Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Reissaaja

Sivuja: [1] 2
1
Iso-Britannia / "Uusi" reitti Helsinki - Newcastle
« : 31.03.2004, 10:23:19 »
Kiitos, pitanee tsekata viel noita muita firmoja jos sais hinnan alemmas...

En ole kuitenkaan matkustanut pilvessa :-)

2
Iso-Britannia / :-)
« : 30.03.2004, 19:29:41 »
Tota reittia olen kokeillu, mut omista menoista ja tuloista ei ole niin tarkkaa tietoa, niin ei pysty ostamaan lippuja niin kauheasti etukateen, eli KLM:llakin olisi tullut menopaluu halvemmaksi, 147 puntaa... Mut jos joku tietaisi mahd. muita edullisempia reitteja jotka olisi varmoja ajankohdasta riippumatta. Tai vaikka vain kahden viikon varotusajalla :-) Olisin ikionnellinen ja saastaisin loputtomasti rahaa!

3
Iso-Britannia / "Uusi" reitti Helsinki - Newcastle
« : 30.03.2004, 18:30:21 »
Pitkaan mietin etta onhan tanne pohjois englantiin oltava pakosti edullisempi reitti maitse ja meritse, kuin ilmateitse ja nyt se sitten on loytynyt :-) Olisi pitanyt vain aikasemmin jaksaa etsia niin olisi saastynyt rahaa ja saanut viettaa kaks taxfree laiva matkaa samalla reitilla, ja tavaran painoa ei kukaan ole rajoittamassa :-)

Helsinki - Tukholma 22€ (www.vikingline.fi)
Tukholma - Goteborg 29€ (http://www.svenskabuss.se/)
Goteborg - Newcastle from £24 = 36 € (http://www.dfdsseaways.co.uk)

Yhteensa siis 87€ yhteen suuntaan, lentaen halvin menopaluu 220€ Helsinki-Amsterdam-Newcastle...

Tietaako joku halvempaa vaihtoehtoa tai muuta reittia?

4
Junamatkustus / Kannattaako?
« : 30.03.2004, 11:52:30 »
Kannattaako jos on Ita-Eurooppaa kiertamassa niin ostaa edes inter rai lippua? Aika paljon saatte menna ristiin rastiin, etta saatte matkusteltua inter rail lipun arvosta ita euroopassa...

Romania on aika korruptoitinut maa... Itse olen joutunut maksamaa inter rail lipun liskasi konnarille vahan ylimaaraista, niin se suostu ottaa kyytiin :-)
Romania on euroopan halvinmpia maita niin ei kulku paljoa maksa...

Bussit ovat myso edullisia vaihtoehtoja :-)

5
Junamatkustus / Re: global vai pienempi alue?
« : 18.03.2004, 10:55:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Hei!

Ollaan luultavasti lähdössä reilaamaan ens kesänä ja mietitään, kumpi olisi järkevämpää: ottaa global -kortti vai pienempi alue, ku ei luultavasti kuitenkaan mennä norjaan, turkkiin, marokkoo+joihinki muihin paikkoihin. mut sit jos ei ota skandinavia-vyöhykettä niin sit joutuu taas maksaan ku lähtee suomesta, tavalliset hinnat junista+muista... ellei sitte lennä ryanairilla halvalla frankfurtiin...ja takas. ku ollaan kaikki ensikertalaisia täs reilaushommas niin ei osata kunnolla arvioida kuinka kauan menee kaikkiin matkoihin eikä kuinka kauan haluaa olla kaikis paikois..
:)
terv. kaksi aloittelijaa


Hyva reitti on kanssa via baltica eurolinessilla tai siljalla ruottin kautta, joka jostain syysta on antanut ilmaiseksi matkustaa reilikortilla tukholmaan ja sielta nynashaminista paasee halavalla Gdanskiin jossa on sitten suomen merimieskirkollakin pulju ja voi paasta saunomaan ;-) http://www.polferries.pl www.eurolines.ee Voi tehda vaikka niin etta lahtee eka baltikan kautta ja pysahtelee rigassa ja vilnassa ja ottaa kortin sille et se alkaa vasta silloin kun on puolanpuolella ja takas toista kautta :-)

6
Olettekos kuulleet... / www.backpacker3.com
« : 17.03.2004, 20:29:41 »
http://www.backpacker3.com Todella ymapristoystavallista matkustelua :-)

7
Olettekos kuulleet... / Vaaraa ei VR paata hintoja...
« : 17.03.2004, 20:13:22 »
VR:lla ei valitettavasti ole valtaa paattaa Inter Rail lippujen hintoja, hinnat paattaa kansainvalinen rautateiden yhteen liittyma...

