Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sidabutar

Sivuja: [1]
1
Aasia / Vs: Minne Malesiaan syksyllä?
« : 03.07.2019, 16:37:45 »
Osassa Sabahin maakuntaa tapahtuu levottomuuksia, joten tarkkaavaisuus mittari kannattaa pitää korkealla. Sipadanissa on maailman luokan sukellusvedet, mutta saaren läheisyys etelä-filippiineille voi tuottaa vaaraa lähisaarten militanttien vuoksi. Lue uusimmat tiedotteet ennekuin teette päätöksen.

Orang utan = metsien miehen näkee "helpoiten" sumatralla bukit lawangissa.
2
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Khao Lak
« : 08.10.2015, 16:45:21 »
toi huone/asunnon alakerta mikä buukattiin on aika lähellä lentokenttää ja wild wild wet vesipuistoa, alueella missä asuu eniten paikallisia. tampines on alueen nimi. noin tunnin matka cbd alueesta. samanlailla tuolla itäisellä puolella on ravintoloita, kojukeskittymiä ja ostoskeskuksia. julkisethan rullaa ympäri maata, mutta tarkkana saa olla, että löytää perille.

3
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Khao Lak
« : 08.10.2015, 16:12:16 »
singaporessa yöpyminen on kyllä kallista, ellei just dormii mee tai ota huonetta tuulettimella. edellämainituista syistä etsimme halvempaa mahdollisuutta paremmilla ominaisuuksilla ja löysimmekin piakkoin airbnb kautta: maataso rakennus isolla pihalla ja grillaus mahdollisuudella, ilmastointi, jääkaappi, wifi, töllö, lämminsuihku ym. herkuilla hintaan 33e yö. ainoaksi miinukseksi voi sanoa sitä, jos se nyt ees on miinus, niin omistajat asuvat talon yläkerrassa.

4
Aasia / Vs: Indonesia taaperon kanssa
« : 06.10.2015, 01:14:32 »
näinhä se menee. jos haette 60vrk viisumia indonesian suurlähetystöstä helsingistä, niin kaksi naamakuvaa mukaan. käsittely aika on 3vrk. silloin viisumi on single entry. aukioloajat ovat seuraavat: 9.30-12.30

itse kanssa ollaan menossa taaperon kanssa indonesiaan singaporen kautta ja kiinnostaisi enemmän tietää noista viisumi asioista. saako tuon 30vrk oleskelulupaa aina kun saapuu maahan vai onko siinä joku rajoitus? entä jos jatkan VoA ja lähdenkin maasta, onko se vielä voimassa kun palaan?

5
täytyy kyllä myöntää, että on aika mielenkiintoista vaikkei se sitä sinulle ole.

googlettelin hieman asiaa ja löysin seuraavaa:

http://morgellonsdiseaseawareness.com/morgellons_photo_galleries/morgellons_particles_in_skin
vastaavatko "roskat" iholla kuvien mukaisia roskia?

eli suomeksi: syöpälaisharhaluulo a.k.a. akarofobia


6
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 25.09.2015, 00:03:45 »
sateinen kausi ajottuu yleensä marraskuulta-huhtikuulle balin leveyspiirille, mutta niinkuin kaikkialla kaakkois-aasiassa, sekaan mahtuu myös aurinkoa.

7
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 23.09.2015, 08:45:09 »
Saako tuolta budjettiluokan majoitusta paikanpäältä, vai onko suositeltavaa tehdä varaus etukäteen? Uskaltaako noihin bungaloweihin tms jättää kamat säilytykseen?
mikä on paikallisten suhtautuminen tatuointeihin? leimataanko heti kriminaaliksi?

budjettiluokan majoitusta saa, mutta kannattaa varautua maksamaan ~100k idr per yö. olemme jättäneet bungaloweihin tavarat ja siellä ne ovat pysyneetkin. saariahan kontrolloi mafia ja poliisilla ei ole vakituista majapaikkaa saariryhmillä(?), lähin lombokissa. en tiedä onko pelkkää puhetta, kun ovat sanoneet, että jos jotain sulta katoaa niin tee ilmoitus, jonka jälkeen "liikenne" pysähtyy ja tavarasi löytävät perille. mitä tulee noihin leimoihin, niin todennäköisesti ensivaikutelma on kriminaali, kyllä. kaveria luultiin pitkän skegen, muutaman leiman ja ison fyysisen koon takia ammattitappajaksi, tiedä sitten oliko vitsi.

