Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 1963

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Junamatkustus / minkä ikäisenä ootte interreilannu
« : 03.01.2006, 19:33:30 »
21, 22, 23, 24, 26, 27, 36, 37, 39, 41

2
Eurooppa / Zagreb ja ympäristö
« : 22.09.2005, 19:47:11 »
Me kävimme Zagrebissa viime kesänä, upea kaupunki! Meillä oli paikallinen tuttu oppaana, joten ehkä saatiin toisenlainen kuva kuin vain kurkkimalla kartan kanssa.

Zagreb on rinteessä, ja yläkaupungissa se kannattaa ottaa huomioon.  Turisti ei kovin helpolla hoksaa, että korttelien välissä kulkee portaita, joista pääsee vaihtamaan ihan eri tunnelmiin. Näitä portaita ei ole karttoihin juuri merkitty, eikä kaduillekaan kyltitetty. Kannattaa kurkkia vähän - takapihat ja sisäpihat ovat ihan kaupungin keskustassakin avoimia.

Kuljimme pimeillä kujilla kuutamossa, keskellä yötä, ja emäntämme vakuutti että missään ei tarvitse pelätä.

Itse pidin ehkä eniten valtavan torin tunnelmasta. Sekin on vanhassa kaupungissa, kannattaa käydä. Mutta kaiken kaikkiaan Z on pistäytymisen arvoinen, vaikkei siellä mitään sen kummallisempia ihmeitä olekaan. Ja zagut itse ihmettelevät, miksi kukaan tulee sinne hikoilemaan, kun rannikkokin on keksitty.

Suosittelen Hotel Ilicaa, josta saa kolmen tähden huoneita yhden tähden hinnalla. Ilica on keskuskatu, joka jatkuu ja jatkuu.

3
Yleinen / Hotelli Kahleet
« : 29.08.2005, 17:15:55 »
Kiinnostaisiko Ilmalento Lankku tai Rooman mieleenpainuva hiippakunta? En tiedä onko tämä houksia, mutta automaattisen kielenkäännöksen parhaimmistoa kumminkin:

http://www.hotelus.com/fi/

4
Tyhmät kysymykset / 20 hengen irrottelureissu?
« : 19.08.2005, 14:14:33 »
Pitäisi lähteä 20 hengen porukalle n. kuukauden päästä viikonlopuksi johonkin. Rahaa saa mennä matkaan ja majaan n. 400 euroa per henki.

Ehdotuksia?

Itse ehdotin Blue1:n lentoa Amsterdamiin ja erilaisten majoitusten kokoamista lastminutesta. Siinä on kuitenkin vähän liikaa liikkuvia osia, ja tarkoitus oli olla yhdessä.

5
Varusteet ja pakkaaminen / tarviiko aikataulukirjaa?
« : 09.08.2005, 16:14:12 »
Kun mä selailen Tomppaa...

Thomas Cook kulki mukana koko neljän viikon reissuun, ja palasi kotiinkin. Kyllä siitä oli paljon hyötyä. Ja varsinkin, jos ei mene ihan isoimpia kansainävälisiä reittejä vain.

Esimerkiksi Budapestin molemmilla asemilla kieltäydyttiin tietämästä mitään Ljubljanaan menevästä junavuorosta. Möivät lipun vasta kun osoitettiin Tompasta että tähän junaan pliis.

Sen sijaan Korsikalla oli "La direction" päättänyt keskeyttää pääradan aamupäiväjunan liikennöinnin heinä-elokuuksi. Mitä niitä turisteja rahtaamaan saaren poikki, turhaa touhua. Tästä Tomppa ei osannut varoittaa, tietenkään.

Tompasta muuten kannattaa ehdottomasti katsoa myös ne "Toimituksen valinnat - kauneimmat reitit". Menettää paljon, jos menee yöjunalla vaikka Zagrebista Splitiin. Maisemien katselu on ainakin minulle iso osa junamatkustuksen nautinnoista.

6
Eurooppa / Eteläinen Kroatia, must paikat ja liikkuminen
« : 03.08.2005, 14:19:56 »
Täällä ilmoittautuu taas yksi Kroatiaan rakastunut. Kuukauden sekareilistä puolet meni eloisassa Zagrebissa, rennossa Splitissä ja kuvankauniilla Visin saaressa.

Splitissä päästiin mukavaan mummomajoitukseen saman tien. Okei, paikka näytti tosi rumalta ulkoa, mutta rannoille oli viiden minsan kävelymatka, huoneet oli siistejä ja isoja ja hinta neljältä n. 80 euroa.

Myös Visillä (Visin kaupungissa), jonne pääsee Jardolinjan lautoilla (n. 2 tunnin matka), on paljon taloja, joissa on joko Sobe (huoneita) tai Apartmans. Luulisi että sieltä jotain majoitusta löytyy ex temporekin.

