulliset hinnat, mukavat työntekijät, halpa olut, ilmainen netti ja huoneen hintaan sisältyy joka aamu perinteinen aamupala (täyttävä banitsa + kahvi/tee). Huoneissa oli jonkin verran torakoita, mutta eivät ne ihmistä häiritse, kunhan kulkevat omiaan, ja sitäpaitsi se sopii vain paikan henkeen.

Hostellin puutarha takapihalla on täysin oma maailmansa, erossa kaupungin vilskeestä ja maailman kiireistä ja siellä tuleekin vietettyä yleensä hyvin paljon aikaa - etenkin iltaisin, kun on Sofiassa.

"Usually we spend our time in the garden" on hostellin sloganikin. :)

.pi.

PS. Tämä ei ole täysin puolueeton kuvaus, koska mä olen ihastunut Bulgariaan muutenkin.

12
Yleinen / Erikoiset hotellit/ hostellit
« : 10.02.2006, 12:47:58 »
Lainaus käyttäjältä: "Simbelmyne"
Lainaus käyttäjältä: "LittleStar"

Olisiko mahdollisesti Hostel Celica?  Tuo on nimittäin ainaki melkoisen räikeä ulospäin sekä myös entinen vankila. Itse olin kovasti suunnitellut tuonne meneväni Ljubljanaan saapuessani, mutta olivat mokomat myyneet jo kaikki paikat täyteen.  8)


Todennäköisesti...nimi on päässyt tyystin unohtumaan.
Olo oli kyllä kuin vankilassa... :wink:


Kyllä, tuo hostelli on nimenomaan Celica (=selli sloveniaksi) ja, kuten tässä on jo todettu, se on entinen vankila, joka on kunnostettu hostelliksi.

Mutta! Etteivät tätä lukevat ihmiset saisi hostellista väärää käsitystä, noita vankilasellihuoneita on vain yksi. Itse asiassa koko hostellissa ei mitään huonetta ole kuin yksi.

Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että jokaikisen huoneen on oman makunsa mukaan suunnitellut eri arkkitehti. Celicasta löytyy tuon sellin lisäksi tiipii-sisustus, sauna-sisustus, uimahallisisustus, välimerellistä kalkkikivisisustusta jne. laidasta laitaan.

Järjestävät ilmaisia kierroksia noihin huoneisiin mahdollisuuksien mukaan (eli vain vapaana oleviin huoneisiin) joka päivä, muistaakseni klo 14 paikallista aikaa. Kannattaa mennä vaikka sinne hostellin kahvilaan notkumaan noihin aikoihin ja kysyä respasta.

.pi.

13
Yleinen / Luettele mantereet
« : 10.02.2006, 12:40:54 »
OT:

On se hassua miten tärkeistä ja vakavista asioista ihmiset voivatkaan parisuhteessa riidellä :lol:

Ei, en naura sinulle, vaan nauran, koska tiedän tilanteen.

.pi.

14
5 vuotta TTKK:lla tietoliikennetekniikkaa, tosin valmistumatta, joten olen virallisesti tekn. yo.

.pi.

15
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Omasta kaveripiiristäni löytyy henkilöitä, jotka eivät ole koskaan asuneet Helsingissä, eivätkä juuri siellä käyneetkään, mutta jaksavat kyllä aina höyrytä, kuinka ikävä paikka se on.


Yksinkertaista, Jouniseni: tietämättömyys. Otetaan mikä tahansa asia maailmassa niin kaikkein fanaattisimmat vastustajat löytyvät niistä, jotka kaikkein vähiten asiasta tietävät/sitä ymmärtävät. Pari esimerkkiä:

- Roolipelit. Satanismia?
- Islam. Terrorismia?
- Homoseksuaalisuus. Perversio?

Muuten en sinänsä oikein ymmärrä kyseistä ongelmaa. Helsinki on kaupunki. Big deal. Se nyt vaan sattuu olemaan Suomen pääkaupunki, mitäs sitten? Turku oli aiemmin, mutta ei turkulaisia vihata samalla tavalla, vaikka <huono persevitsi tähän> heille siitä vinoillaankin.

Sehän on tietenkin fakta, että ne, joilla on myös suurin pätemisen tarve tässä maassa, muuttavat todennäköisesti Helsinkiin, Suomen "ainoaan kaupunkiin" ja sen jälkeen henkseleitä paukuttaen mainostavat kuinka mahtavassa kaupungissa asuvat ja paljastavat näin avoimesti täydellisen tietämättömyytensä ja idioottiutensa plus valikoituvat samalla täsmälleen samaan ryhmään kuin fanaattiset Helsinki-vihaajat. Jos nimittäin yhtään otetaan isompaa kuvaa mukaan niin Helsinki on kyllä melko takapajuinen pikkupaikka; tuskin edes kaupunkinimityksen arvoinen.

.pi.

PS. Olen Lahdesta kotoisin, matkan varrella asunut Vaasassa ja Tampereella, nykyisin Helsingissä.

