Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SlummiViikuna

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
En koe reissaamisen hirveämmin muutaneen itseäni. Olen aina ollut melko levoton sielu, joka tarvii isompia irtiottoja välillä, jotta jaksan tätä kuuluisaa oravanpyörää täällä kotimaassa. Muistan joskus 8 vuotiaana suunnitelleeni lähteväni yksin reppureissaamaan jenkkeihin(oltiin asuttu vajaa vuosi Floridassa aiemmin..siitä tuo jenkkilä himo tuolloin) ja kysyin jopa äidiltä josko hän laskisi matkaan, mutta yllättäen ei lupaa herunut.  ;D

Reissaaminen on toki vahvistanut omaa itsenäisyyttä, uskaltamista ja pärjäämistä, mutta ne ovat ominaisuuksia, jotka minulla on aina ollut jo muutenkin.  En ole oikein juurtuja tyyppiä enkä kovin perhekeskeinen ja pystyn Suomessakin lähteä työn tai koulutuksen perässä helposti mihin vaan ja lyhyelläkin varoitusajalla. Ja ehkä juuri matkustelun ansiosta on helppo sulautua uuteen ympäristöön nopeastikin.  Lisäksi koulussa ei kielten opiskelu oikein sujunut, joten päätin heittää itseni pakko-oppimisen suohon ja matkustaa kirjojen lukemisen sijaan. Joka oli ehdottomasti oikea päätös.

Ehkä nuorempana reissatessa kiinnosti tuo biletyspuoli enemmän, kuin nykyään.

Ja tietty maailman tillistely vinkkeli on aika avara. Sitä ei näe mahdollisuuksia elämässä rajoittuneena pelkästään tähän tiettyyn paikkaan  vaan koko maailma on ns. avoinna, joka antaa itselleni sen vapaudentunteen, jonka ehdottomasti tarvitsen.
2
Pohjoismaat / Vs: The Atlantic Road Norja
« : 18.11.2019, 19:44:46 »
Mitään et menettänyt vaikka Atlantic Roadin skippasitkin. Aika mitäänsanomaton tienpätkä ja järjetöntä rahastamista. Ainoastaan sopivalla länsimyrskyllä - kun aallot lyövät tiestä yli - on paikassa jotain hohtoa.

Terv. Nimim. "Yli 30 kertaa Norjassa prätkällä"

No joo miksei niinkin, mutta kyllähän sen silti nähdä haluaa itse ennenkä siitä voi mielipidettä muodostaa, mutta katsotaan ensi syksynä, jos Norjan työharjoittelun yhteydessä sitten lisää nähtävyyksiä. :)

3
Pohjoismaat / Vs: The Atlantic Road Norja
« : 07.11.2019, 10:22:05 »
Reissu heitetty ja kirjoitin siitä blogiin pienen raportin, jos jotakuta kiinnostaa, kun itselleni ei niitä vinkkejä etukäteen löytynyt. :)
https://retkivanukas.blogspot.com/2019/11/norja-ja-2500km.html

4
Oon niin innoissani, kun pääsen taas reissuhehkuttamaan. Ensi nälkään Norjaa luvassa 3 viikon päästä ja jos kaikki menee hyvin niin vuoden päästä tähän aikaan olen työharjoittelussa Uudesa-Seelannissa tai Japanissa. 8)

5
Pohjoismaat / The Atlantic Road Norja
« : 24.09.2019, 07:14:00 »
Heissan..
Ollaan tempaisemassa Norjaan autolla. Ensin tuosta laivalla Tukholmaan ja siitä sitten lopullisena määränpäänä Haugesund, mutta haluan ehdottomasti päästä Atlantic Roadille ja geirangerin vuonoa tillistelemään, joten heitetään reissu "pienen" mutkan kautta.  ;D Onko täällä ketään, joka olisi käynyt tuolla ja olisi antaa jotain vinkkejä reitistä matkalle ja omakohtaisia kokemuksia teiden kunnosta tmv matkan taittamisesta? 🤔

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.01.2018, 13:09:18 »
7 wonders hostel, Singapore. Pullossa puhdistusaineen makuinen vesi(ostettu jostain downtownista)

8
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 25.01.2018, 16:48:56 »
Päädyin nyt loppujen lopuksi tuohon Kestrel 58 rinkkaan. Vei voiton farpointista lähinnä monipuolisten sivutaskujen takia joita farpointista ei löydy yhtäkään, sisällä olevaa verkkotaskua lukuun ottamatta. Tuntuu kyllä mukavalta selässä ja aika pieneen kasaan saa kiristysremmeillä sen vedettyä mikäli ei ihan täyteen pakkaa. Aion kyllä kokeilla saada tuon carry on laukkuna, pakko ainakin yrittää! :)