Vr:lta pitaisi tulla taksi vuodeksi enemman lehti tyyppinen opas, jossa takakannessa kartta pitaisi olla. Sitahan ei tarvitse edes pienentaa kun asettelee vahan jarkevammin... Joten odotellaan ensikuulle :-)

8
Lainaus käyttäjältä: "Markus"
Tuota en kuitenkaan allekirjoittaisi. Saman aatteen alla ei mielestäni lentokatastrofi ja pallontallaajat toimi. Mikäänhän ei kuitenkaan estä pallontallaajaa olemalla hankkeessa mukana, varmasti osa on hyvinkin paljon samoilla linjoilla.


Taas tuntuu olevan epaselvaa, mika on pallontallaajat.net? Se on yritys jonka kanssa oli suunnitteilla yhteista hanketta. Te olette taman yrityksen kayttajia... Eli on loppuen lopuksi sama millalinjoilla te olette olleet tata on suunniteltu Peran kanssa...

Mutta noin puolivuotta sitten talla kaytiin minun ja Peran aloittama keskustelu jarjeston perustamisesta, silloin homma kaatui siihen etta vaikka tiedettiin, etta saadaan varmasti noin kymmenkunta ihmista mukaan se ei riita jarjestotoimintaan.

Lainaus käyttäjältä: "Folke"
Nonniin. Ilmeisesti joudun tähän vastaamaan, koska olen ikäänkuin tämän idean isä. Ensinnäkin, Reissaaja, tunnut olevan ainoa, joka vastustaa mahdollisesti tulevaisuudessa perustettavaa yhdistystä. Lisäksi tunnut olevan kaikessa mukana ja tietävän kaikki yhdistyksiä, lehden tekoa ynnä muuta koskevat asiat liiankin hyvin. Minäkin olen hyvin selvillä byrokratiasta.
  Tarkoituksemme ei ole käyttää Pallontallaajien nimeä, vaan keksiä ja äänestää vaihtoehdoista  tarpeen mukaan oma nimi yhdistykselle. Kukaan ei ole puhunut yrityksen perustamisesta, se vaatisi vähintään 8000€:n alkupääoman.
  Tarkoituksemme ei myöskään ole saada voittoa, vaan aiomme tehdä tätä harrastuspohjalta ja suuresta mielenkiinnosta, jotta voimme joskus tulevaisuudessa nähdä kättemme jäljen oman lehden muodossa. Nettilehteä emme aio tehdä, koska sellaisia on jo olemassa. Mukana on alan opiskelijoita ja muita, jotka ovat olleet mukana lehden tekemisessä aiemmin. Rahoitus ei muodostu ongelmaksi, sponsoreita saa kun uskaltaa avata suunsa oikeaan ja aikaan ja tuntee muutaman oikean ihmisen.
  Ja loppukaneettina sanoisin sinulle, joka epäilet voimavarojamme, että kahtellaan. Voin henkilökohtaisesti lähettää sinulle ensimmäisen painoksen lehdestämme, kunhan se luultavasti kesän aikana ilmestyy.
  Vamos.


Laitan sitten osoitteen tulemaan :-)

"Lisäksi tunnut olevan kaikessa mukana ja tietävän kaikki yhdistyksiä, lehden tekoa ynnä muuta koskevat asiat liiankin hyvin."

