Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MeriR

Sivuja: [1] 2 3
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 14:32:45 »
Liekö olemassa vakuutusyhtiötä, jonka matkustajavakuutuksesta korvattaisiin matkan peruuntuminen koronaviruksen takia? Siis siinä tapauksessa, että on itse terve, mutta matkakohteeseen ei päästetä matkustamaan (tai sieltä ei päästetä pois) karanteenin tms. vuoksi. Omalta vakuutusyhtiöltä tuli viesti, että esim. majoituspaikan karanteenista aiheutuvia kuluja ei korvata - paitsi, jos itse sairastuu. (Kannattaa siis saada tartunta!) Onko palstalaisilla matkustajavakuutuksia, joissa tällaisia vakuutusyhtiön altavetoja ei ole?

Luin jostain keskustelusta, että UM:n matkustustiedote olisi virallinen peruste saada korvaus matkasta. Tai ainakin jos kyseessä on matkanjärjestäjä, niin virallinen peruste saada takaisinmaksu. Tietääkö joku paremmin?!

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 07:58:53 »
Palasin toissailtana Lissabonista. Jotain epäilyjä oli sielläkin sairastuneista, mutta ilmeisesti ei vahvistettuja. Frankfurtin kentällä näkyi jo paljon kasvomaskeja; jollakin oli kaksi, toinen piti omaansa rennosti kaulalla.

Pääsisiköhän töistä karanteeniin itämisajaksi.

Kesän Irlannin reissun majoituksia en taidakaan vielä varailla. Ainakaan ilman ilmaista peruutusta, mikä ei Airbnb:n vakikäyttäjälle oikein onnistu.

Nyt näyttäisi sielläkin olevan 9 vahvistettua tartuntaa. Itsellä olisi lennot nyt maaliskuussa Lissaboniin, mutta harkitsen josko siirtäisi kun kerran joustavasti saisi. Eikä varsinaisesti ole pakkoa matkustaa. Näkyikö siellä katukuvassa vielä tilanne mitenkään?

3
Sainkin tähän hyvän vastauksen terveysasemalta. Kiinnostuneille tiedoksi, että lyhyelle matkalle rokotus ei ole välttämätön jos esimerkiksi pystyy pitämään hyvästä käsihygieniasta huolta ja yöpyy siisteissä majapaikoissa. Lisäksi tietenkin myös esim. normaali jääpalojen välttäminen, pullojuomien juominen.

4
Terveys ja turvallisuus / Lavantautirokote Seychelleille
« : 05.04.2019, 11:09:53 »
Hei, edessä 11 päivän reissu Seychelleille. Oletteko ottaneet lavantautirokotteen tuolle ajalle? Rokote.fi suosittelee rokotusta jos matkan pituus on muutamaa viikkoa pidempi.

5
Afrikka / Vs: Seychellit ensi keväänä
« : 26.11.2018, 22:20:09 »
Kenelläkään vinkkejä hyvistä majoitusvaihtoehdoista, esim. bed- and breakfast -paikat? Aamiainen lisämaksusta plussaa.

6
Afrikka / Seychellit ensi keväänä
« : 10.09.2018, 09:35:16 »
Ensi kevään reissu perheen kanssa suuntautuu hieman yllättäen Seychelleille. Tavoitteena on viettää rentoa rantalomaa suhteellisen kohtuullisin kustannuksin vaikka tiedossa on toki, että saari on kallis (tai ainakin noin Suomen hintatasoa). Tarkoituksena on varmaankin vuokrata auto. Isoihin ja kalliisiin resortteihin emme halua, mutta majoitumme mielellämme siisteihin BB-paikkoihin tai huoneistoihin, jossa olisi lähellä ranta ja jonkin kylän palvelut. Olemme saarella 11 yötä ja otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä

•   Kannattaako jakaa aika esim. Mahen ja Praslinin kesken?
•   Majoitusvinkeistä kahdelle aikuiselle ja lapselle (9- ja 12-vuotiaat).
•   Mitä saarella kannattaa juuri sinun mielestäsi nähdä (jos jotain muutakin kuin rantoja)?
•   Kaikesta mitä sinulle ikinä tulee mieleen!!

