Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nallis03

Sivuja: [1] 2 3 ... 32
1
Vuokraan Oulunkylässä sijaitsevan asuntoni kalustettuna reissun ajaksi 1.2-10.5. Aikaisempi aloitusaika tammikuun puolella onnistuu oikein mainiosti, sen sijaan pois olisi muutettava 10.5 mennessä asunnossa alkavan putkiremontin vuoksi.

Jätän asuntoon kaikki asumiseen tarvittavat tavarat: huonekalut, tv, dvd, astiat ym. Asunnossa on runsaasti varastotilaa myös sinun tavaroillesi.

Vuokra 800 e/kk, hintaan sisältyy vesi. Netti maksaa 30 euroa lisää.

Ota yhteyttä nallis03 ät gmail piste com tai soita 0415398282.

Ainoa miinus tässä on että asunnossa ei ole pesukonetta. Itse käytän pesutupaa, mutta se poistuu putkiremontin vuoksi käytöstä jo helmikuussa.

2
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 19.09.2012, 13:20:55 »
Ääni Balille.

Todella turistista meininkiä, korkeat hinnat, liikaa ausseja, huono ruoka verrattuna muuhun Indonesiaan. Olen kaikille sanonut että Bali on tosiasiassa vain Aussien Kanariansaaret ja monet siellä käyneet kaverit ovat kompanneet tätä, eli ei kannata mennä.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.11.2011, 08:56:53 »
Vielä maanantaina Nairobi, Kenia. Nyt Addis Abeba, Etiopia.

4
Yleinen / Vs: UNESCO:n maailmanperintökohteet
« : 25.10.2011, 14:19:30 »
Oma lista näyttää tältä:

Czech Republic
1.   Historic Centre of Prague
Egypt
2.   Historic Cairo
3.   Memphis and its Necropolis – the Pyramid Fields from Giza to Dahshur
Estonia
4.   Historic Centre (Old Town) of Tallinn
Ethiopia
(5.   Rock-Hewn Churches, Lalibela) <- Tulossa parin viikon päästä.
Finland
6.   Fortress of Suomenlinna
7.   Old Rauma
France
8.   Mont-Saint-Michel and its Bay
9.   Palace and Park of Versailles
10.   Cathedral of Notre-Dame, Former Abbey of Saint-Rémi and Palace of Tau, Reims
11.   Paris, Banks of the Seine
Germany
12.   Cologne Cathedral
13.   Palaces and Parks of Potsdam and Berlin
Holy See
14.   Historic Centre of Rome, the Properties of the Holy See
15.   Vatican city
Hungary
16.   Budapest
Indonesia
17.   Borobudur temple
18.   Prambanan temple
Malaysia
19.   Melaka
Netherlands
20.   Seventeenth-century canal ring area of Amsterdam inside the Singelgracht
Poland
21.   Cracow’s Historic Centre
22.   Wieliczka Salt mine
23.   Auschwitz Birkenau
24.   Historic Centre of Warsaw
Spain
25.   Works of Antoni Gaudí
Sweden
26.   Royal Domain of Drottningholm
United Kingdom
27.   Stonehenge, Avebury
28.   Blenheim Palace
29.   City of Bath
30.   Westminster Palace, Westminster Abbey
31.   Tower of London
32.   Maritime Greenwich
33.   Royal Botanic Gardens, Kew
United States of America
34.   Statue of Liberty

5
Tasan viikko Etiopiaan! 2,5 kk reissu tiedossa ja ensimmäinen sellainen Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan, joten uusia kokemuksia on odotettavissa!

6
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 16.07.2011, 09:34:14 »
Tower of London - onko pääsylipun hinnan arvoinen? Katsoin, että hinta on £14.50 eli yli 16 euroo, aika suolanen hinta.

Mielestäni on hinnan arvoinen - hintaan nimittäin kuuluu Beefeaterin pitämä erinomainen opastuskierros, jossa saa paljon tietoa linnan ja Englannin historiasta. Mutta kahta kertaa en sinne menisi, sen verran kallis on.

8
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: WWOOF?
« : 05.07.2011, 18:28:51 »
Onko kukaan ollut missään Aasian maassa Wwoofaamassa? Kiinnostaisi tietää, kun Aasia aina vain jaksaa vetää puoleensa, etenkin Intia, Filippiinit, Sri Lanka, Nepal ja Laos. Itseäni kiinnostaisi suuresti kokeilla työntekoa jossain luomutilalla, sillä alan olemaan sitä mieltä, että se olisi ihmiskunnalle ainoa ja oikea tapa elää. Kaikkien pitäisi "palata takaisin luontoon" :) Maapallo ei kestä tätä jatkuvaa voimakasta kaupungistumista. Luomutiloilla ainakin yritetään tuottaa ruokaa kestävästi ja ympäristön ehdoilla...

