Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hard

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Yleinen / Vs: COVID10 pandemian vaikutus matkustamiseen
« : 07.05.2020, 13:06:46 »
On muistettava, että valtio omistaa yhä enemmistön Finnairista ja tämän koronakriisin myötä en kyllä jaksa uskoa, että omistuksista luovuttaisiin ja yhtiö naitettaisiin jollekin Pohjoismaiselle firmalle. "Oma" lentoyhtiö kun on huoltovarmuuden kannalta iso juttu, ei olisi hääviä, jos meidän liikenteestämme noin yleisestikin päätettäisiin Tukholmassa mutta tämmöisessa kriisitilanteessa se voisi olla painajaismaista. On huomattava, että jokainen lentoyhtiö pyrkii operoimaan "omalta" kentältään ja fuusion myötä meidän lentomme muuttuisivat enenevässä määrin vaihdollisiksi. Turisteille tietty ei iso juttu mutta liike-elämälle  ja julkisen puolen virkamiehille yms. todella iso asia.

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 24.03.2020, 21:40:47 »
Mielenkiintoista infoa ulkomailla jumissa oleville:

24.3. klo 19.55 Ulkoministeriö voi auttaa järjestämään kotiutuslennon, jos Suomeen ei pääse muuten lentämään

Ulkoministeriö tiedottaa tänään tehdystä periaatepäätöksestä, jonka pohjalta se voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä Suomeen maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla. Syynä päätökseen on koronavirustilanne.


3
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 13.03.2020, 10:18:43 »
Kovia keinoja, kun nyt suositellaan, ettei mihinkään ulkomaille pidä matkustaa ja että mistä tahansa ulkomailta palatessa pitäisi olla kaksi viikkoa kotona. Ja toisaalta kohta enää ei pääsekään mihinkään, kun lentoja perutaan. Eikä tietysti ole hirveästi ideaa mennä kohteisiin, missä iso osa jutuista on kiinni ja poikkeukselliset olosuhteet. Saa nähdä, kauanko näin järeät suositukset ovat voimassa mutta ainakin omalla kohdallani matkailuvuodesta on tulossa hyvin erilainen, kuin mitä ajattelin. Tänä vuonna kun oli ideana matkustaa paljon ja kaukokohteisiin. No, ensi vuonna sitten...

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Korona ja Yhdysvallat
« : 09.03.2020, 09:44:06 »
Tilanne elää sillä tavoin koko ajan, että ei koskaan voi olla varma, jos vaikka Yhdysvallat keksii rajoittaa maahantuloa tms. rajoituksia tulee. Tai lentoja perutaan. Eli korona voi aiheuttaa epäsuoria vaikutuksia, jotka hankaloittavat asioita. Ja vakuutusyhtiöt eivät korvaa suunnilleen mitään peruuntumisia jne. joten kannattaa ottaa peruutuskelpoiset hotellit.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 08.03.2020, 16:28:40 »
Lähitapiola on koonnut sivuilleen tietopaketin koronasta ja vakuutuksista. Lyhyesti sanottuna vakuutus ei korvaa suunnilleen yhtään mitään, paitsi jos oikeasti sairastuu. Karanteeni, viranomaisten määräykset jne. eivät oikeuta korvauksiin... Tarkempi listaus alla:

https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509562953560

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 06.03.2020, 10:25:32 »
Väinönkadulta katsoen perjantainen Lissabon on enää haalea muisto, jolta laadukkaalla sushi-thai -lounaalla pystyi vain hivenen lohduttautumaan.

Laadukasta sushia Jyvääsk'läässä?

Siinä uudessa ravintolassa (oliko sen nimi Nom tai jotain sinnepäin) Yliopistonkadun puolella on kansainvälisen tason sushibuffetti, erittäin laadukas ja monipuolinen valikoima. Suosittelen. Kävin siellä viikko sitten, nyt sijainti on ihan kotona ihmettelemässä maailman menoa ja kummallista tyhjyyttä, kun ei ole oikein mitään matkaa, mitä suunnitella (alkuperäisen suunnitelman mukaan miettisin ja valmistelisin nyt Italian ja Australia/Uusi-Seelanti -reissuja :D ).

