Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Oksat

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.07.2020, 15:49:40 »
Shamrock Hotel, Greenbushes, Western Australia

Pullossa Hahn’s Ultracrisp

Puhelu frendille oudolla kielellä herättää mielenkiintoa vieruspöydissä

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 10.05.2020, 04:48:42 »
Sen kummemmin asiaan paneutumatta, mulla on Fennian matkavakuutus otettu syyskuun 2019 lopusta toukokuun loppuun 2020. Jatkoin sitä nyt täällä matkanpäällä elokuun 3. päivään saakka ja hintaa tuli 33€ tälle jatkolle. En nyt muista onko jatkuva vai mikä, joten ei ehkä sun kysymystä nyt oikein palvele :D

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 30.03.2020, 15:29:06 »
Tänään tultu Cha amista tutulla taksilla lentokenttähotelliin Lat Krabangiin, ei pysäytetty kertaakaan,
huomenna täysi kone AY 142 ja kotosuomessa Valtion piikkiin kotiin karanteeniin (yleisiä ei saa käyttää). Reissu lyheni kuukaudella, ei mahda mitään, maskeja käytetty viimeinen viikko, paluulennolle maski käyttöön myös

Me pysytään fanin kanssa aiheessa!

Old Mill Road Camp, Greenbushes WA, Australia.

Day 6/??? koska tänne jäätiin toistaiseksi eristyksiin duuniin. Pullossa vaihteeksi vanha kunnon Bulmerssi.

Pistäkääs joku provonurkka -ketju pystyyn, niin mukavampi jatkossakin lukea täältä nimenomaan niitä sijainteja. Olivatpa ne sitten lentokenttäkoodeja tai Nuuksiosta.

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 24.03.2020, 15:11:56 »
Old Mill Road Camp, Greenbushes WA, Australia. Tölkissä Canadian Club viskikola.

21 päivän duuni-swingin eka ilta. Homma jatkuu toistaiseksi normisti, pl. perus koronajärjestelyt ruokalassa ja pubissa.

Plan B:nä koko 40 hengen ryhmän eristäytyminen, eli jääminen tänne töihin yhtäsoittoa aina kesäkuuhun asti käymättä ulkomaailmassa.

5
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.03.2020, 14:14:08 »
Wuhan,lasissa koronaa

 ;D ;D ;D

Ettei ihan off topic mee, niin Talison Lithium Old Mill Camp, Greenbushes, WA Australia. Lasissa oli joku punkun tapainen.

6
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 21.02.2020, 03:40:20 »
Nyt vasta tajusin että ite tän ketjun aloittanut :D

7
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 21.02.2020, 03:39:27 »
2018 ainakin Sveitsissä tarra myydään sulle heti rajanylityspaikalla kun saavut maahan. Kiinteä hinta oli tuolloin 20-40€ jompikumpi, ja tuolla sai sitten ajella missä vain sen enempää murehtimatta.

Ranskassa on muistaakseni tietullit myös hmm... Ajettiin Rivieraa pitkin Espanjaan ja poikettiin ajaan Euroopan suurin silta Millau Viaduct, jonka ylitys oli 8€ / suunta, eli 16€ kun heitettiin u-käännös toisella puolen. Eli en muista oliko tietullit myös vai pelkästään tuo sillan ylitys joka maksoi.

Ajettiin joku 20 maata tuolloin 2018 ja Italia ehdottomasti vittumaisin mitä tietulleihin tulee. Sloveniasta Ranskaan pohjois Italian läpi motaria ja hintaa käsittämättömät 114€ plus bensat vielä päälle.

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.02.2020, 04:42:45 »
Australia, Perth, Scarborough, kämpillä aamupalalla. Lautasella paistetut munat, mukissa smoothie.

9
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 20.05.2019, 18:58:31 »
Komppaan edellistä. Monet kerrat käyty ja viimeksi 2018 tammikuussa posotettiin Slovenian Ljublanasta päivässä pohjois Italian läpi Ranskan Nizzaan, ja Italian tietulleihin motareilla napsahti joku käsittämättömät 120€ about tähän läpiajoon + koko sen Euroopparundin kalleimmat bensat. Bensanhintaa en muista, mut kallein oli. Hinta löytyy kyllä googletuksella.