Teita varmaan kummastuttaa asenteeni koskien jarjeston perustamista. Niinkuin sanoin olen itse ollut puolivuotta sitten ajamassa samaa asiaa mita te ajatte nyt, todennut kuinka vaikeaa se on pelkalla vapaaehtoistyolla. Vapaaehtoistyo on siita harmillista etta tyot kaatuvat ylensa vain vetajien paalle, kun tyo ei sido ketaan ja jos deadline on maanantaina, niin luultavasti 50% tyosta on vasta valmiina ja sekin on hyva! Slowtravel hanke kulkee edelleen vapaaehtoistyolla, mutta kun rahoitus on valmiin niin osan hommista voi ostaa ulkopuolelta. Tiivis yhteistyo VR:n kanssa on nyt tuomassa luultavasti ensikuussa suomen ensimmaisen reili lehtisen, joka tullaan julkaisemaan alussa ainakin kerran vuodessa.

Pelkaan vain etta tuhlaatte energianne kun aloitatte puurtamaan oman yhdistyksen parissa... Tama on vain neuvo, en ehka kylla ole kukaan neuvomaan teita... Ja tottakai haluaisin uurtaa teidan innokkaiden kanssa, mutta jos paperihommat ovat teille se, juttu jonka haluatte hoitaa niin toivottavasti jaksatte loppuun saakka ja tuotte markinoille jotain aivan uutta!

Opiskelen Sunderlandin yliopistossa eri medioiden tuottamista ja olen toimimut useissa hankkeissa tuottajana, mutta liian hyvin en sentaan viela asioita tunne, paljon on oppimista :-)

8000€ yrityksen perustaminen? Osuuskunnan rekisterointi 330 €, Toiminimen rekisteroiminen 65€, jolla taitaa pallontallaajatkin pyoria, Avoin yhtio 150€, kaikki edella olevat olivat yrityksia... Yrityksen perustamisessa olisi se hyoty etta kun kirjoittaa juttuja voisi joskus oikeasti saada jotain ja rahoittaa matkojaan...

No, mutta yritan kylla olla teidan toiminnassa mukana... Ja jarjestakaa mukavia tapahtumia...

Meilla on julkaisutilaisuus tuossa joskus kesalla, eika olisi yhtaan huono jos pidettaisiin yhdessa julkkaribileet... Jos se kesaksi syntyy :-)

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / VR julkaisee :-)
« : 17.03.2004, 15:17:07 »
VR:n on muuten tarkoitus julkaista tana vuona Suomen ensimmainen inter rail - lehti, yhteityossa Slowtravel.nu:n kanssa :-)

Eli ianikuisen oppaan tilalle olisi nailla nakymin ensikuun puolella ilmestymassa enemman lehtityyppinen opas ja sita saa sitten ilmaiseksi hakea VR:lta. Siihen on tulossa artikkeleita ja muuta matskua mm. reissuruokaa :-), viela ei ole tietoa ehtiko kaikki matsku painoon, eli en osaa varmasti sanoa tuleeko sita vai ei :-) Ensikuussa selviaa...

Yhteityota on tarkoitus jatkaa ja julkaista joka vuosi uutta materiaalia. Kinnostuneet voivat ottaa allekirjoittaneeseen yhteytta jos ensivuoden numeroa haluaa paasta mukaan tekemaan.

Eu:n tuesta

Teemat rasismin tai päihteiden vastustaminen, suvaitsevaisuuden lisääminen, elinolojen parantaminen, ympäristöasiat jne.

Pitaisi olla ehka vahan enemman ajatusta/aatetta jonkun asian tietyn asian puolesta. Eika vain kun me halutaan tehda lehti... Ja me kaikki halutaan olla paatoimittajia :D

11
Lainaus käyttäjältä: "hile"

Juuri tata yritin ajaa takaa tuolla toisessa topiikissa. Mielestani meian ideologiat ei kohtaa...Vaikka toki sita haluaisi matkustaa mahdollisimman ekosti, niin ikava kylla raha ratkaisee koyhana...
 
...Mietin samaa kuin Ilona, etta onkos kukaan kysynyt Peralta lupaa pallontallaajat.net nimen kayttoon?


