Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - CodeShare

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 26.09.2015, 11:24:54 »
Jos edes vähän jaksaa itse nähdä vaivaa ETUKÄTEEN eikä mene vain olettaen sitä tätä tota ja vähän muuta vaan lukee sopimuksen oikeasti läpi ja sitten vielä SOPIMUSEHDOT, missä sanotaan seuraavasti kohdassa kaksi ja kolme.

Kaksi: "Vakuutuskirjaan on merkitty, kuinka monta vuorokautta matkan alkamisesta lukien Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen kukin turva on enintään voimassa. Vakuutusturva päättyy alkaneen matkan osalta vakuutuskirjaan merkityn ajan kuluttua, vaikka matka jatkuisi."
Kolme: "Vakuutetulla tulee olla tosiasiallinen ja kotikuntalain sekä väestötietojärjestelmän mukainen vakinainen kotikunta ja asuinpaikka Suomessa vakuutustapahtumahetkellä, jotta hänelle otetusta vakuutuksesta maksetaan korvausta. Jos kuitenkin on erikseen sovittu määräaikaisesta voimassaoloajan pidennyksestä jonkin Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen turvan osalta ja siitä tehty merkintä vakuutuskirjaan, ei edellä kerrottua vaatimusta sovelleta pidennyksen aikana." 

Idioottimaista odottaa virkailijan kertovan joka helkkarin poikkeuksen poikkeus kun sulla on ollut tieto koko ajan saatavilla.. jos käy näin niin toimi näin ja näin.. ja jos sittenkin käykin näin ja näin.. mutta jos kuitenkin olet silloin täällä tai tuolla niin saatetaan jotakin korvata.. Eihän tuollaisessa "opastuksessa" for dummies mene kaikki sekaisin.
Vähän sitä vastuuta omasta toiminnasta.

Jos edes vähän haluaisi järkeillä vakuutusten jatkamisia niin usein vakuutus tullee olla otettuna 3vrk ennen matkan alkamista KOTIMAASSA. (En nyt jaksanut lähteä perkaamaan OP:n ehtoja tältä osin mutta usein on tällainen ehto) Itselläsi oli rauennut sopimus ja kun olet jo matkalla niin juuri mainittu ehto kumoaa jatkon koska ET OLE ENÄÄ SUOMESSA, joten jatko tulee hoitaa voimassaolevan sopimuksen puitteissa.

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 26.09.2015, 10:48:06 »
Niin siis kun olet käynyt keskustelut vakuutuksista aikanaan niin onko sulla silloin tehty se 12kk vakuutus vai onko tehty 3kk vakuutus ja mahd. jatkaminen jäänyt vain keskustelun tasolla leijumaan ilmaan?


Itsellä oli Eurooppalaisen/OP-Pohjolan matkavakuutus. Sanoivat, että juu onnistuu 12kk vakuutus, mutta kappas keppanaa unohtivat mainita, että tällainen onnistuu vain jos ennen 90 päivän rikkoutumista uusii vakuutuksen. Itsehän tietenkään en moista tiennyt, ja olin sitten melkein vuoden ilman minkäänlaista vakuutusta. Aspasta sanoivat vaan, että ei voida tehdä mitään kun et itse uusinut. Ei auttanut sanoa, että ostin 12kk vakuutuksen. Muuten toimivat hyvin ja nopeasti korvaustilanteissa.

3
En mä ihan "sokeasti" luota kolmannen osapuolen lupaukseen. Eli jos kentällä lentoyhtiön virkailija sanookin painorajan olevan 20kg tai 23kg niin aika kiltisti maksan sen ylipainon kentällä.
Kirjallisesti vahvistettu matkatoimistolta, että 30kg on rajana ruumaan menevällä laukulla niin sitten lentojen jälkeen itse pyytelen palautuksia matkatoimistolta kuitteja ja matkatoimiston kanssa aikaisemmin käytyjä keskusteluja vastaan.
Turha se on kentällä kiukutella vastaan kun lentoyhtiö ei ole vastuussa toisten lupauksista, jos ei vastaa todellisuutta. :)

4
Supersaverilta en lähtisi varaamaan yleensäkään, koska häviät siinä selvää rahaa vrt vaihtoehdot. Tuossa painorajassa kannattaa suosiolla uskoa käyttämäsi lentoyhtiön sivuja (pienin kilomäärä) ja mielellään pakata vielä huomattavasti vähemmän tavaraa, kun kuitenkin ostat jotain reissusta. Itse lähden yleensä reissuun noin 2-3 kg setin kanssa, niin ei tarvi ihmetellä eikä äkistä.

