Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tiltu Kultu

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Matkatavaran upgreidaus
« : 18.09.2017, 02:40:52 »
Nostelen vanhaa ketjua.

Varasin lennot tuolla pienimmällä käsimatkatavaralla Gdanskiin, koska uskomme matkakumppanini kanssa pärjäävämme parin päivän getaway tuohon mahtuvalla tavaralla.
Nyt kuitenkin rupesimme aprikoimaan, joskos löytyisi edullisia ostoksia ja päätimme "korottaa" matkatavaran ruumalaukuksi. Mutta sepä ei näköjään ole yksinkertaista tai sitten en vain ymmärrä. Monessa paikkaa sanotaan, että sen voi tehdä online tai call centerin kautta. Mutta ei mitään linkkiä siihen online-tapaan missään. Osaako joku fiksumpi neuvoa?

2
Balkanin maat / Vs: Kreikan saaristo
« : 25.05.2015, 03:15:58 »
Onko täällä Lesvoksen kävijöitä?
 Tuli varattua matka, kun edullisesti sai. Vasta jälkikäteen tuli tarkistettua kartasta, missä päin sijaitsee - onkin lähempänä Turkin kuin Kreikan rannikkoa, joten mieleen tuli käväistä Turkin puolellakin samalla reissulla.
Matkatoimisto tarjoaa jotain markkinareissua Ayvalikiin 50 eurolla / hlö. Kannattaako pulittaa tuo summa vai kannattaako näin noviisina lähteä itsekseen seikkailemaan? Ovatko liikennöitsijät luotettavia? Miten julkiset kulkee saarella?
Entä muuten, mitä Lesvoksella kannattaa ehdottomasti tehdä?Onko maasto kovin mäkistä pyöräilyä ajatellen ja/tai onkohan vuokrapyöriä tai muita -kulkuneuvoja hyvin saatavilla?
Kovin oli hintsusti tietoa tarjolla googletellessani :(

3
Olettekos kuulleet... / Vs: Lutikka - tylsä tuliainen
« : 09.01.2015, 05:03:47 »
Luteista pitää ehdottomasti ilmoittaa hotellille/majapaikalle, jotta voidaan ehkäistä ongelman laajeneminen.

Ainakin Suomessa  ludehavainnon tultua ilmi otetaan (tai tulisi ottaa)  huone pois käytöstä ja  siirretään asiakas viereiseen huoneeseen. Ko huoneessa ja sen naapureissa suoritetaan perusteellinen myrkytys ja sängyt ym otollinen irtaimisto tuhotaan, jollei niitä voi erikoiskäsitellä pesulassa, johon ne kuljetetaan tiukasti suljetussa muovisäkissä. Huoneiden tilannetta tarkkaillaan tiiviisti ja tuholaistorjujan luvalla otetaan taas käyttöön.
Lisäksi lentokenttä- ym hotelleissa, joissa yöpyy paljon kansainvälistä porukkaa ja miksei muissakin, tehdään viikoittain pistotarkastuksia luteiden varalta.

Luulisi muissakin länsimaissa otettavan ongelma suurella vakavuudella, joten jos joskus jossain on luteita ollut, ei se tarkoita että näin olisi.

Lisävinkkeinä itse antaisin vielä säilyttää mahdollisuuksien mukaan matkatavaroita kylpyhuoneessa, tai ainakin viedä ne sinne siksi aikaa kun tekee huoneessa ludetarkastuksen. Petari kannattaa kääntää ja etsiä niitä pilkkuja. Lisäksi kannattaa tutkia sängyn pohjaa sen mitä pystyy vaikka taskulampulla.

Itse saunotan tavaroita heti kotiin palattuani. Kosmetiikan ja muut arat tavarat otan tosin pois,

Kevennyksenä erään reissun, jonka aikana onnistuin lietsomaan ludevainoharhaisuuteni ihan uusiin sfääreihin, vitsailtiin kavereiden kanssa, että kotiin päästyäni ennen autosta nousua riisun kaikki vaatteet, poistun autosta ja poltan auton.

4
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 09.01.2015, 04:17:02 »
Kiitos kattavasta vastauksesta, on tehty matkustaminen helpoksi nykyaikana kun suoran vastauksen saa näin näppärästi ^^

Eiköhän sunnuntaipäivä Potsdamissakin kulu ihan mukavasti. Olisiko jotain mukavaa ruokapaikkaa vielä vinkata sieltä?

