Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - servechilled

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Aasia / Vs: Armenia
« : 02.07.2019, 23:20:23 »
Prepaid-taksi lentokentältä Yerevanin ytimeen kustantaa n. 10€. Parin firman tiskit löytyvät juuri ennen arrivals-aulan ovia. Lentokentän ympäristö vaikutti aika ankealta alueelta, en jäisi sinne yhdeksi yöksi vain sen takia että välttäisi pirssikyydin.

2
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 18.06.2019, 16:46:52 »
Kok-Tobelle myös miinusääni. Neuvostohenkinen huvipuisto, jossa voi toki ryystää kaljaa muovituolikuppiloissa. Mutta eipä paljon muuta.  Jos hienoja näkymiä haluat, niin mene mieluummin Medeu-nimiseen mestaan paikallisbussissa ja ajele kabiinilla niin ylös kuin pääsee.

Arasanin kylpylä on kyllä hieno mesta. Eipä juuri turisteja ollut ja englantia ei puhuttu sanaakaan. Kerrassaan hämmentävä kokemus oli tsekkailla kun paikalliset hakkasivat toisiaan vimmaisesti tammesta tehdyillä vihdoilla. Vahva suositus tälle mestalle.

Ja Charynin kanjonia olen tainnut suositella jo pariin kertaan tällä foorumilla.

3
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 28.05.2019, 14:30:25 »
Autostradoilla jengi tuntuu kyllä tykittävän aika huolettomasti (=yli rajoitusten) tien yläpuolella olevien kamerapatterien läpi.

Noiden ZTL:ien kanssa pitää olla kyllä varovainen, kamerat ovat hyvin piilossa ja kylttejä ei aina huomaa. Itse sain jonkun reilun satasen lapun yli puoli vuotta reissun jälkeen. Maksoin kiltisti, koska pienen googlauksen perusteella ainakin jotkut kaupungit laittavat noita kansainvälisille perintätoimistoille.

4
Balkanin maat / Vs: Dubrovnik-Budva (Montenegro) maitse
« : 09.05.2019, 14:43:38 »
Ei ole suoraa yhteyttä julkisilla.  Vaihtoehtoja:

1. Vuokra-auto
2. Taksikyyti Montenegron puolelle
3. Taksikyyti Herceg Noviin, josta bussilla pääsee ainakin Kotoriin asti
4. Bussi Dubrovnikin ytimeen ja sieltä toinen bussi kohti Montenegroa


5
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 09.05.2019, 14:28:39 »
Pari viikkoa sitten lensin Aeroflotilla Helsinki-Moskova-Yerevan ja takaisinpäin. Koneet olivat uudehkoja Airbuseja - sekalaisia havaintoja ja tunnelmia tässä:

-kaikilla lennoilla tarjoiltiin sämpylää ja hedelmiä ilmaiseksi
-juomapolitiikka oli varsin niukka: kaffetta ja vettä sai ilmaiseksi, alkoholia tuskin ollenkaan (eli rahalla lähinnä bisseä muistaakseni)
-palvelu asiallista mutta tylyä
-turvallisuudesta jäi vähän hatara kuva: turvavöitä ei syynätty kovin tarkkaan, jengi sai nousta seisomaan kun kone vielä rullasi ja kun istuin exit-rivillä niin ei tullut mitään opastusta siitä miten pitäisi toimia hätätilanteessa
-vaihto Sheremetjevolla oli sujuva (tosin minulla lennot olivat samasta terminaalista) - alle tunnin vaihtoaika riitti
-jengi taputti käsiään koneen laskeuduttua  ;D

Ei nyt mitään isompaa moitittavaa noista lennoista - lentäisin uudelleenkin jos hinta ja vaihtoajat olisivat kohdallaan. Mutta eipä mitään erityisen positiivistakaan jäänyt mieleen.

6
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 06.05.2019, 13:46:26 »
Kuljin Tbilisi - Baku välin muutama vuosi sitten seuraavasti:

-Tbilisistä minibussi Lagodekhiin, jossa yövyin
-Ladataksi rajalle ja Azerbaijanin puolella taas Lada alle Zaqatalaan
-Zaqatalasta minibussi Sakiin
-Sakissa yöpyminen ja seuraavana päivänä isolla bussilla kohti Bakua
-Bakun bussiasemalta taksilla keskustaan

Busseja tuntui menevän tiheästi ja takseja on tarjolla runsaasti kohtuuhintaan. Englantia ei juuri puhuttu, mutta eipä se menoa haitannut.

7
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 06.05.2019, 09:24:22 »
Mielestäni kiinnostavin spotti Bakun lähistöllä oli "mutatulivuoret". Samalla reissulla tuli tsekattua lähistöllä olevat kalliomaalaukset, jotka nekin olivat ihan kiintoisia. Otin hotellin kautta taksin alle, mutta kyllä julkisillakin onnistuu tuo retki. Lonely Planetista löytyy ohjeita.