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 09:42:32 »
Ai niin meinasi unohtua, että minullahan on huhtikuussa Oslon matka, yhteen konserttiin pitäisi mennä. Nyt onkin jännää, tuleeko artisti Yhdysvalloista kiertueelle Eurooppaan tän tilanteen takia. Jos ei tule niin sitten on mietittävä mitä tekee. Ei noi lennot mitään älyttömän kalliita olleet, että jos jäävät käyttämättä niin tappio ei nyt maailmaa kaada...

8
Mulla tänään oli järjettömän hidas mobiilivarmenne ihan täällä Suomessa (Telian palvelussa, mulla on dna:n liittymä). Aiemminkin on ollut hidasteluita mut nyt oli erityisen hidas. Liittyisikö sitten jotenkin siihen, kun on eri operaattori palveuntarjoajana. Outoa kyllä.

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 16.02.2020, 14:04:27 »
Muutama vuosi sitten kun matkustin Kanadaan niin siellä kyseltiin, onko käynyt läntisessä Afrikassa. Silloin oli joku tauti sielläpäin. Ihan normaalia toimintaa kysyä noista taudeista. Mutta tässähän se sitten juuri onkin, että tyssääkö matkanteko johonkin vain sen takia, että on esim. vaihtanut konetta Hong Kongissa. Tai joutuu karanteeniin. Tää tilanne elää koko ajan ja tässä vaiheessa on tosi vaikea ennakoida, mitä rajoituksia mahdollisesti tulee.

10
Hei,

tulee usein tehtyä semmoisia reissuja, joissa viipyy useita päiviä samalla paikkakunnalla. Kysymykseni koskee hotellien varaamista - nyt olen tehnyt niin, että olen varannut kotona ennen matkaa netistä (yleensä Hotels.comin tms. kautta) kaikki majoitukset koko matkalle. Siinä vaan on se ongelma, että mitä jos hotelli osoittautuu paikan päällä hirveäksi lääväksi tai siinä on joku ongelma, minkä takia haluaisi vaihtaa hotellia tyyliin heti. Kun peruutussäännöt ovat usein tyyliin, että jos on jo majoittunut (tai haluaa perua samana iltana) niin ei saa hyvitystä jos lähtee etukäteen pois hotellista. Välttääkseni ongelmia rajaan huonot arvosanat saaneet hotellit heti pois ja hyvistä luen tarkkaan arvosteluita, että paljastuuko sieltä mitään.

Onko mitään muuta järkevää tapaa toimia? Välillä tulee matkustettua vilkkaina aikoina, jolloin lähempänä matkaa monet hotellit ovat loppuunmyytyjä, joten ei viitsi jättää majoituksen hakua paikan päälle.

11
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 11.02.2020, 17:24:09 »
Matkustusrajoituksia enemmän minua on alkanut nyt mietityttämään yleistyvä tapa laittaa ihmisiä karanteeniin, jos on epäilyksiä. Ei huvittaisi olla  eristettynä sen takia, että on ollut läheisissä tekemisissä sairastuneiden kanssa (eikä tietysti halua sairastua tietenkään). Mutta näinhän se on toki tehtävä, ettei tauti lähde leviämään holtittomasti ympäriinsä. (Alustava matkareittimme menisi joko Hong Kongin tai Singaporen kautta ja molemmat ovat kohonneen riskin alueita).

En nyt keksi oikein muuta konstia kuin jäädä vähän odottelemaan tilanteen selkiytymistä, toivottavasti lentojen hinnat eivät karkaa tässä odotellessa. Miten te muut, varaatteko ihan normaalisti kevään matkoja - vaikuttaako tämä virusjuttu mitenkään tekemisiinne?

12
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 08.02.2020, 22:28:44 »
Itse pistin nyt vähän "jäihin" Oseanian-/Aasianmatkan suunnittelun, kun tämä virustilanne elää koko ajan. Tuntuisi vähän turhauttavalta miettiä ja tehdä suunnitelmia ja varauksia reissuun, joka todennäköisesti ei uusien määräysten takia tulisi onnistumaan. Nää on vaan tosi hankalia ennustaa, kieltoja ja rajoituksia voi tulla mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja reiteille, riippuen, miten tautitilanne elää. Ei kai tässä auta kuin odotella, onneksi pidempään reissuun oli tarkoitus lähteä vasta kesällä. Yksi Italianmatka ois harkinnassa pääsiäisenä mutta ehkä senkin kanssa nyt odottaa vielä ja katsoa vähän lähempänä, mikä on tilanne...

