Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - servechilled

Sivuja: [1] 2 3 ... 23
1
Tatonka Flightcasea olen täällä muutaman kerran kehunut ja vielä yksi suositus tälle repulle reilun viiden vuoden kokemuksella. Todella kestävä tuote. Sisällä ei ole erillisiä osastoja mutta pakkauskuutiot tms ajavat saman asian. On myös halvempi kuin nuo mitä listasit.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.01.2020, 18:41:35 »
Telttaleiri Tansaniassa, Serengetin kansallispuiston ytimessä. Kädessä teemaan sopiva Safari-merkkinen ohrapirtelö.

3
Yleinen / Vs: joulumuistoja
« : 16.12.2019, 10:20:24 »
Aika monta joulua on mennyt reissussa ja muutaman kerran olen ollut mestoissa, joissa ei ole joulusta mitään käryä. Erityisesti Brunei jäi mieleen paikkana, jossa ymmärrettävistä syistä ei ollut yhtään (länsimaista) jouluhypeä missään. Toisaalta monissa muissa Kaakkois-Aasian maissa on kyllä hyvin omaksuttu "jouluperinteet", vaikka uskonto on jotain muuta kuin kristillistä.

4
Ja sitten läpällä heitetty utopia: jos voisi muuttua näkymättömäksi ja saisi siivet selkään, niin lähtisin ihmettelemään jonkun Amazonin sademetsien eristäytyneen alkuperäiskansan elämää (heitä häiritsemättä siis).

Tuli käytyä Yanomamien Demini -nimisessä kylässä vuonna 1992 tai jotain sellaista, mutta siivet olivat Pilatus Porter. Intiaanivirasto FUNAI vaati lääkärintarkastuksen ja tubiröntgenin ennen kuin lupa irtosi. Samoin informoitiin, että Brasilian valtio ei ota mitään vastuuta mistään, inkkarit tekevät vierailleen mitä lystäävät eikä asioita tutkita eikä hutkita. Alueella garimpeirot tekivät tuhojaan, Boa Vistan lentokenttä oli hetken aikaa maailman vilkkain kenttä kun laittomat kullankaivajat lensivät viidakkokentilleen ympäri Roraimaa. Viidakko oli paikoin kuin pommituksen jäljiltä, kun sinne oli raivattu puskakenttiä joita hallitus sitten pommitti muusiksi. Yanomamit olivat pukeutuneet punaiseen villalankaan vyötäisillään. Kiintoisia aikoja.

Oho - aikamoinen reissu. Onhan noita stooreja siitä, että lähetyssaarnaajat tai elämysmatkailijat ovat joutuneet alkuperäisasukkaiden surmaamiksi. Ja toisaalta alkuperäisasukkaat ovat kuolleet vieraiden tuomiin tauteihin. Noista syistä omalta osaltani tällainen reissu on kyllä utopia-kategoriassa. Mutta kiehtoisi kyllä nähdä päivittäistä elämää tuollaisessa paikassa.

5
Balkanin maat / Vs: Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 13.11.2019, 21:07:21 »
Kävin Skopjessa + parissa muussa mestassa sen lähistöllä 2018 heinäkuussa. Ei ollut ainakaan kesäaikaan mitenkään erityisen saasteista ilmaa havaittavissa. Skopjea tai (Pohjois-) Makedoniaa muutenkaan en omien kokemusteni perusteella voi erityisesti suositella - kaikenlaista "ihan kivaa" oli kyllä tarjolla, mutta ei vaan mitään, joka olisi meikäläistä erityisesti kiehtonut. Halpaa maassa kyllä on ja turisteja on vähän. Mutta Balkanin suunnasta löytyy kyllä mielestäni niin monta kiintoisampaa paikkaa. Itse lähdin tuonne pääasiassa maabongauksen (ja osittain myös halpojen lentojen) vuoksi ja tarinan opetus oli, että ihan mihin tahansa ei kannata reissata ihan vain noiden ym. syiden vuoksi.

