Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - z11

Sivuja: [1] 2 3
1
Egypti / Vs: sukellus egyptissä+muuta
« : 21.10.2011, 20:25:44 »
Reissusta palattu ja oma kokemus tuon Colonan suhteen oli varsin positiivinen. Kurssi tuli suoritettua ja järjestelyt toimivat varsin tyydyttävästi: puutteina ehkä etukäteen luvatun kyytin tarjoaminen vasta vaatimalla ja allasosuuksien suorittaminen hotellin matalahkossa uima-altaassa, vahvuuksina pätevä ja miellyttävä opetus ja henkilökohtainen huolenpito.

2
Egypti / Vs: sukellus egyptissä+muuta
« : 29.08.2011, 21:50:48 »
Olisko jollain ajankohtaista tietoa / suositusta Padi ow -kurssista? Mitä kannattaa ottaa huomioon järjestäjää valitessa, mikä on käypä hinta ja missä kannattas suorittaa (ei tykätä tungoksesta ja seuramatkahenkisyys ei ole toivelistalla ihan kärjessä)? Ajankohta olis lokakuun puolivälissä...

Reissu El Gounaan on buukattu Finnmatkojen kautta ja niiltä samalla myös Colonan järjestämä Padi owd -kurssi hintaan 282 e / nenä. Seuramatka tästä tuli sittenkin, mutta eiköhän siellä pinnan alla ainakin ole suht rauhallista.  :)

3
Egypti / Vs: sukellus egyptissä+muuta
« : 08.08.2011, 20:32:22 »
Olisko jollain ajankohtaista tietoa / suositusta Padi ow -kurssista? Mitä kannattaa ottaa huomioon järjestäjää valitessa, mikä on käypä hinta ja missä kannattas suorittaa (ei tykätä tungoksesta ja seuramatkahenkisyys ei ole toivelistalla ihan kärjessä)? Ajankohta olis lokakuun puolivälissä...

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami & Karibian risteily
« : 08.08.2011, 18:49:35 »
Lainaus
Meillä olisi hyvinkin vastaavanlainen kombo edessä helmikuussa (2012! vasta  ).
Miamiin saavuttaessa ajateltiin majoittua suoraan Fort Laudardaleen, koska sieltä lähtee RCCL:n Navigator of the Seas seitsemän yön reissulleen. Laivahan ei ole enää mikään uusi, en löytänyt tietoa onko ollut telakalla kunnostuksessa välillä. Kokemuksia onko jo miten "nuhjuinen"?
Pysähdyspaikat meillä on St. Maarten, St. Kitts, Puerto Rico ja Haiti. Oletteko käyneet minkä verran retkillä tms. maissa? Laivalta varattaessa on varmaan kalliimpaa, mutta helppoa. Onko kokemuksia satamasta, paikallisilta retkien varaamisesta?

Oltiin kesällä tolla Navigatorilla, enkä ainakaan itse käytä termiä nuhjuinen. Hieno vene! =) Viime syksynä oltiin Majestylla, eikä sekään peruskorjatussa muodossaan ollut nuhjuinen, vaikka olikin paljon vanhempi.

Ekaan neljään päivään ei tosin Navigatorilla tajuttu, että 6-kannella on kansipelejä ja että sieltä pääsee ihan keulaan asti maisemia ihailemaan. Eli siinä täsmävinkki, pätee varmaan sisaraluksiin myös.

Omalla kokemuksella noi laivalta buukatut retket on todella arvokkaita verrattuna omin päin järjestettyihin. Jos rahaa on enemmän kuin aikaa, kärsivällisyyttä ja seikkailunhalua, niin silloin noi on varmasti hyvä vaihtoehto. Muuten suosittelen kyllä omatoimista tutustumista.