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 04.02.2020, 11:06:12 »
Eikös se mene niin, että laukku selvitetään sinne, minne lippu on? Eli jos lippu on Oulu-Helsinki niin laukku selvitetään vain Helsinkiin saakka. Kun kyseessä on kaksi erillistä matkaa. Tuossa sinun suunnitelmassasi kuumottavin osa on lähtö Oulusta Helsinkiin, jos se lento perutaan tai myöhästyy pahasti tai matkatavarahihnalla meneekin liikaa aikaa niin että et ehdi jatkolennolle niin siinä joutuu selvittelemään asioita uudestaan. Paluusuunnassa ei niin väliä, jos paluulento Helsinkiin pettää niin suht edullisia lippuja saa kyllä Helsinki-Oulu -välille tai voi mennä junalla.

Itse ostaisin kyllä suosiolla yhden lipun, laukut menisivät suoraan ja lentoyhtiö pitäisi huolta perillepääsystä.

14
Tämä iltaisin paluu reissusta on kyllä hankala juttu pk-seudun ulkopuolisille. Kaveri tulee Kairosta sunnuntai-iltana ja mietittiin, miten voi ostaa junalipun Jyväskylään. Junalippujahan voi (pientä korvausta vastaan) muuttaa joustavasti ennen junan lähtöä MUTTA kun lentokoneessa ei voi puhua puhelimessa niin tämä ei onnistu enää siinä vaiheessa kun on koneessa. Ei me keksitty sitten muuta vaihtoehtoa, kuin että ostaa lipun automaatista tai R-Kioskilta  vasta kun on saapunut. Tai voihan sen lipun ostaa VR Mobiilistakin toki.

15
Junamatkustus / Vs: Renfe
« : 26.01.2020, 11:39:08 »
Tuli tehtyä tuossa joululomalla yhteensä neljä matkaa suurnopeusjunalla Espanjassa. Välit olivat Malaga-Cordoba, Cordoba-Sevilla, Sevilla-Cordoba ja Cordoba-Malaga. Malagan matkat AVE-junilla ja Sevillan AVANT-junilla. Eka matka ykkösluokassa, muut kakkosessa.

Käytännön havaintoja:

  • Juniin on turvatarkastukset, joten asemalla on syytä olla ajoissa (esim. Malagassa matka asemahallista junalle kesti melkein vartin verran)
  • Meidän junamme olivat hyvin täsmällisiä, minuutilleen aikataulussa
  • AVE-junat olivat tyylikkäitä, nykyaikaisen oloisia ja mukavia
  • AVANT-junat olivat vähän kulahtaneita nelivaunuisia junia mutta ajoivat myös lujaa. Liput olivat selvästi AVE-junia halvempia
  • Ykkösluokkaan kuului loungen käyttö, mutta lounge oli hieman pettymys
  • Lippujen hinnat olivat hieman Suomea kalliimpia
  • Ostimme liput Renfen nettisivuilta, oli kätevää, kun sai valita itse paikat. Luottokortilla maksaminen tyssäsi suomalaiseen vahvistuskäytäntöön, missä luottokortti pitää varmentaa verkkopankissa. Tämän jälkeen sivu ei toiminut enää oikein ja ei saatu lippuja. Mutta PayPalilla maksaminen onnistui mainiosti, eli PayPal kannattaa aktivoida ennen matkaa
  • Renfellä on myös sovellus, mutta se ei toiminut (ei Androidissa eikä Applella), eikä kuulemma toimi muillakaan. Eli asiat on hoidettava nettisivujen kautta

Tuossa muutama käytännön havainto matkalta, nyt ei tule muita mieleeni.

16
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.01.2020, 15:35:21 »
Pendolino-junan ykkösluokka Jyväskylästä Helsinkiin, mainion rauhallista matkustamista. Samalla on kiva lukea läppärillä Pallontallaajia ja miettiä uusia matkakohteita. Varasin pöytäpaikan niin tässä on runsaasti tilaa läppärille.