Supersaver ehkä laskee ruuma+käsimatkatavaran painot yhteen maksimiinsa.... Käsimatkatavaran maksimihan on yleensä 6-10kg (vaihtelee lentoyhtiöittäin).

Ei mikään matkatoimisto laske niitä yhteen, se olisi harhaanjohtavaa markkinointia ja heidän pitäisi erotella selkeästi mikä osuus kuuluu ruumaan meneviin ja mikä käsimatkatavaroihin. Kannattaa uskoa lentoyhtiön kirjoittamaa lipun vahvistusta, jossa matkatavaramäärä ja muut lippuehdot on tuotu selkeästi esille. Käytännössä jos matkatoimisto jostain syystä sisällyttää lipun hintaan enemmän matkatavaraa kuin mitä lentoyhtiö ilmaiseksi sallii, se on matkatoimiston murhe, ei matkustajan.

Reilun viikon päästä tulikin erittäin lyhyt vastaus Supersaverilta, jossa sanoivat lipun olevan erikoishintainen ja vahvistivat 30kg painorajaksi ruumaan menevälle laukulle.  :D No ainakin on nyt mielenrauha.  ;D

5
Ei mulle muutoin olisi mitään väliä sulloa kamoja normilomalla 20kg painavaan laukkuun ja jättää tämä asiaa sikseen mutta nyt on edessä muutto Australiaan ja olisi mukava ottaa enemmän tavaraa mukaan ja ajan kanssa sitten karsia turhia pois ettei tarvitsi täällä Suomessa miettiä ihan kaikkea "grammalleen". :)

Niin no, mieti tuota nyt vielä. Itse kun muutin NZ:aan, niin minulla oli 10kg tavaraa ja viiden kilon vanha läppäri minkä kuitenkin halusin mukaan. Kaiken muun olen ostanut paikan päältä.

Olen käynyt muutaman kerran Australiassakin, kyllä niillä jotain kauppoja taisi sielläkin olla.
Ei tarkoitus ole suinkaan raahata kokoa omaisuutta sinne, mutta helpottaisi stressitasoja pakatessa, jos se sitten sattuisikin 20kg paukkumaan vaikka parillakin kilolla. :)

Mitäs checkmytrip.com sanoo matkatavarasta, kun katsot varauksen sieltä?
Checkmytrip.com ilmoittaa kaikkien kolmen lennon osalta;
"Baggage: Information not available"  :-\

Ehkä mä kysäisen suoraan Supersaverilta, että mistä toi extra 10kg on tullut kun kummankaan yhtiön kotisivuilla ei puhuta mistään 30kg painorajasta turistiluokan matkustajille...  ::)


6
Saatko varauksesi esiin Cathayn sivuilta ja mitä se sanoo? Most Significant Carrier säännön mukaisesti Cathayn rajat pätevät, joten Finnairin rajoilla ei ole merkitystä. Luultavasti tuota käsimatkatavaran painorajaa voi venyttää ihan turvallisesti, kunhan se ei herätä huomiota koollaan tai sen nostelu menee ihan ponnisteluiksi.
Juuh tuosta olinkin tietoinen, ettei kannata herättää huomiota käsimatkatavaroiden painolla, mutta yritin vain saada jotenkin "ääneen järkeiltyä" ettei se 30kg voi mudostua käsimatkatavarat+ruumaan menevä. :) 
Saan kyllä varauksen auki Cathayn sivuilla, mutta en löydä sieltä mitään "personoitua" mainintaa matkatavaroista koskien omaa matkaani ja sama pätee Finskiin.

7
Ei mulle muutoin olisi mitään väliä sulloa kamoja normilomalla 20kg painavaan laukkuun ja jättää tämä asiaa sikseen mutta nyt on edessä muutto Australiaan ja olisi mukava ottaa enemmän tavaraa mukaan ja ajan kanssa sitten karsia turhia pois ettei tarvitsi täällä Suomessa miettiä ihan kaikkea "grammalleen". :)

8
Lentomatkustus / Ristiriitaiset matkatavaran painorajat
« : 10.07.2015, 18:14:24 »
Hei

Lennot on nyt varattu (samalla lipulla) Kuala Lumpuriin Finskillä Amsterdamiin ja sieltä Hongkongin kautta määränpäähän (Cathay Pacific).
Nyt kun aloin Supersaverilta tullutta matkavahvistusta tiirailemaan tarkemmin niin siinä on mainittu näin:
"Matkatavarat/Lisätietoja
Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 30kg"
Nyt herää kysymys, että mikä on se oikea painoraja?
Finskin sivujen mukaan se olisi heidän lennoillan 23kg ja 10kg käsimatkatavaroille ja Cathay Pacificin lennoille 20kg ja 7kg käsimatkatavaroille..
Ihmettelen suuresti, että mistä Supersaver on keksinyt tämän 1x30kg painorajan, kun edes yhdistämällä chekattavan ja käsimatkatavaran yhtiöittäin ei tule tasaa 30kg...   :o