Jos rannalla oleilu kiinnostaa, niin Bakun hieman omalaatuisille biitseille pääsee varsin helposti paikallisbusseilla.

Itse tsekkasin myös Sakin / Shakin / Shekin (mestalla on aika monta nimeä) matkan varrella kun tulin Georgiasta. Yksi yö riitti hyvin ja kuuluisa "linnahotelli" oli ihan kokemisen arvoinen yöpymispaikka


8
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 05.03.2019, 14:29:36 »
^otl:llä hyviä pointteja.

joskus junnumpana reissatessa osa seikkailua oli säätää noiden kaikkien em. sähläreiden kanssa, mutta nykyään niistä ei saa kuin huonoja viboja...

9
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 04.03.2019, 10:25:47 »
Periaatteessa en ole kovin valikoiva reissujen suhteen mutta ihan kaikenlaisista matkaamisesta en enää jaksa innostua:

-Kireällä aikataululla vedetyt duunireissut jätän väliin, jos vain mahdollista (tyyliin aikaiset / myöhäiset lennot ja päivä - pari jossain Euroopassa)
-Sotatoimialueet yms turvallisuusmielissä liian extreme-henkiset paikat
-Isot resortit - varsinkin jos niissä on muita kuin "hiljaisia aikuisia" (eli lapsiperheitä, juhlivia nuoria tms)

Afrikassa ei ole tullut kovin paljon reissattua, eikä mitään ihan palavaa intoa varsinkaan huonomman infrastruktuurin omaaviin maihin siellä suunnassa ole.10
Yleinen / Vs: Norwegian Air talousongelmat 2019
« : 19.02.2019, 11:42:16 »
AirBerlin lensi pari-kolme kuukautta konkurssi-ilmoituksen jälkeen (koska sai lainarahaa Saksan valtiolta).

Mikä ei tietenkään tarkoita, että Norjassa toimittaisiin samalla tavalla.

11
Italia / Vs: Modenasta päiväreissu Maranelloon
« : 15.02.2019, 10:06:42 »
https://musei.ferrari.com/en/maranello

FROM MODENA RAILWAY STATION
A paid shuttle bus link (gate no. 4) between Modena Railway Station and the Ferrari Museum in Maranello (20 km away) is available exclusively for visitors to the Museums and runs 90 minutes. The special shuttle bus also connects the Ferrari Museum in Maranello with the Museo Enzo Ferrari in Modena, which is around 1 km from the station. Tickets can be purchased on the bus itself, in the Museums or online. 

12
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 11.02.2019, 11:50:15 »
2018 tuli kolme uutta maata koettua eli Moldova, Kosovo ja Montenegro. Euroopan ulkopuolella ei tullut pitkästä aikaa käytyä ollenkaan ja muutenkin vuoden 2018 teemana oli uusintakäynnit vanhoihin tuttuihin Euroopan maihin, joista kaikista löytyi kyllä uuttakin nähtävää: Saksa, Puola, Tsekki, Viro, Englanti ja Itävalta

13
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 07.01.2019, 15:36:15 »
Metrolla pääsee 15 minuutissa Köpiksen ytimeen joten ehtiihän siellä hätäisesti pyörähtää  Tai sitten voi hengailla lentokentän hollilla, onhan siinä joku akvaario, linnoitus + puistoja ihan lähistöllä.

14
2017 ajeltiin rundi Milano - Pisa - San Marino - Rimini - Milano.  Pisassa ja San Marinossa "pakolliset" nähtävyydet näki hyvin siten, että ajettiin edellisenä iltana mestoille, yövyttiin jossain keskustan liepeillä ja käytettiin seuraava päivä kohteeseen tutustumiseen. Sitten illalla ajettiin seuraavaan kohteeseen. Onhan nuo sellaisia turistirysiä, että ei välttämättä toista päivää jaksaisikaan. Toki Pisasta löytyy muutakin kuin torni, mutta ei mielestäni mitään sellaista erityisen kiinnostavaa joka perustelisi pidemmän visiitin.

15
Etelä-Amerikka / Vs: Paraguaysta Brasilian puolelle
« : 10.12.2018, 10:19:58 »
Vähän samoilla nurkilla tuli oleiltua viime vuonna. Tulin Encarnacioniin Ciudad del Estestä ja tein päiväretken jesuiittakylän raunioille (näitä kai tarkoitat?), jonne pääsee helposti paikallisbussilla (se isoin kylä on noin kilometri päätiestä).

Jatkoin itse rajan yli Posadasiin Argentiinaan, johon pääsee paikallisbussilla Encarnacionin bussiasemalta. Rajan ylitys on helppo - pitää vain hypätä pois bussista ja odottaa seuraavaa kun passi on leimattu. Posadasissa oli pientä säätöä koska tuo paikallisbussi ei jatkanutkaan paikalliseen bussiterminaaliin toisin kuin monissa lähteissä väitettiin. Kyseinen terminaali sijaitsee jossain kaupungin laitamilla ja päädyin ottamaan taksin. Joku toinen paikallisbussi olisi kyllä vienyt perillekin mutta espanjan taitoni ei riittänyt tämän selvittämiseen.