8
Aasia / Vs: Lake toba syyskuussa?
« : 25.08.2015, 19:46:05 »
kesäkuukaudet: kesä ja heinä on toballa ns. high season, eli 'parasta' aikaa olla paikalla, sateiden kannalta, mutta ruuhkaista.

sadekausi sijottuu vuodenvaihteen kuukausille: joulukuulle ja tammikuulle. mitä muistelen niin, vettä saattaa tulla päivän, kaks, kolme aamusta iltaan ja viileää on, joten pitkähihanen mukaan. k-aasiassa jos olette olleet aikaisemmin, niin varmaan tiedätte sen, että vaikka onkin sadekausi silti aurinkoakin piisaa.  omasta mielestä juuri nuo vuodenvaihteen kuukaudet on parhaita: tinkiä voit huoneiden hinnasta, valinnanvaraa piisaa ja ei ruuhkaa.

9
Aasia / Vs: Aasian reppumatka
« : 17.08.2015, 01:09:50 »
Suositelkaa mihin mennä thaimaassa

sehän riippuu pitkälti siitä mitä haluat tehdä ja nähdä reissussa. suuntaisin ensin dösällä chumphoniin ja sieltä saarille: tao, phangan, samui tai kaikki kolme. phanganin kemut olivat kyllä hienoja: decot, grafiikat, ympäristö, musiikki(varauksella). en nyt puhu fullmooneista vaan niistä pienemmistä esim. halfmoon tai blackmoon kemuista. paluu takaisin capitaliin ja sieltä kambotsaan vaikka pattayan tai changin kautta. kuukausi on aikana aika rajallinen ja en suosittele ottamaan turhan paljon eri kohteita siihen. en ole käynyt kambotsassa, joten en osaa sanoa paikasta mitään.

ps. repun kanssa kukkaro ei tykkää phuketin länsirannoista tai phi phi saarista.

10
Aasia / Vs: Malesia joulukuussa - vinkkejä matkaan?
« : 17.08.2015, 00:35:43 »
itä-malesiassahan on monsuuni/sadekausi tuohon aikaan, joten se kannattaa jättää väliin. sen sijaan lännessä on parhaat säät. lapsen kanssa matkustavana suosittelen jättämään taman negaran viidakon väliin ja suuntaavan länsi rannoille: langkawi, pangkor ja ruokamekkaan penang. langkawistahan pääsee kätevästi myös koh lipelle, joka on kylläkin joulukuun aikoihin ruuhkainen.

yks vaihtoehtohan on myös mennä johorin kautta singaporeen ja sieltä botskilla batam, bintan tai karimun saarille. indonesiaan suomalainen ei tarvitse viisumia jos viipyy vain 30 päivää.

11
en tiedä liittyykö tioman kutinoihin, mutta sieltä on jotkut matkustajat saaneet parasiitin nimeltä "Sarcocystis", joka on aiheuttanut matkailioissa erilaisia oireita. en tiedä oletko saanut juuri tuon, joka aiheuttaa sinussa näitä oireita mitä olet kokenut.

12
kävittekö tiomanin saarella itä-malesiassa? muutenkin olisi kiva tietää missä olette tarkalleen käynyt.

13
Aasia / Vs: Budjetti: Bali - Thaimaa - Laos
« : 06.08.2015, 20:02:47 »
kuukaus aikana on lyhyt. en välttämättä kolmea tai jopa useampaa eri maata siihen sisällyttäisi. teidän budjetilla ei paljoa lentomatkustusta tehdä jaa maateitse aikanne käy vähiin. tonni kuukaudeksi riittää nipin napin, jos ei käytä huumeita, alkoholia ja naisia mielinmäärin. pitää myös huomioida se, että asumuksenne ei todennäköisesti täytä länsimaalaisia standardeja.  repun kanssa, kun lähtee täältä elintasopohjolasta, niin välillä saattaa himoita hieman parempaa.


14
noin lokakuun puolivälissä alkaa itäisellä puolella malesiaa sadekausi/monsuusit. tähän vuoden aikaa perhentianit ja tiomani ovat "suljettuja". jotain toimintaa löytyy turisteille, mutta osa resorteista, ravintoloista, yms. turisti fasiliteeteista ovat kiinni. kannattaa myös huomioida se, että botskit eivät välttämättä liikennöi kyseisille saarille johtuen kovasta merenkäynnistä (daily check).

tsekkaa:

selectiveasia.com
wonderfulmalaysia.com

15
Aasia / Vs: Matkabudjettinne Aasiassa.
« : 17.04.2015, 23:19:20 »
summat riippuu pitkälti siitä missä päin liikkuu ja nukkuu. turisti alueilla missä on paljon kilpailua on usein myös huokeampaa. syrjemmässä saattaa tilanne olla toisin.

itse on tullut käytyä thaimaa-(malesia)-indonesia akselilla 8 kertaa ja kulutus on ollut aina paikasta riippuvainen.