9
Onkohan vika nyt itse käyttäjässä vai missä kun en saa Goudan kotisivun laskurilla punaisella tekstillä error: "Policy can only be less than 90 days – Sell Annual insurance plus extra months instead."?  :o Kokeilin kaikkia vakuutuksia ja samaa erroria heitti muistakin.. Kokeilin 11kk ajaksi. ::)

10
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 26.06.2015, 20:36:13 »
Olisikohan kellään kokemusta UltimateOzin Mail Holding Servicesta? Onko toiminut niin kuin pitää, kelpaako tosiaan pankeille/puhelinoperaattoreille/minne ikinä sitä osoitetta nyt tarvitsee..

Tämän mä nyt otin vaikka löysin toisen vastaavan 25 dollaria halvemmalla.. Keskiviikkona sit näkee että oliko turha ostos kun paikan päälle päästään ja suoraan asioita hoitamaan. Toivotaan että kelpaa :)

Kerro sitten myöhemmin kokemuksistasi! :)
Itseä vähän askarruttaa se fakta, että joku avaa postit ja skannaa ne... Mutta toisaalta samalla tavallahan Suomen Postin Netposti taitaa toimia. :)
Omasta mielestä 50€/12kk on aika kohtuullinen hinta tuosta palvelusta (olettaen palvelun olevan kuten kuvattu jne..).

11
Taisi mulla mennä puurot ja vellit sekaisin koskien Australian Working Holiday -viisumia. Eli siis ilmeisesti ko. maan viisumi salliikin työskentelyn vain Australiassa. :D

Vaikka maat luonnollisesti tekevätkin paljon Trans-Tasman -yhteistyötä, niin aika huonolla valmistelulla olet liikkellä, jos luulet toisen maan viisumin käyvän toisessa tälläisessä tapauksessa.

En ole missään kohtaan sanonut olevani pitkällä valmisteluissani ja täällähän sitä ollaan juurikin selventämässä asioita etukäteen kun nyt nämä kaksi maata tekevät monella saralla yhteistyötä, kuten itsekin juuri sanoit.

12
Taisi mulla mennä puurot ja vellit sekaisin koskien Australian Working Holiday -viisumia. Eli siis ilmeisesti ko. maan viisumi salliikin työskentelyn vain Australiassa. :D
Kilroyn sivuilla puhuttiin hieman harhaanjohtavasti ikään kuin yhdestä viisumista (Australian) mikä sallisi työskentelyn molemmissa maissa.
No mutta joo... Sitten tuskin on mitään estettä hakea peräkkäin Working Holiday -viisumeita, jos olettaa täyttävänsä kaikki ehdot..  ::)
Onko mitään vinkkejä kumpaan maahan kannattaisi suunnata ensin, jos mahd. viisaasti haluaisi ajatella?
Esim. Australian viisumi maksaa sen 300€ plus 3400€ varallisuus kun taas Uusi-Seelanti perii itse viisumista vähemmän ja varallisuutta tarvitsee olla vain +2500€ niin jos haluaisi oikein järkeillä niin ensin kannattaisi suunnata Australiaan kun rahalliset vaatimukset on korkeammat ja vuodessa tai kahdessa menee kuitenkin euro, jos toinenkin niin loogisin järjestys olisi ensin Australia ja sitten Uusi-Seelanti...  :o

Kiitos Keiku vinkistä, en ollut tietoinen tulevasta muutoksesta!  :o Tämä saattanee vaikuttaa ensimmäisen maan valintaan kun ajatus olisi lähteä jo tämän vuoden lokakuussa.

13
Ciao!

Kaipaisin hieman faktatietoa pidemmän reissun suunnitteluun.. (tai no ainakin mahdollisuuksien kartoittamiseen)...

Tässä uskossa olen siis tällä hetkellä, korjatkaa, jos olen väärässä.
Australian Working Holiday -viisumi mahdollistaa työskentelyn sekä Australiassa, että Uudessa-Seelannissa. (1v. jonka jälkeen mahdollista venyttää toisella vuodella, jos tietyt ehdot täyttyvät jne.)
Uuden-Seelannin Working Holiday -viisumi mahdollistaa työskentelyn vain Uudessa-Seelannissa. (venytys aika vaikeaa ja ehkä hieman turhaakin..)