5
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini / Potsdam
« : 07.01.2015, 04:56:15 »
Mulla tulevan Berliininmatkan lento on perillä sunnuntai-aamuna. Mitä tekemistä/näkemistä voisi sunnuntaipäivälle keksiä Berliinissä? Schloss Charlottenburgissa käyn varmaan jossain vaiheessa, muuten taidan tällä reissulla jättää museot väliin. Olisikohan linnavierailu fiksuinta siis  hoitaa pois alta jo sunnuntaina ja saako siellä aikaa kulumaan kuinka hyvin?

 Walking Tour on tiedossa sitten maanantaina, joten tietyt nähtävyydet jätän sinne (juutalaisten muistomerkki,Checkpoint Charlie, Brandenburgin portti yms). Hotellin liepeiltä lähtee bussi 100, voisin toki hypätä senkin kyytiin.

Millainen paikka Potsdam on mielestänne?
Onko siellä helppo liikkua ja onko rautatieasemalta kävelyetäisyydellä mitään mielenkiintoista (palatseja esim)? Ja kauankohan matka kestää?
Hankin Welcome Cardin ABC-alueille - onko tällä mitään väliä minkälaisella junalla matkaa taittaa, kuten esim noissa Schönes Wochenende- ym lipuissa?


6
Me  matkataan Pärnuun Tallinnasta näillä näkymin omalla autolla heinäkuussa.
Laiva on satamassa jo ennen puolta päivää ja kämpän saa vasta klo 17 alkaen, joten olisikohan matkan varrella mitään mielenkiintoista pysähdyspaikkaa?
Vaihtoehtoisesti aikaa voisi toki kuluttaa Tallinnassa - minkä verran auto tätä hankaloittaa? Onko pysäköintimahdollisuuksia jne?

7
Onko noista Players- showsta tai The Cutting Edgestä kokemuksia?  Mahdollisuudet käydä ovat ma-ke -illat ja tietenkin meistä kiinnostavimmat esitykset menee to-la -iltaisin :/
Kannattaaks noihin varailla lippuja etukäteen?

8
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yöelämä
« : 09.01.2014, 02:47:57 »
Kävimme jossain irkkupaikassa China Townissa tai Sohossa...jossain sen M&M- kaupan lähellä kuitenkin. Siinä oli ties kuinka monta kerrosta ja livebändi esiintymässä. Paikan nimi taisi olla O´jotain.

Saimme muuten paikalliselta hyvän vinkin sisäänheittäjien varalle: Kun tulevat tuputtamaan lippuja tyyliin "vain kymmenen puntaa", kannattaa vastata olleensa samassa paikassa eilen ja maksaneensa vain 5 puntaa. Ja kas, summa tippuu heti :)

9
Phantom of the Opera oli aivan mahtava! Menisin uudestaankin katsomaan, jos tulevan reissun matkaseura siitä innostuisi :/

Nyt oltais oltu menos katsoo STOMPia, mutta kaikki päivät, joina päästäisiin, on jo loppuunmyytyjä :(

Onko jollakulla antaa hyvää stand up- vinkkiä?

Ajateltiin myös mennä näille lippukojuille päivänä, jona ajateltiin harrastaa jonkun sortin kulttuuria ja katsastaa saman illan tarjonta.

10
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 09.01.2014, 02:37:32 »
Hyvinkin jännästi pääsi käymään niin, että lokakuiselta reissulta palattuani tuli varattua seuraavat lennot helmikuulle ;D
 
Matkaseura on tällä kertaa eri.

Varasimme pöydän lounaalle Gordonin York&Albanysta Camdenista. Kokemuksia?

Edelliseltä kerralta mieleen jäivät Victoriassa sijaitsevat  http://kazan-restaurant.com/ ja   http://themarquisofwestminster.com/ , joihin pitää päästä uudelleen ja ovat kätevästi "kotimatkan" varrella..

Jamie Oliver's Diner voisi olla mukava kokeilla myös. Viime reissulla oli tarkoitus käydä syömässä Jamie's Italianissa, mutta en saanut sinne enää pöytävarausta eikä jaksettu lähteä kokeilemaan onneamme paikan päälle.