Voiko joku kertoa minulle miten maaritellaan pallontallaaja.netin kayttaja. "Mielestani meidan ideologoati ei kohtaa..." Onko pallontallaja. netin kayttajilla joku yhteinen ideologia ja olenko siihen osallinen kun naita viesteja kirjoittelen :-)

Toivon teille kaikille onnea jarjestonne perustamisessa ja ennen kaikkea kovien tavoitteidenne saavuttamisessa. Kun ymmartaakseni lehdella aiotaan tavoittaa niitakin ihmisia jotka ei ole loytaneet pallontallajat.nettia niin on tavotteet jo asetettu korkealle. Puhutaan siis yli tuhannesta lukijasta, jotka olisivat samalla jasenia. Millakohan markkinoilla saadaan kaikki ihmiset kuulemaan tasta jarjestosta?

Idea siita etta perustaisitte ensin verkkolehden kuulosti jo hyvalta. Sellainenkin on jo www.reppureissaaja.com... Tai laskisitte aluksi tavoittanne edes yhteen lehteen vuodessa, joka toinen kuukausi on aika paljon... Hyvia ideoita eri ihmiset ovat heittaneet... suunnittelu on aina hauskaa... toteutus vain usein jaa ja se jaa, kun ei ole aikaa eika rahaa.

Mutta teillahan on talous hallinnassa, kun on jasenmaksut :-)

Suurinkysymys on kuitenki mielestani tuo Pallontallaajat.net, joku puhui siita etta pidettaisiin tamakin palvelu kaikille avoimena :-) Tamahan on Peran omistama yritys ja me olemme hanen asiakkaitaan, miten me voitaisiin vaikuttaa tahan. Eli yrityksen ja jarjeston sotkeminen ei ole hyva, jos mietitte esim. hakevanne rahoitusta jarjestona tai sponsoreita. Sponsoreille ylensa merkkaa etta olette voittoatavoittelematon, mutta jos silti joku saa toiminnastanne rahaa esim. keskustelustanne taalla voi se aiheuttaa sekaannuksia.
Suosittelisin ihan aluksi keksimaan jarjestolle muun nimen.
Esim. Omatoimimatkalijat RY Omatoimimatkailijoiden etujarjesto jne.

Itse olen kanssa valmis olemaan mukana toiminnassa, ellei teidan jarjestonne ideologia kiella myos ajattelemasta, kulutustaan ja sita jalkea jonka jattaa "turisteillessaan".

Reilun matkailunyhdistys on perustettu kai pari vuotta sitten, nouseminen on vaatinut kuitenkin paljon uurastusta ja vaatii viela pitkaan.

Toivon etta jarjestolle kay hyvin ja loydamme ,kun olette passeet vauhtiin, myos yhteistyo muotoja. Muistakaa etta siihen voi menna vuosi jos parikin ennenkuin saatte ensimmaisen lehtenne kateen ja silloinkin painosmaara voi kovakin tyon jalkeen olla 50, joten toivottavasti teilta loytyy myos alku innostuksen jalkeen voimia jatkaa...

12
Yleinen / Matkakuume...
« : 16.03.2004, 22:40:50 »
Itse taytyy sanoa, etta tuo merkillinen kuume aina valilla iskee ja kun taas maisemat ovat liikaa vaihdelleet sita haluaa pysya paikallaan. Nyt on kylla pieni mahdollisuus etta ensikesaki lahtisi taas reissuun. Muutin pari kuukautta sitten Englanntiin, opiskelemaan ja taytyy sanoa etta tuo orastava matkakuume ei ole paassyt ehka siksi niin valloilleen kuin ylensa tahan aikaan, kun tama on ikaankuin vahan pitempi reissu. Maisemat vaan ei kauheasti vaihtele.

Suoritan taalla koko lukuvuotta yhdessa lukukaudessa, niin voi olla kylla etta tuo kuume rupeaa vahintaan nousemaan lukukauden loppupaassa :-)

13
Lainaus käyttäjältä: "hile"


Mita muuta lehti tulee pitamaan sisallaan kuin infoa vaihtoehtoisista matkailumuodoista (mm.bussi, juna, laiva, pyoraily). Onko ekomatkailu muutenkin esilla? Enta halvalla matkustaminen, joka taitaa olla pallontallaajien juttu (pallontallaajat.net, jotta rahasi riittavat pidemmalle), silla useimmat meista on nuoria opiskelijoita/pienipalkkaisia (nain oletan).