indonesian sumatralla päivä budjettini on ollut pienin, noin 10€ . balilla(kuta, sanur) summa oli noin 30€ , johtuen kalliimmasta huoneesta. gileillä(trawangan ja air) noin 20€ .

thaimaassa phuket on ollut kalleimmasta päästä(huoneiden hinnat korkeat) ja budjetti ollut noin 40€ . hua hin noin 20€ . phangan, tao saarilla noin 20€ ja samuilla hieman korkeampi noin 40€. bangkok 40€, pattaya 20€, changin saarella 20€.

malesiassa en ole ollut kuin kuala lumpurissa jossa budjettini oli noin 40€

ylläolevissa summissa on pelkkä syöminen ja nukkuminen. alkoholin ja muiden päihteiden kanssa pelehtiminen nostaa budjettia hurjasti. varaisin nukkumiseen ja syömiseen 20-50€ per päivä riippuen siitä missä vietät suurimman ajan.

16
Aasia / Vs: Gallup: Matkabudjetti Kaakkois-Aasiassa
« : 18.01.2015, 05:54:56 »
Tällä hetkellä on kohtuullisen edullista reissata Indonesiassa: Eurolla saa päälle 14500 Indonesian rupiaa. Euron kurssi on tullut hieman alas suhteessa dollariin ja siitä johtuen EUR/IDR kurssikin on hieman huonompi. Muutama kuukaus takaperin eurolla sai yli 15000 Indonesian rupiaa.

Mitä tulee noihin kustannuksiin(majoitus, ruoka, retket, päihteet), niin BALI ja GILIT ovat Indonesian kalleinta aluetta. Yksinkertaisesti siksi, että kysyntä ylittää tarjonnan useimmiten. Saako balilta tai gileiltä huoneita enään alle 200k IDR? Viimeksi vuonna 2011 on tullut käytyä.
 
Sumatralla on hieman edullisempaa: toba, bukit lawang saa huoneita alle 50k IDR, mutta alueet eivät ole niin suosittuja.

17
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 18.01.2015, 05:02:50 »
Balille kun pääset niin suoraan helvettiin vaan, eli KUTAlle. Pääset kokemaan aitoa balilaisuutta. No vitsit sikseen. Pohjoisessa on hiljaisempaa kuin etelässä, vähän kuin kotimaassakin.

Paatteja lähtee myös AMEDista, joka on noin 40-50min nopeampi. Kaikki riippuu tosin meriolosuhteista. Jos on herkkä tasapainoelin, suosittelen ottamaan ENNEN botskia pahoinvointi napin huuleen.

En nyt pelottele sinua tai ketään, mutta SPEED BOATin reissut on aivan karmeita: vene natisee, paukkuu ja moottorit huutaa kuin hyena jos on hiemankaan aallokkoa. Jos ei, niin matka menee mukavasti kannella tai 'hytissä' :-) TIP: katso, että sinulle on oma pelastusliivi. Indonesialaiset turvallisuus standardit eivät ole ihan länsimaisella tasolla.

18
Maalaisjärkeä käyttäen ja paikallisia tapoja noudattaen ei ole ongelmaa matkustaa Indonesiassa taikka Malesiassa. Indonesiahan on maailman suurin muslimimaa väestöltään. Indonesialaiset muslimit(pois lukien ACEH) eivät ole niin hartaita, kuin lähi-idän maissa. Voisi jopa sanoa, että heillä on mieli avoinna. Yleisesti voidaan myös sanoa, että Indonesia on huokeampi maa matkustaa, asua ja syödä, kuin Malesia, pois lukien Balin ja Gilien turistunoituneet paikat.

Jos kerta suuntasi/mielenkiintosi käy kohti borneota, otat lennot Helsinki-Singapore-Helsinki. Singaporessa yö/kaksi/kolme jonka jälkeen lento (SILKAIR, AIRASIA, MALAYSIA AIRLINES) MALESIAN borneolle KUCHING(sarawak) kaupunkiin, jonka jälkeen matkustat itään päin. Pysähdyt matkanvarrella Bruneissa ja missä lie ikinä haluatkaan. Saapuessasi TAWAUhun(google maps pitäisi olla jo auki tässä vaiheessa) otat jälleen uuden suunnan ja tälläkertaa kohti SEMPORNAa joka tulee olemaan päämajasi PADI OPEN WATER n. 250e +-20e kurssin ajan ja sen ajan mitä sukellat. SIPADAN joka on sukellus päämääräsi, on maailman luokan sukelluskohde.

eli: Helsinki-Singapore-Kuching-Brunei-Tawau-Semporna-Sipadan- ja paluu rakkaaseen kotimaahan jotain kautta. Siinä menee kuukausi leikitellen. Turha on hamuta paikkoja ja maita liikaa, olet nuori, sinulla on aikaa vielä. Jos Indonesian viidakko puoli kiinnostaa, niin voit tehdä lauttamatkan Tawausta Tarakaan.