Ja se että sinä lennät sinne kuokkimaan kahdeksi viikoksi auttaa maailman tilaa miten?

10
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 28.05.2011, 09:55:52 »
Tiedoksi Norwegianilla kahvia halajaville: isäni yritti maksaa kahvinsa lennolla Osuuspankin Visa Debit/Credit-kortilla, jota Norwegianin laite ei tunnistanut credit-kortiksi, vaan väitti sen olevan pelkkä debit-kortti. Ja tietystikään debit-kortit eivät käy Norwegianille. Eivät myöskään ottaneet vastaan kolikoita eikä isällä ollut seteleitä, joten jäi kahvi maksamatta. (Antoivat sen sitten ilmaiseksi, onneksi)

11
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 25.05.2011, 12:20:41 »
Lufthansalla kesäpromo:

Abu Dhabi from 399 €*
Accra from 449 €*
Addis Ababa from 449 €*
Almaty from 499 €*
Amman from 329 €*
Astana from 499 €*
Bengaluru - Bangalore from 499 €*
Beirut from 329 €*
Beijing from 499 €*
Busan from 549 €*
Caracas from 449 €*
Chennai/Madras from 499 €*
Delhi from 449 €*
Dubai from 399 €*
Johannesburg from 499 €*
Kolkata from 499 €*
Mexico City from 599 €*
Mumbai/Bombay from 449 €*
Nanjing from 499 €*
Sao Paulo from 649 €*
Seoul from 549 €*
Singapore from 549 €*
Tel Aviv from 329 €

Conditions for this offer

    Purchase by: 31.05.2011
    Departure period: 01.06.2011-31.10.2011
    Return period: 05.06.2011-31.01.2012
    Advance Purchase Period: 7 days
    Minimum stay: 6 days or the night from Saturday to Sunday
    Maximum stay: 3 months
    Nonrefundable
    No changes allowed
    Discounts: infants 0-1 yrs 90% of adult fare

Itse poistin juuri lennot Addis Ababaan, 449e.  :)

12
Tämän aamun Hesarissa oli prikulleen samanlainen juttu (sivu D2), jossa työtön Helsinkiläinen oli samassa tilanteessa kuin ketjun aloittaja (olisiko jopa sama henkilö?). Kelan edustaja sanoo jutussa, että he katkaisivat sosiaaliturvan (vaikka henkilö ei saanut mitään tukia), koska hän ei vastannut saamaansa kirjeeseen. Kysymykseen siitä, kuinka pitkästä matkasta pitää ilmoittaa, Kela vastaa, että "Ei ole mitään kiinteää aikarajaa. Riippuu lähinnä matkan tarkoituksesta. Jos lähtee toiseen EU-maahan töihin lyhyeksikin ajaksi, se kiinnostaa heti. Silloin ei ole pääsääntöisesti oikeutta Suomen sosiaaliturvaan". Jutussa kerrotaan myös, että oikea lomake on edellisissäkin viesteissä mainitty Y39.

13
Ihan tarkkaan en ketjua lukenut läpi, mutta kun tuosta asumisen kalleudesta kovasti väännetään... Mistä päin Suomea olette Lontooseen lähteneet? Asun itse Helsingin keskustassa yksityisiltä markkinoilta vuokratussa yksiössä ja teen tavallista myyjäntyötä, enkä koe eläväni kituutellen. Lontoossa tullut reissailtua jo enemmänkin, mutta aina menee pupu pöksyyn muuton suhteen, kun pelotellaan asumisen kalleudella ja kouluttamattoman ihmisen pienillä palkoilla. Mulla on itselläni sellainen tutina, ettei muutto vaikuttaisi juuri elintasooni taloudellisesti, pikemminkin muu elämänlaatu pompsahtaisi. Mitä olette nykyiset ja entiset Lontoon-asujat mieltä? Voiko Lontoo tosiaan tulla kouluttamattomalle, mutta työkokemusta kartuttaneelle ihmiselle kalliimmaksi kuin Helsinki?


Olen itse asunut opiskelija Lontoossa neljän vuoden ajan - rahaa ei siis koskaan ollut liikaa. Nyt asun opiskelijana Helsingin keskustassa. Ero Helsingin ja Lontoon välillä on, että samalla rahalla millä Helsingistä saa yksiönn, Lontoossa saa huoneen jaetusa asunnossa. Asuminen ei siis ole välttämättä kalliimpaa, joudut vain tinkimään sen tasosta. Elinkustannuksista ruoka, juoma ja vaatteet ovat halvemmat kuin Suomessa kun taas sähkö, kaasu ja puhelin ovat kalliimpia.