Viela sen verran slowtraveller hankkeesta, etta se on enemmankin verkkolehti-opas, johon tulee myos toimitettuakin sisaltoa. Jota esim. pallontallaajilla ei ole...

Ja kylla edullisuus on myos osana. Ylensa vain on niin etta jos on aikaa matkustaa niin halvemmalla nakee ja kokee enemman, etenkin kun mennaan paikkoihin joihin ei muuten loytaisi :-)

Liftaaminen on kuitenkin edelleen halvempaa kuin halpalentoyhtioiden tarjomat mahdollisuudet :-)

No, yritin vain auttaa... Kaikki kuitenkin kiinnostuneet ottakaa rohkeasti yhteytta... [email protected]

Ja kylla varmasti yhteityota loytyy vaikka perustaisitte oman jarjeston :-)

14
Niin, kuin keskustelussa on tullut esille, lehden ja jarjeston perustaminen on aika suuri hanke. Jos ajattelette, kuinka monta vuotta Perakin on taman pallontallaajat.netin eteen tehnyt hommia :-)

Itsellani on viela myos epaselvaa onko siita lehdesta tarkoitus tulla jasenten yllapitama lehti, jonka tarkoitus on kirjoittaa juttuja jasenille?

Itse lehdethan ovat ylensa yrityksia eika jarjestoja. Harva jarjesto julkaisee mitaan laadukasta lehtea, koska jasenten maara pitaisi olla jotain aivan mieletonta, jotta se voitaisiin rahoittaa. Silloin puhutaan jo liitoista, kuten koripalloliitto jne.

mondo on hyva lehti
http://www.backpacker.ie/
http://www.vagabond.se/

Kun lahdetaan myymaan esim. mainostilaa lehdesta niin pitaisi tietaa jo kuinka paljon lukiota silla on... Mika on sen markkina arvo... Tassa keskustelussa on tullut ainakin kymmenkunta varmaa lukijaa ja tekijaa... Se ei ihan riita :-) Ei matkatoimistot heita "pari satasta" kymmenen lukijan lehdelle :-) . Verkkolehden teko taas on paljon helpompi tapa aloittaa, mutta sellainenkin on jo www.reppureissaaja.com. Joten innokkaat kirjoittajat ottakaa yhteytta [email protected] ja kysykaa miten paasette mukaan :-) Reppureissaaja.comkin on toiminut useamman vuoden. Se tulee olemaan osa slowtravel.nu hanketta

Slowtravelin ideologia ei varmasti kaikille aukea, mutta informoimme siis vaihtoehtoisista matkailumuodoista. Siis ymparistoystavallisyyden puolella. Emme kuitenkaan tuomitse lentamista, mutta tuomme esille vain muut vaihtoehdot. On vaikea paasta lentamatta esim. australiaan :-)  
"Matkallakin voi kokea, ei vain paikan paalla"

Meilla on myos rahaa matkailutapahtumaan, jos olette kiinnostuneita tulemaan mukaan tekemaan tapahtumaa ja tapaamaan mukavia ihmisia ja vaihtamaan ajatuksia matkailusta niin pistakaa meilia. Tapahtuma jarjestetaan ennen kesaa, paakaupunkiseudulla... Majoitus tarjotaan kaikille vapaaehtoisille tyontekijoille :-)

Ehdotankin etta asiata lehdesta jne. pidettaisiin tapaaminen 6.4.-18.4. jolloin olen taas suomessa. Eli kertoisin hankkeestamme ja vaihdettaisiin ajatuksia ja pidettaisiin hauskaa :-) Laittakaa infoa mitka paivat sopivat teidan kalenteriin... Mulla on nuo paivat viela aika avoimia...