11
Lentomatkustus / Lentopelkoisen matkaseurana
« : 06.10.2013, 17:11:28 »
Miten lentopelkoisen kanssa matkustavien kannattaisi asiaan suhtautua? Onko jotain keinoja helpottaa kaverin oloa?
 Latelenko samoja faktoja lentämisen turvallisuudesta, kuin jotka löytyy jo kaikista lentopelkoa käsitteleviltä saiteilta ja kirjoista?
Ajattelin käyttäytyä mahdollisimman normaalisti., mutta entä jos psyykkauksista ja etukäteisharjoituksista huolimatta paniikki iskee?
 Kaverin pelko kohdistuu lähinnä nousuihin ja laskuihin, joten ei sitä voi komentaa käytävälle kävelemänkään. Yrittäisinkö kehittää jonkun keskustelun nousun ja laskun ajaksi - saisikohan se ajatuksia muualle vai pystyykö siinä tilassa keskittymään mihinkään muuhun? Mietin sitäkin, että jos yrittämällä yritän kiinnittää huomion muuhun, saako jo se pelkästään kaverin ajattelemaan pelkoa voimakkaammin? :D
Pakotanko kaverin puhumaan koko ajan siitä, miltä tuntuu?
Kaveri siis valmistautuu lentomatkaan lukemalla jonkun oppaan, ottamalla omat turvaruoat mukaan koneeseen ja kuuntelemalla musiikkia, ei istuta lähtöportilla odottamassa lentoa vaan vaikka haahuillaan tax freessä koneen lähtöön saakka.
Pyritään muutenkin tekemään lentäminen mahdollisimman stressittömäksi jättämällä suosiolla laukut ruumaan ja yöpymällä edellinen yö hotellissa sekä olemalla ajoissa liikenteessä.

Kysyn tottakai kaveriltakin vielä, mikä hänen mielestään olisi parasta, mutta kiinnostaisi muidenkin lentopelkoisten kokemukset.

12
Saako ennakkoon maksetut liput kuittia ja maksukorttia näyttämällä jo aiemmin samana päivänä, vai vasta illalla ennen musikaalin alkamista? Pyörimme varmasti päiväsaikaan teatterin lähettyvillä, ja mietimme jos hakisi liput etukäteen. 
Meitä on sinne siis kaksi suuntavaistotonta lähdössä ja haluamme välttää kaiken ylimääräisen säädön iltasella, joten tarkastamme myös teatterin sijainnin etukäteen :D

13
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 13.08.2013, 10:20:25 »
Kuinkahan realistinen budjettini on, kun suunnittelin keskimäärin 20 eur / pvä käyttää syömiseen niin, että yhtenä päivänä söisin hieman paremmin?  Pyöriikö sandwich-/keittolounaiden hinnat pubeissa samoissa kuin Edinburghissakin (5-8£)? Mäkkäristä toki saa vatsantäytettä ainakin edullisesti ja sitten Tescoista ja Sainsburyista. Hotellimajoitukseen sisältyy aamiainen.

14
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 13.08.2013, 10:16:32 »
Heh, kiitos synninpäästöstä edes noilta osin :D
Juu, ei siinä jäis kuin kolmisen kymppiä/lärvi maksettavaa menopaluusta.
Itse olen jotenkin helpottuneempi, jos saan osan matkan kuluista maksettua jo etukäteen. Näin huijaan itseäni, että olisi enemmän rahaa käytettävissä kun ei tarvitse miettiä pääsymaksuja ja junalippuja ;)

15
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 12.08.2013, 22:33:17 »
Niinkö? Oletko aivan varma?  Millä tarkalleen olet liikkunut?
Olin itse ymmärtävinäni, kuten mainitsinkin edellisessä viestissäni. Täytyykin perehtyä näihin vielä uusiksi.

16
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yöelämä
« : 12.08.2013, 22:30:04 »
Kiitos vastauksestasi :)
Olemme Lontoossa ma-pe, joten valitettavasti viikonloppua emme siellä näe (tällä kertaa).