Matkapäiväkirjaa tämän reissun kohteista löytyy sivuiltani, siellä lisää stooria Skopjen perusmestoista + Kosovosta, jossa tuli myös reissattua-> http://www.acidkainen.net/kosovo-macedonia.html

6
Ja laitetaanpa pari muutakin kohdetta vielä…

-Antarktis (jos ei olisi budjettirajoitetta, aika kallis keikkahan joku laivareissu tuonne on)
-Länsi-Afrikka (jos saisi diilattua esim. jonkun road tripin porukalla, yksin en jaksaisi lähteä säätämään noihin vähemmän matkustettuihin maihin)
-Baikonur Kazakstanissa (periaatteessa mahdollinen, hankalaa jos haluaisi vielä nähdä jonkun raketin laukaisun)
-Joku Siperian hylätty kaupunki (näitäkin rundeja tehdään, mutta hinnat ovat aika suolaisia)

Ja sitten läpällä heitetty utopia: jos voisi muuttua näkymättömäksi ja saisi siivet selkään, niin lähtisin ihmettelemään jonkun Amazonin sademetsien eristäytyneen alkuperäiskansan elämää (heitä häiritsemättä siis). 

7

Mulla on kummallinen fiksaatio Papu Uusi Guineaa ja Solomon saaria kohtaan, en oikeastaan tiedä miksi. Mutta uskon että joskus sinne vielä pääsen. (sarja: etäisesti mahdollinen, mutta vaatii suurehkoja ponnisteluja)


Salomonsaaret eivät tehneet minuun kovin suurta vaikutusta, mutta PNG kiinnostaa minua myös. Salomonsaaret olivat melkoinen kehitysmaa, jossa ei sukeltamista ja sotahistoriaa lukuun ottamatta ollut mielestäni juurikaan nähtävää. Australiasta käsin on helppo tehdä reissu, vaikka turismi onkin Salomonsaarilla lähes olematonta. Honiara on kyllä yksi nihkeimpiä pääkaupunkeja, joissa olen ollut.

Salomonsaarten paikalliset kyllä haukkuivat PNG:n aivan lyttyyn (ja käyttivät muuten maasta ko. lyhennettä kuten aussitkin), eivät suositelleet visiittiä ko. maahan tylyn jengin ja rikollisuuden vuoksi. Mutta edelleen kiinnostaisi joku rundi kyseisen maan syrjäseuduille. Vaatisi kuitenkin minun makuuni liikaa säätöä oppaiden kanssa ja eihän tuo nyt ihan turvallisin mesta maan päällä ole, joten toistaiseksi on vielä todo-listalla tämä kohde…

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotels.com huono kokemus
« : 30.10.2019, 23:14:56 »
Hotels.com:in ja muiden vastaavien etuna on kyllä usein huomattavasti jotain random yksittäisen hotellin / ketjun sivustoa parempi käytettävyys. Jos olen reissussa ja etsin seuraavaksi yöksi jotain perusmajataloa niin aika usein tulee käytettyä tuttua varauspalvelua jos vaihtoehtona on esim. rekisteröityä jonkun ketjun omaan palveluun, syöttää luottokortin tiedot, tehdä pankin lisävarmennus jne. Ainakin booking.comissa kokemuksieni perusteella harvoin on oleellisesti kalliimpia huoneita kuin suoraan varattaessa. Eri asia, jos hakee jotain tasokkaampaa mestaa pidemmäksi aikaa - silloin voi "päästä tuntipalkoille" jos tsekkaa vaihtoehdot huolella.

Muutokset varaukseen kannattaa aina yrittää säätää suoraan majapaikan kanssa.

9
Yleinen / Vs: Kilroy - kokemuksia?
« : 26.10.2019, 13:42:02 »
Eikö jengi käytä enää perinteisiä matkaopaskirjoja? Itse tsekkaan yleensä mahdolliset paikallisten retkien järjestäjät Lonely Planetista, jossa on yleensä isompien kohteiden esittelyn yhteydessä Tours-kappale. Pääsääntöisesti hyviä kokemuksia on ollut LP:n "mainostamista" operaattoreista eri maissa ja mitään totaalista pettymystä ei ole osunut kohdalle ainakaan vielä. Nykyään tulee kyllä tsekkailtua myös retkijärjestäjien Tripadvisor-palautteita, joihin kyllä kannattaa suhtautua varauksella.

Kilroyltä en varaisi mitään etukäteen - veikkaisin, että toimivat joidenkin paikallisten toimijoiden retkien jälleenmyyjänä. Ja jos vaan mahdollista, niin käyn kohteessa paikan päällä paikallisessa matkatoimistossa sen sijaan, että varaisin netistä. Kivijalkamyymälä ja siellä saatava palvelu korreloi usein myös retken tasoon.