No niin pääasia, että löyty itelle sopiva! :) Joo näin kanssa pari farpointia käsimatkatavaroissa Singaporen lennolla. Ois se varmaan hyvin köytettynä tuo omakin saattanu mennä. No ehkä ens kerralla.  :D

9
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 23.01.2018, 15:36:07 »
HKI, Rotterdam Bier Huis, loman kunniaksi lasissa Crowmoore dry Apple  Matka on ns. Alkanut ja aamulla nokka kohti Singaporea.  8)

10
Matkaseuraa / Vs: Indonesia / Bali 20.1.-3.2.
« : 17.01.2018, 10:12:07 »
Jos huvittaa niin laittakaa yksityisviestillä puhelinnumeroa johon vois nakata vaikka whatsappia, kun pääsee kohteeseen. ^_^

11
Matkaseuraa / Vs: Indonesia / Bali 20.1.-3.2.
« : 13.01.2018, 12:32:08 »
Onko porukalla missä päin Balia tarkotus hengailla? Ite oon Kutalla muuten paitsi yhdeksi vuorokaudeksi oon varannu Gili T:ltä majotuksen.

12
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 12.01.2018, 15:27:00 »
Mie en oo kokeillu. Oon suosiolla varannu ruumalaukun ottaa sitte kentällä päähän, jos sen asian kanssa täytyy alkaa takkuamaan. Mut jos ei ota niin kokeile ihmeessä. Jos ei koko rinkka pursua aivan täysin ja on ruumalaukun painorajoissa niin onhan se mahdollista, et onnistuukin. :)

13
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 11.01.2018, 17:08:43 »
Joo tuota testattuani aloin ajattelemaan että mihin ihmeeseen tässä rinkkaa edes tarvitsee ku  on tälläinenkin vaihtoehto  :) Jotenkin mennyt aivan ohi että rinkka ei ole se ainoa vaihtoehto ja kun tiedän että en ole trekkailemaan/telttailemaan lähdössä niin tuo Farpoint riittää täydellisesti.


Mulla on Osprey Farpoint 55+15. Aasiassa rehasin sitä selässäni reilu 7 viikkoa. Oikein pätevä kapistus, tilavuuden ja juurikin noiden remmien piilottamisen kannalta. Lantiollakin istuu mukavasti ja siinä missä tavaroiden kanniskelu nyt voi olla mukavaa niin tällä se on tosiaan ihan ok. Pidempiäkin aikoja ihmismassoissa ja vaikka vähän kiireemmälläkin askelluksella. Osprey lähtee kohta mukaan myös Australiaan.Ei käyny mielessäkään että olisin tulevaa reissua varten vaihtanu rinkkaa.

Juu Aasiaan lähdin 2013 Siperian halki ja tuli piipahdettua Baijkal järvellä ja siitä jatkettua Mongolian kautta Kiinaan ja sieltä lauttailen Japaniin jne eli käytännössä Kiinaan asti käyttäen pelkästään junia ja busseja. Ja hyvin riitti Osprey, vaikka mukana oli vähä monen kelin vaatetta, jopa kenkää, makuupussia yms.   8)

14
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 09.01.2018, 22:11:01 »
Mulla on Osprey Farpoint 55+15. Aasiassa rehasin sitä selässäni reilu 7 viikkoa. Oikein pätevä kapistus, tilavuuden ja juurikin noiden remmien piilottamisen kannalta. Lantiollakin istuu mukavasti ja siinä missä tavaroiden kanniskelu nyt voi olla mukavaa niin tällä se on tosiaan ihan ok. Pidempiäkin aikoja ihmismassoissa ja vaikka vähän kiireemmälläkin askelluksella. Osprey lähtee kohta mukaan myös Australiaan.Ei käyny mielessäkään että olisin tulevaa reissua varten vaihtanu rinkkaa.

15
SlummiViikuna, kiitos vastauksestasi.
Tuosta working holiday visasta olen kuullut mutta ilmeisesti kariutuu siihen että kumppanini täyttää ensiviikolla 30v - ilmeisesti hän ei pysty enää saamaan tuota wh visaa?

Tottakai olisi ideaalia painaa niska limassa töitä ensin Suomessa ja sitten lähteä maailmalle mutta töitä ei tahdo löytyä. Ainakaan kokille jolla ei ole aiempaa työkokemusta. Jotta jotain jäisi oikeasti säästöönkin pitäisi molempien saada työpaikka.

Juu niinkuin tuolla mainittiinkin. Pääsee Australiaan kunhan astuu maahan ennenkä täyttää 31v.