Kiitollisena vinkeistä!

7
Näin olen kyllä tehnytkin. Ajattelin lähinnä josko löytyy vinkkejä, millaisilla yhdistelmillä esim. perheet ovat alueella matkustaneet.

8
Hei, suunnitellaan vähitellen ensi talvenkin (helmi-maaliskuu) reissua tuolloin 9- ja 12-vuotiaiden lasten kanssa. Pääasiassa olisi tarkoitus panostaa rantalomailuun, mutta reissuun voisi yhdistää suurkaupungin kuten esim. yhdistelmä Singapore ja Langkawi. Mitä muita vaihtiksia olisin tuon tyyppiselle yhdistelmälle? Emme ole aiemmin reissanneet Aasiassa muuta kuin läpikulkumatkalla. Myös esim Vietnam kiinnostaa.

Muita vaihtoehtoja reissulle olisivat Mauritius ja Seychellit, jotka nyt eivät tietenkään Aasiassa ole.

9
Jatketaan vaikka tähän ketjuun.

Melbourne-Sydney autolla rannikkoa pitkin helmikuussa, aikaa kolme viikkoa. Pakolliset nähtävyydet ja suositeltavat pysähtymispaikat kiinnostaa.

Hei!

Hieman viime tipassa, mutta kuitenkin...Itse saimme tosi hyviä vinkkejä näiltä sivustoilta autoreissulle Sydneystä Melbourneen.

http://www.australia.com/en-my/itineraries/nsw-sydney-to-melbourne-coastal-drive.html

https://www.visitnsw.com/things-to-do/drives-and-road-trips/sydney-melbourne-coastal-drive

Milla

10
Hei,

tässä oma postaukseni blogissa tuolta meidän reissulta https://valkoisiahiutaleita.wordpress.com/2017/05/27/autolla-australiassa-rannikkoa-pitkin-sydneysta-melbourneen/#more-9014

Palailen myöhemmin vielä tarkemmin. Ja mihin ainakin me olisimme poikenneet jos aikaa olisi ollu enemmän.

11
Palasimme eilen reissusta. Aivan huikea reissua, ja ajoimme todellakin tuota rannikkoa kahdella yöpymisellä: ekana päivänä noin 300 km, toisena noin 450 km ja viimeisenä noin 300 km. Ajoimme aika paljon rannikon pikkuteitä, mutta myös päätietä. Jossain vaiheessahan itse Coastal Drivekin jatkuu päätietä pitkin. Aika ei millään olisi riittänyt pikkuteillä ajamiseen koko matkan ajan, eikä se ollut meillä tavoitteenakaan. Joka ilta ehdimme majapaikkaan ennen pimeän laskeutumista viiden paikkeilla ja ehdimme tehdä pysähdyksiä mielenkiintoisiin paikkoihin. 

12
Lentomatkustus / Vs: Heathrow ja kuuden tunnin vaihtoaika
« : 25.03.2017, 21:32:35 »
Minne jatkatte? Olemme pari kertaa matkanneet Heathrow'n kautta USA:an kahden tunnin vaihtoajalla ja kiirettä piti molemmilla kerroilla. Ei ehditty kahville eikä vessaan. Tuossa ajassa jossain kentän ulkopuolella käyminen menee sellaiseksi kiirehtimiseksi ettei varmaankaan maksa vaivaa.

Olemme matkalla Singaporen kautta Sydneyyn. Olen vahvasti kallistumassa siihen, että otamme mahdollisimman rennosti kentällä ennen pitkää matkaa. Olen itsekin joutunut kiirehtimään koneelle juurikin Heathrowlla, vaikka olen varannut Lontoosta kentälle tulemiseen hyvin aikaa.

13
Lounge esim No1. Ei tarvitse korttia tai kutsua. Pääsee rahallakin. Juotavaa, pikkupurtavaa, leivonnaisia yms. Myös suihkut ja hieronnat löytyy. Hieman rennompi tapa odotella koneen lähtöä.