5
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 29.06.2011, 21:37:01 »
Otsikon aiheeseen kokemuksista Norwegianista:

Helsinki-Rooma-Helsinki toimi kesäkuussa ainakin moitteettomasti. Lennot oli ajallaan, palvelu lennoilla ystävällistä, kone oli uusi ja siisti jne. Matkatavaroista toki meni lisätaksa ja nettitsekkaukseen tottuneena melkein varasin maksulliset istumapaikat etukäteen. Onneksi tajusin tuon ja jätin paikat varaamatta etukäteen. Tekstareilla tuli muistutukset terminaaleista ja porteista. Hyvin toimi!

8
Kanada ja Yhdysvallat / Meidän reissu
« : 26.07.2009, 16:42:30 »
Kierreltiin kierros San Francisco - Yosemite National Park - Las Vegas - Grand Canyon - San Diego - Los Angeles - San Francisco kolmessa viikossa.

http://tinyurl.com/tiematka

9
Australia ja Oseania / Vs: Ajokortti Uudessa-Seelannissa
« : 12.06.2008, 14:12:32 »
Joku vuosi sitten ostettiin Campervan Aucklandin Backpackers Car Marketilta. Ostettiin auto just ennen kesää jolloin hinta oli korkeimmillaan (?) ja myytiin just ennen talvea, kun oli low season. Reissun päätteeksi myytiin auto pilkkahintaan jollekin trokarille Christchurchissa ja ainakin meille kerrottiin, että Aucklandissa on yleensä kovemmat hinnat eli olis kannattanu matkailla toisin päin. No, seikkailua ainakin riitti. Toi car market oli ihan avulias välikäsi ja neuvoi paperihommissa jne.

Auto kesti ihan ok pari kuukautta, mutta sitten tuli kallis remppa korjaajasedän arvioista huolimatta. Kaipa toi vanhojen p*skojen ostaminen on aina vähän tuuripeliä...

Kuus kuukautta meni ihan näppärästi suomalaisella ajokortilla, eikä sitä taidettu kysyä kertaakaan missään. Henkkarina se ei tietenkään käynyt, ja henkkareita kysyttiin viiniostoksilla aina silloin kun niitä ei ollut mukana.  :o

10
Muistaakseni sivuilla on aika kattavat kuvaukset eri reiteistä ja niiden patikoimiseen sopivista vuodenajoista. Kannattaa viettää aikaa sivuilla ja mennä sinne, mikä tuntuu hyvältä!

Päivävaelluksia on tarjolla myöskin todella paljon, joten ei välttämättä kannata satsata kaikkea pitempään vaellukseen, kun ilma saattaa olla huono. Tämä pätee etenkin vuoristoon. Kaksi viikkoa Uudessa-Seelannissa on sen verran lyhyt aika, että hyvään pintaraapaisuun päiväretket voi olla parempi vaihtoehto.

Meidän käyttämät mökit oli ihan hyviä kuorsaavia vaeltajia lukuun ottamatta. Talvella nekin on varmasti harvemmassa!  :)
---
Tykättiin paljon Abel Tasmanin kansallispuistosta. Melottiin päivä, majoituttiin majassa ja käveltiin seuraavana päivänä takaisin. +++
Milford Track oli hieno, mutta taitaa olla talvella vähän haastavampi. Parhaat maisemat sijoittuu puolen tunnin pätkälle harjanteella, ja jos silloin sattuu olemaan pilvistä... Tää vaatii myös useamman päivän. ++
Tongariro Crossing on päivävaellus Pohjoissaarella. Me taaperrettiin pilvessä. Parhaimmillaan kaiketi todella hieno. +
Päivämelonta Wanganuilla oli oikein hyvä. ++
Rob Roy hieno päiväretki jäätikölle. ++
Nelson Lakes -puistossa oli myöskin varsin mukavat maisemat. ++

Kirjoiteltiin blogia v. 2005-2006 http://uusiseelanti.blogspot.com. MUKAVAA MATKAA!