14
Aika samoilla linjoilla mennään kuin muutkin:
+ Hyvä kartanlukutaito ja suuntavaisto
+ Ennakkoluulottomuus ja rohkeus
+ Kielitaito
+ Kyky sopeutua uuteen elinympäristöön nopeasti, eli ottaa kaupunki/kylä haltuun pikaisesti, paikallisten tapojen apinoiminen onnistuu suhtkoht mallikkaasti

- Nälkäkiukku (ja samoin kuin muillakin: sniiduilun vuoksi. Mieluummin on syömättä kuin menee turistiansaan)
- Likaisten kylppäreiden kammo (mutta niihinkin tottuu)
- Huono nukahtamaan = dormissa nukkuminen lähes mahdotonta

15
Aasia / Vs: Kuala Lumpur majoitus
« : 10.04.2011, 09:57:36 »
Itse majoituin KL:ssä sekä Equator Hostelliin että Pujangga Homestayhyn. Molemmat sijaitsevat Bukit Bintangilla. Equatorissa oli mukavammat työntekijät, mutta muuten paikka oli kämäsempi kuin Pujangga. Pujanggassa oli ilmainen netti (Equatorissa piti maksaa 15 ringittiä) ja paremmat telkkarikanavat sekä ilmastointi, Equatorissa ei ollut ilmastointia. Hinta oli about sama. Voin suositella molempia lämpimästi.

16

Hyvä muistutushan tämä on, että vakuutukset kannattaa olla kunnossa. Terhi tuli tosiaan asumaan Tansaniaan ja tekemään katulapsityötä eli lomamatkasta ei nyt ole kyse. Millaisia vakuutuksia tommoselle "reissulle" muuten voisi ottaa? Perinteinen matkavakuutus tuskin on se ratkaisu jos lähtee pysyvästi asumaan?


Itse asuin ulkomailla 3 vuotta kotimaisen matkavakuutuksen turvin. Rahalla saa ja mopolla pääsee. On myös olemassa kansainvälisiä vakuutusyhtiöitä, jotka myyvät tällaisia vakuutuksia. Esimerkiksi kaikilta Suomeen tulevilta ulkomaalaisilta opiskelijoilta edellytetään tällaista vakuutusta. Tietoa löytyy esim. googlaamalla "international health insurance".

Toisin sanoen, ongelma ei siis ole etteikö tällaisia tuotteita olisi tarjolla, vaan jotkut valitsevat olla ottamatta tällaista vakuutusta ja tuloksen näemme tässä.

Vapaaehtoistyö on tärkeää ja hieno asia, mutta en suosittele kenellekään sen tekemistä oman terveyden ja turvallisuuden uhalla.

(Disclaimer: olen muuten vakuutusyhtiössä töissä)

17
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 23.03.2011, 08:36:24 »
Parin viikon päähän (27.-30.3) muutaman päivän extempore Lontoon reissu varattu, kun kerrankin työt ja koulu antoivat periksi. Neljä kertaa aiemmin Lontoossa käyneenä, ja kaikki Big Benit ja Piccadilly Circukset moneen kertaan nähneenä olisi kiva tällä kertaa tutustua ei niin tunnettuun, vähän erilaiseen Lontooseen. Majoitus on jo varattu Kensingtonista, joka ilmeisesti alueena on ihan kivaa.
Kaipaisin siis vinkkejä jostain nähtävyyksistä/puistoista/kaupoista/toreista ihan mistä vaan, jotka olisivat vielä vähän Lontoon "varjeltuja salaisuuksia" eivätkä turistimassojen valtaamia ja tuntemia paikkoja.

Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen kirjan (ja onkin kirjoitettu, nimeltään Secret London), mutta tässä muutama oma vinkkini:
- Kävely Little Venicestä Camdeniin kanaalia pitkin
- Broadway market ja kanaalikävely
- Chapel Market Angelissa -> lähes aitoa East Enders-tunnelmaa
- Exmouth market arkisin lounasaikaan. Siellä on mahtavia pikku kojuja, jotka myyvät tuoretta lämmintä ruokaa halvalla.
- Templen alue, täydellistä rauhaa keskellä Lontoota, sisäänkäynti Fleet Streetiltä (etsikää pikkukujia Fleet Streetiltä etelään)
- Lincoln Inn Fields (puisto) piknikkiä varten
- Highgaten hautausmaalla käynti, mm. Marxin hauta löytyy sieltä


18
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 01.03.2011, 16:18:44 »
Mielipiteitä Indonesiassa reissaamisesta yksin naisena? Balilla varmaan suht turvallista, entäs muualla?

Tekis niin mieli lähteä ens syksynä, mutta en oo varma saanko kaveria mukaan...

Itse liikuin yksinäisenä naisena Jaavalla ja Balilla eikä ollut mitään ongelmaa missään. Tunsin oloni koko ajan täysin turvalliseksi. Mitään ahdistelua tms. ei ollut.

19
Yhdistetty kaksi saman aiheen ketjua.

mode

Sivuja: [1] 2 3 ... 32