10
Mielenkiintoinen kysymys. Yleensä tulee tehtyä sen verran taustatutkimusta ennen reissua, että on realistiset odotukset kohteesta - joka taas on mielestäni paras keino välttää pettymykset.  Mutta jos mestasta tulee jotenkin erityisen huonot vibat heti ensimmäisinä päivinä, niin aika vaikeaa on saada niitä unohtumaan. Tällaisessa tapauksessa vaihdan kyllä mieluummin kokonaan toiseen paikkaan, kuin ehdoin tahdoin yritän löytää jotain parempaa spottia vaikka toiselta puolelta kyseistä stadia. Tai jos on ihan pakko vaikka lentojen vuoksi pysyä samassa kohteessa, niin vietän vaikka päivän-pari hotellissa rennosti kuin alan väkipakolla etsimään jotain veret seisauttavaa elämystä.

11
Meksiko / Vs: Mexico, kommunikointi, puhelimet, jne..
« : 18.10.2019, 22:26:03 »
Skypellä 400 minuuttia Suomeen 7,80€ / kk (siis jos haluat soitella suoraan mobiilinumeroihin). Vaatii toki wifin.

12
Yleisesti ottaen sanoisin, että enpä ole juurikaan muuttunut matkailun tuloksena. Vaikka käytyjä maita onkin takana jo yli 90, niin aika tavallista elämää etupäässä Suomessa on tullut vietettyä. Ja mitä enemmän on tullut reissattua, niin sitä vähemmän on paloa lähteä ihan vain lähtemisen vuoksi.

Pari pidempää breikkiä on tullut pidettyä duunista osittain reissaamisen vuoksi, mutta nyt ei ole mitään vastaavaa suunnitteilla. Ja ihan perus-toimistohommia on tullut tehtyä - ei siis mitään erityisesti reissuihin liittyvää.

Suurimpana antina reissaamisesta ovat tietenkin sekalaiset muistot ja kokemukset, kaikki se mitä on oppinut muista maista, kulttuureista + historiasta ja se, että osaa paremmin arvostaa pieniä arkisia asioita Suomessa.

13
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 18.10.2019, 22:15:24 »
Samaa mieltä mpalan kanssa. Sääntö-Suomessa kun ollaan niin kyllähän palstan säännöissä pitäisi erikseen kieltää pakettimatkoihin yms liittyvät postaukset jotta niistä saisi nillittää ::) ;D

Vastauksena alkuperäisen kysymyksen esittäjälle: onhan Suomessa edelleen ihan perinteisiä matkatoimistoja, joiden luulisi antavan tarjouksen haluamillasi spekseillä. Esim. Kalevatravel tai pienemmistä toimijoista Helin Matkat. Ja Google löytää lisää.

14
Yleinen / Vs: Matkailun myytinmurtajat
« : 18.10.2019, 22:04:08 »
Kun kerron käyneeni Pohjois-Koreassa niin aika usein saa kysymyksiä siitä, kuinka vaikeaa tai vaarallista se oli. Moneen kertaan olen vastannut, että yksi helpoimmista ja turvallisimmista reissuista, jonka olen tehnyt. Ainakin silloin, jos toimii kiltisti matkatoimiston ryhmän oppaiden ohjeiden mukaisesti. Ja ihan omatoimisestihan tuohon maahan on turha edes yrittää.

Israeliin liittyvät tarinat kuumottelusta immigrationissa osoittautuivat ainakin osittain todeksi, kun muutama vuosi sitten päädyin johonkin hämmentävään kuulusteluun siksi, että passissani oli paljon leimoja (joista osa oli muslimimaista)

Transnitriasta olen samaa mieltä. Oli helppo reissu vailla mitään hässäköitä. Kun en erikseen muuta pyytänyt niin minä sain v. 2018 tuon 10h oleskeluluvan. Käsittääkseni pitäisi olla joku hotellivaraus ainakin jotta saisi pidemmän leiman.

15
Niissä voi olla todella huono vaihtokurssi. Mielummin en nostaisi sellaisesta.

Voit saada huonon vaihtokurssin, jos hyväksyt monien automaattien ehdottaman käteisnoston muuntamisen euroiksi (usein surkealla kurssilla). Tätä ei missään nimessä pidä tehdä, vaan kun automaatti kirjaa noston paikallisessa valuutassa, niin luottokorttilaskullasi maksat valuutasta pankin päivän keskikurssia vastaavan "reilun" hinnan. Muistaakseni juuri Prahassa oli tuollaisia automaatteja jopa lentokentällä. Toinen vedätyksen mahdollisuus on automaatin pankin kulujen päälle perimässä nostopalkkiossa, joka kyllä yleensä ilmoitetaan etukäteen. Pankkien omissa automaateissa noita lisämaksuja harvemmin näkee.

