Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chicatya-

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Shoppailupaikat
« : 19.04.2014, 21:48:26 »
Itse kävin Budapestissa kauppakeskuksissa nimeltä Westend, Corvin ja Arena plaza. Westendiin menevässä metrotunnelissa (Budapest-Nyugati pályaudvar) on muutamia halpoja kauppoja, esim. todella edullisia kenkäkauppoja naisille ja miehille. Ainakin Corvinissa on muutamia vaatekauppoja, joissa halvemmat hinnat, ehkä jotain paikallisia "tarjoustaloja". Niin naisille, miehille kuin lapsillekin löytyy kivan näköisiä vaatteita. Yksi liike niistä oli alimmas kerrokses (en muista nimeä), lähellä päädyssä olevaa "kirpputoria". Muutoin aikalailla saman hintasta kuin Suomessa, ellei löydy aleja :)

2
Kyselin myös toisesta topicista, mutta myös täällä vinkkejä Ljubljanasta Wieniin siirtymiseen. Netissä (esim. täällä: http://en.voyages-sncf.com/en ) ei ole ostettavaksi kuin lähes 80e hintaisia junalippuja tuolle välille, mikä ei nyt kauheasti innostais. Uskaltaako jättää halvempien lippujen ostotoiveen paikan päälle? Jostain luin että vois jopa n. 30e:lla saada.
Onko paljon hintaeroa suorilla ja vaihdolla olevilla lipuilla? Matka-aika lienee joka tapauksessa sen 6-7h.
Ljubljanassa tarkoitus olla 5 päivää, josta tehdään sitten muutamia retkiä. Onko kukaan esim. käynyt Skocjan Caveseilla, kannattaako käydä?
Ollaan siis menossa 15 päiväksi Ljubljana-Wien-Bratislava-Budapest -akselille ja noi siirtymät junilla ja/tai dösillä kiinnostaa, jos keltään löytyy vinkkejä? :)

Vinkki:
Budapestissa  Nyugati pályaudvar -metroaseman "tunnelissa" (sieltä josta pääsee myös West end-kauppakeskukseen) on muutama kenkäkauppa, jossa todella edullisia kenkiä! Isompi on lähelleä kauppakeskuksen sisäänkäyntiä, jossa on vaan naisille tarkoitettuja kenkiä, hieman pienempi kauppa lähettyvillä, missä myös miehille sekä naisille. Suosittelen ehdottomasti, on muuten hintansa väärtejä!

3
Eurooppa / Vs: Wien, Bratislava ja Budapest
« : 19.04.2014, 15:48:27 »
Kesällä ois tarkotus reissata samat kaupungit eli Wien, Bratislava, Budapest, mutta lisäksi myös Ljubljana, jonne lennot onkin jo. Paluu siis Budasta, jossa juuri olin pitkällä viikonloppureissulla, joten tutuhko paikka siis jo. Yhteensä reissussa ollaan 15 päivää, joten Ljubljanaan ja ja Wieniin jätetään n. 5 päivää molempiin, Bratislavassa kolme ja pari viimeistä tosiaan sitten Budapestissa.

Pari kysymystä ois mielessä, jos joku osais auttaa. Netistä löytyi kahden hengen dösäliput Bratislava-Buda yhteishintaan n. 27e (yksi suunta), kannattaako ostaa vai mielummin Bratislavasta suoraan? Juna kyllä kiinnostais enemmän, mutta en löydä netistä ennakkoon varattavia lippua ja Budassa ois vähän pakko olla tiettynä päivänä.

Yks mietinnän alla oleva suunta on myös Ljubljana-Wien. Netissä melko kalliita lippuja myynnissä, hinta yhdeltä reilu 70e. Jossain myös luki, että kannattaa vasta Ljubljanasta ostaa (vois saada jollai 30e:lla?), mutta uskaltaako ostoaikomukset jättää vasta paikan päälle ettei jää vaan vikisemään laiturille?

Wien-Bratislava väli myös aikomus mennä junalla tai dösällä, kumpi on halvempi?

4
Ranska / Vs: Pariisi
« : 11.12.2013, 16:01:42 »
Jos tuo edellinen postaus oli vähän tännekin suuntaan rykästy, niin enpä ihan suotta kysele, koska esim. Notre Damen torniin (mihin just haluais) ei pääse 1.1. kun ovat kiinni. Ei ole siis itsestään selvää, kyllä tollaset vaikuttaa reissussa ja ainaki mun mielestä on hyvä tietää kun miettii että millon menee minnekin..
No mutta kukin tyylillään.