Tapaamisiinkin on rahaa, joten voidaan ruveta tekemaan kaikkea kivaa :-)

Yritamme saada Slowtravelin sivut nopeasti auki niin saatte lisaa infoa asiasta :-)

15
Lainaus käyttäjältä: "Folke"
Nonnii, alkaa idea saamaan ilmaa siipiensä alle. Nyt vain pitäisi miettiä, olisiko järkevää liittyä tuohon jo olemassa olevaan projektiin vai perustaa aivan oma yhdistys. Oman perustaminen olisi kyllä järkevää, koska meidän tapauksessamme tulee liikkumaan jonkin verran rahaa. Mainoksilla ja yhdistyksen liittymis- sekä vuosimaksuilla saadaan katettua aluksi kustannukset. Yhdistyksen perustaminen ei todella ole kallista, kuten jo aiemmin todettiin.


No niin, hienoja ajatuksia teilla... En vain ymmarra miten toisen samanlaisen hankkeen perustaminen olisi jarkevaa ? "koska meidän tapauksessamme tulee liikkumaan jonkin verran rahaa" ? Slowtravel saa rahansa EU:lta :-) Slowtravel hankkeen ideana oli alunperin tuoda yhteen www.reppureissaaja.com, reissaaja.sunpoint.net, lento.katastro.fi ja pallontallaajat.net, koska on niin turha tehda hommia saman "aatteen" alla "yksin". Peran kanssa kuitenkin todettiin, etta yhteityota tullaan varmasti tekemaan, mutta Pera on panostanut niin paljon pallontallaajiin, etta pallontallaajat kaupallisena palveluna tuottaa jo ihan hyvin :-)

Katso cimon sivulta EcoTraveller hankkeelle myonnetty summa:
https://www.cimo.fi/dman/Document.phx/~public/Nuoriso-ohjelma/Tuetut+hankkeet/R4_2003tuetut

EcoTraveller -> SlowTravel

Siihen summaan saa vahan aikaa kerata jasenmaksuja :-)

En toki voi estaa oman erillisen hankkeen avaamista, mutta neuvoa kai voin ;-)

16
Lehti olisi tosiaan mahtava idea!

Olen talla hetkella tuottamassa EU:n nuorisoaloitetta slowtravel.nu. Sivut pitaisi aueta ennen ensi kesaa... katso demo http://www.airikkala.com/travel/slow/

Talla hetkella teemme yhteistyota VR:n kanssa ja ensikesalle olisi tarkoitus julkaista inter rail lehtinen normaali reilioppaan sijasta :-) Tama toimii meilla samalla vahan kokeiluna onko suomessa tilaa "alan" lehdelle. Jotta ei syntyisi turhaa kilpailua niin, kaikki jotka ovat asiasta kiinnostuneita niin tervetuloa mukaan :-)

Hankkeemme on Eu:n tukema, ei kaupallinen, vapaaehtoistyolla toimiva projekti.

Jos teista joku muistaa reissaaja.sunpoint.net hankkeen, niin tama on vahan niinkuin jatkoa sille, mutta nyt on kaytossa jopa rahaa ja enemman ihmisia :-) Mukana on myos www.reppureissaaja.com ja lento.katastro.fi

Idea on siis saman tyyppinen mita esitatte, mutta hanke on jo aluillaan ja toita tosiaan riittaa :-)


valitan a: ja o: pisteta.

17
Mutta jos ette valita ymparistostanne, niin tsekatkaa noi :-)

www.vbird.com (Helsingista Saksaan)
www26.germanwings.com (Saksa)
www.airberlin.de (Saksa)
www.flydba.com (Saksa)
www.volareweb.com (Italia)
www.now-airlines.com (Englanti-Eurooppa)
www.monarch-airlines.com (Englanti sis/eurooppa)
www.aerarann.ie (sis. Englanti)
www.basiqair.com (Englanti-Eurooppa)
www.flyglobespan.com (Englanti-Eurooppa)
www.airsouthwest.com (sis. Englanti)
www.bmibaby.com (Milanoon nyt ainoastaan verot)
www.flybmi.co.uk (Milanoon alk. 19 puntaa, Heathrow)
www.flybe.com (sis. Englanti lahinna)
www.easyjet.com (ehka kattavin, eniten halpoja lentoja, ehka enemman
kuin Ryanilla, myos halpa Milanoon)
www.skyeurope.com (Ita-Eurooppa)
snowflake.airkiosk.com (Skandinavia)
www.duo.com (lentaa Helsingista Birningham:iin)
book.hlx.com (mm. Hannoverista Milanoon, Engl. Manchester)
www.virgin-express.com (Amsterdam-Milano 42e sis. verot)
www.jetmagic.com (Milano 75 eur Corkista)
www.icelandexpress.com (59 puntaa Reykjavikiin Stanstedista)
www.air-scotland.com (Newcastlesta 30-50 punnalla Espanjaan)
www.klmuk.com (joskus hyvia tarjouksia)
www.jet2.com (Englanti-Eurooppa)
www.aerlingus.com (Dublinista mm. Baltimore alk. 80e)