Joo, tätä katsoin kyllä mahdollisena vaihtoehtona. Sisäänpääsystä saanee vielä alennustakin Dinersilla.

14
Lentomatkustus / Heathrow ja kuuden tunnin vaihtoaika?
« : 22.03.2017, 22:26:44 »
Matkustamme huhtikuussa Heathrown kautta muille maille, ja tiedossa on noin kuuden tunnin vaihtoaika. Onko mitään järkeä lähteä käymään tuossa ajassa esim. WIndsorissa tai kannattaako säästää omia ja perheen hermoja viettämällä leppoista aikaa kentällä?

15
Ajoimme tuon välin kahdella yöpymisellä kun kiire yllätti. Rantatiet ovat todella hitaita ajaa. Eli en suosittele mitään 500km päivämatkoja.

Ajoitteko nimenomaan A1/Princess Highwayta? Pisin väli meidän suunnitelmillamme olisi nimenomaan tuo Batemans Bay Bairnsdale väli. Mutta lennot Sydneystä Melbourneen ovat vielä harkinnassa myöskin.

16
Tere. Meikäläinen on nyt tullut Sydneystä kohti Melbournea jonkin matkaa ja aikaa on kulunut toista viikkoa ihan julkisilla liikkuen. Voin laittaa tarkempaa infoa kunhan muutaman viikon päästä kotiudun täältä. Tää kännykällä kirjoittaminen ei oo niitä kaikkein mukavimpia juttuja...

Kiitti! Laita ihmeessä viestiä :) Meillä lähtö parin kuukauden kuluttua, ja tarkoitus ainakin toistaiseksi olisi parin yön taktiikalla ajaa Sydneystä Melbourneen. Näkemistähän tuolla reitillä on hirmuisesti, mutta katsotaan muutamat missä aiotaan yöpymisten lisäksi pysähtyä, mm. Jervis Bay. Yöpymiset Batemans Bayssa ja sitten Bairnsdalen nurkilla.

17
Australia ja Oseania / Majoitus Sydneyssä huhtikuu 2017?
« : 24.07.2016, 17:05:52 »
Ottaisin vastaan suosituksia huoneistohotelleista Sydneyn keskeisimmillä paikoilla? Tarkoitus viipyä Sydneyssä viisi yötä, matkassa siis kaksi aikuista ja kaksi kouluikäistä lasta. Vaatimuksena siis ainakin oma keittiö/keittiönurkka. Uima-allas plussaa.

Onko tietoa miten ajoissa majoitus kannattaa varata? Australian kansallispäivä näyttää ajoittuvan 25.4. päivään. Onko tietoa voivatko majoitukset jo nyt olla varattuja tai tulevatko vasta myöhemmin myyntiin?

18
Ensi keväälle luvassa reissu Australiaan. Lento on Sydneyyn ja paluu Melbournesta. Onko kokemusta kannattaako ajomatka rantaa pitkin Sydneystä Melbeourneen vai onko lento kätevämpi, kun aikaa kaiken kaikkiaan on vain reilut pari viikkoa? Hienoltahan reitti kyllä vaikuttaa. Tarkoitus on aluksi olla Sydneyssä ja siirtyä sen jälkeen Melbourneen.

19
Koska elän jatkuvassa matkakuumeessa, seuraavia reissuja aletaan suunnittelemaan ajoissa. Viime helmikuussa rakastuimme Andalusiaan, mutta huhtikuulle olisi suunnitteilla uusia maisemia mahdollisesti Italiaan. Sisilia autoillen kiinnostaisi. Muita mielenkiintoisia seutuja?

Kesäkuussa on roadtrip suunnitteilla Islantiin, mutta huhtikuussa mieli halajaisi Etelä-Eurooppaan. Italia on vahva ehdokas.

Reissussa kaksi aikuista ja kaksi lasta.

20
Espanja / Vs: Lento Malagaan ja siitä Sevillaan?
« : 28.02.2016, 10:13:31 »
Hauskaa, että Espanja tarjoaa meille kaikille sopivan tavan matkustaa :) Oikein hyvää reissua!

Sivuja: [1] 2 3