17
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 21.01.2020, 17:59:43 »
Olen googlaillut ja keskilämpötilat näyttäisivät olevan vähän joka puolella molempia saaria plussan puolella heinäkuussa. Sikäli kiinnostaisi tietää enemmän, millä alueilla on eniten lunta, voisi pysytellä vähälumisilla alueilla, ettei tarvitse ottaa täyttä talvivarustusta mukaan. Pohjoissaari varmaan on varmempi valinta tässä mielessä.

18
Yleinen / Dataroaming kaukomailla halpeni merkittävästi
« : 20.01.2020, 15:46:25 »
En tiedä onko täällä ollut jo mutta huomasitteko, että dataroaming kaukomailla halpeni vuodenvaihteessa merkittävästi, jopa ihan älyttömästi. Ennen kun joissakin maissa dataa ei voinut käyttää käytännössä ollenkaan. Selvittelin asiaa, niin Elisa ja Telia ovat paketoineet datankäytön "reissupaketeiksi", DNA laskuttaa käytön mukaan. Katselin niin DNA:lla hinta muutamassa kaukokohteessa (Australia, Japani, Yhdysvallat ja Uusi-Seelanti) on nyt 14,90€/Gigatavu. Jos jättää videoiden katselun sinne, missä on wifi, niin pienempään käyttöön ulkona kulkiessa (esim. sähköposti, some, Google maps jne.) tuo on ihan järkevä helppo vaihtoehto. Toki prepaidit ovat edullisia mutta jos käyttää paljon wifiä niin ei tuo dataroaming oikeasti paljoa maksa (esim. katselin juuri, että olen kotimaassa käyttänyt tänä vuonna 450 megaa mobiilidataa täällä Suomessa, mikä olisi maksanut kaukomailla DNA:n liittymällä  6,70€.)

Kiva uudistus tämä, kun voi kaukomaillakin käyttää mobiilidataa kohtuudella. Toki jos on pitkiä aikoja kohteessa kannattaa tutkia paikallisia vaihtoehtoja mutta lyhyempään ja kevyempään käyttöön säästö voi olla varsin pieni.

19
Suosittelen tutustumaan Italian Lago Maggiore -järven rannallaolevaan Stresaan. Pieni ja kompakti kaupunki aivan järven rannassa, paljon hotelleja ja ravintoloita, hienostunut ja hyvin rauhallinen tunnelma. Osa hotelleista on varsinaisia vanhan ajan luksushotelleja, joiden taso on riittävä romanttiselle ajanvietolle. Rannasta lähtee lauttayhteydet Lago Maggioren saarille - oma suosikkini saarista on Isola Bella, jossa on hieno palatsi ja puutarha. Lisäksi lautoilla pääsee järven vastarannalle aina Sveitsin Locarnoon saakka. Itse kaupungissa on myös keskustan kupeessa hieno Villa Pallavicinon puutarha, jossa on myös metsän eläimiä (siellä pääsee eläimien sekaan käyskentelemään).

Paikka on suhteellisen pieni, hyvin rauhallinen ja unelias, ehkä vähän vanhemman väen suosiossa. Iltaelämä on hyvin vähäistä (käytännössä kaikki ravintolat menevät kiinnin puoliltaöin), joten biletykseen paikkakunta ei sovi.

20
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 16.01.2020, 14:22:59 »
Hieman houkuttaisi lähteä Australia- / Uusi-Seelanti -akselille matkailemaan heinä-elokuussa. Aikaa on rajallisesti (ja siellä on talvi), joten olen pohtinut, mitä kohteita kannattaisi käydä katsomassa. Onko kelien (ja ajankäytön) puolesta järkevämpi keskittyä suosiolla pohjoissaareen? Ajatuksena olisi käydä muutamassa "must see" -tyylisessä paikassa (tyyliin Rotorua). Mitä pitää ottaa huomioon, kun on siellä talvella? Ja mitä kohteita suosittelisitte tuona ajankohtana?

Käytännön kysymyksistä senverta, että a) tarviiko  tuonne sähköadapterin ja b) jos tarvii niin onko sama adapteri Uuteen-Seelantiin ja Australiaan?

Sivuja: [1] 2 3 ... 11