Tässä on tunnustettava, että Visiltä lähtiessä minulta pääsi itku, niin ihana paikka se oli.

8
Junamatkustus / turkissa reilailu.
« : 23.06.2005, 13:37:15 »
Hyvä Zeynep! Tämmöstä on kiva lukea.

Kahdeksassa vuodessa  nuori nainen todennäköisesti joutuu jonkinlaiseen ikävään tilanteeseen ihan missä vaan.

Lisää pomottelevaa asennetta, daamit. Enkä nyt tarkoita turhaa tylyyttä, vaan itsearvoista tiukkuutta.

9
Yleinen / termi-ongelmia
« : 22.06.2005, 16:35:12 »
Vastustan. Koska jokainen meistä, joka matkustaa jonnekin minne ei asetu asumaan, on kuitenkin toisaalla varsinaisesta elämästään, muualla ja ulkopuolinen. Ja vapaaehtoisesti lähtenyt.

On itsepetosta uskotella itselleen, ettei olisi turisti.

Ja pakettimatkailu ei ole matkan hankintatavasta kiinni. Muistanpa erään opiskelutoverin, joka kehui harrastavansa reissaamista. Meriittinään hän mainitsi mm. 21 maan MacDonaldisssa aterioinnin.

Toisaalta eräs varttuneempi sukulaiseni matkusti Dagens Nyheterin pakettimatkalla Intiaan. Matkaohjelma oli monipuolinen ja hyvin suunniteltu, ja sukulainen otti etukäteen kohteista todella paljon itse selvää. Ja "jalkautui".

10
Yleinen / termi-ongelmia
« : 20.06.2005, 14:54:04 »
No kyllä, jopas on, kaikkea sitä kuulee. Että olivat autolla reilaamassa?

Sehän on vähän niin kuin se yksi äijä, joka kehui hakevansa puita metsästä, jotta saisi mönkijälleen hyötyliikuntaa.

Reilillä mennään raiteilla ja piste. Laiva- ja lauttamatkat kelpuutetaan mukaan, osin.

Mutta kuten tuolla toisaalla märisin, Interrail-systeemi vetelee viimeisiään ja virallista IR-korttia ei kai reilaaminen enää vaadi.

11
Yleinen / Veppiradion avulla matkafiiliksiin
« : 20.06.2005, 14:26:08 »
Yleensä kuuntelen aamuisin Fip-radiokanavaa, joka on vähän niin kuin Pariisin Radio Helsinki.

http://www.radiofrance.fr/chaines/fip/accueil/


Viime viikot olen upottautunut Kroatian radioon töitä tehdessä. Hrvatska Radion kanavat noudattavat tuttua logiikkaa: ykköseltä tulee kansanmusiikkia, kakkoselta kotimaista humppaa ja rannikon paikallisilta poppia. Ja jotain, minkä nimi on TURKI PARTI, ja hauskaa on.

Mainoksia kuunnellessa ainakin numerot painuvat muistiin. (nulapätnulapätnulapät).

http://www.hrt.hr/

Tuolla näyttää olevan myös podcastingina englanninkielisiä juttuja Zagrebista. Ne voisi ladata soittimeen ja kuunnella paikan päällä.


Mitäs teidän radiostriimeissä virtaa?

12
Junamatkustus / Ei päästy intterreilille
« : 16.06.2005, 10:45:37 »
Pablolle kiitokset! Me ei laskettu noin tarkkaan, mutta suunta on oikea.

Koko globaali-IR-kortin idea on nykyisellään jotakuinkin järjetön. Neuvostoaikaan oli ihan mahdollista kiertää 30 päivässä kaikki kortin kattamat maat, ja moni tekikin niin ainakin ekalla leirillään. Silloin kortista sai tehoja irti koko rahalla.

Nyt vastaava, maksimaaliset tehot kortista irti ottava lenkki olisi jollei nyt käytännössä ihan mahdoton, niin ainakin täysin älytön. Systeemi tulee kuolemaan, jollei kehity.

Ikävää, perin ikävää.

13
Junamatkustus / Ei päästy intterreilille
« : 15.06.2005, 10:59:04 »
Seurueemme piti viime lauantaina käydä ostamassa IR-kortit. Onneksi istuimme alas ennen veeärrälle menoa ja laskeskelimme vähän.

Ei millään saa yksi aikuinen menemään 546 euroa näihin:
Berliini-Praha
Praha-Budapest
Budapest-Zagreb
Zagreb-Split
Ancona-Livorno
Marseille-Pariisi
Pariisi-Hampuri.