18
Afrikka / Voi harmahdus!
« : 08.03.2004, 12:29:03 »
Olen joskus kuullut etta YLE:n ohjelmia olisi mahdollista saada lainata Pasilan toimipisteen kirjastosta ? En tieda koskeeko tama sitten vain YLEn tuotantoa vai saako sielta lainata muitakin ?

19
Varusteet ja pakkaaminen / Lakana puoliski ja menoks!
« : 06.03.2004, 16:01:11 »
Ihan normaali lakana on parasvaihtoehto, kun sen jakaa kaverinsa kanssa kahteen osaan! Imee kosteutta ja kuivuu todella nopeaa :-)

Ja kesalla makupussiksi viela pussilakana niin on koko varustepaketti kasassa ;-)

20
Helsinki on terveydenhoidon ja hygienian mallikaupunki, mutta yleisessä elämänlaadussa Helsinki ei pärjää maailman huipuille. Mercer Human Recouces -konsulttiyhtiön elämänlaatuvertailussa Helsinki jää maailmanlaajuisesti sijalle 24.

Maailman paras elämänlaatu on tämän tutkimuksen mukaan sveitsiläiskaupungeissa Zürichissä ja Genevessä. Geneve päihitti tänä vuonna vuonna Kanadan Vancouverin. Genevessä sekä julkiset että yksityiset koulut ovat maailman parhaita. Kolmannen sijan mittauksessa jakavat Vancouver ja Itävallan Wien.

Helsinki sijoittuu kansainvälisessä elämänlaatuvertailussa sijalle 24. Tutkimus mittaa elämänlaatua lähes 40:llä eri mittarilla. Mukana ovat esimerkiksi asumisen taso, tie-ja sähköverkkojen kunto, ilmasto, luonnonkatastrofien esiintyminen sekä poliittinen vakaus.

Eniten pisteitä Helsinki kahmaisee terveydenhoidon ja hygienian alueella. Vain Kanadan Calgary ja Hawaijin Honolulu päihittävät Helsingin terveydenhoidon saatavuudessa. Pisteitä tulee myös toimivasta viemäriverkosta, hyvästä juomavedestä ja vaarallisten hyönteisten vähyydestä.

24:nnen sijan Helsinki jakaa muiden muassa San Franciscon ja Hampurin kanssa. Verrattuna viime vuoden vertailuun Helsinki kipusi kaksi sijoitusta ylemmäs. Tutkimuksessa ei Helsingin lisäksi ollut mukana muita suomalaiskaupunkeja.

Yhdysvaltojen suurkaupungit ovat menettäneet vertailussa asemiaan aiempiin vuosiin verrattuna. Kiristyneet turvatoimet USA:n suurkaupungeissa ja niiden lentoasemilla vaikuttavat siellä elämänlaatua heikentävästi. USA:n paras elämänlaatu löytyy San Franciscossa ja Honolulussa, huonoin Atlantassa.

Mittauksen mukaan maailman kurjin elämänlaatu on Irakin Bagdadissa. Sen sijoitus on pudonnut viime vuodesta sodan vuoksi. Bagdad on turvaton kaupunki ja sen infrastruktuuri ei toimi. Vertailussa heikosti ovat pärjänneet myös Keski-Afrikan tasavallan Bangui ja Kongon Brazzaville.

YLE UUTISET

Sivuja: [1] 2