Malesian Borneo: kehittyneempi infrastruktuuri = matkustamiseen kuluva aika on pienempi
Indonesian Borneo(Kalimantan): infrastruktuuri olemattomampaa = matkustamiseen kuluva aika on pidempi

Jos reissun teet tuonne päin maailmaa se ei tule olemaan helppo, mutta PELKO POIS ja REPPU SELKÄÄN, mitään et saavuta kotisohvalla.

Mitä tulee tohon tukan väriin, niin sinuna pitäisin sen perus väreissä: musta, maantieväri, ruskea ja niin edelleen, ymmärrät pointtini. Yksin matkustavana naisena olet jo huomion keskipisteessä.

19
Aasia / Vs: Gilit - Majoitusvaraus
« : 31.08.2012, 22:45:36 »
Alustavan suunnitelman mukaan oltaisiin Singaporessa pari yötä, Balilla (jossain) pari yötä, siitä Gileille reiluksi viikoksi, takaisin Balille pariksi yöksi ja sitten Singaporeen. Aikaa siis Singaporen ulkopuolella olisi reilu 2 viikkoa. Onko suunnitelma hyvä ja missä Balilla kandee nuo 4-5 yötä viettää?


singapore on nasta mesta. ruoka on erittäin maukasta ja kohtuu edullista, joskaan tekemistä ei niinkään ole. singaporea suosittelen erittäin lämpimästi!

bali...aivan hirvittävä paikka. siihen saareen en halua enää nousta jalkaisin taikka laskeuta renkain. tosin käytiin vain muutamassa mestassa (ja ajatuksena olisi kyllä nähdä sitä toistakin puolta), joten kokemus on hyvin suppea: KUTA, PADANGBAI ja SANUR. mistään edellä mainituista paikoista ei ole jäänyt mitään hyvää sanottavaa. en suosittele, ellei ideana ole nähdä nuorison älytöntä örvellystä ja kännispedeilyä. kuinka moni lie on sanonut, että bali on hyvin kaunis ja ystävällinen maa, sitä se on, tietyissä paikoissa. tää on nyt hieman pahasti sanottu, mutta en ihmettele näitä muutamaa tuhoisaa iskua mitä balille on tehty.

KUTA: hey mate, hey mate.
SANUR: vanhuksia

gilit on asia erikseen. nopeavene vei meidät padang baista ensin trawangille. heti hypättyäni rantaveteen tuli muutama ukko: "hey u want something? i have marihuana, cocaine, ecstasy, what u need? what u want?" ei niin mairittelevaa. poliisejahan ei saarilla työskentele. saari ryhmillä toimii mafia, pelätä siis ei tarvitse. trawangan on kiireisin saari (kolmesta) hevoskärryineen ja turistimassoineen. huoneita saa hyvään hintaan ja muutenki oleskelu on kohtuu vapaata. saaren länsipuoli on huomattavasti hiljaisempi, kuin kiireinen venesatamapuoli. snorklailimme saaren ympäri, mutta korallit ja vedenalainen maisema oli tuhon partaalla ja ruman näköistä (johtuen kuulemma veneistä ja syanidi kalastuksesta, sääli) gili airilla oli paremmat vedet, vedenalainen maisema, hiljaisempi saari ja muutenki rennompi tunnelma. gili menolla en ole käynyt, muuta kuulemma saarista parhain. tämä reitti tehtiin 2011 tammi-helmikuussa.


mitä tulee tohon, että kannattaako balilla yöpyä, niin ei kannata. yksi yö ja heti aamulla pois saarelta.

20
Aasia / Vs: malesia
« : 31.08.2012, 04:36:27 »
minkätasoinen yöelämä siellä on?

penangista en tiedä karvaakaan. KL:ssa on alueita yöelämälle; tyttöjä naapurimaista, paikallisia, länkkäreitä... kallista juoda humalaan itsensä(, kun muslimi maa on). hienoja diskoja ja baareja on; kysy paikallisilta neuvoja mihin suuntaan kävellä. tämä kokemus on vuodelta 2009.

vs thaimaa: et välttämättä löydä samankaltaista hullua menoa kuin bkk/pattis/samui/tao/phangan akselilta. mielestäni jos haluaa kemutella (thaimaassa)niin suuntaa, noille edellämainituille saarille tai thaimaan disni ländii.

Sivuja: [1]