TLDR; jos vähän enempi aikaa vältä motareita säästääksesi rahaa. Toisaalta aika on rahaa myös.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2019, 13:42:55 »
USH

Ei vettä eikä tuoppia, pähkinöitä vielä on.

Data loppui juuri, jesh!

11
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 12.03.2019, 11:39:58 »
Kiitti vinkeistä!

Jouduin ostamaan menopaluulipun, koska toukokuussa sen verta paljon tärkeitä päivämääriä Suomessa jolloin pitäisi olla back. 2kk matka-aika.

Meno on BA ja paluu Riosta. Tänään lähtö kuuden tunnin päästä, jaiks!

Soitin piruuttaan Argentiinan Helsingin lähetystöön, ja sanoivat siellä samaa, että ei siellä suomalaiselta oikein lippuja kysellä. Periaatteessa siis pitäisi olla lippu pois, mutta jos sattuvat kyselemään sitä tarkastuksessa, niin sitten vain joku nopea lipun osto pois maasta. Tämä siis lähetystön neuvo :D

12
Etelä-Amerikka / Vs: Maahantulosäännöt
« : 02.02.2019, 14:23:29 »
Täähän on hyvä ketju mun kysellä.

Mulla on nyt sellainen tilanne, että olen jonkin aikaa fiilistellyt, että seuraava pidempi reissu voisi kohdistua uudelle mantereelle, ja tällä kertaa E-Amerikkaan. Eli baby’s first time in SA kyseessä. Kuukauden päästä helmikuun lopussa olisin heti valmis lähtemään, ja reissussa voisin olla 2-3kk. Ennakkovalmisteluita olen tehnyt: keltakuume- ja lavantautirokotukset otettu ja olen ostanut LP:n ”South America on a Shoestring” -kirjan 😃 Lippuja tai mitään viisumeita ei ole.

Tätä ketjua lukiessa tulee vähän ristiriitaisia tunteita, kun jengi lentelee sinne ilman paluulippuja ja kaikkea muuta jännää. Onko näitä viisumisäädöksiä suomalaisia kohtaan kerätty mihkään pakettiin, vai katseletteko aina yksittäin suurlähetystöjen tms. sivuilta? Mitä suosittelisitte EA:n noviisille?

Tarkoitus olisi surffailla, parantaa espanjaa (hatara B1), hengailla ja bailata kaupungeis ja kattoo vähän must nähtävyyksiä. Portugalin kieli kiinnostaa jossain määrin.

Olisiko siis järkevintä ottaa menolippu esim. Rio tai BA, ja sieltä jatkaa dösällä johonkin? Saako / kelpaako dösälippu yleisesti pois maasta todistukseksi yms. Jotenkin ei yhtään fiilistä ottaa jo valmiiksi meno-paluuta EA - Helsinki, koska en tykkää liiasta suunnittelusta.


13
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 14.12.2017, 07:25:02 »
Kiitoksia ansku vastauksesta!

Tuohan kuulostaa hyvälle! Enhän mä tiennytkään että Google Mapsissa on tuollainen valinta, kun olen aina käyttänyt toista appia  ;D

Tässä hyvä saitti nastarengassäännöille: https://www.rengas-online.com/talvirengaspakko.html¨

Mitenkäs nämä nastarenkaat? Valvotaanko niitä oikeasti jossain rajoilla, vai onko ihan pistotarkastuksia jos sattuu joku kohdalle? Kenelläkään kokemusta? Lähinnä Puola mietityttää, että koitetaanko vaan hurauttaa läpi nastat alla.

14
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Euroopan tietullit
« : 13.12.2017, 20:50:50 »
Onko täällä kattavaa ketjua aiheesta kuten tällaista:
http://www.rantapallo.fi/eeva/2012/04/23/autolla-eurooppaan-tietullit-ja-moottoritie-silta-tunnelimaksut/

Kaverin kanssa olisi tarkoitus uudenvuoden tienoilla ajaa vanha (-94) Corollan louskuni Suomesta Espanjan Valenciaan. Reitti kulkisi Baltian maiden läpi ja Alppien eteläpuolelta.