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Boikotti
« : 08.02.2006, 16:48:40 »
Ranskalaisia (puna)viinejä en juo. Ensinnäkin Mururoan ydinkokeiden takia ja toisekseen en ole koskaan pitänyt vielä yhdestäkään maistamastani ranskalaisesta punkusta. Mun viinimaani ovat Espanja ja Etelä-Afrikka.

Jenkkeihin en mene. Mun henkilötietoni, -historiani, sormenjälkeni ja luottokorttitietoni eivät kuulu Yhdysvaltain hallitukselle millään verukkeella enkä tule niitä heille myöskään antamaan. Jos se tarkoittaa sitä, etten pääse Finnairilla jenkkeihin niin sou not, Aasia on miljoonasti kiinnostavampi suunta muutenkin. Etelä-Amerikkaan voisin kyllä mennä erittäin mielelläni myös.

Muitakin varmasti löytyy, mutta ei just nyt tuu mieleen.

.pi.

Edit: Fisu muistutti mua vakavasta virheestä, minkä tein. Olenpas juonut yhtä hyvää ranskalaista punkkua kerran Ilonan luona porukassa! Nimeä en tosin muista, mutta hyvää oli.

17
Junamatkustus / Matkan koko budjetti?
« : 08.02.2006, 16:40:33 »
Ekalla reilillä (Itä-Eurooppa, 3 vyöhykettä, 26+) rahaa meni 32pv aikana kaikki kulut mukaanluettuna 970 euroa.

Tokalla reilillä (koko Eurooppa, global, edelleen 26+) budjetti 6 viikon reissua varten oli 2500 euroa, mutta en saanut lähellekään kaikkea kulutettua. Ihan tarkkaa summaa en tiedä, kun en ole laskenut, mutta jotain alle 2000 euroa se kuitenkin oli.

Majoitukset hoidimme hyvin pitkälti kaverien/hospitalityclub -tuttujen luona tai yöjunissa, vaateostokset Saksassa ja Hollannissa oli yksi koko reissuunlähdön syistä, bilettämässä ei hirveästi käyty, ravintoloissa syötiin hyvin usein ja olutta kului reissussa kohtuullisesti.

.pi.

18
Junamatkustus / Inter Rail 26+
« : 08.02.2006, 16:33:18 »
Reililipun mukanaan tuoma reissaamisen kivuttomuus ei katoa tuon ikärajan jälkeen mihinkään ja etenkin - kuten Roosa sanoi - kun liikutaan paljon keski-/länsieuroopan suunnalla tai runsaasti laidasta laitaan, säästää reililippu hintansa hyvin nopeasti takaisin.

Itse olen ainakin enemmän liikkuessa valmis maksamaan reililipusta jo puhtaasti sen helppouden takia.

.pi.

19
Junamatkustus / Mukavin vyöhyke?
« : 08.02.2006, 16:30:56 »
Äänestin D - vaikka kaikki kolme itä-euroopan vyöhykettä (D, G, H) ovat mukavia - koska sillä vyöhykkeellä on eniten itselle mieluisia paikkoja (ja kavereita).

.pi.

20
Lainaus käyttäjältä: "Traveller69"
Lainaus käyttäjältä: "Pi"
Uskallan vaittaa, etta sellaista taskuvarasta ei maailman kaduilla olekaan, joka vie huomaamatta setelin, josta pidan kiinni.
.pi.


aivan varmasti löytyy


Tästähän voitaisiin väitellä, mutta pidän äärimmäisen epätodennäköisenä, että vastaan tulisi niin taitava taskuvaras. Onhan näitä TV-esityksiä esim. yhdestä brittiläisestä poliisista, joka vei ihmisiltä rannekellot ranteesta ja kravatit kaulasta ilman, että "uhri" edes tajusi näin käyneen, mutta montako sellaista taskuvarasta maailmasta oikeasti löytyy?

Lainaus käyttäjältä: "Traveller69"
ja jos joku tulee puukon kaa kysyy niin sama kai se missä ne on.. mut voihan se tapahtua vaikka helsingin stockmannilla siinä missä itäeuroopassa. jos pitää paljon käteistä rahaa mukana, ite tykkään enemmän rahavyöstä ku mistään mikä roikkuu kaulassa..


Niin, kuten sanoit, säilytystapa on täydellisen merkityksetön silloin, kun tullaan henkeä uhkailemaan... ja väitän, että käsi taskussa setelin päällä ei ole ainakaan sen turvattomampi vaihtoehto kuin rahavyö.

Lainaus käyttäjältä: "blondshine"
Onhan se mukavaa viettää esim. kuukausi käsi taskussa. Ah, sitä rentoutuksen ja vapauden tunnetta.


Ei se sitä tarkoita, että mulla olisi käsi taskussa 24/7. Taskuvarkaat toimivat useimmiten tungoksessa, missä pieni tönäisy ei herätä kenenkään epäluuloja. Tällaisissa tilanteissa (keskustat, ruuhkat jne) ovat niitä tilanteita, millon kävelen kädet taskuissa. En mä niin yksin ollessa tee.

.pi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 28