11
Aasia / Nepal - Intia Syksy 2008
« : 23.01.2008, 15:50:21 »
Lainaus
Kävelitkö sen koko kierroksen?
Miten matkustit täältä paikanpäälle?


En. Monet ovat kehuneet koko kierrosta, mutta me lennettiin Jomsomiin ja oltiin vuoristossa vaan vajaa viikko. Kaikkea olis kiva nähdä, mutta kompromisseja pitää joskus tehdä...

Lennettiin Finskillä Pariisiin, josta Qatar Airwaysilla Dohan kautta Katmanduun. Lennot oli muistaakseni jotain 1 200 e paikkeilla. Katmandusta mentiin bussilla Pokharaan ja sieltä taas lennettiin Jomsomiin.

12
Aasia / Nepal - Intia Syksy 2008
« : 12.01.2008, 14:02:38 »
Tulin Annapurnalta juuri reilu viikko sitten ja kannoin välillä reppuni itse ja välillä palkkasin kantajan siihen tarkoitukseen. Kantajaa ei ole pakko palkata koko matkaksi, vaan ainakin meidän kokemuksella kylistä voi hyvinkin palkata kantajan vaikka yhdeksi päiväksi, jos tuntuu reppu raskaalta ja ylämäki jyrkältä! Kertaalleen kokeiltiin myös laittaa reput ponin kannettavaksi ja ratsastettiin itse perässä. Sekin oli huippua!

Kantaja tai ei, paikalliset olivat meille hyvin ystävällisiä ja turistit myös. En havainnut mitään eroa suhtautumisessa olipa reput meidän tai kantajan selässä. Jos menee katselemaan maailman hienoimpia maisemia, kannattaa keskittyä nauttimiseen enemmän kuin siihen, mitä muut susta ajattelee. Maksettiin kantajille n. 500 rupiaa puolenpäivän keikasta ja kantajat palasivat sitten käsittääkseni kotikyliinsä iltapäivällä. En niin tiedä, olisiko hintaa voinut tinkiä alhaisemmaksi, mutta uskon ylimääräisen euron olevan merkittävämpi kantajalle kuin minulle. Niinpä en kokenut lainkaan huonoa omaatuntoa paikallisten kantajien palkkaamisesta. Jos joku kokee sen vastenmieliseksi, niin kannattaa varmaan sitten kantaa suosiolla oma reppu! Itse kokisin lähinnä vastenmieliseksi ylimielisen (ja rikkaan) länsimaalaisen venyttämässä penniä paikallisten elinkeinon kustannuksella.

Meidän kantajat eivät olleet varsinaisia juttumiehiä, mutta esittelivät toki ympäröiviä vuoria ja laaksoja ainakin nimeltä. Majataloissa maksettiin 2 hengen huoneesta n. 100 rupiaa / yö. Pitäjät kertoivat nyt low seasonin aikaan hintojen olevan noin puolet normihinnoista, eli kannattanee sitten varautua maksamaan tuplat tarvittaessa.

Maoisteihin ei törmätty eikä kuultu muidenkaan matkaajien törmänneen.

Käsittääkseni sherpoja ei ole paljoakaan Annapurnalla kantajina, vaan kantajat kuuluvat eri etnisiin ryhmiin ja sherpoja on enemmän oppaina..? Merkitystähän tällä nimityksellä sitten ei ole niin minkään vertaa...  :)

MUKAVAA MATKAA!

13
Lähi-itä / Vs: Doha, Qatar
« : 09.01.2008, 15:22:49 »
Otettiin taksi hotelliin ja sitten patikoitiin ympäri Dohaa vailla sen suurempia suunnitelmia. Ihan kivasti meni aika rukouskutsuja kuunnellessa, rakennustyömaita päivitellessä ja ihmisten pukeutumista kummastellessa.