Sitten täytynee laajentaa töiden etsintäpiiriä ja hakea jotain muutakin, kuin kokin työtä. Jos siis tosissaan haluaa reissuun lähteä. Toki voihan se olla ihan ekstreemiä vetää peeaanakin ja toivoa parasta.  ;D Tietty jos esim. Omaisuuden myymällä saa jonkinlaisen pääoman niin vaihtoehto se olisi sekin. :)

16
No Kanariahan vois olla hyvä vaihtoehto ainakin alkuun. Sieltä löytynee ravintola-alan hommia suht iisisti ja turistialueelle, kun pyyhällätte niin eiköhän siellä huonommallakin englannilla tule toimeen. Jotain tarjoilijan hommaa voisit tehdä sinäkin tai kyttäillä tarvitsisiko joku siellä asuva Suomalainen mahdollisesti esim. henkilökohtaista avustajaa.  Kaveri on asustellu talvikaudet siellä nyt kuutisen vuotta tehden kokin hommia.

http://www.rantapallo.fi/matkavinkit/toihin-kanarialle-viisi-ammattia-lomasaarilla/  Vaikka tuosta nyt alkuun.

Toki ulkomaille lähtiessä aina jonkinlaista pääomaa tarvitsee alkuun. Asumiseen yms. juokseviin menoihin siksi aikaa, että saatte töitä. Ei voi olettaa, että natsaa samantien ja kestää myös aikansa, että saa ensimmäisen palkan.Riippuen tietysti siitä, että maksetaanko se käteen vai miten.

Yks vaihtoehto on Australian Working Holiday. Kokille siellä on aivan takuuvarmasti hommia, etenkin sujuvaa englantia puhuvalle ja jos pääsisitte asettumaan jonnekin missä sulle löytyis, vaikka farmi hommaa tai pääsisit jonnekin baariin, jonne ei vaadita kovin hääviä englanninkielen taitoa niin mahdollinen maa se on sekin ja siellä ainakin ajan myötä sunkin kielitaito karttuisi. Australiaan tosin alkuun tarvitsisitte jo hiukan enemmän pääomaa, sinne ei ihan persaukisena lähdetä.

Miksei vaikka painaa kesää töitä Suomessa niska limassa, säästää rahaa ja irtautua syksyn tullen sitten maailmalle? Sullakin olis aikaa käynnistää joku hyvä sarja maratoni enkku teksteillä ja kartuttaa englanninkielen taitoa. :)

17
Yleinen / Vs: Jostain sitä rohkeutta
« : 07.01.2018, 03:30:18 »
Mainiota. Ei ku tsemppiä reissuun, kun sinne pääset!  8)

18
Yleinen / Vs: Ei-peruutettavan hotellihuoneen peruminen
« : 06.01.2018, 08:13:07 »
Ei se ole hyvää asiakaspalvelua, että antaa asiakkaan muokata kaikki selkeästi tarjolla olevat asiat mieleisekseen. Se on asiakkaan v-mäisyyttä aina olla vaatimassa milloin mitäkin speciaalia, (ja varsinkin se, että loukkaantuu sitten ja kiukuttelee, kun sitä ei ole saatavila) silloinkin kun on etukäteen selkeästi ilmoitettu mihin asiakkaan maksama raha hänet oikeuttaa ja millä ehdoilla.

Niinkuin moni on sanonut. Siksi on ei-hyvitettävät ja hyvitettävät huoneet. Toki kysyä saa ja kysymykseensä pitää saada ystävällinen vastaus ja perustelut, mikäli pyydetty toiminta ei ole mahdollista..SE on hyvää asiakaspalvelua. Mutta asiakkaan ei tule ottaa nokkiinsa oman virheen seurauksena tapahtuneesta tappiosta, vaikka varmasti se harmittaakin.
(Asiakkaan tyytyväisyys ei ole asia numero yksi HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ) Näitä niskojen nakkelijoitahan riittää, että ite mokataan ja sitten, kun asiakkaan mokan korjaaminen tai hyvityksen antaminen ei ole yritykselle mahdollista, niin lähdetään ovet paukkuen huutaen perään vielä, että "En tuu tänne enää ikinä!!" Ei siinä voi oikein, kun olkiaan kohauttaa ja miettiä mielessään, että tuon käytöksen perusteella varmaan parempikin niin.

Mutta tosiaan. Ebookersin kautta, kun oon tehny varauksen niin siellä varauksen perässä on puhelinnumero suoraan hotellille, joten jos booking.com tmv ei suostu varausta perumaan niin voihan se olla, että hotelli suostuu, joten ota yhteyttä hotelliin. Mutta elä kiukuttele, jos se ei onnistu, ku se on siun oma moka.

19
tuo blogin osoite on muuttunut. Siirryin takaisin vanhaan blogiini, jonne kirjoitin myös vuonna 2013 reppureissatessani Aasiassa.
http://retkivanukas.blogspot.fi

20
Matkaseuraa / Vs: Indonesia / Bali 20.1.-3.2.
« : 30.12.2017, 10:36:19 »
Joo vois ihan koodailla täällä lähempänä ja sopia tapaamista!  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5