Ja sitten itse kysymykseen. Onko tällainen kombo mahdollista?
1 vuosi pelkästään Uudessa-Seelannissa (Viisumi haettu Uudesta-Seelannista)
1 vuosi (plus 1 lisävuosi olettaen ehtojen täyttyvän) työskennellen joko pelkästään Australiassa tai sitten myös Uudessa-Seelannissa. (Viisumi haettu Australiasta)
Eli vuosia tulisi yhteensä 3, jos kahden eri maan Working Holiday -viisumit saa ottaa peräkkäin.

Olen tosiaan miettinyt, että hakisin Suomesta käsin ko. viisumin Uuteen-Seelantiin vuodeksi ja siellä ollessa (vuoden jälkeen) hakisin Australian Working Holiday -viisumin ja olisin vuoden tai kaksi Australiassa pelkästään tai sitten myös Uudessa-Seelannissa osan ajasta...

14
No joo onhan täällä yksi, jos toinenkin pyrkimässä Kanadaan! :P
Itsellä meni reilu viikko sitten kaikki pläänit ihan sekaisin kun family-luokan viisumien käsittelyaika Lontoossa venähti yhdessä yössä 11 kuukaudesta 29 kuukauteen!  :o

Ihan tällainen välikysymys...
Kun tämä Kanadan koulutusjärjestelmä+nimikkeet eroavat enemmän tai vähemmän meidän järjestelmästä.. Niin osaisiko joku kertoa, että mikä vastaa siellä suomalaista ammattikoulun perustutkintoa (ilman lukiota), mitä tulee koulujen pääsyvaatimuksiin? 

15
Lentomatkustus / Blogit/sivustot halvoista lennoista
« : 09.03.2015, 20:14:31 »
Hei

Aikoinaan tältä foorumilta (ajankohtaiset tarjoukset) tuli bongailtua mm. hinnoitteluvirheellisiä lippuja plus muita hyviä tarjouksia, kunnes kehiin tulivat muut sivustot ja blogit ja täällä meno tyrehtyi...

...Nyt kaipaisin vinkkejä, että miltä sivustoilta voisi käydä bongailemassa näiden omien jo tiedossa olevien lisäksi? (ei väliä onko kotimainen vai ulkkari)
lentodiilit.fi
flynouns.com
reissukuume.com
flyertalk.com (forum)

Kiitos jo etukäteen vastauksista! :)


16
Sevendays, juu, koko Kanadaa koskee tämä uusi laki. Skilled worker -viisumilla ja tuolla Working Holidaylla tänne pääsee edelleen. Tämän uuden lain on siis tarkoitus lähinnä vähentää väliaikaisten ulkomaisten työntekijöiden kaltoinkohtelua (aina on yrityksiä, jotka sponssaa ulkomaalaisen töihin, ja jättää palkat maksamatta, teettää hulluja työpäiviä jne jne) sekä tietenkin edistää kanadalaisten suosimista työnhaussa.

Suomihan ei ole aikaisemmin kuulunut niiden maiden joukkoon, jotka voivat hakea Working Holiday viisumia (aikoinaan suomalaiset saivat jotakin paikkoja Ruotsin kiintiöstä, muttei enää). Onko tähän nyt tullut jokin muutos aikaisempaan? Itse en ainakaan _nopealla vilkaisulla_ löytänyt mitään virallista tietoa, että Suomi kuuluisi Working Holiday -ohejlmaan.  ::)

17
Hei

Mahtaakohan jollakin olla jotakin hajua, että mitkä mahtaisivat olla mahdollisuudet työllistyä matkailualalla Vancouverissa? Olisi myöhemmin mahdollista anoa "sponsoroitua viisumia" ja ensiksi nyt tietty mietityttää työllistyminen kun yleensäkin koko alalle on aika vaikea päästä sisään ainakin täällä Suomessa..   ::)

18
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 17.10.2014, 22:52:38 »
Nyt on kaksi lentoa takana ko. yhtiöllä (hel-osl & osl-hel)

Plussat: halvat hinnat
pettymykset: Ei ollut edes paljon odotuksia ko. yhtiötä kohtaan mutta yleensä tervihditään kun noustaan koneeseen mutta molemmilla kerroilla henkilökunta jutteli keskenään muusta kuin töistä.
Loistava yhtiö kun pitää päästä paikasta A paikkaan B. :)

19
Iske kiinni. Heti.

Tuota halvemmalla et tule pääsemään. Lisäksi Cathay on laatuyhtiö ja HKG loistava vaihtokenttä.

Täysin samaa mieltä!
Tuo on oikeastikin hyvä hinta ottaen huomioon sesongin, vaikka on kaksi välilaskua. :)

20
Tyhmyydestä on tapana sakottaa, jos ei edes viitsi nähdä sen verran vaivaa, että selvittää yhtiön säännöt koskien matkatavaroita vaan lähtee matkaan omien olettamuksien mukaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5