Viisumi kentältä oli 28 USD. Netistä olis ollut huomattavasti halvempi, mutta nettiviisumin saamisen edellytyksenä tuntui olevan majoittuminen jossain valikoiduista hotelleista. Meidän neljän tähden Royal ei tietenkään sattunut olemaan yksikään mainituista hotelleista.

Halpismajoitusta me ei ainakaan äkkiseltään keksitty mistään. Johonkin hostelliin yritin laittaa sähköpostia, mutta vastausta en koskaan saanut. Lentokentältä soittelemalla ois varmaan ollut mahdollista, mutta ei kiinnostanut niin paljoa.

14
Huomenna?

15
Pankkitilin avaamisessa meni 30 min siitä, kun astuttiin BNZ sisään. Virkailija tiedusteli heti asiaamme ja puolen tunnin kuluttua kävelimme ulos pankkikorttien kanssa. Joku satanen piti muistaakseni samassa hetkessä tilille tallettaa (200 $?). Passit oli matkassa mukana. Ainakin tän kokemuksen perusteella pankkitoiminta oli SUPER.

Veronumero tilattiin ACB:ssa toimineen työnvälityspuljun kautta. Mitään muuta ei sieltä ikinä saatu, joten jälkikäteen ajateltuna ois kannattanut toimia omin päin. Mitään vakkariosoitetta meillä ei ollut, joten annettiin vaan silloisen hostellin osoite. Varsinaisen numeron sai sitten parin viikon päästä soittamalla lankapuhelimesta verotoimistoon. Silloin ne saattoi tarkentavana kysymyksenä kysyä annettua osoitetta, joten sellainen kannatti ainakin silloin muistaa. Huomattavasti avuliaampi ja tehokkaampi työnvälitys oli Work and Travel Company (23 Victoria Street East). Se oli vieläpä ilmainen!

Puhelinliittymä hankittiin kävelemällä Vodafonen liikkeeseen sisään ja kysymällä prepaid-liittymää.

Nää kaikki meni helposti yhdessä aamupäivässä jetlagista huolimatta. No worries!  :P

ps. Näin vuonna 2005-2006

16
Lähi-itä / Doha, Qatar
« : 26.09.2007, 21:27:49 »
Mitenhän kannattaisi kuluttaa vuorokausi Dohassa? Paluulentojen aikataulut menee siten, että laskeutuminen Katmandusta Dohaan olis su 6.1. klo 11.50 ja jatkolento seuraavana päivänä Berliiniin klo 12.50.

 :o

17
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 25.06.2007, 14:08:39 »
Itse ostettiin junaliput paikan päältä - jotkut automaatista ja jotkut tiskiltä. Sen verran tästä opittiin, että leimaamista ei kannata  unohtaa.

Junasetä ei nimittäin millään ymmärtänyt, että meidän mielestä lipun leimaaminen oli sen tehtävä eikä meidän. Sen verran käytettiin aikaa valittamiseen, että selvittiin ainoastaan yhdellä tarkastusmaksulla (25 e) kolmen sijaan!  :)

18
Meiltä ei kysytty vuosi sitten mitään todistuksia. Eiköhän nettipankista sellaisen kuitenkin suht helposti todista, jos sellaista kysyvät...

19
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 11.06.2007, 19:48:18 »
Lainaus
1. Kokonaisvirheesi, km?
2. Paras osumasi?
3. Huonoin osumasi?
4. Montako alle 50 km?


1. 2128 km
2. Lissabon 0 km
3. Ankara 265 km
4. 14 (Lissabon, Madrid, Tukholma, Lontoo, Haag, Bern, Rooma, Wien, Praha, Budapest, Oslo, Kööpenhamina, Bukarest ja Helsinki

20
Lentomatkustus / Honkongista Macauhun??
« : 11.06.2007, 19:38:09 »
Paatilla meni ihan näppärästi!

http://www.turbojet.com.hk/index.htm

ps. liittyykö tää palstalle lentomatkustus?

Sivuja: [1] 2 3