16
Yleinen / Vs: Käteisnostot Etelä-Amerikassa
« : 21.09.2019, 12:13:24 »
Kannattaa ottaa mukaan sekä Visa että Mastercard. Minulla tuli ainakin 3kk E-Amerikan rundilla (Brasilia, Argentiina, Paraguay, Chile)  vastaan tilanteita, joissa jompi kumpi kortti ei aina syystä tuntematon toiminut automaateissa tai hotelleissa. Ja jonkun verran tuli vastaan automaatteja, jotka ilmeisesti huolivat vain ko. maan omien pankkien luottokortteja.

Mutta yleisesti ottaen ei ollut mitään ongelmia reissata korttien varassa - pääasiassa käytin Norskin Visaa. Pari sataa euroa riihikuivaa oli kyllä jemmassa hätätilanteita varten.

17
Japani / Vs: Japaniin ensimmäistä kertaa!
« : 01.09.2019, 16:43:04 »
Riippuu reissaustyylistäsi. Jos olet aiemmin tykännyt tehdä reissuja tyyliin pari-kolme päivää kohteessa ja sitten eteenpäin niin ehkä nautit samanlaisesta tahdista parikin kuukautta. Tai sitten iskee reissuväsymys jossain välissä ja haluat hiljentää tahtia.

Jos on mahdollista, niin lähde toki useamman kuukauden reissuun äläkä lukitse liikaa kohteita etukäteen. Japanissa on nähtävää vaikka pariksi kuukaudeksi mutta kyllä parissa viikossakin näkee paljon. Japanissa siirtymät paikasta toiseen eivät kestä tolkuttoman kauan eli paikan vaihtaminen helppoa. Vietnamissa on matkustaminen on sitten hieman hitaampaa.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 14.08.2019, 16:39:53 »
Täältä myös tykkäys edellisille kommenteille.

Ja taas oli Pallisten etusivulla uusi pläjäys kaupallista yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan suunnasta. Ketä kiinnostaa jonkun random inkkarikuppilan aika perussetin oloinen lounasbuffa, joka kehutaan maasta taivaaseen?

Myönnän, sorruin juuri hukkaamaan pari minuuttia elämästäni tuon linkin klikkaamiseen ja tämän vuodatuksen kirjoittamiseen. Blogipostauskin oli juuri sitä samaa kaavaa mitä odotinkin  ;D :P

19
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 09.08.2019, 11:04:54 »
Onhan siellä jotain pikkuputiikkeja, joista saa paikallispesoilla ruokatarvikkeita. Mutta mitään 7-11:ä on turha odottaa, tunnelma ja tarjonta on lähempänä Neuvostoliittoa kuin K-Kauppaa. Jos edullista safkaa haet niin hommaa paikallispesoja ja osta paikallisten suosimista pizzakiskoista tms "luukku seinässä" -henkisistä mestoista evästä.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 09.08.2019, 11:00:19 »
Komppaan paria edellistä postausta. Ja kyllä harmittaa palstan varsin passiivinen nykymeno. On todella sääli, että tällaisen kaikille avoimen foorumin sijasta matkailuaiheinen keskustelu on pirstaloitunut facebookkiin, bloggaajien salaseuroihin ja ties mihin muihin kanaviin. Syitä palstan hiljenemiseen ovat varmasti myös tuo mainittu aikoinaan yliaktiivinen moderointi ja edelleen esiintyvä uusille käyttäjille suoranainen vittuilu.

Tuli aikanaan käytettyä yhtä musiikkiaiheista foorumia, joka tapettiin pitkälti samantyylisellä toiminnalla kuin mitä Palliksissa on nähty : uuden säikeen avaaminen oli lähtökohtaisesti kiellettyä jos nyt joku oli vaikka viisi vuotta sitten postannut jotain samaan aiheeseen liittyvää, tyhmiä kysyvät uudet yrittäjät haukuttiin palstan veteraanien toimesta...

Sivuja: [1] 2 3 ... 23