Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Frida_

Sivuja: [1]
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Lomavinkkejä Texasiin?
« : 02.10.2015, 13:50:06 »
Dallasissa ollessa kannattaa käydä Fort Worthissa katsastamassa ainakin Stockyards. Paluumatkalla sitten auto alle, kiva reitti voisi olla esim. Austinin ja San Marcosin (outlet) kautta San Antonioon, ja sieltä takaisin Houstoniin.

2
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 25.10.2013, 10:54:36 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Viro
4. Espanja
5. Saksa
6. Ranska
7. Luxemburg
8. Italia
9. Vatikaani
10. Tanska
11. Alankomaat
12. Belgia
13. Monaco
14. Itävalta
15. Tsekki
16. Iso-Britannia
17. Irlanti
18. USA
19. Meksiko
20. Puerto Rico
21. Latvia
22. Liettua
23. Venäjä
24. Sveitsi
25. Serbia
26. Montenegro
27. Kroatia
28. Unkari
29. Bosnia & Hertsegovina
30. Australia
31. Vanuatu
32. Uusi-Seelanti
33. Valko-Venäjä

3
Noh, toimistossa oli muidenkin lentoyhtiöiden merkkejä, eli voi hyvinkin olla alihankkijasta kyse. Euroista kuitenkin puhuttiin, ja vouchereista myös erikseen. Vertailuna mahdollisia tulevia tapauksia varten; Liettuan päässä, missä meidät jätettiin koneesta, virkailija mainitsi voucherin olevan isompi kuin 450 euron rahasumman, muttei eritellyt tarkemmin vaan totesi Finnairin asiakaspalvelun palaavan asiaan. Asiakaspalvelu puolestaan tarjoaa 250 euron rahasumman vaihtoehtona 350 euron arvoista lentovoucheria.

4
Ehkäpä tässä sitten kävi inhimmillinen moka virkailijan osalta. Olisi tietysti ollut kiva, että olisivat suoraan sanoneet asian, jos näin on käynyt, niin oltaisiin säästytty turhalta ihmettelemiseltä. Tosin sitten olisivat samalla tulleet myöntäneeksi erheen, jolloin olisi ollut myöskin mustaa valkoisella, että näin on joku joskus luvannut...  ;)

Itse pohdiskelin asiaa selvitellessäni, että mahtavatko nuo EU:n määrittämät summat olla vakiomääräisiä, vai vaadittuja minimikorvaussummia. Tarkennuksena vielä, että meidän tapauksessa aivan aluksi puhuttiin 250e korvauksesta, mutta kun selvisi, että paluu venähtää seuraavan vuorokauden puolelle aiemmin tarkoitetun muutaman tunnin sijaan, niin virkailija totesi summan olevan tässä tapauksessa suurempi, siis tuon mainitun 450e. Ilmeisesti kai sitten puhui ohi suunsa tuon kohdalla. Ajattelin toiveikkaana, että olisi ollut yhtiön omasta ohjeistuksesta kyse, mutta taisi olla turhaa hyväuskoisuutta.

5
Olettekos kuulleet... / Vs: Lowcostholidays.fi???
« : 24.10.2013, 11:55:21 »
Pari tuttua tätä on lähiaikoina käyttäneet, ja ihan positiivisia kokemuksia molemmilla. Ymmärsin heidän puheistaan, että ilmeisesti tämä lowcostholidays lähinnä räätälöi lennot + hotellit yhteen, lisämaksusta myös lentokenttäkuljetukset yms. Mitään opaspalveluja tms. paikanpäällä ei ollut tarjolla, eli ei ehkä täysin kielitaidottomalle sovi, mutta muille aurinkolomalle halajaville kyllä.

Toisella matkalla oli lennetty Espanjaan Ryanairin kyydillä, toisella reissulla ilmeisesti SAS:lla. Hinnoista en osaa sanoa, mahtoiko tulla eroa verrattuna siihen, että olisi itse erikseen varaillut lennot + hotellit. Aika edullisiahan nuo reissut tuntuvat olevan verrattuna perinteisten matkatoimistojen tarjontaan.

6
Meillä on Finnairin kanssa episodi menossa. Meidät jätettiin taannoin ylibuukkauksen takia koneesta pois (ei oltu vapaaehtoisia, mutta ilmeisesti viimeisinä check in:issä, eli ei ollut vaihtoehtoja). Ongelmana on nyt se, että tapahtumahetkellä lentokentällä Finnairin virkailija ilmoitti meidän saavan 450€ korvausta + että meihin otetaan Suomesta käsin Finnairilta yhteyttä korvausasiassa. Suomessa Finnairin asiakaspalvelussa oli korvaussumma kuitenkin yllättäen pudonnut 250 euroon, eikä mistään muusta ole heidän mukaansa ikinä mitään puhetta ollutkaan. Emme kentällä hoksanneet pyytää kirjallista lupausta, joten meillä ei ole asiasta mitään käypiä todisteita. Kuluttajaneuvontaan olemme olleet yhteydessä, mutta he eivät voi käsitellä asiaa johtuen kirjallisten todisteiden puutteesta. :(

En löytänyt googlailemalla vastaavia tapauksia - onkohan kenellekään muulle käynyt näin? En tiedä mihin tuo alunperin luvattu 450€ perustui - onko Finskin sisäisissä säännöissä mainittu tällaisia summia, vai tekikö virkailija kenties virheen sen mainitessaan.

Olisin varmasti ollut tyytyväinen tuohon 250 euroonkin (joka siis on tälle lennolle EU-lain määräinen summa), jos mistään muusta ei olisi mitään mainittu. Mutta nyt tietysti harmittaa, kun ensin on ilmoitettu yhtä ja lopulta tarjotaankin lähes puolta pienempää summaa  >:(. Eli jos jollekulle joskus luvataan lennon peruuntumisesta/viivästymisestä tiettyjä summia, kannattaa rahat joko vaatia heti, tai ainakin kirjallinen lausunto asiasta.
Sivuja: [1]