Vakuutuksien osalta kaikki kondiksessa, joten pitääkö tietullien yms. motarimaksujen kannalta huomioida jotain kriittistä aina ennakkoon?

Lähinnä sillä fiiliksellä ollaan, että kun EU:ssa ollaan niin kännykän navit päälle ja senkun ajetaan. Ei viitsisi alkaa mitään tarroja ja lippulappuja osteleen, ellei ole puomi edessä. Easy going, ymmärrätte yskän?

Joten mitä oikeasti kannattaa hankkia ennakkoon ja veikkauksia paljon tuollainen yhdensuuntainen pätkä kustantaisi tulli-, motari-, vero- blaablaa rahastuksen suhteen?


15
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.10.2017, 20:57:05 »
Sarajevo, Haris Youth Hostel

Pullossa vissy, lautasella omat makarylli-setit

16
Espanja / Vs: Majoitus Las Palmasissa Kanarialla?
« : 05.10.2017, 12:14:52 »
Linkkiä ei tähän hätään pysty antamaan, mutta googlaa "feel surf camp Las Palmas".

Viime hiihtoloma tuli bunkkailtua tuolla. Keittiö vapaasti käytettävissä ja ulko-ovi aukeaa siihen rantabulevardille.

17
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.09.2017, 17:10:43 »
HEL T2, Oakbarrel

Lasissa Stallhagen Rocktober Red Ale slurp

18
Yleinen / Vs: Tšhernobyl-pakettimatka
« : 17.05.2017, 22:36:01 »
Heh oltiin fishbone siellä samana päivänä sit, mutta ei satuttu törmäämään 😃

Mietittiin tuota puljua, mutta päädyttiin Solo East travelliin. Hyvin toimi heilläkin, ei valittamista.

19
Kokemukseni ulkomailla ajamisesta ''omalla'' autolla rajoittuvat vain Helsinki - Riga ryyppy menopaluuseen ja pyrähdykseen Haaparannassa (kjeh kjeh), mutta vastaan silti.

Itselle homma oli simppeli: soitin Autoliittoon, jossa heillä on matkailupalvelut, ja pyysin henkilökuntaa listaamaan minulle tarvittavat matskut spekseineen kyseisiin maihin.

Sitten painelin vakuutusyhtiöni konttoriin, kerroin reitin, ja he kertoivat minkälaiset vakuutukset tarvitsen.

Tässä helpot toimenpiteet, jos haluaa selvittää liikoja miettimättä :D

Ostin kanssa EA-pakkauksen, heijastinliivit, tietyn kokoisen vaahtosammuttimen, FIN -tarran auton persiiseen (jos ei ole EU-kilpiä), vararengas oli jo valmiiksi. Näillä muutamilla rajoilla ei olla ikinä mitään tarkastettu.

Sit papereita vihreä ajokortti, vakuutukset englannin kielellä tai EU -koodeilla varustettuna jne. selviää kun soittaa. Auton omistaja olisi hyvä olla mukana ylimääräisen säädön varalta, joten jos auto ei ole jomman kumman nimissä, niin siirtäkää. Muuten valtakirja tms.

Käytännön vinkkeinä, niin ainakaan minulle ei peltipoliisin sakkoja ole tullut Virosta. Jos tiukka budjetti, niin tyhjällä tankilla heti matkaan ja tankkaa heti halvemmassa maassa. Tupakansytyttimeen liitettävä kylmälaukku kans jees! Jos haluatte ottaa jengiä kyytiin jossain välissä, niin blablacar.com

20
Eurooppa / Vs: Juna Kiova-Lviv
« : 17.04.2017, 00:04:28 »
Täällä jossain ketjussa jo aiemmin dissailin Lviviä. Oli aika floppi itselle, mitä Lonarista ja netistä luki ennakkoon hehkutusta. Puuttu sellainen wow -fiilis, mutta mielipiteitä ja makuja on monenlaisia.

Kiovan meizingistä tykkäiltiin ihan tosissaan, muutama kova nähtävyys Lavra, Rodina Mat jne., päiväreissu Chernoon, hyvät ostosmahdollisuudet ja kova yöelämä kera sellaisten Mila Kunis -like tytsyjen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7