Jatkoin itse matkaa Buenos Airesiin. Nopealla googlauksella löytyy tarinat siitä kuinka matka jatkuisi Brasilian puolelle: https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/americas-south-america/argentina/posadas-to-sao-borja-brazil


16
Egypti / Vs: Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« : 29.11.2018, 14:06:58 »
Kysyjä ilmeisesti hakee päiväretkeä Hurghadasta noihin paikkoihin?

Jos vaan mahdollista niin vietä edes yksi yö perillä, tulee muuten aika pitkä päivä. Vaikea noita maailmanluokan nähtävyyksiä kuitenkin on laittaa järjestykseen - siis jos vähänkään historia kiinnostaa. 

Jos aikaa on vain päivä, niin valitsisin pyramidit + egyptiläinen museo -yhdistelmän Kairossa. Luxor on minun mielestäni vielä kiintoisampi, mutta alue on sen verran laaja, että tutustuisin siihen rauhallisella tahdilla kahden päivän aikana. Luxorin temppeleissä ja haudoissa on niin paljon yksityiskohtia, että niitä ihmetellessä menee reilusti aikaa. Kheopsin pyramidi on aika nopeasti nähty eikä ole lähietäisyydeltä niin ihmeellinen, kuin voisi ehkä odottaa.

17
Intia / Vs: Intian plussat ja miinukset
« : 12.11.2018, 11:00:44 »
Aivan samaa mieltä edellisen puhujan ja Expatin kanssa  ;)

Minullakin on lukuisia duuni- ja lomamatkan yhdistelmiä koettuna eri puolille Intiaa ja mitään palavaa halua takaisin ei ole. Yleinen säätö, jatkuva vedätyksen ilmapiiri, saasteet ja järjetön liikenne ovat ne asiat, joita en jää kaipaamaan. Toki noille reissuille mahtuu paljon yksittäisiä kiinnostavia juttuja ja erinomaista ruokaa. Mutta kokonaisuutena plussan puolelle jäävä Intian reissu on vielä tekemättä. Ehkä joku kokonaan suurkaupunkien ulkopuolelle suuntautuva keikka jättäisi erilaiset tunnelmat?

18
Kiina / Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« : 12.11.2018, 10:50:21 »
Ainakaan pari vuotta sitten Finskillä ei ollut sopimuksia Kaakkois-Aasian halpalentoyhtiöiden kanssa matkatavaroiden siirtämisestä koneesta toiseen - siis jos olet ostanut erilliset liput. Itselläni oli muistaakseni Finski Honkkariin ja sieltä Cebu Pacific Air Filippiineille. Eli ruumaan laitetun laukun jouduin itse hakemaan + tekemään uuden checkinin. Ja tämä tietenkin vaati leimaa passiin. Honkkarin kenttä on kyllä aika mutkaton paikka eli mitään suuria jonotuksia tms säätöjä ei ollut.

Käsimatkatavaroilla reissatessasi ei tietenkään tarvi mennä läpi immigrationin vaan voit suoraan mennä portilta toiselle. 

19
Filippiinit tai Indonesia? Itse suoritin OWD:n Indonesiassa Gili Airilla - oli edullinen hinta, miellyttävä ympäristö ja asiantuntevaa opetusta.

Kaakkois-Aasiasta löytyy lukematon määrä sukellukseen erikoistuneita mestoja eli vaihtoehtoja on aivan valtavasti. Thaimaa on toki helpommin saavutettavissa verrattuna Filippiineihin tai Indonesiaan, joissa voit joutua matkustamaan aika pitkään päästäksesi sukellus-spoteille. Toki voit lähteä myös vaikka Karibialle, mutta hintataso voi olla ihan muuta kuin Aasiassa.

20
Kyllä - Hohenschwangaun sivutkin kertovat seuraavaa "The Mary’s bridge (Marienbrücke) will not be accessible to visitors from the 8th of October to the 9th of November 2018. "

Ikävä kyllä vastaavaa postikorttinäkymää linnasta ei oikein saa näkyviin mistään muusta paikasta, johon pääsisi tietä pitkin. Muista suunnista linnasta saa toki jonkinlaisen käsityksen, mutta paras kuvakulma on nimenomaan tuolta sillalta.

Käynti linnan sisätiloissa oli kyllä melkoinen antikliimaksi: turistit juoksutettiin valtavassa laumassa pikavauhtia läpi hämärien hallien ja hätäisen oloinen opas veti etukäteen käsikirjoitetun kierroksen ulkolukuna. Se alueen toinen linna oli itse asiassa kiintoisampi sisätilojen osalta.

Mutta jos silta on auki ja kelit kohdallaan, niin kyllä Neuschwanstein + ympärillä oleva alue on käymisen arvoinen. Kannattaa muistaa, että paikka on yksi Euroopan suurimpia turistirysiä ja meininki sekä väkijoukot ovat sen mukaisia... 

Sivuja: [1] 2 3 ... 22