17
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yöelämä
« : 12.08.2013, 10:57:38 »
Olisiko tuoreita vinkkejä, mihin mennä iltaa viettämään? Onko teillä kokemuksia näistä:
Tiger Tiger http://www.tigertiger.co.uk/Findyournearest/London.aspx
Electricity Showrooms http://www.electricityshowrooms.com/

Käykö noissa kukaan syömässä, kun näkyvät mainostavan ruokaakin? Pitääkö varailla pöytää tms etukäteen?
Entä kun tuo alempi näkyisi olevan puoleen yöhön saakka auki viikolla - mihin tuolta voisi sitten jatkaa jos tanssijalkaa vipattaa?
Miten britit pukeutuvat baareihin? Samalla tavalla kuin "Snog, marry, avoid" - sarjan typykät? :D

Mitä muita paikkoja suosittelisitte, jotka olisivat viikollakin auki? Olemme keskimärin 25-vuotiaita ja pidämme vähän rennommista paikoista, joissa olisi kuitenkin tanssittavaa musiikkia eikä mitään dinzdinztsygytsygy- tyylistä jumputusta.

18
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 12.08.2013, 10:45:55 »
Meitä lähtee kolmen neitokaisen poppoo Lontooseen lokakuussa ja tutkiskelin matkustusvaihtoehtoja  välille Gatwick-Victoria. Meidän tarkoitukseemme sopivin taitaa olla Gatwick Express (Group return £69,80) ja mikäli oikein ymmärsin, lienee tämä myös ainoa, jossa ei tarvitse etukäteen tietää tiettyä junaa, jolla matkustaa; "Valid witihin five days of the date selected and return on any day within 1 month." Kaikissa muissa näkyisi olevan superhalpoja lippuja tietyille kellonajoille, mutta meillä menee yksi laukku ruumaan (shoppailujen varalle ;)), niin on sen verran monta muuttujaa, jotka vaikuttavat aikaan, jonka kipitämme laskeuduttuamme junalle. Lisäksi kyseessä entuudestaan tuntematon lentokenttä.
Ainoa, mikä arveluttaa, on että ulkomaalaisille tarjotaain ainoastaan "Ticket on departure"- vaihtoehtoa lippujen saamiseksi.  Onko tämä jollekin Pallontallaajalle tuttua? Onko tämä varmasti luotettava tapa, ettei vaan käy niin, että etukäteen ostan liput, enkä saakaan niitä enää kentällä?

19
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ostospaikat
« : 11.08.2013, 21:54:30 »
Mitä ovat nämä "markkinat" tarkalleen? Niistä on ollut puhetta lähes jokaisessa netin matkaoppaassa, mutta en osaa oikein hahmottaa, eroavatko Suomen markkinoista ja miten?  Ovatko samanlaisia kuin Suomessa torimarkkinat, eli erilaisia kojuja jne, vai ihan fyysisiä liikkeitä? Mitä niissä myydään? Entäpä vaatteet - ovatko samanlaisia rikoorytkyjä, kuin mitä Suomen markkinoilta ja festareilta saa niistä ihmekojuista? Mitä markkinoilta kannattaa hankkia? Onko markkinoita joka päivä ja ovatko oikeasti vierailun arvoisia?

20
Iso-Britannia / Musikaaliliput, paikat jne
« : 11.08.2013, 12:03:47 »
Matkustan lokakuussa Lontooseen, ja ehdottomasti haluan nähdä Phantom of the Operan.

Kysymykseni:
- Missä Her Majesty's Theatren katsomossa olisi hyvät paikat? Olen valmis maksamaan tuosta hartaasti odotetusta musikaalielämyksestä enemmän kuin alimman hinnan, mutta en kuitenkaan mansikoita.

-Kuinka varmasti saman päivän lippuja noista kojuista saa? Eli kannattaako pelata varman päälle ja kuitenkin ostaa liput netistä? Olen katsonut Ticketmasterin ja Visit Britain- sivuilta

-Onko joku ottanut opetional discount -ruokailua täältä:  http://visitbritainswe.entstix.com/book/optional-extras/1018/161/3?bookingDate=1381948200&type=E&seatNo=Grand%20Circle%20F11-13&performanceTimestamp=#extras  ja onko kannattanut?

-Miten musikaaliin kannattaa pukeutua?

-Onkohan siinä Travel cardissa jonkun mainitsemaa etua "kaksi musikaalia yhden hinnalla"?

Sivuja: [1]