5
Ranska / Vs: Pariisi
« : 09.12.2013, 20:37:58 »
Olemme ensimmäistä kertaa menossa Pariisiin joulun jälkeen viideksi yöksi, paluu 1.1. ja 2.1. välisenä yönä.
Onko kenelläkään kokemusta uudesta vuodesta ko. kaupungissa? Ilmeisesti lähes kaikki paikat ovat kiinni 1.1., joten silloin lienee rauhallinen kävelyturnee paikallaan.
Luin myös jostain, että ruokapaikka kannattaa varata etenkin aatoksi, kenties myös 1.1. etukäteen. Olisiko siis suosituksia suhteellisen edullisista paikoista? Aikaisemmissa postauksissa olikin joitakin ehdotuksia, mutta olisiko vielä lisää..
Tarkoitus olisi tuona aikana käydä läpi lähinnä Eiffel, Notre Dame sekä Riemukaari, mahdollisesti myös nykytaiteen museo - onko kenelläkään siitä kokemuksia? Myös Dalin museo voisi kiinnostaa.. Niin ja tietysti Jim Morrisonin haudalla olisi kiva pistäytyä - onko helppo löytää?
Kaikki muutkin vinkit ranskaa puhumattomille olisi tarpeen ;)
Tuohon ajankohtaan kannattaa ilmeisesti myös pukeutua suhteellisen lämpimästi :)

6
Aasia / Vs: Kambodza
« : 18.11.2012, 19:00:54 »
itse ostin noin vuosi sitten bangkok-siam riep pakettina khoasanilta kesti muistaakseni noin 8 h ja makso 300-400 baht
mini bussilla rajalle ja rajalta bussilla siam rieppiin.


Joku tommonen setti varmaan täytyy itekin ottaa. Tarkotus tosiaan kans mennä Bkk - Siem Reap ja olla siellä sit pari päivää Angkoilemassa ja mennä sieltä sitten Phnom Penhiin ja siellä kans pari päivää, josta sitten Sihanoukvilleen. Siitä tarkotus päästä Koh Rongille jonnekin turkoosin veden ja valkoisen hiekan äärelle, vakavassa harkinnassa Broken Heart guesthouse. Onko kellään hajua, että kannattaako hengailla vaan tuolla saarella vai voisko olla jotain unelma-paratiiseja ton turkoosin, matalan veden ja valkosen hiekan kanssa? :)

Mutta nyt kaivataan vinkkejä.. pääseekö tuolta Koh Rongilta meriteitse tai muuten mahd. nopeesti esim. Thaimaan puolelle Ko Makille? Jostain tuli vastaan että tuolta pitäis S-villen kautta mennä teitä pitkin lähinnä vaan, mahdollisesti jopa Phnomin kautta.. aikaa ei toisaalta ole tuhlattavaksi. Oon lähössä reissuun tammikuun lopussa ja reilu pari vkoo aikaa vaan. Toisaalta ei halua juosta koko reissua, pakollinen relaksoituminen on kuitenkin saatava järjestymään! :D

7
Eurooppa / Vs: Halvalla Kroatiaan?
« : 06.06.2012, 19:12:33 »
Löysin Travellinkin kautta suorat lennot Blue1:lta 250e meno-paluu Dubrovnikiin suunnilleen heinäkuun puolesta välistä.. kandee siis käydä väijyy noita lentoja, koska muutamaa tuntia myöhemmin hinta oli noussu noissa jo 25e..

8
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 06.06.2012, 18:49:43 »
Hellurei!

Olen lähdös Kroatiaan Dubrovnikiin heinäkuussa ja tarkotus ois käydä myös pari päivää oleilemassa Montenegrossa. Yritin pikasesti tutkia viestiketjua, mutta en löytänyt vastausta, kun mietin että kuinka paljon tulis maksamaan siellä kyläily - onko kellään hajua?  Riippuu tietty mihin asti siellä Montessa haluaa mennä. Tiukan kvg-tutkimuksen jlkn tuli ainaki esiin, että dösiä menee joka päivä että sinne pääsy ei liene ongelma.
Mietin myös sitäkin, että kannattaako Dubron suunnilta lähteä dösällä tms niille Plitvicen luonnonpuistoalueille jos on vain pari päivää aikaa siihen hommaan?
Mitä saaria suosittelette erityisesti Dubron lähellä?

Sivuja: [1]