Eihän? Ja jos saa, niin aika lähelle menee. Ja neljän hengen porukan on joka tapauksessa varmistettava junaan mahtuminen pitkillä matkoilla, eli lippuluukuilla on seisottava. Yöjuniin on buukattava lepopaikat jne. Osa matkasta taittuu lautoilla, joista ei ratkaisevan suuria alennuksa IR-kortilla saisi. Useissa maissa näyttää sitä paitsi olevan perhealennuksia junissa.

Niin että minun 10. interrail-matkani siirtyy nyt vähän. Pitikö fuskata ja lentää Saksaan ja pois?

14
Eurooppa / Anconasta Livornoon?
« : 15.06.2005, 09:02:12 »
Pitäisi päästä Anconasta Livornoon, kun Italia tunkee siihen Kroatian ja Korsikan väliin.

Thomas Cook väittää, että matka saappaan poikki on melkein mahdoton - tai vaatii ainakin kolme junanvaihtoa.

Onko teillä kokemuksia busseista? Taikka onko niin, että Thomas ei noteeraa paikallisia junia, joita kuitenkin on?

15
Junamatkustus / Suomen nuorin reilaaja?
« : 14.06.2005, 16:05:45 »
Ei me noin pienen kanssa. Ekalla yhteisellä reissulla nuorempi poika oli just täyttänyt 5 ja vanhempi 8. Molemmat kantoivat omat reppunsa, tosin nyt ne on naurettavan pieniä pakaaseja.

Mutta voit kuvitella, miten polleina ne vertailivat seuraavan reilin päättyessä teini-ikäisten noviisien kanssa kokemuksiaan.

Hauskaa matkaa! Me lähdetään parin viikon päästä, mutta interrail-kortteja ei nyt ostettukaan. Laskettiin, että tuskin kannattaa, kun lennetään Saksaan ja takaisin ja reissataan enimmäkseen itäisemmällä suunnalla. Voi olla, että laskettiin väärin, sen näkee sitten.

16
Yleinen / Minkälainen matka??
« : 09.06.2005, 11:15:26 »
Samaa mieltä: haaveilu on tärkeää.

Minusta matkustamiseen liittyy olennaisesti tiedon hankkiminen kohteesta. Olen ihan tarpeeksi reissannyt paikoissa, joista en tiennyt mitään. Paljon enemmän saa irti melkein mistä vaan, jos on vähän viitekehystä havainnoille.

Mutta minähän en olekaan oikea pallontallaaja, Euroopan-tallaaja vain.

17
Omat kokemukseni mummomajoituksesta ovat n. 18 vuoden takaa.

 Nykyinen neljän hengen perheseurueemme matkustaa ns. itäiseen Eurooppaan heinäkuussa, ja kysymykseni kuuluukin: mitäs luulette, onko mummomajoitus meille realistinen vaihtoehto?

Jos minä olisin majoittava mummo, ottaisin varmasti mielelläni perheen, jossa on kaksi isoa (10 ja 13) lasta ja keski-ikäiset isä ja äiti. Mutta mahtuuko majoituksiin tämmöinen sakki?

Enkä muuten varmaan tohtisi jättää pelkän mummon varaan majoitusta silloin, kun saavumme perille myöhään illalla. Onko esim. Prahassa enää mummojen sisäänheittäjiä klo 23.00?

18
Yleinen / Pääkaupunki vai joku muu kaupunki/kylä?
« : 01.06.2005, 12:58:48 »
Pääkaupungeissakin on paljon erilaista. Aloittelija tallaa helposti Strögetiä / Ramblasia / Gran Viaa / Rue Canebièreä jne. tai juuttuu Quartier Latiniin / Gamla Staniin jne.

Ei silti, kyllähän perusjutut on kiva nähdä. Mutta kaikissa kaupungeissa on paikkoja, joissa ihmiset "oikeasti" elävät.

Vertaa vaikka Helsinkiin: onhan Senaatintori, Espa ja Suomenlinna hienoja, mutta entä jos turisti eksyisikin illalla Kallioon tai Punavuoreen? Isommissa kaupungeissa "oikean" elämän etsiminen kannattaa. Tietysti pitää taas huomioida, että kun tarpeeksi moni "aidon" etsijä menee paikalle, siitä tuleekin taas "epäaito".

Ja kyllä ne pienetkin paikat antaa kivasti perspektiiviä.

19
Tyhmät kysymykset / Auto vs Juna
« : 31.05.2005, 16:28:04 »
Autoa pitää ajaa selvin päin.

20
Minulla ei ole koskaan ollut makuupussia, viltti ja matkalakana kyllä.

Mutta jos aikoo reissata kovin karusti, makuupussista on myös henkistä turvaa. Junan lattialla on esimerkiksi huomattavasti kivempi nukkua umpipussissa kuin jonkun irtoviltin kanssa. Vaikka pussi likaantuisikin, sen sisäpuoli on kuitenkin aina sisäpuoli.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8